Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Mutfak Sohbetleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutfak-sohbetleri/)
-   -   hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutfak-sohbetleri/2768-hayatim-degisti-site-sakinlerinin-yemek-sohbetleri.html)

jaunty 29-11-2007 10:30 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
antioksidan bir salata

beyaz lahana (kereviz miktarı kadar)
bir orta boy kereviz
bir elma
bir havuc
bir limon

sosu için
bir kahve kaşığı hardal
bir portakal suyu
bir kahve kaşığı şeker
bir çay bardağı iri kırılmış ceviz.
bir kaşık zeytinyağı
ve az tuz

beyaz lahaa ince ice kıyılır az tuz ile ovulur.
bir orta boy kereviz bir havuç ve bir elma soyulur limonla biraz ovulur..rendelenir.ve üzerine limon sıkılır.
sos malzemeleri karıstırılır ve salataya eklenir.
afiyet olsun kiss3

suzzy 29-11-2007 10:40 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
Alıntı:

jaunty Nickli Üyeden Alıntı
antioksidan bir salata

beyaz lahana (kereviz miktarı kadar)
bir orta boy kereviz
bir elma
bir havuc
bir limon

sosu için
bir kahve kaşığı hardal
bir portakal suyu
bir kahve kaşığı şeker
bir çay bardağı iri kırılmış ceviz.
bir kaşık zeytinyağı
ve az tuz

beyaz lahaa ince ice kıyılır az tuz ile ovulur.
bir orta boy kereviz bir havuç ve bir elma soyulur limonla biraz ovulur..rendelenir.ve üzerine limon sıkılır.
sos malzemeleri karıstırılır ve salataya eklenir.
afiyet olsun kiss3




harika olucak gibi görünüyor...
ellerine sağlık jaunty'cimm... kiss3

jaunty 01-12-2007 11:08 AM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
4 orta boy pancar
1 bardak bulgur
3 kaşık zeytinyağ
2 baş soğan
2 diş sarımsak
yeşil biber
yoğurt (istediğiniz kadar)

pancarlar soyulur 1 litre suda haşlanır.
küp küp doğranır
bir bardak bulgur sıcak suda 15 dk ıslatılır.
zeytinyağda 2 baş soğan 1 kaşık salça yeşil biberler 2 diş sarımsak kavurulur.
bulgur eklenir karıştırılır.
en son pancarlar üzerine eklenir..
pancarın suyu bulguru ustunu az gecene kadar üzerine dökülür.
bulgurlar kabarınca kapatılır dinlenmeye alınır.
servis tabağına ortası açılarak pancarlı pilav dökülür.
ortasına sarımsaklı yoğurt koyularak servis yapılmış
ben sarımsaklı yoğurt ile pilavı ayrı tabaklara koydum.
siz dilediğiniz gibi yapın.
afiyet olsun.
sevgiler.


suzzy 01-12-2007 11:15 AM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 

sağlıklı beslenme
Genel olarak et,koyun,sığır,keçi,balık ve kümes hayvanlarının kas dokularıdır.Kas,zincir halinde sıralanmış hücre dizilerinin birbiri ile bağlanması sonucunda meydana gelir.Hücre dizilerini birbirine bağlayan dokulara bağlantı dokuları denir.Etin bağ dokusunu oluşturan proteinlerden sarı renkli olanı elastindir.Pişirme sırasında bir değişikliğe uğramaz.Elastini yumuşatmanın tek yolu mekanik olarak eti küçük parçalara bölmektir.
Etin diğer bağ dokusu,proteinlerden oluşan kollogen ise beyaz renklidir.Pişirme ile hidroliz olup,jelatine benzer bir kıvam alır.Etin pişirilmesi için kullanılacak yöntem,seçilecek etin bağ dokularının yapısına bağlıdır.
Fazla miktarda bağlantı dokusu bulunan etler genellikle kaynatılarak veya kıyma şeklinde kullanılır.Bağlantı dokusu az olan etler yani göğüs kısmından çıka etler kebap,biftek,pirzola ve rosto olarak kullanılır.Bağlantı dokuları,fazla hareket eden kaslarda daha fazladır.Bu kısımlardan yani eklem yerlerinden itibaren bacak ve boyunndan elde edilen etler sert olur.
Yemlerini kendi bulmak zorunda olan hayvanların eti ,yemleri önlerine verilen hayvanlara göre serttir.Genellikle genç hayvan etleri yaşlı hayvan etlerinden yumuşaktır.


