![]() |
hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri hafif bir çorbayla başlayalım...ne dersiniz... Mantarlı Domates Çorbası Mutfak: Türk Süre: 40-60dk Servis: 4-6 Zorluk: Kolay Malzemeler 3 Çorba Kaşığı Margarin 1 Adet Soğan 8 Adet Domates 1 Kahve Fincanı İrmik 8 Su Bardağı Et Suyu 10 Adet Mantar 2 Kahve Fincanı Kaşarpeyniri Rendesi -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Yapilis Tarifi Tencereye 1 çorba kaşığı margarini alıp, eritin. Soğanı yemeklik doğrayın. Yağda kavurun. Domatesleri küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edin. Birkaç dakika çevirin. İrmiği koyup karıştırın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. 8 su bardağı et suyunu ilave edip, 20 dakika daha pişirin. Ateşten alıp süzgeçten geçirin. Kalan margarini ve küçük küçük doğradığımız mantarları ilave edin. 1-2 taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip servis yapın. alıntıdır... |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri İmambayıldı Malzemeler 3 domates 1 limon 8 patlıcan 4 sivri biber 1 dolmalık biber 4 soğan 1 demet maydanoz 3 diş sarmısak 5 su bardağı zeytinyağı 2 çay kaşığı şeker Tuz Patlıcanların saplarını 2 cm bırakarak kesin ve kabuklarını alacalı soyun ve tuzlayın. Soğan ve biberi temizledikten sonra, piyaz şeklinde kesin. Domatesleri soyup küçük parçalar halinde doğrayın. Sarmısak ve maydanoz temizleyip ince ince doğrayın. 1,5 çay bardağı zeytinyağında soğanları pembeleşinceye kadar sote edin ve biber ilave edip biraz daha kavurun. Domatesin üzerine iki su bardağı su koyun, şeker ve tuz ilave edip 20 dakika pişirin. Piştikten sonra sarmısak ve maydanoz ilave edin. Patlıcanların fazla tuzlarının temizlenmesi için bol su ile yıkayın ve sularını sıkıp süzün. Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın ve yağlarını süzerek pişme tepsisine dizin. Patlıcanların ortalarını bir kaşık yardımıyla yarın ve içine hazırladığınız dometesli garnitürü doldurun. Üzerlerini domates ve dolmalık biberle süsleyin. Garnitürün kalan suyunu imambayıldıların üzerine, bir limonun suyu ile birlikte dökün. Orta sıcaklıkta ısınmış fırına koyarak yaklaşık 20 dakika dibinde biraz su kalana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Kuzu Tandır Tarifi Malzemeler 800 gr. kuzu kol 2 adet havuç 2 adet soğan 1 demet maydanoz sapı 2 adet sivri biber 1 çay bardağı et suyu sıvı yağ, tuz, karabiber Yapılışı Ön hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun. Geniş bir fırın tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domatesleri, sivri biberleri ve maydanoz saplarını yerleştirin. Malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serperek 200 derecelik fırına koyun. Etin piştiğine emin olduktan sonra ki bu yaklaşık 40-45 dakika sürebilir. Fırından çıkartın. Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirin. 1 çay bardağı et suyunu da ekleyerek püre haline getirin. Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirin. Arzu ederseniz, yanına koyacağınız iç pilav ile servis yapabilirsiniz. |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri lezzetli mutfakların methini duyarız herzaman.... her şeyimiz var...ama bunca hanımın olduğu bir yerde zengin bir mutfağımız yok... neden?...... hanımlar ve beyler o güzel tariflerinizi bekliyoruz...biliyorum çok güzel şeyler sakladığınızı.... ben şimdilik kopye çektim bakmayın kusura...ama iyi tariflerim var benimde... http://www.portakalagaci.com/photos/...nkli_borek.jpg |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri aaaaa a aaaa bugun düşündüm bu sitede