Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Mutfak Sohbetleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutfak-sohbetleri/)
-   -   hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutfak-sohbetleri/2768-hayatim-degisti-site-sakinlerinin-yemek-sohbetleri.html)

suzzy 29-11-2007 08:36 AM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
o böreğin tarifini bilmiyorum....sanırım pastırmalı ve ıspanaklı börek....

onun yerine ben sana bunun tarifini vereyim...beğeneceğine eminim....




malzemeler...
3 Adet yufka http://images.ikigen.com/Yemektarifi/yemekresim/590.jpg
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
3 Çorba kaşığı galeta unu
İç Malzemesi:
300 gr sosis
2 Yeşil biber
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber, kekik, tuz


hazırlanışı
Sosisleri ince ince kıyın.
Soğan ve dometesleri soyup küp küp doğrayın.
Biberleri ince ince kıyın.
Yağı tencerede kızdırın.
Önce soğanları sonrada sosisleri kavurun.
Biber ve domatesleri ilave edin.
Tuz, karabiber ve kekik serptikten sonra ateşten alın.
Yufkaları düz bir zemine serin.
Yağ ve sütü çırpıp yufkaların üzerlerine sürün.
Her yufkayı ikiye katlayın ve altı eşit üçgen parçaya bölün.
Yufkaların geniş kısımlarına hazırladığız harcı paylaştırın.
Sigara böreği gibi sarın.
Böreklerin ince uçlarını suyla hafifçe ıslatarak yapıştırın.
Börekleri galeta ununa bulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Keskin bir bıçakla ortalarından uzunlamasına kesin.
Artan harcı kesik bölümlere doldurun.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.


shamanic 29-11-2007 08:44 AM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
ben tanıyom o böreği izninle tarif edeyim.. 44

kendisi halk arasında 3 renkli börek diye ün salmış... girlhaha

üç renkli börek
malzemeler

* 4 yufka
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
* 250gr pastırma
* 1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
* üstüne sürmek için yumurta sarısı

hazırlanması:

1. birinci yufkayı masaya serip yağlayın. ikinci yufkayı üzerine serip yağlayın. havucu ikinci yufkanın üzerine yayın.
2. üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın. ıspanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayın. dördüncü yufkayı serip yağlayın. pastırmaları bütün olarak dördüncü yufkanın üzerine dizin.
3. yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın (içi kenarlardan taşmasın), daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp ikiye bölün.
4. iki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun, üzerine yumurta sürüp 180c fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

http://www.portakalagaci.com/photos/...kli_borek2.jpg http://www.portakalagaci.com/photos/...nkli_borek.jpg

suzzy 29-11-2007 08:48 AM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
nerden eklediğimi unuttum...galiba görüntüsüne vuruldum...

sağolasın shamanım...pardon... hızırım...

şimdi'ki dersimiz minik mutfak sırları...eminim biliyorsunuzdur...küçük bir hatırlatma yapayım dedim....



