![]() |
Işık'ca Her hangi bir konuda yazmak değil maksadım. Sadece içimden geldiği gibi yazmak. Bakalım ne söyleyecek kalemim. Anlatabilecek mi yüreğimden geçenleri!.. O0 |
Cevap: Işık'ca Bir ışık seliydi saçların, rüzgarda savrulan sağa sola. Seni anlatmak, hangi kalemin hüneri. Ne anlatır ki seni! Ne söylesem yeter, hangi kelime yaklaşır gözlerinde gördüğüm sıcaklığa, parlaklığa. Hangi aşk, bu kadar yakar? Olsun be sevgili, olduğu kadar! Bilirim anlatır gözlerim yüreğimden geçenleri. Gülüşünde ki sıcaklık, içime yayılır. Bir bahar tazeliği gibi, ferahlık verir gönlüme. Ellerinde bulduğum derin huzur... Ahh sevgili, bilmezsin içimde kopardığın fırtınayı bir bakışın, bir gülüşünle. Gözlerinde gördüğüm hüznün içimde nasıl savrulduğunu bilmezsin, ya da cömertliğine duyduğum hayranlığı. Yine gelsem dünyaya binlerce kere bil ki yine seni arayacak gözlerim ve eksik kalacağım yokluğunda. Seninle tamamlanırım çünkü, sensiz yarım kalır bir yanım. Ah, benim kar tanem, inci tanem, bir tanem! Seni nasıl, söyle nasıl anlatırım? Gökkuşağı gibisin gökyüzümde, rengarenk bir gök kuşağı. Işık seli gökyüzünden üzerime yağan. İyi ki varsın, iyi ki geldin. İyi ki buldun beni onca kalabalıkta. Hoş geldin sefalar getirdin hayatıma, gönlüme, ruhuma, hoş geldin! |
Cevap: Işık'ca Not: yazdıklarım sadece hayali, birine fısıldamam her zaman. İçimden geçtiği gibi yazarım. Sevgiliye mektuplar yazmalı. Söz büyüdür. Aşkı yaşamalı taaa en derinlerde, en azından izin kalsın birinin yüreğinde :) Ya da aşk çoğaltmalı, eksiltmemeli, artırmalı, yeni yeni başlangıçlar olmalı senin için. Duman- Beni yak kendini yak - YouTube Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk... |
Cevap: Işık'ca Bir papatyanın hissettirdikleri Bilmem fark eder mi insanlar seni, yapraklarını " seviyor, sevmiyor" diye koparırken. Fark ederler mi sende ki kalenderliği. Yer aramazsın sen açmak için. Güzelliğini sergilemek için, özel bir yer aramazsın. Bir avuç toprak yeter sana. Yol kenarında taşların arasından çıkarırsın başını ve o telaşın içinde bile çiçek açmayı başarırsın. Tramvay yolunda, o taşların içinden onlarca çiçekle uzatmıştın başını, hayret etmiştim. Nasıl oluyordu da bunca olumsuzlukla baş edebiliyordun? Bazen ormanlarda, tarlalarda, yol kenarlarında bazen bir çöplükte bile çiçek açıyordun sen. Bana sen, en olmayacak zamanlarda, en olmayacak şartlarda bile mutlu olmayı, faydalı olmayı, sevgiyi şartlara bağlamamayı öğretensin. Yine papatyalığından bir şey kaybetmezsin. Yine çiçeksin işte. Biraz kötü görünüyor olabilirsin, ama yine de açtın işte çiçeklerini, onlarca minik papatya ile yine de gülümsemeyi başardın. sana baktığımda derim kendi kendime " Bak işte, olumsuzluklar seni yıldırmasın, korkutmasın. Yine de gülümse hayata. Bir küçük çiçek sana bunu fısıldıyor duyuyor musun? Yine faydalı o, yine kalender.Tıpkı bir kadın gibi, anadolu kadını gibi. Dimdik ayakta, yine sevgi dolu, yine vefalı" Sevgili papatyam sen çok yaşa emi? Yine neşe saç hayata, yine gülümse inadına. |
Cevap: Işık'ca sizin biraz yazar tarafınızda var gibi |
Cevap: Işık'ca :) teşekkür ederim. Sevgiyle kabul ediyorum sözlerinizi |
