![]() |
hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri hafif bir çorbayla başlayalım...ne dersiniz... Mantarlı Domates Çorbası Mutfak: Türk Süre: 40-60dk Servis: 4-6 Zorluk: Kolay Malzemeler 3 Çorba Kaşığı Margarin 1 Adet Soğan 8 Adet Domates 1 Kahve Fincanı İrmik 8 Su Bardağı Et Suyu 10 Adet Mantar 2 Kahve Fincanı Kaşarpeyniri Rendesi -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Yapilis Tarifi Tencereye 1 çorba kaşığı margarini alıp, eritin. Soğanı yemeklik doğrayın. Yağda kavurun. Domatesleri küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edin. Birkaç dakika çevirin. İrmiği koyup karıştırın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. 8 su bardağı et suyunu ilave edip, 20 dakika daha pişirin. Ateşten alıp süzgeçten geçirin. Kalan margarini ve küçük küçük doğradığımız mantarları ilave edin. 1-2 taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip servis yapın. alıntıdır... |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri İmambayıldı Malzemeler 3 domates 1 limon 8 patlıcan 4 sivri biber 1 dolmalık biber 4 soğan 1 demet maydanoz 3 diş sarmısak 5 su bardağı zeytinyağı 2 çay kaşığı şeker Tuz Patlıcanların saplarını 2 cm bırakarak kesin ve kabuklarını alacalı soyun ve tuzlayın. Soğan ve biberi temizledikten sonra, piyaz şeklinde kesin. Domatesleri soyup küçük parçalar halinde doğrayın. Sarmısak ve maydanoz temizleyip ince ince doğrayın. 1,5 çay bardağı zeytinyağında soğanları pembeleşinceye kadar sote edin ve biber ilave edip biraz daha kavurun. Domatesin üzerine iki su bardağı su koyun, şeker ve tuz ilave edip 20 dakika pişirin. Piştikten sonra sarmısak ve maydanoz ilave edin. Patlıcanların fazla tuzlarının temizlenmesi için bol su ile yıkayın ve sularını sıkıp süzün. Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın ve yağlarını süzerek pişme tepsisine dizin. Patlıcanların ortalarını bir kaşık yardımıyla yarın ve içine hazırladığınız dometesli garnitürü doldurun. Üzerlerini domates ve dolmalık biberle süsleyin. Garnitürün kalan suyunu imambayıldıların üzerine, bir limonun suyu ile birlikte dökün. Orta sıcaklıkta ısınmış fırına koyarak yaklaşık 20 dakika dibinde biraz su kalana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Kuzu Tandır Tarifi Malzemeler 800 gr. kuzu kol 2 adet havuç 2 adet soğan 1 demet maydanoz sapı 2 adet sivri biber 1 çay bardağı et suyu sıvı yağ, tuz, karabiber Yapılışı Ön hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun. Geniş bir fırın tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domatesleri, sivri biberleri ve maydanoz saplarını yerleştirin. Malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serperek 200 derecelik fırına koyun. Etin piştiğine emin olduktan sonra ki bu yaklaşık 40-45 dakika sürebilir. Fırından çıkartın. Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirin. 1 çay bardağı et suyunu da ekleyerek püre haline getirin. Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirin. Arzu ederseniz, yanına koyacağınız iç pilav ile servis yapabilirsiniz. |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri lezzetli mutfakların methini duyarız herzaman.... her şeyimiz var...ama bunca hanımın olduğu bir yerde zengin bir mutfağımız yok... neden?...... hanımlar ve beyler o güzel tariflerinizi bekliyoruz...biliyorum çok güzel şeyler sakladığınızı.... ben şimdilik kopye çektim bakmayın kusura...ama iyi tariflerim var benimde... http://www.portakalagaci.com/photos/...nkli_borek.jpg |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri aaaaa