Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Tartışma Fikir Telakisi

Uyarılar

Lütfen Yardım Edin!

Serbest Kürsü ve Tartışma Fikir Telakisi Lütfen Yardım Edin! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız bu siteye üye olduğumdan beri (dün)bütün forumları okumaya çalışıyorum,şunu farkettimki bazı kişilerle hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz ,aynı sizde olduğu gibi gece mavisi;( (sadece ben değilmişim böle hisseden demekki diyorum kendi kendime) çözüm nedir bende merakla bekliyorum.......

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Tartışma Fikir Telakisi telkin cd indir izle İstanbul Tartışma Fikir Telakisi nerededir kimdir Tartışma Fikir Telakisi çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Tartışma Fikir Telakisi hipnoz Tartışma Fikir Telakisi olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Tartışma Fikir Telakisi hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Tartışma Fikir Telakisi kuantum düşünce kitap haberi

Lütfen Yardım Edin!

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27-10-2009, 09:26 AM   #31 (permalink)
Üsteğmen
 
gulumser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2009
Mesajlar: 175
Tesekkür: 1,567
183 Mesajinıza toplam 930 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gulumser will become famous soon enoughgulumser will become famous soon enough
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

bu siteye üye olduğumdan beri (dün)bütün forumları okumaya çalışıyorum,şunu farkettimki bazı kişilerle hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz ,aynı sizde olduğu gibi gece mavisi;( (sadece ben değilmişim böle hisseden demekki diyorum kendi kendime) çözüm nedir bende merakla bekliyorum....

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

gulumser isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-10-2009, 04:15 PM   #32 (permalink)
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer
 
Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 660
Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Smile Cevap: Lütfen Yardım Edin!

Alıntı:
gecemavisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba Merto bey,

ben aramasam kimse beni aramıyo ben görüşelim demesem kimse görüşelim demiyo.ölsem kimsenin haberi olmaz,olsada üzülmezler zaten.
Bu varsayımını doğrulamak için bunu çevrende kaç kişiye sormak istersin?
- sorabileceğim kimse yok,ama ailem hariç kimsenin umurunda değilim zaten bunu sormama gerek yok biliyorum.

Bu konuda çevrende bulunan insanlara bu soruyu sormanızı rica ediyorum, bildiğimizi sandığımız şeyler varsayımlardan gelir, ancak somut sonuçlar elde ettikten sonra eminlik düzeyimiz artacaktır, bu nedenle aşağıdaki soruyu çevrenizdeki 10 kişiye sormanızı rica ediyorum lütfen.
-Ben ölsem üzülürmüsün?
-Beni %kaç umursuyorsun?

kendimi çok yalnız hissediyorum.
Yalnız kalınca ne oluyor?
- bişey olduğu yok aslında sadece bazen insanın sohbet etmeye,eğlenmeye,birileriyle vakit geçirmeye bişeyler paylaşmaya ihtiyacı oluyo.
Kendini yalnız hissetmenin ikincil faydaları varmı, varsa nelerdir sence?
- bence yalnız kalmanın hiçbir faydası yok.
İkincil faydalar derken tam olarak kastettiğim alttaki soruya verdiğiniz cevaptaki maddeler ve kendinizi bu durumlara sokmaktan ne gibi çıkarlarınız olduğu, lütfen bu şekilde düşünerek yeniden cevaplayın...

Yalnızlık ne demek ve yalnız insanlara ne olur?
- yalnızlık tek başına kalmak demek,hastalandığında bir bardak su verenin olmaması,akşam yemeğini tek başına yemek,sinemaya tek başına gitmek,mutlu olduğunda sarılabileceğin bir kalp olmaması,başına kötü bir şey geldiğinde sığınabileceğin bir liman olmaması gibi daha listeyi uzatabilirim ama gerek yok sanırım.
Yukarıdaki tip sonuçları ortaya çıkaracak durumlara kendinizi soktuğunuzda nasıl hissediyor ve davranıyorsunuz?


- yalnız insanlar tek başlarına ölür ve cesetleri aylar sonra etrafa koku yaymaya başlayıp komşuları tarafından polise haber verilinceye kadar çürür. Bir insan için çok kötü bir son bence,kimsenin böyle bir sonla karşılaşmasını istemem.

bir insanın 30 otuz senedir aynı karakterde insanları hayatına çekiyor olması sanırım tesadüf değil diye düşünüyorum.
Bu insanları hayatına kendin çektiğine ne kadar inanıyorsun?
- % 100
Hayatındaki durum ve olayların %kaçının sorumluluğu sende senin fikrince?
- % 50 ini diyim geriye %50 lik kısımsa benim dışımda diye düşünüyorum.

Burada bir çelişki yokmu sizcede?
Eğer bu insanları hayatına kendin çektiğine % 100 inanıyorsan, hayatındaki olay ve durumların yalnızca % 50 sinden sorumlu olman nasıl mümkün olabiliyor? Açıklarmısınız lütfen.

Hayatınızda ve ilişkilerinizde herşeyin sorumluluğunu aldığınızı varsayarsak nelerin farkına varırdınız?

kendime değer vermiyo değilim yani hiç böyle hissetmedim.aksine o insanların hiç bir zaman benim dostluğumu haketmediğini düşündüm.
Bu insanlar senin dostluğunu haketmek için ne yapmalı yada yapmamalıydılar?
- öle istediğim somut bişey yok,beni yaralamasınlar, üzmesinler yada kazık atmasınlar yeter.
İlişkilerinde yaratmak istediğin değerler nelerdir? 5 tane yazarmısın?
- Sevgi, dostluk, saygı, cömertlik, hoşgörü

İlişkilerinde Başarısız olduğunda kendine söylediğin 5 hikaye ne?
- önceden genemi ben, buda böyleymiş,buda nankör ve budala çıktı, artık bunu ben çektim,ben yarattım diyorum :)
Bu nankör ve budala insanları kendine çekmekle neler öğrendin? 5 madde lütfen.

Nankörlüğün tanımı ve hayatındaki yerinden bahsedermisin? Nedir nankörlük?

bir değil,iki değil bunu kaçıncı kez yaşadığımı bilmiyorum.dünyada gerçekten doğru düzgün insanmı kalmadı yoksa en bozuk karakterli olanlar mı beni buldu.anlayabilmiş değilim.
Bu durumdan ne öğrenmelisin?
- ne öğrenmem gerektiğini henüz bulamadım.
Tüm bu insanlarla olan deneyimlerinizden neler öğrendiniz?

İlişkileriniz konusunda ne istiyorsunuz?

Bu konuda neler yararlı olur?

Diğer kişi yada kişiler ne düşünüyor, neye ihtiyaç duyuyor, nasıl hissediyor?

Bu konudaki seçenekleriniz nelerdir?

Burada tam olarak olan nedir?
- Ne olduğunu da bilmiyorum,zaten o yüzden soruyorum.
Burada olan sizce nedir? Aklınıza ne geliyorsa yargılamadan yazın lütfen.

Neyi farklı yapsan durumlar değişirdi?
- Bunu da bilmiyorum :(
Geriye dönük olaylar üzerinde düşündüğünüzde ortak nokta yada sık rastlanan neler var?

Aslında düşününce ..... yı farklı yapabilirdim yada yapmalıyım dediğiniz şeyler nelerdir?


bazı insanların yıllar süren kardeşlikten öte can dostları varken neden ben böyle yalnızım neden doğru düzgün arkadaşım yok.hep bu sefer tamam diyorum, bu sefer buldum bu düzgün bir insan.
Düzgün insanın sendeki tanımı nedir?
- samimi, güleryüzlü, maddi ve manevi paylaşımlara açık, dürüst, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımda olacak biri :) benim için düzgün biridir.
Böyle arkadaşı olan tanıdığın kimler var?

Bu durumu oluşturmak için neler yapıyorlar sence?