Cevap: Işık'ca Yorgundum, yıllarca dolaşmaktan fırtınalı denizlerde. Pusulasızdı yüreğim, nereye gideceğini bilmeyen şaşkın, korkmuş, kimsesiz bir çocuk gibi. Bir o yana bir bu yana savrulan bir yelkenli gibi. Bir sığınak, bir korunak aradım, bir liman. Seni buldum sonra, sakin bir koy gibiydin. Şefkatle yaraları saran bir anne gibiydin. Yeniden başladım hayata, sevindim, heyecanlandım. İlk kez bu kadar güvende hissettim kendimi. Sonra ne mi oldu? Yokluğuna hapsettin beni, uzaklara gittin. Çok baktım ardından, çok bekledim. Yazdım sana, yazdım, yazdım.. Onlarca mektup yazdım. Maksadım sana olan aşkımı anlatmaktı, sana fısıldamaktı, sana duyurmaktı sesimi. Ne tuhaf, ben seni arıyorken, farklı bir şey oldu. Seni arıyorken, kendi içime doğru yola çıktığımı fark etmemiştim. Yazdıkça fark ettim. Yazdıkça buldum.Gizli kalmış yönlerimi, korkularımı, tereddütlerimi. Seninle bir şarkımız vardı. "Allahım acı ile aşk ile büyüyorum." Meğer gerçek olacakmış bu sözler. Meğer benim gerçeğim olacakmış bilmiyordum. Yüzdükçe yüzdüm yüreğimin kıyılarında. Bazen ağladım, bazen sevindim, bazen kayboldum. Bazen el yordamıyla yol buldum. Çok tuhaf, sensiz ölürüm derken. Kimse olmadan yaşayabileceğimi buldum. Sen benim yine de yaşama sevincimsin. Yine de sakin limanımsın. Fakat şimdi biliyorum ki varlığım senin varlığına bağlı değil. "Sensizde yaşarım ama seninle bir başka yaşarım" demiş ya şair. Onun gibi işte " seninle bir başka yaşarım" Varlığına bin şükür. |
Cevap: Işık'ca Hüzün, seni bana anlatan kelime! Ey sevgili, uzaklara bakıp daldığında, aradığında gözlerin seni seven birini. Bilmem aklına gelir miyim? Gözlerinden süzülen bir kaç damla gözyaşıyla süzülür müyüm yanaklarından? Esen rüzgar kokumu sana getirir mi? Ayrılık, bedeniyle sevenler içindir. Ruhumla severken seni, uzaklarıma hiç düşmezsin bilir misin? Özlerim seni, yine de yokluğunun farkında bile değilim. Sen dolmuşken içime, sen olmuşken ellerim, gözlerim senden uzaklar, uzak olmaz bana. Bazen bilemem senden ayrı olan ne var diye? Neyi severim sende dersin? Bil sevgili, ben senin en çok yüreğini severim. Ben senin en çok, yüreğini severim... |
Cevap: Işık'ca |
Cevap: Işık'ca yalınayaklar hareketi (türkçe altyazılı)... - YouTube Mükemmel bir hayat dersi |
Cevap: Işık'ca Sevgi hiç bir zaman istemez. O, daima verir. Sevgi, her zaman ıstırap çeker, hiç bir zaman ne gücenir, ne de intikam alır. Mahatma Gandhi |
Cevap: Işık'ca Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür… Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür… Duygularınıza dikkat edin;davranışlarınıza dönüşür… Davranışlarınıza dikkat edin;alışkanlıklarınıza dönüşür… Alışkanlıklarınıza dikkat edin;değerlerinize dönüşür… Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür… Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür… Mahatma Gandhi Her Sabah Kalktığım Zaman Kendi Kendime Şöyle Söz Veririm: Dünya Üzerinde Vicdanımdan Başka Kimseden Korkmayacağım. Kimsenin Haksızlığına Boyun Eğmeyeceğim. Adaletsizliği Adaletle Yıkacağım Ve Mukavemet Etmekte Israr Ederse Onu, Bütün Mevcudiyetimle Karşılayacağım Mahatma Gandhi |
