Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/463190-yeniden-dogus-surecimi-izledigim-gunlugum.html)

YESHAPPY 23-03-2010 05:23 PM

Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm..

Alıntı:

gülenyüz gül Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591380)
Bencede bilinçaltını kandırma yöntemi faydalı olur katılıyorum sanay789

kandırıldım ders çalışmaya gidiyorum :)

imported_Angel 23-03-2010 06:45 PM

akşamı ettik günlük y789
bugün bir karar aldım ve internetten birşeyler indirip toplamaktan vazgeçtim...yani artık buna vaktimi harcamama kararı aldım...
işin ilginç yanı da ne oldu biliyormusun ?
ben bu kararı verdikten sonra zorunlu evişleri günlük işler ve spor haricinde geri kalan tüm vaktimi bilgisayar başında birşeyler indirmekle meşgul olmakla geçirdiğimi iyice anladım...çünkü bugün bunu yapmayınca o kadar boş kaldım ve sıkıldım ki ne yapacağımı şaşırdım...boşta kaldım...demekki başka birşey yapmıyormuşum...ne yapayım da vakit geçsin diye düşünüp evin içinde dolanırken akşamı buldum...yapıcak birşey bulamadım....ben ömrümü sadece bunu yaparak geçiriyormuşum...zorunlu işler haricinde...hani derler ya "bütün yumurtaları tek sepete koyma " diye...işte ben bütün yumurtalarımı tek sepete koyuyormuşum....hem de aslı astarı olmayan sağlam olmayan bir sepete....o yüzden de yumurtaların hepsi kırıldı gitti tabi.....

bi ara içime bunalım geldi ve yatıp ağladım...eskiden bunalsam da ağlayamazdım..netten birşeyler indirme bağımlılığının kötü yanını birkez daha anladım...saatlerimi harcadığım işin meyvesini yemek istedim birtane film seçip izleyim dedim o da bozuk çıktı şansıma...bir hiç için mi o kadar uğraşmışım...sağlam olanları da zevk vermiyor....hazır gözyaşlarım 40 yılda bir kendini serbest bırakmasını fırsat bildim ve iyice içimdekileri gözyaşı olarak dökmeye çalıştım...arasıra aklım karışınca böyle bunalımlara girebiliyorum ve genelde mart nisan gibi bahar aylarına denk geliyor bu dönem...belki de arasınavlar bu aylarda olduğu için olabilme ihtimali de çok yüksek...yoksa nesi varki güzelim bahar mevsiminin...?

ama bugün bunları tecrübe etmem iyi oldu...vaktimi çok alan bir işi kendi isteğimle devreden çıkarınca günümde ne kadar çok vaktin boşaldığını gözlerimle gördüm..hem de boşluktan sıkılacak kadar....aslında o vakitleri derslerime çalışmaya ayırabilirdim..ama yine de geç kalmış sayılmam heralde...hiç kitap yüzü açmadan girmek yerine hiç değilse her dersten 1-2 ünite okumuş olarak sınava girmenin biraz farkı olur heralde...birkaç soruyu da şans eseri atar tutarım belki makul puanlar gelir...y789

iloscuk 23-03-2010 08:49 PM

imported angel sana özel mesajda gönderdim ders konusunda canım.

imported_Angel 23-03-2010 09:59 PM

Alıntı:

iloscuk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591428)
imported angel sana özel mesajda gönderdim ders konusunda canım.

teşekkür ederim canım bakıyorum :)

hayallerimgerçekleşiyor 25-03-2010 04:30 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591165)
aynı dert bende de var canım...sen sanıyomusun ki diyet listesinden bir harf bile dışarı çıkmadığımı ? y789 sevdiğim şeyler diyete dahil olunca ben de kaçırıyorum...hatta bazen listede olmayanlar da kaçıyor..fakat uzun süredir spor yaptığım için artık istesem de kaçamağın miktarını aşamıyorum..çünkü spor iştahı azaltıyor tatlı isteğini falan önlüyor..eskiden dünya kadarını yesem doymam gibiydim ama artık öyle değil...
kuruüzüm ve benzeri şeyleri listeme daha önce dahil ettiğimde aşırı kaçırmıştım ama şimdi o kadar kaçırmıyorum...sürekli spor yapınca bu istekte azalma etkisi zamanla oluyor...yani 1-2 gün spor yapıp da hemen istekte azalma olmuyor tabi ki.....sen de 3 hafta falan düzenli spor yaparsan ondan sonra istediğini eklersin diyete..hatta sevdiğin şeyleri de....çünkü istesen de fazla kaçıramıyorsun...smil56

Düzenli spor yapıyım diyorum ama engeller çıkıyor. Dün spor yapıcaktım abimler misafir oldu bize, üstelik kırlıp dökülüyordu vücudum yorgunluktan ama tabi anneme yardım etmek gerek diyerek habire dağılan ortalığı topladım eğil kalk eğil kalk oda bir spor olmuştur heralde dimi?y789 Bu akşamda erkek arkadaşımla buluşcam inşallah dönüşte gücüm kalırda yaparım, çünkü dışarı çıkınca gücüm kalmıyor nedense, ama sürekli oturuyorum ben anlamadım bundan. Spora alıştırmak gerek kesin hemde vakit kayetmeden, çünkü spor yapınca insanın vücudu oturduğu yerdeyken bile çok iyi çalışıyormuş, kilo kaybediyormuş çünkü vücudunuz kas oranı artınca metabolizman hızlanıyormuş ve ne kadar yersen ye zayıf ve sıkı kalıyormuşsun. Sen bunu başarırsın bende sana bakarak senin azmini görerek başarırım.happy6956k

hayallerimgerçekleşiyor 25-03-2010 04:32 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591166)
kızma kendine smil56
spor yapıcam diye de kendini çok hırpalamana gerek yok...ben de öyle çok ağır sporlar yapmıyorum...sadece 45 dakikalık hızlı tempo yürüyüş hepsi bu kadar...ben de jimnastik ve benzeri şeyleri sevmiyorum yürümek kolayıma geliyor y789 hazır bahar gelmişken sen de dışarı çıkıp yürüyebilirsin istersen....yürümek tembel işi gibi ama kesinlikle etkili...bizzat görüyorum yani smil56 inşallah beraber forma girip yaza fıstık gibi çıkacağız ve plajlarda gururla gerinerek gezeceğiz canım....sevgiyle kal..iyiki varsın cat3500

Teşekkür ederim sen de sevgiyle kal, başarının tadını 1 aya kalmaz çıkarmaya başlarız partysmiley

hayallerimgerçekleşiyor 25-03-2010 04:46 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591186)
yine burdayım günlük y789

nette beyin ile yiyecekler arasındaki ilişkiyi açıklayan bir yazıyla karşılaştım ve burada paylaşmak istiyorumsevinclisevinclisevinclisevincli

Cevap: Beyinle ilgili keşifler

18 ve 19"uncu yüzyılda yapılan anatomik çalışmalarda beynin dört farklı lobdan (bölümden) oluştuğu belirleniyor. Ardından beyinde "dopamin", "gaba", "asetilkolin" ve "serotonin" adı verilen dört ana biyokimyasal madde bulunduğu ve bunların her birinin beynin birbirinden farklı dört bölümünün biri tarafından salgılandığı anlaşılıyor. Daha sonra beynin dört bölümüyle ilgili olan ve elektrik akımlarının iletimini temsil eden dört ayrı beyin dalgası keşfediliyor.

Beynin hastalıklarla ilişkisi
1- Simetri (ruh hali) ile ilgili bölüm; "Beynin sağ ve sol yarımkürelerinin fonksiyonları birbirlerine bağlı mı?"
Serotonin kimyasalı ve beraberindeki tryptophan amino asidi beynin iki yarım küresi arasındaki simetrinin ilişkisini belirliyor. Bu ilişki aksadığında ya da bozulduğunda ise tuz kullanma isteği artıyor; sırt ve ve baş ağrıları, nefes darlığı ve uyku bozuklukları şikayetleri beliriyor. Bu belirtiler çoğaldıkça kişide depresyon, takıntı ve uykusuzluk hastalıkları ortaya çıkıyor.

2- Enerji ve metabolizmayla ilgili bölüm; "Beyin, fonksiyonları için gereken besin maddelerini alabiliyor mu?"
Dopamin kimyasalı için beynin enerji ve güç kaynağı diyebiliriz. Bu maddedeki eksilme, şeker-kafein kullanma ihtiyacı, yorgunluk, solgunluk, ishal, azalan cinsel dürtü, rutin işlerin yapılmasında zorluklar, keyifsizlik ve fiziksel aktivitede gerileme gibi belirtiler gösteriyor. Beyindeki bu enerji kaybı, obezite, çeşitli bağımlılıklar, cinsel bozukluklar ve parkinson gibi rahatsızlıklara zemin hazırlıyor. Kaynakwh: Kaynakwh: http://www.webhatti.com/smiley.gif http://www.webhatti.com/smiley.gif

3- Ritim (sükunet) ile ilgili bölüm; "Dört ana beyin dalgası dengeli çalışıyor mu?";
Gaba kimyasal maddesi, beyin dalgalarının uyum ve ritim içinde çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücudun sükunet içinde bulunmasına katkıda bulunuyor. Gaba eksikliği halinde beyindeki ritim kaybolarak şu belirtiler ortaya çıkıyor: Karbonhidrat aşermeleri, titreme, seğirmeler, ateş basmaları, çarpıntı, terleme, ellerde soğukluk-nemlenme, göğüs ağrısı, görme bozuklukları, dinlenememe, anormal derecede koku alma hissi, mide şikayetleri ve beklenmedik alerjiler. Beyin ritim bozukluğu ise, yüksek tansiyon, kulak çınlaması, adet öncesi sendromu, kriz nöbetleri ve kaygılanma gibi problemlere sebep oluyor.

4- Hız (hafıza) ile ilgili bölüm; "Beyin, gelen bilgilerin ne kadarını değerlendirebiliyor?" sorularının cevaplarını veriyor.
Asetilkolin kimyasal maddesi, "beynin çalışması ve bilgileri tekrar hatırlaması için gereken kaynak" diye tarif ediliyor.
Bu kimyasal maddede azalma meydana gelirse beynin çalışma hızı yavaşlıyor. Bu da kendini yağ tüketme isteği, ağız kuruluğu, kuru öksürük, hafıza kaybı, unutkanlık ve konsantrasyon zorluğu gibi belirtilerle hissettiriyor.
İnsanı yaşlanmaktan korkutan bunama ve alzheimer türü hastalıklar ile asetilkolin kimyasalındaki eksilme arasında çok ciddi bir ilişki söz konusu.

Beynimizi doğru besleyelim
Beyin Enerji Diyeti (Dopamin): Kahve, yulaf ezmesi, buğday özü, tofu (Soya Peyniri), biftek, avokado, balık, börülce, kabak tohumları… yenmelidir.

Beyin Sükuneti Diyeti (Gaba): Kafeinsiz bitki çayları, muz, narenciyeler, rafine edilmemiş pirinç, bakliyat, brokoli, pekmez, ciğer-sakatat, mercimek, patates, ıspanaklı makarna, fındık… yenmelidir.

Beyin Hafızası Diyeti (Asetilkolin): Kahve, greyfurt suyu, yumurta, buğday özü, fıstık ezmesi, peynir, balık, tavuk, lahana, bakla, arı sütü (polen), karnabahar, badem, ceviz, kuru üzüm, incir… yenmelidir.

Beyin Simetri Diyeti (Serotonin ve tryptophan amino asidi): Kafeinsiz bitki çayları, köy peyniri, İsviçre peyniri, muz, somon balığı, hindi, ördek, lüfer-uskumru, pancar, rafine edilmemiş pirinç, patates, ayçiçeği, kakao, havuç (yağ katılarak), karanfil, bulgur, narenciye… yenmelidir.

