Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   Mustang'in Rüzgarı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/3678-mustangin-ruzgari.html)

Mustang 15-03-2008 10:56 AM

Ynt: Mustang'in Rüzgarı

Bu gün yine sabahın sesizliğini doyasıya yaşadım.Kendimi dinledim bazı şeyleri bıraktım.Kendimi huzurlu hissediyorum.Çevremde yaşananlar her nekadar beni ürkütsede yinede güzel şeyler yaşayacağımızdan eminim.Hayat bizim ülkemiz insanlarını denemiştir ,yüzlerce yıllık dejavu.Bundan sonra inşallah güzel günler yaşarız.Benimde hayatımda olumlu değişimler oluyor en önemlisi kendimin farkına varıyorum,isteklerim neler neyaparım ne yapmak istemiyorum bunları tartıyorum.Akrabalarıma yıllarca annemin gözleri ile bakmışım artık kendim bakıyorum.Onlara yeni şanslar veriyorum,Bakalım neler olacak. kiss3

Mustang 16-03-2008 06:57 PM

Merhaba bu gün bizim tehlike gezmeye gitti. Benim için tam tatil oldu bi güzel kafamı dinledim buna çok ihtiyacım vardı.Sessizlik .......Benim uzun süredir özlediğim şey televizyonun bangır bangır sessiyok.Busessizlikte ne kadar yorgun olduğumu anladım. smiliyface

Mustang 17-03-2008 10:15 AM

Merhaba ,sitede gezinirken telkinlerin Keopsta esneme yaptığını okudum .Ben geceleri dinliyorum sabah kalktığımda ve gün içinde ara ara esniyorum , bol su içiyorum ama yinede cildimde bi kuruluk hissediyorum.Bende telkinlerin işe yaramadığını zannetmiştim.Çevremdeki insanlara bakışım onları farklı bi gözle bakmama sebep oldu sevdiklerimi eleştiriyorum sevmediklerime anlayışla yaklaşıyorum.Sanki üstümdeki örtülerden sıyrıldıkça kararlarımı bile sorguluyorum.Etki altında verdiğim kararlar beni üzüyor bazı kişilere haksızlık yapmışım gibi geliyor.Şimdi artık kendi gözlerimle bakıyorum ,kimi zaman üzülüyor kimizaman mutlu oluyorum.Ben yaşamımın büyük bölümünde başkalarının kararlarına uymak zorunda kaldım artık kendi kararlarımı vere bilyorum.Bu bana ben olduğumu hissettiriyor.Kendimin farkına vara bildiğim için çok mutluyum. kiss3

hayalayaz 17-03-2008 10:30 AM

canım benim
başkalarının kararlarına uymaya karar vermekte, bizim kararımız, onların kararlarına uyarak kurban rolünü oynuyoruz..bu bizim yetiştirilişimizin en eksik yönü, çocuklarımızın büyümesine izin vermiyoruz..onlara bir meslek edindirip isterlerse, EVLENMEDENDE bizden ayrı yaşayabileceklerini öğretmiyoruz...hala daha çocuklarımız, önce bizim evimizde oturup bizim koyduğumuz kurallarla yaşamak, sonrada evlenip, ancak kendi hayatlarını kurmak gibi, bir kurala tabiiler, kendi ayakları üzerinde durmak dediğimiz zaman sadece meslek öğrenip para kazanmayı algılıyoruz..sonradan, çocuklarımızda annemin babmın kararına uymak zorunda kaldım diyorlar..evlenip evimizden çıktıkları zaman bile rahat bırakmıyoruz..( tüm bunları kendimizi tenzih ederek söylüyorum) ve onlarda bizim kararlarımıza uymaya karar veriyorlar..tabiiki sebepleri var..anne ve babamız hep bizim için daha iyi düşünürler gibi bir inanç yerleştiriyoruz.. onların yerine hep düşünüyoruz..düşüncelerimizin yanlışlığı ortaya çıktığı zamanda, ben senin iyiliğin için böyle yaptım diyerek işin içinden çıkıyoruz..hatta bizi suçladıkları zaman düşman oluyoruz..hayatımız buna benzer yanlışlarla dolu..ışığı arayanların karanlık yanı diye bir kitap var okudunmu bilmiyorum..ama okumadıysa okumanı tavsiye ederim..tamda bu zamanda, her şeyi irdeleyip anlamaya çalıştığın zamanda sana faydalı olacağını düşünüyorum..bu kitabı okuduğunda her şey ve herkese farklı bakış açıları geliştireceğine inanıyorum.ve artık üzülmeyeceğinede..saygılı sevgiler

siyah 17-03-2008 10:32 AM

Son gelişmeler için çok sevindim inşallah bundan sonra herşey yoluna girer. Ben böyle birşey yaşamadım ama çevremde örnekleri var sonradan düzelen ilişkiler annen inşallah senin kıymetini bilir gerçi biliyordurda sende onu tamamlamayan birşeyler vardır. Ya seni güçlü buluyordur yada benzer olmayan yanlarınız vardır. Mesala annemle ablam tencere kapaktırlar bende bu aynı tadı bulamaz. O coşmak ister insanlara kızıp her seferinde üstünlüğünü görmek ister işte bu noktada ablam gaz verir sonuçlarınıda keyifle seyreder zaman zaman annesine hükmeder yani kısacası birbirlerini tamamlarlar. Benle aynı şeyi yapamaz ben daha esneğimdir gönlüm katlanamaz kimsenin dışlanmasına cezalandırılmasına işte burdada uyum bozulur. Benzer ruhlar belkide onları bir arada tutan. Belkide benzer ruhlar olmamak bizi böyle birarada tutamayan belki birazda böyle bakarsan incinmeden biricikliğimizin farkına vararak hayattaki misyonumuza odaklanabiliriz. Herşeyin iyisi senin olsun... Herşeyin iyisi belkide kıymet bilmek yanında olanlara şükredebilmek karşında olanlarından yolundan çekilerek savaşın sonlardırmaktır.

hayalayaz 17-03-2008 12:53 PM

siyahım
biz kendimizi aramaya başladığımız gün, her şey yoluna girdi bile, kukla olmadığımızın bilincindeydik tabii, ama aykırı olduğumuza inandırmaya çalıştıkları için ve bizi ruhsal olarak ezmeye çalıştıkları için, hem direnmeye çalıştık..hemde kendimize onların aynasından baktığımız için üzüldük..şimdi çok farklı bakış açıları geliştiriyoruz..dahada gelişecek..yürüdüğümüz kişisel gelişim yolunda kendimizi aşma fikrinede açık olmamız lazım.bu gün bu şartlarda koyduğumuz prensiplerimize esneme payıda vermek lazım..her şey çok güzel ve dahada güzel olmak için hazır..izin verdiğimiz anda daha büyük güzellikler yaşayacağız..hepimize..özgün duruşumuza saygılı sevgiler

Mustang 17-03-2008 03:43 PM

Merhabalar,canlarım siziyanımda görmek ne güzel .Benim hayatımda yıllarca eksikliğini hissetiğim şey annemin beni karşılıksız sevmesi idi.Ama nafile annem hayatının hiç bi anında beni birşey yapmadan taktir etmedi.Benim anlamakta zorlandığım bir anne sevgisini nasıl kendi can verdiği insandan esirger . benim için diğer insanların sevgileri kazanıla bilir ama ana baba sevgisi olması gerekendir.Benim annem çocukları içinde ençok bana güvenir bilirki başı sıkıştığında mutlaka ben ona bir çözüm bulurum.Ama işi bitince sevgiside azalır.Ben çevremde beni tanıyanlar arasında sevilen sayılan ve tutuğunu koparan bir insanım her hangi bi işi herkes benim yapa bileceğimi söylerler ve ben yaparımda,insanlara emek vermekten kaçınmam onların işlerine onlardan fazla koşturumBenim kız kardeşim olmak zordur kız kardeşim benimle yarışmak yerine benim yanımda olmayı denese daha başarılı olacak . Ama o benimle yarışmayı seçiyor ve başarısız oluncada annemle birlikte sadırıya geçiyorlar.Benim 30 yaş krizini atlatıktan sonra bana herşey daha kolay geldi.Belki incindim çok kırlıp döküldüm ama anka kuşu hep yeniden doğmayı bildim belki beni böyle incitmekle daha da güçlü bir hale getirdiler.Ben bana verilen her şeye önce çocuklarıma ve babama binlerce kere şükürler olsun diyorum .Kendimi ne zaman yanlız hissetsem bana gönderdiği dostlarıma da binlerce şükürler olsun.İyiki varsınız kendimi yine yalnız hissetiğim bi zamanda karşıma çıktınızve bana desteklerinizle yadımcı oldunuz.Sizlerden çok şey öğrendim sağolun var olun kiss3