Cevap: Işık'ca "Evren bir aynadır. Sev, tadını çıkar, kutla, o zaman cenneti yaratıyor olacaksın; çünkü sen her ne olursan ol, mutluysan, keyifliysen, mutluluğunu ve keyfini paylaşırsın. Ancak olduğun şeyi paylaşabilirsin ve paylaştığında, o sana geri döner. Kural budur... Yaşam ona fırlattığın her şeyi yansıtır ve taklit eder: Geri döner; bin katı olarak geri döner. Gülümse; bütün varoluş sana gülümser. Bağır ve kötü davran; bütün varoluş sana bağırır ve kötü davranır. Esas neden sensin; bütün süreci sen yaratırsın." Osho "Kendin ol; bu kadarını Tanrı'ya borçlusun. İçten bir şekilde kendin ol ve o zaman özel olduğunu bileceksin. Tanrı seni çok sevdi, bu yüzden sen varsın. Her şeyden önce bu yüzden sen varsın, aksi takdirde olmazdın. Bu onun sana olan muazzam sevgisinin göstergesidir." Osho |
Cevap: Işık'ca Dünya sizin bir yansımanızdır... Dünyada görmek istediğiniz şey, önce siz olun..! "Yarın için üzülmeyin, bırakın yarın kendisi için üzülsün… Her geçen günün kendine yetecek kadar derdi vardır… Kaldı ki, bugün, dün kaygılandığınız yarın değil midir?" Spencer Johnson |
Cevap: Işık'ca Her sabah kalktığımda kendime diyorum ki: Bu gün iki seçeneğin var: Ya iyi bir ruh halinde olabilirsin ya da kötü bir ruh halinde, seçimini yap… Ben de iyi bir ruh halinde olmayı tercih ediyorum. Kötü bir şey olduğunda, ya kendimi kurban olarak görebilirim ya da bu durumdan bir şey öğrenebilirim. Ben de bir şey öğrenmeyi tercih ediyorum. Ne zaman birisi bana derdini anlatsa, onu sadece dinleyebilir ya da hayatın olumlu taraflarını gösterebilirim. Ben de ikincisini tercih ediyorum… Hayat seçeneklerden ibarettir… Gereksiz ayrıntıları bir kenara bıraktığında her durumun bir seçenek olduğunu görürsün. Olaylara nasıl tepki vereceğini sen seçersin… İnsanların senin ruh halini nasıl etkileyeceğini kendin seçersin… Nasıl bir ruh hali içinde olacağını kendin seçersin… Hayatını nasıl yaşayacağın da senin seçimine bağlıdır… Spencer Johnson |
Cevap: Işık'ca Sevgılı ısık aramıza hosgeldın.forumumuz yenı bır yazar kazandı sanırım.sevgılı cansuyu abladan sonra sende gordum bu kadar manıdar,hos paylasımlar.basarılar,sevgıler... |
Cevap: Işık'ca Alıntı:
|
Cevap: Işık'ca "Her nerede olursan ol, o her zaman için başlangıç noktasıdır. Hayat bu yüzden böylesine güzel, böylesine genç, böylesine tazedir." Osho |
Cevap: Işık'ca Bir şeyi ne kadar istediğinin yegane ölçüsü, ona ayırdığın zamandır. Çünkü zaman, sahip olduğun en değerli şeydir... Eğer ona zaman ayırmıyorsan, yeterince istemiyorsun demektir.. Tayfun Topaloğlu |
Cevap: Işık'ca EFT İLE BOĞAZ ÇAKRASININ TEMİZLENMESİ Geliştirici: Erdinç Gürsözer Aşağıda EFT (Emotional Freedom Techniques) yöntemi ile Boğaz Çakranızı temizlemek için kullanabileceğiniz örnek bir çalışma hazırladım.Burada göreceğiniz protokoller aylarca olumlama yaparak çalıştığınızda alacağınız neticeyi bir kaç haftaya indirebilmektedir. Gürültüsüz ve yalnız kalabileceğiniz bir ortamda mutlaka uyumadan 5 dakika önce okunması gereken bu protokolleri Ambika Wauters’in The Book Of Chakras kitabındaki olumlamaları türkçeye çevirerek EFT sistemine de adapte edilmiş halde sunuyorum. Uygulama: Bir hafta boyunca sadece günde bir defa ve yatmadan bir kaç dakika önce okuyunuz. Lütfen olumlamaları EFT ile ilgili akupuntur noktalarına vuruş yaparak uygulayınız aksi taktirde istediğiniz etki geniş bir zamana yayılabilir. EFT uygulamasına yabancı iseniz EFT Universe | Achieving a fluid golf swing - EFT Universe adresini ziyaret ediniz ya da bu konuda pratik veren bir çok video öğrenmenizi kolaylaştıracaktır. Size sunduğum