Seni üzen ve en çok duyduğun geri bildirim yada eleştiri nedir?
- Şimdiye kadar kimseden olumsuz bir eleştiri almadım,kimse bana sen böylesin
şöylesin demedi.sadece bi arkadaşım çok duygusalsın ve herkesi kendin gibi zannediyosun demişti.
Korktuğun şeylerin listesini yazarmısın?
- ne tür bir korkudan bahsettiğiniz anlamadım.

Hayattaki korkuların nelerdir?

En çok nelerden korkarsın?

Küçükken en büyük korkun nelerdi?

Şu sıralar en büyük korkun nedir?

Şu sıralar ilişkiler konusundaki korkuların nelerdir?

ama bir iki sene sürmüyo o arkadaşımlada bir daha görüşmemek üzere bağlarımız kopuyo.farkındayım yolunda gitmeyen bi şeyler var.ama onun ne olduğunu bulamıyorum.l

İlişkilerinde sonuçları üretmeyi durduran şeyler neler?
- benim tarafımdan genelde bişey olmuyo açıkcası.
????????? Senin sorumluluğun % kaç?

Bu insanları hayatına çekme ve durumları "o" noktaya getirme konusunda kendi etkini % kaç olarak görüyorsun?

Karşı taraftan olanlar içinde ayrıntıya girmek istemiyorum.zaten çok uzun sürer.hangi birini anlatıyım :)

İlişkilerini nasıl sabote ediyorsun?
- ya gerçekten ben bişey yapmıyorum

İlişkilerinde belirli sonuçlar oluşturamadığında ödediğin bedeller nedir?
- uzun süre kendimi toparlayamıyorum,içime kapanıyorum, insanlara güvenimi kaybediyorum…
Ne zaman ve kimler güvenini zedeledi?

Dışa açık olduğunda neler oluyor?

Dışa açık ve iletişimde olduğunda kendini % kaç güvende hissediyorsun?

Güven duymanı ne sağlar?

şimdi yapmam gereken ne?? bu konuda mutlaka bilgisi olan birileri vardır herhalde sitede.bu blokajları,kalıpları nasıl kırabilirim.bi yöntemi vardır illaki,ne biliyim EFT mi,olumlama mı,yaratıcı imgelememi yoksa başka bi yöntemmi hangisini uygulamalıyım.bir daha hayatıma bu tür ilişkiler,insanlar girmesin.
İlişkilerini düzenlemek için bir hedef cümlesi söylermisin?
- ilişkilerimi nasıl düzenliyceğimi bilmediğim için hedef cümlemde yok malesef…
Nasıl bir ilişki - arkadaşlık, dostluk, sevgili - istiyorsun?

Hedef cümlesi bu konuda yaratmak istediğin şey ve değerleri yansıtan net ve zamana bağlı bir cümle olarak kurgulanabilir...
Ör: Kendimin ve karşı tarafın bütünlüğüne saygı duyarak kendimi rahatça ifade edeceğim ve güvende hissedeceğim ilişkiler oluşturmak istiyorum... gibi.


Ve bu hedefi gerçekleştirirken alacağın risk nedir?
- ???

Ve bu hedefi gerçekleştirirken alacağın risk nedir? İstediğin ilişkileri oluştururken ne gibi riskler almaya hazırsın?


Ve hedef gerçekleştiğinde kazanacağın başarı/ödül nedir?
- ???
İstediğin ilişki tarzını yaratıp senin için doyurucu dostluk, arkadaşlık v.b ortaya çıkardığında kazanacağın başarı/ödül nedir?

ÇEVRENDEKİ İLİŞKİ HALİNDE BULUNDUĞUN İNSANLARDAN KENDİ HAKKINDA EN FAZLA DUYDUĞUN ELEŞTİRİ YA DA GERİ BİLDİRİM NELER?
- gerçekten hiç geri bildirim yada eleştiri almadım…
İnsanlar senin hakkında ne düşünüyorlar?

"Nasıl biriyim" sorusunu sorabileceğin 5 kişilik bir liste hazırlarmısın lütfen?


umarım açıklayıcı olmuşumdur.şimdiden yardımlarınız ve de ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere…
Lütfen önceki cevaplarınızı bir kez daha okuyup farklı düşünüp düşünmediğinize bakın bir kez daha....

Göründüğü kadarıyla sizin aşırı verici olmanızdan kaynaklanan sorunlar ilişkilerinizin temelinde oturuyor.... Durum ve şimdiki an tespiti yapmadan önce bu sorular üzrinde düşündükten sonraki olaya bakışınız oldukça önemli... Lütfen tüm bu soruları cevaplayıp üzerlerinde düşündükten sonra sorunu yeniden tanımlayan bir şeyler yazmanızı istiyorum....

Hayatınızın bu alanına ait farkındalığınızı sizin için daha hissedilir kılmanız dileklerimle....

Buraya yansıyan kadarıyla bir çok kişi sizin bakış açınız ve değerlerinize sahip biriyle arkadaş olmak ve hatta yanından ayırmak istemeyecektir eminim... Burada önemli olan ilişkileri sabote etmede kullandığınız yolu ve bundan sağladığınız ikincil faydaları bulmak... Eğer tüm bu kişileri siz çektiniz ve hayatınızın sorumluluğu sizdeyse...

Yada kim nerede ne yapıyorda ilişkileriniz bozuluyor, insanlar neden ve nasıl sizden faydalanıyor ve size kazık atıyor bunu keşfetmeliyiz... Eğer hayatınızdaki durum ve olayların %50 sorumluluğu sizdeyse...

Belkide asıl soru hangisini seçip kabul edip yaşadığımız...

Sevgilerimle MERT.
__________________
HERŞEY MÜMKÜNDÜR İMKANSIZ ZAMAN ALIR.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-10-2009, 08:08 PM   #33 (permalink)
Teğmen
 
gecemavisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 28
Tesekkür: 36
29 Mesajinıza toplam 164 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gecemavisi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

Merhaba Mert Bey, sorularınızla beni düşüncelere sevk ettiniz gene. ne diyim tebrikler :) ve teşekkürler :)

Bu konuda çevrende bulunan insanlara bu soruyu sormanızı rica ediyorum, bildiğimizi sandığımız şeyler varsayımlardan gelir, ancak somut sonuçlar elde ettikten sonra eminlik düzeyimiz artacaktır, bu nedenle aşağıdaki soruyu çevrenizdeki 10 kişiye sormanızı rica ediyorum lütfen.
-Ben ölsem üzülürmüsün?
Sorabileceğim üç beş kişi var.onlarada sormak istemedim.çünkü vericekleri cevabı biliyorum.”tabiî ki üzülürüm,saçmalama ölmekte nerden çıktı falan… üzülmem diyenin çıkıcağını zannetmiyorum.
-Beni %kaç umursuyorsun?
N isimli kişi: % 20
M isimli kişi: & 60
Ö isimli kişi: % 50
P isimli kişi: % 30
G isimli kişi: %50
P isimli kişi: %10 tahmini bu soruyu kimseye sormaya cesaret edemedim doğrusu.

Yalnızlık ne demek ve yalnız insanlara ne olur?
- yalnızlık tek başına kalmak demek,hastalandığında bir bardak su verenin olmaması,akşam yemeğini tek başına yemek,sinemaya tek başına gitmek,mutlu olduğunda sarılabileceğin bir kalp olmaması,başına kötü bir şey geldiğinde sığınabileceğin bir liman olmaması gibi daha listeyi uzatabilirim ama gerek yok sanırım.
Yukarıdaki tip sonuçları ortaya çıkaracak durumlara kendinizi soktuğunuzda nasıl hissediyor ve davranıyorsunuz?
berbat hissediyorum, yatağa giriyorum ve günlerce çıkmıyorum, kimseyi görmek istemiyorum. İnsanlardan nefret ediyorum…vs

bir insanın 30 otuz senedir aynı karakterde insanları hayatına çekiyor olması sanırım tesadüf değil diye düşünüyorum.
Bu insanları hayatına kendin çektiğine ne kadar inanıyorsun?
- % 100
Hayatındaki durum ve olayların %kaçının sorumluluğu sende senin fikrince?
- % 50 ini diyim geriye %50 lik kısımsa benim dışımda diye düşünüyorum.

