Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hayatım Değişti Kafesi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayatim-degisti-kafesi/)
-   -   HAYATIM DEGİŞTİ CAFESİ (Günlük Sohbet Köşesi) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayatim-degisti-kafesi/1530-hayatim-degisti-cafesi-gunluk-sohbet-kosesi.html)

su_oguz@hotmail.com 06-11-2007 11:21 AM

Ynt: HAYATIM DEGİŞTİ CAFESİ (Günlük Sohbet Köşesi)

Alıntı:

PAMİRMÜHÜR Nickli Üyeden Alıntı
Günaydın arkadaşlar

Shamanic çok dikkatlisin bravo birazdan sana bi sürü dansöz göndereceğim.
Psikolojimin taban yaptığı bir süreçteyim yazmak bile gelmiyor aslında içimden Ama sevgili tresoru ve sizleri gelişmelerden haberdar etmem gerekiyor çünkü hepiniz bana ciddi anlamda destek oluyorsunuz hepinize teşekkür ederim.
Korkunç bir psikolojik baskı uygulanıyor yokmuşum gibi davranılıyor benim yaptığım işler başka çalışanlara yaptırılıyor bütün gün masamda bomboş oturuyorum. Benimle konuşulmuyor.Kendimi çok değersiz hissediyorum. Birinin evine zorla girmişim gibiyim ...Dün Sevgili tresor'un söylediği avukatla görüştüm.Kesinlikle kıpırdama dedi.Sana herkesin içinde söylesin işte o zaman çık ve bana gel dedi.Ama öyle zorki !!! Hayatımda hiç bu kadar kötü hissetmedim kendimi .
Diyorumki bazen boşver bırak herşeyi sen bıraktığın tazminatından ve bu işten daha değerlisin kendini bu tür bir savaşta taraf olmak zorunda bırakma.Onlar senden daha güçlü ve çoklar.
Bilmiyorum arkadaşlar bilmiyorum. Sadece dışarıya çıkıp ağlayıp ağlayıp geri geliyorum.

pamir cim ne olur güçlü ol seni çok iyi anlıyorum..
senin yaşadıklarının benzeri şeyleri bende bi dönem yaşamıştım....
ama onların bu olumsuz yaklaşımları seni daha da güçlendirmeli,
eğer sen karşılarında güçlü ve dimdik durursan, kolay kolay yıkılamiycağını hissetirirsen ,
her anlamda sen kazanırsın..bu biraz zor biliyorum ama ,ne olur bırakma kendini,
güçlü olabilmen için sana dua edicem.
super super super

hayatimdegisti 06-11-2007 11:27 AM

Bence de avukat en doğrusunu söylemiş en güzeli git işyerine öylece otur gel kendin için değilse bile tüm mobbing mağdurları için...

Bu yaşadiklarini gerek TÜrkiye'de gerekse Dünyada onbinlerce kişi yaşiyor.Onların istedikleride kendini değersiz hissetmeni sağlamak zaten..

Mobbing Turkiye sitesinin sahibi Gonul Dangac'da sitemizin ilk üyelerinden hatta bu konu ile ilgili sitemizde bir radyo programı yapacak.Ben sizin mailinizide dilerseniz ona vereyim o da destek olur bu konuda... hismiley

Yıldırma sürecinde mağdurun karşılaştığı davranışlar.
1. Çalışanların şerefi, doğruluğu, güvenirliği ve mesleki yeterliliğine saldırılar başlar, (mesleki yeterlilik sorgulandığı zaman bu o kişiye güvenilemeyeceği anlamına da gelir eğer mobbinge uğrayana güvenilmiyorsa yaptıkları iş değersizdir ve kendileri de)

2. Olumsuz, küçük düşürücü, yıldırıcı, taciz edici, kontrol edici iletişim kurulur (verilen süre içinde başarılması zor görevler vermek, izole edilmek, bilginin saklanması, kuralların sıkça değiştirilmesi)

3. Doğrudan ve dolaylı, gizli veya açık yapılması, (göz teması kurulmaz, tutarsız gösterilirsiniz, görmezden gelinirsiniz, yetkileriniz azaltılır)

4. Bir veya birkaç kişi tarafından yapılması (bu duruma bazen yöneticiler ve çalışanlar da katılır)

5. Sürekli, çoklu ve sistemli bir biçimde zaman içinde yapılması (mobbingin sıklığı ve süresi zararı büyütür)

6. Hatanın kurbandaymış gibi gösterilmesi (aniden yetersizmişsiniz gibi gösterilir, önceden şikayet konusu olmayan bazı hatalar sorun yaratmaya başlar)

7. Kurbanın itibarını kaybetmeye, kafasını karıştırmaya, yıldırmaya, onu yalıtmaya yönelik olması ve onu teslim olmaya zorlaması (utandırma eylemleri yapılır)

8. Kişiyi dışlama niyetiyle yapılması

9. İşyerinden ayrılmayı kurbanın tercihiymiş gibi göstermek.

