| ||||||||||
|
Serbest Kürsü ve Tartışma Fikir Telakisi Lütfen Yardım Edin! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sevgili gece mavisi, İlişkiler konusu hayatımızda kritik öneme sahip başlıklardan biridir. Aşağıda senin konuya ilişkin yazdıklarından yaptığım bazı alıntıların içine koçluk yaklaşımı içinde kullanabileceğimiz bazı sorular yazdım. Bu sorulardan murat; konuya ve içinde bulunduğun duruma senin açından bakarak empati kurmak ...
ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Tartışma Fikir Telakisi telkin cd indir izle İstanbul Tartışma Fikir Telakisi nerededir kimdir Tartışma Fikir Telakisi çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Tartışma Fikir Telakisi hipnoz Tartışma Fikir Telakisi olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Tartışma Fikir Telakisi hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Tartışma Fikir Telakisi kuantum düşünce kitap haberi
![]() |
![]() ![]() | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
![]() | #1 (permalink) | |||
Site Yaşam Koçu Mert Ölçer Üyelik tarihi: Aug 2006 Bulunduğu yer: İstanbul
Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() Sevgili gece mavisi, İlişkiler konusu hayatımızda kritik öneme sahip başlıklardan biridir. Aşağıda senin konuya ilişkin yazdıklarından yaptığım bazı alıntıların içine koçluk yaklaşımı içinde kullanabileceğimiz bazı sorular yazdım. Bu sorulardan murat; konuya ve içinde bulunduğun duruma senin açından bakarak empati kurmak ve konuyu bizler ve senin için netleştirmek. Bunun yanında bu sorulara cevaplar verirken ortaya çıkacak alt başlıkları tespit ederek onlara yoğunlaşmak. Sakin bir zihin ile ve üzerinde düşünerek vereceğin cevapları ister bizlerle bu sayfalarda paylaş istersende sana göre edindiğin sonuç farkına varışlarını değerlendirdiğin bir yazıda topla. Umarım konunun dışından bakmana yardımcı olup seni olası çıkış yollarını bulmak üzere destekleyecek bir çalışma olur.... Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
ÇEVRENDEKİ İLİŞKİ HALİNDE BULUNDUĞUN İNSANLARDAN KENDİ HAKKINDA EN FAZLA DUYDUĞUN ELEŞTİRİ YA DA GERİ BİLDİRİM NELER? Sevgiler MERT.
Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
__________________ HERŞEY MÜMKÜNDÜR İMKANSIZ ZAMAN ALIR. http://www.mertolcer.com/ http://www.facebook.com/yasamkocum http://www.facebook.com/vizyongelistirme | |||
![]() | ![]() |
![]() | #2 (permalink) |
Teğmen ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Tesekkür: 36
29 Mesajinıza toplam 164 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() | ![]() Merhaba Merto bey, Yazınızı görünce çok mutlu oldum, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Öncelikle kusura bakmayın,uzun zamandır internete giremiyorum.bilgisayarımda bi sorun vardı.neyse ki halloldu.Sorularınızı dürüstçe cevaplamaya çalışıcam şimdi… Yıllardır bir kısırdögüden kurtulamadım.konu arkadaşlık,dostluk...şimdiye kadar ilkokul yıllarımda dahil kimi arkadaş bildiysem hep darbe yedim. Yukarıdaki durumun yüzdesi kaç? - % 90 Herkez ve hep tanımları içine girmeyen kimler oldu, listelermisin? - listeleyemiyorum çünkü bu listeye koyabileceğim kimse yok maalesef ben aramasam kimse beni aramıyo ben görüşelim demesem kimse görüşelim demiyo.