Bilgilendirme için teşekkürler bende gaba var sanırımy789 Zaten bu ara çok kafein tüketiyordum onu biraz kessem ve ara öğünlerde fındık filan yesem iyi olacak.dunk56

hayallerimgerçekleşiyor 25-03-2010 04:53 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591293)
tavsiyelerin için sağol canım....valla sınıf tekrarı yapmama rağmen dersler hakkında çok çok az bilgim var...1-2 ünite bakıyorum sonra sıkılıp bırakıyorum ve bi süre sonra çalıştıklarımı da unutuyorum zaten....benim sorunum...birşeylerin üzerine eğildiğim zaman sorunlarımı çözmek istediğim zaman hep onlara eğiliyorum bir türlü ders çalışmak içimden gelmiyor hep sona bırakıyorum....mesela şu an önceliğim kilo vermek ve bazı kişisel sorunlarımı çözüp kafamı boşaltmaya çalışmak...zaten sen de biliyorsun y789 onlara yoğunlaşınca kafamda hiç derse yer kalmıyor...bilmiyorum ...senelerdir böyle oldu zaten...o yüzden okulum bu kadar uzadı...4 senelik üni okuyorum ama şu an 11.senemdeyim sanırım...neyseki ite kaka son sınıfa geldim 6 dersim var...onları da verirsem mezun oluyorum inşallah...iş e girme gibi bir hedefim yok....babam diplomayı toplum içinde daha güvenle konuşmam ezilmemem için almamda ısrar ettiğini söylüyor ancak ben toplumda kendimi saydırabilmek için bunun zorunlu olduğuna inanmayanlardanım....kilolu oluuşum beni okumamaktan daha çok eziyor aslında...yada birşeyleri oturtamamış olmam.....

ama dersler zor..kafa isteyen şeyler..ben de aklımı onlara verip beyin gücümü harcamak istemiyorum...sınavların test oluşu beni biraz rahatlatıyor ama not sistemi çok katı...yani ders geçme sistemi...sad456 dersi ve okulu hep öncelik olarak en sona atıyorum...babam her nek adar okulu ilk sıraya alıyorsa kendi gözünde.....ben de en sona alıyorum....

Bence diploma başkalarını değil seni etkilemeli. Kendin için mezun olmalısın8977

hayallerimgerçekleşiyor 25-03-2010 05:06 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591404)
akşamı ettik günlük y789
bugün bir karar aldım ve internetten birşeyler indirip toplamaktan vazgeçtim...yani artık buna vaktimi harcamama kararı aldım...
işin ilginç yanı da ne oldu biliyormusun ?
ben bu kararı verdikten sonra zorunlu evişleri günlük işler ve spor haricinde geri kalan tüm vaktimi bilgisayar başında birşeyler indirmekle meşgul olmakla geçirdiğimi iyice anladım...çünkü bugün bunu yapmayınca o kadar boş kaldım ve sıkıldım ki ne yapacağımı şaşırdım...boşta kaldım...demekki başka birşey yapmıyormuşum...ne yapayım da vakit geçsin diye düşünüp evin içinde dolanırken akşamı buldum...yapıcak birşey bulamadım....ben ömrümü sadece bunu yaparak geçiriyormuşum...zorunlu işler haricinde...hani derler ya "bütün yumurtaları tek sepete koyma " diye...işte ben bütün yumurtalarımı tek sepete koyuyormuşum....hem de aslı astarı olmayan sağlam olmayan bir sepete....o yüzden de yumurtaların hepsi kırıldı gitti tabi.....

bi ara içime bunalım geldi ve yatıp ağladım...eskiden bunalsam da ağlayamazdım..netten birşeyler indirme bağımlılığının kötü yanını birkez daha anladım...saatlerimi harcadığım işin meyvesini yemek istedim birtane film seçip izleyim dedim o da bozuk çıktı şansıma...bir hiç için mi o kadar uğraşmışım...sağlam olanları da zevk vermiyor....hazır gözyaşlarım 40 yılda bir kendini serbest bırakmasını fırsat bildim ve iyice içimdekileri gözyaşı olarak dökmeye çalıştım...arasıra aklım karışınca böyle bunalımlara girebiliyorum ve genelde mart nisan gibi bahar aylarına denk geliyor bu dönem...belki de arasınavlar bu aylarda olduğu için olabilme ihtimali de çok yüksek...yoksa nesi varki güzelim bahar mevsiminin...?

ama bugün bunları tecrübe etmem iyi oldu...vaktimi çok alan bir işi kendi isteğimle devreden çıkarınca günümde ne kadar çok vaktin boşaldığını gözlerimle gördüm..hem de boşluktan sıkılacak kadar....aslında o vakitleri derslerime çalışmaya ayırabilirdim..ama yine de geç kalmış sayılmam heralde...hiç kitap yüzü açmadan girmek yerine hiç değilse her dersten 1-2 ünite okumuş olarak sınava girmenin biraz farkı olur heralde...birkaç soruyu da şans eseri atar tutarım belki makul puanlar gelir...y789

Ben de aynından yapıcam, çünkü bende hiç çalışmadımy789 bazen içimden çalışmadım girmeyim bari hem o gün doğum günüm filan diyorum sonra olmazzzz denemelisin görmelisin sınav nasıl oluyor diye dedim.12389 Bakalım ne yapıcam son dakikamusic45

imported_Angel 26-03-2010 10:02 AM

merhaba sevgili günlük y789
anlatacağım şey düne ait ama yine de yazmak istiyorum..

hala ben kendimi tanıma ve kişiliğimi oluşturma (yada varolanı keşfetme) çalışmaları içindeyim....kilo vermeye çalışmak dışında..
neyse bize ablamlar misafirliğe gelmişti ve ablam yeni aldığı telefonunun özelliklerini babama gösterip anlatmıştı ve babam da o telefonu çok beğenmiş olmalı ki...ertesi gün bana geldi dedi ki....onun telefonu çok güzel çok beğendim sana da öyle birşey alalım mı ? dedi...

bu bahsi geçen telefon oldukça pahalı ve fazla özellik barındıran bir telefon olmasına rağmen görünüşünden ötürü sevmediğim ve içimin ısınmadığı bir telefondu....ancak aklımda olan ve gözümün kaldığı başka bir telefon vardı...

ben de babamın bana bu soruyu sormasını fırsat bildim ve dedim ki "ben bana almayı istediğin telefonu beğenmiyorum dedim...hem çok pahalı o kadar özelliği kullananam bile dedim....sen bana telefon illa almak istiyorsan onu değil şu benim beğendiğim telefonu al dedim hem çok daha ucuz o bahsettiğine göre" dedim...

kendisi normalinde lüks ve pahalı şeyler almayan birisidir ancak kendi almayı direttiği telefonun o fiyatı hakettiğini ve benim kendime alınmasını istediğim telefonun ise kendi fiyatını bile haketmediğini söyledi...garibime gitti....babam bana 1500 Tl lik telefon teklif ederken ben ona 500 kusur liralık bir telefonu beğendiğimi ve bunu istediğimi söylüyorum ama fiyatının 3 te biri olmasına rağmen 500 lük telefonu pahalı görüyor...sanırım gerçekten de bana telefon almak gibi bir niyeti yokmuş ağızucuyla söylemiş ben de enayi gibi ciddiye almışım....bu durum beni biraz üzdü....
açıkca ben o 500 tl lik telefonu çok istiyorum ağla2ağla2 hem yaşıma ve tarzıma da uygun özellikleri de fena değil ama gel de anlat ağla2ağla2

sonra bana dedi ki e geçen sene bayılarak aldığın kapaklı siyah telefon duruyo onu kullanmıyorsun bile dedi....neden diye sordu.....sonra bu yeni istediğimin de kaderinin böyle olacağını ekledi....
ben de nedenini açıkladım...o telefonda fazla özellik olmadığını biliyordum ancak fiyatı ucuzdu ve çok şık görünüyordu ben de o fiyata bu kadar şık telefon bir daha bulamam diye onu aldım dedim.....ama sonradan bana hediye olarak daha özellikli bir telefon gelince o açığa çıktı tabi dedim....ancak hediye gelen telefonun özelliklerinden memnun olduğumu fakat görünüşünü beğenmediğimi söyledim...ve istediğim telefonun hediye gelen elimdekiyle aynı özellikleri hatta fazlasını taşıdığını ve daha şık göründüğünü o yüzden onu istediğimi ekledim....ama beni anlamamakta direndi....
boşta kalan siyah kapaklı telefonu kendisine vermemi söyledi...madem boşta duruyor bana ver ben kullanıyım dedi ben de verdim...

siyah kapaklı telefonu aslında neden kullanmadığımın başka bir sebebini de sonradan anladım....bir dizide görmüştüm bu telefonu ve çok hoşuma gitmişti...ancak dizide bu telefonu elinde gördüğüm kişi bir erkekti daha doğrusu yaşlı başlı bir adamdı ve takım elbise giyen bir ajandı kendisi....ama adama ve havasına olan hayranlığımdan o telefona sahip olmak istemiştim...ona sahip olunca en az ben de o kişi kadar havalı olacağımı sandım ancak telefona sahip olmak bir süreliğine hoşuma gitse de elime yakışmadığını ve bende özenti durduğunu farketmiştim...çünkü telefon resmen bir erkek telefonuydu ve ortayaş telefonuydu....ben ise bayanım ve daha ortayaşlarda değilim...bundan sonra karar verdimki birşeyi birinden örnek alıcaksam sadece almayı düşündüğüm şeye değil onu kullanan kişinin özelliklerine yaşına ve cinsiyetine de bakmam gerektiğini anladım...yani bundan sonra kendi yaş grubumdan ve kendi cinsiyetimden olan kişilerin birşeylerini örnek almaya karar verdim...sadece malın veya aksesuarın güzelliğini tek başına birşey ifade etmiyormuş...

inşallah istediğim telefona kavuşurum...fiyatı düşsün bekle dedi babam ama ben biran önce istiyorum onu..ve fiyatı düşmüyor ağla2ağla2 hatta gece rüyama bile girdi o telefon ağla2

hayallerimgerçekleşiyor 26-03-2010 05:02 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591795)
anlatacağım şey düne ait ama yine de yazmak istiyorum..

hala ben kendimi tanıma ve kişiliğimi oluşturma (yada varolanı keşfetme) çalışmaları içindeyim....kilo vermeye çalışmak dışında..
neyse bize ablamlar misafirliğe gelmişti ve ablam yeni aldığı telefonunun özelliklerini babama gösterip anlatmıştı ve babam da o telefonu çok beğenmiş olmalı ki...ertesi gün bana geldi dedi ki....onun telefonu çok güzel çok beğendim sana da öyle birşey alalım mı ? dedi...

bu bahsi geçen telefon oldukça pahalı ve fazla özellik barındıran bir telefon olmasına rağmen görünüşünden ötürü sevmediğim ve içimin ısınmadığı bir telefondu....ancak aklımda olan ve gözümün kaldığı başka bir telefon vardı...

ben de babamın bana bu soruyu sormasını fırsat bildim ve dedim ki "ben bana almayı istediğin telefonu beğenmiyorum dedim...hem çok pahalı o kadar özelliği kullananam bile dedim....sen bana telefon illa almak istiyorsan onu değil şu benim beğendiğim telefonu al dedim hem çok daha ucuz o bahsettiğine göre" dedim...

