![]() |
Cevap: Işık'ca Alıntı:
|
Cevap: Işık'ca |
Cevap: Işık'ca Kayıp yine ruhum. Yine içimin boşluğuna düştüm. Artık çırpınmak yok ama, artık direnmiyorum. Kabul ediyorum, olanı olacak olanı. Öfkemi kabul ediyorum. Acılarımı, canım yanıyormuş yansın. Sahte mutluluklarımı kabul ediyorum. Direnmiyorum, savaşmıyorum. Gelsin üstüme gelsin tüm çığlarını, tüm acılarını neyi varsa alsın gelsin. Deli miyim? Kabul, akıl mı farzet ki hiç yok. Bıraktım akıntıya, her şeyi bıraktım tüm beklentilerimi. Bıraktım artık. Ölmüşüm farzet ne ki hayat dediğin. Sadece bir rüya. Allahımmm, bahtına düştüm beni bana bırakma. |
Cevap: Işık'ca Eskiden en derinine düşerdim. kapkaranlık, soğuk ıssız bir kuyuya. Üşürdüm, yapayalnızdım, kimsesiz. Sesimi hiç kimseye duyuramazdım. Çok geceler nefes dahi alamayacak halde evin içinde deli gibi dolaşıp durdum. Ne mi oldu? Ya batacaktım, yada çıkacaktım. İsyanım dağlar kadardı, öfkem cehennem ateşine denk. Parçalayacak kadar öfkeliydim. Sanki her türlü öldürsem yine de hırsımı alamayacaktım. O anlardan birinde karşı karşıya geldim öfkemle bir ayet vardır cehennemi anlatan " öfkesinden neredeyse kuduracak" O zaman anladım ki öfke cehennem huyludur. İşte böyle aylarım yıllarım geçti. Biliyordum ama sebebini biliyordum. Borderline denen hastalığın semptomlarından biri. Boşluk duygusu. Bu öyle bir şeydir ki içiniz biranda boşalır. Kendinize yabancılaşırsınız. Müthiş bir kaybolmuşluk duygusu kaplar. Kimsiniz, nesiniz bilemezsiniz. Sonra devam ettim tedavime, bırakmadım. Faik hocamın yanından kaç kere ağlayarak çıktım. Öyle ağırdır ki bazen taşıyamazsınız. Bir babanın evladının kulaklarını çekmesi gibi öyle şeyler söylerdi ben mahçup olurdum, üzülürdüm kahrederdim kendime. Ama böyle olmalıydı. Gerçekler üzerinde durulacak en sağlam zemindir demiş biri. Eğer iyileşmek istiyorsanız, acıtın canınızı, bırakın yalanların arkasına saklanmayı. Korkuyorsanız korkuyorum deyin. Zavallıyı oynamayın sorumluluğunuzu alın evet ben burada hata ettim deyin. Ancak öyle güçlenirsiniz yoksa başkalarını suçlamak çok daha kolay. Kendinizi köşeye sıkıştırın. soru üzerine soru sorun kaçamasın, yalan söyleyemesin. Ne zaman ki itiraf edersiniz o zaman işte artık özgürsünüz. |
Cevap: Işık'ca günaydın ışıklı yolummm |
günaydın hepinizeeeeguitargirlhaha |
Cevap: Işık'ca papatyacım bu sayfamın en başında papatyalar için yazdığım bir yazım vardı. Dur bakıyim onu sana armağan adeyim ben:) |
|
Cevap: Işık'ca Bozuk interneti yaptım. Evlatların tepkisi " ya senin nası bi kafan var?, ya sen ne zeki bi şeysin." öhöm öhöm insanın bunu evlatlardan duyması harika doğrusu. |
Cevap: Işık'ca Bir müzisyen olmak isterdim. |
Cevap: Işık'ca avatarımda ki kızın oturma biçimiyle aynıydı çocukken oturuş tarzım. Bana çok tanıdık ve sevimli geliyor. |
Cevap: Işık'ca "Gerçekler üzerinde durulacak en sağlam zemindir demiş biri. Eğer iyileşmek istiyorsanız, acıtın canınızı, bırakın yalanların arkasına saklanmayı. Korkuyorsanız korkuyorum deyin. Zavallıyı oynamayın sorumluluğunuzu alın evet ben burada hata ettim deyin. Ancak öyle güçlenirsiniz yoksa başkalarını suçlamak çok daha kolay. Kendinizi köşeye sıkıştırın. soru üzerine soru sorun kaçamasın, yalan söyleyemesin. Ne zaman ki itiraf edersiniz o zaman işte artık özgürsünüz." Dün okuduğumdan beri kafamın içinde dolanıp duruyo bu cümlelerin. Ne kadar doğru söylemişsin... İnşallah ben de bi gün gerçekleri kendime itiraf edicek kadar cesaretli olabilirim. |