siyah 17-03-2008 04:55 PM

Bence farkı yaratan olayları yeniden tanımlamak. Belkide çirkin ördek olmaktan keyif almak. Herkez gibi olmamayı kabul etmek. Farklı olmak belki bunları gerektiriyor. Yıllarca sadece tek bir hedefe kilitlenmiştim. Anne onay, sevilen olmak koşulsuz sevgi. Tüm bunlar karşıma çıktığında göremeyecek kadar kördüm. Tüm tavizleri verecek kadar açtım. Hiç sorgulamadım annemi, ablamı onların kişiliklerini, tepkilerini sadece tek bir noktaya kilitlenip koşulsuz sevgilerini istedim...
Hayata küsecek kadar önemliydi benim için hayata küstürecek kadar önemliydiler...
Ben bir çirkin ördek yavrusuydum onlara benzemeyen...
Kendimle barıştım sanıyorum aynayla barıştım görüntümle, sesimle, yüzümle, yüreğimle beni ben yapan herşeyle barışma arifesindeyim. Bazen başa döndüğüm oluyor bazen çok hızlı koşuyorum kaybedilen zamanı kazanmak için...Birileri için birşeyler ifade ediyorum, birileri için vazgeçilmez birileri için can sıkıntısı birileri için yarışılacak bir aday vs vs devam ediyor. Bir şeyler ifade ediyoruz hayatta...
Kimseyle yarışmıyorum, kimseye yetişmek istemiyorum kimseye imrenmiyorum. Bu benim hayatım belkide bu uyumsuzlukları yaşamak beni ben yaptı.Belkide eskisi kadar aç değilim anne sevgisine. Ben annemi özgür bıraktım. Yolu açık olsun. Yüreğim hiç bir zaman o kadar katı olmadı. Ben ablamı özgür bıraktım yolu açık olsun. Hiç bir zaman hayata onun gözleriyle bakmadım. Hiç bir zamanda bakmayacağım. Yolları açık olsun. Benimde yolum açık olsun ne bu kadar küskün olmak, nede bir yarış bir karşılaştırma kim önde kim arkada yarışması yaşamak istemiyorum. Kendi hayatımı kendi çizgileriimle yaşamak istiyorum. Yolum açık olsun, aydınlık olsun...

siyah 17-03-2008 05:02 PM

Yollarımız açık olusun, aydınlık olsun.

hayalayaz 17-03-2008 08:59 PM

yollarımız açıııık vede çok şükür aydınlık..biz, bunları yaşamayı seçtik..olduğumuz yerde durmamakla..herkesin beyni büyüktür..düşünme kapasitesi sınırsızdır..biz aykırılar..( onlara göre) beynimizin küçük küçücük, mini minnacık bir bölümünü değilde..daha büyük bir bölümünü çalıştırmayı ve kullanmayı seçtik..tabiiki bunları yaşayacaktık..yaşayacağız..bakın aleme..iki lokma ekmeği bedava yediğini sanarak..koskoca evrenleri kapsayan bir kitabın, öğretisini 1 metre bezin altına sığdırmaya razı oldular...neden aman onlar evde otursun..halbuki yaptıkları iş. hiçte öyle minik beyinlerle halledilecek bir iş değil..ama salla başı al maaşı hesabı yaşayacaklarını sanmayı seçiyorlar..eee biz naapıyoruz..hayır arkadaş düşüneceğiz, gelişeceğiz, geliştireceğiz..diyoruz..bunu bağıra bağıra deklare ediyoruz.. çokta iyi yapıyoruz..bakın bize, bakın yetiştirdiklerimize,yetiştirdiklerimiz önce kendilerine, sonra bize ve sonra topluma faydalı olacaklar.veya zaten yaşı büyük olanlar zaten böyleler çok şükür..vakti evvelinde, beni beyenmiyordu..kimse aykırılığım yüzünden..bu gün amca oğlu ikinci ay içinde ikinci 0 kilometreyi haşat etti..allahtan kendine bir şey olmadı..ama sebep tamamen annenin kendini ve çocuğunu görgüsüzlük sınırlarının içinde tutması..ve bunu bilmesine rağmen kabul etmemesi..beyninin minicik kısmını kullanmayı tercih etmek bazen kötü sonuçlarda getiriyor allah etmesin..arkadaşlar yola devam..bizler iyiyiz, gerçekten iyiyiz..sevgi zaten koşulsuz gelmedimi..ne yapsan nafile..kabul edin..kabullendiğimiz noktada kırılma eşiğini aşıyoruz..nötr duruma geçiyoruz..üzmüyoruz üzülmüyoruz..deep peat sedona veya eft ve veya meditasyon belkide çok başka birşey....ne yaparsanız yapın, bu düşüncelerin sizi tutmasına izin vermeyin..ben sizi seviyorum beeee.hemde çok çok çok büyük saygılı sevgilerle.. kiss3 kiss3 kiss3

Mustang 18-03-2008 10:23 AM

Ben çevremdeki biçok kişiye göre aykırıyım ama çok memnunum.Ben hayatım boyunca kendi fikri olan bir insan oldum hiç bir zaman birilerinin peşinden gitmedim.Hayatımada benim gibibaşkaldıran asi insanlar girmiştir.Sevdiklerime hiç sorulamayacak soruları sorarım bilirlerki ben onlara kasıtlı olarak sormam.Bana içlerini rahatlıkla dökerler benim kapım geçmek isteyenlere sonuna kadar açıktır.Geçmek dedim çünki bilirlerki her gün allaha bu kapıdan iyilik ve güzellikler geçsin gerisine kapansın diyorum.Canlarım buradan birbirimize hergün kendimizi anlatmamız bizim için bir şans sizlerde kendimi görmek yanlız olmadığımı hissetirmeniz inanın bana güç veriyoriyiki varsınız.Dün benim için çok yoğun geçen bir gün oldu.Annemi hastaneye yatırdık.Hacettepe hastanesine fizik tedavi için yattı.Ne kadar kalacağı belli değil 3ergün sırayla yanında kalacağız dün kız kardeşim götürüp yatırdı .Perşembe günü ben gideceğim.annem hayatı boyunca hastanede yatmaktan hep korkmuştu ama şimdi iyimiş.İnşallah tedaviye yanıt verir.Hiç değilse kendi ihtiyaçlarını karşılasa yeter.Annem hastalığını çok sevdi ama inşallah gayret eder.Bende kendime sedona yaparım,eft yaparım ha gayret.Sizleri çok seviyorum iyi günler hepimizle olsun . kiss3

yakamoz 19-03-2008 12:49 AM

Mustangcım geçmiş olsun, annen biran önce sağlığına kavuşur inşallah acil şifalar dilerim.

http://img368.imageshack.us/img368/187/gemiolsunfz7.gif

Sana da kolay gelsin canım şifa olsun uyguladığın teknikler super

http://www.stuffbusters.co.za/wp-con...ing_points.png

Mustang 19-03-2008 08:36 AM

Merhabalar,yakamoz'cuğum ne güzel şeyler göndermişsin öyle bütün yaptıklarım.Kitap ,çiçek eft hepsi çok güzel .Ben yarın anneme gideceğim bakalım nasıl geçireceğiz üç günü. kiss3

shamanic 21-03-2008 05:31 PM

canım şimdi annenin yanındasındır...

umarım huzur içerisinde geçiyordur zamanınız... http://www.simliresim.com/simli_resim/flowers/24.gif

en kısa zamanda annenin sağlıklı haberlerini alabilmek dileğiyle.. http://www.hentbol.net/portal/images...ecmisolsun.jpghttp://img146.imageshack.us/img146/5...menvaas1rc.gif

sevgiler..