suzzy 29-11-2007 08:49 AM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
Balık Kokusu
Balik kizarttiktan sonra mutfaga sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardagi su ve 2 çorba kasigi sirkeyi kaynatiniz
Limon Kabuklari
Suyunu siktiginiz limon kabuklarini atmayiniz.Çelik esyalarin, biçaklarin parlatilmasinda kullanabilirsiniz
Domates Kabukları
Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
Soğan Soyarken
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.
Mayonez Hazırlama
Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
Kuru Bakliyat
Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.
Soslar
Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.
Kahve Nemli Ise
Türk kahvesinin nem aldigini farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun
Tuzluk Tikaniyorsa
Tuzluklariniza biraz pirinç koyunuz
Kolay Sogutma
Buzdolabiniz bozuldu, ya da artik bos yer yok. Temiz bir kovayi musluk suyu ile doldurun. Içine bir çorba kasigi sofra tuzu atin. Siseleri daldirin. Yeterince soguyacaklardir.
Yemeginizin Tuzunu Fazla Kaçirinca
Tencereye birkaç parça çig patates atin. Fazla tuzu çekecektir.
Sogan Soyarken
Gözleriniz mi yasariyor? Sogani, içi su dolu bir tasin içinde soyun. Sikintidan kurtulursunuz.
Patetes Pisirmenin Püf Noktasi
Pisirme suyuna bir kasik sirke koyun. Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur.
Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkar?
Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batirilmis bir pamukla ovulur. Sonra da soguk suyla ovulur. Ardindan soguk suyla yikanir. Ceviz lekesi tamamen çikar.
Bakir Kaplarin Parlatilmasi
Bir bezi sirke ile hafifce islatip, bakiri ovun. Kaplariniz piril piril olur.
Sıktıgınız Limonları Atmayın
Degersiz olarak gördügünüz limon kabuklarini günesli bir yere koyup kurutursaniz, iyi bir temizleme aracina sahip olursunuz. Bu kurumus kabuklarla, özellikle isli ve yagli mutfak esyalarinizi ovarken, sasirtici sonuçlar alirsiniz.
Yagli Siseler Nasil Temizlenir?
Önce deterjanla yikayin. Sonra durulanan sisenin içine sodali su koyarak sallamaya baslanir. Bes dakika kadar sallanan sise çalkalanip bu sefer içine kahva telvesi ilave edilir. Bir süre bu sekilde sallanan sise kisa bir zaman sonra yaglardan tamamen temizlenmis duruma gelecektir.
Mutfakta Tikali Lovabolarin Açilmasi
Lastik pompalarla dakikalarca açmak için ugrasmayin. Kaynar sodali su, tikali delikten dökülürse, tikali yer hemen açilacaktir.
Sogan Kokusu Ellerden Çikarilabilir
Evvelden hasladiginiz patatesi mutfaktaki isiniz bitince elinize sürerek ovusturunuz. Bu isleme bes dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokulari alip götürecektir.
Mutfaktaki Haserelerle Savas
Mutfakta özellikle dolaplarda dolasan hamam böcegi, karinca gibi haserati yok etmek ve bir daha gelmemelerini saglamak için bu haseratin dolastigi yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur.
Kavanoz Kaplamalari
Ne kadar zordur sikismis kapaklari açmak. Oysa kapagi biraz ocak atesine tutarsaniz, kolayca açilir. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapagini sokarak da ayni sonucu aliriz. Bir de kavanozun altindan kuvvetlice elimizle vurarak da sikisan kapaktan kurtulabiliriz.
Ekmek
Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlaniriz, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa biçagimizin ucunu biraz atese tutarsak daha kolay yapabiliriz

alıntıdır....

suzzy 29-11-2007 10:18 AM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
Göçmen Salatası
Malzemeler:
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy taze kırmızı biber
2 adet orta boy domates
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz


Yapılışı:
Patlıcanları ve biberleri ocakta yada fırında közleyin. Domateslerin kabuklarını soyun. Sarmısakları rendeleyin. Patlıcanları, biberleri ve domatesleri küp şeklinde doğrayın. Yağı ve tuzu katarak harman yapın. Soğuk servis yapın.

Harsıl
Malzemeler:
1demet pazı
1 kilo taze yoğurt
5-6 tane taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı dövülmüş kişniş
1 çay kaşığı reyhan
2 diş dövülmüş sarımsak
1 tane haşlanmış yumurta


Yapılışı:
Pazıyı az suda haşlayın. Soğuyunca malzemenin kalanıyla birlikte mutfak robotunda iyice karıştırın. Karışımı uzun borcama koyun ve haşlanmış yumurtaları üstüne süs olarak koyun.

Havuç Salatası
Malzemeler:
4 su bardağı rende havuç
3 su bardağı süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
tuz
karabiber

Yapılışı:
Havucu teflon tavada öldürene kadar pişirin. Soğuduktan sonra sarmısaklı yoğurdu, tuzu, karabiberi ekleyin.

Humus - II
Malzemeler:
250 gr nohut
250 gr tahin
4 diş sarmısak
2 limonun suyu
1 demet maydanoz
4 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı sumak
2 çorba kaşığı margarin
1/2 çay kaşığı acı kırmızıbiber
4 kahve kaşığı tuz

6 Kişilik


Yapılışı:
Bir gece evvelden ıslattığınız nohudu haşlayın. Piştikten sonra kabuklarını ayıklayın ve havanda iyice dövüp, bir tabağa koyun. Havanda dövdüğünüz sarmısakları, limon suyu, 2 çay kaşığı kimyon ve tuzla birlikte tahine ilave edip, iyice karıştırın. Bu karışıma ezilmiş nohut ve 1/2 su bardağı su ilave edin. Koyu bir kıvam tutuncaya dek iyice karıştırmaya devam edin. Karışımı tabaklara yayarak birer parmak kalınlığında dökün. Üzerine kimyon, kıyılmış maydanoz ve sumak serpiştirin. Yağ ve kırmızıbiberi bir tavada iyice kızdırıp, üzerine dökün ve servis yapın.


Isırganotu Salatası
Malzemeler:
1 demet ısırganotu
2 adet pırasanın beyaz kısmı
3 yemek kaşığı çökelek
pul biber
tuz
limon
zeytinyağı

Yapılışı:
Alışkın olmayanlar tüm çalışma sırasında eldiven kullanmalıdır.
Ayıklanışı :Pazarda satılan ısırganotundan mümkünse bol tohumlu olanlarından alınız.(Bunlar dişisi olarak bilinir ve yakıcılığı azdır.) Tek tek uca yakın taze yerlerinden kırarak ayıklayınız. Bol su ile yıkayın ve suyu süzdürün.