kendisi normalinde lüks ve pahalı şeyler almayan birisidir ancak kendi almayı direttiği telefonun o fiyatı hakettiğini ve benim kendime alınmasını istediğim telefonun ise kendi fiyatını bile haketmediğini söyledi...garibime gitti....babam bana 1500 Tl lik telefon teklif ederken ben ona 500 kusur liralık bir telefonu beğendiğimi ve bunu istediğimi söylüyorum ama fiyatının 3 te biri olmasına rağmen 500 lük telefonu pahalı görüyor...sanırım gerçekten de bana telefon almak gibi bir niyeti yokmuş ağızucuyla söylemiş ben de enayi gibi ciddiye almışım....bu durum beni biraz üzdü....
açıkca ben o 500 tl lik telefonu çok istiyorum ağla2ağla2 hem yaşıma ve tarzıma da uygun özellikleri de fena değil ama gel de anlat ağla2ağla2

sonra bana dedi ki e geçen sene bayılarak aldığın kapaklı siyah telefon duruyo onu kullanmıyorsun bile dedi....neden diye sordu.....sonra bu yeni istediğimin de kaderinin böyle olacağını ekledi....
ben de nedenini açıkladım...o telefonda fazla özellik olmadığını biliyordum ancak fiyatı ucuzdu ve çok şık görünüyordu ben de o fiyata bu kadar şık telefon bir daha bulamam diye onu aldım dedim.....ama sonradan bana hediye olarak daha özellikli bir telefon gelince o açığa çıktı tabi dedim....ancak hediye gelen telefonun özelliklerinden memnun olduğumu fakat görünüşünü beğenmediğimi söyledim...ve istediğim telefonun hediye gelen elimdekiyle aynı özellikleri hatta fazlasını taşıdığını ve daha şık göründüğünü o yüzden onu istediğimi ekledim....ama beni anlamamakta direndi....
boşta kalan siyah kapaklı telefonu kendisine vermemi söyledi...madem boşta duruyor bana ver ben kullanıyım dedi ben de verdim...

siyah kapaklı telefonu aslında neden kullanmadığımın başka bir sebebini de sonradan anladım....bir dizide görmüştüm bu telefonu ve çok hoşuma gitmişti...ancak dizide bu telefonu elinde gördüğüm kişi bir erkekti daha doğrusu yaşlı başlı bir adamdı ve takım elbise giyen bir ajandı kendisi....ama adama ve havasına olan hayranlığımdan o telefona sahip olmak istemiştim...ona sahip olunca en az ben de o kişi kadar havalı olacağımı sandım ancak telefona sahip olmak bir süreliğine hoşuma gitse de elime yakışmadığını ve bende özenti durduğunu farketmiştim...çünkü telefon resmen bir erkek telefonuydu ve ortayaş telefonuydu....ben ise bayanım ve daha ortayaşlarda değilim...bundan sonra karar verdimki birşeyi birinden örnek alıcaksam sadece almayı düşündüğüm şeye değil onu kullanan kişinin özelliklerine yaşına ve cinsiyetine de bakmam gerektiğini anladım...yani bundan sonra kendi yaş grubumdan ve kendi cinsiyetimden olan kişilerin birşeylerini örnek almaya karar verdim...sadece malın veya aksesuarın güzelliğini tek başına birşey ifade etmiyormuş...

inşallah istediğim telefona kavuşurum...fiyatı düşsün bekle dedi babam ama ben biran önce istiyorum onu..ve fiyatı düşmüyor ağla2ağla2 hatta gece rüyama bile girdi o telefon ağla2

Hemen imgeleme yap o telefonun tuşlarına dokunduğunu hisset ve babanın sana sürpriz yapıp onun alıp eve geldiğini hayal et imgele bak gör o seniny789

imported_Angel 27-03-2010 08:26 AM

Günaydın günlüğüm y789
kilo verme çalışmalarım hala sürüyor...
geçenlerde ablam misafirliğe geldiğinde benim sadece 3 kilo verdiğime inanamadı blissy ve bana dedi ki 10 kilo vermiş gibi görünüyorsun dedi...birçok yerin incelmiş dedi...3 kilo verdim diyince çok şaşırdı yani blissy

bu arada yeni bir karar aldım günlükcüğüm....giyim tarzımda ufak değişiklikler yapmaya karar verdim....ancak bu değişiklikleri uygulamak için daha da zayıflamam ve tarz değişikliğine hazır olmam gerekiyor...

dün akşam dışarı çıktığımda dikkat ettim de pek de şık giyinmediğimi farkettim...spor tarzda giyinen bir insanım ancak tamamen rahatlığı düşünerek bu kadar da spor giyinmem hem yaşımı küçük gösteriyor...hem de o kıyafetlerle biyerlere alışverişe gittiğimde satış elemanları beni çocuk sanıyor dikkate almıyor...sırf onlar dikkate almadı diye tarz değiştirmiyorum...zaten kendi beğenim isteğim de bu yöndeydi...yani dışarı o şekilde çıkmayı aslında kendim de istemiyorum ama kilolarımdan ötürü hareketim kısıtlanmasın rahat edeyim diye o yönde giyiniyordum...ama daha çok kilo verdiğim zaman daha şık şeyler giymek istiyorum...nitekim öyle parçalar da var birkaç tane....ama içlerine girmek ve rahat etmek için biraz daha zayıflamam gerekiyor...mesela dışarı çıkarken nereye gidersem gideyim hep aynı montu giydiğimi farkettim....ve bunun sebebinin en rahat olduğunu düşündüğüm mont olması olduğunu anladım...evet rahat ancak feminenlik adına hiçbir iz taşımıyor...yani sırf rahat olsun diye giyildiği çok belli oluyor...biraz daha kilo verdiğimde sıkça giydiğim kıyafetlerin tarzı tamamen değişmese de (yani yine spor tarza sadık da kalsam) en azından spor-şık dedikleri spor ile klasik arasında kalan bir tarz yakalamak istiyorum...inşallah bunda başarılı olurum y789

ha bu arada dün yeni bir telefon almayı başardım sevincli babam son günlerde kafamın çok düşünceli olduğunu ve telefon konusunu kafama taktığını anladığını söyledi...sanırım beni üzgün görmüş olacakki beni telefoncuya götürdü akşam vakti....oysa biz akşamları çok extra bir durum olmadığı sürece dışarı çıkmayan insanlarız y789 o arada hayalini kurduğumu söylediğim pembe telefonu da canlı olarak gördüm ancak beğenmedim...netteki resimlerdeki halinden çok daha küçükmüş..ve biraz çocuksu gibiydi...tuşları da ufaktı....ondan vazgeçtim onun yerine daha ucuza ve daha güzel bir başka telefona kavuştum blissy
babam bunu biraz da ben yaklaşan sınavlara çalışayım kafamda problem kalmasın diye yapmış..çünkü bu konuya çok kafa yorduğumu anlamış....yani bana ders çalış diyor kendisi y789 ben de bugün çalışmaya başlayacağım...kendisi sözünü yerine getirdi..benim de getirmem lazım bu durumda....belki 1 hafta buralarda görünmeyebilirim...o yüzden merak etme günlük y789

hayallerimgerçekleşiyor 27-03-2010 12:35 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591969)
Günaydın günlüğüm y789
kilo verme çalışmalarım hala sürüyor...
geçenlerde ablam misafirliğe geldiğinde benim sadece 3 kilo verdiğime inanamadı blissy ve bana dedi ki 10 kilo vermiş gibi görünüyorsun dedi...birçok yerin incelmiş dedi...3 kilo verdim diyince çok şaşırdı yani blissy

bu arada yeni bir karar aldım günlükcüğüm....giyim tarzımda ufak değişiklikler yapmaya karar verdim....ancak bu değişiklikleri uygulamak için daha da zayıflamam ve tarz değişikliğine hazır olmam gerekiyor...

dün akşam dışarı çıktığımda dikkat ettim de pek de şık giyinmediğimi farkettim...spor tarzda giyinen bir insanım ancak tamamen rahatlığı düşünerek bu kadar da spor giyinmem hem yaşımı küçük gösteriyor...hem de o kıyafetlerle biyerlere alışverişe gittiğimde satış elemanları beni çocuk sanıyor dikkate almıyor...sırf onlar dikkate almadı diye tarz değiştirmiyorum...zaten kendi beğenim isteğim de bu yöndeydi...yani dışarı o şekilde çıkmayı aslında kendim de istemiyorum ama kilolarımdan ötürü hareketim kısıtlanmasın rahat edeyim diye o yönde giyiniyordum...ama daha çok kilo verdiğim zaman daha şık şeyler giymek istiyorum...nitekim öyle parçalar da var birkaç tane....ama içlerine girmek ve rahat etmek için biraz daha zayıflamam gerekiyor...mesela dışarı çıkarken nereye gidersem gideyim hep aynı montu giydiğimi farkettim....ve bunun sebebinin en rahat olduğunu düşündüğüm mont olması olduğunu anladım...evet rahat ancak feminenlik adına hiçbir iz taşımıyor...yani sırf rahat olsun diye giyildiği çok belli oluyor...biraz daha kilo verdiğimde sıkça giydiğim kıyafetlerin tarzı tamamen değişmese de (yani yine spor tarza sadık da kalsam) en azından spor-şık dedikleri spor ile klasik arasında kalan bir tarz yakalamak istiyorum...inşallah bunda başarılı olurum y789

ha bu arada dün yeni bir telefon almayı başardım sevincli babam son günlerde kafamın çok düşünceli olduğunu ve telefon konusunu kafama taktığını anladığını söyledi...sanırım beni üzgün görmüş olacakki beni telefoncuya götürdü akşam vakti....oysa biz akşamları çok extra bir durum olmadığı sürece dışarı çıkmayan insanlarız y789 o arada hayalini kurduğumu söylediğim pembe telefonu da canlı olarak gördüm ancak beğenmedim...netteki resimlerdeki halinden çok daha küçükmüş..ve biraz çocuksu gibiydi...tuşları da ufaktı....ondan vazgeçtim onun yerine daha ucuza ve daha güzel bir başka telefona kavuştum blissy
babam bunu biraz da ben yaklaşan sınavlara çalışayım kafamda problem kalmasın diye yapmış..çünkü bu konuya çok kafa yorduğumu anlamış....yani bana ders çalış diyor kendisi y789 ben de bugün çalışmaya başlayacağım...kendisi sözünü yerine getirdi..benim de getirmem lazım bu durumda....belki 1 hafta buralarda görünmeyebilirim...o yüzden merak etme günlük y789

Çok sevindim tebrikler bu bir çekim işte, diledin ve oldu, güle güle kullan yeni telefoncuğunu, sana hep mutluluk getirsin. y789 Ayrıca 10 kilo vermiş gibi görünmene çok sevindim düşünsene 2. ay bittiğinde dilediğin kıyafetleri alıp yine dilediğin gibi şık spor giyinebilirsin. Bunları başarıyorsun ya ders çalışmak sana artık çok daha kolay gelir diye düşünüyorum. Dün akşam anneme senden bahsettim, azimli ve zayıflıyor dedim (bizde annemle diyetteyiz, ama o spor konusunda benden daha azimli) tebrik ettis456956k Başarılarının devamının geleceğini biliyorum, seni özleyeceğiz ama sen derslerine bak tabiki en doğalı bu, sevgiler. İyiki varsın.

iloscuk 27-03-2010 09:18 PM

[dün akşam dışarı çıktığımda dikkat ettim de pek de şık giyinmediğimi farkettim...spor tarzda giyinen bir insanım ancak tamamen rahatlığı düşünerek bu kadar da spor giyinmem hem yaşımı küçük gösteriyor...hem de o kıyafetlerle biyerlere alışverişe gittiğimde satış elemanları beni çocuk sanıyor dikkate almıyor...sırf onlar dikkate almadı diye tarz değiştirmiyorum...zaten kendi beğenim isteğim de bu yöndeydi...yani dışarı o şekilde çıkmayı aslında kendim de istemiyorum ama kilolarımdan ötürü hareketim kısıtlanmasın rahat edeyim diye o yönde giyiniyordum...ama daha çok kilo verdiğim zaman daha şık şeyler giymek istiyorum...nitekim öyle parçalar da var birkaç tane....ama içlerine girmek ve rahat etmek için biraz daha zayıflamam gerekiyor...mesela dışarı çıkarken nereye gidersem gideyim hep aynı montu giydiğimi farkettim....ve bunun sebebinin en rahat olduğunu düşündüğüm mont olması olduğunu anladım...evet rahat ancak feminenlik adına hiçbir iz taşımıyor...yani sırf rahat olsun diye giyildiği çok belli oluyor...biraz daha kilo verdiğimde sıkça giydiğim kıyafetlerin tarzı tamamen değişmese de (yani yine spor tarza sadık da kalsam) en azından spor-şık dedikleri spor ile klasik arasında kalan bir tarz yakalamak istiyorum...inşallah bunda başarılı olurum y789

imported angel çok tatlısın güldürdün beni.Haklısın bazen giydiğimiz kıyafetlere göre insanların bize olan davranışları da şekillenebiliyor.Ne güzel ifade etmişsin.Herkes böyle analiz edip açıkça dile getiremez kolaylıkla, aynı şeyleri yaşamış olsada seninle.
Kendine yakışanı,tarzını eminim ki bulabileceksin canım.