Mustang 24-03-2008 06:11 PM

Günaydın,sevgili Shamanic güller çok güzeller teşekür ederim.Hastaneye gitmem baya zor oldu bizim oradan hastaneye direk otobüs var ama ben iki saat bekledim yol çok uzun araba kızlayı geçince beni beni tutmaya başladı.Neyse bütün olumsuzluklara rağmen hastaneye vardım.Kız kardeşim annemden öyle bi sıkılmışki dar kaçtı.Biz akşam üstüne kadar iyidik.Saat beşte annemi ayağa kaldırmıştım bana çok güvenir bu sefer aşırı güvendi kendini bırakmış yere düştü.Kafasını yere çarptı hastanedeki doktorlarveben acayip panikledik alıp ambulnsla hacettepe hastanesine gittik tomografisi çekildi.Hiç bir kötü bulguya rastlanmadı.Ama hayatımda bide oğlum düştüğünde bukadar çok korkmuştum.O gece beni uyutmamak için elinden geleni yaptı.Fizik tedaviye hiç ilgi göstermedi.Cumaertesi günü artık yavaş yavaş ona oradan buradan konuşmaya başladık.Ben ona nekadar şanslı olduğunu hastanede olmasına rağmen özel bi odada kaldığını en iyişekilde bakıldığını bu şansı iyi kulanması gerektiğini öncelikle iyileşmeyi kendinin istemesinin iyileşmenin yarısı olduğunu geriye gayret ederse başara bileceğini anlattım.Gece yatarken sabah daha iyi kalkacağım ben bu işin üstesindengeleceğim diye kendini motiveetmesi hakında bir söylev verdim.Oakşam yandaki odadaki teyze kızına çok eziyet etti.Kadıcağız bize gelip dert yandıkça annem çok etkilendi.Bana yavrum seni çok yoruyorum kusura bakma dedi.Ogecemiz sakin ve ikimizde uyuyarak geçti.Pazar sabahı annemi temizledim sanki banyo yapmış gibi oldu.Bu arada saçından çok memnun kalmış bana dua ediyor.Sabah yine kendini motive etmesi için bitur daha konuştuk.Ayağa kalkmasının kendi için önemini tartıştık.Günlük hareketlerini yaparken ayaklarını daha çok oynata biliyordu ve hareketleri yaparken daha istekliydi.Hatırladıkça hareket etmesini istedim bir baktım yapıyor.Ayrıca ölümün kolay ama yaşamın gayret gerektirdiğini.Yaşadığı süreyi niçin daha iyi yaşamasın diye çok konuştuk ve iyi olmaya karar verdi.Bana gelmeden çok dualar etti.
Bana gelince artık içimde ona karşı hiç birşey hissetmiyorum çok şeyler kırılıp dökülmüş artık iyi sözler bana birşey ifade etmiyor.Anneme sadece bana baktığı için bana verdiği emek için komşum emine teyzeye de yapacağım kadar iyi oldum.Kendimi bazı şeylerdenözgür bıraktım.Şimdi geçmişle hesaplaşmak yerine bu günü yaşamaya karar verdim.Hayatıma ne yaparım nasıl daha iyi yaşarım kendimi nasıl motive ederim.Önce ben sonra sevdiklerim en sonda sevmediklerim .Değişim güzel helede olumlu olursa tadına doyulmuyor.Hepinizi özlemişim. kiss3

Mustang 25-03-2008 09:52 AM

Merhaba , bu gün Ankara'da yağmur yağıyor çok özlemiştik.Hayat ne kadar garip geliyor eskiden sevmediğim kşilerle şimdi can ciğer konuşuyorum.Annemin sevmediği kişilere nekadar ön yargılı bakmışım tabiki benimde kendi fikirlerim vardı ama önyargılı.Bu gün kırklı yaşlarımda bile bunu göre bilmek bana iyi geldi.Ben artık daha huzurluyum kendimi hafiflemiş hissediyorum üstümdeki yüklerden kurtuldukça rahatlıyorum.Hastanede en çok kızımla kahve içmeyi özlledim. ark5Eve geldiğimde evde kucuğum bana kremalı kahve hazırlamış onu içtim, bolbol sohbet ettik.Canım kızım iyiki var bazen benim fazla merhametli tarafım tutar o benim vicdanım gibi ama onlar sana bunu yapmışlardı acıma der.Bazen ayını şeyleri düşünür ,konuşur ve yaparız.Oğlumuda çok severim onunla zaman zaman atışsakta 2600benim bidediğimi ikilemez.Kendi kocaman adam ama hala benim yanımda beş yaşında sanki .Bide sizlerle sohbet etmeyi özledim iyiki varsınız. pc05 Sizleri çok seviyorum. kiss3

gunesim 25-03-2008 10:03 AM

sevgili mustang telkinlerden sonra aynı durum bendede oldu. işyerinde sevmediğim ve beni sevmeyen kişiler beni çok sevmeye başladılar. halbuki ben yine aynı ben aynı şekilde konuşuyorum onlarla ama birden hepsi çok değiştiler. her zaman arkamdan konuşup bana zarar vermeye çalışan insanlar sanki saf değiştirip benimle beraber olmaya başladılar. bana yardım bile ediyorlar. ben dahil odadaki arkadaşlarda çok şaşırdılar buna. herşeyin bir anda güzel yönde değişmesi mucize gibi bir şey. telkinlerin bana her yönden çok yararı oldu çok mutluyum.

Mustang 25-03-2008 11:16 AM

Sevgili ,Gunes senin adına sevindim.İnşallah hepimize faydası olurda hayatlarımızda olumlu değişiklikler olur.En önemlisi insanın kendini bulması ve hayata daha iyi gözlerle baka bilmesi.Hepimizin gönlünden geçn iyi dileklerimiz olur inşallah.Sevgiyle kalın . smiliyface

siyah 25-03-2008 11:22 AM

Sevgili Mustang, Sevgili Güneş benzer değişimler bende yaşıyorum. Dostlar, düşman düşmanlar dost dost bildiğim ama canımı acıtmak isteyip tavır yapanlarda da bir değişiklik var. Ben artık insanların dost yüzlerini görmek istiyorum. Düşman, haset dışlayıcı yanlarını yeterince gördüm ve hayatın bana vermek istediği mesajı aldım...
Artık ayaklarımın üstünde kimseye yaslanmadan dim dik durabiliyorum ama aynı zamanda yanımda şefkatli dost insanlar istiyorum. Daha bir yıl önce hayatını uyumakla geçiren bir ben vardı küskün yaşadığı, yaşayamadığı biir çok şeye küsmüş kendini evine kapatan ve oradan o delikten hiç çıkmak istemeyen bir ben vardı. Bu gün ne mi değişti bu gün şükrediyorum her yeni güne bana getirdiklerine yada ben gütürdüklerini sanarak bana öğretmiş olduğu derslere... Artık insanları dost ve düşman olarak değerlendirip sınıflara ayırmıyorum ama daha net görebiliyorum kime karşı ne mesafede olmam gerektiğini...

Mustang 26-03-2008 10:18 AM

Merhaba sevgili günlüğüm , bu günki gazetelerde okuduğum köşe yazıları hiçde iç açı değildi.Dün Ankara üniversitesinde olaylar çıkmış , önce can hemen oğlumu aradım dil tarihte olay varmış onların orada yokmuş.Aman benim güzel ülkeme neler oluyor.Ben kendimi iyileştirirken çevremde bisürü olumsuzluk var bunları nasıl aşarız bilemiyorum.Dünden beri Funda Ararın SENİ YARALAR KENDİM KANARIM BUNA YANARIM.şarkısına takıldım.Ben gerçekten birine karşı hakkımı savunmak için bile olsa kırıcı olsam kendimde kanıyorum.Bu yüzden çok fazla feda karlık yapmak zorunda kalıyorum.Bu sabah sitede gezerken Mevlana ile ilgili bi köşe gördüm çok güzeldi.Ben Mevlananın felsefesi ile çok şeyler başardım.Kendimi geliştirmeye Mevlana okuyarak başldım.Engin hoş görüsüve insan sevgisihep yol göstericim olmuştur.Şimdi çıkmak zorundayım daha sonra görüşürüz. kiss3

