Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   Mustang'in Rüzgarı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/3678-mustangin-ruzgari.html)

Mustang 10-01-2008 05:15 PM

Mustang'in Rüzgarı

MERHABA,
Ben Serpil...
Bu siteyi kızımın sayesinde öğrendim...Ondaki olumlu değişimleri gördükçe merak ettim..
Size 44 yıllık hikayemi anlatayım...
Hayatımı onyıl onyıl anlatmak istiyorum.Karlı bir Ankara gecesine gözlerimi açmışım.Sevgi dolu
bir babanın,hala ne düşündüğünü anlamakta zorlandığım bir annenin ilk çocuklarıyım.Benden
iki yaş küçük bir erkek onbir yaş küçük bir kız kardeşim var.Çocukluğum ilğisiz ve çok başıboş
geçti.Kimi zaman erkek kardeşimle didişerek kimizaman birbirimize sıkısıkı sarılarak yalnız geçti.
Babam çok çalıştığı için bize ayırdığı vakit azdı.Genellikle bu anlarda sinemaya Osman Nuri
pastanesine alışverişe gider biz ne istersek onu yapardı.Anneme gelince hayatını,temizlik
vegünde üçöğün gezme olarak yaşayan biri.Çocuk büyütmeyi sadece karnını doyurmak
üst baş giydirmekten ibaret zaneden biri.Birgün bana çok yaramazlık yaptığım için demiştiki:
seni şu kömürtoplayanlardan aldık.Ben ogün akşama kadar ağlamaktan gözlerim şişmiş bir
şekilde babamı bekledim.Babam bana bunun doğru olmadını söyleyinceye kadar kimseye
inanmadım.Ogün babam anneme çok kızmıştı,bende çocuk aklımla oh oooooh demiştim.
Televizyonlu günler mahalleli bizde .Ben ilkokula başlayıncaya kadar saçlarım uzundu
okula başladıktan birsüre sonra annemüşendiği için saçlarımı kestirdi.Yine babamın hışmına
uğradı.Okul hayatından nefret ettim.Arkadaşlarımın ailelerinin igisi bizim başıboşluğumuz
beni hep üzmüştür.Veli toplantılarna gitsinler diye yalvarırdık. Ben9 aylık yürüyen ve
konuşan biri olarak hiç başarılı bir öğrenci olmadım ilk onyıllım böyle geçip gitti.
Sıra geldi 2. onyıla:
Yeni bir mahalle yeni bir ev yeni bir kardeş:Anneannemler Ankara'ya taşındılar annemin
günleri hep orada geçiyor.Ben kendimi anneme beyendirmek için evişlerine başladım.
Hergün iş sorumluğum artarak devam etti. Çocuğa bak bulaşık ,yemek,çamaşır veokul.
Okulumu çok seviyorum.Babam misafir çok sevdiği için evde daima birileri var.
kardeşimle bazen bir yere gitsinler bugün kimse gelmesin diye dilliyorduk.Enbüyük
zevkimiz evde yalnız kalıp kedimizce birşeyler yapmaktı.Mustang yıllarım başlamıştı.
Okulda sınırsız para harcayan bolbol kitap okuyan kendince eğlenen biriolmuştum.
Eve gelince yine köle kendini beğendirmeye çalışan ben fakat hiç memnun olmayan
bir anne.Büyümüş güzel bir genç kız olmuştum.Ben her ne yaparsam yapayım
kedimi hep sevdim kedime hep güvendim kimsennin beni ezmesine izin vermedim.
Babam avukat olmamı istemediği için okul hayatım bitti.Şimdi çok büyük hata
yaptğımı biliyorum ama ne fayda.Annem biz kızların okumasını hiç istemedi.
Ama kız kardeşim onarağmen okudu.Onun zamanına kadar biraz olsun yumuşadı.
Yaş 19 görücüler gelmeye başladı.Yine annem deyeceyim ama beni ilk isteyene
verdiler.

shamanic 10-01-2008 10:11 PM

Ynt: Mustang'in Rüzgarı

mustang ablacım... konu heyacanla devam ediyo diye ikinci mesajını beklediğim için..
bölmemek adına mesaj atmıyayım dedim http://img469.imageshack.us/img469/7...air03wkky5.gif ama dayanamadım... belkiyoruz devamını... http://img19.imageshack.us/img19/8081/297og.pnghttp://img176.imageshack.us/img176/7...cicek15vj4.gif

ve günlüğün hayırlı olsun... güzel yaşam hikayelerinle dolsun.... http://img141.echo.cx/img141/5173/000688qq.gif

sevgiler.. http://www.sohbetyap.com/avatarlar/2604.gifhttp://www.sohbetyap.com/avatarlar/2569.gif

hayalayaz 10-01-2008 11:06 PM

serpilciğim hoşgeldin..
anne özürlü, olduğun için yazıyorum yalnız değilsin canım..ben siteden bir kaç günlüğüne izin aldım..dönünce ilk uğrayacağım günlük seninki olacak...ama bu arada yalnız bırakılmayacağını biliyorum...seni saygılı sevgilerle kucaklıyorum...

Mustang 11-01-2008 01:52 PM

Sıra geldi 2. onyıla:
Yeni bir mahalle yeni bir ev yeni bir kardeş:Anneannemler Ankara'ya taşındılar annemin
günleri hep orada geçiyor.Ben kendimi anneme beyendirmek için evişlerine başladım.
Hergün iş sorumluğum artarak devam etti. Çocuğa bak bulaşık ,yemek,çamaşır veokul.
Okulumu çok seviyorum.Babam misafir çok sevdiği için evde daima birileri var.
kardeşimle bazen bir yere gitsinler bugün kimse gelmesin diye dilliyorduk.Enbüyük
zevkimiz evde yalnız kalıp kedimizce birşeyler yapmaktı.Mustang yıllarım başlamıştı.
Okulda sınırsız para harcayan bolbol kitap okuyan kendince eğlenen biriolmuştum.
Eve gelince yine köle kendini beğendirmeye çalışan ben fakat hiç memnun olmayan
bir anne.Büyümüş güzel bir genç kız olmuştum.Ben her ne yaparsam yapayım
kedimi hep sevdim kedime hep güvendim kimsennin beni ezmesine izin vermedim.
Babam avukat olmamı istemediği için okul hayatım bitti.Şimdi çok büyük hata
yaptğımı biliyorum ama ne fayda.Annem biz kızların okumasını hiç istemedi.
Ama kız kardeşim onarağmen okudu.Onun zamanına kadar biraz olsun yumuşadı.
Yaş 19 görücüler gelmeye başladı.Yine annem deyeceyim ama beni ilk isteyene
verdiler.Ben bana bu adamı istermisin diye sormalarını beklerken bir baktımki
evlenmişim.Allahtan eşim iyi bir insan tek kusuru annesi ama ne kusur!........
İşte hayatımın benim yönetemediğim 2. onyılıda böyle geçti.
3. onyıl
Evlilik sorunları derken 20 yaşında düşük kilolu bir bebeğin sorumluğu.
Derken Gamze'li hayat :esirgediğim üstüne titrememe rağmen çok küçük.
Narin kırlgan ama annesi gibi mücadeleci bir bebek.Sabahlara kadar uykusuz
geceler.Bu arada annem tam bir anne bana ozamanki yardımlarını unutamam.
Eşim askere gitti.Oradan bana mektuplar yazmış, benimkiler hep iyişeyler
onunkiler anneme gittinmi ,aradınmı bana hep annesini sormuş.25 yaş
2. çocuk Mustafa tam bir tosuncuk 4.100 g Gamze ise1.850g dı.
Hayatımın bu on yıllında benim için önemli olan ikişey vardı.ÇOCUKLARIM...
Onları şartlar elverdiğince iyi yetiştirmeğe çalıştım. Onlar okuldan gelmeden
evde oldum ,onlarla oyunlar oynadık.Birlikte ev piknikleri yaptık,koyun koyuna
uyuduk , birlikte büyüdük.Elimden geldince annemin hatalarını yapmamaya çalışıyorum.