ölsem kimsenin haberi olmaz,olsada üzülmezler zaten. Bu varsayımını doğrulamak için bunu çevrende kaç kişiye sormak istersin? - sorabileceğim kimse yok,ama ailem hariç kimsenin umurunda değilim zaten bunu sormama gerek yok biliyorum. kendimi çok yalnız hissediyorum. Yalnız kalınca ne oluyor? - bişey olduğu yok aslında sadece bazen insanın sohbet etmeye,eğlenmeye,birileriyle vakit geçirmeye bişeyler paylaşmaya ihtiyacı oluyo. Kendini yalnız hissetmenin ikincil faydaları varmı, varsa nelerdir sence? - bence yalnız kalmanın hiçbir faydası yok. Yalnızlık ne demek ve yalnız insanlara ne olur? - yalnızlık tek başına kalmak demek,hastalandığında bir bardak su verenin olmaması,akşam yemeğini tek başına yemek,sinemaya tek başına gitmek,mutlu olduğunda sarılabileceğin bir kalp olmaması,başına kötü bir şey geldiğinde sığınabileceğin bir liman olmaması gibi daha listeyi uzatabilirim ama gerek yok sanırım. - yalnız insanlar tek başlarına ölür ve cesetleri aylar sonra etrafa koku yaymaya başlayıp komşuları tarafından polise haber verilinceye kadar çürür. Bir insan için çok kötü bir son bence,kimsenin böyle bir sonla karşılaşmasını istemem. bir insanın 30 otuz senedir aynı karakterde insanları hayatına çekiyor olması sanırım tesadüf değil diye düşünüyorum. Bu insanları hayatına kendin çektiğine ne kadar inanıyorsun? - % 100 Hayatındaki durum ve olayların %kaçının sorumluluğu sende senin fikrince? - % 50 ini diyim geriye %50 lik kısımsa benim dışımda diye düşünüyorum. kendime değer vermiyo değilim yani hiç böyle hissetmedim.aksine o insanların hiç bir zaman benim dostluğumu haketmediğini düşündüm. Bu insanlar senin dostluğunu haketmek için ne yapmalı yada yapmamalıydılar? - öle istediğim somut bişey yok,beni yaralamasınlar, üzmesinler yada kazık atmasınlar yeter. İlişkilerinde yaratmak istediğin değerler nelerdir? 5 tane yazarmısın? - Sevgi, dostluk, saygı, cömertlik, hoşgörü İlişkilerinde Başarısız olduğunda kendine söylediğin 5 hikaye ne? - önceden genemi ben, buda böyleymiş,buda nankör ve budala çıktı, artık bunu ben çektim,ben yarattım diyorum :) bir değil,iki değil bunu kaçıncı kez yaşadığımı bilmiyorum.dünyada gerçekten doğru düzgün insanmı kalmadı yoksa en bozuk karakterli olanlar mı beni buldu.anlayabilmiş değilim. Bu durumdan ne öğrenmelisin? - ne öğrenmem gerektiğini henüz bulamadım. Burada tam olarak olan nedir? - Ne olduğunu da bilmiyorum,zaten o yüzden soruyorum. Neyi farklı yapsan durumlar değişirdi? - Bunu da bilmiyorum :( bazı insanların yıllar süren kardeşlikten öte can dostları varken neden ben böyle yalnızım neden doğru düzgün arkadaşım yok.hep bu sefer tamam diyorum, bu sefer buldum bu düzgün bir insan. Düzgün insanın sendeki tanımı nedir? - samimi, güleryüzlü, maddi ve manevi paylaşımlara açık, dürüst, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımda olacak biri :) benim için düzgün biridir. Seni üzen ve en çok duyduğun geri bildirim yada eleştiri nedir? - Şimdiye kadar kimseden olumsuz bir eleştiri almadım,kimse bana sen böylesin şöylesin demedi.sadece bi arkadaşım çok duygusalsın ve herkesi kendin gibi zannediyosun demişti. Korktuğun şeylerin listesini yazarmısın? - ne tür bir korkudan bahsettiğiniz anlamadım. ama bir iki sene