hayalayaz 26-03-2008 11:34 AM

buna perşembenin gelişi diyorlar sevgili mustang..pazartesiden belliydi..bunda herkesin suçu var..oturduğu başkanlık koltuğunu bir türlü bırakmak istemeyenlerin..hatta belki paranoya üretiyorum, daha doğrusu bunu diliyorum..bu milletvekili olan terörist kadın var hani,ismi aklıma gelmedi,kocası hala aranıyor ve esir olan askerleri almaya gitti..onun hakkındaki detayları öğrendiğim zaman..şunu söyledim..bu ülkede, bir kapıcı bile işe alınırken, hakkında neredeyse 7 ceddine kadar araştırma yapılıyor, bu kadının hakkında bunca şey bilinmesine rağmen, nasıl milletvekili olabildi, bu ülkede her şey danışıklı dövüş olmasa bu kadın türkiye millet meclisinin kapısından bile bakamazdı..onlara o kadar çok taviz verildiki şu an her şeyi açıkça konuşuyorlar..konuşabiliyorlar..halkımız, maalesef çıkarcı ve benden sonra tufan diyen bir zihniyete sahip..uzun vadede kendilerinden gidecek olanların, hesabını değil..bu günün getirisine bakıyor..hele kadınlarımız..dünyanın diğer yerlerinde yaşayan kadınların kan dökerek sahip oldukları hakları bize altın tepsi içinde sunan, atatürke ihanet ediyorlar..dün gece "damadın" müdür olduğu kanalda, üstü kapalı uyarılar vardı..olabilecek bazı şeylerin, türk halkını onlarca yıl geri götürdüğü hatırlatıldı..e, şimdi düşünüyorsun ister istemez..kötünün en iyisini seçeyimmi? kötünün en iyisi hep mi var olacak..evet biz kendimizi, onurumuzu, oylarımızı, üç kuruşluk ekmeğe, beş kuruşluk kömüre sattıkça..olacak..türkiye geneline bak..bizler hayatını belirli kriterlere oturtmuş kaç kadınız, ben kocasından şu an bile eziyet gören avukatlar, doktorlar tanıyorum. birde baş örtüsünü serbest bırakmak demiyorum, zorunlu kılan, bir idare şekli gelirse bugün sokaklarda, başaörtüme dokunmayın diye yürüyen kızların kadınların hali ne olacak..örneklerini komşu devletlerde görüyoruz..daha geçen haftalarda, kadınlarla yakalanan emniyet amirine verilen ceza konuşuluyordu..kadınlar idam edilecek..adam bir iki kırbaçla kurtulacak..çocuklarına bile sahip çıkamayacaklar bu kadınlar..bu ülkede başörtü kamu görevi yapanlar haricinde hiç kimseye yasak olmadı.. özel hayatta başlarındaki hörgüçlerini itici buluyorum ama, buda onların özgürlüğüdür..diyorum..nereye gidiyoruz..perşembeye maalesef mustangcığım..perşembeye..perşembenin gelmemesi için bol bol olumlu düşünce gönderin, barışa ve huzura odaklanın, ben şifa gönderiyorum, haberleri dinlememeye gayret ediyorum başarabildiğim kadar..başardığımda pek söylenemez ama elimden gelenin en iyisini yapıyorum işte..hepimiz böyle yapalım.. BARIŞA ODAKLANALIM

Akulina 26-03-2008 12:09 PM

O kadar belirsizlik hakimki,insan haberleri okumak izlemek istemiyor...Dün beni en çok üzen,şaşırtan olay annelerini vahşice doğrayan kızlardı...İnanmak gelmiyor içimden...Nasıl yaptılar,bir anlık öfke insana bunları yaptırabilirmi?...Bu kadarmı aciz olunur?...Yada hakikaten gençlik nereye gidiyor?...Herşeyleri olan bir gençlik var...Herşeye sahipler,ama ama ama...Amalarda takılıyorlar...Sevgi yok,insani değerlerin yerini para alıyor...Profösör'ü tanımam bilmem,nasıl bir anneydi,neler yaşadı bunuda bilemeyeceğim...Ama ortada bir problem var...Bu hepimizin problemi aslında...
Eskiden haberleri izlemezdim...Çocuktum,sıkılırdım...Anlamazdım hiçbirşey...Büyükler dünyasına özgü gelirdi...Anlamaya çalışmaya çalışsamda sıkılırdım...Oyunlarıma,kendi dünyama dönerdim gerisin geri...
Şimdi haberleri izlemek istemiyorum...Yine sıkılıyorum...Bu sefer anlıyorum herşeyi...O daha bir sıkıyor...Hergün flaş,flaş,flaş la başlayan garip olaylar oluyor...Özgürlük adı altındaki prangalara vuruluyoruz...Çoğu kişi hiçbirşeyin farkında değil,ekmeğinin derdinde...Haklılarda,belki...İnsani değerler,eğitim,sağlık,spor...Herşey nereye gidiyor?Spor haberlerine bak,dün 3.lig takımına silahlı saldırı,bumu spor?Nerde centilmenlik?
Haberleri açınca bir gün olsun,bugün gündemde önemli hiçbirşey olmadı,kimse kimseyi vurmadı,öldürmedi,o yüzden haberlerde bugün birşey yok diyeceklermi acaba?
Bu büyükler dünyası,büyükleri bile boğuyor artık...Tekrar kendi dünyama dönüyorum,dönmek istiyorum...Sıkılıyorum,bunalıyorum,çok üzülüyorum...Üzülüyoruz!
Hayal abla dediğin gibi perşembelere olumlu düşünce göndermeye odaklanacağım bende...

ikizruh 26-03-2008 12:51 PM

Alıntı:

Sycorox Nickli Üyeden Alıntı
O kadar belirsizlik hakimki,insan haberleri okumak izlemek istemiyor...Dün beni en çok üzen,şaşırtan olay annelerini vahşice doğrayan kızlardı...İnanmak gelmiyor içimden...Nasıl yaptılar,bir anlık öfke insana bunları yaptırabilirmi?...Bu kadarmı aciz olunur?...Yada hakikaten gençlik nereye gidiyor?...Herşeyleri olan bir gençlik var...Herşeye sahipler,ama ama ama...Amalarda takılıyorlar...Sevgi yok,insani değerlerin yerini para alıyor...Profösör'ü tanımam bilmem,nasıl bir anneydi,neler yaşadı bunuda bilemeyeceğim...Ama ortada bir problem var...Bu hepimizin problemi aslında...
Eskiden haberleri izlemezdim...Çocuktum,sıkılırdım...Anlamazdım hiçbirşey...Büyükler dünyasına özgü gelirdi...Anlamaya çalışmaya çalışsamda sıkılırdım...Oyunlarıma,kendi dünyama dönerdim gerisin geri...
Şimdi haberleri izlemek istemiyorum...Yine sıkılıyorum...Bu sefer anlıyorum herşeyi...O daha bir sıkıyor...Hergün flaş,flaş,flaş la başlayan garip olaylar oluyor...Özgürlük adı altındaki prangalara vuruluyoruz...Çoğu kişi hiçbirşeyin farkında değil,ekmeğinin derdinde...Haklılarda,belki...İnsani değerler,eğitim,sağlık,spor...Herşey nereye gidiyor?Spor haberlerine bak,dün 3.lig takımına silahlı saldırı,bumu spor?Nerde centilmenlik?
Haberleri açınca bir gün olsun,bugün gündemde önemli hiçbirşey olmadı,kimse kimseyi vurmadı,öldürmedi,o yüzden haberlerde bugün birşey yok diyeceklermi acaba?
Bu büyükler dünyası,büyükleri bile boğuyor artık...Tekrar kendi dünyama dönüyorum,dönmek istiyorum...Sıkılıyorum,bunalıyorum,çok üzülüyorum...Üzülüyoruz!
Hayal abla dediğin gibi perşembelere olumlu düşünce göndermeye odaklanacağım bende...

o haberler benimde kanımı dondurdu eğitimi kültürü yaşam şekli maddi durumu çok farklı iki kız evlat ve aynı derecede işlenmiş vahşi cinayetler.bir evlat annesine nasıl kıyabilir aklım almıyor.dün annemle ağzımız açık seyrettik haberi.haber kötüydü ama hiç olmazsa annemin ve benim şükretmek için sebebimiz oldu sanırım.

Mustang 26-03-2008 07:24 PM

Bizde dün kızımla seyrederken insanlar nereye gidiyor diye hayret ettik eskiden aile içi şiddette erkekler bu türden sinir krizine girer ve gözü dönerdi,şimdi kızllar...Hayata amaçları olmayan yoz binesil yetişiyor.Aileler çocukların elinde öyle oyuncak oluyor.Biz çocuk yetiştirirken yeni bi moda çıkmıştı beni çok rahatsız eden ,özgür çocuklar.Baskı altında büyümüş aileler çocukları fazla serbest bırakıyorlardı.Bende özgürlükte yanayım ama kotrolsüz güç güç değildir.Şimdide onun sonuçlarını yaşıyoruz.Ülkede biçok sorun var ben önceleri kendi fikirlerimi kendime saklıyordum ama artık görüyorumki çevremi daha çok etkilemeli onlarla daha çok ilgilenmeliyim.Bizler dilimizin döndüğünce olaylara açıklık getirirsek daha çok kişiyi aydınlata biliriz.Bizim çocuklarımız Allaha şükürler olsun kısıtlı imkanlarlada olsa hayata çok güzel baka biliyorlar.Kendi kendine yeten ayakları yere sağlam basan güçlü insanlar.Bu sitedeki gençlerin biçoğunu çok beğenerek takip ediyorum.Bizlere hayata sizler için daha sağlam durmamız için güç veriyorsunuz.Ülkem insanına güveniyorum biliyorumki biz bu sorunlarıda aşarız .Osmanlının hasta adamından güçlü bir devlet çıkmıştır.Bizim hastalıklara bağaşıklığımız vardır. bunlarıda atlatırız.Bir başkadır benim memleketim.Biz kadınlara çok iş düşmekte evde gün gezmek yerine çocukları ile sağlam diyaloglar kursunlar.Beni en çok sinirlendiren şey soruyorsunuz ne iş yapıyorsunuz diye kadın cevap veriyor, ev hanımıyım diye.Oysa evini temizlemek için kadın tutuyor,çocuğunu kreşe veriyor yemeklerini ya dışarda yiyorlar yada ev yemekleri yapanlardan alıyorlar sonrada ev hanımıymış...Mutsuz nesiller ve sıradan insanlar.Ben hep söylediğim gibi çocuklarımdan çok şey öğrendim.Oğlum küçükken kendi yapa bildiği hiç bir konuda yardım istemezdi.Bende gücüm yetiğince kendi işimi yapıyorum yapamadığım zaman da zorlamıyorum olduğu kadar olsun hayata annelerimizin kıriterlerini kabul etmiyorum .Benim evime insanlar benim için gelsinler hayata benim gözlerimle baksınlar gülelim eğlenelim .Birlikte sorunlarımızı paylaşalım çareler arayalım.Benim eskiden dolabım nekadar düzeltsemde karışırdı .Sürekli evde bişeylerin yerini değiştirirdim.Artık daha düzenliyim uzun süredir hiç bişeyin yerini değiştirmiyorum .Hayatımda birşeyler yerine oturdukça yaşam tarzımda yerli yerine oturuyor.Şimdi günlük işlerimde daha düzenli olduğum için kendime daha çok zaman ayıra biliyorum.Gene çok konuştum herkese aydınlık günler diliyorum. kiss3

