Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/463190-yeniden-dogus-surecimi-izledigim-gunlugum.html)

imported_Angel 18-05-2010 04:50 PM

Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm..

Alıntı:

iloscuk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 747340)
Çok sevindim bu gelişmelere tatlım.Günlerin hep böyle geçsin inşallah.

teşekkür ederim canım..mutluluk hep seninle olsun y789

imported_Angel 18-05-2010 04:54 PM

Alıntı:

huzuriklimi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 747509)
selam günlügünüzün her kelimesini satır satır okuyorum.... çok akıcı bir diliniz var ...samimiyetiniz ayrıca rica etsem affetme meditasyonu nedir açıklarmısınız...

günlüğüme hoşgeldiniz :) ilginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim...
bahsettiğim affetme meditasyonunu şu konudan indirmiştim
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...utsal-3-a.html
konuda açıklamalar mevcut ama bende dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım..
geçmişteki affedemediğimiz ve kırgınlık duyduğumuz kişileri daha kolay affetmemizi sağlıyor ve böylece duygusal yüklerin hafiflemesi amacıyla yapılıyor..

huzuriklimi 19-05-2010 06:13 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 747515)
günlüğüme hoşgeldiniz :) ilginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim...
bahsettiğim affetme meditasyonunu şu konudan indirmiştim
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...utsal-3-a.html
konuda açıklamalar mevcut ama bende dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım..
geçmişteki affedemediğimiz ve kırgınlık duyduğumuz kişileri daha kolay affetmemizi sağlıyor ve böylece duygusal yüklerin hafiflemesi amacıyla yapılıyor..

sevinclisevincliçoooooookkkkkkk çooooooookkkkkk çok teşekkürler...

imported_Angel 24-05-2010 03:13 PM

merhaba günlük...
yine seni ihmal ettim farkındayım....çok üşengeç hissediyorum kendimi şu aralar....
haftasonu final sınavlarım var yine...

en büyük dertlerimin kendimi tanımak kendimi ifade etmek ve kendini sevmek olduğunu anladım...zaten biraz farkındaydım da pekişti yine...

kendimi tanımak adına internette biraz araştırma yaptım enneagram adında bir kişilik testi varmış insan kişilikleri 9 gruba ayrılmış falan filan...merak eden googledan araştırabilir...ingilizce bir enneagram testi vardı onu çözdüm... ve sonucunda en baskın olan yönüm aşırı duyarlılık çıktı 2. baskın yönüm imaj odaklılık mış...3. baskın yönüm de mükemmeliyetçilikmiş.. gerçekten de doğru valla....

kendimde aidiyet duygusu hissedemiyorum....herhangi bir kategoriye ait değil gibiyim....sanki denizin ortasındayım yüzüyorum ama 4 yanıma da bakıyorum sadece ufuk çizgisi görüyorum...ve ne tarafa gidersem karaya ulaşırım onu da bilmiyorum...ilginç bir his...

diğer bir aklıma gelen fikir de hergün günümü kağıt kalem üzerinde programlamaya karar verdim..yapmak istediğim şeyleri sabah öğle akşam diye ayıracağım....mesela film mi izlemek istiyorum....hangi zaman müsaitsem o zamana onu yazacağım...gün içinde günlük zorunlu işleri yerine getirdikten sonra böylece büyün gün oturup ne yapayım diye düşünüp sıkılma sorunum olmayacak inşallah..ve kendimi hiçbirşey yapmıyor gibi hissetmeyeceğim...

son günlerde mebcuren sağlıksız beslenmeye yönlendim ve farkettim ki ne zama bu tarz beslensem mutsuz oluyorum..bedenim mutsuz olunca ruhum da mutsuz oluyor..bugünden itibaren bildiğim ve daha önce denediğim sağlıklı beslenme tarzıma geri döneceğim..bu biraz da babam yüzünden oldu....yanlış olduğunu biliyordum alışverişte o şeyleri alırken ama...alma desem de alıyor...hem de 1-2 tane değil abartısız 10 tane alıyor sonra da son kullanma tarihleri geliyor diye telaşla ardarda onların yenilip bitirilmesine zorluyordu....neyse sonunda kendi midesi de rahatsız olmuş ve bir daha bunları almayalım dedi sonunda...ben de rahat edicem...yoksa benim dememle dinlemiyordu beni...ne demişler....bir musubet bin nasihattan iyidir...ama babam doğruyu farkedene kadar olan bana oluyor...

iloscuk 24-05-2010 08:20 PM

Eminim sınavın umduğundan daha iyi geçecek canım.Başarılar şimdiden.