Isırganotu ve pırasalar ince ince kıyılarak derince bir kaba konur. Üzerine çökelek,tuz (mümkün olduğunca kontrollü ve az koyun ot, tuzu fazla almıyor), pul biber ve arzuya bağlı 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu ilave edilir. 1-1,5 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edildikten sonra el ile avuç içinde sıkıştırılarak malzemeler karıştırılır. Zeytinyağı ile bu işlemi uygulamak otun yakıcılığını ortadan kaldırıyor. Arzuya göre lavaş veya yufka içerisinde dürüm yapılarak da yenilebilir.


eylulx 29-11-2007 12:37 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
neler oluyo sitede sitenin icerigi mi degisti niye yemek tarifi veriyorsunuz

aaaa smiliyface

suzzy 29-11-2007 01:08 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
Alıntı:

SuMBuL Nickli Üyeden Alıntı
neler oluyo sitede sitenin icerigi mi degisti niye yemek tarifi veriyorsunuz

aaaa smiliyface


sümbülcüm biliyorsun ki sevgiye giden yollardan biridir mutfak....

en güzel sohbetlerin yapıldığı yerdir...ve en güzel paylaşımları barındırır...

işte bu yüzden bizimde bir mutfağımız olsun istedim...isteyen her kes katılabilir..

burası hayatım değişti ailesinin mutfağı...

hoş sohbetlerin,ufak ipuçlarının ve güzel tariflerin olduğu bu güzel mutfağımıza her kesi bekliyoruz.... ttli3

tresor 29-11-2007 03:38 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 

bu mutfak tarıflerı kosesı harıka oldu, ben de burada ogrendıgım tarıflerı toparlayıp yazmaya baslıyorum, makarna soslarında ıse artık asmıs bunlar hele somon ve kremayla yapılanı var yanına yaklasılmıyor, bır de elınızde varsa dıyet tatlı tarıfı onu da alalım arkadaslar

suzzy 29-11-2007 09:23 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
istediğin diyet tatlısı olsun sevgili tresor cuğum..... http://www.geyikhane.com/forums/imag...lies/angel.gif

diyabeti olan , insulin direncinden muzdarip olan, ya da metabolizması bir şekilde yavaşladığı için diyet yapmak zorunda kalan kişilere de krize girdiklerinde aynı tadı bulamasalar da normal insanlar gibi tatlı yiyebilme, nefs köreltebilme* olanağı sağlayan tarifler.

yalancı tavuk göğsü:
8 porsiyonluk tarif.
1 ekmek , 1/2 süt ve 1/2 yağ eksilterek yenilebilir.
1 porsiyonda 140 kalori , 17.3 gram karbonhidrat vardır.
5 su bardağı veya 1 litre yarım yağlı süt
1 su bardağından az un
2 yemek kaşığı yumuşak margarin
yeteri kadar tarçın
25 adet aspartam içeren tablet veya 10 yemek kaşığı sanpa gold veya 8 yemek kaşığı candarel spoonful

yapılışı:
soğuk süte unu ilave edin mikserle karıştırın. ateşin üzerinde bu karışımı muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. inmesine yakın margarini katın. iyice karıştırın. ocağı kapatıp birkaç dakika bekleyin , hafif ılınınca tatlandırıcıyı ekleyin. 15-20 dakika tekrar mikserle çırpın. su ile ıslatılmış cam kaba karışımı dökün ve dolaba koyun. servis yaparken tarçınla süsleyin.

suzzy 29-11-2007 09:24 PM

Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri
 
şeftali tatlısı:
10 kişilik
porsiyon ölçüsü : şeftali + 2 yemek kaşığı tavuk göğsü
1 ekmek, 1/2 yağ eksilterek yenebilir.
bir porsiyonda 88.8 kalori, 14.8 gram karbonhidrat mevcut.
5 adet şeftali
1/2 litre süt
1/2 su bardağı un
1 yemek kaşığı yumuşak margarin
yeteri kadar tarçın
15 adet aspartam tablet veya 5 yemek kaşığı sanpa gold veya 4 yemek kaşığı candarel spoonful

yapılışı:
şeftalileri yıkayıp soyun, ikiye bölün ve az suda haşlayın. sıcakken tatlandırıcıyı ekleyin. şeftalileri servis tabağına dizin. tavuk göğsü tarifini yarım ölçüyle yapın. servis tabağındaki şeftalilerin üzerine hazırladığınız tavuk göğsünden ikişer yemek kaşığı koyun. tarçınla süsleyip soğuk olarak servis yapın ttli3


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:17 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.