a aaaa bugun düşündüm bu sitede boyle bir bölüm olsa ne güzel olurdu diye.. blissy blissy blissy sihire bakkkk.sinyaller buluşmuş gene...cok sevindirdin beni suzzzy.. alk78 alk78 alk78 suzzy eline yüreğine aklina sağlik.. alk78 en kısa zamanda en sağlıklı ve en enteresan tariflerimle burdayim arkadaşlar. sevgiler kiss3 |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Bu ne acaba görüntüsü çok güzel] y789 tarifi varmı? suzzy maaşallah 10 parmağında 10 marifet güzellik sırları,yemek tarifleri,güzel resimler,hikayeler harikasın.. kiss3 lezzetli mutfakların methini duyarız herzaman.... her şeyimiz var...ama bunca hanımın olduğu bir yerde zengin bir mutfağımız yok... neden?...... hanımlar ve beyler o güzel tariflerinizi bekliyoruz...biliyorum çok güzel şeyler sakladığınızı.... ben şimdilik kopye çektim bakmayın kusura...ama iyi tariflerim var benimde... http://www.portakalagaci.com/photos/...nkli_borek.jpg [/quote] y789 |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri http://img38.yukle.tc/images/3328cicek.gif ooo ne güzel bir bölüm burası ellerine sağlık suzzycim... ark5 http://www.yemektarifleri.org/yemektarifleri.gif açılışa gelirken boş gelmek olmaz diye tatlı getirdim bende damla çikolatalı sütlü tatlı http://byfiles.storage.msn.com/x1pN1...9naVIrHnYOBeGw malzeme - 1lt süt - 10 yk. irmik - 12 yk. şeker - 1 pk. vanilya - 1 ad. portakal kabuğu rendesi - 1/2 sb. damla çikolata - 1/2 su bardağı file fındık - 2 yk. sana yağı hazırlanışı 1.derin bir tencereye sütü, şekeri ve irmiği koyup, karıştırarak, tatlı kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin. 2. portakalın kabuğunu rendeleyin. 3. tatlı kıvamına geldikten sonra içine portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. 4. tatlıyı ateşten almadan önce içine vanilyayı ekleyip, karıştırın. kaşık ile karıştırıp, hafifçe soğutun. içine en son yumuşamış sana yağını ilave edip karıştırın. 5. tatlının yarısını kare borcama alın. üzerine file fındık serpin. kalan tatlıyı çikolataların üzerine döküp düzeltin. en son olarak kalan file fındıkları ve damla çikolataları serpip, oda sıcaklığında soğutup, buzdolabında da 1 saat soğutup, servis edin. afiyet olsunnn |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri harika yaa ellerine sağlık suzzycim iyi fikir super ben buraya bir bakınayım dedim acıktım hemen.. tandırlar börekler..ohh ohh..azcık yesek bari.. hayatımdeğişti cafesinde kahve çay veriyorlar...eee sende arada bir bu tariflerinden ikram et bari..dimi yanii.. smil56 |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri canlarım hepinize teşekkürler.... yalnız bi ricaam var sizlerden...affınıza sığınarak, bu tarifleri okurken , kilo verme telkinlerini ihmal etmiyelim ciciler.... sevincli sonra tontiş bir hayatım değişti ailesi oluruz maazallah.... khkh56 khkh56 |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri suzzycim hem kilo verme telkinlerini dinleriz hem tariflerini uygulayabiliriz.Arkadaşlar dkz uygularsak kilo almayız .Yani acıktığınızda doyana kadar yerseniz hiç birşey olmuyor.Zayıflatan besin olmadığı gibi şişmanlatan besin yok.Güzellik ve bakım klübünde ben dkz diye başlık açtım ordan bilgilere bakabilirsiniz. Önemli olan tokken bişey yememk ,stok yapmamak,Tokken yediğimizde genlerimizde kıtlık olduğu için beynimiz kıtlağa girdiğimizi sanıyor ve hasta olmayalım diye yağ depoluyormuş.Ben herşeyi yiyorum ve kilomu veriyorum. Alıntı:
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:00 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.