YESHAPPY 24-05-2010 11:12 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 748379)
bugünden itibaren bildiğim ve daha önce denediğim sağlıklı beslenme tarzıma geri döneceğim.

Destekçinim.
Sınavda da kolaylıklar...

imported_Angel 04-06-2010 05:23 PM

tekrar döndüm sevgili günlük...
yine uzatmışım arayı...
sıcaklar da bastı malum tembellik çöktü...
ruh halin mart ve nisandan beri çok kötü hala da geçmedi..
sanırım çok ağır bir depresif ruh hali içindeyim...aşırı derecelere varan üşengeçliklerim başladı...

ego gibi kendine güven gibi telkinler yetersiz gelmeye başladı...ara vermiştim tekrar başlayım dedim ama bunlar yeterli olmadı bana...kendime daha ağır ve acil durumlar için..yani kendi durumum için şöyle liste yapmaya karar verdim

depresyon dünde kaldı telkini
mutluluk telkini

dinliyorum şimdilik...sonra da sosyal fobiyi ekleyeceğim
biliyorum bunlar hergün dinlenen telkinler değil birincil öncelikte değiller ama diğerleri beni kesmedi...

imported_Angel 12-06-2010 10:39 AM

Alıntı:

Ezeli_Nur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 750234)
Hoşgeldinnnnnnn.

hoşbulduk sevincli

imported_Angel 12-06-2010 10:48 AM

merhaba günlük
1 haftadır mutluluk ve depreson telkinini dinliyorum...psikolojik durumum çok ağırlaşmıştı...
neyseki bu farklı kombinasyon çok işime yaradı...gerçekten rahatladım..içerik uzun olduğu için beynimi yoracağından korkmuştum ama tam aksi oldu...
ego gibi kendine güven gibi telkinler yetersiz geliyordu...depresyon ve mutluluk iyi geldi...demekki gerçekten depresyondaymışım ve depresyonda olunca başlangıç için önerilen telkinlerin etkileri sınırlı oluyormuş....
beynimdeki depresyonu çözersem öbürlerini de eklediğimde eskisinden daha çok etki göreceğimi umuyorum.
sabahları uyandığımda günü yaşamaya daha istekli biçimde kalkıyorum..yeni şeyler keşfetme isteği de geldi...
bazen olur olmaz anlarda geçmişte çocuklukta yaşadığım güzel anların kesitleri anlık olarak aklıma geliyor ve mutlu oluyorum..
eskiden hayatımın tıkandığı bittiği ve hep böyle süreceğini düşünürdüm...inanırmısın bugün ne dedim kendi kendime...."hayat daha bitmedi" dedim...görüp göreceğim şeyler sadece geçmişte kalmadı....tamam belki eskisi kadar gezip tozamıyorum çok yer göremiyorum ama hayat sadece dışarıda gezip tozup birşeyler görmek değil ki....tamam eskiden ailecek yaz kamplarına giderdik deniz kenarında gezer ve beğendiğim taşları toplardım çocukken....ama bugün de kendime başka güzellikler bulabilirim...yarın olduğunda bugüne dair hatırlayacak güzel birşeylerim olur....son senelerime ait hatırlayabileceğim böyle şeylerim yok bile...ve o yılları maalesef yaşanmamış yıllar olarak sayıyorum...ama bugünden itibaren o yaşanmamış yıllara yenilerini eklemeye niyetim yok...kötü anılara bile sevgiyle bakmaya başladım..
..ve şunu anladım ki benim esas canımı sıkan kötü şeyler yaşamak ve kötü anılar değil..tam tersine hayata dair hiçbirşey yaşamadan sadece uyumak uyanmak ve yemek yemekle günü geçirmek ve tabi evdeki zorunlu işler...kötü günden ziyade yaşanmamış ve boşa harcanmış günler beni daha çok üzüyormuş...hem her korktuğum şey başıma geldimi ki bugüne kadar hayır...ama o korku dolu günlerimi düşündükçe aslında başka türlü baksaydım o anlarım bile zevkliymiş...çünkü ne de olsa korkulan kötü sonu görmedim...ve tekrar görmeyeceğimi bilsem belki o anlardan zevk alırdım bu sefer..