shamanic 26-03-2008 09:20 PM

bu konularla ilgili olarak sevdiğim bir kalemin yazısını sizlerle paylaşmak istiyorum..

http://i211.photobucket.com/albums/b...y12ljarkpw.gif

karanlığın en yoğun zamanı, şafağın öncesidir.

ruhsal şifalanma sürecinde, sorunun çözülmesi için tek bir yol vardır:

istediğiniz kadar meditasyon yapın, tütsüler koklayın, otlar için, şarkılar söyleyin, bunların çözümleri geçicidir;
asli çözüm soruna neden olan kaynakla yüzleşmektir.

bu kaynağın gözlerinin içine, canınızı ne kadar acıtırsa acıtsın, bakabilmektir.
ancak o zaman kaynağın etkisi hafifler ve sorununuz çözüme kavuşabilir.
fakat diğer her türlü reddetme, görmezden gelme ve bastırma yolu, aslında sizin yüzleşmeden kaçışınızdır
ve ne kadar kaçarsanız o kadar büyüyecektir sorun.

işte dünyamız ve ülkemizin şu dönemde yaşadıkları da, yüzyıllardır beraberimizde getirdiklerimizin sonucu.
sahiplenmeler, maddi gücün peşinde koşmalar, kişisel hırslar ve ihtiraslar, korkular, bastırışlar, reddedişler,
açlıklar ve tüm bunların sonucunda da ortaya çıkan karmakarışık dünyamız ve ülkemiz.

karanlığın en yoğun halini yaşıyoruz gezegen ahalisi olarak. siyaseti, gündemi bir yana bırakın,
yerküremizi mahvettiğimiz için gezegenimizi kaybetmek üzereyiz, bir elli seneyi çıkartabileceğimiz meçhul,
kendi kıyametimizi son hızla kendimiz yaratıyoruz.

Öte taraftan karanlık, gezegene pençelerini geçirmiş, emiyor da emiyor...
bir grup insan, dünyada sınırsız gücü elde etmek uğruna, her türlü karanlık oyunu oynuyor,
politikaları belirliyor, savaşlar çıkartıyor, ülkelerin kaderini yönlendiriyor ve insanlığı yokoluşuna doğru sürüklüyor.

bu insanlar, çıkarları uğruna ülkemize de el atmış vaziyetteler ve ülke halkını "böl-yönet" stratejisine uygun politikalarla,
bir güzel ayrıştırıyor ve birbirleriyle kapıştırıyorlar.

aslında daha fazla anlatmaya da gerek yok, dünyanın ve ülkemizin ne halde olduğunu hepimiz görüyoruz,
ama tam anlamıyla ne yapacağımızı da bilemiyoruz. bu noktada ben kendi önerilerimi sunmak istiyorum sizlere.

duvarımda yıllardır asılı duran ve birçok kişide de asılı durduğuna inandığım bir metin var, başlığı "eski bir tapınak yazıtı".
bu metin şu cümlelerle başlıyor:

"gürültü patırtının ortasında sükunetle dolaş, sessizliğin ortasında huzur bulunduğunu unutma."

benim bu insanın midesini bulandıracak derecede baş döndürücü hızla yaşanan olaylar karşısında tutunduğum
yegane motiv bu cümlede saklı. maalesef buna uyabilmek zor olsa ve insan kendini esen sert rüzgarlara kaptırıp,
ruh halini alt üst etmeyi kolaylıkla başarabilse de, o en zor zamanlarda bile bu kelimeleri hatırlayıp sakinleşmeye çalışıyorum.

etrafımız gürültü patırtının ötesinde yıkılıyor resmen, ama dış dünyanın içsel dünyamızı etkilemesine izin verdiğimizde de,
bir canavarın ağzında bir o yana bir bu yana savrulmaktan beter hale geliyorsunuz.

zaten dışın içi değil de, için dışı etkilemeye başladığı noktada şafağın sökmeye başladığını göreceksiniz.

ama bir yandan da şunu eklemek lazım, şu anda yaşadıklarımız da içimizin dışarı yansıması değil mi?
evet, aynen öyle.
düşündüklerimiz, inandıklarımız, yaptıklarımız.. .
bunların hiçbirisi boşa gitmez, hepsi bütün halinde insanlığın ortak bilincini oluşturur ve bu bilinç de aynen bizlerden geriye,
aynen dünyaya yansır. yani karşılıklı bir etkileşim söz konusudur.

bu noktada şunu sormam lazım:
karanlığın dağılmasının yegane yolu nedir?
kılıcı çekip yallah diye dalmak mı?
karanlık bir odaya elinizde kılıçla daldığınızda, o karanlık dağılıyor mu?
demek ki yol bu değil. evet, yanıt çok basit, ışıktır, aydınlıktır.
bu yanıtı herkes verebilr, ama bunun nasıl yapılacağını kestirmek zordur,

aslında benim önereceğim yöntem en zorudur:
insanlığın bilincinin yükselmesinde katkıda bulunmak.

ülkemizin geçirdiği şu karmaşık dönemle ilgili aklımda tuttuğum tek bir cümle var:

ben zamanı geldiğinde türkiye'nin hak ettiği, kendi değerini bulduracak ve aydınlanmış bir yönetimce idare edileceğini görüyorum
ve sürekli bu düşünce üzerine yoğunlaşıyorum.

ha şu anda öyle bir yönetimin izi, eseri yok. mevcut her türlü yöneticimiz, varolan düşünsel enerji sistemimizin ürünleri.
fakat ne kadar çok kişi bu düşünce üzerine yoğunlaşırsa, böyle bir yönetimin ortaya çıkışının daha kolaylaşacağını düşünüyorum,
şu anda en uzaktaki ihtimal olarak görünse bile. yaşadıklarımız, düşüncelerimizin ortak sonuçları aslında.

sen birey olarak kendi aydınlığını yaşamıyorsan (burada diplomalardan, okunan kitaplardan falan bahsetmiyorum) ,
etrafına o ışığı yayamıyorsan; zaten alacağın sonuçta bu kadar olur.

korkularımızla yüzleşmekten kaçarsak, kendi gücümüz ve değerimizi sallamazsak, kendi yaşantımızı aydınlatamıyorsak. ..
içimizin dışarıya nasıl yansıdığının sonuçlarını da görüyoruz, ne kadar ondan kaçıp, istemesek de. keza birbirimize bileniyor
ve "-e karşı" tavrıyla hareket ediyoruz.

karşımızda düşmanlar görüyoruz sürekli ve onlara aynı kin ve nefretle yanıtlar veriyoruz.
karanlığı karanlıkla besliyoruz kısaca.

bu noktada şu yanlış anlaşılmasın, meydanı boş bırakmak değil kastettiğim.
tabii ki duruşumuzu sergileyeceğiz, tavrımızı belli edeceğiz; düşüncelerimizi aktaracağımız yazılar yazacağız;
fakat bunlarda "-e karşı" motiviyle değil; insanlığı kucaklayabilecek çözüm yolları bulmakla hareket etmek gerek.