Burada bir çelişki yokmu sizcede?
Evet aslında çelişki var gibi görünüyo ama benim kastettiğim şuydu aslında evet bu insanları ben çekiyorum buna %100 inanıyorum.ama ilişkilerimin kötü ve ya iyi olmasının suçu ne %100 bende nede %100 onlarda olamaz diye düşünüyorum, o yüzden %50 dedim.
Eğer bu insanları hayatına kendin çektiğine % 100 inanıyorsan, hayatındaki olay ve durumların yalnızca % 50 sinden sorumlu olman nasıl mümkün olabiliyor? Açıklarmısınız lütfen.
hımm bunu pek anlamadım sanırım,tamam %100 ben sorumluyum.

İlişkilerinde Başarısız olduğunda kendine söylediğin 5 hikaye ne?
- önceden genemi ben, buda böyleymiş,buda nankör ve budala çıktı, artık bunu ben çektim,ben yarattım diyorum :)
Bu nankör ve budala insanları kendine çekmekle neler öğrendin? 5 madde lütfen.
kimseye hak ettiğinden fazla değer vermemeyi ve kimseye güven olmadığını öğrendim.
Nankörlüğün tanımı ve hayatındaki yerinden bahsedermisin? Nedir nankörlük?
Bence nankörlük,yaptığınız tüm iyiliklere rağmen bunları görmeyen,teşekkür ediceği yerde küfreden kişidir.artık hayatımda yeri olmasını istemiyorum bu tarz insanların zamanında fazlasıyla tanıdım böle insanları.ama bundan sonra böle birini tanırsam yada hayatımdan çıkaramıycam bir insansa bu sefer ona anladığı dilden konuşurum yani onun gibi olurum. Desemde ben kendimi biliyorum dayanamam,yapamıyorum işte hamurunda yok derler ya öle işte…

bir değil,iki değil bunu kaçıncı kez yaşadığımı bilmiyorum.dünyada gerçekten doğru düzgün insanmı kalmadı yoksa en bozuk karakterli olanlar mı beni buldu.anlayabilmiş değilim.
Bu durumdan ne öğrenmelisin?
- ne öğrenmem gerektiğini henüz bulamadım.
Tüm bu insanlarla olan deneyimlerinizden neler öğrendiniz?
kimseye güven olmıycağını, bugün yüzüne gülüp sevgi pıtırcığı olan insanın arkanı döndüğünde çok rahat seni satabileceğini, yaşadığın onca şeye rağmen her şeyi bir çırpıda silebileceğini(buda her şeyin sahte olduğunu gösterir)…vs öğrendim.
İlişkileriniz konusunda ne istiyorsunuz?
samimi,karşılıklı güven ve saygı içinde olmasını istiyorum.
Bu konuda neler yararlı olur?
bilmiyorum :)
Diğer kişi yada kişiler ne düşünüyor, neye ihtiyaç duyuyor, nasıl hissediyor?
bunu bilmem mümkün değil
Bu konudaki seçenekleriniz nelerdir?
anlamadım ?

Burada tam olarak olan nedir?
- Ne olduğunu da bilmiyorum,zaten o yüzden soruyorum.
Burada olan sizce nedir? Aklınıza ne geliyorsa yargılamadan yazın lütfen.
arkadaşlıklar,dostluklar konusunda öğrenmem gerken bir ders olduğunu düşünüyorum ama bunun nasıl bir ders olduğunu bulamıyorum.
Neyi farklı yapsan durumlar değişirdi?
- Bunu da bilmiyorum :(
Geriye dönük olaylar üzerinde düşündüğünüzde ortak nokta yada sık rastlanan neler var?
kişilerin benim karşımda gayet güleryüzlü ve iyi davranması,ama arkamdan tonlarca iş çevirmesi diye özetleyebilirim.
Aslında düşününce ..... yı farklı yapabilirdim yada yapmalıyım dediğiniz şeyler nelerdir?
mesela bu son olay üzerine konuşucak olursak benim yapabileceğim hiçbir şey olaylar tamamen benden habersiz benim dışımda gelişti.sadece o insana bu kadar değer vermeseydim bu kadar üzülmezdim diyebilirim.

bazı insanların yıllar süren kardeşlikten öte can dostları varken neden ben böyle yalnızım neden doğru düzgün arkadaşım yok.hep bu sefer tamam diyorum, bu sefer buldum bu düzgün bir insan.
Düzgün insanın sendeki tanımı nedir?
- samimi, güleryüzlü, maddi ve manevi paylaşımlara açık, dürüst, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımda olacak biri :) benim için düzgün biridir.
Böyle arkadaşı olan tanıdığın kimler var?
ablam, eniştem, bir tane kız arkadaşım ve iki tanede erkek arkadaşım
Bu durumu oluşturmak için neler yapıyorlar sence?
bilmiyorum özel bişey yaptıklarını sanmıyorum yada ben görmedim,bilmiyorum.

Hayattaki korkuların nelerdir?
Yalnız kalmak, hastalanmak, fakirleşmek, sevdiklerime zarar gelmesi onlara bişey olması,birilerine maddi veya manevi ihtiyaç duymak, bide fobi diyebileciğim korkular var onlarda yükseklik,örümcek korkusu,bide havasız kalma korkusu mesela asansörde kalma gibi…

Küçükken en büyük korkun nelerdi?
sevdiklerimin ölmesi onları kaybediceğim düşüncesi beni çok korkuturdu,hala da korkuyorum. Bide karanlıktan korkardım, gece olmasındanda korkardım uyuyamazdım geceleri.bundanda hala korkuyorum diyebilirim küçükkenki kadar olmasada…

Şu sıralar ilişkiler konusundaki korkuların nelerdir?
Beni üzücek insanları artık hayatıma çekmek istemiyorum,en büyük korkum gene aynı olayları yaşamak.


İlişkilerinde sonuçları üretmeyi durduran şeyler neler?
- benim tarafımdan genelde bişey olmuyo açıkcası.
??? Senin sorumluluğun % kaç?
Son olayda % 0 diyebilirim.

Bu insanları hayatına çekme ve durumları "o" noktaya getirme konusunda kendi etkini % kaç olarak sorumlu görüyorsun?
Evet bu insanları ben çekiyorum çünkü bir dersi öğrenmem gerekiyo ve bu dersi geçemediğim için aynı olaylar tekrarlanıyo. Ama arkadaşlıkların bitmesiyle ilgili ben bişey yapmıyorum benim dışımda gerçekleşiyo.

Dışa açık olduğunda neler oluyor?
kötü şeyler oluyo.örnek ben bi sırrımı paylaşıyorum sonra o sır bir süre sonra bana karşı silah olarak kullanılıyo.yada ben kimsenin bilmesini istemiyorum ama yedi düvel öğreniyo…gibi

Dışa açık ve iletişimde olduğunda kendini % kaç güvende hissediyorsun?
hiç güvende hisstmiyorum.% 0

Güven duymanı ne sağlar?
paylaştığım şeylerin paylaştığım kişide kalması,bunu silah olarak kullanmaması. Başım sıkıştığında maddi veya manevi sığınabilceğim bir dostum olması

İlişkilerini düzenlemek için bir hedef cümlesi söylermisin?
- ilişkilerimi nasıl düzenliyceğimi bilmediğim için hedef cümlemde yok malesef…
Nasıl bir ilişki - arkadaşlık, dostluk, sevgili - istiyorsun?
samimi,yalandan ve çıkardan uzak, karşılıklı güven ve saygı içinde,sevgi dolu…vs

Hedef cümlesi bu konuda yaratmak istediğin şey ve değerleri yansıtan net ve zamana bağlı bir cümle olarak kurgulanabilir...
Ör: Kendimin ve karşı tarafın bütünlüğüne saygı duyarak kendimi rahatça ifade edeceğim ve güvende hissedeceğim ilişkiler oluşturmak istiyorum... gibi.
evet bu örnek cümle benim hedef cümlem olabilir,tamam beni anlatıyo “Kendimin ve karşı tarafın bütünlüğüne saygı duyarak kendimi rahatça ifade edeceğim ve güvende hissedeceğim ilişkiler oluşturmak istiyorum.”