boyle bir bölüm olsa ne güzel olurdu diye.. blissy blissy blissy sihire bakkkk.sinyaller buluşmuş gene...cok sevindirdin beni suzzzy.. alk78 alk78 alk78 suzzy eline yüreğine aklina sağlik.. alk78 en kısa zamanda en sağlıklı ve en enteresan tariflerimle burdayim arkadaşlar. sevgiler kiss3 |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Bu ne acaba görüntüsü çok güzel] y789 tarifi varmı? suzzy maaşallah 10 parmağında 10 marifet güzellik sırları,yemek tarifleri,güzel resimler,hikayeler harikasın.. kiss3 lezzetli mutfakların methini duyarız herzaman.... her şeyimiz var...ama bunca hanımın olduğu bir yerde zengin bir mutfağımız yok... neden?...... hanımlar ve beyler o güzel tariflerinizi bekliyoruz...biliyorum çok güzel şeyler sakladığınızı.... ben şimdilik kopye çektim bakmayın kusura...ama iyi tariflerim var benimde... http://www.portakalagaci.com/photos/...nkli_borek.jpg [/quote] y789 |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri http://img38.yukle.tc/images/3328cicek.gif ooo ne güzel bir bölüm burası ellerine sağlık suzzycim... ark5 http://www.yemektarifleri.org/yemektarifleri.gif açılışa gelirken boş gelmek olmaz diye tatlı getirdim bende damla çikolatalı sütlü tatlı http://byfiles.storage.msn.com/x1pN1...9naVIrHnYOBeGw malzeme - 1lt süt - 10 yk. irmik - 12 yk. şeker - 1 pk. vanilya - 1 ad. portakal kabuğu rendesi - 1/2 sb. damla çikolata - 1/2 su bardağı file fındık - 2 yk. sana yağı hazırlanışı 1.derin bir tencereye sütü, şekeri ve irmiği koyup, karıştırarak, tatlı kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin. 2. portakalın kabuğunu rendeleyin. 3. tatlı kıvamına geldikten sonra içine portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. 4. tatlıyı ateşten almadan önce içine vanilyayı ekleyip, karıştırın. kaşık ile karıştırıp, hafifçe soğutun. içine en son yumuşamış sana yağını ilave edip karıştırın. 5. tatlının yarısını kare borcama alın. üzerine file fındık serpin. kalan tatlıyı çikolataların üzerine döküp düzeltin. en son olarak kalan file fındıkları ve damla çikolataları serpip, oda sıcaklığında soğutup, buzdolabında da 1 saat soğutup, servis edin. afiyet olsunnn |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri harika yaa ellerine sağlık suzzycim iyi fikir super ben buraya bir bakınayım dedim acıktım hemen.. tandırlar börekler..ohh ohh..azcık yesek bari.. hayatımdeğişti cafesinde kahve çay veriyorlar...eee sende arada bir bu tariflerinden ikram et bari..dimi yanii.. smil56 |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri canlarım hepinize teşekkürler.... yalnız bi ricaam var sizlerden...affınıza sığınarak, bu tarifleri okurken , kilo verme telkinlerini ihmal etmiyelim ciciler.... sevincli sonra tontiş bir hayatım değişti ailesi oluruz maazallah.... khkh56 khkh56 |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri suzzycim hem kilo verme telkinlerini dinleriz hem tariflerini uygulayabiliriz.Arkadaşlar dkz uygularsak kilo almayız .Yani acıktığınızda doyana kadar yerseniz hiç birşey olmuyor.Zayıflatan besin olmadığı gibi şişmanlatan besin yok.Güzellik ve bakım klübünde ben dkz diye başlık açtım ordan bilgilere bakabilirsiniz. Önemli olan tokken bişey yememk ,stok yapmamak,Tokken yediğimizde genlerimizde kıtlık olduğu için beynimiz kıtlağa girdiğimizi sanıyor ve hasta olmayalım diye yağ depoluyormuş.Ben herşeyi yiyorum ve kilomu veriyorum. Alıntı:
|