olumlamayı olduğu gibi kullanabilirsiniz. Ancak örnekte göreceğiniz protokoller beni yansıttıkları için sizler, aşağıda bahsedeceğim noktalarda istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Setupta (Hazırlık) geçen “___________________ hissetmeme rağmen, kendimi derinden seviyor ve kabul ediyorum.” cümlesinde altı çizili yerlere; ‘gerçekten düşündüğümü söylemem çünkü bu diğer insanları rahatsız edecek, anlatacağım arkadaşım yok çünkü diğer insanlar benden nefret ediyor, ağzımdan laf çıkmaz, doğru şeyi asla söyleyemem’ benzeri sorununuz olduğuna inandığınız sizi tanımlayan ifadeleri yerleştiriniz. Sunduğum örnekte setup cümleleri dört adettir. Sizi ifade eden en az üç özellik bulmanız yerinde olur. Olumlu ifadeler bölümünde ise Gözün aşağısına vuruş yaparken, bir şeyi arzuladığınızda kendinizi ifade etmekten, hissettiğinizi söylemekten, düşüncelerinizi ve hislerinizi gerçekten iletmekten alıkoyan duygularınızı altı çizili kısıma yerleştiriniz. Çenenin ortasına vuruş yaparken ise altı çizili alana, sigara içmek, alkol alışkanlığı, uyuşturucu, fazla beslenme ve sağlıksız rejim gibi alışkanlıklarınızı yerleştiriniz. KONU: BOĞAZ ÇAKRA TEMİZLİĞİ (Takip eden ifadeleri karate kesme noktasına vurarak 3 defa tekrar ediniz) İnsanlar beni anlamadıklarında değersizlik hissetmeme rağmen, kendimi derinden seviyor ve kabul ediyorum. Yapmak zorunda bırakıldığım şeyleri yapmak istemediğimi ifade edemememe ve beni bu konuda özgür bırakmamalarından ötürü onlara kızgın olmama rağmen, ne olursa olsun kendi bütünümü seviyor ve kabul ediyorum. Nasıl olduysa şunu anladım ki; söyleyecek çok sözüm olmasına rağmen beni sevgiyle dinleyecek bir avuç insan bile olmadığını düşünmeme rağmen, her ne olursa olsun kendimi derinden seviyorum ve ben olan bütünümü kabul etmeyi seçiyorum. Tüm sözlerin söylenmesi gerektiğini bilmeme fakat her şeyin ifade bulamayacağına inandığım için yaşamımı sadece kendi ifadesizliklerimin persfektifinden yaşamama rağmen zaten kendimi olduğum gibi kabul ediyor ve yargılamadan seviyorum. Olumlu İfadeler KAŞ: Kendi gerçeğimi söylemem için yeteri kadar gücümün olmadığı, hissettiğim şeyi tam değeriyle söylersem herkesi kaybedeceğim ve sessizliğimi korumam gerektiği ile ilgili duygularımı serbest bırakıyorum GÖZÜN DIŞ YANI: Bunların hepsini bedenimden serbest bırakıyorum GÖZÜN AŞAĞISI: Bütün vücudumdan ve boğaz çakramdan otorite eksikliğimi, kendimi ifade etme acizliğimi, dürüstçe konuşma korkumu serbest bırakıyorum BURNUN ALTI: Hayatımda bağımlılık yapan tesirleri kontrol etmek için irade gücümü kullanabilirim. Olumsuz alışkanlıklarımı bir tarafa koymaya ve yaratıcılığımı açıkça geliştirmeye hazırım. Taciz ve alışkanlığın eski kalıpları yerine aşk, zevk ve yaratıcı ifadeyi koyuyorum ÇENENİN ORTASI: Kendi yaratıcı yeteneklerimi geliştirebilmem için fazla beslenme alışkanlığımdan isteyerek vazgeçiyorum. KÖPRÜCÜK KEMİĞİ ALTI: Bütün ve tamam hissetmem için aşk kapı açar, yaptığım her şey sevginin ifadesidir KOLTUK ALTI: Benim için duygularımı ifade etmek şimdi güvenlidir. Yaratıcı yeteneklerime güvenir ve severim. Yaratıcı ifademin yolunu tıkayan korku ve endişeleri serbest bırakıyorum BAŞIN TEPESİ: Kendimi sınırsızca ifade etmek için boğaz çakramın açılmasını sevginin gücünün şifalandıracağından eminim. Ben olanın en iyisini şimdi ifade etmek artık benim için doğrudur |
