Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Tartışma Fikir Telakisi

Uyarılar

Lütfen Yardım Edin!

Serbest Kürsü ve Tartışma Fikir Telakisi Lütfen Yardım Edin! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız sevgili sudem8,ilgilendiğin için çok teşekkürler.gerçekten güzel bilgiler vermişsin.evet karşıma çıkan insanları kesinlikle kendim çağırdığıma inanıyorum.o yüzden zaten başından beri bu kısırdöngüden kurtulmam lazım,ters giden birşeyler var diyorum.artık bu başıma gelenlerden gereken dersi çıkarıp, tekrar gelmesini önlemem lazım. "hayatımda beni mutsuz ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Tartışma Fikir Telakisi telkin cd indir izle İstanbul Tartışma Fikir Telakisi nerededir kimdir Tartışma Fikir Telakisi çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Tartışma Fikir Telakisi hipnoz Tartışma Fikir Telakisi olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Tartışma Fikir Telakisi hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Tartışma Fikir Telakisi kuantum düşünce kitap haberi

Lütfen Yardım Edin!

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20-10-2009, 04:39 PM   #21 (permalink)
Teğmen
 
gecemavisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 28
Tesekkür: 36
29 Mesajinıza toplam 164 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gecemavisi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

sevgili sudem8,ilgilendiğin için çok teşekkürler.gerçekten güzel bilgiler vermişsin.evet karşıma çıkan insanları kesinlikle kendim çağırdığıma inanıyorum.o yüzden zaten başından beri bu kısırdöngüden kurtulmam lazım,ters giden birşeyler var diyorum.artık bu başıma gelenlerden gereken dersi çıkarıp, tekrar gelmesini önlemem lazım. "hayatımda beni mutsuz eden, tekrar eden olay ve kişileri neden çekiyorum.neyi bilmem gerekir?" bunuda soruyorum şimdi kendime.cevabı bekliyorum bakalım ne zaman gelicek.umarım cvp geldiğinde farkındalığım açık olur :) bana önericeğin kitaplarıda çok merak ettim,isimlerini yazabilirmisin?

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

gecemavisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-10-2009, 02:04 AM   #22 (permalink)
Super Moderator
 
yeni bir hayat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,023
Tesekkür: 30,500
1,573 Mesajinıza toplam 7,820 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant future
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

Alıntı:
gecemavisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili yeni bir hayat,
olumlama yapmak istiyorum ama hangi cümleleri kullanmam gerektiğini bilmiyorum.yanlış şeyler söylemek istemiyorum :( olumlama konusunda yardımcı olabilirmisin?
merhabalar gecemavisi,

bazı insanların dostluk konusunda kriterleri vardır..Mesela benim çok titiz olan bir arkadaşım,ne kadar muhabbet kurarsa kursun birisinin temiz olmadığı fikrine kapılırsa ondan soğuduğunu itiraf ediyor..Aynı durum bende de farklı şekilde var sanırım..Eli sıkı bir insanla çok samimi olamadığımı farkediyorum..Hani şu kontörü bitecek diye arayamayanlar,bir yerde oturulduğunda hesabı hep karşıdan bekleyenler..Ve işin ilginç yanı ben bu durumun farına varana dek,hep bu tarz insanları hayatıma çektim..
Şuna inanıyorum..Herkesle aynı derecede arkadaşlık kurulamıyor..Kahve içeceğin arkadaş ile bir sırrını paylaşabileceğin arkadaş aynı olmuyor..
O yüzden insanlardan bir beklentimiz olmadan,onları olduğu gibi kabul eder bir yaklaşım içerisinde olursak üzülmemize de gerek kalmaz diye düşünüyorum..Zaten bu düşünceye sahip olunursa,gerçek dostlar çevrenizi sarıyor..İstemediğiniz kişiler de etrafınızda uzaklaşıyor..