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri o böreğin tarifini bilmiyorum....sanırım pastırmalı ve ıspanaklı börek.... onun yerine ben sana bunun tarifini vereyim...beğeneceğine eminim.... malzemeler... 3 Adet yufka http://images.ikigen.com/Yemektarifi/yemekresim/590.jpg 1 Çay bardağı süt 1 Çay bardağı sıvıyağ 3 Çorba kaşığı galeta unu İç Malzemesi: 300 gr sosis 2 Yeşil biber 2 Çorba kaşığı sıvıyağ Karabiber, kekik, tuz hazırlanışı Sosisleri ince ince kıyın. Soğan ve dometesleri soyup küp küp doğrayın. Biberleri ince ince kıyın. Yağı tencerede kızdırın. Önce soğanları sonrada sosisleri kavurun. Biber ve domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve kekik serptikten sonra ateşten alın. Yufkaları düz bir zemine serin. Yağ ve sütü çırpıp yufkaların üzerlerine sürün. Her yufkayı ikiye katlayın ve altı eşit üçgen parçaya bölün. Yufkaların geniş kısımlarına hazırladığız harcı paylaştırın. Sigara böreği gibi sarın. Böreklerin ince uçlarını suyla hafifçe ıslatarak yapıştırın. Börekleri galeta ununa bulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Keskin bir bıçakla ortalarından uzunlamasına kesin. Artan harcı kesik bölümlere doldurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri ben tanıyom o böreği izninle tarif edeyim.. 44 kendisi halk arasında 3 renkli börek diye ün salmış... girlhaha üç renkli börek malzemeler * 4 yufka * 1 çay bardağı sıvıyağ * 2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış * 250gr pastırma * 1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış * üstüne sürmek için yumurta sarısı hazırlanması: 1. birinci yufkayı masaya serip yağlayın. ikinci yufkayı üzerine serip yağlayın. havucu ikinci yufkanın üzerine yayın. 2. üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın. ıspanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayın. dördüncü yufkayı serip yağlayın. pastırmaları bütün olarak dördüncü yufkanın üzerine dizin. 3. yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın (içi kenarlardan taşmasın), daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp ikiye bölün. 4. iki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun, üzerine yumurta sürüp 180c fırında üzeri kızarana kadar pişirin. http://www.portakalagaci.com/photos/...kli_borek2.jpg http://www.portakalagaci.com/photos/...nkli_borek.jpg |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri nerden eklediğimi unuttum...galiba görüntüsüne vuruldum... sağolasın shamanım...pardon... hızırım... şimdi'ki dersimiz minik mutfak sırları...eminim biliyorsunuzdur...küçük bir hatırlatma yapayım dedim.... |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Balık Kokusu Balik kizarttiktan sonra mutfaga sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardagi su ve 2 çorba kasigi sirkeyi kaynatiniz Limon Kabuklari Suyunu siktiginiz limon kabuklarini atmayiniz.Çelik esyalarin, biçaklarin parlatilmasinda kullanabilirsiniz Domates Kabukları Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin. Soğan Soyarken Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun. Mayonez Hazırlama Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin. Kuru Bakliyat Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin. Soslar Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz. Kahve Nemli Ise Türk kahvesinin nem aldigini farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun Tuzluk Tikaniyorsa Tuzluklariniza biraz pirinç koyunuz Kolay Sogutma Buzdolabiniz bozuldu, ya da artik bos yer yok. Temiz bir kovayi musluk suyu ile doldurun. Içine bir çorba kasigi sofra tuzu atin. Siseleri daldirin. Yeterince soguyacaklardir. Yemeginizin Tuzunu Fazla Kaçirinca Tencereye birkaç parça çig patates atin. Fazla tuzu çekecektir. Sogan Soyarken Gözleriniz mi yasariyor? Sogani, içi su dolu bir tasin içinde soyun. Sikintidan kurtulursunuz. Patetes Pisirmenin Püf Noktasi Pisirme suyuna bir kasik sirke koyun. Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur. Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkar? Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batirilmis bir pamukla ovulur. Sonra da soguk suyla ovulur. Ardindan soguk suyla yikanir. Ceviz lekesi tamamen çikar. Bakir Kaplarin Parlatilmasi Bir bezi sirke ile hafifce islatip, bakiri ovun. Kaplariniz piril piril olur. Sıktıgınız Limonları Atmayın Degersiz olarak gördügünüz limon kabuklarini günesli bir yere koyup kurutursaniz, iyi bir temizleme aracina sahip olursunuz. Bu kurumus kabuklarla, özellikle isli ve yagli mutfak esyalarinizi ovarken, sasirtici sonuçlar alirsiniz. Yagli Siseler Nasil Temizlenir? Önce deterjanla yikayin. Sonra durulanan sisenin içine sodali su koyarak sallamaya baslanir. Bes dakika kadar sallanan sise çalkalanip bu sefer içine kahva telvesi ilave edilir. Bir süre bu sekilde sallanan sise kisa bir zaman sonra yaglardan tamamen temizlenmis duruma gelecektir. Mutfakta Tikali Lovabolarin Açilmasi Lastik pompalarla dakikalarca açmak için ugrasmayin. Kaynar sodali su, tikali delikten dökülürse, tikali yer hemen açilacaktir. Sogan Kokusu Ellerden Çikarilabilir Evvelden hasladiginiz patatesi mutfaktaki isiniz bitince elinize sürerek ovusturunuz. Bu isleme bes dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokulari alip götürecektir. Mutfaktaki Haserelerle Savas Mutfakta özellikle dolaplarda dolasan hamam böcegi, karinca gibi haserati yok etmek ve bir daha gelmemelerini saglamak için bu haseratin dolastigi yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur. Kavanoz Kaplamalari Ne kadar zordur sikismis kapaklari açmak. Oysa kapagi biraz ocak atesine tutarsaniz, kolayca açilir. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapagini sokarak da ayni sonucu aliriz. Bir de kavanozun altindan kuvvetlice elimizle vurarak da sikisan kapaktan kurtulabiliriz. Ekmek Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlaniriz, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa biçagimizin ucunu biraz atese tutarsak daha kolay yapabiliriz alıntıdır.... |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Göçmen Salatası Malzemeler: 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy taze kırmızı biber 2 adet orta boy domates 2 diş sarmısak 1 yemek kaşığı sıvı yağ tuz Yapılışı: Patlıcanları ve biberleri ocakta yada fırında közleyin. Domateslerin kabuklarını soyun. Sarmısakları rendeleyin. Patlıcanları, biberleri ve domatesleri küp şeklinde doğrayın. Yağı ve tuzu katarak harman yapın. Soğuk servis yapın. Harsıl Malzemeler: 1demet pazı 1 kilo taze yoğurt 5-6 tane taze soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı acı pul biber 1 çay kaşığı dövülmüş kişniş 1 çay kaşığı reyhan 2 diş dövülmüş sarımsak 1 tane haşlanmış yumurta Yapılışı: Pazıyı az suda haşlayın. Soğuyunca malzemenin kalanıyla birlikte mutfak robotunda iyice karıştırın. Karışımı uzun borcama koyun ve haşlanmış yumurtaları üstüne süs olarak koyun. Havuç Salatası Malzemeler: 4 su bardağı rende havuç 3 su bardağı süzme yoğurt 3-4 diş sarımsak tuz karabiber Yapılışı: Havucu teflon tavada öldürene kadar pişirin. Soğuduktan sonra sarmısaklı yoğurdu, tuzu, karabiberi ekleyin. Humus - II Malzemeler: 250 gr nohut 250 gr tahin 4 diş sarmısak 2 limonun suyu 1 demet maydanoz 4 çay kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı sumak 2 çorba kaşığı