10. Örgüt yönetimi tarafından hoş görülmesi, kışkırtılması, teşvik edilmesi (çare aramak için görüştüğünüz merciler sizi reddeder)

25emel 06-11-2007 11:36 AM

Alıntı:

PAMİRMÜHÜR Nickli Üyeden Alıntı
Günaydın arkadaşlar

Shamanic çok dikkatlisin bravo birazdan sana bi sürü dansöz göndereceğim.
Psikolojimin taban yaptığı bir süreçteyim yazmak bile gelmiyor aslında içimden Ama sevgili tresoru ve sizleri gelişmelerden haberdar etmem gerekiyor çünkü hepiniz bana ciddi anlamda destek oluyorsunuz hepinize teşekkür ederim.
Korkunç bir psikolojik baskı uygulanıyor yokmuşum gibi davranılıyor benim yaptığım işler başka çalışanlara yaptırılıyor bütün gün masamda bomboş oturuyorum. Benimle konuşulmuyor.Kendimi çok değersiz hissediyorum. Birinin evine zorla girmişim gibiyim ...Dün Sevgili tresor'un söylediği avukatla görüştüm.Kesinlikle kıpırdama dedi.Sana herkesin içinde söylesin işte o zaman çık ve bana gel dedi.Ama öyle zorki !!! Hayatımda hiç bu kadar kötü hissetmedim kendimi .
Diyorumki bazen boşver bırak herşeyi sen bıraktığın tazminatından ve bu işten daha değerlisin kendini bu tür bir savaşta taraf olmak zorunda bırakma.Onlar senden daha güçlü ve çoklar.
Bilmiyorum arkadaşlar bilmiyorum. Sadece dışarıya çıkıp ağlayıp ağlayıp geri geliyorum.

hayatım ne kadar degerli olduguna baksana seninle basacıkmak için birlik kurmuşlar.gör işte nasıl aciz olduklarını senin ise nasıl degerli ve güçlü oldugunu...sakın zayıf güçsüz yada degersiz oldugunu düşünme bacım! hersey senin gözünün önünde...onlar sana bu kadar büyük yıpratma politikası uygularken aslında senin ne kadar güçlü,kıymetli oldugunu gösteriyorlar.neden bunu görmezlikden geliyorsun?! deger etmeyen bir insan için böyle bir birlik kurulabilirmi hiç?!böyle bir yıldırma politikası içine girilebilirmi hiç!? 44 bunları bir düşün derim ben pahirim super

Pisem 06-11-2007 11:54 AM

Merhaba arkadaşlar ben siteye yeni katıldım. Sizlerle sohbet etmekten mutluluk duyarım. k8908

25emel 06-11-2007 11:55 AM

simyacıı!!!! orayamisun usagumm??

ya simyacı nickini okuyunca nasıl heyecanlandım anlatamam.bir süredir görüsemediğim bir arkadasımmısın sen yoksam ::) kimsin uşagum sen? kimlerdensin? bilmemde mahsur yoksa istersen özelden de yazabilirsin ttli3

25emel 06-11-2007 11:57 AM

Alıntı:

Pisem Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar ben siteye yeni katıldım. Sizlerle sohbet etmekten mutluluk duyarım. k8908

hoşgeldin bizde seninle sohbet etmekden mutluluk duyarız 44

su_oguz@hotmail.com 06-11-2007 12:01 PM

Alıntı:

Pisem Nickli Üyeden Alıntı

sitemize hoş geldin pisem .
gerçekten sitemizde inanılmaz bir dayanışma ve sevgi var...
paylaşımlar çok güzel,seninde paylaşımlarını her zaman bekliyoruz..
bizler de seninle sohbet etmekten mutluluk duyarız.. 956k 956k 956k

shamanic 06-11-2007 12:16 PM

pisem merhabalar.. actionsmile
sevgimizi hissedebildiysen ne mutlu bizlere...
ailemize hoşgeldin..
katılımlarını bekliyoruz..

sevgiler.. hismiley

Pisem 06-11-2007 12:48 PM

HoŞBulduMMM k8908
Teşekkürler Emel, Suzzy ve Shamanic ttli3

Pamir'in yazısını okudum ve başına gelenlere üzüldüm. Birkaç ay kadar önce aynı sorunları yaşadım iş yerimde. Bana hiç iş vermediler, benim görevlerimi başka alakasız arkadaşlara vediler, kendimi çok yalnız hissediyordum, çok derinden yaralanıyordum. Haketmemiştim oysaki tüm bunları, hepsini sevmiş, hepsine yardım etmiş, iş öğretmiştim, birinin çocuğunun okul ödevlerini yapan ben birdenbire haksız yere kendimi bir cephede yalnız buldum. Çok zordu gerçekten. İşim yoktu boş oturuyordum, bunun içinde birde suçluluk hissediyordum. Ne yazıkki ne kadar zayıfsa kişilik özelliklerin o kadar güçlü oluyorsun iş dünyasında. Sonra düşündüm dedim ki kendi kendime "dünyanın sonumu gelmiş hah hah haaaa smiliyface" .
Sonra herzamankinden daha bakımlı ve neşeli işe gelmeye başladım, kendimi olabiliecek tüm olumsuzluklara gülümseyebilmeye programladım. İşim yoktu, bende bilgisayarımı kendim için kullanmaya başladım. Msn'de sohbet ettim, google amcaya merak etiiklerimi sordum, bu arada çok şey öğrenmeye başladım. Sonra bu cephe yavaş yavaş çözülmeye başladı. Çözülenler saygıyla yaklaştılar bana, müdürüm ise çekingen bir hal aldı. Sonuç "Sabrın sonu selamettir" , sıkıntının mükafatını mutlaka alacaksın arkadaşım.

Sevgilerimle cat3500

shamanic 06-11-2007 01:48 PM

yaşamı sevenlere bir süpriz yapmış güzel kuşlar... kondurmuşlar objektife bir gülümseme..
bu gün dahil her gününüzün gülümseyerek geçmesi dileğiyle ...

sevgiler...
http://www.imagetr.org/out.php/i5794_gulumseme.jpg

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:48 AM.