geçenlerde aklıma bir fikir geldi...günlük işlerimi organize edememekten çok şikayet ediyordum...artık depresyon telkini sayesinde sabah 5.30 da 6 da uyanmaya başladım...
ve kendime kenarı telli olan bir defter aldım ve günlük planlarımı düşünüp planlayıp ona yazdım...haftanın hergünü neleri yapmam gerektiğini iyi biliyorum artık...öyle katı bir plan da değil saatli dakikalı değil...sadece haftanın o günü neleri yapmak zorundaysam onları yazdım..gün içinde istediğim saatte istediğimi seçebileceğim şekilde yaptım..birnevi mönü gibi...boş kalınca plandan bir madde seçip yapıyorum o gün içinde hepsini tamamlamak şartıyla..

YESHAPPY 12-06-2010 11:00 AM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 750169)
tekrar döndüm sevgili günlük...
yine uzatmışım arayı...
sıcaklar da bastı malum tembellik çöktü...
ruh halin mart ve nisandan beri çok kötü hala da geçmedi..
sanırım çok ağır bir depresif ruh hali içindeyim...aşırı derecelere varan üşengeçliklerim başladı...

ego gibi kendine güven gibi telkinler yetersiz gelmeye başladı...ara vermiştim tekrar başlayım dedim ama bunlar yeterli olmadı bana...kendime daha ağır ve acil durumlar için..yani kendi durumum için şöyle liste yapmaya karar verdim

depresyon dünde kaldı telkini
mutluluk telkini

dinliyorum şimdilik...sonra da sosyal fobiyi ekleyeceğim
biliyorum bunlar hergün dinlenen telkinler değil birincil öncelikte değiller ama diğerleri beni kesmedi...

Olur öyle şeyleeeer. Beni de kesmiyo artıky789
Hayırlı olsun bakalım yeni listen ;)

imported_Angel 12-06-2010 11:04 AM

Alıntı:

YESHAPPY Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 751665)
Olur öyle şeyleeeer. Beni de kesmiyo artıky789
Hayırlı olsun bakalım yeni listen ;)

sağol canım..işe yaradı 1 haftadır dinliyorum..çok rahatlattı tavsiye ederim :)
belki aynı şeyleri sürekli dinleyince bağışıklık kazanıyor insan ve etki etmiyor y789

imported_Angel 12-06-2010 11:07 AM

Alıntı:

Ezeli_Nur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 751666)
Telkinler etkisini mükemmel göstermiş.Bakış açın değişmiş.Kötü anılarına sevgiyle bakıyorsun.Eski anılarına sevgi katabiliyorsan bütün engelleri aşmış oluyorsun.Sevginin olduğu yerde huzur,mutluluk,başarı vardır.Hayat daha bitmedi demek senin için bir başlangıç.
Herşey gönlünce olsun.
İyi ki varsın :)))

sağol canım neseli56
inşallah hep böyle sürer önceki girişimler bir balon gibi şişip sönmüştü bunun da öyle olmamasını diliyorum..sanki eski girişimlerime göre etkisi daha farklı oldu gibi..o yüzden biraz umutluyum bu halden..inşallah mutluluğum kısa süreli değildir utananadam güzel mesajın için çok teşekkür ederim sen de iyi ki varsın canım sevincli

YESHAPPY 12-06-2010 11:13 AM

"Bağışıklık" mümkün:)

karavan 10-07-2010 11:53 AM

Sevgili imported angel.

Bugün günlüğünü okumaya başladım taa ilk sayfadan itibaren dokuzuncu sayfayı da okuyup bitirdim.
Bununla da kalmayım son sayfaya kadar okuyacağım.

Ne diyebilirim ki.
Seni takdir ediyorum.
Büyük oğlumdan iki yaş küçüksün.
Çok aklı başında, kafası çalışan,mantıklı,baktığını görenikendini çok açık ve dürüst şekilde cesaretle eleştirebilen harikulade birisin.
Seni tebrik ederim.

Sen kendi doktorun olmuşsun.Bundan daha güzel ne olabilir ki.
Bu azimle kendini her geçen gün çok daha iyi hissedeceğinden hiç şüphem yok.

Bu yaşımda yazdıklarından kendime örnek alacağım şeyler buluyorum.Harikasın

Biliyormusun?

