Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Nasıl Dinleyebilirim (http://www.hayatimdegisti.com/forum/nasil-dinleyebilirim/)
-   -   Genel Kullanım Rehberi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/nasil-dinleyebilirim/1931-genel-kullanim-rehberi.html)

Işıldayan Safir 24-01-2011 01:18 AM

Cevap: Genel Kullanım Rehberi

Alıntı:

hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 16123)
Nasıl Dinlenmeli
Telkinleri dinlerken müziğin sesini çok açmaya gerek yoktur. Müziğin sesini duymanız kâfidir. Müziğin sesini çok açılması ile etkinin artması arasında bir orantı yoktur. Telkinler dinlenirken başka işlerle uğraşılabilir; TV izleyebilir, kitap okuyabilir, çalışabilir, başka müzik dinleyebilir, kısacası her türlü günlük aktivenizi yapabilirsiniz. Hatta uyurken bile dinleyebilirsiniz (sizi rahatsız etmeyen bir müzik türü ve ses düzeyi ile).

Rehber bölümünü daha dikkatli inceleyelim. Aynı soruları tekrar tekrar sormayalım. ttli3

Sevgiler. actionsmile

fobia 10-02-2011 01:10 AM

Merhabalar. Suçluluk(doğa) ve Ego (klasik müzik) telkinlerini indirip dinlemeye başladım. Özellikle klasik müzik uzun süre dinledikten sonra bıktırıyor biraz. Şunu sormak istiyorum. Playlistime ego ve suçluluk telkinlerinin değişik versiyonlarını ekleyebilir miyim? yani şu şekilde:

1-Suçluluk-Ney
2-Ego-Klasik
3-Suçluluk-Doğa
4-Ego- TSM
5-Suçluluk- Klasik
6-Ego-New Age

ac_milan_ac 10-02-2011 01:19 AM

sadece kendi görüşümü paylaşacağım.dediklerimin kesinliği yok sadece bugüne kadarki okuduklarım şeylerden yola çıkarak bu soruyu yanıtlayacağım.

bir başka konudada bu soru gibi bir soru görmüştüm.altındaki cevaplara baktım ve telkinlerde müzik türünün önemli olmadığını gördüm.yani telkin içeriği suçluluk-ney dede aynı suçluluk-klasiktede aynı suçluluk-doğadada aynı vs. hangi müziği dinlerken keyif alıyorsanız onu dinleyin.bende öyle yapıyorum sevgiler

Işıldayan Safir 10-02-2011 01:19 AM

İstediğiniz versiyonu dinleyebilirsiniz.

Sevgiler. actionsmile

fobia 10-02-2011 02:00 PM

İlginiz için teşekkür ediyorum.

e_yilmaz 10-02-2011 02:30 PM

herkese selam telkinleri dinlemeye devam
ben bi şey soracam telkinlerin ney li olanlarında alttaki subliminal sözleri kısmen duyuyorum ama doğa sesindekileri duymuyorum. telikinleri duymanın bir sakıncası var mı yada neden ney de duyuyorumda diğerlerinde duyamıyorum. telkinleri duymak pozitif bir katkı sağlar mı ?
duyuyorum derken birinin konuştuğunu anlıyorum manasında yoksa ne sölendiğini pek anlayamıyorum
cvb nızı bekliyorum

ac_milan_ac 11-02-2011 02:19 AM

Telkini duymanın direnç oluşturabileceğini okumuştum.bu yüzden müziğin sesini telkinlerin duyulmayacağı şekilde açmakta yarar var diye düşünüyorum.

Ayrıca telkinleri dinlerken dikkatinizi telkinli müziğe değilde başka bir yere verirseniz. örneğin tv , bilgisayar vb. sonuçların daha iyi olacağını okumuştum.

birde uyuyken dinlemek daha etkiliymiş

dediklerim kendi yorumum.kesinlik yok.

nazlibebek 20-02-2011 02:41 PM

meraba benim bi sorum vardı ben 3 gun oldu telkinleri dinleyeli ve geceleri yatarken dinliorum.ve gozlerimi kapattıgım an korkunç şeyler gormeye başlıorum korkunç ruyalar goruorum ve hergun annemi çagırıorum tek başıma uyuyamıorum açaba bunun nedeni telkinlerden mi kaynaklanio cvp verirseniz sevinirim tşkler.