Seni özleriz ama hiç mi uğramayacaksın:(

imported_Angel 28-03-2010 02:11 PM

Alıntı:

hayallerimgerçekleşiyor Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591987)
Çok sevindim tebrikler bu bir çekim işte, diledin ve oldu, güle güle kullan yeni telefoncuğunu, sana hep mutluluk getirsin. y789 Ayrıca 10 kilo vermiş gibi görünmene çok sevindim düşünsene 2. ay bittiğinde dilediğin kıyafetleri alıp yine dilediğin gibi şık spor giyinebilirsin. Bunları başarıyorsun ya ders çalışmak sana artık çok daha kolay gelir diye düşünüyorum. Dün akşam anneme senden bahsettim, azimli ve zayıflıyor dedim (bizde annemle diyetteyiz, ama o spor konusunda benden daha azimli) tebrik ettis456956k Başarılarının devamının geleceğini biliyorum, seni özleyeceğiz ama sen derslerine bak tabiki en doğalı bu, sevgiler. İyiki varsın.

teşekkür ederim canım y789 şu aralar ben de sporu biraz savsaklamaya başladım..çünkü hafta sınav var siye strese girdim 12389
sevgili anneciğine saygılarımı ilet canım neseli56 iyiki varsın...

imported_Angel 28-03-2010 02:14 PM

Alıntı:

iloscuk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592041)
[dün akşam dışarı çıktığımda dikkat ettim de pek de şık giyinmediğimi farkettim...spor tarzda giyinen bir insanım ancak tamamen rahatlığı düşünerek bu kadar da spor giyinmem hem yaşımı küçük gösteriyor...hem de o kıyafetlerle biyerlere alışverişe gittiğimde satış elemanları beni çocuk sanıyor dikkate almıyor...sırf onlar dikkate almadı diye tarz değiştirmiyorum...zaten kendi beğenim isteğim de bu yöndeydi...yani dışarı o şekilde çıkmayı aslında kendim de istemiyorum ama kilolarımdan ötürü hareketim kısıtlanmasın rahat edeyim diye o yönde giyiniyordum...ama daha çok kilo verdiğim zaman daha şık şeyler giymek istiyorum...nitekim öyle parçalar da var birkaç tane....ama içlerine girmek ve rahat etmek için biraz daha zayıflamam gerekiyor...mesela dışarı çıkarken nereye gidersem gideyim hep aynı montu giydiğimi farkettim....ve bunun sebebinin en rahat olduğunu düşündüğüm mont olması olduğunu anladım...evet rahat ancak feminenlik adına hiçbir iz taşımıyor...yani sırf rahat olsun diye giyildiği çok belli oluyor...biraz daha kilo verdiğimde sıkça giydiğim kıyafetlerin tarzı tamamen değişmese de (yani yine spor tarza sadık da kalsam) en azından spor-şık dedikleri spor ile klasik arasında kalan bir tarz yakalamak istiyorum...inşallah bunda başarılı olurum y789

imported angel çok tatlısın güldürdün beni.Haklısın bazen giydiğimiz kıyafetlere göre insanların bize olan davranışları da şekillenebiliyor.Ne güzel ifade etmişsin.Herkes böyle analiz edip açıkça dile getiremez kolaylıkla, aynı şeyleri yaşamış olsada seninle.
Kendine yakışanı,tarzını eminim ki bulabileceksin canım.

Seni özleriz ama hiç mi uğramayacaksın:(

teşekkür ederim smil56
evet artık dünya "ye kürküm ye" dünyası olmuş..gerçi bizim giyim şeklimiz de kendimize ne kadar saygı duyduğumuzun göstergesi aslında...biz kendimize özenip saygı göstermezsek başkası da göstermiyor 12389

uğruycam tabi ki..hatta şimdi uğradım..ama kesin söz veremiyorum tabi neseli56

imported_Angel 28-03-2010 03:11 PM

dün akşam aklımdan yine bazı düşünceler geçti...hatta o düşüncelerin geçtiği an bunu ertesi gün günlüğüme mutlaka yazmalıyım diye de düşünmüştüm..

şöyle örnek vermek istiyorum....hayatımıza gelip geçen herşeyi ama herşeyi gökten üzerimize düşen yağmur damlaları olarak görüyorum...ve bu yağmur damlaları yere düştükleri takdirde biz o damlayı alıp kendimize katamayız....o yağmur damlasına karşı şemsiye açıp onun bize ulaşmasını engelleyen de biziz... veya şemsiye açmadığımız halde onu yakalamadığımız için yere düşmesine izin veren de biziz....hayatımızdaki birçok şey de bu damlalar gibi geliyor ve geçiyor...yere düşen yağmur damlasını sonradan elimize alsak da yere düşmeden yakaladığımız gibi olmuyor aslında....nasıl ki buzdolabında tazeyken bekleyen bir elmayı yemek ile...uzun bekletilmekten bayatlamış hatta çürümeye yüz tutmuş elmayı yemenin bir olmayacağı gibi....

yani neyi seçersek seçelim...hayatımızda karşımıza çıkan herşey sonlanmaya ve bitip tükenmeye mahkum...biz bunu kullanarak veya yaşayarak ve ondan kendimize birşey katarak tüketme şansımız da var....bunları yapmadan duyarsız kalarak yada erteleyerek çürütmek ve bir daha ondan faydalanamamak durumunda kalma şansımız da var...

herşey zamanı dolunca tükeniyor...ondan faydalanmak veya faydalanmayı reddetmek elimizde...elmayı çürümeden yemek, yağmur damlasını yere düşmeden yakalamak lazım...çünkü çürük elma veya yere düşmüş damla işimize yaramayacaktır...

o yüzden ben artık geçmişteki çürümüş elmalarla veya zamanında havadayken yakalayamadığım ve yere düşen yağmur damlalarıyla uğraşmayacağım...çünkü artık bana birşey katamayacaklarını ve kullanılmaz faydalanılmaz hale geldiklerini biliyorum y789 artık bundan sonra hayatımda karşıma çıkacak olan yağmur damlalarından beğendiğimi seçip...yere düşmesine izin vermeden onu yakalayacağım...veya elmayı çürümesine izin vermeden tüketeceğim 12389

YESHAPPY 29-03-2010 12:26 PM

"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?..." Ne güzel anlatmışsın yağmur benzetmesini.

"yağmur damlalarından beğendiğimi seçip...yere düşmesine izin vermeden onu yakalayacağım" bu da çok hoşuma gitti. Beğendiklerini seç ve yaşa doyasıya.

imported_Angel 29-03-2010 01:24 PM

Alıntı:

YESHAPPY Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592244)
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?..." Ne güzel anlatmışsın yağmur benzetmesini.

"yağmur damlalarından beğendiğimi seçip...yere düşmesine izin vermeden onu yakalayacağım" bu da çok hoşuma gitti. Beğendiklerini seç ve yaşa doyasıya.

güzel yorumun için teşekkür ederim canım y789
bu arada çiçek de çok güzelmiş sevincli üzerine seni en mutlu edicek yağmur damlalarının düşmesi dileğiyle...iyiki varsın blissy

YESHAPPY 29-03-2010 03:49 PM

Amiiin sana, bana,hepimize... Sende iyi ki varsın ;)

imported_Angel 29-03-2010 04:43 PM

merhaba sevgili günlük k8908
bugün şunu anladım galiba...bir insanın kendinde en önemli sorunlar olarak gördükleri şeyler aslında bir insanın aynı zamanda en çok önem verdikleri şeyler de oluyor sanırım...

yani demek istediğim ; sadece önem verdiğimiz şeyler bizim istediğimiz şekilde hayatımızda sürmüyorsa onlar bizim en önemli sorunlarımız oluyor...önem vermediğimiz şeyler ise ister yolunda gitsin isterse gitmesin..hiçbir zaman bizim için birşey teşkil etmiyor...
bu demek oluyorki bazı konularda oldukça esneğiz bazı konulardada vazgeçilmez kurallarımız var...

dışarı çıkıp insan içine karıştığımda kendimi neden aciz yetersiz ve kötü hissettiğimi birkez daha anladım...şöyle bir düşündüm benzer zamanlarımı...(yani diğer dışarı çıkışlarımı ve insanlarla karşılaşışımı hatta konuşmak zorunda olduğum pozisyonları) ve şu sonuca vardım...aslında kendimi seviyor da olsam içimdeki donanımın farkında bile olsam bunu dışarıya istediğim şekilde yansıtamadığımı ve çevreden de bu yalnış yansımaya göre davranışlar gördüğümü farkettim...
dışarı çıktığımda neden mutsuz olduğumu anladım...yukarıda bahsetmiştim ya insanın en çok önemsediği şeyler istediği şekilde hayatında yer almıyorsa en büyük sorunları oluyor diye...işte benim dışarıyı sevmeme sorunum da kendi görünümümden emin olmamamdan ileri geliyormuş....nitekim modern ve lüx olarak dekore edilmiş alışveriş merkezlerinin kapısından içeriye girişimden itibaren enerjim düşerdi...sanki bir ezilme duygusu hissederdim...çünkü görünümümden dolayı kendimi böyle güzel ve pahalı döşenmiş özenli mekanlara bir türlü yakıştıramaz ve kendimi oraya girmeye orda bulunmaya layık değilmiş gibi hissederim...ama ufak çapta bir mahalle hipermarketinde kendimi çok daha rahat ve huzurlu hissederim...içimdeki güzellikleri içimdeki hazineyi görünüşümde dışarı vuramıyorum...oysa çok da zevkli biriyimdir...estetik tasarımlı şeylerden hoşlanırım..kaba saba dizaynlardan hiç hoşlanmam...ama daha kendi görünümümü istediğim hale getiremedim..ancak getirebilmek için bazı fikirlerim var...kendime örnek bir saç rengi buldum ancak bu renk evde boyayabileceğim bir renk değil...kuaförleri de sevmiyorum ancak madem ki öyle bir renge karar verdim...kuaföre de gitmek zorunda kalacağım buna katlanacağım...işin sonucunda istediğim renk olucak sonuçta...1 saatliğine onların muhabbetine de katlanırım artık ayda bir...bu arada kilo verme çalışmalarına da devam ediyorum..son günlerde kaçırıyorum ama geri kilo almadım en azından...herşeyde güzelliğe estetiğe önem veren biri olarak kendim arzuladığım formda profilde olmadığım için kendimi kötü hissediyormuşum dışarıda..çünkü çevreye göstermek istediğim şeklim şu anki şeklim değil..