Öncelikle bilinçaltına kendinin değerli olduğu hissini kabul ettirmelisin..Pekçoğumuz kendimize değer verdiğimizi sanırız..Fakat gerçek öyle değildir..Arkadaşlıklarımızda veya herhangi bir tanıdığımızla ilişkimizde çok verici davranmak,karşımızdakinin mutluluğunu ön planda tutmak,hayır diyememek bunun en bariz göstergesi..
Bunun için de, bilinçaltına kendi değerimizi telkin etmeliyiz..
Buradaki telkinler (ego güçlendirici,kendine güven..) zaten çok etkili bu konuda..

Bu arada olumlu düşünmek,belirli olumlama kalıplarını sürekli kendimize telkin etmek de hem telkinlerin etkisini artırır,hem de hayata pozitif bakmamıza yardımcı olur..

Kendi değerimizi ifade eden olumlamalara örnek:

"Kendimi seviyorum..

Kendime saygılıyım..

Kendime güveniyorum..

Kendime inanıyorum..

Hayata karşı pozitif bir bakış açım var..

Ben önemliyim..

Hoşgörülüyüm..

Başkalarına saygı duyuyorum..

Samimi,içten ve dürüstüm.."

Dostluk kurabilmek,daha doğrusu aradığımız dostlukları bulabilmek için de şu cümleleri kullanabilirsin:

"Ben arkadaş canlısıyım..

Ben başkalarının görüş açılarını anlayabiliyorum..

Önyargıdan uzak duruyorum..

Yüreklendiriyorum..

Başkalarıyla gerçekten ilgileniyorum..

Başkalarının kendilerini önemli hissetmelerini sağlıyorum..

Duygularımın efendisiyim..

Etrafımı pozitif insanlarla dolduruyorum..

Samimi komplimanlar yapıyorum..

Sık sık gülümsüyorum..

Mümkün olduğunca her zaman isimleri kullanıyorum..

Arkadaşça bir yola başlıyorum..""


gibi...örnekler daha da çoğaltilabilir..ben en çok kullanılanları yazdım..Olumlama 'dan farklı veya benzer kalıplar da bulabilirsin..Bu konuda çok kitap da piyasada mevcut..Olumlama yazmanın püf noktalarını anladıktan sonra kendin de istediğin şey için yazabilirsin..

Faydalı olabildiğimi umuyorum..

sevgiler..
yeni bir hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-10-2009, 07:58 AM   #23 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 126
Tesekkür: 1,922
131 Mesajinıza toplam 603 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
OPTİMİS is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