Işıldayan Safir 20-02-2011 03:54 PM

Alıntı:

nazlibebek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 790816)
meraba benim bi sorum vardı ben 3 gun oldu telkinleri dinleyeli ve geceleri yatarken dinliorum.ve gozlerimi kapattıgım an korkunç şeyler gormeye başlıorum korkunç ruyalar goruorum ve hergun annemi çagırıorum tek başıma uyuyamıorum açaba bunun nedeni telkinlerden mi kaynaklanio cvp verirseniz sevinirim tşkler.

Telkinleri ilk dinlemeye başladığınızda bu tür etkiler görebilirsiniz. Bu blokajlarınızla ilgilidir muhtemelen. Rüyalarda değişim bölümümünü inceleyebilirsiniz dilerseniz.

http://www.hayatimdegisti.com/forum/ruyalarda-degisim/

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...r-musunuz.html

Sevgilerimle. actionsmile

nazlibebek 20-02-2011 04:24 PM

peki bu ne zamana kadar surer hep bole korkarak mi uyuyçam bide içimden aglamak gelio bunlar geçiçi şeylermi?

Işıldayan Safir 20-02-2011 04:41 PM

Alıntı:

nazlibebek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 790833)
peki bu ne zamana kadar surer hep bole korkarak mi uyuyçam bide içimden aglamak gelio bunlar geçiçi şeylermi?

Tabii ki hayır. Bastırdığınız duygularınız ya da korkularınız şuan açığa çıkıyor. Bir süre sonra rahatladığınızı gözlemleyebilirsiniz. Ağlamak istediğinizde yine ağlayabilirsiniz. Bu da güzel bir etki aslında. Ağlama isteği hakkındaki bölümümüzde de yeterli açıklamalara ulaşabilirsiniz.

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...si-amp-istegi/

nazlibebek 20-02-2011 04:52 PM

ilginiz için çok teşk ederim.. saolun

ilker83 28-02-2011 12:13 AM

Amacınızı belirtmissiniz fakat kim olduğunuzdan bahsetmemişsiniz uzmanlık alanınız nedir

müziklerdeki sesleri yani konuşmaları insan kulağınız duyabileceği frekansa nasıl getirebiliriz ? ilk önce bunu paylaşmalısınız bence , "çeşitli programlar ile sesleri ayıranlar olmuştur.Telkin metinleri ile aynı olduğu teyid edilmiştir"

bunu kişisel bilgisayarlarımızda yapıp sonuıcu görmek daha mantıklı değil mi?

eleştiricilerim yapıcı niteliktedir çalışmalarınızda başalılar dilerim

Telkinleri dinlerken sadece müzik duyuyorum ne bileceğim ardında başka bir şey söylenmediğini?

bu açıklamanın yerine bu

OkY58 11-03-2011 04:34 PM

Merhaba.Ben depresyon dünde kaldıyı dinlemek istiyorum fakat sürekli dinlenmemesi gerektiği yazılmış.Tam olarak kaç gün ve günde kaç saat dinlenilmeli bilgilendirirseniz sevinirim.

Işıldayan Safir 11-03-2011 04:42 PM

Alıntı:

OkY58 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 792848)
Merhaba.Ben depresyon dünde kaldıyı dinlemek istiyorum fakat sürekli dinlenmemesi gerektiği yazılmış.Tam olarak kaç gün ve günde kaç saat dinlenilmeli bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhabalar,

Depresyon telkini hastalık adı taşıdığı için sürekli dinlenilmesini önermiyoruz. Şu kadar saat, bu kadar gün dinleyin diye bir şey söyleyemeyiz. Çünkü telkinlerin kişiler üzerindeki etki süreleri farklılık göstermektedir. Şu şekilde düşünebilirsiniz. Grip oldunuz ve grip ilacı kullanıyorsunuz. Grip geçtikten sonra tekrar ilaç almanız anlamsız olur. Aynı şekilde kendinizi iyi hissettiğiniz bir zaman da depresyon telkini dinlemeyin. Bu hala depresyonda olduğunuz mesajını vermenize neden olur. Onun yerine mutluluk telkinini dinleyebilirsiniz.