suzzy 01-12-2007 11:23 AM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
SAĞLIK

Özellikle kalp hastaları,gut ve hiper tansiyon hastaları için kırmızı et ve hayvansal gıdalar ciddi ölçüde kısıtlanmalıdır.Kollsetrol ve yağ içerikleri nedeniyle büyük baş hayvan eti ve özellikle koyun eti bu hastalara sınırlandırılmıştır.İleri ülser rahatsızlığı olanlarda etin içindeki asitleri eritemiyecekelri için zararlı olacağından etleri kesinlikel tüketmemelidirler.Siroz ve kronik böbrek rahatsızlıklarında protein miktarında yapılması gereken hesaplamalar nedeniyle ,bu hastalar doktorlarının önerdiği miktarda et yemelidirler.
Etin tüketiminin yaşla bir ilgisi yoktur.Genelde 25 yaş ve üstü için sınırlandırma yapılmaktadır

suzzy 01-12-2007 11:24 AM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
TAZE ETİN PİŞİRİLMESİ
Etin pişirilmesinde uygulanacak yöntem,etin içerdiği bağlantı dokularının miktarına göre değişir.Etin pişirilemsinde kullanılan yöntemler kuru sıcaklıkta,nemli sıcaklık ve yağda kızartma olarak iç çeşittir.
Nemli Sıcaklıkta etin pişirilmesi;
su az veya çok kullanılabilir.Bağlaantı dokluları daha az olan etler suda pişirilebilir.Bu işlem yavaş olduğu için eti en az iki saat pişirmek gerekir.hayvanın but ve sırt kısımları kullanılır.
Kuru sıcaklıkta etin pişirilmesi;
Izgara,biftek ve rosto.Hayvanın belinin altı ve göğsünün fazla hareket etmeyen kısımlarından elde edilen bağlantı dokularıdır.Eti doğrudan ısıya mağruz bırakılması yöntemi il epişirilmesidir.Bu tip etlerin iyi pişmesi için,en az 2.5 cm kalınlığında kesilmiş olması gereklidir.
Etin yağda kızartılarak pişirilmesi:
Köfteler için en ideal pişirme yöntemidir.Yağlı etler kızartılırken tavaya daha az yağ konulmalıdır.
Çünkü bu tür etler kızarırken etteki yağ da tavadaki yağa ilave olur.Galeta ununa bulanan etler ise tavadaki yağın büyük bölümünü çekeceklerinden kullanılacak yağın miktarı fazla olmalıdır.
Et nasıl pişirilirse pişirilsin hafif veya orta derecede uzunca süre pişirilmelidir.
Çünkü çok yüksek sıcaklık,et proteinini katılaştırarak etin su kaybına yol açar.Pşirme etin sindirimini ve lezzetini arttırır.Fırında da yüksek ısı etlerdeki mikropların ölmesi bakımından gereklidir.Pişen etler oda sıcaklığında yarım saatten fazla bekletilmelidir.

ttli3

suzzy 01-12-2007 11:27 AM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
tarif sözlüğü

Fiske;
Çoz az anlamda kullanılan fiske,baş parmağı ile işaret parmağı arasında kalan miktardır.Bazen bir "çimdik" ya da bir "tutam" diye de tabir edilir.Genellikle tuz ve baharat ölçüsü olarak kullanılır.

Flambe;
Masa önünde misafirlerin karşısında hazırlanan alevli yemek veya tatlılara verilen addır.Örneğin bazı krepler hazırlanırken son anda krebin üzerine alkol dökülerek tava alevlendirili.Böylece hem sıcak bir tatlı, hem de gösterişli bir çeşit elde edilmiş olur.

Böttürme;
Sebzelerin kızgın yağda çok az kızdırılmasına "böttürme" denir.Örneğin zeytinyağlı taze fasulye pişirilirken,fasulye yeşilliğini muhafaza etsin diye kızgın yağdan geçirilir.