çünkü sorunların kökünde insanlığın ortak bilinci, bu bilincin kökenin de birey olarak bizler yatıyoruz.
aydınlanan her kişinin, bu bilinci daha yukarılara taşıyabileceğini ve bunun yansımasının da dünyaya daha olumlu
olabileceğinden haberimiz var mı acep?
(bkz. morfejenik alanlar kuramı) hani o meşhur "tek bir kişi, dünyaya bedeldir" sözü vardır ya...
aynen bu şekilde işler ve bu dünyaya mutlaka da yansır.

ama siz karşınızdakine sövüp saydıkça ve nefret ürettikçe, var olan bilincin içinde yüzer durursunuz ve kimselere bir fayda sağlamaz bu.
insanlık bilincinin kökeninde bizlerin yattığını söylemiştim, bizlerin aydınlanmasının yolu da kendimizle acımasızca yüzleşmekten geçiyor.
bakmaktan kaçındığımız yüzlerimize, korkularımıza, karanlığımıza bakabilme cesaretinden.
bunu yapabildiğimiz ölçüde ışığımız artacak ve yayılacak. ama bunu sözde değil, özde gerçekleştirdikçe yaşanacak bu.
yoksa sadece kendinizi kandırmış ve yanılsamalarla dolu dünyanıza, yenilerini eklemiş olursunuz.
zaten o ışığı yakaladığınızda da, ortalara çıkıp gek gek dolaşmazsınız, böyleleri kendilerine inanmadıklarından onaylatma çabası içindekilerdir,
gerçekten aydınlanmış kişi bu hali sadece yaşar, böylelerine de sevgiyle gülümser.
ne kadar aydınlanırsak ve ne kadar çok kişi aydınlanırsa, insanlığın şafağı görmesi o kadar kolay olur.
fakat şunu da belirtmem lazım ki bu anlattığım çok zor bir yoldur ve bu yoldan yürümeyi çok az kişi seçmiştir.
umarım bu yolu seçenlerin sayısı gittikçe artar ve insanlık hakettiği yaşamı sürebileceği bir dünyaya sahip olabilir.

"morfojenik alanlar" kuramı
rupert sheldrake’in kuramına göre, herhangi bir türün bir üyesi, yeni bir davranış biçimini öğrendiğinde,
bu canlı türü için geçerli olan nedensel alan birdenbire değişmektedir. eğer bu yeni davranış biçimi yeterince
uzun bir süre boyunca tekrarlanırsa o zaman, meydana gelen "morfojenik titreşim" bu türün tamamını etkilemektedir.

lyall watson, "lifetide: the biology of consciousness" adlı kitabında, günümüzde "yüzüncü maymun ilkesi" olarak adlandırılan
bir ilkeyle bu konuya önemli bir örnek vermektedir. watson yalıtılmış bir adadaki maymunların yeni bir davranış biçimini öğrendiklerinde,
bir diğer adadaki maymunların da aniden, aralarında hiçbir iletişim olmamasına karşın, aynı davranış biçimini öğrendiklerini gözlemlemiştir.

kısacası anlayacağınız, bir kişinin bile insan türünün mevcut bilincinin -ötesinde aydınlanması, türümüzün tamamını etkileyecektir.

hasan "sonsuz" çeliktaş
www.derki.com

sevgiler.. http://i88.photobucket.com/albums/k1...bird_04/45.gif

Mustang 27-03-2008 08:55 AM

Mrhabalar,bu gün yine sesiz sakin bi şekilde kalkmıştım.Annemlere telefon ettikten sonratepemin tası yine atmış bulunuyor.Üf ya nebiçim bir insan bu kız ya bencil kendi çıkarları doğrultusunda çevresini hiç düşünmeyen küçük büyük nedir bilmez biri.Annem hastanede sadece hareket yapa biliyor.Çünki ms hastası olduğu için sıcak ve soğuk ona dokunuyor.Bir insan ancak kendi çıkarlarına bukadar öne çıkara bilir.Önümüzdeki hafta sonu annemin yanında kalma zamanı buna geldiği için annemi çıkarmak için gitmiştişimdi bidaha ki hafta sonu çıkaralım diyor.Nasılsa bu hafta sonu geçiyorben kalıyorum diye.Ben hayatımda hiç bir zaman küçük hesaplar yapmadım benim birine yapa bileceğim birşey varsa yapa bileceksem yaparım yapamayacaksam yapamam derim .Bu ortaya bir iş getiriyor sonra herkese emirler veriyor.Karşısındaki küçük büyük herkese iş buyuruyor.Biride şikayet edecek olsa her günü bir bilmeyin diyip çıkıyor.Çevresindekilerle oyuncakmış gibi oynuyor.Artık hiç birimiz onun oyuncakları olmadığımızı göremiyor.Mesla annem hasta kadını ordan oraya sürüklüyor ama onun kaldıracak hali varmı düşünmüyor.Bu nasıl benim kardeşim diye bazn düşünüyorum.
buraya hangi amaçla yazı yazmak için oturmuştum ne yazdım.Canım shamanic yazı çok güzeldi duygularıma tercuman olmuşsun.Bende bu seçimlerden sonra çok üzüldüm ben neyapa bilirim diye düşünmeye başladım .Çevreme karşı çok içime çekildiğimi düşüncelerimi söylemeyi çok ertelediğimi nasılsa anlamazlar diye tarışmadğımı fark ettim.Biz onları görmezden gelip diğerlerine meydanı bırakmışız.Onlar herşeyi yalan yanlış sanki doğruymuş gibi anlatıyorlar.Benim insanım çabuk kanar kanmışlar .Bu yalancıların karşısına doğruları anlatacak kimse olmadığı için meydan boş.Tuncay Özkanın komşularınıza sahip çıkın demesi boşuna değilmiş bunu gördük.Biz bize sahip olacağızki kimse bizi yıkamasın .Biz bizi sevip koruyup kolayacağızki hasta adam olmayalım.Ben ülkemi seviyorum biz ülkemizi seviyoruz .Daha aydınlık bir gelecek hepimizin hakkı .Saygı ve sevgi ile kalın. kiss3

hayalayaz 27-03-2008 10:59 AM

biz kaç kişiyiz dedim ve cevabı aldım..azınsanacak bir rakam değil..uzun vadeli düşünmek lazım..akılcı davranmak lazım..evde oturmamak lazım..pc adını verdikleri bu sihirli kutuyu iyi kullanmak lazım..dedim ve geziyorum sürekli..site site..bazı sitelerde, öyle yazılar görüyorum ki, okuduğum anda böyle bir salaklık olurmu diyorum..kuduruyorum, sonra derin nefes alıp..kendi mesajımı yazıyorum..akla ve zekaya hitap etmeye çalışıyorum..ama karar verdim..benim bu konularda, öğretecek çok bilgim yok..yani politika yapmayı bilmem..ama bunu öğrenmem için bu konuda bilgisi olan insanların arasına giricem..mutlaka benimde yapabileceğim bir şey vardır..

Mustang 27-03-2008 12:02 PM

Bende biçok guruba üye oldumyazdığın mesajlara hemen hakaretle yanıt veriyorlar.Hiç eleştiriye hiç tahamülleri yok haksız çıktılarmı hemen hakarete başlıyorlar acizliklerini hakaretle örtmeye çalışıyorlar.Sen doğru yürü arkandan gelen çok olur.Işığımız inşallah dünyayı aydınlatsın. kiss3

Akulina 27-03-2008 01:16 PM

Merhaba annecik;) ttli3
Hiç kafanı takma,şimdi içerde olayı dedeme anlatıyorsun...Baya heyecanlı ve sinirli konuşuyorsun,bu kızın seni bu kadar etkilemesinden,sinirlendirmesinden bıktım artık...

"İnsanlar da ülkelere benziyor
Sınırları var, yüzölçümleri
Yasaları var
Bayrakları, ilkeleri
Kimi dağlık bir arazidir.
Kimi kıraç
Kimi bereketli
Kimi dardır
Kimi engin göz alabildiğince
Kiminin sınırlarından sıkı pasaport denetimiyle girilebilir.
Elini kolunu sallayarak girersin kiminden içeri
Sonuçta ne küçümse insanları kızım
Ne de önemse gereğinden çok
Ama anlamaya çalış
Nedir ve ne kadar genişleyebilir yüzölçümleri"

bu şiiri çok sevdiğini biliyorum...Onunla arana artık resmi çekilen bir sınır koymalısın...Sınırını ve vakarını bilmeli...Çünkü kimse ses çıkarmadıkça,o farkında değilim maskesi ardına saklanarak yapacağını yapıyor...Bunları söylerken sana git ona bağır,çağır şunu yap bunu yap fln demiyorumki bu benim haddime düşmez...Hatta asla bağırıp çağırma...Vakarını koru,ona karşı...Ama ben seni bu kadar sinirlendirmesine ve sınırlarını bilmemesine dayanamıyorum...Birşeyler demek istiyorum ama ben onun gibi biri değilim...Kendime yakıştıramıyorum,söylemek istediklerimi...