Alıntı:
gecemavisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili olsun "Sana bir şeylerin ters gittiğini düşündürten nedir?" demişsin ya önce ona cvp veriyim.yani yıllardır benzer karakterde insanları hayatıma çekip sonra hepsiyle arkadaşlığımın bitmesi.bu birşeylerin ters gittiğinin göstergesi diye düşünüyorum,bu kadar olay tesadüf olamaz herhalde.bi yerlerde yanlış yapıyorum.insanların gerçek yüzlerini malesef göremiyorum bu konuda çok beceriksizim,ancak bir kazık atıp gittiklerinde hımm evet bu da böyleymiş diyebiliyorum.yani illa kötü bişey yaşamam lazım.onun öncesine kadar aman ne iyi dost falan filan diyorum.
sevgili optimis "Bu tür tanımlar KOMPLEKSLERLE ilgili genel tanımları çağrıştırıyor." demişsin.''Kendime değer vermiyor değilim,yani hiç böyle hissetmedim.AKSİNE O İNSANLARIN HİÇ BİR ZAMAN BENİM DOSTLUĞUMU HAKKETMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜM!!! " bu yazımın üstüne. bunu şunun için yazdım.bir iki arkadaş kendine değer vermediğin için olabilir,o yüzden o insanları kendine çekiyosundur demişlerdi.bende cvp olsun diye.bunu yazdım.yoksa gerçekten mütevazi bir insanımdır,asla bu tarz böbürlenmelerim,ukalıklarım yoktur.beni haketmediklerini düşünmemin sebebi kendine bu kadar iyi davranan bu kadar yardımları olan bir insana insan nasıl olurda kazık atabilir.bu durumda o insana söyliycek tek bişey vardır diye düşümüyorum.benim dostluğumu haketmemiş...
sevgili olsun "Kötü gün dostu aramakla boşa zaman harcama ,onun yerine GÜNLERİNİ İYİ KIL .Bak o zaman herkes çevrende olmak için nasıl istekli olacak.İnsanların çoğu kendi dertlerinden o kadar boğulmuş durumda ki birde başkasının derdini yüklenecek halleri yok,onlarda aslında 'İYİ GÜN DOSTU' arıyorlar.
Biri gelse de birlikte bir 'İYİ GÜN ' geçirsek,Bütün dertleri tasaları unutsak ,birlikte gülsek,mutluluğu paylaşsak,güzelliklerden bahsetsek diyorlar. " demişsin ya inan artık bişey aramıyorum,iyi yada kötü.tek derdim artık bu tarz insanları hayatıma çekmemek.mutlaka bundan sonrada arkadaşlıklarım olucak,hayatıma yeni birileri giricek.tek istediğim önceki yaşadığım talihsizlikleri,kötü tecrübeleri yaşamamak.artık insanlara karşı olan güvenimi tamamen kaybettiğimi hissediyorum.bir darbeyi daha kaldırabileceğimi sanmıyorum.
ABARTMAMAK!!!!!!!!
Yaşamın en önemli kurallarından biri.
''Ben kendimi olduğum gibi kabul ediyorum,ONAYLIYORUM,seviyorum.
Ben herkesi olduğu gibi kabul ediyor ONAYLIYOR ve seviyorum.''
Ev aletleri gerekli araçlardır. Bıçağınız varsa ekmek keser,meyve keser,kumaş-kağıt kesersiniz.Çok faydalıdır.
Hesap kesmek için,ceza vermek için,def-i bela için kullanırsanız SİLAH olur-öldürücü olur.
İlişkiler kendiliğinden yeri ve zamanı içerisinde çok faydalıdır(ve gereklidir)
ABARTILDIĞINDA-almak vermek üzerine kurulduğunda veya yabani hayvanı zaptetme güdüsüyle bağlanmak ve yemlenmek yoluyla zapt edildiğinde,ya yuları gevşediğinde,yada eldeki yuları tutan kolun zafiyetinde kaçacak/ısırıp yaralıyacaktır.
Benzetme için hoş görüne sığınıyorum.
GERÇEKTEN dostluğu niçin arıyorsun.
Senin neyini tamamlayacak.
İlişkiler gerçeğinemi uyumsuzluğun seni mutsuz ediyor,bir PAYANDAYAMI ihtiyacın var.
İlk yazımdaki önerime kulak vermemek için kendince sebeplerin olduğunu görüyorum,fakat umarım ABARTMIYORSUNDUR.
Saygılarımla.
OPTİMİS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-10-2009, 10:32 AM   #24 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2009
Mesajlar: 104
Tesekkür: 197
110 Mesajinıza toplam 584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
olsun is an unknown quantity at this point
Standart

Sevgili VARlık :) Merhaba :)
'VAR olmanın dayanılmaz Hafifliği' :).
Bir ATOM da Koca bir Evreni görebilirsin.
Bir Hücrede Koca bir İnsanı bulabilirsin.
Bir İNsan da birçok Hayat yaşayabilirsin :)

VAR olmak çok büyük bir paradoks gibi gözükse de aslında bir o kadar SADE,BASİT ,YALIN ve NET.

Vücudumuzdaki her bir HÜCRE aynı kapasiteye sahiptir(potansiyel yapı ihtiva eder)
Fakat aynı hücre hangi organa bağlı ise o organın işlevini gösterir.
Bu yapı keşfedildi ve 'Kök Hücre' ile vücudumuzdaki herhangi bir tahribatı artık yenileyebiliyor ve tedavi edebiliyoruz.

Ve artık 'ÖLÜMSÜZLÜK' olgusundan bahsedebiliyoruz.

Yukarıda neyse Aşağıda da öyledir.
Bu kadim söz bize bizi anlatır.

Bir insan Bütünü ihtiva eder.
Herkesin Adlandırma şekli farklıdır (Din,Dil ve Kültür)

Fakat her bir İnsan Mekan-Zaman veya Zaman-Mekan içinde farklı yapıları ifşa eder.