sürmüyo o arkadaşımlada bir daha görüşmemek üzere bağlarımız kopuyo.farkındayım yolunda gitmeyen bi şeyler var.ama onun ne olduğunu bulamıyorum.l İlişkilerinde sonuçları üretmeyi durduran şeyler neler? - benim tarafımdan genelde bişey olmuyo açıkcası. Karşı taraftan olanlar içinde ayrıntıya girmek istemiyorum.zaten çok uzun sürer.hangi birini anlatıyım :) İlişkilerini nasıl sabote ediyorsun? - ya gerçekten ben bişey yapmıyorum İlişkilerinde belirli sonuçlar oluşturamadığında ödediğin bedeller nedir? - uzun süre kendimi toparlayamıyorum,içime kapanıyorum, insanlara güvenimi kaybediyorum… şimdi yapmam gereken ne?? bu konuda mutlaka bilgisi olan birileri vardır herhalde sitede.bu blokajları,kalıpları nasıl kırabilirim.bi yöntemi vardır illaki,ne biliyim EFT mi,olumlama mı,yaratıcı imgelememi yoksa başka bi yöntemmi hangisini uygulamalıyım.bir daha hayatıma bu tür ilişkiler,insanlar girmesin. İlişkilerini düzenlemek için bir hedef cümlesi söylermisin? - ilişkilerimi nasıl düzenliyceğimi bilmediğim için hedef cümlemde yok malesef… Ve bu hedefi gerçekleştirirken alacağın risk nedir? - ??? Ve hedef gerçekleştiğinde kazanacağın başarı/ödül nedir? - ??? ÇEVRENDEKİ İLİŞKİ HALİNDE BULUNDUĞUN İNSANLARDAN KENDİ HAKKINDA EN FAZLA DUYDUĞUN ELEŞTİRİ YA DA GERİ BİLDİRİM NELER? - gerçekten hiç geri bildirim yada eleştiri almadım… umarım açıklayıcı olmuşumdur.şimdiden yardımlarınız ve de ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere… |
![]() | ![]() |
![]() | #3 (permalink) |
Üsteğmen ![]() Üyelik tarihi: Oct 2009
Tesekkür: 1,567
183 Mesajinıza toplam 930 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() ![]() | ![]() bu siteye üye olduğumdan beri (dün)bütün forumları okumaya çalışıyorum,şunu farkettimki bazı kişilerle hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz ,aynı sizde olduğu gibi gece mavisi;( (sadece ben değilmişim böle hisseden demekki diyorum kendi kendime) çözüm nedir bende merakla bekliyorum.... |
![]() | ![]() |
![]() | #4 (permalink) | |
Site Yaşam Koçu Mert Ölçer Üyelik tarihi: Aug 2006 Bulunduğu yer: İstanbul
Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() Alıntı:
Göründüğü kadarıyla sizin aşırı verici olmanızdan kaynaklanan sorunlar ilişkilerinizin temelinde oturuyor.... Durum ve şimdiki an tespiti yapmadan önce bu sorular üzrinde düşündükten sonraki olaya bakışınız oldukça önemli... Lütfen tüm bu soruları cevaplayıp üzerlerinde düşündükten sonra sorunu yeniden tanımlayan bir şeyler yazmanızı istiyorum.... Hayatınızın bu alanına ait farkındalığınızı sizin için daha hissedilir kılmanız dileklerimle.... Buraya yansıyan kadarıyla bir çok kişi sizin bakış açınız ve değerlerinize sahip biriyle arkadaş olmak ve hatta yanından ayırmak istemeyecektir eminim... Burada önemli olan ilişkileri sabote etmede kullandığınız yolu ve bundan sağladığınız ikincil faydaları bulmak... Eğer tüm bu kişileri siz çektiniz ve hayatınızın sorumluluğu sizdeyse... Yada kim nerede ne yapıyorda ilişkileriniz bozuluyor, insanlar neden ve nasıl sizden faydalanıyor ve size kazık atıyor bunu keşfetmeliyiz... Eğer hayatınızdaki durum ve olayların %50 sorumluluğu sizdeyse... Belkide asıl soru hangisini seçip kabul edip yaşadığımız... Sevgilerimle MERT.