Ve bu hedefi gerçekleştirirken alacağın risk nedir?
- herhangi bir risk olduğunu sanmıyorum ,varmı?

İstediğin ilişkileri oluştururken ne gibi riskler almaya hazırsın?
Eğer bir risk almam gerekirse her türlü açığım,alırım yani.


Ve hedef gerçekleştiğinde kazanacağın başarı/ödül nedir?
- bir başarı yada ödül olmasına gerk yok diye düşünüyorum.

İstediğin ilişki tarzını yaratıp senin için doyurucu dostluk, arkadaşlık v.b ortaya çıkardığında kazanacağın başarı/ödül nedir?
mutluluk,mutluluk,huzur,güven

"Nasıl biriyim" sorusunu sorabileceğin 5 kişilik bir liste hazırlarmısın lütfen?,
Bunu hazırlamam biraz uzun sürebilir.

Her şey için teşekkürler.bazı sorulara cvp veremedim ama siz açıklayıcı bişeyler yazarsınız herhalde.cevabınızı heyecanla bekliyorum.görüşmek üzere.sevgiler…
gecemavisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-11-2009, 03:12 AM   #34 (permalink)
Teğmen
 
gecemavisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 28
Tesekkür: 36
29 Mesajinıza toplam 164 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gecemavisi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

merhaba mert bey, günlerdir cevap vermenizi bekliyorum. cevap vericekmisiniz yoksa beklemekten vazmı geçiyim?
gecemavisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2009, 06:02 PM   #35 (permalink)
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer
 
Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 660
Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Smile Cevap: Lütfen Yardım Edin!

Alıntı:
gecemavisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konuda çevrende bulunan insanlara bu soruyu sormanızı rica ediyorum, bildiğimizi sandığımız şeyler varsayımlardan gelir, ancak somut sonuçlar elde ettikten sonra eminlik düzeyimiz artacaktır, bu nedenle aşağıdaki soruyu çevrenizdeki 10 kişiye sormanızı rica ediyorum lütfen.
-Ben ölsem üzülürmüsün?
Sorabileceğim üç beş kişi var.onlarada sormak istemedim.çünkü vericekleri cevabı biliyorum.”tabiî ki üzülürüm,saçmalama ölmekte nerden çıktı falan… üzülmem diyenin çıkıcağını zannetmiyorum.
-Beni %kaç umursuyorsun?
N isimli kişi: % 20
M isimli kişi: & 60
Ö isimli kişi: % 50
P isimli kişi: % 30
G isimli kişi: %50
P isimli kişi: %10 tahmini bu soruyu kimseye sormaya cesaret edemedim doğrusu.

Yukarıdaki eylem talebi sizin varsayımlarınızdan öte diğerlerinin gerçekte ne düşündüğü hakkında size bir geri dönüş yapmasıydı. Bu konuda hala bir cevap alabilmiş değilim bu durumda, sizi ne kadar umursadıklarını onların ağzından samimi bir şekilde duymanız ve varsayımlarınızı doğrulamanız açısından bu soruyu sizce uygun bir dille onlara sormanız önemli....
Yukarıda sizin verdiğiniz yüzdeler sizin onları gerçekte ne kadar umursadığınızın yüzdeleri olabilir ancak, sizcede böyle olabilirmi?
Ayrıca bu yüzdelerin ortalaması sizin kendinizi ne kadar umursadığınızın oranı olabilirmi?


bir insanın 30 otuz senedir aynı karakterde insanları hayatına çekiyor olması sanırım tesadüf değil diye düşünüyorum.
Bu insanları hayatına kendin çektiğine ne kadar inanıyorsun?
- % 100
Hayatındaki durum ve olayların %kaçının sorumluluğu sende senin fikrince?
- % 50 ini diyim geriye %50 lik kısımsa benim dışımda diye düşünüyorum.

Burada bir çelişki yokmu sizcede?
Evet aslında çelişki var gibi görünüyo ama benim kastettiğim şuydu aslında evet bu insanları ben çekiyorum buna %100 inanıyorum.ama ilişkilerimin kötü ve ya iyi olmasının suçu ne %100 bende nede %100 onlarda olamaz diye düşünüyorum, o yüzden %50 dedim.
Eğer bu insanları hayatına kendin çektiğine % 100 inanıyorsan, hayatındaki olay ve durumların yalnızca % 50 sinden sorumlu olman nasıl mümkün olabiliyor? Açıklarmısınız lütfen.
hımm bunu pek anlamadım sanırım,tamam %100 ben sorumluyum.

İlişkilerinizde bundan sonrası için almak istediğiniz sorumluluk % kaç?

İlişkilerinizde geçmişe dayalı tecrübelerinizin sorumluluğunu % kaç almaya gönüllüsünüz?

İlişkilerinizde yaşadığınız her şeyin sorumluluğunun size ait olduğunu varsayarsak, son 10 yıldır oluşan sonuçlardan neler öğrenir ve hangi dersleri çıkartırdınız?

İlişkilerinde Başarısız olduğunda kendine söylediğin 5 hikaye ne?
- önceden genemi ben, buda böyleymiş,buda nankör ve budala çıktı, artık bunu ben çektim,ben yarattım diyorum :)
Bu nankör ve budala insanları kendine çekmekle neler öğrendin? 5 madde lütfen.
kimseye hak ettiğinden fazla değer vermemeyi ve kimseye güven olmadığını öğrendim.

İlişkilerinde kendini güvende hissedebilmek için en başta dikkat göstermen gereken 5 şey nedir?

İnsanların değerlerini hangi kriterlere göre belirleme alışkanlığın var?

Bu kriterlerde ne tip revizyonlar yapman seni güvende ve iyi hissettirir?

Nankörlüğün tanımı ve hayatındaki yerinden bahsedermisin? Nedir nankörlük?
Bence nankörlük,yaptığınız tüm iyiliklere rağmen bunları görmeyen,teşekkür ediceği yerde küfreden kişidir.artık hayatımda yeri olmasını istemiyorum bu tarz insanların zamanında fazlasıyla tanıdım böle insanları.ama bundan sonra böle birini tanırsam yada hayatımdan çıkaramıycam bir insansa bu sefer ona anladığı dilden konuşurum yani onun gibi olurum. Desemde ben kendimi biliyorum dayanamam,yapamıyorum işte hamurunda yok derler ya öle işte…

Kedi en nankör hayvan olarak kabul edilir bazılarınca, oysaki kedi yalnızca "özgür" dür... Vermek ve beklenti iki huysuz kardeştir belkide, verirken bunu neden yaptığımızın farkında olmak bize yeni bakış açısı ve farkındalıklar kazandırabilir eğer hazırsak....

İlişkilerinde karşı taraf için bir şeyler yaparken yada verirken seni ne motive ediyor?