O okula gidebilirdim mesela, o eğitimi alabilirdim. Alsam ne olur bu eğitimi? O zaman, bu konuda ilerleyebilirim. Yurt dışına gidebilirim. Diyelim ki gittim. O zaman ne olur? İşte ilerlerim insanlara faydalı olurum. Kendime faydalı olurum, sevdiğim bir şeyi yapabilirim. O halde yap seni engelleyen ne? Ailem buna izin vermez? Bunu denedin mi bunu onlara söyledin mi peki? Hayır söylemedim çünkü bana izin vermeyeceklerini biliyorum. Denesen ne kaybedersin? Bana bağırıp çağırabilirler, onları hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Kendini hayal kırıklığına uğratıyorsun ama!.. Olsun buna katlanabilirim. Öyleyse vazgeçiyorsun. evet vazgeçiyorum. O halde içinde bulunduğun durumdan keyif almaya, olduğun yerde mutlu olmaya çalış. bunu yapamam, burada mutlu değilim. Ben eğer sevdiğim işi yapıyor olsaydım o zaman gerçekten mutlu olurdum. E sevdiğin işi yap madem. yapamam bunun için eğitim almalıyım Al öyleyse ne sana engel olan? Ailem bana izin vermez. Nerden biliyorsun? Biliyorum çünkü daha öncede hiç bir istediğime onay vermediler. belki bu defa verirler. Vermzler biliyorum. Söyle o halde bunu dene. söyleyemem Neden? Çünkü korkuyorum ( bu bir itiraf) Neden korkuyorsun? Onları üzmekten korkuyorum. Üzülseler ne olur? Yok üzülmesinler( annem hasta, babam beni uzaklara yollamak istemez) Öyleyse vazgeç yapacak bir şey yok. Burada olmaktan mutlu olmaya çalış. İşini sevmeye çalış. Bunu yapamam, bu işi yapmak istemiyorum. .................................. Devam edin mutlaka size gerçeği itiraf edecektir. Ailem izin vermz kısmı genelde bahanedir daha da altında mutlaka yatan başka bir sebep vardır. Ya gitmekten korkuyorsunuzdur. Ya başarısız olmaktan, ya gerçekten bunu istemiyorsunuzdur. gibi gibi bu liste uzar daha |
Cevap: Işık'ca bu çalışmayı yapacağım ışıklı yol..çoğu zaman arkasına sığındığımız biçok olaylarımız var düşünmek bile korkutuyor |
|
|
|
Cevap: Işık'ca Hani her sevgide; masallardaki kırk katıra vurulmuşlar gibi benliğimizin bir parçasını bıraka bıraka hiç oluruz ya... Değişim bile değildir bize gereken.. Kendi BEN imizi sevmek ve korumak sadece... |
Cevap: Işık'ca Eğer susarsan konuşman daha aydınlık olur..Çünkü sükutta hem sessizliğin ışığı,hem de konuşmanın faydası gizlidir. Şems |
Cevap: Işık'ca Bir yaşananlar vardır, birde onun perde arkası hikmet boyutu yani. Olaylara takılı yaşarsa insan anlamı yitirir. Her yaşadığınız olumsuz olay arkasına yani perde arkasına odaklanın. Bu olay bana ne demek istiyor olabilir? Neden bunu yaşıyorum? anlamını çözdüğünüzde bir adım daha atmışsınız demektir. |
Cevap: Işık'ca cok güzel söylemişsin arkadaşım kesinlikle her hayırda bir şer ve buşerde bir hayır vardır mevlamız muhakkak bizm için bircok sebepler yaratmıştır yaşamın manasına ermek insanın kendi hakikatını bulmaya calışmasıyla olur insan kendine bir ayna tutup bakmalı hesap etmeli herseyeni kimim ne yapıyorum ne kadar iyiyim ne kadar kötüyüm ne kadar yanlıştayım önce iç muhasebe yapapı sonra rabbine yönelmeli birşey kötü gidiyorsa muhakkak Allahütala ondan birşey istiyodur ya düşüncelerini değştirmesini ya olgunlaşmasın ya dua etmesini bizler burdaysak bilelimki önce buna yaradan izin verdi |