Doğum anı,doğduğu bölge(ülke-kültür),doğduğu aile(gelenek görenek),doğduğu çevre(çevre koşulları)Doğan kişinin rolünü belirler.
Tıpkı bir hücrenin bulunduğu organa adapte olması ve o yapıyı ifşa etmesi gibi.

Her birimiz bütünün potansiyeline sahibiz ve bunu anladığımızda özgürleşiriz.
Ve de en önemlisi 'Diğerleri'nin hangi rolleri oynadığını görmeye başlarız (İnan ki her birimiz farkında olmasakta rollerimizi en iyi şekilde döktürüyoruz :))

Bunu anlayan kişi için yaşam çok eğlenceli-heyecanlı bir tyatrodur.Drama-Macera-Komedi-polisiye-Bilimkurgu-Belgesel.

Eğer bir kök hücre Bulunduğu ortamdan(organdan)başka bir organa (ortama )yerleştirilise o ortama uyum sağlar(Bu BAŞLIBAŞINA BİR MUCİZE değil midir?)
Bir insan başka ortama adapte olduğunda(başka etkenlerle ilişkiye gidiğinde:yeni kalıp-yeni bilgi-yeni açılım-YENİ BİRİ)bambaşka biri olabilme ihtimali VAR.:)
Bu herkes için geçerli.
Sen DEĞİŞEBİLİRSİN-Ben DEĞİŞEBİLİRİ-Çevredekilerin her biri DEĞİŞebilir.

Bu yüzden Hem kendimize Hem 'DİĞERLERİNE' ŞANS tanıyalım.

Hayat sınırsız ve sonsuz :)

BİR TIRTILIN BİR KELEBEĞE dönüşmesini düşün.
Bu bir EVRİM.
Biz 'İNsan Oğlu' olarak Evrimimizi tamamladık mı acaba.:) !?
Ya İNSAN olarak bizi neler bekliyor :)

Sevgiyle OLSUN :)
olsun isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-10-2009, 04:21 PM   #25 (permalink)
Teğmen
 
gecemavisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 28
Tesekkür: 36
29 Mesajinıza toplam 164 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gecemavisi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

sevgili optimis cevabın için öncelikle teşekkür ederim.
sanırım konuya ve hayata seninle farklı pencerelerden bakıyoruz.demek istediklerimi bir türlü anlatamıyorum sana.yazdığın cvplardan bu anlaşılıyo.sorun değil.kendine iyi bak...
gecemavisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-10-2009, 04:23 PM   #26 (permalink)
Teğmen
 
gecemavisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 28
Tesekkür: 36
29 Mesajinıza toplam 164 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gecemavisi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

sevgili olsun,
cvpların ve ilgilendiğin için teşekkür ederim.sevgi ve saygıyla...
gecemavisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-10-2009, 04:41 PM   #27 (permalink)
Teğmen
 
gecemavisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 28
Tesekkür: 36
29 Mesajinıza toplam 164 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gecemavisi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

sevgili yeni bir hayat,
çok güzel tarif etmişsin.ama benim dostluk konusunda inan hiçbir kriterim yok.herkesi olduğu gibi kabul etmeyi baya uzun bir zaman önce öğrendim.o yüzden herkesle paylaşıcak birşeylerim muhakkak oluyo,tabi sınırlı.oturup kahve içmekten öteye gitmiyor. :) bana esas sıkıntıyı yaratan gerçekten dost dediğim,yediğim içtiğim ayrı gitmeyen,bir dünya şey paylaştığım(sırlar dahil),kardeş yerine koyduğum insanlardan darbe yemem. o yüzden bu kadar kafama taktım zaten bu konuyu.sınırlı arkadaşlıklar bitsede senden çok şey götürmüyo. hani michelinin, bi lastik reklamı vardı,pofuduk adam lastiğe sarılıyodu sonra lastik gidince ağlıyodu,ama hemen arkasından yeni bi lastik geliyodu gene mutlu oluyodu :) bu reklam benim çok hoşuma gitmiştir.işte sınırlı arkadaşlıklarımda bunun gibi,birini seviyosun gidiyo üzülüyosun,ama yerini bir başkası dolduruyo.ama işte beni altüst eden gerçekten dostum dediğim insanların gitmesi.(sadece gitse gene iyi,tekmeyi atıyo,hayatımı altüst ediyo,beni depresyona sokuyo öle gidiyo). neyse biraz uzun oldu galiba...
telkinleri dinlemeye yeniden başladım ve verdiğin olumlamaları da yapmaya başlıycam.umarım bundan sonra kalıcı dostluklarım olur.umarım beni yaralayan insanları bir daha hayatıma sokmam.tekrar saol.görüşürüz...
gecemavisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-10-2009, 05:06 PM   #28 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 126
Tesekkür: 1,922
131 Mesajinıza toplam 603 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
OPTİMİS is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