__________________ HERŞEY MÜMKÜNDÜR İMKANSIZ ZAMAN ALIR. http://www.mertolcer.com/ http://www.facebook.com/yasamkocum http://www.facebook.com/vizyongelistirme | |
![]() | ![]() |
![]() | #5 (permalink) |
Teğmen ![]() Üyelik tarihi: Oct 2009
Tesekkür: 13
6 Mesajinıza toplam 46 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() | ![]() merhaba, ben de fikirlerimi ve birkaç kitap önerisi paylaşmak istedim müsadenizle. ben kendimi dostlar arkadaşlar açısından çok şanslı hissederim. ama bu demek değil ki her şey güllük gülistanlık. yakın zamanda çok eski ve çok iyi bir dostumla yollarımız hemen hemen ayrıldı. hem de karşılıklı inanılmaz yanlış anlamalarla. bunun neden olduğunu çok düşündüm, hala da düşünüyorum ve şunu farkettim. umarım size yardımcı olabilir. çocukluk yıllarımdan beri annem arkadaşa o kadar güvenilmez, insanın ailesinden daha yakın kimse olamaz derdi. ben her ne kadar aksini savunsam da küçük yaşlardan beri bu uyarıyı alan beynim bunu doğrulamaya çalışıyor, demek ki annemin argümanını hala çürütememişim. belki size de farkında olmadan böyle bir telkinde bulunulmuş olabilir. sadece kendi yaptıklarınızı ve düşüncelerinizi değil, size verilen inançları da sorgulamanız son derece faydalıdır. yukarıda birçok arkadaş yazmış ben de bir şeyler söylemek istiyorum. siz neyi istiyorsanız ya da neye layık olduğunuzu düşünüyorsanız başınıza onlar geliyor. yazdıklarınızdan çıkardığım ana fikir, 'bütün fedakarlığıma rağmen kimse beni sevmiyor, kıymetimi anlamıyor'. siz bu duruma inandığınız sürece bunu kendinize kanıtlamak üzere aynı insanları hayatınıza çekmeye devam edeceksiniz. şunları düşünün siz sevilmeyecek biri misiniz?, beraber vakit geçirmeye değmeyecek kadar tekdüze ve eğlenceden yoksun mu görüyorsunuz kendinizi? nasıl anlatabileceğimi bilemiyorum ama başkalarının size verdiği değer sizin kendinize verdiğiniz değerin aynasıdır. kendinizi arkadaşlık ilişkilerinde kurban gibi görmemeye gayret edin. bir iki kitap önerim olacak size: Sınırlar-Henry Cloud, John Townsend Hatalı Alanlarımız-Dr. Wayne W. Dyer |
![]() | ![]() |
![]() | #6 (permalink) |
Teğmen ![]() Üyelik tarihi: Nov 2009 Bulunduğu yer: İstanbul
Tesekkür: 81
26 Mesajinıza toplam 148 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() | ![]() turhan arkadaşım kibirli olmak iyi bir şey değil ona şöyle diyelim kendini değerli hisset kibir iyi bir şey değildir kibirli kişilerin burnu kaf dağında diye bir söz vardır bana göre kibirli olmakta kişilik sorunu diye düşünüyorum. |
![]() | ![]() |
![]() | #7 (permalink) |
Üsteğmen ![]() Üyelik tarihi: Dec 2009 Bulunduğu yer: mutluluk diyarı:)
Tesekkür: 645
228 Mesajinıza toplam 1,903 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() ![]() ![]() | ![]() sizde bence koşullanmış bir şey var yine aynısı olacak korkusu bunu kendinize çekiyorsunuz siz ne kadarda hayır deseniz bilinçaltınızda bir yer yine aynısı olacak yine üzülecem yine dostlarım beni kıracak diyorsunuz bu kafanızdan atın bilinki yapılanların hiç birini haketmiyorsunuz ama hepimiz bunu yaşıyoruz ben ilkokul arkadaşlarımla bile görüşüyorum mesela ama hiç ihanete uğramadı mı bende uğradım ama daha tepkinli davrandım bir süre ama sonra dedimki 1i yada 2 kişi öyle diye diğerlerini öyle olmak zorunda değil ve bir daha böyle birşey gerçekten olmadı buna sebep olan olayları bir gözden geçirin ve mutlaka ortak bir payda vardır ihanet eden kişiler arasında ve kendinize bir dönün neden hep benim başıma geliyor kendinizdeki eksik yönleri bulun ve giderin hepimiz insanız ve mutlaka eksiklerimiz oluyor bir yerlerde mutlaka atladığınız birşeyler vardır sevgiyle kalın ama unutmayın her zaman siz değerlisiniz..insanları hatası sizin değerinizi düşürmez..