Cevap: Işık'ca yaşanmış ilginç bir hikaye, insanların ön yargılarının onların düşüncelerini nasıl etkilediğini biraz komik bir şekilde ortaya koyuyor, ön yargılarımızın esiri olmamamız dileğiyle... Dr.Paul Ruskin, öğrencilerine yaşlanmanın psikolojik belirtilerini öğretirken onlara şu olayı okur : " Hasta ne konuşuyor, ne de söylenenleri anlıyor. Bazen saatlerce anlaşılmaz şeyler geveliyor. Zaman, yer ya da kişi kavramı yok. Yalnız, nasıl oluyorsa, kendi adı söylendiğinde tepki veriyor. Son altı aydır onun yanındayım, ne görünüşü için bir caba sarf ediyor ne de bakim yapılırken yardımcı oluyor. Onu hep başkaları besliyor, yıkıyor ve giydiriyor. Dişleri yok, yiyeceklerin püre halinde verilmesi gerekiyor. Gömleği salyalarından dolayı sürekli leke içinde. Yürümüyor. Uykusu sürekli düzensiz. Gece yarısı uyanıp çığlıklarıyla herkesi uyandırıyor. Çoğu zaman mutlu ve sevecen, fakat bazen ortada bir sebep yokken sinirleniyor. Biri gelip onu yatıştırana kadar da feryat figan bağırıyor." Bu olayı okuduktan sonra, Ruskin öğrencilerine böyle birinin bakımını üstlenmek isteyip istemediklerini sorar. Öğrenciler bunu yapamayacaklarını söylerler. Ruskin, kendisinin bunu büyük bir zevkle yaptığını ve onların da yapması gerektiğini söyleyince öğrenciler şaşırırlar. Daha sonra Ruskin hastanın fotoğrafını dolaştırmaya baslar. Fotoğraftaki doktorun altı aylık kızıdır. Dr.Ruskin, Amerikan Tıp Birliği Dergisindeki makalesinde, (günümüzde çok yaşandığı gibi ) gülünç bir yanlış anlamanın insana nasıl tamamen farklı bir perspektif kazandıracağını anlatmaktadır. Belki de hayatta yasadığımız birçok şey bize önyargılarımız ve bakış acılarımız tarafından dayanılmaz ve zor gözükebilir... Allen Klein'den |
Cevap: Işık'ca * Nazik olmak için bir gülümseme beklemeyin... * Sevmek için sevilmeyi beklemeyin... * Bir arkadaşın değerini anlamak için, yalnız kalmayı beklemeyin... * Çalışmaya başlamak için en iyi işi beklemeyin... * Biraz paylaşmak için çok olmasını beklemeyin... * Öğütleri hatırlamak için, düşmeyi beklemeyin... * Dua ’ya inanmak için acıları beklemeyin... * Yardım edebilmek için zamanınız olmasını beklemeyin... * Özür dilemek için diğerinin acı çekmesini beklemeyin... * … ne de barışmak için ayrılığı Beklemeyin... -alıntı- |
Cevap: Işık'ca Eski Yunanda , Sokrat bilgiyi saklaması sebebiyle saygıdeğer bir ün yapmıştı.. Bir gün bir tanıdık, büyük filozofa rastladı ve dedi ki, "Arkadaşınla ilgili ne duyduğumu biliyor musun ? '' "Bir dakika bekle" diye cevap verdi. Sokrat. “Bana bir şey söylemeden evvel senin küçük bir testten geçmeni istiyorum. Buna Üçlü Filtre Testi deniyor.” “Üçlü Filtre?” dedi adam… ''Doğru, '' diye devam etti Sokrat. “Benimle arkadaşım hakkında konuşmaya başlamadan önce, bir süre durup ne söyleyeceğini filtre etmek, iyi bir fikir olabilir. Bu ona 3 filtre testi dememin sebebi. Birinci filtre, Gerçek Filtresi Bana birazdan söyleyeceğin şeyin tam anlamıyla gerçek olduğundan emin misin?" '' Hayır,'' dedi adam ''Aslında bunu sadece duydum ve .... '' Tamam,'' dedi Sokrat, “Öyleyse , sen bunun gerçekten