Alıntı:
gecemavisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili optimis cevabın için öncelikle teşekkür ederim.
sanırım konuya ve hayata seninle farklı pencerelerden bakıyoruz.demek istediklerimi bir türlü anlatamıyorum sana.yazdığın cvplardan bu anlaşılıyo.sorun değil.kendine iyi bak...
Esenlikler dilerim.
OPTİMİS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-10-2009, 12:04 PM   #29 (permalink)
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer
 
Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 660
Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Lightbulb Cevap: Lütfen Yardım Edin!

Sevgili gece mavisi,
İlişkiler konusu hayatımızda kritik öneme sahip başlıklardan biridir.
Aşağıda senin konuya ilişkin yazdıklarından yaptığım bazı alıntıların içine koçluk yaklaşımı içinde kullanabileceğimiz bazı sorular yazdım.
Bu sorulardan murat; konuya ve içinde bulunduğun duruma senin açından bakarak empati kurmak ve konuyu bizler ve senin için netleştirmek.
Bunun yanında bu sorulara cevaplar verirken ortaya çıkacak alt başlıkları tespit ederek onlara yoğunlaşmak.
Sakin bir zihin ile ve üzerinde düşünerek vereceğin cevapları ister bizlerle bu sayfalarda paylaş istersende sana göre edindiğin sonuç farkına varışlarını değerlendirdiğin bir yazıda topla.
Umarım konunun dışından bakmana yardımcı olup seni olası çıkış yollarını bulmak üzere destekleyecek bir çalışma olur....

Alıntı:
gecemavisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yıllardır bir kısırdögüden kurtulamadım.konu arkadaşlık,dostluk...
şimdiye kadar ilkokul yıllarımda dahil kimi arkadaş bildiysem hep darbe yedim.
Yukarıdaki durumun yüzdesi kaç?
Herkez ve hep tanımları içine girmeyen kimler oldu, listelermisin?

doğru düzgün bir tane bile dostum olmadı lise, üniversite ve iş hayatıda dahil bu yaşıma kadar.(bu arada yaş 30).
ben aramasam kimse beni aramıyo ben görüşelim demesem kimse görüşelim demiyo.ölsem kimsenin haberi olmaz,olsada üzülmezler zaten.
Bu varsayımını doğrulamak için bunu çevrende kaç kişiye sormak istersin?

kendimi çok yalnız hissediyorum.
Yalnız kalınca ne oluyor?
Kendini yalnız hissetmenin ikincil faydaları varmı, varsa nelerdir sence?
Yalnızlık ne demek ve yalnız insanlara ne olur?
hep arkadaşı dostu olanlara imrenerek bakmışımdır.bunu kırabilmek için elimden geleni yaptım.her türlü fedakarlığı yaptım,gereken tüm ödünleri verdim ama olmuyo,olmadı.en son darbemi bir hafta önce en yakın sandığm arkadaşımdan yedim.bıktım artık neden hep böyle oluyo,sorun ne bulamıyorum.lütfen bana yardım edin.ne yapmalıyım.nasıl kırıcağım bu kısırdöngüyü?
Alıntı:
gecemavisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bir insanın 30 otuz senedir aynı karakterde insanları hayatına çekiyor olması sanırım tesadüf değil diye düşünüyorum.
Bu insanları hayatına kendin çektiğine ne kadar inanıyorsun?
Hayatındaki durum ve olayların %kaçının sorumluluğu sende senin fikrince?