Sevgiler. actionsmile

güzelolacak 13-03-2011 05:43 PM

herkese merhabalar::)
bende yeni üyeyim bu harika foruma..blissyBaşta Atakan bey olmak üzere tüm emek verenlere sevgilerimi sunmak istiyorum öncelikle25889
hemen hemen formun tamamına yakınını okudum.ama bir iki şey aklıma takıldı.sorulmuş-cvplanmış ve benm gözümden kaçmışsa özür dilerim:

1-ego güçlendirici ve suçluluk başlangıçta mutlaka birliktemi dinlenmesi gerekiyor??mesela ben ego güçlendiricinin 4 farklı versiyonundan media playerda liste yaptım liste başa dönüp tekrarlıyor.yanlışmı yapmışım,bu listeye mutlaka suçluluğuda mı eklemeliyim??(ego+suçluluk diye belirtmişsiniz zaten ama; ben önce ego iki hafta sonra suçluluk şeklinde algıladım)

2-kulağı rahatsız, duyu kaybı olanlarda (%50 duyu kaybım var her iki kulaktada kulak zarım delikagl34)''Duymak ile algılamak farklıdır beynimiz belli bir db(ses seviyesi) altındaki sesleri bilinçaltına iletir.''

bilgisine istinaden kulağım bu birdb lik sesi bilinç altıma iletmede zorluk çekiyomudur acaba?hy789daha yüksek dinlemekle mi çözümlenebilir?gerçi duyabileceğim kadar açtığımda bile bazı versiyonlarda Atakan beyin sesini bile zaman zaman duyuyorum ama4897yada bu tamamen algılamayla mı ilgili bişey de kulağımın bir dblik sesi iletmesiyle alakası yokmu?dusun2

birde dinleyen arkadaşlar en fazla dört versiyon var.hep aynı şeyi 8-10saat dinlemkten hiç sıkılan yokmu ?ben sesini çok açmadan,kaptırmadanda dinlesem sıkılıyorum..sadanimego güçlendirici adnan çoban tudem hiç bilmediğim bir şarkıydı ezberledim vallahiigirlhaha

Işıldayan Safir 13-03-2011 06:12 PM

Yanımıza hoşgeldiniz.

İkisinin birlikte listelenerek dinlenmesini öneriyoruz. Ayrı ayrı dinlemeyiniz. Aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz sorunuzla ilgili olarak.

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...lemeyiniz.html

Yine etki açısından telkinlerin sesini az da olsa duyuyor olmanız gerekiyor. Çok yüksek açmanıza gerek yok. Müzikleri az da olsa duymanız yeterli. Eğer aynı müzikleri dinlemekten sıkılıyorsanız sadece doğa versiyonlarını ekleyerek gece uyurken dinleyebilirsiniz. Bir telkinin tüm versiyonlarını dinlemenize gerek yok. Tercihinize bırakılmıştır hangisini dinleyeceğiniz.

Sevgiler. actionsmile

güzelolacak 13-03-2011 06:24 PM

hiç bu kadr hızlı cevap beklemiyordum harikasınız çokk teşekkürlercilgin897music45t678

Işıldayan Safir 13-03-2011 06:34 PM

Teşekkürler.

Sevgiler. actionsmile

Berilce 24-03-2011 02:44 PM

Beynimize bir çok yerden yapılan algı yayınını düşünürsek, insanın kendi istediği ve onu ilerletebilecek, daha iyi, daha
yetkin bir insan durumuna getirebilecek bir uygulamayı biz niye kendimize yapmayalım? Siteyi hazırlayanlara
ve emeği geçenlere teşekkürler...

Berilce 24-03-2011 02:50 PM

İçinde olumsuz ifade olan o kadar çok söz, deyim var ki Türkçemizde;
"kazasız belasız git", " Acıma acınacak hale düşersin", "Dimyata giderken evdeki bulgurdan olma
v.s. gibi çok uyanık olup, negatife hiç yer vermemek gerekiyor aslında...

herşeyim çocuklarım 29-03-2011 12:29 PM

Merhaba;
Site kurallarıyla ilgili yazınızı okudum.Orda rehberden bahsediyosunuz.Rehber linkini bulamadım..Ya da göremedim:)) Yardımcı olur musunuz??
Sevgiyle kalın..