Sıkça bahsettiğin "yalnız kalmama" ve "güvende hissetme" duygularını sana yaşatan hangi fedakarlıklarda bulunuyorsun?



bir değil,iki değil bunu kaçıncı kez yaşadığımı bilmiyorum.dünyada gerçekten doğru düzgün insanmı kalmadı yoksa en bozuk karakterli olanlar mı beni buldu.anlayabilmiş değilim.
Bu durumdan ne öğrenmelisin?
- ne öğrenmem gerektiğini henüz bulamadım.
Tüm bu insanlarla olan deneyimlerinizden neler öğrendiniz?
kimseye güven olmıycağını, bugün yüzüne gülüp sevgi pıtırcığı olan insanın arkanı döndüğünde çok rahat seni satabileceğini, yaşadığın onca şeye rağmen her şeyi bir çırpıda silebileceğini(buda her şeyin sahte olduğunu gösterir)…vs öğrendim.

Bu deneyimler yaşamının tüm diğer alanlarında sana ne öğretti?

Bu deneyimlerin ışığında bundan sonra ilişkilerini hangi kriterlerle başlatmak ve yürütmeyi seçersin?

Tüm bunları deneyimleyerek içine döndüğünde neleri farklı yapman ilişkilerini düüzene sokmana yardımcı olur?

İlişkileriniz konusunda ne istiyorsunuz?
samimi,karşılıklı güven ve saygı içinde olmasını istiyorum.
Bu konuda neler yararlı olur?
bilmiyorum :)
Diğer kişi yada kişiler ne düşünüyor, neye ihtiyaç duyuyor, nasıl hissediyor?
bunu bilmem mümkün değil

Bunu bilmek önemli gerçekte,

Karşı tarafın ne düşünüp nasıl hissettiğini ilişkilerin içindeyken samimi ve dürüstçe paylaşıma açabilecek hangi yolları geliştirebilirsin?

Kendini ve değerlerini ve hassasiyetlerini ilişkide olduğun kişilere samimi bir şekilde nasıl ifade edebilirsin?

Bu konudaki seçenekleriniz nelerdir?
anlamadım ?

Burada tam olarak olan nedir?
- Ne olduğunu da bilmiyorum,zaten o yüzden soruyorum.
Burada olan sizce nedir? Aklınıza ne geliyorsa yargılamadan yazın lütfen.
arkadaşlıklar,dostluklar konusunda öğrenmem gereken bir ders olduğunu düşünüyorum ama bunun nasıl bir ders olduğunu bulamıyorum.

Hayatınızda eksik olduğunu düşündüğünüz ve korktuğunuz şeylerle sizi yüzleştiren neler var?

Bu sorunun cevabındaki hemen herşey sizin almanız gereken derslerin ana yada alt başlıklarını bulmanızda size yardımcı olacaktır...

Neyi farklı yapsan durumlar değişirdi?
- Bunu da bilmiyorum :(

Olaylar zincirinde nerede neyi nasıl yaptığımız hakkında düşünmek bize neyi farklı yapmamız gerektiği hakkında ipuçları verecektir....

Hangi seçimleriniz yada hangi ihtiyacınızı karşılamak üzerine yaptığınız eylemler ilişkilerinizi sabote etmeye yatkın?

Geriye dönük olaylar üzerinde düşündüğünüzde ortak nokta yada sık rastlanan neler var?
kişilerin benim karşımda gayet güleryüzlü ve iyi davranması,ama arkamdan tonlarca iş çevirmesi diye özetleyebilirim.

Sizin bu konudaki sorumluluğunuz nedir?

Aslında düşününce ..... yı farklı yapabilirdim yada yapmalıyım dediğiniz şeyler nelerdir?
mesela bu son olay üzerine konuşucak olursak benim yapabileceğim hiçbir şey olaylar tamamen benden habersiz benim dışımda gelişti.sadece o insana bu kadar değer vermeseydim bu kadar üzülmezdim diyebilirim.

Olayların sizin beklentileriniz yönünde gelişmesi için neler yapabilirsiniz?

Aksi olduğunda olanı kabul etmenizi ne sağlar?

bazı insanların yıllar süren kardeşlikten öte can dostları varken neden ben böyle yalnızım neden doğru düzgün arkadaşım yok.hep bu sefer tamam diyorum, bu sefer buldum bu düzgün bir insan.
Düzgün insanın sendeki tanımı nedir?
- samimi, güleryüzlü, maddi ve manevi paylaşımlara açık, dürüst, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımda olacak biri :) benim için düzgün biridir.

Bu niteliklere sahip insanları arkadaş olarak hayatına sokmak için atman gereken ilk adım ne olmalıdır?

Bu niteliklere sahip olduğunu varsaydığın kişilerle arkadaşlığa başlar yada geliştirirken hassasiyet kriterlerini ve değerlerini nasıl bir dille ve ne aşamada belirtmen ilişkini rayında ilerletmeye yardımcı olur?


Hayattaki korkuların nelerdir?
Yalnız kalmak, hastalanmak, fakirleşmek, sevdiklerime zarar gelmesi onlara bişey olması,birilerine maddi veya manevi ihtiyaç duymak, bide fobi diyebileciğim korkular var onlarda yükseklik,örümcek korkusu,bide havasız kalma korkusu mesela asansörde kalma gibi…

Bu korkuların sana neyi yada neleri öğretmek için hayatında olabilir?

Bu korkularınla yüzleşecek durum yada kişilerle karşılaştığında neler yapabilir, nasıl davranabilirsin?

Bilmiyorsan nereden öğrenebilirsin, kimlere sorabilir nerelerde gözlemleyebilirsin?

Küçükken en büyük korkun nelerdi?
sevdiklerimin ölmesi onları kaybediceğim düşüncesi beni çok korkuturdu,hala da korkuyorum. Bide karanlıktan korkardım, gece olmasındanda korkardım uyuyamazdım geceleri.bundanda hala korkuyorum diyebilirim küçükkenki kadar olmasada…

Bu korkuların yaşam kaliteni şimdi nasıl etkiliyor?

Bu korkuların ile ilişkilerinde ortaya çıkan durumlar arasında nasıl bir bağlantı olabilir?

Şu sıralar ilişkiler konusundaki korkuların nelerdir?
Beni üzücek insanları artık hayatıma çekmek istemiyorum,en büyük korkum gene aynı olayları yaşamak.


İlişkilerinde sonuçları üretmeyi durduran şeyler neler?


Bu insanları hayatına çekme ve durumları "o" noktaya getirme konusunda kendi etkini % kaç olarak sorumlu görüyorsun?
Evet bu insanları ben çekiyorum çünkü bir dersi öğrenmem gerekiyo ve bu dersi geçemediğim için aynı olaylar tekrarlanıyo. Ama arkadaşlıkların bitmesiyle ilgili ben bişey yapmıyorum benim dışımda gerçekleşiyo.

??????????????????

Dışa açık olduğunda neler oluyor?
kötü şeyler oluyo.örnek ben bi sırrımı paylaşıyorum sonra o sır bir süre sonra bana karşı silah olarak kullanılıyo.yada ben kimsenin bilmesini istemiyorum ama yedi düvel öğreniyo…gibi

Dışa açık ve iletişimde olduğunda kendini % kaç güvende hissediyorsun?
hiç güvende hisstmiyorum.% 0

Bu durumda kendini güvende hissetmen için neler yapabilir nasıl kararlar alabilirsin?

İlişkilerin hangi aşamasında ve hangi motivasyonlarla - beklenti yada birşeyler verme - tam olarak açık ve sınırsız oluyorsun?