kendime değer vermiyo değilim yani hiç böyle hissetmedim.aksine o insanların hiç bir zaman benim dostluğumu haketmediğini düşündüm.
Bu insanlar senin dostluğunu haketmek için ne yapmalı yada yapmamalıydılar?
İlişkilerinde yaratmak istediğin değerler nelerdir? 5 tane yazarmısın?
İlişkilerinde yaratmak istediğin 5 belirgin sonuç ne?

ne zaman başları sıkışsa giderim,ne zaman bi şeye ihtiyaçları olsa ordayımdır.bir dertleri varsa işim olsa dahi her zaman oturur dinlerim,çözüm bulmaya çalışırım maddi ve manevi.ama bir bakmışsınız bu kadar fedakarlık yaptığınız insan herşeyi yok saymış,gitmiş,giderken bi güzel de kazığını atmış...
İlişkilerinde başarısız olduğunda kendine söylediğin 5 hikaye ne?

bir değil,iki değil bunu kaçıncı kez yaşadığımı bilmiyorum.dünyada gerçekten doğru düzgün insanmı kalmadı yoksa en bozuk karakterli olanlar mı beni buldu.anlayabilmiş değilim.
Bu durumdan ne öğrenmelisin?
Burada tam olarak olan nedir?
Neyi farklı yapsan durumlar değişirdi?

bazı insanların yıllar süren kardeşlikten öte can dostları varken neden ben böyle yalnızım neden doğru düzgün arkadaşım yok.hep bu sefer tamam diyorum, bu sefer buldum bu düzgün bir insan.
Düzgün insanın sendeki tanımı nedir?
Seni üzen ve en çok duyduğun geri bildirim yada eleştiri nedir?
Korktuğun şeylerin listesini yazarmısın?

ama bir iki sene sürmüyo o arkadaşımlada bir daha görüşmemek üzere bağlarımız kopuyo.farkındayım yolunda gitmeyen bi şeyler var.ama onun ne olduğunu bulamıyorum.l
İlişkilerinde sonuçları üretmeyi durduran şeyler neler?
İlişkilerini nasıl sabote ediyorsun?

:((
Alıntı:
gecemavisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
acaba insanlara güvenmemem çok daha eskilere dayanıyor olabilirmi şimdi hatırladım,üniversitedeyken çok ciddi bir darbe alıp psikolojik tedavi görmüştüm(depresyona girmiştim).işte o zaman bir daha hiç kimseye güvenmiycem demiştim.bundan sonra hiç kimseye bu kadar değer vermiycem herkesle arama sınır koyucam demiştim.sebebi bu olabilirmi yada ilkokuldaykende bir kaç kötü tecrübe daha yaşamıştım.acaba onlarda bilinçaltıma kazınmış olabilirmi? bilmiyorum ama sanırım bu ikisinden kaynaklanan bir durum olabilir diye düşünüyorum.
İlişkilerinde başarısız olduğunda kendine söylediğin 5 hikaye ne?
İlişkilerinde belirli sonuçlar oluşturamadığında ödediğin bedeller nedir?

şimdi yapmam gereken ne?? bu konuda mutlaka bilgisi olan birileri vardır herhalde sitede.bu blokajları,kalıpları nasıl kırabilirim.bi yöntemi vardır illaki,ne biliyim EFT mi,olumlama mı,yaratıcı imgelememi yoksa başka bi yöntemmi hangisini uygulamalıyım.bir daha hayatıma bu tür ilişkiler,insanlar girmesin.
İlişkilerini düzenlemek için bir hedef cümlesi söylermisin?
Ve bu hedefi gerçekleştirirken alacağın risk nedir?
Ve hedef gerçekleştiğinde kazanacağın başarı/ödül nedir?

bir daha darbe almıyım,normal arkadaşlıklarım olsun benimde.çokmu şey istiyorum...

ÇEVRENDEKİ İLİŞKİ HALİNDE BULUNDUĞUN İNSANLARDAN KENDİ HAKKINDA EN FAZLA DUYDUĞUN ELEŞTİRİ YA DA GERİ BİLDİRİM NELER?