Cevap: Işık'ca BU gecelik benden bu kadar, şimdi rüyalar alemine doğru bir yolculuğa çıkacağım. Bakalım neler olacak :) |
Cevap: Işık'ca Dışarıda değildir aradığımız. Dünya değişsin istiyoruz ya, değişimin adı biz olmalıyız. Biz değiştiğimiz de tüm dünyamız değişir. Bunu unutmadan yola devam. Önce içine yapmalısın yolculuğu, kendi içinde yürü, isteklerini, arzularını yaz, yaz, yaz, yaz, yazarken pek çok şeyi fark edeceksin. Korkularını, engellerini, hayallerini yaz. Yazdıkça boşalacak yeni güzel niyetlere yol bulacaksın. sadece yaz. Yıllar öncesindeydi. Alişan Kapaklıkaya ya gitmiştim. Bana seni zorlayan üzen tüm olayları yaz bir deftere demişti. Yazdım 50 sayfa kadar, sıkıldım gerisini kısa kestim. Tekrar gittiğimde bu seferde hayallerini olmasını istediğin şeyleri yaz dedi. Belki bunu sizlerde yapabilirsiniz. Fakat bir şartla arkadaşlar, ilk yazdığınız kötü olayları yazdığınız defteri yakınız derim ben. O enerji silinsin. Ben bunu bilmiyordum ona vermiştim defteri şimdi olsa mutlaka yakardım:) Güzel dilekler tutar ve yakardım beni üzen her şeyi özgürleşmek amacıyla. |
Cevap: Işık'ca http://http://youtu.be/s3bLbPJtBSA Bilmiyorsun ya sen, gözlerinde ki ışığı. Ne yazık farkında değilsin değerinin. Üzmüşler seni, kırmışlar kalbini oysa başkalarıyla değil ki senin güzel ve özel oluşun. Neden kapıldın dünyanın telaşına? Neden bunca kaybolmuşluk? Yüreğin öyle güzel ki bana göre ve öylesine özel sevgili arkadaşım. Keşke bilebilseydin sende saklı olanı, keşke içinde ki cevheri görebilseydin. İşte bu gelen yeni bahar, sana ve sevdiklerine de yeni başlangıçlar, heyecanlar ve aşkı getirsin. Artık gülümseyen gözler görmek dileğiyle, hep mutlu ol. Sevgili arkadaşım Özlem için.O0 |
Cevap: Işık'ca Hep bu güne baktım ben katmadım dünü Tek kalbime inandım temizdi çünkü Neler gördüm ne savaşlar bilsen kaç kez öldüm Oysa büyük bir ödülmüş bu hayattan Yoksa ben nasıl büyürdüm Her şeyde bir hayır var dedim sustum Bazen de kocaman bir hayır vardı yine sustum İnandığın ne varsa vazgeçme ve sakın isyan etme Karanlık bi gün döner güneşe o günü bekle Ah da yerini bulur er ya da geç hak da yerini bulur Sen iyi şeyler düşün içinden ne düşünürsen o olur Ah da yerini bulur er ya da geç hak da yerini bulur Sen iyi şeyler düşün içinden ne düşünürsen o olur Her şeyde bir hayır var dedim sustum Bazen de kocaman bir hayır vardı yine sustum İnandığın ne varsa vazgeçme ve sakın isyan etme Karanlık bi gün döner güneşe o günü bekle Ah da yerini bulur er ya da geç hak da yerini bulur Sen iyi şeyler düşün içinden ne düşünürsen o olur Ah da yerini bulur er ya da geç hak da yerini bulur Sen iyi şeyler düşün içinden ne düşünürsen o olur Ah da yerini bulur er ya da geç hak da yerini bulur Sen iyi şeyler düşün içinden ne düşünürsen o olur Söz : Gülşen |
Cevap: Işık'ca cok güzel bi şarkı yasadıklarımı ben bile böyle anlatamazdım................. |
Cevap: Işık'ca Gecenin krallığında solgun bir yüz Yansıyordu zamanın puslu aynasından Ve yorgun bir ay ışığı savaşçısı Geçiyordu o sonsuz mavi atlaslardan. Dolunayın şarkısı cesaret! diyordu, Vazgeçme diyordu yıldızlardan Susturma kalbinin sesini Unutma gökyüzü heryerde mavi! |
Cevap: Işık'ca Paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum. :) |