Güven duymanı ne sağlar?
paylaştığım şeylerin paylaştığım kişide kalması,bunu silah olarak kullanmaması. Başım sıkıştığında maddi veya manevi sığınabilceğim bir dostum olması

İlişkilerini düzenlemek için bir hedef cümlesi söylermisin?
- ilişkilerimi nasıl düzenliyceğimi bilmediğim için hedef cümlemde yok malesef…
Nasıl bir ilişki - arkadaşlık, dostluk, sevgili - istiyorsun?
samimi,yalandan ve çıkardan uzak, karşılıklı güven ve saygı içinde,sevgi dolu…vs

Hedef cümlesi bu konuda yaratmak istediğin şey ve değerleri yansıtan net ve zamana bağlı bir cümle olarak kurgulanabilir...
Ör: Kendimin ve karşı tarafın bütünlüğüne saygı duyarak kendimi rahatça ifade edeceğim ve güvende hissedeceğim ilişkiler oluşturmak istiyorum... gibi.
evet bu örnek cümle benim hedef cümlem olabilir,tamam beni anlatıyo “Kendimin ve karşı tarafın bütünlüğüne saygı duyarak kendimi rahatça ifade edeceğim ve güvende hissedeceğim ilişkiler oluşturmak istiyorum.”

Bu hedefine hizmet edecek şu anda alman gereken kararlar nelerdir?


Ve bu hedefi gerçekleştirirken alacağın risk nedir?
- herhangi bir risk olduğunu sanmıyorum ,varmı?

İstediğin ilişkileri oluştururken ne gibi riskler almaya hazırsın?
Eğer bir risk almam gerekirse her türlü açığım,alırım yani.


Ve hedef gerçekleştiğinde kazanacağın başarı/ödül nedir?
- bir başarı yada ödül olmasına gerk yok diye düşünüyorum.


"Nasıl biriyim" sorusunu sorabileceğin 5 kişilik bir liste hazırlarmısın lütfen?,
Bunu hazırlamam biraz uzun sürebilir.

Bu listedekilere bu soruyu sorup geri dönüşler hakkında yargısız düşünme ve ilgili sonuç çıkarma çalışması yapmanız çok faydalı olacaktır....

Bu sorularıda üzerinde düşünüp sizde ne gibi farkındalıklar yarattığı hakkındaki geri dönüşünüzü bizlerle paylaşırsanız sevinirim...

Satır aralarında fikir yada yorum olarak ortaya koyduğum cümleler tamamen benim gerçeğimi yansıtan sözlerdir... Bunlar geri dönüş olarak paylaşılmıştır, aksini düşündüğünüz yer yada konuda bunu belirtmeniz ilerleme açısından faydalı olacaktır....

Ayrıca bu çalışma hakkında daha size özel olduğunu düşündüğüm bazı geri dönüş ve düşüncelerimi özelden paylaşıyorum...

Umarım olayların dışına çıkıp bakmanızı sağlayacak bir çalışma oluyordur...

Sevgiler MERT.
__________________
HERŞEY MÜMKÜNDÜR İMKANSIZ ZAMAN ALIR.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2009, 12:33 AM   #36 (permalink)
Teğmen
 
esen27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2009
Mesajlar: 145
Tesekkür: 189
152 Mesajinıza toplam 1,121 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
esen27 will become famous soon enoughesen27 will become famous soon enough
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

sevgili gece mavisi
yazılarını merakla okudum
bu yazdıklarını hangimiz yaşamadıkki
insan kendi ailesinin içinde bile bazen yanlış anlaşılıyor
değilki çevresinde anlaşılmasın
sana öğüt veya nasihat veya tesseli edecek değilim
böyle yapanlardanda uzak durmanı tavsiye ederim
hiç dostun olmadığında veya varda arkadan
konuşulduğunu vs vs
benim 2 senelik kendime dönüşümde öğrendim tek nokta şu
YAŞADIĞIMIZ NE VARSA BU BİZİM SEÇİMİMİZ OLDUĞUDUR
evet tokat gibi inmişti yüzüme bu söz benmi istemiştim
böyle yaşamayı şimdi anlıyorum
EVET BEN İSTEMİŞİM İYİYDE KÖTÜYÜDE
GÜZELİ ÇİRKİNİDE
ACIYIDA SEVİNCİDE
iki sene sonra ne oldu biliyormusun o yaşadıklarımın yarısını
hayatımdan attım neden bunuda ben istedim
hayatta pozitif enetjimi kattım ve bunun üzerinde epey çalıştım
herşey sana sunulmuyor
sen isteyince oluyor
azimle
kötüye bile pozitif baktım egomu susturdum hatayı her ne olursa kendimde aradım.bana biraz tuhaf baktılar.ama inanki
hayat çok güzeleşti herşey değişmeye başladı
ben değiştim çevremde beni mutsuz eden insanlar pozitif enerjimle daha bir başka davranmaya başladılar.o zaman zaten olumsuz düşünen insanlar yavaş yavaş hayatından çıkıyor çevren değişiyor olumlu işler
yapıyorsun kendine değer verip sayıyorsun .kendine acımıyor acınmasını istemiyorsun vah vahlar kalkıyor hayatın bize sunulmuş çok değerli bir hazine olduğunun farkına varıyor bu hazineden pay almak için var gücünle çaba sarf ediyorsun
sayın mertonun soruları bana yol göstermiştir.kendimle yüzleşmemde
yardımcı olmuştur.enzor şey insanın kendiyle yüzleşme yapıp
gerçeği görmesidir.bu konuda kitab lar okuyarak İÇŞEL YOLCUĞUMU DEVAM ETTİRİYOUM
arzu edersen sanada kitap ismi verebilirim
umarım bana alınmamışsındır
İÇSEL YOLCULUĞUNUN BAŞLAMASI temennimle

sevgi ve saygılar

çok önemli sihirli iki kelime
SENİ SEVİYORUM
hayatından eksik olmasın

esen27
__________________

SEVGİ DOLU BİR DÜNYADA
YAŞAMAYI SEÇİYORUM

esen27
esen27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2009, 01:02 AM   #37 (permalink)
zeynep957
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

öncelikle hayatın getirdiklerini kabullenerek.yargılamadan,hayatta bunlarda var.tüm bunların haayrınıza olduğunu düşünerek.ve onları sevgiyle uğurlayıp yeni gelene hoş geldin diyerek.düşün ki hayattaki her şey dualite üzerine.gülün dikenine bakma.dikenler arasındaki muhteşem güzelliğine bak.ve bugün vefasız olarak gördüğün dostlarının seni hayata hazırlamak için.olgunlaştırmak için yaşantına girmesine izin verdiğin öğretmenler olarak gör.gelmelerine de gitmelerine de sevgiyle izin ver.yoksa bu dersi öğrenene kadar bu tür deneyimleri sürekli yaşarsın.tarafımdan yaşanmıştır.sevgiyle
  Alıntı ile Cevapla
Alt 06-11-2009, 09:36 AM   #38 (permalink)
Teğmen
 
gecemavisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 28
Tesekkür: 36
29 Mesajinıza toplam 164 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gecemavisi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

Merhaba Mert Bey, şehir dışındaydım o yüzden msjınıza ancak cvp verebiliyorum, oyüzden kusuruma bakmayın lütfen. öncelkile herşey için size bir teşekkür etmek istiyorum. iyiki varsınız, iyiki bizlerlesiniz. sorularınızı cevaplarken kendimi terapide gibi, sanki psikoloğumla konuşuyo gibi hissediyorum :) şimdi sorularınızı cevaplıyım...


-Ben ölsem üzülürmüsün?
Sorabileceğim üç beş kişi var.onlarada sormak istemedim.çünkü vericekleri cevabı biliyorum.”tabiî ki üzülürüm,saçmalama ölmekte nerden çıktı falan… üzülmem diyenin çıkıcağını zannetmiyorum.
-Beni %kaç umursuyorsun?
N isimli kişi: % 20
M isimli kişi: & 60
Ö isimli kişi: % 50
P isimli kişi: % 30
G isimli kişi: %50
P isimli kişi: %10 tahmini bu soruyu kimseye sormaya cesaret edemedim doğrusu.