gerçek hayatta hiç gerçek bir arkadaşım yok..inan eksikliğini de hissetmiyorum internet yetiyor da artıyor..çünkü siteye göre bana hitap eden ortamları ben seçiyor ve o ortama göre insanlarla rahatça fikir alışverişi yapıyorum...bu halimden memnunum..ama gel gör ki dışarıdaki insanların çık dolaş arkadaş edin sosyalleş tarzında akıl vermeye çalışmalarına sinir oluyorum....tamam belki hiç arkadaşımın olmaması toplum tarafından normal kabul edilecek birşey değil ancak ben bu durumdan da şikayetçi değilim..gel gör ki başkaları durumumdan çok rahatsız olup beni bu halimden kurtarmak ister gibi....ben çok memnunum ve rahatım....belki görünüşümün de payıyla özensiz giyindiğimi görünce bunun hiç arkadaşı yoktur die düşünüyorlar ve sahiden de doğru çıkıyor tahminleri galiba....biraz da bu gibi davranışlara maruz kalmamak için görünümümde düzeltmeler yapmak istiyorum....gerçekten hoşuma gitmiyor..insanın değerini arkadaş çokluğuyla ölçen ve arkadaş çokluğunu da giyime bağlayan görünüşe bağlayan çok insan var...ve öylesine konuştuğum herkes bana açıkca yeni bir arkadaş istemediklerini belirtecek kadar beni reddedercesine tutum içine giriyorlar...sanki ben arkadaşlığa çok açmışım da ölüyormuşum gibi...ve onlar böyle birşeyi kabul ederse onlara haddinden fazla yapışacakmışım gibi....oysa benim niyetimde arkadaşlık değil...

yani ben halimden memnunum onlara ne oluyor ?
kendi halinde yaşayan insanları ezmeye çalışmaya kimsenin hakkı yok ki....onlara kendimi beğendirecem diye de her önüme gelenle rastgele arkadaş olacak da değilim...

imported_Angel 30-03-2010 09:04 AM

merhaba sevgili günlük smil56
bugün sanırım en önemli , evet en önemli sorunumun ne olduğunu buldum ve ona bir ad koyabildim...

benim en büyük sorunum, sürekli her an birşeyler düşünüyor olmak...hatta bazen uyurken bile kafamdan kelimelerin cümlelerin geçtiğine bile şahit oluyordum...hani kelimeyle rüya görmek falan derler ya....
bu yüzden ana odaklanamadığımı ve kafa gerektiren ezber gerektiren her eylemden kaçındığımı farkettim...çünkü zaten beynimin içi her zaman için ağzına kadar doluydu...ve beynimden geçenlerin hepsini de çözmek gibi bir takıntım var....ve bu düşünceleri maalesef istediğim anda durdup bir kenara koyup önümdeki işe mesela derse kendimi veremiyorum...

aslında sürekli birşeyler düşünmenin çok da faydasını gördüm bu sayede evde bir sürü yenilik güzellik yarattım...yenilenecek şeylerin niteliklerini en ince detayına kadar düşünüp doğru kararlar verdim....ancak en ufak bir karar verme aşamasında bile baya kafa yoruyorum ve baya vakit alıyor...böyle olmasındaki sebep sonradan kararımdan pişman olmamak ve hatalı karar ihtimalini en aza indirmek...

ama artık sürekli birşeyler düşünme halinden kurtulmak istiyorum gerçekten çok yorucu...bazen öyle anlar oluyorki kafamdan geçen şeyleri çözemediğimde üstüne hızla yenileri ekleniyor ve işin içinden çıkamayıp bunalıma giriyorum...hani bilgisayarda da birçok programı aynı anda arda arda açınca ısınır kitlenir saçmalamaya başlar falan ya....kendince isyan eder...ben de öyle oluyorum....mesela sabah kalktığımda şöyle sorun çözmeye yönelik kendini geliştirmeye vesaireye yönelik hiçbirşey düşünmeden anın tadını çıkaramıyorum...

netten araştırma yaptım çok düşünme hastalığı denen bir hastalık varmış...sanırım bendeki şey bu..

bende sürekli birşeyler düşünme durumu çocukluğumdan beri var...sürekli yalnız kaldığım zamanlar olurdu canım sıkılırdı ve birşeylere dalgın dalgın bakarak düşüncelere dalardım ve bu düşünceler giderek sorun çözmeye kendini geliştirmeye yönelik oldu...sonra alışkanlık haline geldi yanlız değilken bile çevrem birşeylere dalmama düşünmeme elverişli değilken bile bunu yapar hale geldim...unutkanlık ve hafıza sorunları da başladı....bu dertten kurtulmak istiyorum...istediğimde kafamdaki düşünceleri defetmem lazım....buna bir çözüm bulmalıyım.....düşünce tiryakisi olmuşum....düşünmekten de zevk alıyorum ama artık zarar verici boyuta geldi...çünkü hayatımı yaşayamıyorum...anın tadını çıkaramıyorum...ve beynim hiç dinlenmiyor...

sanki heryönden birçok kişinin arkasından kalmışım da onlara geriden yetişmek ister gibi kendimi fazla zorluyor hergün kendimi geliştirmeye ve açık kapamaya eksiklerimi doldurmaya çalışıyorum...bu da beni düşünmeye itiyor...yada yalnış karar vermemek pişmanlık yaşamamak için yapıyorum..biraz zor durumdayım....eskiden sorunumun tam olarak bu olduğunu bile bilmediğim için adlandıramıyor veya anlatamıyorum...şu an yani bugün..sorunumu iyice tespit ettim..ancak nasıl çözeceğimi bilmiyorum....artık anı yaşamak...dersime rahatça çalışabilmek istiyorum....bir anda aklımda 10 tane farklı şey geçmesin istiyorum...istediğim zaman bu düşünceler musluğunu kapatabileyim istediğimde açayım istiyorum...musluğun sürekli açık olması iyi olmuyor...

Belgin ∞ 30-03-2010 10:14 AM

956k Harika 956k

hocam hocam bu sorunun cevabını ben biliyorum, ben cevaplayabilir miyim?y789

imported_Angel 30-03-2010 10:22 AM

Alıntı:

redflowers Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592385)
956k Harika 956k

hocam hocam bu sorunun cevabını ben biliyorum, ben cevaplayabilir miyim?y789

nedir sorunun cevabı ? sevincli çok merak ettim y789

Belgin ∞ 30-03-2010 10:41 AM

günlüğümde çoooook gerilerde kalmış, bulamadım. bir ara aynı konudan ben de muzdariptim. uykuda bile düşünme durumu, sabahları yorgun sanki bir ton dayak yemişim gibi kalkma durumu y789 ben senin gibi dalıyordum ama daldığımın bile farkına varmıyordum. seslendiklerini dahi duymuyordum.

Bir çok seçenek var bundan kurtulmak için. ama en etkilileri bunlar.

1: düşünceye izin vericeksin ama sınır koyacaksın. diyelim ders çalışıyorsun, düşüncenin geldiğini hissettiğin an farkında olduğun an dersi bırak ve 'bak canım, şimdi benim kafama girip beni meşgul etmek istiyorsun ya sana 5 dakika izin veriyorum. Şimdi senin içinden geçiyorum ve sadece 5 dakika sonra ben seni bir daha çağırana kadar gelmiyorsun. evet şimdi seni dinliyorum.'

2: farkındalık saati: forumun çeşitli yerlerine de yazmıştım bunu, benim çok işime yaramıştır. telefonun alarmını istediğin bir ana (misal ders çalışmaya başladıktan yarım saat sonraya-burada mağdur olduğun konu ders olduğu için devamlı aynı örneği veriyorum :) ) alarmını kur. ve alarm çaldığı zaman o an da ne yaptığını bir (ders mi çalışıyorsun yoksa düşüncelere mi dalmışsın) yere not et, o anın farkında ol ve eğer düşüncelere dalmışsan 1. maddeyi uygula :) bunu istediğin sayıda yapabilirsin.

Kaç aldım hocam y789

imported_Angel 30-03-2010 11:04 AM

Alıntı:

redflowers Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592391)
günlüğümde çoooook gerilerde kalmış, bulamadım. bir ara aynı konudan ben de muzdariptim. uykuda bile düşünme durumu, sabahları yorgun sanki bir ton dayak yemişim gibi kalkma durumu y789 ben senin gibi dalıyordum ama daldığımın bile farkına varmıyordum. seslendiklerini dahi duymuyordum.

1: düşünceye izin vericeksin ama sınır koyacaksın. diyelim ders çalışıyorsun, düşüncenin geldiğini hissettiğin an farkında olduğun an dersi bırak ve 'bak canım, şimdi benim kafama girip beni meşgul etmek istiyorsun ya sana 5 dakika izin veriyorum. Şimdi senin içinden geçiyorum ve sadece 5 dakika sonra ben seni bir daha çağırana kadar gelmiyorsun. evet şimdi seni dinliyorum.'

2: farkındalık saati: forumun çeşitli yerlerine de yazmıştım bunu, benim çok işime yaramıştır. telefonun alarmını istediğin bir ana (misal ders çalışmaya başladıktan yarım saat sonraya-burada mağdur olduğun konu ders olduğu için devamlı aynı örneği veriyorum :) ) alarmını kur. ve alarm çaldığı zaman o an da ne yaptığını bir (ders mi çalışıyorsun yoksa düşüncelere mi dalmışsın) yere not et, o anın farkında ol ve eğer düşüncelere dalmışsan 1. maddeyi uygula :) bunu istediğin sayıda yapabilirsin.

Kaç aldım hocam y789

önerilerin için teşekkürler canım blissy
çok kullanışlı ve etkili görünüyorlar...ilk fırsatta bunları yapmaya çalışacağım..çok teşekkürler sevincli bu önerilere 100 üzerinden 100 puan verilir bence happy6

hayallerimgerçekleşiyor 30-03-2010 05:00 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592317)
bugün şunu anladım galiba...bir insanın kendinde en önemli sorunlar olarak gördükleri şeyler aslında bir insanın aynı zamanda en çok önem verdikleri şeyler de oluyor sanırım...

yani demek istediğim ; sadece önem verdiğimiz şeyler bizim istediğimiz şekilde hayatımızda sürmüyorsa onlar bizim en önemli sorunlarımız oluyor...önem vermediğimiz şeyler ise ister yolunda gitsin isterse gitmesin..hiçbir zaman bizim için birşey teşkil etmiyor...
bu demek oluyorki bazı konularda oldukça esneğiz bazı konulardada vazgeçilmez kurallarımız var...

dışarı çıkıp insan içine karıştığımda kendimi neden aciz yetersiz ve kötü hissettiğimi birkez daha anladım...şöyle bir düşündüm benzer zamanlarımı...(yani diğer dışarı çıkışlarımı ve insanlarla karşılaşışımı hatta konuşmak zorunda olduğum pozisyonları) ve şu sonuca vardım...aslında kendimi seviyor da olsam içimdeki donanımın farkında bile olsam bunu dışarıya istediğim şekilde yansıtamadığımı ve çevreden de bu yalnış yansımaya göre davranışlar gördüğümü farkettim...
dışarı çıktığımda neden mutsuz olduğumu anladım...yukarıda bahsetmiştim ya insanın en çok önemsediği şeyler istediği şekilde hayatında yer almıyorsa en büyük sorunları oluyor diye...işte benim dışarıyı sevmeme sorunum da kendi görünümümden emin olmamamdan ileri geliyormuş....nitekim modern ve lüx olarak dekore edilmiş alışveriş merkezlerinin kapısından içeriye girişimden itibaren enerjim düşerdi...sanki bir ezilme duygusu hissederdim...çünkü görünümümden dolayı kendimi böyle güzel ve pahalı döşenmiş özenli mekanlara bir türlü yakıştıramaz ve kendimi oraya girmeye orda bulunmaya layık değilmiş gibi hissederim...ama ufak çapta bir mahalle hipermarketinde kendimi çok daha rahat ve huzurlu hissederim...içimdeki güzellikleri içimdeki hazineyi görünüşümde dışarı vuramıyorum...oysa çok da zevkli biriyimdir...estetik tasarımlı şeylerden hoşlanırım..kaba saba dizaynlardan hiç hoşlanmam...ama daha kendi görünümümü istediğim hale getiremedim..ancak getirebilmek için bazı fikirlerim var...kendime örnek bir saç rengi buldum ancak bu renk evde boyayabileceğim bir renk değil...kuaförleri de sevmiyorum ancak madem ki öyle bir renge karar verdim...kuaföre de gitmek zorunda kalacağım buna katlanacağım...işin sonucunda istediğim renk olucak sonuçta...1 saatliğine onların muhabbetine de katlanırım artık ayda bir...bu arada kilo verme çalışmalarına da devam ediyorum..son günlerde kaçırıyorum ama geri kilo almadım en azından...herşeyde güzelliğe estetiğe önem veren biri olarak kendim arzuladığım formda profilde olmadığım için kendimi kötü hissediyormuşum dışarıda..çünkü çevreye göstermek istediğim şeklim şu anki şeklim değil..