doğru olup olmadığını bilmiyorsun. Şimdi ikinci filtreyi deneyelim, İyilik Filtresini. Arkadaşım hakkında bana söylemek üzere olduğun şey iyi bir şey mi ?” “Hayır, tam tersi...” dedi adam… '' Öyleyse, ''diye devam etti Sokrat. “Onun hakkında bana kötü bir şey söylemek istiyorsun ve bunun doğru olduğundan emin değilsin. Fakat yinede testi geçebilirsin, çünkü geriye bir filtre daha kaldı : İşe Yararlılık Filtresi. Bana arkadaşım hakkında söyleyeceğin şey benim işime yarar mı ?” “Hayır , gerçekten değil.” dedi adam… ''İyi, '' diye tamamladı Sokrat, “Eğer, bana söyleyeceğin şey doğru değilse,iyi değilse ve işe yarar , faydalı” değilse bana niye söyleyesin ki ?” bu hikayeyi gerçekten çok severim. Işık* |
Cevap: Işık'ca Farkında mısınız? Dinlediğimiz telkinler hayata bakışımızı değiştirecek, ona verdiğimiz anlamı değiştirecek ve belki de etrafa farklı bir titreşim yayacağız. Hatta, enerji alanımız tamamen değişecek. Evet, kendimizi daha değerli, daha farklı göreceğiz. Fakat tekamülümüz için hayattan alacağımız dersler değişecek. Çünkü kendimizi değersiz gördüğümüz için bizi bu alanda zorlayan bizi baskılayan ve bizi değersiz gören insanlarla beraberiz belkide. Oysa kendi değerimi fark ettiğimde artık benim o kişiye hayatımda gereksinimim kalmayacak. Kısa yoldan öğrenmiş olacağım yani. Peki hayatınızdan bir takım insanları çıkarmaya hazır mısınız? Tamamen farklı bir dünyaya uyanmaya hazır mıyız? Belkide yıllardır aşkıyla yanıp tutuştuğun insan artık senin için bir şey ifade etmeyecek. Onu kaybetmeye hazır mısın? Ben değiştiğimi fark ediyorum. Bunu hissediyorum. Ve şimdi bu sorular aklıma hücum etti. Daha fazla sorumluluk alacağın bir dünyanın temelini atıyorsun, daha çok ciddiye alınacağın, daha çok çalışıp, daha çok kazanacağın belkide. Bambaşka bir insan girecek hayatımıza çünkü ben eski ben değilim. Kendim hakkında, dünya hakkında, hayat hakkında hislerim düşüncelerim değişti. Artık bir kurban olmayacağım. Oysa kurbanı oynamak güvenlidir. Sorumluluklarını başkasına yükleyip, suçu hep başkalarına atıp yaşamak kolaydır. Hatalarımızı kabul etmeye hazır mıyız? Ben korktum biraz ama yine de değişmek için çıktığım bir yolda benim için geri dönüş yok. Ben Tarık Bin Ziyad gibi gemileri yaktım arkadaşlar. benim yönümü ufka döndüm. Yapayalnız, sıkıntılı bir çocukluktan geliyorum. Acılarla hemhal olmuşum. Ben Yaradana sığınıp düştüm bu yola. Daha da geriye dönmem. Bunlar benim düşüncelerim, yanılıyor olabilirim!.. |
Cevap: Işık'ca aslında insan karşısındaki kişiye aşık olduğunu zannediyor ama kendisine aşık oluyor .karşısındaki kişi ayna. karşısındaki kişide kendine benzer özellikleri algılıyor ve kendini seviyor. egosunu yani. gerçek aşk Allah 'a ulaştırır. Züleyha'nın Yusuf a.s .e olan aşkı gibi.kişi kendini değiştirdikçe karşısındaki kişi değişmeyince sevecek kişi kalmıyor. bazen de erkek annesi gibi bir bayanla, kadında babası gibi bir erkeğe aşık oluyor ,çoğu zaman bu aşk evlilikle bitiyor. eğer anne ya da baba çocukluğunda ilgi göstermemişse çocuk orada annesinden ya da babasından nefret eden bir acı beden oluşturuyor. daha sonra karşılaştığı tüm kadınlar veya erkekler acı bedenini tetikleyeccek kişiler oluyor.ilişki yakınlaştığında ya da karşısındakinden beklenmedik bir hareket gördüğünde acı bedeninin anne ya da baba figürüne karşı öfke tetiklenir ve ilişkiyi bititir.bu durumda ortaya çıkan acı bedenin farkına varıp, serbest bırakmak en doğrusu. ispanyocadaydı sanırım.aşk kelimesi için iki kelime var. biri sana sahip olmak istiyorum manasına geliyor. gerçekten aşk manasına gelen kelimeyi ise fazla kullanmıyorlar. |