YAŞ 30:
Hiçmemnun olmadığım tek yaşım.Çünki ben geriye dönüp baktığımda kendim için hiç birşey
yapmamışım.Evlen dedikleri için evlenmişim.Çocukların olsun dedikleri için çocuklarım olmuş.
Gerçi buna çok memnunum tek yaptığım iyişey.Evdeki sorunları idare et.
Herşeye benim yerime karar veren birileri var.Benim özğür doğama aykırı işler.
Kendimi kafama balyoz yemiş gibi hissediyorum.Bu bir uyanış:annemin hayatımdan çıkışı.
Yeniden kitap okumaya başlıyorm.Artık kendi arkadaş çevrem var.Annemi ve eşimi tanıştırmı
yorum.Onlar sadece benim arkadaşlarım.Çocuklarım kızım ortaokula oğlum ilkokula başladı.
Bende okul faliyetlerine burada kendime kalıcı dostlar buldum.Mustang rüzgarı esmeye başladı.
Ben ve çevremdekiler birlikte gelişmeye başladık.Okul aile birliği başkanı oldum.Kermesler
düzenledik,güçsüzler yurduna ve çocuk esirgme yurduna geziler düzenledim.Okulda benim
onay vermediğim hiç birşey yapılamaz olmuştu.Eski köhne okulu adam ettik.Bizden sonrakiler
hazıra geldi.Bu arada Gamze'nin özgür günleri başladı.Bu benim Gamze'ye ulaşma çabalarımın
boşa çıkmasını kabul edemiyordum.İkimizin ortak yaptığımız şeyleri listeledim .İkimizde ençok
kitap okuyorduk,böylece onun okuduğu kitapları okumaya başladım.Kitaplar hakkında sohbetlerimiz
başladı.Şimdi birbirimizle her konuda konuşup birbirimize destek oluyoruz.Ben çocuklarımın daima
anneleriyim onların hayatlarında daima gerçekten varım sorunları varken kaçmalarına izin vermem.
Bizdaima sorunları birlikte çözeriz .Onları asla sorunların dışında bıraakmadım.Bende onların sorun
Larının dışnda kalmadım.Onlarla kimi zaman didişerek kimi zaman eğlenerek dolu dolu vakit geçiriyoruz.
İyiki doğurmuşum iyiki varlar.
YAŞ 40:
Hayatımın yönetimi artık benim elimde.Kimseye bana karışma iznini vermiyorum.Kendi kararlarımı alıp
Uyguluyorum.Çevremde birsürü kişi var,beni paylaşamak istemediklerinden hepsi birbirlerleri ile
kavga edip küstüler,eşim "ya bunlar neyapıyorlar ben bile seni bukadar kıskanmıyorum.Sen bunların
Marko Paşasımısın" diye söylenmeye başladı...
Hani denize denizyıldızı atılan bir öykü varya ben de denize çok denizyıldızı atanlardanım.Kendimi buldum ,kim olduğumu biliyorum ...
Hayatımın 40 yılını başkalarının bana dayatıkları gibi yaşadım ama diğer 40 yılını kendimce yaşayacağım...
Kendi dostlarımla, kocaman bir masalarda güzel günlerde,güzel yerlerde yaşamak istiyorum...

siyah 11-01-2008 02:19 PM

Hayatınızı on yıl on yıl okurken bazen o on yıllık dönemlerin içinde bazı on yıllık dönemlerinde çok dışındaydım ama son on yılda aynı noktadaydık. Umarım bundan sonraki on yıllar en iyi yıllarınız olur. Sevgilerimle,

Mustang 12-01-2008 10:32 AM

Merhaba;
Bütün iyilikler sizinle olsun.Benim hikayemde kendini bulan veya yakın hisseden herkese
şunu diyorum;biz daima güçlü idik,daima öyle olacağız.Kendi sevgilerimizi kendimiz
bulacağız.Arkamızda çınarlar aramak yerine kendimiz çınar olup bütün sevgilere
kucak açacağız.Önce kendimizi sevip bunu yapabilmeyi herkese öğreteceğiz. kiss3

Mustang 14-01-2008 11:14 PM

Ahhhhhhh!
Bugün anneme gittim.Ay ama ne gidiş,gidiş iyi dönüş bir felaket.Saçlarım sanki 220watt çarpmış gibi.Sanki
benden her zaman yaptığı gibi birşeyleri hırsını benden çıkarıyor.Gerçi ben her zaman onun vicdanı gibiyim.
Hayata hiç kimsenin ona söyleyemdiği herşeyi benden duyuyor.Birde beni babama çok benzediğim için ondan
alamadığı hırsını,kızgınlığını,acısını benden çıkarıyor.Küçükkende annem erkek kardeşimi babaamda beni tutardı.
Bu babamın bana verdiği en güzel şey.Kendime olan güvenim,ben özelim hissi çok güzeldi.Küçükken hep benim
doğum günüm kutlanırdı,kardeşiminki hep yolda geçerdi.Büyüdükten sonra ona özel partiler verdim.Hayatında
her zaman özensiz oldu.Ekmediği tarladan biçmeye çalışıyor veya domates ektiği tarladan salatalık biçmeye
çalışyor.Aşırı bencil hep onun hastalığı ,onun sevdikleri,onun kocaman egosu.Bu gün üzülerek gördüm ki
kendinden başka kimseyi sevmiyor sevgisi okadar kısa sürüyorki .Artık hastalığı ile söylediği hiç birşeye
inanmıyorum.Hastalığını kullanması herkesi bıktırdı.Şu andaTARKAN dinliyorum İstanbul ağlıyor diyor.Ama
kimse beni bukadar kolay bir şey için kızdıramaz.Hiç kimse başkasına birşey yapamaz demeyi nekadar isterdim.
Ama insan isteyerek veya istemeyerek çevresine zarar vere biliyor.Anne olmak çok özel bir duyğu bunu çocuğun
olunca daha iyi anlaya biliyor insan.Bence herkesin olamayacağı çok önemli bir durum.Çünki bir canlının hayatını
etkiliyorsunuz.Şimdi bana zarar veremiyor ama çocukken ona yaranmak için yaptıklarımı düşününce üzülüyorum.
Şu anda İlhan İremin bak şu aynayayı dinlemenizi tavsiye ediyorum.Yeter bu kadar hüzün size iyi geceler. 98569