gerçek hayatta hiç gerçek bir arkadaşım yok..inan eksikliğini de hissetmiyorum internet yetiyor da artıyor..çünkü siteye göre bana hitap eden ortamları ben seçiyor ve o ortama göre insanlarla rahatça fikir alışverişi yapıyorum...bu halimden memnunum..ama gel gör ki dışarıdaki insanların çık dolaş arkadaş edin sosyalleş tarzında akıl vermeye çalışmalarına sinir oluyorum....tamam belki hiç arkadaşımın olmaması toplum tarafından normal kabul edilecek birşey değil ancak ben bu durumdan da şikayetçi değilim..gel gör ki başkaları durumumdan çok rahatsız olup beni bu halimden kurtarmak ister gibi....ben çok memnunum ve rahatım....belki görünüşümün de payıyla özensiz giyindiğimi görünce bunun hiç arkadaşı yoktur die düşünüyorlar ve sahiden de doğru çıkıyor tahminleri galiba....biraz da bu gibi davranışlara maruz kalmamak için görünümümde düzeltmeler yapmak istiyorum....gerçekten hoşuma gitmiyor..insanın değerini arkadaş çokluğuyla ölçen ve arkadaş çokluğunu da giyime bağlayan görünüşe bağlayan çok insan var...ve öylesine konuştuğum herkes bana açıkca yeni bir arkadaş istemediklerini belirtecek kadar beni reddedercesine tutum içine giriyorlar...sanki ben arkadaşlığa çok açmışım da ölüyormuşum gibi...ve onlar böyle birşeyi kabul ederse onlara haddinden fazla yapışacakmışım gibi....oysa benim niyetimde arkadaşlık değil...

yani ben halimden memnunum onlara ne oluyor ?
kendi halinde yaşayan insanları ezmeye çalışmaya kimsenin hakkı yok ki....onlara kendimi beğendirecem diye de her önüme gelenle rastgele arkadaş olacak da değilim...

Kim ne derse desin boşver içindeki ses sana söylüyor zaten herşeyi. Ayrıca sen asosyal biri deilsinki öyle olsan burda bile olamazdın ve bizlerin sevgisini kazanamazdın. Bazı insanlar illaki çok arkadaşı olsun ister. Oysaki çokluk önemli değildir. Şöyle bir tane arkadaş insana yeter hatta o bile olmasa dünyanın sonu değil. İnsanın babası, annesi, kardeşi, kuzenide arkadaşı olabilir. Üniversite sondayken sayısız arkadaşım olmuştu. Hepside saygıdeğer çok iyi insanlardı, sonra hayat koşulları kimse ortada kalmadı. Oysaki gerçekten arkadaş olsaydık öyle mi olurdu? Önemli olan sen birşeyler anlattığında seni can kulağıyla dinleyen, senin mutlu gününde, acı gününde hep yanında olan, birşeye ihtiyacın olduğunda çekinmeden söyleyebildiğin ve aynı şekilde sende ona aynen öyle davrandığın, yanına giderken huzurla gittiğin. Saçın kötü bile olsa sen ne kadar güzelsin herşey sana çok yakışıyor diyen. (çünkü gönül sevdimi ne yapsa karşı taraf güzel gelir) Derdin olduğunda gerçek yorum istediğinde her zaman sana objektif olarak destek verebilen kişidir o. Benim öyle bir arkadaşım vardı ama ben salak ben onu kaybettim:( Kısacası insanın birileriyle tanışıp lak lak etmesi, onun yanında huzursuz ola ola onunla görüşmesi, ay kıyafetime ne der diye yanında şıkıdım giyinmek zorunda olmadığın kişilerle arkadaşlık arkadaşlıktır. Beraber pijama partileri yapıp, annenden gizli o yatınca koca bir tencerede sıcak şarap yapıp çay kupalarında kikirdeyerek içmektir arkadaşlık. Bir sır verdiğinde asla kimsenin duymayacağından emin olmaktır. Böyle arkadaş bence ömürde ya 1 bilemedin 2 kere gelir hayattay789
İnsanın böyle bir arkadaşı yoksa hiç olmasın zaten, sevdiklerin arkadaş olur sana merak etme.12389

hayallerimgerçekleşiyor 30-03-2010 05:26 PM

Alıntı:

redflowers Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592391)

Kaç aldım hocam y789

Herkes gezer tozar en son 1 hafta kala sabahlarlar çalışırlar başarırlar. Ben hep düzenli olmak zorunda oldum, sırf bu düşünme oyalanmasından kaynaklanıyor. Ben okuldan gelir gelmez derslerimi temize geçirir ve ödev proje ne varsa yapar birde ekstra çalışırdım:( hiç sabahlamadım hayatım boyunca (babam buna izin vermedi zaten) Ben hep heveslendim öyle son dakika çalışmaya ama nerdeeee. Çalışmaya başlardım notları güzelce ve düzgünce planlar heryere yayardım. Başlardım okumaya, yada yazmaya 10 dakika geçemeden hoşlandığım çocuğun bakışı gelirdi aklıma, yada hocanın dediği laf aklıma gelir ve üzülürdüm, yada babam bana neden öyle dedi bende şöyle deseydim derdim, hep anları kafamda defalarca yaşatırdım ve 1 saat geçmiş olurdu. Tokat atardım kendime kendine gel ve çalış diye çalışırdım, pat hadi çay molası vereyim derdim gelirdim başlardım yine düşüncelere dalardım. Ders dinlerkende hep böyle hayallere dalardım ya hep geçmişe takılı kalırdım. Ne kötü. Böyle böyle zaman kaybettim. Zamanın odamda geçti. Belki benim için gerizekalı mı bu ne çok çalışıyor ama biz ondan daha iyi not alıyoruz diyen bile olmuş olabilir. İşte durum bundan kaynaklandı. Yinede okulu ortalamanın üstünde çoğu öğrenciden daha başarılı bir şekilde tamamladım. Hatta bikaç yıl ödül bile aldım. Sonuç olarak eğer ben salak gibi hayallere düşüncelere dalmasaydım, hem çok sosyal olurdum hemdr daha çok gezip tozup eğlenirdim. Bu sorun hala devam ediyor. Buna bir son vermek lazım. Abim hiç öyle değil ya. Ben niye böyleyim. Aynı kandan iki kişi neden birbirinden farklı. Neden hep insanların düşüncelerine gereğinden fazla değer verip beynimizde bunları habire döndürüp duruyoruz. Birde zaman yönetiminden bahsediyorum. Ben şu aklımdaki tilkileri atsam neler başarırdım.Niye başarmayım ya niyeeeee? hadi artık şuna bir çözüm bulalım. Redflower senin çözümünü deniycemde benimki ders değil. Mesela ben eve gidiyorum tv izliyorum sözde, aaaaa bir bakmışım başka diyarlardayım. Aklımda şu var" geçen gün erkek arkadaşıma gitmiştim, onun odasındaydık üst katta. Ben sonuçta misafirim yani. Evin içinde evin sahibiymişim gibimi dolanayım yani. Bana dediki çayları sen getirir misin dedi? Bende suratına garip garip baktım. hayır aşağıda hepbirlikte oturduğumuzda ailesiyle evet çay içtiğimizde ben kendiminkini ve onlarınkini doldurdum hemde kaç defa. Şimdi durum farklı yani, onun aşağıya inip getirmesi daha makul olur diye düşündüm. Oda ben öyle bakınca dediki bana " babam öyle düşünmezde annem bu kız oğlumu kendisine hizmet ettiriyor diye düşünür " dedi. Ben o günden bugüne hala orda bozuk plak gibi takılmış durumdayımç yok bitmiyor çıkmıyor aklımdan sinir oldum ya. 1 erkek arkadaşıma böyle birşeyi bana söylediği için kızdım. 2 o eve gitmek istememiştm erkek arkadaşım ekonomik durumum müsait değil evde durmam gerekiyor bizimkilerle konuştum gelsen dediği için gittim. 3 ben misafirim ya 4 kaç kere kalabalıkken hizmet ettim yani. 5 Annesinin böyle birşeyi düşünebileceğini söylediğine göre annesi benim için bişeyler demiş demekki daha önceden başka şeylerle ilgili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Birde kadın beni çok seviyor görünüyor çok ilgili görünüyor en sinir olduğum şeydir yüzüne başka arkandan başka. Bir ömür böyle geçer mi ya. Şimdi şüpheye düştüm işte. Sinir oldum sırf bu laftan sonra bir daha yüzlerine bakamam çekinirim iyice. Oysa ben elimden gelenin fazlasını yaptım. Daha aile bile olmadık neler neler yaptım. Sorun bende kabul ediyorum. Düşünmemem takmamam gerek yada ne yapmam gerek. İşte bunun gibi pekçok şey kafama hayatım boyunca takılıyor ve ben hiçbir işe konsantre olamıyorum tvdeki izlediğim şeye bile konsantre olamıyorum. :( İmdaaaaaaaaattttttttt

imported_Angel 31-03-2010 08:06 PM

merhaba sevgili günlük sevincli
spor sayesinde bacaklarım iyice fıstık gibi oldular..aynada bakmaya doyamıyorum y789 özellikle bacakların 2 yanında bulunan basen dedikleri kısım neredeyse yok denicek kadar az hale geldi...eskiden bacağımın üst kısmının hatları üste doğru kalın alta doğru ince giderken şimdi genel görünüm olarak daha düz ve eşit hale geldiler sevinclisevincli
bugün beni sevindiren sadece bu oldu...havaladanmıdır nedir birkaç gündür bunalım hali var bende...ama tek tesellim bu gibi dönemlerin geçici olduğunu bilmek..şu aralar aklıma korku ve kaygı yaratan kötü düşünceler çokca gelmeye başladı..ama geçmesini sabırla bekleyeceğim..her gecenin bir sabahı vardır actionsmile

imported_Angel 31-03-2010 08:22 PM

Alıntı:

gülenyüz gül Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592653)
Senin adına çok sevindim..Korku,kaygı değişimin bir parçası..Dersler nasıl gidiyor ?