|
Cevap: Işık'ca rica ederim .sevgiler t678 |
|
|
Cevap: Işık'ca Hayret, hayret ki ne hayret! Nasıl oluyor da beni çok sevdiğini, çok saygı duyduğunu söyleyen birileri, giderken ne varsa alıp gidiyorlar benden. Giderken hiç bir şey bırakmıyorlar bana. Ne adres, ne telefon, ne de bir haber. Öylece çıkıp gidiyorlar. Yaptığım şeylere bakıyorum, hani şöyle esaslı bir cürüm işlersin de hak edersin. O da değil. Seni çok seviyorum diyen, sabahlara kadar resmimi seyrederek yatan biri birden bire sessizliğe gömüldü. Bunu kaç kere yaşadım ben. Bu lanet midir nedir? Nasıl oluyor da bu kadar seven biri, bu kadar uzağıma düşüyor? Asla ulaşamayacağım şekilde çıkıp gidiyor hayatımdan. Bir daha beni arama asla diyen gidiyor yada her şeyi kapatarak gidiyor. Tüm kapıları yüzüme kapatıp gidiyor. Huuuu, ne var bende ya, ne var böylesine yakıp yıkan her şeyi. Bu nasıl bir kader? Bu nasıl enerji? Nasıl onları bu kadar uzağıma atıyorum nasılllllll? |
Cevap: Işık'ca kardeşin yeri de dolar mı kardeşten de vazgeçilir mi :) bazıları naparsa yapsın ne küs kalabilirsin ne de vazgeçebilirsin anca üzülüp kırılırsın.. sonra özür bile beklemez sen gidersin benim hayatımda genelde böyle oluyor değersizlik hissi hat safhada sonra toparlıyorum ama.. bazısının huyu değişik anlatsan da anlamıyor. ben kimseyle küs kalamam hem.. benim çözümüm hayatımdan çıkarmak değil önceliğimi, yönümü değiştirmek.. başka şeylere ilgimi artırmak sorununuz büyük bişey mi bilmiyorum ama insanı hayatından çıkarmak kolay değil kim olursa olsun bilmiyorum umarım doğru kararlar alırsınız Allah kolaylık versin |
Cevap: Işık'ca Hayır hayır, öyle değil.Şimdi diyelim ki biri var hayatımda bana harika sözler söylüyor. Beni önemsiyor, hatta çok seviyor. Biliyorum farkındayım. Sonra bir şey oluyor ve o kişi bana bazen hakkını helal et deyip bazen sövüp sayıp çıkıp gidiyor. Öyle ki, msnden engelliyor. Bir daha asla arama diyor. Bir daha benimle konuşmuyor. Bakıyorum olan ne? "HİÇ" olan bir şey yok. Öylesine! Bir daha benimle asla konuşmuyor. Tüm kapıları kapatıyor. Küslük değil.. Beni hayatından tamamen çıkarıyor ve beni terkediyor. Acaba terk edilme korkum bu sonu hazırlıyor olabilir mi? Ben böyle bir enerji yaydığım için bunu en vurucu şekilde yaşıyor olabilir miyim? |
Cevap: Işık'ca Gerçekten seven bi insan küçücük bi zorlukla karşılaştığında arkasını dönüp kaçıp gitmez. İllaki gözden kaçırdığın bişey olmuştur Işık ablacım, bi düşün bakalım. Belki de seni çok sevdiğini söylerlerken seni elde etmek için yalan söylüyolardır? Milletin ağzı çuval değilki büzesin. Ağızlarına geleni kalbinden ve beyninden geçirmeden söyleyiveriyolar. Sen de seni sevdiklerini düşünürken pat diye çekip gidince şaşırıp kalıyo olabilirsin. Sözlere kanmamak lazım o kadar. Bi düşün bakalım, belki başka bi sebep vardır. |
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:47 PM. |