Akulina 15-01-2008 10:25 AM

http://img84.imageshack.us/img84/327...nguyansgz6.jpg
Bunu dün yaptım senin için...Umarım beğenirsin...
Mustang'in uyanışı koydum...
Sende tan yerinin ağardığı saatleri çok seversinya hani...
Annenin seni olumsuzlaştırıp,üzmesine izin verme sakın...
Öyle bir ruh haline girdinki,meyvelerini toplayamaya yavaş yavaş başlamışken,herşeyi bir selin alıp götürmesine izin vermezsin umarım...
Ve lütfen bunu bastıra bastıra söylüyorum "beddua etme"...Bunu rica ediyorum senden...
Çünkü öyle yaparken,o kadar olumsuz enerji yayıyorsunki çevrene ve en çokta kendine...Sinirini yaşamalısın,içinden akıp gitmesine izin vermelisin ama sinirinin senin enerjini düşürmesine ve seni esir almasına izin vermemelisin...
Gerçi dün sakinleştin gece...
Sakinlik,huzur mutluluk diliyorum...
Veeee çekim yapalımda böyle tan zamanları balkonumuzda çay içer moda girelim ok.

shamanic 15-01-2008 01:49 PM

mustang seni aslında şu ana kadar senin anlattıklarından değilde
güzel kızının seni tasvirlerinden tanıyorum...

içimde sıcacık mücadeleci.. kendisine çok fazla verilmemesine rağmen evlatlarına doyasıya
sevgiyi saygıyı bütünlüğü yaşatabilmiş bir harika bir anne..

hani bir laf vardır en iyi öğretmenler öğrencilerdir diye..
yukarıda kızının sana verdiği cevabı okurken çok mutlu oldum..

aslında ne kadar şanslısın..
benim bir evladım yok.. olmaya da niyeti yok şimdilik..
ama biraz hüznüm olduğunda yetiştirdiğim bir parçanın benim tüm ince zevklerimi bilerek bir hediye vermesi
yaşadığım nadide mutluluk olurdu ki senin içinde öyle olduğuna eminim..

yaşadığın bu değişim mücadelesi bir çoğumuza çok güzel bir örnek ..

aramızda olduğun için tekrar teşekkürler..

sevgiler.. actionsmile

Mustang 16-01-2008 09:21 AM

Hayatımda başardığım ve bana kendimi iyi hissettiren siz çocuklarıma teşekürederim.İyiki varsınız,
sizinle hayat daha kolay.Yaşadığımız her ne olursa olsun hep birlikte ayaktayız,en minik halinizle
bile bana kedimi iyi hissetirdiniz.Seninle bütünleme sınavına gidrken kurduğumuz,Parise gitme
hayallerine yenilerini ekledik.Birbirimize seni seviyorum demek bize daima ilaç gibi geldi.Çünki
içinin boş olmadığını hep bildik.Günümüzde bazı kelimelerin içleri öyle boşaldı ki insanlar,canım,
sevgilim, aşkım gibi çok özel kelimeleri hiç sevmediği kişiler için bile kullanıyor.Biz daima ne söy-
lemek gerekiyorsa ve ne yapılması gerekliyse onu yapmaya dozu aşmadan sınırları geçmeden
onu yaptık.Senden seninde sınırların olduğunu öğrendim.Ben sizden çok şey öğrendim.Hayat
okulunda sizinle birbirimize hem öğretmen hem öğrenci olduk.SİZİ ÇOK SEVİYORUM.
Güzeller güzeli Gamze'me gönderdiğin resme bayıldım,beni çok iyi anlatıyor.En kızgın anlarımda
saçlarımı rüzgara şöyle bir savurum silkinip kendime gelirim .Sabahın erken saatlerinin o diginliğini
çok severim.Kendi iç huzurumu bulurum.Hayata kendi kendine yetemeyen insanlara hep acımışımdır.
Bana göre bu insanlar hem çevrelerine daha da çok kendilerine zarar veriyorlar.Hayatan tabiki
bekletilerimiz olcak ama bizde çaba sarfedeceğiz.Ben sana şu iyilği yaptım sende bana bunu
yap.Ben seni sevdim sende beni sev diye beklentilerimiz olmamsı gerektiğine inanıyorum.Hayata
en çok sevdiğimiz kişiler çocuklarımız en çok zarar verdiklerimizde.Ben artık bu konuya dikkat
ediyorum.Onların hayatlarına ipotekler koymamaya çalışıyorum.Sizin için bir çok şeye katlandım
gibi şeyler söylemiyorum.Ben artık ben sana şunu yaptım! lafıdan çok sıkıldım.Kadınlar kocalarını
ellerinde tutabilmek için çocuk doğururlar neymiş evlilik devam etsindiye sonrada bütün suçu
çocuğa yüklerler.Ben senin için nelere katlandım, artık sıra sende deyip ipoteği koyarlar.Onlar
artık analarının vebabaların kölesidir.Bu bir kısır dönğüdür böyle devam etmemelidir.Zincirleri
kırmak bizim elimizde hadi gelin herkes gibi olmayalım.Hayata daha aydınlık bakan gençler
yetiştirelim.Bu siteye çok teşekür etmek istiyorum yıllardır uğraşıp bir yol bulamadığım ne
yapacağımı bilemediğim Gamze'nin karamsarlığına çok iyi geldiniz.Artık hayata daha olumlu
bakmaya çalşıyor.Kendi için iyi şeyler diliyor.Eskiden bana okumam için verdiği şeylerden
vazgeçti daha olumlu olmaya çalışıyor.Hayata bana verile herşeye şükürler olsun.
İyilik bolluk bereket sağlık sıhat hepimizle olsun. smil56

Akulina 16-01-2008 02:04 PM

Alıntı:

Mustang Nickli Üyeden Alıntı
Seninle bütünleme sınavına gidrken kurduğumuz,Parise gitme
hayallerine yenilerini ekledik.

Evet şimdide hem parise,hemde praga gideceğiz:)
Ne gündü o bütünleme sınavı...Kalmıştım o sınavdanda o geldi aklıma şimdi:)
Böyle bir prg akşamı yaşamak dileğiyle...
http://img521.imageshack.us/img521/8...e2a6fa8ql3.jpg
http://img521.imageshack.us/img521/8...1da530e0be.jpg