__________________ ![]() ![]() ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | #8 (permalink) |
Üsteğmen ![]() Üyelik tarihi: Feb 2010 Bulunduğu yer: Walhalla
Tesekkür: 4,972
212 Mesajinıza toplam 1,020 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() ![]() | ![]() Merhaba gecemavisi siteye katılalı 2 hafta kadar oldu ve bu yazıyı yeni görebildim. Geç kalmışım ama en azından bundan sonraki okuyacak arkadaşlarımıza yardımı olması umuduyla yazıyorum. Aynı şeyleri çok defa yaşadım. En son hatamı lise1 de yaptım :) .ondan öncesinde kimin ihtiyacı varsa yardım ediyordum, kimsenin dönüp bakmadığı ezik dediği tiplere onlarda insandır deyip yardım ediyordum. Ben başarılı bir insandım ama övünmek yerine kendime "diğerlerine ne kadar yardımcı olabiliyorum" diye sormak daha doğru geliyordu . Bu insanlardan beni herhangi bir konuda veya daha fazla konuda beni geçen olunca daha mutlu oluyordum .(heidi miydim peter mıydım herneyse) . Aldığım tepkiler hep aynı oluyordu ---------- . Biraz gücünü toplayan bu insanlar ilk kazığını hep kendine en çok yardım eden kişiye atıyor. Sonuç olarak çözümüm şöyle oldu : zayıf kişilikli insanların yanından bile geçmiyorum. Güçlü insanlar en kötü durumdayken bile kendini belli eder ve çevrene yeni katılacak olan kişileri güçlü insanlardan seç bence. ( moda anlayışlarından, müzik zevklerinden veya gelir düzeylerinden vs vs.. bahsetmiyorum lütfen yanlış anlaşılma olmasın) Hayır demeyi öğrenmekle başlamak en iyisi. İyi zamanında herkes yanında olmaya çalışır ama güçlü arkadaşların her zaman yanında olur. Hala benzer hatalar yapıyormuyum "evet" ama binde bir ve çabuk farkına varıyorum . Bencillik ve güç üzerine bir dünya kurulu mu , malesef o da "evet". Beni rahatlatan tek şey ise tek bir kişinin bile tüm bunları olumluya çevirebilecek güce sahip olması . Bu zaten herbirimizin içimizde. Hatta bu yazıyı yazarken aklıma o kadar ilginç anılarım geldi ki.. nerdeyse ben bile masal olduğuna inanıcam. Bir kişi bin kişinin bakış açısını değiştirebiliyor ve değiştirilebildiğini gördüm. Bize düşen daima ayakta kalmak ve ilerlemek. (çok fazla güç kelimesi kullandım galiba , edebi yönlerimin pek gelişmemiş olabileceğini varsayalım ve bunu dolunay a verelim :) ) sevgiyle kal ve sevgiyle kalın |
![]() | ![]() |
![]() |
Bookmarks |
| |
Serbest Kürsü ve Tartışma Fikir Telakisi Lütfen Yardım Edin! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sevgili gece mavisi, İlişkiler konusu hayatımızda kritik öneme sahip başlıklardan biridir. Aşağıda senin konuya ilişkin yazdıklarından yaptığım bazı alıntıların içine koçluk yaklaşımı içinde kullanabileceğimiz bazı sorular yazdım. Bu sorulardan murat; konuya ve içinde bulunduğun duruma senin açından bakarak empati kurmak ...
ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Tartışma Fikir Telakisi telkin cd indir izle İstanbul Tartışma Fikir Telakisi nerededir kimdir Tartışma Fikir Telakisi çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Tartışma Fikir Telakisi hipnoz Tartışma Fikir Telakisi olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Tartışma Fikir Telakisi hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Tartışma Fikir Telakisi kuantum düşünce kitap haberi