İyiki varsın.
İyiki hayatıma girdin.
Sana müteşekkirim.
Sana teşekkür ederim.

kirikkalp 05-08-2010 03:48 PM

MERHABA bende yenı katldm.gunlugnzu okudm kendızı cok ıyı anlatmıssnz .sf lı bırını aroyrdm .sızden oyrendgm cok sey oldu.cok ıyı anlatyrsunuz.bide sf de bır ırelıleme oldugu hakknda yaza bılırmsnz ?sf telkinlerin etkisi oldumu ?yoksa digerlerini dinledikce sf de aradan klakmis oluyrmu?aslinda ben asiri sf ama suan iyiye cok az kaldi/ama sf telkini hic dinlemedm. kendinize iyi bakin

spc_spc 12-08-2010 06:11 AM

kendine başına ürettiğin çözümler kısmi ve kalıcı sonuçlar doğurmaz sosyal fobi için mutlaka destek almalısın son yıllarda sf ile ilgili çok başarılı yaklaşımlar var daha fazla zaman kaybetmeden yaşam kaliteni yükseltmek için bir uzmana görün saygılar sevgiler..

imported_Angel 10-09-2010 09:07 PM

merhaba sevgili günlük
uzun bi aradan sonra tekrar geldim sana...
bir süreliğine telkinlere ve kişisel gelişim çalışmalarıma ara vermiştim..
ancak yine görüyorumki başladığım noktaya geri dönmüşüm..
o yüzden en baştan başlamaya karar verdim...
6 gündür ego ve suçluluk dinliyorum yarın ilk haftam dolacak...
yaz mevsiminde kendimi salıyorum..sonbahar geldi biraz toparlanma vakti geldi benim için...
şu an çok sıkıntılı hüzünlü ve depresif bir ruh hali içindeyim...telkinlerin etkisi de olabilir..
bir de canımı sıkan bazı olaylar oldu onları atlatıp dersler çıkarmaya çalışıyorum...
sevgilerle :)

YESHAPPY 13-09-2010 12:47 AM

Sevgiler ;)

FeaRLeSS_KiNG 13-10-2010 11:22 PM

yazılarının bi kısmını okudum.gerçekten hayran kaldım.ifade ediş şekline.gerçekten telkinler sana çok etki göstermiş.senin adına sevindim.aynı sorunlar bende de var.birçok doktora göründüm.hiçbir ilaç bana tam anlamıyla yaramadı.ama buraya üye oldum olalı giderek iyi hissetmeye başladım.gerçektente insan kendi kendinin doktoru olmalı.her zaman birisi beni kurtarsın diye beklerse çok bekliyor insan.bu yazılarını okuyunca inancım,umudum daha arttı.çok teşekkür ederim bu paylaşımından dolayı.her zaman daha iyiye gidersin inşallah.yolun açık olsun.

imported_Angel 03-11-2010 01:02 PM

Merhaba sevgili günlük ve merhaba canım arkadaşlarım k8908
şu son 1 ay boyunca uzun ve sancılı bir dönem geçirdim..evde köklü dekor değişiklikleri yaptık ve o süre içinde mecburen normal yaşantımıza devam edemedim..sanki yeni taşınıyormuşuz gibi hiçbirşey olması gereken yerde değildi..hatta yerdeki halıları bile kaldırmıştık..
şimdi o uzun uğraşların meyvesini toplamaya başlıycam artık inşallah...
evde yapılan yeni düzenlemeler sayesinde artık rahatça ders çalışabileceğim bir masam oldu...ders ve okul konusunda ciddi sıkıntılarım vardı bilenler bilir..şimdi balkonda masada rahatça ders çalışabileceğim inşallah...salon masasında veya bilgisayarın olduğu kütüphanemde çalışamıyordum..şimdi rahatça ders araçlarımı yaya yaya çalışabileceğim y789 belki eğitim hayatımdaki bu büyük sorunların kaynağı böyle bir masamın olmayışı ve daha önemlisi o masayı koyacak bir odanın olmayışı olabilir (kesinlikle bahane aramıyorum)

neyse...gelelim işin ruhsal kısmına...
az önce şöyle düşündüm..ve biriktirdiğim müzik arşivime şöyle bir baktım..eskiden sürekli dinlediğim şeyler artık bana zevk vermemeye başladı..hatta bir şarkıyı bile baştan sona dinleyemedim...sonra oturup düşündüm ben bunları zamanında nasıl oldu da dinledim diye..ve şu an eskiden vazeçemediğim bunlara şimdi neden 2-3 dakika bile katlanamıyorum diye....ve cevabı da buldum...