Mustang 18-01-2008 09:15 AM

Hani bir şarkı varya :
Seninle herşeye varım ben ,
Sen benim uğurlu yolumsun.
İşte aynen öyle.Bazen hayata şöyle bir bakıyorum ,bana ne çok şey verip ne çok şey almış.Çocuklarım bile
bana ne küçük halleri iledersler vermiş.Bende iyi gözlemciyimdir.Küçük olaylardan büyük tecrübeler edindim.
Şimdi kimseye yaranmak sevilmek için karşımdakinin isteklirini yapmıyorum,ben istediğim için yapıyorum.
Tavuk suyuna çorba kitabında bir hikaye okumuştum.Ama ben bu işe daha önce başlamıştım da isimlendiremiyordum.
Her şeye evet diyen jane:ailesindeki her kesin her dediklerini koşulsuzyapan.Kocasının bütün gömlekler ütülü çocukların
her şeyleri hazır ev pırıl pırıl.Anne babasının her dediğini yapan.Bütün dostlarının yardımına koşan bir jane.Jane
bir gün kendisi için hiç birşey yapmadığını görmüş.Bu onu çok incitmiş.O günden sonra bir karar vermiş.Artık istemediği
her şeye HAYIR demeğe başlamış.Çevresi bu duruma hiç memnun olmamış.Ama jane çok mutlu imiş.Artık kendine
zaman ayırıyormuş.Kendinde yapa bileceği bir çok şey keşfetmiş.Jane'deki budeğişimleri gördükçe çevresi onu öyle
kabul etmişler.Hayata biz ne kadar izin verirsek insanlar bizi okadar sevip, o kadar incitip üzüp,o kadar hırpalaya biliyorlar.
Tabi bunu çocuk bilincimizle algılamak çok zor ama algıladığımız an uyanışımızdır.Erken veya geç uyanmak güzel.İnsana
kedini değerli hissetiriyor.Kimse size sizden fazla değer veremez.Ben bu hikayeyi oku dugumda bazı şeylerin isimlerini yerlerine koymuş oldum.Akadaşlarımla görüştüğüm bir toplantıda onlarada okudum .Elmas'ım çok etkilendi oda benim
gibi anne özrlü .Bu yaşadığımız günden sonra onunda hayatında bazı şeyler değişti.Hayatını epey zoladı ama zolukara
rağmen kendi ile dost olmayı öğrendi.Arkadaşımla eskisi gibi sık görüşmesekte birbirimizin kalbinde kocaman bir yerimiz var.
Kendinizi sevin,kendinize değer verin ve hatta kedinizi şımartın sizden daha değerli kimseniz yok.Unutmyın ki daha az
değerli insanlara daha çoğunu yaptınız.Artık sıra sizde ben yapıyorum iyi geliyor.Arkadaşlar bu telkinler cilt kuruluğu
yaparmı acayip kurudum. pc05Artık bu şekildeyim.

shamanic 18-01-2008 11:33 AM

merhabalar..

cilt kuruluğu sizde ortaya çıkan bir yan etkisi olabilir yada diğer arkadaşlar farketmemiş olabilir..

telkinleri dinlerken bir arınma sürecine girerirz ve bu süreçte su kaybı çok yaşarız..

onun için daha fazla su içme etkisi bir çok arkadaşımızda ortaya çıkmıştı...

benim gibi kurulu makine habire su içenler bu tarz etkileri fark etmiyo olabilir girlhaha
ama sizde su içmeyi arttırın bakalım..

aynı zamanda hava değişimlerinin de etkisi olabilir malum kış..
yada cildiniz size beni biraz şımart sinyalleri veriyodur.. blissy

sevgiler... hismiley

Mustang 20-01-2008 09:15 AM

Bu pazar sabahı yine erkenden kalkmışım sessizliği diliyorum.Herkes uykuda,ben çayımla birlikte sizlerleyim.
Çocuklar uyuyorlar onları uyurken seyretmeyi seviyorum.Benimle geçirecekleri zamanı doyasıya onlarla
yaşamak istiyorum.Hani onlarla hiç ilgilenmeyip hayatlarını kurduktan sonra aşırı titizlenen annelerden
hiç hoşlanmam.İnsanların hayatlarını kabusa çevirirler.Bir çok evlilik bu yüzden bitmektedir.İnsanları sevelim
onlarla birlikte olalım arkamızda güzel izler bırkalım.Hayatımı önce kendim için sonra başkaları ilebirlikte yaşamak
istiyorum.

Mustang 21-01-2008 02:59 PM

İki gündür facebooktayım bizim ailenin gençleri gurup kurmuşlar.Bazılarına çok önyargılı baktığımı gördüm.
Onlara nötür bakıp öyle konuşmayı deniyorum.Hiç kimseye kızgınlıkla birşey yazmadım.Hatta hiç hoşlanmadığım
kişilere bile hoş şeyler yazdım .insanlar çok mutlu oldu onların mutluluğu banada yansıdı.İnsanlara nasıl yaklaşırsanız
size öyle yansıması geliyor.Kendimi olumlamaya çalışıyorum ve bolca şükrediyorum. 98569

Mustang 23-01-2008 07:41 AM

İki anneyede olumlu yaklaşmaya çalışıyorrum.İkiside okadar hayata olumsuz bakıyorki.Onların çevrelerine yaydıkları
negatif enerjiyi nasıl aşılır bilmiyorum.İkiside oradan çıkmak bile istemiyorlar.Yarın anneme gidecegim.
Hadi hayırlısı iyi bir gün geçirmeği diliyorum. 96

shamanic 23-01-2008 10:17 AM

mustangcim.. merhabalar.. kolaylıklar diliyorum sana.. ark5

karşı atakta bulanacaksın.. tamamen pozitif enerjiyle... super

anneciğin ne yaparsa yapsın sen hiç etkilenme.. kötü bir örnek olacak ama;
o huysuzluk yapıp defol dese.. sen ay ben mutfağa geçip bi çay demleyim içeriz dimi annecim diceksin..

hastalığını şikayet etse.. uydurma bile olsa hemen onun hastalığını küçültecek bi örnek ver ki bu denenmiş yoldur tarafımdan gayet te etkilidir.. onayi
mesela bacaklarım ağrıyo romatizmalarım arttı dese...
çok şükür iyiki bacakların var annem geçenlerde gördük yavrucağın bacakları yoktu daha gencecik .. gibi..

çiçeklerden hoşlanırsa giderken minik bir buket götür.. şaşırsın..
sen onu şaşırt.. en iyi savunma saldırıdır bana göre..
ortalama neler yapacağını biliyorsun.. huyunu suyunu.. o bişey yapmadan sen yap..
tam o gereksiz bir şey söyleyecekken sen bi olay anlat..
gerekirse kendi deneyimlerini yeni tanıştığın bir arkadaşının anıları gibi ona anlat..
hem bu şekilde seninle olan ilişkisinde yaptıklarına senin olumsuz dediğin davranışlara
hangi pencereden bakıyomuş öğrenirsin.. ona danışarak sor böyle bir durumda fikrini alıyomuş gibi..

sana şikayetlenmesinin bi fayda sağlamadığını egosunu tatmin etmediğini anlayacak bu şekilde ve
ya değişime girip etkili olacak yada egosunu şişiren başkalarına bu tarz yaklaşacak..
ama sana değil..

gerçekten zor sınavlardan geçmişsin canım ama nasılki geride bıraktığın sınavlarını şimdi bir hayat dersi olarak anlatıyorsan..
yaşadığımız tüm sıkıntılarda geçecek ve sadece aldığımız dersler bize kalacak.. daima hatırla .. bu da geçecek..