Yukarıdaki eylem talebi sizin varsayımlarınızdan öte diğerlerinin gerçekte ne düşündüğü hakkında size bir geri dönüş yapmasıydı. Bu konuda hala bir cevap alabilmiş değilim bu durumda, sizi ne kadar umursadıklarını onların ağzından samimi bir şekilde duymanız ve varsayımlarınızı doğrulamanız açısından bu soruyu sizce uygun bir dille onlara sormanız önemli....
Yukarıda sizin verdiğiniz yüzdeler sizin onları gerçekte ne kadar umursadığınızın yüzdeleri olabilir ancak, sizcede böyle olabilirmi?
Ayrıca bu yüzdelerin ortalaması sizin kendinizi ne kadar umursadığınızın oranı olabilirmi?
- mert bey ne kadar istesemde bu soruları onlara soramam çok üzgünüm,lütfen beni anlamaya çalışaın.yukarda söyledikleriniz hepsine katılıyorum.

bir insanın 30 otuz senedir aynı karakterde insanları hayatına çekiyor olması sanırım tesadüf değil diye düşünüyorum.
Bu insanları hayatına kendin çektiğine ne kadar inanıyorsun?
- % 100
Hayatındaki durum ve olayların %kaçının sorumluluğu sende senin fikrince?
- % 50 ini diyim geriye %50 lik kısımsa benim dışımda diye düşünüyorum.
Burada bir çelişki yokmu sizcede?
-Evet aslında çelişki var gibi görünüyo ama benim kastettiğim şuydu aslında evet bu insanları ben çekiyorum buna %100 inanıyorum.ama ilişkilerimin kötü ve ya iyi olmasının suçu ne %100 bende nede %100 onlarda olamaz diye düşünüyorum, o yüzden %50 dedim.
Eğer bu insanları hayatına kendin çektiğine % 100 inanıyorsan, hayatındaki olay ve durumların yalnızca % 50 sinden sorumlu olman nasıl mümkün olabiliyor? Açıklarmısınız lütfen.
-hımm bunu pek anlamadım sanırım,tamam %100 ben sorumluyum.

İlişkilerinizde bundan sonrası için almak istediğiniz sorumluluk % kaç?
- % 100
İlişkilerinizde geçmişe dayalı tecrübelerinizin sorumluluğunu % kaç almaya gönüllüsünüz?
- %100
İlişkilerinizde yaşadığınız her şeyin sorumluluğunun size ait olduğunu varsayarsak, son 10 yıldır oluşan sonuçlardan neler öğrenir ve hangi dersleri çıkartırdınız?
_ ben iyi bir arkadaş değilim. Kimseyle dost olmayı beceremiyorum. Kimseye hak ettiği değeri ve sevgiyi vermiyorum. Ben nankörüm, cimriyim,sevmeyi bilmiyorum. Arkadaşlarıma zaman ayırmıyorum.onlara saygı duymuyorum…

Nankörlüğün tanımı ve hayatındaki yerinden bahsedermisin? Nedir nankörlük?
Bence nankörlük,yaptığınız tüm iyiliklere rağmen bunları görmeyen,teşekkür ediceği yerde küfreden kişidir.artık hayatımda yeri olmasını istemiyorum bu tarz insanların zamanında fazlasıyla tanıdım böle insanları.ama bundan sonra böle birini tanırsam yada hayatımdan çıkaramıycam bir insansa bu sefer ona anladığı dilden konuşurum yani onun gibi olurum. Desemde ben kendimi biliyorum dayanamam,yapamıyorum işte hamurunda yok derler ya öle işte…

Kedi en nankör hayvan olarak kabul edilir bazılarınca, oysaki kedi yalnızca "özgür" dür... Vermek ve beklenti iki huysuz kardeştir belkide, verirken bunu neden yaptığımızın farkında olmak bize yeni bakış açısı ve farkındalıklar kazandırabilir eğer hazırsak....
— bence kedi asla nankör bir canlı değildir. Asıl nankör olan insanlardır!
Evet haklısınız verirken bunu neden yaptığımın farkında olucam bundan sonra, tabiî ki hazırım…
İlişkilerinde karşı taraf için bir şeyler yaparken yada verirken seni ne motive ediyor?
— bişey motive etmiyor, öyle doğaçlama içimden geldiği gibi hareket ediyorum.

Tüm bu insanlarla olan deneyimlerinizden neler öğrendiniz?
-kimseye güven olmıycağını, bugün yüzüne gülüp sevgi pıtırcığı olan insanın arkanı döndüğünde çok rahat seni satabileceğini, yaşadığın onca şeye rağmen her şeyi bir çırpıda silebileceğini(buda her şeyin sahte olduğunu gösterir)…vs öğrendim.

Bu deneyimler yaşamının tüm diğer alanlarında sana ne öğretti?
— insanlara yaklaşırken temkinli olmayı, gerçekten tanımadan güvenmemem gerektiğini, insanlarla hemen sıkıfıkı olmamayı,
Bu deneyimlerin ışığında bundan sonra ilişkilerini hangi kriterlerle başlatmak ve yürütmeyi seçersin?
— bilmiyorum ben gene doğaçlama içimden geldiği gibi yaşarım herhalde yada daha temkinli olurum bilmiyorum…:(
Tüm bunları deneyimleyerek içine döndüğünde neleri farklı yapman ilişkilerini düüzene sokmana yardımcı olur?
_ bilmiyorum çok zor sorular soruyosunuz, neden bazı şeylerin cevabını siz vermiyosunuz, zaten bilsem yardım istemem dimi :) sonuçta öle yapıyorum olmuyo böle yapıyorum olmuyo ee bende ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım.şimdi bu soruya ne desem boş olucak…

Karşı tarafın ne düşünüp nasıl hissettiğini ilişkilerin içindeyken samimi ve dürüstçe paylaşıma açabilecek hangi yolları geliştirebilirsin?
—bilmiyorum, bilen varsa banada söylesin bende yapıyım
Kendini ve değerlerini ve hassasiyetlerini ilişkide olduğun kişilere samimi bir şekilde nasıl ifade edebilirsin?
—şimdiye kadar hiç ifade edemedim, sırf acaba karşı tarafı incitirmiyim, üzermiyim, onu kaybedermiyim diye düşündüğüm için. O yüzden bunu nasıl yapıcağımı bilmiyorum..

Hayatınızda eksik olduğunu düşündüğünüz ve korktuğunuz şeylerle sizi yüzleştiren neler var?
—hayatımda gerçek dostlukların eksik olduğunu düşünüyorum, bununla da yeni insanlar tanıyarak sürekli yüzleşiyorum.

Bu sorunun cevabındaki hemen herşey sizin almanız gereken derslerin ana yada alt başlıklarını bulmanızda size yardımcı olacaktır...

Neyi farklı yapsan durumlar değişirdi?
- Bunu da bilmiyorum :(

Hangi seçimleriniz yada hangi ihtiyacınızı karşılamak üzerine yaptığınız eylemler ilişkilerinizi sabote etmeye yatkın?
—sadece başım sıkıştığında arkadaşlarıma ihtiyaç duyuyorum, işim düşmezse canım sıkılmazsa aramıyorum.
Geriye dönük olaylar üzerinde düşündüğünüzde ortak nokta yada sık rastlanan neler var?
-kişilerin benim karşımda gayet güleryüzlü ve iyi davranması,ama arkamdan tonlarca iş çevirmesi diye özetleyebilirim.

Sizin bu konudaki sorumluluğunuz nedir?
- bende insanlara hep güleryüzlü ve iyi davranıyorum,belki hoşlanmadığım şeyleri söylemeliyim,kırılması yada üzülmesi beni ilgilendirmemeli.o zaman onlarda arkamdan değil yüzüme konuşurlar belki
Aslında düşününce ..... yı farklı yapabilirdim yada yapmalıyım dediğiniz şeyler nelerdir?
-mesela bu son olay üzerine konuşucak olursak benim yapabileceğim hiçbir şey olaylar tamamen benden habersiz benim dışımda gelişti.sadece o insana bu kadar değer vermeseydim bu kadar üzülmezdim diyebilirim.