Birde;
Artık hayal kurmaya başla annecim...Emin ol hayal kurmaya başladıkça,hedeflerin oldukça bu tarz şeyler çerez formatında kalıyor...Düşünmüyorsun...
Kitapkafeni düşün...Hisset kokusunu...içinde pişireceğin,pastaları düşün...Satacağın güzel kitapları hisset...Masalarını,sandalyelerini,önünden geçen insanları,gelen insanları,müdavimlerini,oraya gelince olumsuz hissedip,çıkarken huzurla dolan insanları hisset...
Birgün bunları yapacaksın...
Ben eminim...
Sen yaparsın...
Sende emin ol...
Ve eyleme geç kiss3
Böyle abuk subuk insanları,serbest bırak hayatından...Bırak hangi suya akıyorlarsa aksınlar...Ama sınırlarını koy artık...Lütfen...Kendin için yap... kiss3

Mustang 27-03-2008 06:15 PM

Aman yarabi ne gündü hızına yetişemedim.Dün kuzucuğumla birbirimize fal bakmıştık.Benim falım bol dedikodulu çıkmıştı ama sonu aydınlıktı .Akşama kadar şekilden şekle girdik .Şimdide annemin bakıcısı ayrılıyor.Bakalım sonuç ne olacak.Bugün telefon trafiğine yetişemedim.Kendimi bittere verdim .Şimdi daha sakinim sonuçta kendimi yiyip bitiriyorum.Biraz huzurrrrrrrrr...... kiss3

Mustang 28-03-2008 02:05 PM

Benim kendimi değiştirmeye başlamam çevremdeki insanlara da faydaları dokundu .Annemle olan konuşmamızdan sonra annem daha gayretli günden güne daha iyi yürüyor.Her gün telefonda konuşurken birbirimizi hastalığa motive ederken önce ben vazgeçtim hasta olmaktan annemin inanmaz soruları ile karşılaştım sonra onu da vazgeçirmeye çalıştım .Şİmdide iyi olmaya karar verdi.İnsan isterse neler yapamaz .Kucuğum bu şiiri çok seviyorum ve şirdekileri uygulamaya çalışıyorum.Benim sınırlarım bilisin engin denizler gibidir.Aman olsun bıraktım onun sınırlarını başkası koysun .Ben sınırlı yaşamaktan hoşlanmıyorum.Sizleri çok seviyorum iyiki varsınız. kiss3

angel2030 28-03-2008 03:46 PM

Ne güzel yazmışsın, ne güzel omuzlamışsın hayatı serpil ama en güzeli çocuklarınla arkadaş olman aslında. Benim hayatımda seninkini andırıyor diyebiliriz, Allah hepimizin yavrusunu bize bağışlasın benimde bir oğlum var ve iyiki yapmışım dediğim tek şey belkide. Herşey gönlümüzce olsun, kurban olduğum bizden yardımını esirgemesin.

Mustang 28-03-2008 06:43 PM

Ben hayatım boyunca sevginin gücüne çok inandım .Biz insanlar sevgiyle zaman zaman tutkuyu karıştırıyoruz.Sevgi yeri geldiğinde serbest bırakabilmektir .Ben çocuklarım ve diğer sevdiklerim hayatlarını nerede yaşamak istiyorlarsa orada yaşaya bilirler.Ben onlara her zaman uçmaları gerektiğinde kendi kanatları olduğunu hatırlatacağım ama onların yerine uçmayacağım.Gerçekten çocuklarımla aramızdaki bağın güçlü ola bilmesi için hepimiz çok çalıştık.Karşılıklı anlayış vehoş görü en önemlisi karşılıksız sevgi.Dilerim her ailede bizimgibi bağlar kurulur,Allah hepimizin çocuklarını bizlere bağışlasın.Bende hayatımın 20-30 yaş arasında çocuklarımdan başka iyi birşey yapmamışım .Onlar benim yaşam enerjim olmuşlar .Büyüdükçe birbirimize destek olmuşuz.Allaha milyon kere şükürler olsunki bana çocuklarım gibi çocuk verdiği için.Şimdi bu siteye girdikten sonra bakıyorum sadece insanın kendi doğurdukları değil başka çocuklarıda oluyor. Ben bidönem çocukların okulunda okul aile birliği başkanlığı yaptım.Benim dönemimde çocuk yuvası ve güçsüzler yurduna gittik.Beni en çok çocuklar etkiledi.Eve geldikten sonra 3gün hastalandım.Hayata yeni başlamış minicik bedenlerine çok büyük sorumluluklar yüklenmişlerdi.Ogün 3 hafatlık bir bebek bize kendini beğendirmek için midir nedir bilinmez gülümsüyordu.Benim yiğeni güldürmek için yapmadığımız soytarılık kalmıyordu.Oraya girdiğinizde içerisi çok sıcak olmasına rağmen buz gibi bir hava vardı.Oyerin soğukluğu içime işledi.Bi düşünün ben kocaman bikadın dondum ominik bedenlerdeki çağresizliği.Tekedilmişlik kimsesizlik ve yalnızlık ben biraz içimden geldiği gibi yaşayan biri olduğum için o çocukların ne olduğunu önemsemeden oturdum aralarına beni birtürlü paylaşamadılar.Onları öptüm okşadım, dönüş vaktinde zor AYRILDIK....Okula geldiğimizde müdürbey bana sizi birkez daha taktir ettim dedi hiç birşey anlamadım niye diye sordum.Siz çocuklarla içli dışlı olurken bazı veliler ay bunlar bitlidir nasıl yaklaşa biliyor diye sizi kınadılar dedi.Ardan bir hafta geçti okulda öğretmenler bit taraması yaptıklarında o beni kınayan annelerin çocuklarında bit çıktı.Şimdi diyeceksinizki nerden nereye ama aklıma biran geldi ve sizlerle paylaşmak istedim.Bu ülkede yaşayan bütün çocuklar bizim ve onları korumak bizim görevimiz.Lütfen butür kuruluşları ziyaret edin oralarda çok önemli şeyler yaşayacaksınız.Herşeyi devleten beklemeyelim.Mesele oraya giyisi yardımı yapa biliyorsunuz.Çünki devlet her çocuğa üç yada bir üç adat iç çamaşırı veriyor ve buda orada yaşayan çocukların sorunlu çocuklar olduğu göz önüne alınırsa hemen hemen hepsi yataklarını ıslatıyorlarmışve devletin yardımı yetmiyormuş .Onlara giyisi yardımı yapalım. kiss3

defduru 28-03-2008 11:39 PM

Mustangcim senin yazdıklarını okumak bana öyle iyi geliyorki. İyiki varsın ve iyiki sanalda olsa senin gibi bir insanı tanıma olanağı yarattı bana yaradan.
İyi bir annesin mlk34 mlk34
İyi bir insansın mlk34 mlk34

İnşallah bende kızlarımla senin yavrularınla kurduğun gibi bir iletişim kurabilirim. Öğrenecek çok şeyim var sizlerden ....

Çok teşekkür ederim iyiki varsın....... kiss3 kiss3 kiss3

hayalayaz 29-03-2008 09:14 AM

KORUYUCU AİLE
beş yıl önceydi, bu yasadan çok bahsediliyordu tv proğramlarında..şöyle kendime baktım, büyttüğüm çocuklarıma baktım..hayatta en iyi becerdiğim işin, çocuk büyütmek olduğunu gördüm..alayım bari bir tane çocuk dedim..bir gün nüfus müdürlüğüne gittim..çok kalabalık bekliyorum.alt katta çocuk esirgeme kurumunun bürosu var. bilgi almak için girdim..beni bilgilendirdiler..beni en fazla etkileyen sözleri şu oldu.(.ben şu an kirada oturuyorum..2 odalı bir ev, odanın biri bana , diğeri oğluma ait ..çocuğu aldığım zaman ona kendi odasını verecek durumda değilim...ancak 6 ay sonra kendi evimin inşaatı bitiyor o zaman almak istiyorum. dedim ) .( hayal hanım biz çocukların sevgi dolu bir ortamda büyümesini istiyoruz, soğuk saraylarda değil..türkiyede o kadar çok saray varki..
dediler.) eve geldim oğlumla konuştuk..o gece rüyamda, senin çocuğun geliyor diye bir ses duydum..6 ay sonrada umutcan geldi..3 yıl bana yoldaşlık etti..şimdi senin yazını okuyunca..tekrar düşünmeye başladım..ama küçük bir çocuk istemiyorum..onların daha genç ve daha dinamik bir anneyi hak ettiklerini düşünüyorum..ben 18 yaşına yaklaşmış, üniversiteye gitmek isteyen bir kız çocuğum olsun diye düşünüyorum..18 yaşına girenlerin sokağa bırakıldığını duydum..
onlardan en azından bir tanesi, yoluna korkusuzca devam etsin, okusun, üniversite bitirsin diye düşünüyorum..bu seferde benim tohumluk henüz evlenmedi ya ..evde genç bir adam var diye vermeyebilirler, hayırlısı allahtan, ben bi önümüzdeki hafta büroya tekrar gitmeye çalışayım , ondan sonrada oturayım kendi gücümün bir muhasebesini yapayım..o, eski beceriden ne kadarına sahibim..bi düşüneyim.. bakalım ne olacak.. annelik evrenseldir..çocuklar sadece bir kadının değil.. tüm annelerin çocuğudur..ben insana yatırım yapmayı seviyorum..en değerli ve en fazla kazanç getiren yatırımın sevgi olduğunu düşünüyorum..çünkü sevginin ışığı..sadece kendini değil...evreni aydınlatıyor..tüm çocuklara ve annelere..saygılı sevgiler