sevgiler.. actionsmile

Mustang 25-01-2008 11:32 AM

Dün benim için çok kötü geçmedi.Kendimi olumlayarak gittim.Artık kendime bir şükür defteri yaptım.Bakıyorumda hayata nasıl bakarsanız öyle görüyorsunuz.Hayatınızda neden,niçin nasıllar olursa çekilmez oluyor.Hayatı fazla sogulamadan ,değiştiremiyeceğimiz şeyleri kabulenerek.Onları anlamaya çalışır enpati yaparsak olaylardan fazla
hasar görmeden çıka biliyorsunuz.Annemle aramızda hep gizli bir savaş yaşadık.Önce babamdı sonrakardeşlerim oldu.Babamla aramı bozmaya çalıştı olmadı.Kardeşlerimle yapmayı deniyor zaman zaman başarıyor ama ben fısat vermiyorum.Onlara internetten mesajlar atıyorum onları sevdiğimi söylüyorum.Geçenlerde bir yerde okuduğum bir yazıda
sevdiklrinize söylediklerinize dikkat edin belki son sözleriniz olabilir diyordu.Bu konu benim insanlara daha olumlu yaklaşma
ma yardımcı oldu.Hayatı olumluya çevirelim.Sabah kalktığımda şükürlerimi ediyorum.Kendimi iyi bir gün geçirmek için
motive ediyorum.Bu günlerde yaptığım çekimler daha çabuk olmaya başladı.Kendimi seviyorum sizede tavsiye ediyorum. uy897

Mustang 26-01-2008 11:05 AM

Ben sabahları erken kalkıp camı kapıyı açıp bulabildiğim temiz havayı koklarım .sabahın o dinginliğini,dinlerim ,kendimi
huzurun kolarına bırakırım.Sonra insanlar kalkıp işlerine gidenler onlara kendimce isimler veririm.Onlara hikayeler
bulurum,kimi iyimser ,kimi bıkkın ,kimi daha uyanmamış en çokta çocuklara üzülürüm.Anneleri veya babaları tarafından
çekiştirilerek götürülen.Benim insanlarım vardır akalarından dua ettiğim.Ben hep kendimi kocaman bir çınara benzetirim.
Her dalında başka bir sevgi her yaprağında başka insan olsun. hismiley

Mustang 29-01-2008 12:20 PM

Bugün evde yalnızım biri var ama onu saymıyorum .Her nekadar hayatımı etkilemeye çalışsada benim için yok.
İnsan ne kadar kötü olabilir diye düşünüyorum.Ben 25 yıllık evliyim ,kayınvalidemin bana yaptığı iyilik ve kötülükleri
düşünüyorum.Ama abartmıyorum bana yaptığı hiç iyilik yok.Hep ondan gelebilecek kötülüklere karşı kendimi korumaya
çalıştım.Kendi mutsuz bir insan ve çevresindekileride mutsuz eden biri.iki yıldır bizimle yaşıyor,bir düşünün hiç sevmediğiniz
biri ileyaşamak çok zor.Bize taşındığı zaman ben bütün ön yargılarımı bir kenara bırakıp yeni bir başlangıç yaptım.Ama nafile
kötüyü değiştiremiyorsun.Artık onun için nefret bile etmiyorum.Çünki nefrete bir duygudur ona karşı hiç birduygu hissetmiyorum artık onu yok sayıyorum.Onun için bugün yalnızım birde şu gürültü olmasa...İnsanların dünyanın
merkezine kendilerini koyup başkalarından bir şeyler beklemelrine ve bu yüzdende mutsuz olmalarına hayretle bakıyorum.
DünAyşe Kulinin vedasını bitirdim çok güzeldi.İyi bir kitap güzel bir kahve vebirde sesizlik. Bu gün biraz siteyi gezeceğim. pc05

üç_gömlek 29-01-2008 12:30 PM

benim de babaannem var.yanına ziyarete giderim arasıra.dede ile beraber yaşıyorlar.ama hiç anlaşmazlar.arada bi ziyaret ederim.bi saat içinde 50 defa dedeme beddua çıkıyor ağzından.insanın içindeki olumlu hisler de direk sıfıra iniyor.eğer müsade ederseniz bişey söylicem size djj.yatarken kayınvalidenize çok sevdiğinizi zihninizden söyleyin.onun da size aynı güzel duyguları söylediğini aynı sözlerle karşıladığını hissedin duyun zihninizden.yani doğal olarak düşünün.hiçbi zorlama olmadan.bakalım değişiklik olacak mı yakında. hismiley

Mustang 31-01-2008 06:10 PM

Bugünü eşimle dışarıda geçirdik.İkimizde uzun süredir başbaşa çıkmamıştık.Ankaranın soğuk havasına rağmen güzeldi.Eskiden dışarı çıktığımızda gözümün gördüğü herşeyden isterdim.Şimdi bakıyorumda ihtiyacım olmayan
hiç bir şeye bakmadım bile.Dün kız kardeşim bana geldi,onunla annem hakkında konuştuk.Oda annemin bizleri
birbirimizden uzak tutmaya çalıştığını fark etmeğe başlamış.Ben evleninceye kadar prenses gibi yaşadı.Daha
sonra kül kedisi oldu.Bize annemiz hiç kahvaltı hazılamadı hep biz ona hazırladık.Bizimle çocukken hiç ilgilenmedi,
büyüyünce aşırı ilgi gösterip bizleri çileden çıkardı.Pazartesi günü hastane işlerimiz başlıyor bakalım hayırlısı.
Sevgili üç gömlek, senin dediğin şeyi birçok kereler denedim onun çok kötü olamayacağını düşündüm.Ama
bir insan bu kadar kötü olur.İnsanlara kötülük yapmaktan bu kadarmı zevk alır bunu size anlatsam abartım zannedersiniz.
Artık onu yok saymayı deniyoum.O benim için yok.Değiştiremeyeceğim şeylerle uğraşmıyorum.

siyah 01-02-2008 10:22 AM

Sevgili Mustang ben artık bu sadece annem için geçerli değil çevremdeki olumsuz birçokşeyi değiştirmekten vazgeçtim...Bir insanın içindeki kötülüğün nedeni niçinini çözmek bir ömür bile harcasanız sonuç vermiyor...
Bir insanın ne kadar kötü (yada güçsüz) olabileceğini biliyorum. Bunun sınırı yok... Yapabileceği kötülüğün sınırı yok...
Bana düşen hayatıma verdikleri zararların etkilerini silebilirsem silip hiç değilse yaşantımın gerikalan kısmını daha kaliteli yaşayabilmek...
Bir saldırıya uğradığınızda nedeni biliyorsanız bununla mücadele etmeniz kolaylaşıyor
Neden saldırıya uğradığınızı bilmiyorsanız zamanla herşeyi yanlış yaptığınız hissi yerleşiyor.
Ve çözülmemiş her problem her problemli ilişki başka yüzlerle olsa bile başka rollerle karşınıza çıkabiliyor...
Bilinçaltım öyle şartlanmışki çocuk aklımla bir çok şeyi adlandırmam tabiki mümkün değildi
Herşeyi yanlış yapacağım her kötü şeyin benim yüzümden kaynaklandığı şeklindeydi. Biliyorumki bu düğümü bir sefer çözersem bir çok düğümü çözmüş olacağım...
Hepimize iyi bir gün diliyorum...