ben geçmişte yaptığım herşeyi (buna müzik dinlemek de dahil) herşeyi ama herşeyi kendi içimde yarattığım olumsuz duyguları bastırmak, unutmak ve onlardan kaçmak için sığınıcak bir liman olarak kullanmışım..dolayısıyla bugün o müzikleri açıp dinlediğimde aklıma gelen tek şey geçmişimdi..ve tabi ki geçmişim iyi değil kötü bir geçmişti bana göre... ve artık karar verdim bundan sonra yaptığım herşeyi..kötü duygularımdan kaçmak ve onları unutmak amacıyla yapmayacağım...böylece arkama dönüp baktığımda sadece "kötü bir geçmiş" görmemiş olacağım...yani artık müzik dinlerken müziği kötü duygularımı unutmak için değil...mutluluğuma mutluluk katmak pekiştirmek amacıyla dinleyeceğim...geçmişimde herhangi bir dönemde bunu yapmış olsaydım geçmişime ait bütün herşeyden bu kadar rahatsız olmayacaktım ve ayıkladıklarım haricinde mutluluk duyduğum birşeyler kalıcaktı geriye...ama şimdi geriye hiçbirşey kalmıyacak ve beynimin veri tabanı sıfırlanıcak...bunun olumsuz tarafı da var tabi...yani ben sanki 28 yıldır hiç müzik dinlememişcesine sıfırdan başlayacağım yeni müzik zevkimi oluşturmaya...
bunu da artık geçmiş yıllarda çıkan değil bugün çıkanları takip ederek yapacağım..daha önce dinlemediğim birşey de olsa geçmiş yıla ait şey istemiyorum artık :)
uzun kafın kısası benim bugüne kadarki ömrüm hep kendi kötü duygularımdan kaçmakla ve yaptığım herşeyi o amaçla yapmakla ve herşeyden o amaçla yardım almakla geçmiş...geriye baktığımda sadece bunu görüyorum...biraz acı bir tablo ama bunu görmüş olmam da iyiye işaret..
artık hayatımı "kendimi teselli etmeye çalışma çabalarıyla" geçirmek ve yaşamak istemiyorum.. ve artık hiçbirşeyi buna alet etmemeyi düşünüyorum...ve dinlediğim muzikleri ne izlediğim filmleri ne birşeyler yemeyi..ne de hayatta bu amaç uğruna yaptığım diğer herşeyi...artık hayatımda "yaşanmamış günler ve yaşanmamış yıllar" görmek istemiyorum...kendimi şu an nedense biryerde dondurulup yıllarca saklanmış..ve sonrada dondurucudan çıkarılmış ve dünyada ne olup bittiğinden habersiz şekilde bugünü yaşayan birisi gibi hissediyorum...

smyrna1 20-11-2010 07:19 PM

yazdıklarının bir kısmını okudum, yazdıklarının içtenliği insanın sana kaşı kendisini yakın hissetmesini sağlıyor, bende de hafifte olsa sf var Allaha şükür toplum içinene çıkamama kızarma utanma değilde sadece yakın arkadaşlık kuramama gibi, baya bir gelişme oldu bende sende de olmştur ve olacaktır, ayrıca şunu da unutma şartlar bazen kısıtlı olunca insan sorunu kendinde algılar, ben daha önce başka yabancı bir şehirde çalışıyordum, son 2-3 senedirde izmirde ailemin yanında çalışıyorum, eski yabancı olduğum şehirde o kadar güzel günlerim geçtiki şu 3 senedir izmirdeyim öyle 3 günüm yok özlemle hatırlayacağım, çokta çevrem yok çalıştığım yer küçük olduğu ve insanlarla irtibat etme şansım olmadığı için sf oldum diye kendi çabarımla doktora teşhis koydurdum:), yani eski yerimde olsaydım bu sorunlar olmazdı ki zaten yoktuda, onun için mümkünse değişik bir hayat kendini iyi hissetmen için en iyi deva olacaktır bence, yazmanı bekliyorum, kendine iyi davran:)

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:43 PM.