Sevgiler MERT.
__________________
HERŞEY MÜMKÜNDÜR İMKANSIZ ZAMAN ALIR.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-10-2009, 02:59 AM   #30 (permalink)
Teğmen
 
gecemavisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 28
Tesekkür: 36
29 Mesajinıza toplam 164 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gecemavisi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

Merhaba Merto bey,
Yazınızı görünce çok mutlu oldum, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Öncelikle kusura bakmayın,uzun zamandır internete giremiyorum.bilgisayarımda bi sorun vardı.neyse ki halloldu.Sorularınızı dürüstçe cevaplamaya çalışıcam şimdi…

Yıllardır bir kısırdögüden kurtulamadım.konu arkadaşlık,dostluk...şimdiye kadar ilkokul yıllarımda dahil kimi arkadaş bildiysem hep darbe yedim.
Yukarıdaki durumun yüzdesi kaç?
- % 90
Herkez ve hep tanımları içine girmeyen kimler oldu, listelermisin?
- listeleyemiyorum çünkü bu listeye koyabileceğim kimse yok maalesef

ben aramasam kimse beni aramıyo ben görüşelim demesem kimse görüşelim demiyo.ölsem kimsenin haberi olmaz,olsada üzülmezler zaten.
Bu varsayımını doğrulamak için bunu çevrende kaç kişiye sormak istersin?
- sorabileceğim kimse yok,ama ailem hariç kimsenin umurunda değilim zaten bunu sormama gerek yok biliyorum.

kendimi çok yalnız hissediyorum.
Yalnız kalınca ne oluyor?
- bişey olduğu yok aslında sadece bazen insanın sohbet etmeye,eğlenmeye,birileriyle vakit geçirmeye bişeyler paylaşmaya ihtiyacı oluyo.
Kendini yalnız hissetmenin ikincil faydaları varmı, varsa nelerdir sence?
- bence yalnız kalmanın hiçbir faydası yok.
Yalnızlık ne demek ve yalnız insanlara ne olur?
- yalnızlık tek başına kalmak demek,hastalandığında bir bardak su verenin olmaması,akşam yemeğini tek başına yemek,sinemaya tek başına gitmek,mutlu olduğunda sarılabileceğin bir kalp olmaması,başına kötü bir şey geldiğinde sığınabileceğin bir liman olmaması gibi daha listeyi uzatabilirim ama gerek yok sanırım.
- yalnız insanlar tek başlarına ölür ve cesetleri aylar sonra etrafa koku yaymaya başlayıp komşuları tarafından polise haber verilinceye kadar çürür. Bir insan için çok kötü bir son bence,kimsenin böyle bir sonla karşılaşmasını istemem.

bir insanın 30 otuz senedir aynı karakterde insanları hayatına çekiyor olması sanırım tesadüf değil diye düşünüyorum.
Bu insanları hayatına kendin çektiğine ne kadar inanıyorsun?
- % 100
Hayatındaki durum ve olayların %kaçının sorumluluğu sende senin fikrince?
- % 50 ini diyim geriye %50 lik kısımsa benim dışımda diye düşünüyorum.

kendime değer vermiyo değilim yani hiç böyle hissetmedim.aksine o insanların hiç bir zaman benim dostluğumu haketmediğini düşündüm.
Bu insanlar senin dostluğunu haketmek için ne yapmalı yada yapmamalıydılar?
- öle istediğim somut bişey yok,beni yaralamasınlar, üzmesinler yada kazık atmasınlar yeter.
İlişkilerinde yaratmak istediğin değerler nelerdir? 5 tane yazarmısın?
- Sevgi, dostluk, saygı, cömertlik, hoşgörü
İlişkilerinde Başarısız olduğunda kendine söylediğin 5 hikaye ne?
- önceden genemi ben, buda böyleymiş,buda nankör ve budala çıktı, artık bunu ben çektim,ben yarattım diyorum :)

bir değil,iki değil bunu kaçıncı kez yaşadığımı bilmiyorum.dünyada gerçekten doğru düzgün insanmı kalmadı yoksa en bozuk karakterli olanlar mı beni buldu.anlayabilmiş değilim.
Bu durumdan ne öğrenmelisin?
- ne öğrenmem gerektiğini henüz bulamadım.
Burada tam olarak olan nedir?
- Ne olduğunu da bilmiyorum,zaten o yüzden soruyorum.
Neyi farklı yapsan durumlar değişirdi?
- Bunu da bilmiyorum :(