Beze;
Hamur yoğrulduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak elde edilen toplara beze denir.

Gril;
Izgara etlerin ya da balıkların ızgarada pişirme usulüdür.Elektrikli ızgara ya da fırın ızgarasında gril yapılır.

Közleme;
Sebzelerin ızgarada,kömür ateşinde kabuklarıyla birlikte pişirilme işlemidir.Patlıcan,biber,domates gibi sebzeler közlendikten sonra kabukları kolayca soyulmaya uygun hale gelir.

Gratine;
Etin,sebzenin üzerini çeşitli malzemelerle kaplayarak kızgın yağda kızartılmasına verilen addır.Fransızcadan gelen bir terimdir.

Aroma;
Meyvelerdeki güzel ve hoş kokuya verilen addır.Pasta ve tatlılara güzel koku vermek amacıyla vanilya veya likör ilave edilerek bu güzel koku sağlanır.Portakal veya elma rendesi kullanıldığında da aromatik,doğal bir koku ve lezzet verir.

Gato;
Düğün,nişan,kutlama gibi özel günler için hazırlanan büyük pastaların pandispanyasına verilen addır.

Çeşni;
Yemeklerde değişik tat vermek amacıyla ilave edilen çeşitli baharatlara verilen addır.Bunların dışında sarmısak,limon ve taze otlar yemeklerin tadına değişiklik kattığı için çeşni olarak adlandırılır.
http://www.yemektarifi.com/makaleler/yemek-sozlugu/

jaunty 01-12-2007 11:38 AM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
irmikli ayva tatlısı

4 adet orta boy ayva
nöbet(lahusa)sekeri
1/2 bardak seker
2 yemek kaşığı galeta unu

muhallebisi için
1 lt süt
1 kaşık irmik
2 kaşık un
3 yumurta (sarısı ve akı ayrı ayrı)
1 pk vanilya
5 yemek kaşığı şeker

ayvaları rendeleriz.
nöbet şekerini eritiriz
1/2 bardak şekerle ayvaları kısık ateşte pişiririz.
imesine yakın 2 kaşık galeta unu ekleyip karıstırırz

borcama dokeriz

1 lt süt, 1 kaşık irmik, 2 kaşık un, 3 yumurta sarısı, 1 pk vanilya, 5 kaşık şeker
pişiririz.

soğumuş ayvanin üzerine dökeriz

3 yumurta akı+3 kasık şeker köpük yapıp soğuyunca üzerine dökeriz.(tercihen, dökülmesede olur)

afiyet olsun bence süper leziz.

suzzy 01-12-2007 11:38 AM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
MUAMMARA(meze)
Malzemeler
4 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
1 Dilim Bayat Ekmek İçi
1/2 Demet Maydanoz
2 Diş Sarımsak
2 Dal Taze Soğan

2 Çorba Kaşığı Tahin
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1/2 Limon suyu
Karabiber, Kırmızı Tozbiber, Tuz


Yemeğin Tarifi
1 Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın.
Sarımsağı ezin. Ceviz içi, ıslatılmış bayat ekmek, maydanoz, taze soğan ve sarımsağı karıştırın.
Zeytinyağı, tahin, limon su u, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ilave edip çatalla iyice ezin. Salata veya meze olarak servis yapın.

http://resim.nepisirsem.com/resimli/ymk_908.jpg

suzzy 01-12-2007 11:56 AM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
TAZ GECESİ(meze)
Malzemeler
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
1 Yemek Kaşığı Sahlep
6 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Kavun Suyu
4 Dilim Kavun
1 Su Bardağı Şeker
1 Yemek Kaşığı Rakı


Yemeğin Tarifi
Pirinci, süt ile pişirdikten sonra kavun suyunu ilave edin. Şeker ve sahlebi beraber karıştırarak kaynayan sütlü pirince ekleyin.
Bütün malzemeyi karıştırarak kısık ateşte pişirdikten sonra rakıyı döküp, soğumaya bırakın. Buzdolabında dondurarak kavun dilimleri ile servis yapın.

http://resim.nepisirsem.com/resimli/ymk_1398.jpg



WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:21 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.