Mustang 02-02-2008 08:34 AM

Siyahcığım benim yukarıda kastetiğim kötü annem değil kayın validem.Onunla yaşadıklarımızı düşündüğümde hayatımızı
ne kadar kısır çekişmelerle geçirdiğimizi görüyoruz.En güzel zamanlarda mutlaka bizi mutsuz edebilecek bir şeyleryaptı.
Onunla yaşadıklarım annemle yaşadıklarımla kıyaslanamaz bile.Ama bana en çok acı veren annemle olan çünki insan
kendisine hayat veren birine körü körüne bağlanıyor.Doğuştan o insanı seviyor, güveniyor ve bağlanıyorsunuz.Ben
bir annenin evladından hayatın acısını çıkarmasını her yükü o küçüçük omuzlara yüklemesine kızgınlığım.Kayınvalidem
le yaşadıklarım beni çok üzmesine rağmen onu birçok kişi ile paylaştım,beni sıyırdı geçti.Ama annemle yaşadıklarım
Bir on sene öncesine kadar farkında olsamda dile getirip paylaşmadığım şeylerdi.Bu yüzden derinlere indi.Onunla
hesaplaşmam yüzleşmem bu yüzden bana ağır geliyor.Kısacası ne yaparsanız yapın hayatınızda hiç kimseyi o
istemezse mutlu edemezsiniz.Hayatınızdaki öncelikler sırasının başında siz olun.Biz eşimle ikimizde anne özürlüyüz.
Oda annesinden çok çeki ve halada çekiyor.Çekim yasaında benzerler birbirlerini çekerlerya bende kendime bütün
anne özürlüleri çekerim.Artık kendime bir gün yapmaya karar verdim nostalji günü .O gün geçmişle olan hesabımı
yapıp diğer günler bu günü yaşayacağım bakalım sonuç ne olacakAllah hepimizin yardımcısı olsun. kiss3

Akulina 02-02-2008 03:55 PM

Babannemide,anneannemide sevmiyorum artık...Eskiden -e rağmen terimleri kullanırdım onlar için...
Yani Herşeye rağmen o benim babannem,Herşeye rağmen annenannemi seviyorum vs. vs...
Onlar o -e rağmen teriminide bayağılaştırdılar...Artık hiçbir anlamı kalmadı...Çocukken babannemden korksamda,bizde kaldığında bana masallar anlatırdı,beraber yatardık...Onunla geçirdiğim en güzel anı bu...Baskada birşey yok...Şimdi ne zaman yanına gitsem bir laf sokuyor,moralimi bozmaya çalışıyor...Çoğu zamanda başarıyor...Bazen ona acıyorum,iyi şeyler yapmaya çalışıyorum,bu seferde yüz bulup tepeme çıkıyor...Gerçi bunları biliyorsun...
Yarın anneannemlere gideceğiz...
Hiç gitmek istemiyorum...
Dedem olmasa gitmemde...
Yoruyorlar insanı,sanki maskeli baloya geliyormuşlar gibi hepsinin yüzünde birer maske...Sahtelik...Biliyorum kötü değilller.Ama iyilermi?
Bilemiyorum...

Mustang 07-02-2008 10:47 AM

Segili günlük bu aralar seni biraz ihmal ettim ama çok işim vardı.Çalışmak her zaman bana iyi gelmiştir,çok yoruldum ama
deydi.Evdeki o durgan havayı değiştirdi.Canlılık ve ferahlık geldi.Birikmiş olan sıradanlığı huzursuzlugu hepsini süpürüpattım.
Eşimde bize uymaya başladı okadar çok çekim yasasını anlatık ki oda çekim yapmaya başladı.Hayatımız her ne kadar zor görünsede gayet iyi yaşıyoruz.Biri hariç herkes biruyum içinde birbirimizi anlıyor ve destek oluyoruz.Hayatımızda nerde ise
ilk defa biz bir aileyiz. 25 yıldır mücadele ettiğim şeyi nihayet yaşıyorum.İnsan kendini güçlü hisediyor.Yıkılmadım ayaktayım
demek güzel bir duygu. bjksmile

Mustang 08-02-2008 10:15 AM

MERHABA: Bu gün yine erken kalktım,bilgisayarın başına oturdum.Biraz ora bura gezindim,haberler pek iç açıcı değildi geçtim.Dün temizlik yapmıştımya birşey dikkatimi çekti hem huzur buldum hem huzursuz oldum.Acaba iyilerde kötülerde
gitti ondanmı.Ben badana yaptığımda bir iki ay eve alışamam ev bana yabancı gelir.Bu olay yeni giyisi aldığımdada olur
gözüm alışıncaya kadar pek severek giyinmem.Ama alıştığım şeyleride ancak iyice eskiyince atarım.Benim yiğenimdede
aynı olay var oda yeni bir şeye gözü alışıncaya kadar giyinmez, bebekliğinden beri.Benim deterjanlara alerjim var, ne zaman büyük temizlik yapsam alerjim azar. Bu alerji olayı bende 30 yaşından sonra başladı.Bilmiyorum ama sanki vücudum
bana böyle dur diyormuş gibi geliyor.Ben temizlik yaparken sanki herşeyi silip süpürüp atıyorum durmak nedir bilmiyorum.
Kendimce biriktirdiğim çevremde oluşan olumlu ve olumsulukların hepsini yok ediyorum .Sadece olumsuzlukları nasıl yok ederim bunu öğrenmem lazım.Akadaşlar bu konu hakkında beni aydılata bilirmisiniz.

siyah 08-02-2008 10:37 AM

Günaydın temizlikle ilgili benzer sorunları bazen bende yaşıyorum... Deterjan kullanmaktan alerji oluyorum. Kriz şeklinde herşeyi ve heryeri temizliyorum elimin değmediği yer kalmıyor nerdeyse temizlik bezlerini bile ütüleyecek hale geliyorum heryer herşey temiz ne güzel derken sorun bundan sonra başlıyor bundan sonra o kadar isteksiz oluyorum... Parmağımı bile kıpırdatmak istemiyorum. İşte bu aşamada herşey tekrar birikmeye başlıyor... Annelere gelince sanırım alışacağız bu yoksunlukla yaşamaya, hayatımıza başka güzellikler katarak ve bu değişmezliği kabul ederek ve kendimizle gurur duyarak yolumuza devam edeceğiz sevgisizlikle yaşayıp sevgiyi yayabildiğimiz için... Hepimize iyi bir gün diliyorum...

hayalayaz 09-02-2008 01:36 AM

anneleri boşverin kızlar...anlaşma iki taraflı olur..ben şimdi şöyle düşünüyorum..annemle benim aramda olan anlaşmaya ben sadık kaldım ve elimden gelenin en iyisini yaptım..eğer o hala daha bir şeyleri bitirmemeye çalışıyorsa anlaşmaya ihanet eden o..işte bu kadar anneme ait olan defteri kapattım..bundan sonra onun beni üzmesi olanaksız..haaaa sevindirmesimi? ben sevinmeyi çok seviyorum..bana doğru attığı adımı abiiki karşılarım..ama benim önümü kesmesine izin vermiyorum vermicem..onu atamam satamam..yaşadığımız her şeye rağmen ona teşekkür borçluyum..bana kendisi gibi bir anne olmamam gerektiğini öğrettiği için...
alerjilerimiz, kime alerji ürettiğimizi bulmak lazım..kendimizemi? yoksa başkasınamı? bu konuda louse hay'in bir kitabı var
TÜM HASTALIKLARIN ZİHİNSEL NEDENLERİ, bu kitabı zevkle okurum..çünkü kişilerin karekterleri..hatta hayat hikayeleri..çıkar hastalıkların nedenlerine baktıkça..kendimide bu kitapla daha çabuk sobelerim..hastalıklarımın nedenlerine bakarak..tavsiye ederim..bir okuyun isterseniz..artık ben,hiç bir şeyin ve hiç kimsenin beni hasta etmesine izin vermiyorum..bu dünyaya kaç kere gelirsek gelelim, bu hayatı bir kere yaşıycaz..
bu arada bende evimi dip temel temizlesem iyi olacak..eskileri bir atayım bakayım hafifliycekmiyim..babaannem gibi her şeyi biriktiriyorum..eski alışkanlıklarımızı bırakmanın bir yoluda bu..

hepimize saygılı sevgiler..