Cevap: Işık'ca Ey mü’minler! Bir topluluk, diğer bir toplulukla alay etmesin. Belki de onlar kendilerinden daha hayırlıdırlar. Kadınlar da, kadınlarla alay etmesin!.. Belki onlar kendilerinden daha hayırlıdırlar. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lâkaplarla çağırmayın. Îmandan sonra fâsıklık ne kötü isimdir! Kim de tevbe etmezse, işte onlar zâlimlerdir.” “Ey îman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz, diğerinizi arkasından çekiştirmesin (gıybetini etmesin). Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O hâlde Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir; rahîm (sonsuz merhamet sahibi)dir.” (el-Hucurât, 11-12) |
Cevap: Işık'ca İlk okul çağlarındayım. Bilmiyorum tam olarak yaşım kaç. Bahçeli evimiz ve sevgili babacığım köy hayatını şehre taşımış. Türlü meyve ağaçlarımız, tavuğumuz, horozumuz, köpeğimiz daha bir sürü şeyimiz var. Bir gün horozu kovalıyordum ben. Bir taş attım, horoz zıpladı kaçtı ama taş ne yazık ki cama geldi. Ve kırıldı:) Allahımmm, napacam ben şimdiiii. Yandım, ben ne cevap verecem babama? Akşam oldu, babam, annem geldi. Camın kırıldığını gördüler. Biraz araştırmadan sonra, deliller beni gösterdi:) Canım babam, bana geldi ve dedi ki " Bak kızım, camı senin kırdığını biliyorum. Eğer camı kırdığını itiraf edersen. Söz seni cezalandırmayacağım, yok eğer inkar edersen. Camı kırdığın için değil ama yalan söylediğin için ceza göreceksin." Ben de bu sözden güç alarak, hem ağladım, hem anlattım" Horozu kovalıyodum, taş attım o uçunca taş cama geldi kırıldı" Babam bunun üzerine bana " Madem ki doğruyu söyledin sırf bu yüzden seni affediyorum. Olsun kızım canın saolsun". İşte bu benim için, doğruya inandığım gündür. Sevgili babacığım, bana o kadar güzel bir hediye vermişti ki ben ondan sonra yalandan kaçtım hep. Hep doğruluğun peşinden gittim. Yalan söyleyemem ama saklarım;) sormazsan söylemem sorarsan mecburen doğruyu söylerim, çünkü yalan söylemeyi beceremem. Eğer o gün babam beni yine de cezalandırmış olsaydı. İşte benim doğruya inancım kalmayacaktı. Ne değişti ki doğru söyledim yine de ceza gördüm diyecektim. Ya da yalan söyleyip kurtulacaktım. Lütfen çocuklarımızı eğitirken, onları doğru söyleyecekleri pozisyonlara sokalım ki yalana başvurmasınlar. Böylece yalana alışmasınlar. Canım babam, Allah sana rahmet etsin. Sen bana ne güzel, ne harika şeyler öğrettin. |
Cevap: Işık'ca Yollar, yollar uzaklara uzanan. Nereye gittiği belli olmayan. Sonu görünmeyen yollar. İşte ben de çıktım böyle bir yola. Şimdi mi? Yooo hayır benim yolculuğum ruhlar aleminden, sonsuzluğa. Yolumun sonu olmadığı için, bu sonsuz yol merakım belkide. Uzun çok uzun bir seferdeyim. Bilmiyorum neler bekliyor beni? Telaşım da yok zaten. Memnunum yollardan, yolda olmaktan. Bazen bir bahara rastlıyor, bazen bir tipiye. Bazen gündüz oluyor, bazen gece. Güneş bazen parlıyor gökyüzümde, bazen saklanıyor ufukların arkasına. Yine de memnunum yolda olmaktan. Bazen yol kenarında azıcık nefesleniyor ve beni çağıran yola yine koşuyorum. Birileri geçiyor yanımdan. Biraz birlikte yürüyorum onlarla. Bazen birbirimize tahammül edemiyor, ağız dalaşı yapıyoruz. Bazen seviyorum yol arkadaşımı, memnunum onunla olmaktan. Belkide sonsuza kadar gelir benimle, umarım bunu yapar, hatta elini bile tutmak isterim eğer o da gelmek isterse benimle. Hep yoldayım aslında, bazen ufacık dinlenmelerim olsa da yine de beni bekleyen bir sonsuzluk var... |
