Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Mutfak Sohbetleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutfak-sohbetleri/)
-   -   hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutfak-sohbetleri/2768-hayatim-degisti-site-sakinlerinin-yemek-sohbetleri.html)

tresor 01-12-2007 03:23 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 

suzzycım naptın yahu bu tarıfler harıka en sımdı kavunu , tahını nerden bulucam onu dusunuyorum hos rakı da yok , etımek tatlısı bılenınız var mı bugun onu deneyecegım.

Size bugun ogrendıgım ve yedıgım ıtalyan aşçıdan tarıf:)

KABAKLI TONLU PENNE
Burada onemlı olan karıstıracagımız malzemenın oncelık sırasıymıs, once kabakları ( bızım bıldıgımız kabak dıger kabak degıl), kucuk kucuk keserek az bır yag ıle kavuruyoruz , arkasından 1 adet kup seklınde dogradıgımız soganları da ıcıne eklıyoruz. Az bıraz ıkısını kavurduktan sonra 2 adet orta buyuklukte domatesı kup seklınde dograyarak bu karısımın ıcıne atıyoruz. En son olarak bır adet ufak ton balıgını ezerek ıcıne katıyoruz. Sonuc super mutlaka deneyın, en son olarak da makarnanın ıcıne bu karısımı karıstırıyoruz. Afiyet olsun.

suzzy 01-12-2007 03:51 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
tresor'cum etimek tatlın hazır umarım işine yarar.....


http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek...imek_tatls.JPG

ETİMEK TATLISI
Malzemeler:
Alt katman icin:

1 paket etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebi icin:

1/2 paket margarin
3 türk kahvesi fincanı un
8 yemek kaşığı şeker
1 kilo süt
vanilya
damla sakızı
Uzeri icin:krem şanti

Yapilisi:

Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır.
Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır.
Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.
Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır.
Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür.
Krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun.


tresor 01-12-2007 05:09 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
cok tesekkur edıyorum hemen yaptım ama krem santı koymadım hındıstan cevızı dokucegım ustune bakalım nasıl oldu cok merak edıyorum uy897

Akulina 02-12-2007 08:06 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
offf etimek tatlısı süper olur ya...canım istedi bak şimdi:)

suzzy 04-12-2007 03:48 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
Yaz sonrası, hatta bazen de yaz boyunca yağmurlu ve kapalı bir havanın özlemini duyarım! Hava güneşli olduğunda evet mutlu olurum ama evde oturursam da kendimi bir garip hissederim, mutlaka çıkmak isterim!
Halbuki hava kapalı olduğunda evde oturmanızda bir sakınca yoktur ! Dışarı çıkmamanız için çok geçerli bir sebebiniz vardır! Ve böyle havalarda en güzel şey güzel bir çay demleyip (ya da nefis bir kahve yapıp), yanına da şöyle atıştırmalık bişeyler hazırlamak, evi mis gibi kurabiye-kek-simit kokusu ile doldurmaktır! Sonra da alıp bunları camın yanında yağmuru izleyerek yemektir!
Çalışırken de okurken de, yağmurlu günlerde hep "şimdi evde olsaydık, battaniyenin altına girip, çay ve kurabiye eşliğinde televizyondaki eski Türk filmlerini izleseydik" diye hayaller kurardım! En çok da karlı günlerde bunu isterdim! Ah keşke lapa lapa kar yağsa da yapsak bu hayali !

suzzy 04-12-2007 03:50 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
Bu yüzden de bu seferlik nispeten sağlıklı bir hamurişi olsundedim! Çok sevdiğim kitabım "Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri" (Arzu Aygen-Ülfet Aygen) hemen imdadıma koştu!

Malzemeler:

1 çay bardağı susam
3.5 su bardağı tam buğday unu (benim unumla 3 bardak yetti)
1 çay bardağı yoğurt
6 yemek kaşığı ya da 150g oda sıcaklığında eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yumurta (akı sarısı ayrılmı)
1 tatlı kaşığı bal (ben pekmez koydum o da güzel oldu)
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Yapılışı:

Fırınınızı 180 (turbo 160) derecede ısıtın, fırın tepsisini yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Susamı geniş bir tabağa alın.
Unu geniş bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Eleğin üzerindeki kepeği de içine katın.
Yoğurt, tereyağ, zeytinyağ, yumurta akı, bal, karbonat, mahlep ve tuzu ortasına koyup güzelce yoğurun
Kabın kenarlarında ayrılmaya başlayınca, elinize yapışmadan toplar yapabildiğiniz zaman, ceviz büyüklüğünde 20 parça koparın.
Kopardığınız hamur parçalarını elleriniz arasına yuvarlayarak uzatın ve iki ucunu birleştirip halka haline getirin. Ben dayanamam hamurla hemen oynarım ve bir sürü değişik şekil yaparım! Örneğin 3 küçük uzun parçadan saç örgüsü yapıp uçlarını birleştiririm ya da düğüm (kalp) gibi yaparım (pretzel krakerleri gibi). Mert için de minik simitler yaptım, o da bayıldı bu işe!
Halkaları önce yumurta sarısına sonra da susama batırın. Ben bazılarına sadece çörek otu, bazılarına da hem susam hem çörek otu serptim.
Birbirine değmeyecek şekilde fırın tepsisine dizin.
Sıcak fırının orta rafında 20-30 dakika pişirin. Susamların üzerin pembeleşmiş olmalı. Hemen fırından çıkarın, alttan da hava alabileceği şekilde tel ızgara üzerinde ısıtın.
Kitaptaki notta mahlebin İdris ağacı ve kokulu kiraz ağacı da denilen mahlep ağacı meyvesinin çekirdeklerinin öğütülmesinden elde edildiği yazıyor. Kandil simidinin nefis kokusunun da müsebbibi olarak tanınırmış! Daha fazla bilgi burada.