çalışıyorum ama bi hayrı yok canım..gelişme yok gibi.. bakalım görelim :)

imported_Angel 01-04-2010 10:02 AM

merhaba sevgili günlük
baya uzun zamandır telkin dinliyorum...ve artık telkinleri bırakmaya karar verdim...
dün geceden beri telkin dinlemiyorum ve dinlemediğim gece karışık rüyalar gördüm..birkaç rüya biraradaydı ve birbirinden kopuktu tıpkı film fragmanı gibi...ancak bütün parçaları hatırlayabildim..
ve sabah kalktığımda zaman sanki daha yavaş geçiyormuş gibi bir hisle karşılaştım sanki hayat yavaşlamış da ben hızlanmışım gibi...açkcası bu durum hoşuma gitti inşallah bir yanılsamadan ibaret değildir...onlarca şey düşünüyorum ve yapıyorum ancak eskisi gibi zaman uçup gitmiyor...10 dakika hayal kursam sanki saatlerce hayal kurmuşum gibi verim alıyorum..tıpkı rüya görür gibi....hani biz gece saatlerce rüya gördüğümüz sanırız ama bütün olan bitenler gerçek hayatta 10 dakika içinde olmuştur ya..bu da onun gibi....
belki de ana odaklanmayı öğrenmişimdir...dün biraz indirdip topladığım şeylerde temizlik yaptım..artık elimdekilere daha fazla hakim olmak istiyorum...yani dinlemek istediğimi zamanında dinleyeceğim..izlemek istediğimi zamanında izleyeceğim....yani herşeyi taze iken tüketeceğim ki bana gerçekten katkıları olsun....

ha bu arada dışarıda kendimi kötü hissetmemin nedeni gerçekten dışarı çıkarkenki giyimimden hoşnut olmamamdan ötürü mü yoksa başka sebepler mi var onu anlamak için dün dışarı çıktığımda her zamanki giydiğim montum ve eşofman altım yerine..bi parça daha az rahat olan ama diğer montumdan bi parça daha iyi görünen bir montumu giydim..aynı şekilde eşofman altını da....ve ayakkabı olarak da sporda kullandığım ayakkabıyla çıkmak yerine geçenlerde aldığım baharlık kahverengi ayakkabıyı giydim...ve gerçekten kendimi daha saygıdeğer ve daha güvenli hissettim...gerçekten de giyimim beni etkiliyormuş..belki de kendi hakettiğimi düşündüğüm özeni kendime vermeden bu yüzümü topluma gösterdiğim için kendimden utanıyormuşum..öyle anladım...

YESHAPPY 01-04-2010 11:18 AM

Vauvvvv! diyorum bırakma kararına. Gerçekten cesur bir karar. Bırakman gerektiğini bilmen bile bana vauvv! dedirtti.
Telkin dinlemiyorum dedin ya şu an telkin dinlemediğimi farkettim :) Hemen açayım.
Ne güzel telkini bırakalı 1 gün olmasına rağmen gelişmeler seni bırakmıyor. Telkinsiz günlüğün hayırlı olsun;) İkinci bahar ;)

hayallerimgerçekleşiyor 02-04-2010 12:00 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592651)
merhaba sevgili günlük sevincli
spor sayesinde bacaklarım iyice fıstık gibi oldular..aynada bakmaya doyamıyorum y789 özellikle bacakların 2 yanında bulunan basen dedikleri kısım neredeyse yok denicek kadar az hale geldi...eskiden bacağımın üst kısmının hatları üste doğru kalın alta doğru ince giderken şimdi genel görünüm olarak daha düz ve eşit hale geldiler sevinclisevincli
bugün beni sevindiren sadece bu oldu...havaladanmıdır nedir birkaç gündür bunalım hali var bende...ama tek tesellim bu gibi dönemlerin geçici olduğunu bilmek..şu aralar aklıma korku ve kaygı yaratan kötü düşünceler çokca gelmeye başladı..ama geçmesini sabırla bekleyeceğim..her gecenin bir sabahı vardır actionsmile

y789 Çok sevindim bacaklarının durumuna. Ben bir türlü adamakıllı yapamadım sporumu. Ne güzel sen başarıyorsun.956k Bu arada dolunay günleri ya o yüzden öylesindir hepsi geçicek 3-4-5 Nisanda kendini çok daha iyi hissedersin. Bu arada ben sınava girmeyeceğim:( çünkü hiç çalışmadım. Ayrıca Cumartesi doğum günüm onu sınavda geçirmek istemiyorumy789s456

imported_Angel 02-04-2010 12:03 PM

şu aralar yediklerimi kaçırmama rağmen sporu bırakmadığım için mevcut kilomu hala korumaktayım...haftasonu sınavlardan çıktıktan sonra diyetimin kalorisini düşürmek istiyorum..böylece daha hızlı incelme görebileceğim inşallah blissycanım tatlı çektiğinde tatlıya alternatif olarak keçiboynuzu meyvesini keşfettim..gerçekten çok işime yarıyor...canım çektikçe yiyorum ve tatlılardaki gibi yağı ve şekeri de yok...zaten nette biryerde okumuştum çikolataya bağımlı olanlara da keçiboynuzu öneriyorlardı sevincli eskiden şeker keşfedilmeden önce de tatlılara şeker tadı vermek için keçiboynuzu kullanılırmış..ama şeker keşfedildikten sonra bu unutulmuş...ve şeker onun yerini almış...nette öyle yazıyor...

yaşam tarzımda biraz değişiklikler yapmak istiyorum...bilgisayarın beni çok esir aldığını farkettim...zaten biliyordum da kendime itiraf edemiyor ve geçerli bahaneler bularak kılıf üretiyordum....evet tabi ki bilgisayar ve internet çok gerekli..artık çağımızın olmazsa olmazı haline geldiler...tıpkı mutfaktaki fırın...veya banyodaki çamaşır makinesi ne ise bilgisayar da o kadar gerekli hal aldı bunu inkar edemem...ancak hayatımın diğer alanlarından beni geri bırakıcak hale geldiğini anladım....bunu anlamamdada nette bilgisayar başında çok oturmaktan gördüğü zararları anlatan birisinin yazısı yardımcı oldu..onu da tamamen tesadüf eseri buldum özellikle aradığım birşey değildi...gördüğü zararlardan ders almış ve başkalarına bu konuda öğüt vermek isteyen birisinin yazısıydı..

gerçekten şöyle bir düşündüm de ben çocukluğumda daha aktif bir şekilde hayal kurabiliyor ve daha aktif düşünebiliyordum...ve anda kalamama sorunum da yoktu pek...vardı da bugünkü kadar değildi..bugün kilolu oluşumun sebebinin bile yaşam tarzından kaynaklandığını anladım...çocukken de kiloluydum ancak bu kiloların çoğunluğunu kas oluşturuyordu yani baya güçlüydüm...okulda yanlışlıkla bi belaya bulaşsam da kavgalarda gücüm sayesinde ben galip gelirdim...hatta lisedeyken kendi sınıfımdaki bir erkeği şöyle bir itmekle yere düşürdüğümü bile hatırlıyorum...ancak şimdi çok daha kilolu olmama rağmen çok güçsüzdüm..bu da demek oluyorki kasların yerini yağlar almış...onun da sebebi ne ? sosyal imkanların olmaması nedeniyle kendimi bilgisayar başına bağlamam...ve bundan üniversitemin örgün değil de açıköğretim oluşunun bile payı var...bilmeden kendimi cezalandırmışım..elimde olmadan gelişen bazı koşullar nedeniyle ve ailemin kısıtlamaları nedeniyle sosyal imkanlarım olamadı diye kendimi bilgisayarın başına zincirlemişim...yani tamam belki yine arkadaş edinmemeyi seçebilirdim, dışarı çıkardım ama sabah çıkıp akşamlara kadar gezmezdim de....belki yine bütün günüm evde geçicekti herhangi bir okula veya işe gitmeden....ancak bu süreci daha iyi değerlendirebilirdim...evdede yapılabilincek çok şey var aslında...mesela kendi çabalarımla 2. bir dil öğrenebilirdim...illa kursa gitmeye de gerek yok zaten kurslardan çok birşey öğrenemiyorum....ancak hayatın diğer alanlarını takip edebilir kendimi onlardan geri hissetmezdim hiç değilse...

neyse gülenyüz gül arkadaşımın yardımıyla kendime bir liste oluşturdum..kendisine teşekkür ediyorum blissyve liste şimdilik bu başlıkları içeriyor....ruhsal gelişim, sağlık, eğitim, kişisel gelişim, gündemi takip etmek ve güzellik...zamanla gerektiğince başka şeyler de eklenir...ne zaman bu maddelere yeterince hakim olduğumu hissedersem tabi

peki bugün bu başlıklar altında neler yaptığımı sıralamaya çalışayım..ruhsal gelişim için sabah kalktığımda sabah güneşi vuran balkonumuza şöyle bir çıktım caddeden ve kavşaktan geleni geçeni izleyerek tıpkı çocukluğumdaki gibi hayaller kurdum düşüncelere daldım...mesela yolda yürüyen birini seçip gözümle yolun sonuna kadar takip ettim ve acaba nereye gideceği konusunda kendi kendime tahminlerde bulundum....mesela bu kişi takım elbiseli veya klasik giyinmişse elinde çantası varsa bu kişi işine gidiyor falan diye kafamda yorum yaptım eğlenceliydi...

dün gece yatmadan önce korkularımdan birisi için eft yaptım..kendimi ço k daha rahat hissediyorum..test edeceğim ve sorun tamamen bitmemişse tekrar edeceğim..

sağlık olarak zaten spora ve diyete devam etmekteyim..arada ne kadar kaçırsam da temel olarak diyete sadık kalmaya devam ediyorum

eğitim olarak az sonra yarınki sınavım için ders çalışacağım

gündemi takip etmek için de internetten yararlanacağım...kendime çeşitli siteler buldum..çeşitli konularla ilgili...

güzellik için daha bugün birşey yapmadım ama spor yaptım belki o da bunun için bir çabadan sayılabilir..zayıflayınca insan daha güzel görünüyor sonuçta y789

şimdiden kendimi daha genç daha dinç ve dinamik hissediyorum günlük sporumu yaparken bile eski şarkılar yerine bugünün şarkılarını dinliyorum...bilmediğim şeyleri dinlemek daha heyecanlıymış hem de kendimi hayatın daha merkezinde hissediyorum blissy

hayallerimgerçekleşiyor 02-04-2010 12:05 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592700)
merhaba sevgili günlük
baya uzun zamandır telkin dinliyorum...ve artık telkinleri bırakmaya karar verdim...
dün geceden beri telkin dinlemiyorum ve dinlemediğim gece karışık rüyalar gördüm..birkaç rüya biraradaydı ve birbirinden kopuktu tıpkı film fragmanı gibi...ancak bütün parçaları hatırlayabildim..
ve sabah kalktığımda zaman sanki daha yavaş geçiyormuş gibi bir hisle karşılaştım sanki hayat yavaşlamış da ben hızlanmışım gibi...açkcası bu durum hoşuma gitti inşallah bir yanılsamadan ibaret değildir...onlarca şey düşünüyorum ve yapıyorum ancak eskisi gibi zaman uçup gitmiyor...10 dakika hayal kursam sanki saatlerce hayal kurmuşum gibi verim alıyorum..tıpkı rüya görür gibi....hani biz gece saatlerce rüya gördüğümüz sanırız ama bütün olan bitenler gerçek hayatta 10 dakika içinde olmuştur ya..bu da onun gibi....
belki de ana odaklanmayı öğrenmişimdir...dün biraz indirdip topladığım şeylerde temizlik yaptım..artık elimdekilere daha fazla hakim olmak istiyorum...yani dinlemek istediğimi zamanında dinleyeceğim..izlemek istediğimi zamanında izleyeceğim....yani herşeyi taze iken tüketeceğim ki bana gerçekten katkıları olsun....

ha bu arada dışarıda kendimi kötü hissetmemin nedeni gerçekten dışarı çıkarkenki giyimimden hoşnut olmamamdan ötürü mü yoksa başka sebepler mi var onu anlamak için dün dışarı çıktığımda her zamanki giydiğim montum ve eşofman altım yerine..bi parça daha az rahat olan ama diğer montumdan bi parça daha iyi görünen bir montumu giydim..aynı şekilde eşofman altını da....ve ayakkabı olarak da sporda kullandığım ayakkabıyla çıkmak yerine geçenlerde aldığım baharlık kahverengi ayakkabıyı giydim...ve gerçekten kendimi daha saygıdeğer ve daha güvenli hissettim...gerçekten de giyimim beni etkiliyormuş..belki de kendi hakettiğimi düşündüğüm özeni kendime vermeden bu yüzümü topluma gösterdiğim için kendimden utanıyormuşum..öyle anladım...