Işıldayan Safir 29-03-2011 12:52 PM

Alıntı:

herşeyim çocuklarım Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 794603)
Merhaba;
Site kurallarıyla ilgili yazınızı okudum.Orda rehberden bahsediyosunuz.Rehber linkini bulamadım..Ya da göremedim:)) Yardımcı olur musunuz??
Sevgiyle kalın..

Bu konu rehber bölümünde yer almaktadır. Genel olarak üyelerimize incelemelerini söylediğimiz ve linkini verdiğimiz başlıkta yazmışsınız mesajınızı zaten. Bu konuyu mutlaka incelemenizi öneriyoruz. Daha kapsamlı bir rehber taraması için aşağıda verdiğim linkteki kategorileri ve içindeki başlıkları inceleyebilirsiniz.

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...ru-sormayiniz/

HUSSEİN07 02-04-2011 05:21 PM

ben günde 20 bazen 24 saat dinliyorum bi zararı olur mu?

Işıldayan Safir 02-04-2011 05:35 PM

Gün içinde dinlenilmesi için önerilen maksimum süre 8-10 saattir. Önerilen sürelerin üzerinde dinlemeyiniz.

Sevgiler. actionsmile

HUSSEİN07 02-04-2011 05:45 PM

tşk ederim bunu öğrenmem iyi oldu 2 haftadır günde 18 saatin üstünde dinliyordum
sevgiyle kalın

Işıldayan Safir 02-04-2011 05:53 PM

Alıntı:

HUSSEİN07 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 795051)
tşk ederim bunu öğrenmem iyi oldu 2 haftadır günde 18 saatin üstünde dinliyordum
sevgiyle kalın

Çok sık tekrar ediyoruz ancak gözünüzden kaçtı demek ki. Dinlediğiniz telkinleri bilinçaltınızın işlemesi için ve zihninizi dinlendirmek için zaman vermezseniz bir anlamı olmaz. O nedenle günlük 8-10 saatin üzerine çıkılmamasını öneriyoruz.

Sevgiler. actionsmile

ciddikiz 16-04-2011 01:48 PM

merhaba yaklaşık bir süredir suçluluk duygusu ve ego güçlendirici telkinleri dinliyorum,ama her gün düzenli olarak 8 saat kadar dinlediğimi söylememem.bunun olumsuz bir etkisi olur mu,ayrıca bu iki telkini çıkartıp yeni telkin mi eklemeliyim yoksa bunların üzerine mi eklemeliyim?son bir soru dahaa :)) üzerine ekleyeceğim telkinleri ayrı ayrı mı yoksa aynı anda mı eklemeliyim en fazla kaç telkin ekleyebilirim:)) çok oldum biliyorum ama yardımcı olursanız sevinirim :))

Işıldayan Safir 16-04-2011 02:21 PM

İçinde bulunduğunuz başlığı ve aşağıda linklerini verdiğim başlıkları incelerseniz sorularınızın yanıtlarına ulaşabilirsiniz.

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...lemeyiniz.html

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...yebilirim.html

Sevgiler. actionsmile

ciddikiz 16-04-2011 02:49 PM

teşekkür ediyorum.ben ego ve suçluluk duygusunun üstüne kendine güven ve sosyal fobiyi dinlemeyi düşünüyorum.ama sosyal fobiye mi sosyallik artırıcıya mı öncelik vermeliyim:))

herşeyim çocuklarım 18-04-2011 11:53 AM

Herkese Merhaba;
Bir şey sormak istiyorum; ben bu telkinleri yaklaşık olarak 3 haftadır gündüzleri işyerinde dinleyebiliyorum.Çünkü akşamları fırsatım ve imkanım yok. Ayrıca pazar günleri hiç dinleyemiyorum.Bunun bi sakıncası var mı onu öğrenmek istiyorum. Yani 1 gün ara vermek etkisini kaybettirir mi? Bunun için bir öneriniz ver mı?????