Cevap: Işık'ca İçimin dehlizlerinde kayboldum yine. Dışarıya mı yürüyorum, yoksa içeriye doğru mu? Bazen koyu bir karanık kaplıyor dört bir yanımı, nereye yürüsem bilmiyorum! Yoksa durup beklesem mi biraz? İçim de bir korku, yalnız mıyım yoksa bu sonsuz boşlukta? Hiç bir Işık bulamıyorum. Ha gayret çıkmalıyım buradan. Canım yanıyor bazen, yuvarlanıyorum. Dipsiz bir kuyuya düşüyor gibiyim. Biraz umut lazım bana. İçimde bir yerler de olmalı umut. Bir yerlere saklamış olmalıyım. Zor zamanlarım için. Sesler, daha önceden tanıdığım ve tanımadığım sesler. Yorgunum, üşüyorum. Kimse yok mu? Biraz umut, biraz umut saklamış olmalıyım bir yerlere. Evet hatırladım, hatırladım. Onu yüreğime saklamıştım. Sevgi dolu, umut dolu olmalı yüreğim. Yüreğime yol bulmalıyım. Dikkatli dinlersem eğer, bu ses kalabalığında onun sesini işitebilirim. Pes etmemeliyim. Yürümeli ve yüreğimde ki umuda ulaşmalıyım. Sakinim, biraz müzik var sanki, içimde çalan. Ah evet, duyuyorum. Biraz dalgaların sesi, rüzgarın uğultusu. İşte kuş sesleri, yaklaşmış olmalıyım. Yüreğime doldurduğum mutlu sesler, biraz hıçkırık, biraz acı beni ben yapan sesler. Biraz yaralanmışım. İşte sevgilinin öpücüğü, saçlarımda dolaşan şefkat dolu eller. İşte babamın gülen yüzü. İşte yavrularımın şen kahkahaları. İşte şuracıkta papatyalar, selvi ağaçları. Anladım cennet dedikleri yer burası olmalı. Ne çok sevgi ve ne çok umut var. Yüreğim, sevginin beşiği, biliyorum hiç susmayacaksın. Umarım sonsuzlukta pişmanlıkla kavrulan bir yürekle karşılaşmam. İşte bu yüzden umut daha çok umut ve sevgi tohumu atmalıyım sana, sonsuzlukta yeşermiş ağaçlarım olsun diye. Cennet bahçelerim olsun diye... IŞIK' ca |
Cevap: Işık'ca Yanaklarımdan süzülen gözyaşımsın sen. Mis gibi temiz havamsın ciğerlerime çektiğim. Bembeyaz bulutlarla nakışlı gökyüzümsün. Umudumsun yarınlarımda, yol arkadaşımsın. İyiliğim, sevgim.. Işıklı yolumsun sonsuza uzanan. Bitmek tükenmek bilmeyen kelimelerimsin, sevgiye, aşka dair. Kayboluşumsun korkularımla perçinlediğim. Hapsimsin benim azad kabul etmediğim. Mutluluğumsun, uykumsun rüyalara koştuğum. Kırlar dolusu gelincik tarlamsın. Mis kokulu gül bahçemsin, dallarında bülbüllerin şakıyıp durduğu. Bazen, kızgınlığımsın delirdiğim. Saçımı başımı yolduğum. Özgürlüğümsün, dağların doruklarına uzanan. Suyumsun, yudum yudum içtiğim hayat pınarımsın. Yok yok anlatmaya kelimeler yetmez, sen benim sonsuz yolculuğumsun. Öteki yarım, IŞIĞIMsın... |
Cevap: Işık'ca Eğer müzik dinliyorsam, o notalar benimle konuşur. Binlerce şey fısıldar bana, alır götürür başka diyarlara. İçimden taşan bir coşkuyla sözler içimde besteye dönüşür. Bir çağlayan olup akasım gelir. Taşasım gelir yatağımdan ve koşasım gelir kırlar boyu. Müzik, benim dünya dilimdir. Renklerim ve fırçalarım küsmesinler. Daha resimlerimde kendimi bulamadım. O yüzden hala yabancılığım. Bir gün renklerimle de konuşmaya başlayacağım. Eminim ve umuyorum. :) |
Cevap: Işık'ca Eh bu günlük benden bu kadar. Herkese mutlu huzurlu günler diliyorum.actionsmile |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:49 AM. |