Çok sevindim telkinleri bırakmanda güzel değişimler gördüğüne, umarım devamı gelir. Bu arada bende 3-4 gündür telkin dinlemiyorum, ama olumlama dinliyorum Nil Gün'ün. Benimde rüyalarımda bir netlik var accayip derecede net. Öyleki doğum yaptım valla o kadar yavaş çekimde olduki gerçek gibiydi aynı. Kız çocuğum olmuş, yalnız annem emzirmişti onu anlayamadımy789 Biraz telkine ara vermek belki iyi gelir dediğin gibi. Sınavlarda başarılı olacağını biliyorumsmileydance Sevgiler.

hayallerimgerçekleşiyor 02-04-2010 12:18 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592881)
şu aralar yediklerimi kaçırmama rağmen sporu bırakmadığım için mevcut kilomu hala korumaktayım...haftasonu sınavlardan çıktıktan sonra diyetimin kalorisini düşürmek istiyorum..böylece daha hızlı incelme görebileceğim inşallah blissycanım tatlı çektiğinde tatlıya alternatif olarak keçiboynuzu meyvesini keşfettim..gerçekten çok işime yarıyor...canım çektikçe yiyorum ve tatlılardaki gibi yağı ve şekeri de yok...zaten nette biryerde okumuştum çikolataya bağımlı olanlara da keçiboynuzu öneriyorlardı sevincli eskiden şeker keşfedilmeden önce de tatlılara şeker tadı vermek için keçiboynuzu kullanılırmış..ama şeker keşfedildikten sonra bu unutulmuş...ve şeker onun yerini almış...nette öyle yazıyor...

yaşam tarzımda biraz değişiklikler yapmak istiyorum...bilgisayarın beni çok esir aldığını farkettim...zaten biliyordum da kendime itiraf edemiyor ve geçerli bahaneler bularak kılıf üretiyordum....evet tabi ki bilgisayar ve internet çok gerekli..artık çağımızın olmazsa olmazı haline geldiler...tıpkı mutfaktaki fırın...veya banyodaki çamaşır makinesi ne ise bilgisayar da o kadar gerekli hal aldı bunu inkar edemem...ancak hayatımın diğer alanlarından beni geri bırakıcak hale geldiğini anladım....bunu anlamamdada nette bilgisayar başında çok oturmaktan gördüğü zararları anlatan birisinin yazısı yardımcı oldu..onu da tamamen tesadüf eseri buldum özellikle aradığım birşey değildi...gördüğü zararlardan ders almış ve başkalarına bu konuda öğüt vermek isteyen birisinin yazısıydı..

gerçekten şöyle bir düşündüm de ben çocukluğumda daha aktif bir şekilde hayal kurabiliyor ve daha aktif düşünebiliyordum...ve anda kalamama sorunum da yoktu pek...vardı da bugünkü kadar değildi..bugün kilolu oluşumun sebebinin bile yaşam tarzından kaynaklandığını anladım...çocukken de kiloluydum ancak bu kiloların çoğunluğunu kas oluşturuyordu yani baya güçlüydüm...okulda yanlışlıkla bi belaya bulaşsam da kavgalarda gücüm sayesinde ben galip gelirdim...hatta lisedeyken kendi sınıfımdaki bir erkeği şöyle bir itmekle yere düşürdüğümü bile hatırlıyorum...ancak şimdi çok daha kilolu olmama rağmen çok güçsüzdüm..bu da demek oluyorki kasların yerini yağlar almış...onun da sebebi ne ? sosyal imkanların olmaması nedeniyle kendimi bilgisayar başına bağlamam...ve bundan üniversitemin örgün değil de açıköğretim oluşunun bile payı var...bilmeden kendimi cezalandırmışım..elimde olmadan gelişen bazı koşullar nedeniyle ve ailemin kısıtlamaları nedeniyle sosyal imkanlarım olamadı diye kendimi bilgisayarın başına zincirlemişim...yani tamam belki yine arkadaş edinmemeyi seçebilirdim, dışarı çıkardım ama sabah çıkıp akşamlara kadar gezmezdim de....belki yine bütün günüm evde geçicekti herhangi bir okula veya işe gitmeden....ancak bu süreci daha iyi değerlendirebilirdim...evdede yapılabilincek çok şey var aslında...mesela kendi çabalarımla 2. bir dil öğrenebilirdim...illa kursa gitmeye de gerek yok zaten kurslardan çok birşey öğrenemiyorum....ancak hayatın diğer alanlarını takip edebilir kendimi onlardan geri hissetmezdim hiç değilse...

neyse gülenyüz gül arkadaşımın yardımıyla kendime bir liste oluşturdum..kendisine teşekkür ediyorum blissyve liste şimdilik bu başlıkları içeriyor....ruhsal gelişim, sağlık, eğitim, kişisel gelişim, gündemi takip etmek ve güzellik...zamanla gerektiğince başka şeyler de eklenir...ne zaman bu maddelere yeterince hakim olduğumu hissedersem tabi

peki bugün bu başlıklar altında neler yaptığımı sıralamaya çalışayım..ruhsal gelişim için sabah kalktığımda sabah güneşi vuran balkonumuza şöyle bir çıktım caddeden ve kavşaktan geleni geçeni izleyerek tıpkı çocukluğumdaki gibi hayaller kurdum düşüncelere daldım...mesela yolda yürüyen birini seçip gözümle yolun sonuna kadar takip ettim ve acaba nereye gideceği konusunda kendi kendime tahminlerde bulundum....mesela bu kişi takım elbiseli veya klasik giyinmişse elinde çantası varsa bu kişi işine gidiyor falan diye kafamda yorum yaptım eğlenceliydi...

dün gece yatmadan önce korkularımdan birisi için eft yaptım..kendimi ço k daha rahat hissediyorum..test edeceğim ve sorun tamamen bitmemişse tekrar edeceğim..

sağlık olarak zaten spora ve diyete devam etmekteyim..arada ne kadar kaçırsam da temel olarak diyete sadık kalmaya devam ediyorum

eğitim olarak az sonra yarınki sınavım için ders çalışacağım

gündemi takip etmek için de internetten yararlanacağım...kendime çeşitli siteler buldum..çeşitli konularla ilgili...

güzellik için daha bugün birşey yapmadım ama spor yaptım belki o da bunun için bir çabadan sayılabilir..zayıflayınca insan daha güzel görünüyor sonuçta y789

şimdiden kendimi daha genç daha dinç ve dinamik hissediyorum günlük sporumu yaparken bile eski şarkılar yerine bugünün şarkılarını dinliyorum...bilmediğim şeyleri dinlemek daha heyecanlıymış hem de kendimi hayatın daha merkezinde hissediyorum blissy

y789 Seni kıskandım valla, ne azimlisin, çok başarılısın, derslerinide geçip mezun olacağından eminim. s456 Uzaktan okumak kolay değil bence, ben bunu farkettim, çünkü kendi kendini çalışmaya ve öğrenmeye motive etmek zorundasın bu zor bişey. Hani okul olunca ödev filna oluyor, birde insanlar var, arkadaşlar var toplum içinde olunca mecburen öğreniyorsun ve sonra zamanlada kendi kendinede çalışıyorsun. Ama böyle uzaktan öğretimde yani nerden başlayacaksın nasıl başlayacaksın, nasılsa bir ödev yok, hoca yok deyip insan gevşiyor. Buda kendi kendine sadece kendi kendine herşeyi başarmak zorunda kaldığını gösteriyor ve bu çok zor sen zoru başarıyorsun. Bravo25889

:zpzp:Mezun olunca ve iyice zayıflayınca böyle sevinçten zıp zıp zıplarsın ne güzely789happy6

Bu arada 29 tlye(95tllik) bir İngilizce eğitim seti Dost kitabevinde satılıyor. Yani internette öğretililiyor, cdleri filan var. Bence çok iyi bir fırsat. Üsatelik 24 saat eğitim diyor böyle dediğine göre soruda sorabiliyorsun. İngiliceni geliştirebilirsin. Dediğin gibi illa bir kursa gitmene gerek yok. Onun bir başka markası 90 tl onun birde fransızcasıyla ispayolcası var.derty

imported_Angel 02-04-2010 03:00 PM

Alıntı:

hayallerimgerçekleşiyor Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592885)
y789 Seni kıskandım valla, ne azimlisin, çok başarılısın, derslerinide geçip mezun olacağından eminim. s456 Uzaktan okumak kolay değil bence, ben bunu farkettim, çünkü kendi kendini çalışmaya ve öğrenmeye motive etmek zorundasın bu zor bişey. Hani okul olunca ödev filna oluyor, birde insanlar var, arkadaşlar var toplum içinde olunca mecburen öğreniyorsun ve sonra zamanlada kendi kendinede çalışıyorsun. Ama böyle uzaktan öğretimde yani nerden başlayacaksın nasıl başlayacaksın, nasılsa bir ödev yok, hoca yok deyip insan gevşiyor. Buda kendi kendine sadece kendi kendine herşeyi başarmak zorunda kaldığını gösteriyor ve bu çok zor sen zoru başarıyorsun. Bravo25889

:zpzp:Mezun olunca ve iyice zayıflayınca böyle sevinçten zıp zıp zıplarsın ne güzely789happy6

Bu arada 29 tlye(95tllik) bir İngilizce eğitim seti Dost kitabevinde satılıyor. Yani internette öğretililiyor, cdleri filan var. Bence çok iyi bir fırsat. Üsatelik 24 saat eğitim diyor böyle dediğine göre soruda sorabiliyorsun. İngiliceni geliştirebilirsin. Dediğin gibi illa bir kursa gitmene gerek yok. Onun bir başka markası 90 tl onun birde fransızcasıyla ispayolcası var.derty

teşekkür ederim canım güzel sözlerin için y789
gerçekten de zor canım...hele o kitaplardaki karışık cümleler yokmu bi de uzatıyorlar...bazen kitabı yeniden anlayacağım dile yazdığım olurdu khkh56 artık hiçbirşey yapmıyorum tabi...sanırım bilerek böyle yazıyor yazarlar...
tavsiyelerin için teşekkür ederim canım...evet cd setleri güzel bir alternatif..sevincli

hayallerimgerçekleşiyor 02-04-2010 03:16 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592930)
teşekkür ederim canım güzel sözlerin için y789
gerçekten de zor canım...hele o kitaplardaki karışık cümleler yokmu bi de uzatıyorlar...bazen kitabı yeniden anlayacağım dile yazdığım olurdu khkh56 artık hiçbirşey yapmıyorum tabi...sanırım bilerek böyle yazıyor yazarlar...
tavsiyelerin için teşekkür ederim canım...evet cd setleri güzel bir alternatif..sevincli

Rica ederim ne demek.

imported_Angel 02-04-2010 03:16 PM

Alıntı:

YESHAPPY Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592717)
Vauvvvv! diyorum bırakma kararına. Gerçekten cesur bir karar. Bırakman gerektiğini bilmen bile bana vauvv! dedirtti.
Telkin dinlemiyorum dedin ya şu an telkin dinlemediğimi farkettim :) Hemen açayım.
Ne güzel telkini bırakalı 1 gün olmasına rağmen gelişmeler seni bırakmıyor. Telkinsiz günlüğün hayırlı olsun;) İkinci bahar ;)

güzel dileklerin için teşekkür ederim canım y789
günlerin gökkuşağı renginde geçsin smil56

imported_Angel 02-04-2010 09:37 PM

merhaba sevgili günlük...
artık sana nokta koyma kararı aldım...
sevgiyle kal k8908

WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:24 AM.