Mustang 09-02-2008 12:24 PM

Ben sabah kuşu yine erken kalktım.Sabahları uyandıktan sonra Allaha şükrediyorum.Bu günde sağlıklı uyandım diye,yataktan
kalkarken bana verdiği herşeye şükrediyorum.Benim alerji sorunuma basit bir çözümüm var belki sizde denemek istersiniz.Arjantin'li bir arkadaşımın eşininde alerjisi varmış .Bir gün İstanbul'da sahafları gezerken çok eski bir şifalı bitkiler
kitabı bulmuş onun içinde alerji için arı poleni tavsiye ediyormuş.Eşine yıllarca arı poleni bulup içirmiş.Sabahları aç karnına
bir çay kaşğı .Bunu bende uyguladım 18 gün sonra burun tıkanıklığınız geçiyor,alerji sorunu asgariye iniyor bir rahatlama yaşıyorsunuz.Temizlik yaptığımda beni deterjanlar ağzımdan mideme kadar su toplamış gibi oluyordu polen içtiğimden beri hemen geçiyor.Denemenizi tavsiye ederim en azından yan etkisi yok.Dün gezinirken mevlananın şu dizelerine rastladım.
Neyi arıyorsan osun
Can konağı aramada isen cansın sen
Bir lokma ekmeği arıyorsan ekmeksin
Şu nükteyi biliyorsan işi biliyorsun
Neyi arıyorsan osun sen...
Bu dizeleri her okuduğumda bana değişik duygular uyandırıyor.Ben yıllarca annemi aramıştım, şimdi bir anneyim.Annemin
bir çok hatalarını kendi çocuklarıma yapmadım.Tarlaya iyi birşeyler ekmeye gayret ettim.Kendimi arıyordum sonunda benliğimi buldum içimdeki benden hoşnutum .Kendimi seviyorum.En sıkıntılı anları bile hayatın tadı tuzu olarak kabul ediyorum. Birsöz duymuştum güle gül diye bakarsanız olur gül bahçesi , dikeni var derseniz olur dikenlik. Hayatı gül bahçesi
gibi görmenizi diliyorum hep mutlu olalım. 96

shamanic 10-02-2008 11:00 PM

temizlik yapan hanımlara ufak bir öneri.. 12389

diyelimki ütü yapıyorsunuz bunu olumlamaya çevirin..
düzelmesini istediğiniz konu ne ise onu arındırıp harika bir hale getirdiğinizi düşünün..

yada çiçekleri sularken.. dileklerinizi sulayıp büyüttüğünüzü..
etrafı toparlarken içinizde ki ve geçmişteki dağınıklıkları düzenlediğinizi...
bişeyler yıkarken yada ovarken kötü anılarınızı ışıl ışıl yaptığınızı düşünün...

hem daha keyifli bir temizlik olacak.. hemde bilinçaltınızı rahatlatmış olacaksınız...

bende evimde çok titiz ve düzenliyimdir..
bu kadar özenli olmamızın malesef bilinçaltında farklı kodları oluyor..
bir arınma isteğinin dışa vurumu..

tabii arınmak istediğimiz konu kişiler arasında farklılıklar gösterir elbette ama
(ki bunun bazen farkında olmayız zamanla açığa çıkar mutlaka)
dediğim yolu izlerseniz içinizin rahatladığını göreceksiniz..

alerji olmak elbette fizyolojik sebep olarak gözüksede
buda bu arınma duygumuzu engellemeye çalışan bir set olarak
karşımıza oturur.. benzer alerji problemini 2 yıl kadar önce bende yaşadım..

kendimi titizliğim konusunda anlamaya başladıkça alerjimde kendiliğinden ortadan kalktı..

sevgiler.. actionsmile

Mustang 11-02-2008 11:27 AM

Bu gün yine erken kalkıp kahvatımı yapıyordum ki telefon çaldı.Can dostum elmasımın annesi vefaat etmiş.Oda benim gibi anne özürlü ama inanıyorumki çok üzülmüştür.Onunla yazışmalarımızda annesinin 20 gündür hastanede olduğunu bay-pas ameliyatı olduğunu söylemişti.Dünde beyin kanaması geçirdiğini öğrenmiştim.Bu anneme birşey olursa ne yaparım diye düşündürdü.Şu an okadar nötür bir haldeyim ki artık ona kızgın bile olmadığımı fark ediyorum.Af etmişmiyim onu bilmiyorum. Bu aralar kendimi hafiflemiş gibi hissediyorum.Geçmişi düşünerek veya geleceğe kaygılanarak yaşamayı bırakıyorum.Sadece bu gün ,şu anı yaşamak vekendimi mutlu etmeye çalışıyorum.Güzel bir kitap,iyi bir kahveve sesizlik.Gamze ,Mustafa vesohbet.Erken kalkma,şükür ve huzur.

kutalmisoglu 11-02-2008 12:14 PM

doğru söylüyosun.insan geçmişine üzülüp gleceği için fala kaygılanmamalı.
şuanı yaşamaya bakmalı.anıdan keyif almalı.

shamanic 11-02-2008 05:29 PM

başınız sağolsun... sad456

iyi ve ya kötü bir anneyi kaybetmek daima hüzün verir..
arkadaşınıza büyük sabır diliyorum.. sad456

dilerim bu dünyadan bedenen ayrıldığımızda iyi enerjiler bırakacak kadar güzel bir yaşam yaşarız... b456

sevgiler..

Mustang 12-02-2008 12:48 PM

Dostlar sağ olsun ...İnsan hayatı kendine uzun gelsede aslında kısa bir andır.Önemli olan ne kadar uzun oldugu değil nasıl yaşandığıdır.Arkamızda güzel bir iz bıraka bilmişsek ne mutlu bize.Yaşlı bir teyze bir soh bet sırasında biznedense en sevdiklerimize hiç değer vermeyiz hiç sevmediklerimizide çok önemseriz.En değerli varlıklarımız çocuklarımız ama onları ne misafir sofralarına otutuk,nede salonlara soktuk demişti.Bende çocukluk anısı olarak hatırladığım şey annemin misfir geleceği zaman bizeoraya oturmayı ,buraya basmayın ,yaramazlık yapmayı sözleridir.Oysa annemle olan anılarımın okudğumuz kitaplar hakkında olmasını isterdim.Ancak hayal çünki kitap okuyan birinden hiç hoşlanmazdı.Hayatı temizlik yemek le geçti.onlarda suya yazı yazmak gibi birşey.Ben hayatımda hiç yurt dışına gitmedim ama gitmek istediğim yerler hakkında gezi kanalları seyrediyorum bir gün gittiğimde hiç yabancılık çekmiyeceğim. Biyografi okumayı severim insan hayatları beni etkiler.Yaşanmış yerler, eşyalar ,kitaplar busitede her birinizin hikayesi bana hayatımın bir yerinden dokunuyor.Yaşadıklarınız veçözümleriniz ayrı bir deneyim.İyiki varsınız. kiss3

