![]() |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri ayyy bu aralar mutfağımızı ihmal etmişiz... unutmayın ki mutluluğa giden bir yolu ihmal etmemek lazım.... hani sohbetler tarifler...hııı nerde...http://www.loadtr.com/b-102441-aşçı_smiley.gif http://www.frmcuk.com/images/smilies/x/img-eat.gif |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri YEMEKLERİMİZ EN SEVİLEN YEMEKLER? GİRİT MEZESİ: Kırma acımsı yeşil zeytin. Bunu Bodrum’daki Giritliler hazırlıyorlar, keçi peyniri, sarımsak-ceviz, kurutulmuş dağ otları ve baharat karıştırılıyor, bol zeytinyağı ilavesiyle servis yapılıyor. ÇİĞ BALIK: İnce filetolar halindeki balık parçaları sadece tuz ve limon suyu ile pişirilip otlarla karıştırılıyor, zeytinyağı ilavesiyle servis yapılıyor. http://www.giritlirestoran.com/img/i...luYemekler.jpg Çemen http://www.yemeksenligi.com/wp-content/cemen_2.jpg Malzemeler: 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı galeta unu (Bayat ekmeklerinizi kızartıp, ufalayarak kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı zeytinyağ 2 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir 2 çay kaşığı kekik 1/2 çay kaşığı karabiber 2 diş sarımsak 1/2 çay kaşığı kimyon (Ben kullanmadım) 2 yemek kaşığı ceviz (Ben kullanmadım) Yapılışı: 1. Bir kasede domates salçası, biber salçası, beyaz peynir ve galeta ununu karıştırın. 2. Baharatları, dövülmüş sarımsağı ve zeytinyağı ekleyin ve karıştırın. Kapaklı bir kaba koyup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Enginarlı Girit Kebabı http://www.yemeksenligi.com/wp-content/girit_kebabi.jpg (4 Kişilik) Malzemeler: 300 g dana kuşbaşı et 3 adet enginar 1 adet kurusoğan 1 adet domates 2 adet sivri biber 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı su Tuz, karabiber Yapılışı: 1. Dondurulmuş enginarları limonlu suya atın; yumuşadıkları zaman irice doğrayın ve limonlu suda bekletmeye devam edin. 2. Tencereye sıvıyağı ve etleri koyun. Etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar orta ateşte pişirin. Suyunu çeken ve kavrulmaya başlayan etlere küp küp doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin. 3. İrice doğradığınız enginarları ve sivri biberleri ilave edip 3-4 kere tahta kaşıkla çevirin. Doğranmış domatesleri de ekleyip 3-4 kere daha çevirerek kavurun. 4. Tuz ve karabiber ekleyin. Üzerine 1 su bardağı su ilave edip, suyu bitinceye kadar kısık ateşte pişirin. Dereotuyla süsleyip, pirinç pilavının yanında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun… |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri http://bp0.blogger.com/_5osORtjzdyU/...0/dscn0409.jpg kabak çiçeği dolması...http://www.frmcuk.com/images/smilies/kral/cu.gif Malzemeler: Kabak çiçeği (bu tarifte yaklaşık 25 tane) Her çiçek için küçükse 1 tatlı kaşığı, büyükse 1 yemek kaşığı pirinç 7-8 dal taze soğan (ince kıyılmış) 1/2 demet taze nane (ince kıyılmış) 5-6 sap dereotu(ince kıyılmış) 1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış) 1 tane büyük boy kuru soğan (rendelenmiş) 1 tane domates(rendelenmiş) 3/4 çay bardağı zeytinyağı karabiber,kırmızı biber,tuz Yapılışı: Kabak Çiçeklerinin seçimi ve hazırlanması: Sabah erken saatlerde (beşbuçuk-altı gibi)toplanarak pazara getirilen kabak çiçeklerini yine erken saatlerde alıp aynı gün için de de pişirmek gerekiyor. Kabak çiçeklerinin ortasındaki kısmı bir çaykaşığı yada cımbız yardımı ile nazikçe çıkarın(hani biyolojide görmüştük ya dişi organ, erkek organ, taç yaprak, çanak yaprak vs. işte o dişi organı çıkarıyorsunuz). Temizlenen kabakları içiçe koyarak su dolu bir kaba bırakın. Her ayıkladığımız çiçeği bir diğerinin içine koyun ve bu işlem bitene kadar çiçekleri suda bekletin Dolma içi için gerekli bütün malzemeyi bir kapta karıştırın. Çiçekleri teker teker çıkarıp içini kaşıkla doldurun(çiçeklerin sadece dibinde dolma içi olacak şekilde az koyuyoruz). Ağızlarını büzerek, ağzı yukarıda olacak şekilde tencereye sıkışık sıkışık yerleştirin. Tencerenin tamamen dolması gerekiyor. Üzerine 1 bardak su koyup 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri ay bayılırım kabak çiçeği dolmasına.. tender45 bi oturuşta yerim koca tencereyi.. beni görenler inanmayacak ama... güzelde yapıldıysa harika olur.. thumbsanim suzzy tarifle olmaz şeker sevincli yap çabuk yemeğe geliyorum y789 bak aklıma düştü gece gece.. mevsimide değil yawf.. sevincli |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Alıntı:
hemen hemen her pazar pazı ve lahana sarıyom bizimki seviyor diye... ama zamanı geliyor çıksın kabak çiçeğinide yapıcam...sen yeterki gel...ayyy bende akşam akşam iş yaptım demi...benimde canım çekti... utananadam |
Cevap: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Kilo alma telkini yokmu arkadaşlar? Kilo vermek isteyen kadar almak isteyende olduğunu düşünüyorum.Bende almak isteyenlerdenim ne yapsam alamıyorum sağlık açısından bir problemim yok fakat olmuyor olmuyor |
Cevap: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri off acıktım |
Cevap: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Alıntı:
|
Cevap: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Alıntı:
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:42 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.