Olayların sizin beklentileriniz yönünde gelişmesi için neler yapabilirsiniz?
— sürekli aynı sorular etrafında dönüyoruz bilmiyorum ne yapmam gerektiğini, bilsem zaten yardım edin bana demezdim.

Aksi olduğunda olanı kabul etmenizi ne sağlar?
- zaten kabul ediyorum ki, etmediğimi söylemedim hiç.
bazı insanların yıllar süren kardeşlikten öte can dostları varken neden ben böyle yalnızım neden doğru düzgün arkadaşım yok.hep bu sefer tamam diyorum, bu sefer buldum bu düzgün bir insan.
Düzgün insanın sendeki tanımı nedir?
- samimi, güleryüzlü, maddi ve manevi paylaşımlara açık, dürüst, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımda olacak biri :) benim için düzgün biridir.

Bu niteliklere sahip insanları arkadaş olarak hayatına sokmak için atman gereken ilk adım ne olmalıdır?
— bilmiyorum
Bu niteliklere sahip olduğunu varsaydığın kişilerle arkadaşlığa başlar yada geliştirirken hassasiyet kriterlerini ve değerlerini nasıl bir dille ve ne aşamada belirtmen ilişkini rayında ilerletmeye yardımcı olur?
— bilmiyorum. Herhalde biriyle arkadaş olurken bak ben şu kiterlere sahip bi arkadaşlık istiyorum diyemem herhalde dimi?

Hayattaki korkuların nelerdir?
-Yalnız kalmak, hastalanmak, fakirleşmek, sevdiklerime zarar gelmesi onlara bişey olması,birilerine maddi veya manevi ihtiyaç duymak, bide fobi diyebileciğim korkular var onlarda yükseklik,örümcek korkusu,bide havasız kalma korkusu mesela asansörde kalma gibi…

Bu korkuların sana neyi yada neleri öğretmek için hayatında olabilir?
- bilmiyorum
Bu korkularınla yüzleşecek durum yada kişilerle karşılaştığında neler yapabilir, nasıl davranabilirsin?
— yaşadığım şeyi olduğu gibi kabullenirim, direnmem olanlara. yada ciddi bir travma depresyon yada şok falan geçiririm herhalde.
Bilmiyorsan nereden öğrenebilirsin, kimlere sorabilir nerelerde gözlemleyebilirsin?
— neyi yani nasıl? örümcek fobim için örümceklerin içine dalamam herhalde, bunu istemiceksiniz benden dimi?
Küçükken en büyük korkun nelerdi?
-sevdiklerimin ölmesi onları kaybediceğim düşüncesi beni çok korkuturdu,hala da korkuyorum. Bide karanlıktan korkardım, gece olmasındanda korkardım uyuyamazdım geceleri.bundanda hala korkuyorum diyebilirim küçükkenki kadar olmasada…

Bu korkuların yaşam kaliteni şimdi nasıl etkiliyor?
— kötü etkiliyor
Bu korkuların ile ilişkilerinde ortaya çıkan durumlar arasında nasıl bir bağlantı olabilir?
— bilmem bağlantı olabilir mi acaba? Ben bağlantı kuramadım ne yalan söyliyim, siz kurabildinizmi?

Dışa açık olduğunda neler oluyor?
kötü şeyler oluyo.örnek ben bi sırrımı paylaşıyorum sonra o sır bir süre sonra bana karşı silah olarak kullanılıyo.yada ben kimsenin bilmesini istemiyorum ama yedi düvel öğreniyo…gibi
Dışa açık ve iletişimde olduğunda kendini % kaç güvende hissediyorsun?
hiç güvende hisstmiyorum.% 0

Bu durumda kendini güvende hissetmen için neler yapabilir nasıl kararlar alabilirsin?
— kimseye bir sırrımı vermezsem ve %100 güvenmezsem sanırım güvende olurum.
İlişkilerin hangi aşamasında ve hangi motivasyonlarla - beklenti yada birşeyler verme - tam olarak açık ve sınırsız oluyorsun?
— karşımdaki bana kendimi değerli hissettirdiyse, gelip benimle sırlarını paylaşmışsa, bana güven vermişse…vs

güvende hissedeceğim ilişkiler oluşturmak istiyorum... gibi.
evet bu örnek cümle benim hedef cümlem olabilir,tamam beni anlatıyo “Kendimin ve karşı tarafın bütünlüğüne saygı duyarak kendimi rahatça ifade edeceğim ve güvende hissedeceğim ilişkiler oluşturmak istiyorum.”

Bu hedefine hizmet edecek şu anda alman gereken kararlar nelerdir?
- herkese saygı duyucam, asla yargılamıycam , tam olarak güvenmiycem, hep araya bir mesafe koyucam, saygı sınırları dışına çıkılmasına izin vermiycem, karşımdaki insanın bir gün beni bırakıp gideceğini hiç aklımdan çıkarmıycam.

Ve bu hedefi gerçekleştirirken alacağın risk nedir?
- herhangi bir risk olduğunu sanmıyorum ,varmı?
İstediğin ilişkileri oluştururken ne gibi riskler almaya hazırsın?
Eğer bir risk almam gerekirse her türlü açığım,alırım yani.
Ve hedef gerçekleştiğinde kazanacağın başarı/ödül nedir?
- bir başarı yada ödül olmasına gerk yok diye düşünüyorum.
"Nasıl biriyim" sorusunu sorabileceğin 5 kişilik bir liste hazırlarmısın lütfen?,
Bunu hazırlamam biraz uzun sürebilir.

Bu listedekilere bu soruyu sorup geri dönüşler hakkında yargısız düşünme ve ilgili sonuç çıkarma çalışması yapmanız çok faydalı olacaktır....
— üzgünüm düşündüm ama bunu sorabileceğim kimse yok çevremde.

inanın bazı sorulara cevap verirken çok zorlandım ve gerçekten psikolojik olarak yorulduğumu hissettim. neden böyle olduğunu anlamadım ama çok bunaldım. hemen gidip uyumak istiyorum :)
tekrar görüşmek üzere,herşey için sonsuz teşekkürler...
gecemavisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-11-2009, 09:43 AM   #39 (permalink)
Teğmen
 
gecemavisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 28
Tesekkür: 36
29 Mesajinıza toplam 164 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gecemavisi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

merhaba esen27,mesajın için teşekkür ederim. kitap ismi verirsen çok mutlu olurum tabiki. zaten bayılıyorum kitap okumaya. çok sevindim görüşmek üzere :)
gecemavisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-11-2009, 09:45 AM   #40 (permalink)
Teğmen
 
gecemavisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 28
Tesekkür: 36
29 Mesajinıza toplam 164 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gecemavisi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

merhaba zeynep957, mesajın için teşekkür ederim. tavsiyelerini dikkate alıcam, çok saol :)
gecemavisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Lütfen Yardım Edin!

Serbest Kürsü ve Tartışma Fikir Telakisi Lütfen Yardım Edin! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız bu siteye üye olduğumdan beri (dün)bütün forumları okumaya çalışıyorum,şunu farkettimki bazı kişilerle hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz ,aynı sizde olduğu gibi gece mavisi;( (sadece ben değilmişim böle hisseden demekki diyorum kendi kendime) çözüm nedir bende merakla bekliyorum.......

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Tartışma Fikir Telakisi telkin cd indir izle İstanbul Tartışma Fikir Telakisi nerededir kimdir Tartışma Fikir Telakisi çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Tartışma Fikir Telakisi hipnoz Tartışma Fikir Telakisi olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Tartışma Fikir Telakisi hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Tartışma Fikir Telakisi kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.