Bu kitabı gerçekten çok seviyorum, daha önce de bir havuçlu kek tarifi vermiştim, o da nefis ve çok sağlıklı olmuştu. Tariflerde sadece tam buğday unu var ve beyaz una göre daha sağlıklı olduğu için bu da benim içime biraz olsun su serpiyor !

Yapanlara afiyet olsun.

alıntıdır....

pisimbat 04-12-2007 04:13 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
sevincli anaaaaaaaaaaaaaaaaa mutfağımızda olmuş bizim yhau ne şeker ayyyyyyyyy ayyy ayyyyyy 956k 25889 cilgin897 cat56 bi bardak süt verin yahu şu garip cat56 kiss3 aa34
ne biçim mutfak bursı böle dusun blook

aşçıbaşı kim çeşnibaşı kim dl67 krz67

suzzy 04-12-2007 04:40 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
Alıntı:

pisimbat Nickli Üyeden Alıntı
sevincli anaaaaaaaaaaaaaaaaa mutfağımızda olmuş bizim yhau ne şeker ayyyyyyyyy ayyy ayyyyyy 956k 25889 cilgin897 cat56 bi bardak süt verin yahu şu garip cat56 kiss3 aa34
ne biçim mutfak bursı böle dusun blook

aşçıbaşı kim çeşnibaşı kim dl67 krz67

http://www.petkulup.com/images/stori...e/sut_kedi.jpg

ve konuyu ufak bir bilgiyle süslüyoruz....AFİYETLER OLSUN PİSİCİİİİİMMM...ŞİFA OLSUN...BAL OLSUUUUUNNNN...

Filmlerde gösterilen sahnelerde kediler bir kap soğuk sütü bayıla bayıla içerler. Gerçek hayatta kediye süt vermek yarardan çok zarar getirir...
Süt kediniz için doğal bir besin olarak gözükse de inek sütü kediniz için hiç bir besi değeri sunmaz ve sindirim ile ilgili bir çok soruna neden olabilir. Bunun sebebi, bir çok kedi sütten kesildikten sonra laktoza karşı dayanıklılıları düşer. Bu düşüş, sütte doğal olarak bulunan şekeri sindiremedikleri anlamına gelmektedir. Bu durum ishale ve istenmeyen sindirim problemlerine neden olur.

Bazı insanlar, kedinlerin gerekli tüm besinleri alabilmek için süte ihtiyaç duyduklarını düşünübu doğru değildir. Gerçek, inek sütünün kedinin besin ihtiyacını karşılayamaz durumda olmasıdır. Eğer bir kedi sadece süt ile beslenirse uzun süre yaşayamaz. Örnek olarak vahşi kedilerin inek sütü içmek gibi bir fırsatı yoktur.

Kediniz yüksek kaliteli mama yediği ve temiz su içebildiği sürece tüm ihtiyaçlarını sağlamış olmaktadır. Süt tek başına hiç bir kedi için yeterli bir besin değildir ve hiçbir zaman bir mamanın ya da suyun yerine verilmemelidir. Kedinizin mamasını ya da suyunu süt ile değiştirmek kedinizin yetersiz beslenmesine neden olur.


suzzy 27-01-2008 12:31 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
fıçı sefası...

5 adet orta boy patates
2 adet kuru soğan
1 adet yeşil soğan
2 adet uzun patlıcan
2 adet kabak 4-5 adet domates
4-5 adet sivri biber
bir tutam maydonoz
tuz
karabiber
kırmızı biber
tere yağ

Yapılışı:
Patatesleri ortalarını oyup haşlıyoruz. Bu arada patlıcanları ve kabakları küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp kızartıyoruz. Sivri biberleride küçük halkalar halinde doğrayıp kızartıyoruz. Yağlarının süzülmesi için süzgeçte bekletiyoruz. Domatesler ve soğanları küçük küçük doğrayıp kızartmayla karıştırıyoruz. Tuz karabiber ve kızmızı biberi ekliyoruz. Haşlanmış patateslerin içine harcımızı kaşık yardımıyla yerleştirdikten sonra fırın tepsisine dik bir şekilde yerleştiriyoruz. Yeşil soğanları ikiye yada üçe bölüp harcın üzerine dik bir şekilde gömüyoruz. Her patatesin üzerine yarım çay kaşığı tereyaği koyulur. Patateslerin üçte birine kadar fırın tepsisi suyla doldurulur. Üzeri kızarıncaya kadar 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır.
afiyet olsun.
 
Servis Önerileri:
patateslerin içinide haşladıktan sonra rondodan geçirip içine kaşar peyniri karabiber ve tuz koyup misketimsi şekil verdikten sonra kızartıp fırın tepsisine ekleyip beraber pişirebilirsiniz.

Mustang 28-01-2008 04:24 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
http://img296.imageshack.us/img296/8097/resim009zi7.jpg

http://img296.imageshack.us/img296/997/resim013op3.jpg

Bende mutfağınıza yöresel bir yemekle katılayım

yağlama...
yarım kilo kıyma
4 tane soğan
3 kaşık salça
2 tane sivri biber
1demet maydanoz
tuz karabiber
Kıymalı bir harç hazırlanır bir kenarda durur.
Hamuru için
su, un ,tuz mayadanoluşan bir hamur yapılır.
Biraz mayalanması beklenir.Küçük bezeler yapılır.
Servis tabağı büyüklüğünde açılır hiç yağ koymadan
teflontavada pişirilir.
Bir kathamur bir kat kıymalı içten konulup bir kule yapılır.
Dörde bölünerek sevis yapılır. Üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür.
afiyet olsun...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.