bazı insanların yıllar süren kardeşlikten öte can dostları varken neden ben böyle yalnızım neden doğru düzgün arkadaşım yok.hep bu sefer tamam diyorum, bu sefer buldum bu düzgün bir insan.
Düzgün insanın sendeki tanımı nedir?
- samimi, güleryüzlü, maddi ve manevi paylaşımlara açık, dürüst, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımda olacak biri :) benim için düzgün biridir.
Seni üzen ve en çok duyduğun geri bildirim yada eleştiri nedir?
- Şimdiye kadar kimseden olumsuz bir eleştiri almadım,kimse bana sen böylesin
şöylesin demedi.sadece bi arkadaşım çok duygusalsın ve herkesi kendin gibi zannediyosun demişti.
Korktuğun şeylerin listesini yazarmısın?
- ne tür bir korkudan bahsettiğiniz anlamadım.

ama bir iki sene sürmüyo o arkadaşımlada bir daha görüşmemek üzere bağlarımız kopuyo.farkındayım yolunda gitmeyen bi şeyler var.ama onun ne olduğunu bulamıyorum.l
İlişkilerinde sonuçları üretmeyi durduran şeyler neler?
- benim tarafımdan genelde bişey olmuyo açıkcası. Karşı taraftan olanlar içinde ayrıntıya girmek istemiyorum.zaten çok uzun sürer.hangi birini anlatıyım :)
İlişkilerini nasıl sabote ediyorsun?
- ya gerçekten ben bişey yapmıyorum
İlişkilerinde belirli sonuçlar oluşturamadığında ödediğin bedeller nedir?
- uzun süre kendimi toparlayamıyorum,içime kapanıyorum, insanlara güvenimi kaybediyorum…

şimdi yapmam gereken ne?? bu konuda mutlaka bilgisi olan birileri vardır herhalde sitede.bu blokajları,kalıpları nasıl kırabilirim.bi yöntemi vardır illaki,ne biliyim EFT mi,olumlama mı,yaratıcı imgelememi yoksa başka bi yöntemmi hangisini uygulamalıyım.bir daha hayatıma bu tür ilişkiler,insanlar girmesin.
İlişkilerini düzenlemek için bir hedef cümlesi söylermisin?
- ilişkilerimi nasıl düzenliyceğimi bilmediğim için hedef cümlemde yok malesef…
Ve bu hedefi gerçekleştirirken alacağın risk nedir?
- ???
Ve hedef gerçekleştiğinde kazanacağın başarı/ödül nedir?
- ???

ÇEVRENDEKİ İLİŞKİ HALİNDE BULUNDUĞUN İNSANLARDAN KENDİ HAKKINDA EN FAZLA DUYDUĞUN ELEŞTİRİ YA DA GERİ BİLDİRİM NELER?
- gerçekten hiç geri bildirim yada eleştiri almadım…

umarım açıklayıcı olmuşumdur.şimdiden yardımlarınız ve de ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere…
gecemavisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Lütfen Yardım Edin!

Serbest Kürsü ve Tartışma Fikir Telakisi Lütfen Yardım Edin! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız sevgili sudem8,ilgilendiğin için çok teşekkürler.gerçekten güzel bilgiler vermişsin.evet karşıma çıkan insanları kesinlikle kendim çağırdığıma inanıyorum.o yüzden zaten başından beri bu kısırdöngüden kurtulmam lazım,ters giden birşeyler var diyorum.artık bu başıma gelenlerden gereken dersi çıkarıp, tekrar gelmesini önlemem lazım. "hayatımda beni mutsuz ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Tartışma Fikir Telakisi telkin cd indir izle İstanbul Tartışma Fikir Telakisi nerededir kimdir Tartışma Fikir Telakisi çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Tartışma Fikir Telakisi hipnoz Tartışma Fikir Telakisi olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Tartışma Fikir Telakisi hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Tartışma Fikir Telakisi kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.