angel2030 29-03-2008 09:54 AM

Dünyadaki en kötü şey sevgiden yoksun olmak diye düşünüyorum. Bazen çevremdeki sevgisiz çocuklara öyle bir sarılıyorum ki oğlum kıskanıyor beni hiç böyle kucaklamıyorsun diye. Aslında kucaklıyorum ama o herzaman bunu yaşadığı için belki çok yoğun gelmiyor ona. Annem bana küçükken "anne olunca anlarsın "derdi hiç anlamazdım ne değişecek sanki anne olunca diye düşünürdüm. Annelik şu ana kadar yaşadığım en tutkulu aşk bence, karşılık beklemeden sevdiğin tek canlı yavrun ve buna muhtaç olan o kadar çok küçük varki, bazen çocuk yuvasında karşıma çıkıyor bazen ailesinin yanında. Galiba en acı olanıda bu. Mutlu olması gereken yerde mutsuz olarak, sevgisiz olarak büyümek

Mustang 29-03-2008 10:14 AM

Sevgili Hayal biz o sene bikaç kez gittik.Bize istenirse koruyucu anne ola bileceğimiz söylendi bizim bir arkadaşımız koruyucu anne oldu .Çocuklar yine kurumda kalıyor ama koruyucu anneye bi gurup çocuk veriliyor ve o çocuklarla zaman geçirilyor.Benim çocukların okulunda hiç unutamadığım bi türkçe öğretmenleri vardı kulakları çınlasın Hatice hanım o bir gün okulda bir çocuğa sarılıp sarılıp öpüyor.Bütün öğrecilerini sever ama ona bir başka sarılıyordu.Ne yiğeninmi dediğimde hadi cennetim sen sınıfına dedi .Bana onun yuvadan gelen bir çocuk olduğunu ve okulda ders aralarında onu öpüp kokladğını anlattı.Daha sonralarıda koruyucu anne olduğunu anlattı.Bizim okulda başlatığımız olay bir çok koruyucu anne yarattı.Ayrıca çocularıda çok etkiledi.Bizim okulun çocuklarının yuvada kardeşleri oldu.Türkçe öğretmenleri yuva arkadşları ilemektuplaşmalarını sağladı.Evimiz müsait olmaya bilir ama kendimiz müsait olabiliriz .Biz kızımla koruyucu anne olmayı düşünüyoruz.Denize bir kaç deniz yıldızı atmak için. kiss3

Akulina 29-03-2008 11:00 AM

Evet bunu çok istiyorum...O sene ben gitmemiştim,ve annemin anlattığı tabloyu bilmiyorum açıkçası...Ama şu varki,biz sıcacık yataklarımızda korumalı ve güvenli bir şekilde yatarken bir yerlerde küçücük çocuklar aç ve soğuktalar...Yada yuvalarda duygusal olarak o durumdalar...Geçen sene o yuva vahşetini izlediğimde uzun bir süre kendime gelememiştim...
Benim yaşımdaki birçok arkadaşım,ileride çocuk sahibi olup anne olmanın hayalini kuruyorlar...Açıkçası sizlere belki garip gelecek ama hiç böyle bir hayalim yok...Ama yuvada yaşayan ve herşeyden mahrum çocukların annesi olma hayalim var...Bunu çok istiyorum...Onlar hepimizin evlatları,bu ülkenin kaybolabilecek değerleri...Birinin bile yüzünü güldürüp,hayatına ışık getirebilirsem ne ala...
Ayrıca sen söyleyince türkçe öğretmenim aklıma geldi,anne...Hayatımda gördüğüm,en çoşkulu sevgisini öylesine hissettiren nadir insanlardandır...Ve mükemmel bir öğretmendir...Derdiki ilk önce,dersimden önce,beni seveceksiniz,beni sevmezseniz dersimide sevmezsiniz...Hepimizle ayrı ayrı ilgilenirdi...Bu kadar sevkatli bir öğretmen olmasının,bütün öğrencilerini bağrına basıp kucaklamasının yanı sıra,çokda disiplinliydi...Umarım ileriki nesiller,çocuklarımız,böyle mükemmel öğretmenler görür ve tanırlar...

Mustang 08-05-2008 10:43 AM

Günaydın;ooooooooooh yeniden aranızdayım nihayet sorun halledildi.Bir aydır bilgisayarla uğraşıyoruz,bozuldu nihayet sizlere kavuştuk.Arkadaşlar sizden ayrı kalınca sizlerin benim hayatımda nekadar önemli olduğunuzu sizlerle paylaştıklarımı ve sizlerin anlayışlı yaklaşımlarınızı nekadar özledim bilemezsiniz.Enson annem için hastaneye gitiğimi yazmıştım,son gitiğimde hiç birşeyin değişmediğini herşeyin ayını tas aynı hamam olduğunu gördüm.Annem busefer benim canıma okudu gitiğim gün yine kendini bıraktı düşme tehlikesi geçirdikten sonra birdaha yataktan kalkmasına izin vermedim.Benim hastaneye gitiğim gün bana seni seviyorum dedi.Ama okadar içi boşalmış geldiki bana hiç birşey ifade etmedi.Kız kardeşime söylediğimde o bile çok komik buldu.Pazar günü yine yürümesi için telkinlerde bulundum ben iyi bir şey yaptığımı zanederken bana içini boşaltı.Babanlan sen aynısınız birbirinizle yarışıyorsunuz diye beni inciteceğini sandı ama babama benzemek bana gurur verir.Babamla taban tabana zıt fikirlerde olmamıza rağmen birbirimizin fikirlerine saygı gösteririz.Birbirimizle daima iyi geçiniriz.Ertesi gün terapiye gittik orada terapist ve diğer hastalarla olan diyaloğumu kıskandı odaya geldiğimizde yatak düzgün değil diye benimle tartıştı .Benden hıncını almak için eilinden geleni yaptı.Yanımızda olan hastabakıcı teyze sana hiç yakıştıramadım, abla sana nekadar iyi bakıyor sen ona böyle nasıl davranırsın diye uyardı .tabi bizimkindentık yok.Hastaneden çok yorgun vebezmiş bişekilde eve döndüm.Hayatımda yaşadığımen zor üç gündü.Kız kardeşime çok kızmıştım ama onuda çok zor durumda bırakmış kendi çıkmak istememiş.Hastanenin bizi yormaktan başka hiç faydası olmadı çünki kendsi istemeyen bir insana hiç bir şey yapamıyorsunuz.Artık hepimiz onun iyileşmeyeceğini kabul ettik .Annem için çaba harcamaktan vazgeçtik.Bana gelince Hayatımda kendi kendime nekadar güçlü olduğumu nekadar başarılı olduğumu gördüm.Arkadaşlarımla buluştum epeydir görüşmüyorduk.Benimle görüşmedikleri süre içinde yine eski hallerine dönmüşler.Bildik kadın muhabetleri saçları ev işlerini anlatıp durdular.Biz onlarla görüşürken hepsine kitap okutuyordum.Şimdi hepsi okumayı bırakmış.Kendini beğenmişlik gibi gelebilir amahepsinin evinde bilgisyar var.Ama sadece fallımı okumak için giriyorum diyorlar. kiss3

Lier22 08-05-2008 10:53 AM

merhaba ben yeni katıldım son yazını okuyabildim...
geçmiş olsun...
evet çok üzücü bir durum...
http://img.sabah.com.tr/im/2007/09/2...7B2FC5270o.gif

WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:11 AM.