Mustang 13-02-2008 09:15 AM

Dün akşam okuduğum kitabı bitirdim .Esma Ocak'ın Münier isimli romanı.Çok iyi yazılmış,1. dünya savaşı zamanını çeşitli yerlerini özelliklede doğuda yaşananları anlatmış .Kadın erkek ilişkilerine o dönemin zorluklarına değinmiş. Şimdi içinde bulunduğumuz şartların o zaman düşte bile görülemiyeceğini düşündüm.Kuzenim Amerikada ama sanki burada imiş gibi birbirimizle görüşüyoruz.O zamanlarda ülke içinde haberleşmek bile çok zormuş.İyiki bu devirde yaşıyorum deyip halime şükretim.Her sabah yaptığım gibi bu sabahta şükürlerimi yaptım bugün biraz daha fazla şeye şükretim.Bazen ne kadar gereksiz şeylere kafa yorup üzülüyoruz.Çakıl taşları ile oynarken dağları görmüyoruz.Karamsar olunamayacak kadar güzel bir gün dışarda pırıl pırıl bir güneş var,içim kıpır kıpır. 96

Mustang 14-02-2008 04:49 PM

Allaha milyonlarca şükürler olsunki bana çocuklarım gibi iki tane pırlanta nasipetmiş.İkisinide çok seviyorum.İkiside içlerinde insanlığın en yüce vasıflarını barındırıyorlar.Hayata insani değerler açısından hazırlar.Ben onlara daima bir yol gösterici oldum onlar kendi yataklarında akmaya devam ettiler.Bu gün Gamzenin doğum günü kuzum 24 yaşına giriyor.Dün beşik başında iken bu günleri hayal etmek bile ne kadar zordu .Şu anki en iyi arkadaşım iyiki varsın.Seni iyiki doğurmuşum.SENİ ÇOK SEVİYORUM... kiss3

Mustang 16-02-2008 03:47 AM

Secret kitabını okuduktan sonra kendimi nasıl olumlaya bilirim diye düşünüyordum .Öncelikle kullandığım kelimelerle işe başladım. Kulandığım kelimelerden beni koru ,beni esirge ,yokluğa düşürme,hayat çok zor gibi kelimelerin listesini yaptım.Olumlu okadar az kelime kullanıyormuşumki şaşırdım.Olumsuz kelimeleri olumlularla değiştirmekle işe başladım.Ayıp,günah ,yasak üçlemesinden vazgeçtim gerçi bundan çocuklar soru sormaya başladıklarında vazgeçmitim ama derindekileri yokluyorum .Hayatı yasaksı z, günahsız,ayıpsız yaşayalım demiyorum elbete hepsinden mantık çerçevesinde olacak sınırlarımız olacak kendi içbenliğimizde değil.Toplum zaten sınırlar getiriyor.Çekim yapabilmek bana çok iyi geldi.Ben parayı hep araç olarak görmüştüm vehiç önemli değil öncelik sırasının en altına koymuştum.Bu yüzden evlendikten sonra çok maddi sıkıntı yaşadım taki paranın çok büyük bir güç olduğunu anlayıncaya kadar.Şimdi kendime parayı çekiyorum ve para banageliyor.Ben hep ay bugün hiç iyi değilim diye güne başlardım.Şimdi güne sağlıklı kalka bildiğim için şükrederek kalkıyorum.Geçen sene müthiş diz ağrılarım vardı ne yaptı isem geçiremedim.Ben çekim yaptığımdan beri zaman zaman ağrısa bile eski halimden eser kalmadı.Çok şükür Allahım o günleri geride bıraktım.Her ne yaşarsak yaşayalım evimde bolluk ve bereket var dolapta hiç bir şey yoken bir bakıyorum eşim eli kolu dolu geliyor ve bir çok herşeyi var olan insandan daha iyi yaşıyoruz.Dün duşa girdiğimde tepemden dökülen suları benim üstümdeki bütün olumsuzlukları arıttığını ta derinlerdekini bile dedim.üstümdeki olumsuzlukları atıp yeni doğmuş bir bebek kadar ön yargısız olduğumu hissetim olumlama işe yaradı .Bu günü hiç bir şeye fazla tepki vermeden geçirdim .Anneme gitmeme rağmen gayet iyi geldim. Bundan sonra her duşta uygulamaya karar verdim suyun arındırma gücünü hayatımdaki tortulardan kurtulmak içinde kulanacağım.Bu konuda deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. kiss3

shamanic 16-02-2008 05:05 AM

banyo yaparken deniz tuzu kullanmanızıda öneririm..

deniz tuzu yoksa iyotlu normal tuzda olur...

bir kabın içerisinde tuz ve suyu ertiterek tüm vucudunuzu bu su ile durulayın..
hem cildiniz güzelleşir (ki duş sonrası nemlendirici yağ yada krem kullanın ) hem enerjiniz güzelleşir.. thumbsanim

http://img151.imageshack.us/img151/8...eanivt1fz2.gifduş alırken bunu bir ritüele çevirirseniz yaşadığınız farklılığa inanmakta güçlük çekebilirsiniz.. http://yelims3.free.fr/Maison/PrendreUnBain.gif

ve niyet her şeyden öenmlisi bu galiba... ttli3

niyet ediyorum üzerimden akan bu sularla bedenimdeki zihnimdeki auramdaki tüm negatiflerin arınmasına...
pozitif enerji ile dolmasına.. bu güzel enerjinin en derinimdeki noktamdan en dış noktama kadar tüm varlığımı sevgi ve huzur ile doldurulmasına.. ...

su ile iletişimde olmak.. suyun bilincinden yararlanmak ta ayrı bir keyiftir..
üzerinizden akan suyu her anlamda hissederek varlığını onurlandırmak.. tender45 http://yelims3.free.fr/Maison/PrendreUneDouche.gif
akan suya gözleriniz kapalı bakarken ışıl ışıl sihirli küreciklerin başınızdan aşağıya tüm vücüdunuzda hissetmek
v.b gibi daha da genişleterek kişsel bir niyetiniz ve imgelemeleriniz olabilir.. http://yelims3.free.fr/Maison/PrendreSaDouche.gif

http://img64.imageshack.us/img64/1475/423velapf8xs4.gifayrıca tütsü ve mum yakarak ta aldığınız duşu bir enerji terapisine dönüştürebilirsiniz.. b456

sevgiler.. kiss3

Mustang 16-02-2008 04:46 PM

Merhaba herkese, shamanic sana teşekürederim bana bu konudaki katkından dolayı.Sitede gezerken tuzla ilgili olan konuyu okumuştum.Ben çabuk unutuğun içinde yazmıştım .Bu aralar yoğun olduğum için okumayı unutmuştum hatırlatığının için sağol deneyeceğim.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:36 PM.