Işıldayan Safir 18-04-2011 12:28 PM

Ara verdiğinizde dinledikleriniz boşa gitmez.

herşeyim çocuklarım 18-04-2011 04:28 PM

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 796299)
Ara verdiğinizde dinledikleriniz boşa gitmez.

cevap için teşekkür ederim.oldukça kısa ve net olmuş..partysmiley bu cevaptan anladığım ara vermemin bi sakıncası yokyu89 o zaman bir soru daha sorucam izninizle:)

daha önce bu soruyu başka bir konunun dışında sormuştum ama madem burdan cevap veriyosunuz burdan sorayımy789bana kızmayın ne olur..
geceleri dinlemek istedimizde kulaklıkla dinlemek mi hoparlör mü daha iyi olur.sitede bi kaç yere baktığımda hoparlör yanıtı sanki doğru seçenek ama bilemiyorum.anladığım kadarıyla kulaklıkla dinlendiğinde bazen bilinçaltımız bu sesleri duymuyormuş..doğru biliyor muyum bunu merak ediyorumhappy6çok teşekkürler şimdiden:)O0

jeoastek 18-04-2011 05:15 PM

Birşey sormak istiyorum..doğru yerdeyim sanırım :)
Telkini dinlemeye başladığımız zaman 4 veya 7-8 saat v.s. hiç ara vermeden mi dinlememiz gerekiyor..Ben iki saat dinliyorum işim çıkıyor veya uygun ortam olmuyor kapatmak zorunda kalabiliyorum sonra tekrar dinlemeye başlıyorum ama arada bazen 5-10 dk bazen saatler süren işim oluyor..Uyurken kesintisiz dinleyebileceğimi biliyorum ama benim için önemli olan kapatıp açmanın bir mahsuru varmı..Rehberi okudum ama istediğim cevabı verecek bir bilgi bulamadım..4897

bluegirlx 18-04-2011 10:34 PM

istediğiniz gibi dinleyebilirsiniz..kapatıp açabilirsiniz..bu sorun olmaz.
ama direnç oluştuğu için bırakmamak lazım.

jeoastek 19-04-2011 12:55 AM

Alıntı:

bluegirlx Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 796351)
istediğiniz gibi dinleyebilirsiniz..kapatıp açabilirsiniz..bu sorun olmaz.
ama direnç oluştuğu için bırakmamak lazım.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim :)
Dinlemekten vazgeçmeyeceğim ama benden kaynaklı ara vermeler oluyordu onu öğrenmek için sormuştum..Direnç oluşursa bırakmak niyetinde değilim..

sschlange 07-06-2011 12:56 AM

bir soru: farklı telkinleri eş zamanlı dinlemenin sakıncası yada etkilerinde azalma var mıdır,mesela winamp ta ego güçlendirici çalarken, media player da erken uynama çalması gibi?

macadam2k6 04-07-2011 06:36 PM

Merhaba,
Ben sitenizi ilk defa bugün ziyaret ettim ve yazılanlar/anlatılanlar bana çok ilginç geldi.
Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Teknik bir konuda takıldım.
Sizin kayıt esnasında müziğin içine eklemiş olduğunuz telkinler hangi frekansta ekleniyor ?
Bu sorumun nedeni, benim bu kayıtları dinlediğim kulaklık sizin kayıt yaptığınız frekans aralığını desteklemiyor ise sonuç alamam sanırım ? (Örneğin bir kulaklık 20-20000 hz. aralığında çalışırken diğeri 40-18000 hz olabilir)
Bu aralık içindeki sesleri zaten duymam gerekir diye düşünüyorum.

bluegirlx 04-07-2011 08:03 PM

merhaba hoşgeldin sefalar getirdin. evet kulaklıkla dinlenmesi frakansların duyulmasını kısıtlayabileceği için dinlenilmesi önerilmiyor hoporlörle dinlenilmesi öneriliyor..keyifli formlar..

Uğur Böceğim 08-08-2011 08:13 PM

peki 10 dk lık bir telkini 8 saat boyunca tekrar tekrar baştan başlatıp mı dinlicez ?

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:58 AM.