margarin 1/2 çay kaşığı acı kırmızıbiber 4 kahve kaşığı tuz 6 Kişilik Yapılışı: Bir gece evvelden ıslattığınız nohudu haşlayın. Piştikten sonra kabuklarını ayıklayın ve havanda iyice dövüp, bir tabağa koyun. Havanda dövdüğünüz sarmısakları, limon suyu, 2 çay kaşığı kimyon ve tuzla birlikte tahine ilave edip, iyice karıştırın. Bu karışıma ezilmiş nohut ve 1/2 su bardağı su ilave edin. Koyu bir kıvam tutuncaya dek iyice karıştırmaya devam edin. Karışımı tabaklara yayarak birer parmak kalınlığında dökün. Üzerine kimyon, kıyılmış maydanoz ve sumak serpiştirin. Yağ ve kırmızıbiberi bir tavada iyice kızdırıp, üzerine dökün ve servis yapın. Isırganotu Salatası Malzemeler: 1 demet ısırganotu 2 adet pırasanın beyaz kısmı 3 yemek kaşığı çökelek pul biber tuz limon zeytinyağı Yapılışı: Alışkın olmayanlar tüm çalışma sırasında eldiven kullanmalıdır. Ayıklanışı :Pazarda satılan ısırganotundan mümkünse bol tohumlu olanlarından alınız.(Bunlar dişisi olarak bilinir ve yakıcılığı azdır.) Tek tek uca yakın taze yerlerinden kırarak ayıklayınız. Bol su ile yıkayın ve suyu süzdürün. Isırganotu ve pırasalar ince ince kıyılarak derince bir kaba konur. Üzerine çökelek,tuz (mümkün olduğunca kontrollü ve az koyun ot, tuzu fazla almıyor), pul biber ve arzuya bağlı 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu ilave edilir. 1-1,5 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edildikten sonra el ile avuç içinde sıkıştırılarak malzemeler karıştırılır. Zeytinyağı ile bu işlemi uygulamak otun yakıcılığını ortadan kaldırıyor. Arzuya göre lavaş veya yufka içerisinde dürüm yapılarak da yenilebilir. |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri neler oluyo sitede sitenin icerigi mi degisti niye yemek tarifi veriyorsunuz aaaa smiliyface |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Alıntı:
sümbülcüm biliyorsun ki sevgiye giden yollardan biridir mutfak.... en güzel sohbetlerin yapıldığı yerdir...ve en güzel paylaşımları barındırır... işte bu yüzden bizimde bir mutfağımız olsun istedim...isteyen her kes katılabilir.. burası hayatım değişti ailesinin mutfağı... hoş sohbetlerin,ufak ipuçlarının ve güzel tariflerin olduğu bu güzel mutfağımıza her kesi bekliyoruz.... ttli3 |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri bu mutfak tarıflerı kosesı harıka oldu, ben de burada ogrendıgım tarıflerı toparlayıp yazmaya baslıyorum, makarna soslarında ıse artık asmıs bunlar hele somon ve kremayla yapılanı var yanına yaklasılmıyor, bır de elınızde varsa dıyet tatlı tarıfı onu da alalım arkadaslar |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri istediğin diyet tatlısı olsun sevgili tresor cuğum..... http://www.geyikhane.com/forums/imag...lies/angel.gif diyabeti olan , insulin direncinden muzdarip olan, ya da metabolizması bir şekilde yavaşladığı için diyet yapmak zorunda kalan kişilere de krize girdiklerinde aynı tadı bulamasalar da normal insanlar gibi tatlı yiyebilme, nefs köreltebilme* olanağı sağlayan tarifler. yalancı tavuk göğsü: 8 porsiyonluk tarif. 1 ekmek , 1/2 süt ve 1/2 yağ eksilterek yenilebilir. 1 porsiyonda 140 kalori , 17.3 gram karbonhidrat vardır. 5 su bardağı veya 1 litre yarım yağlı süt 1 su bardağından az un 2 yemek kaşığı yumuşak margarin yeteri kadar tarçın 25 adet aspartam içeren tablet veya 10 yemek kaşığı sanpa gold veya 8 yemek kaşığı candarel spoonful yapılışı: soğuk süte unu ilave edin mikserle karıştırın. ateşin üzerinde bu karışımı muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. inmesine yakın margarini katın. iyice karıştırın. ocağı kapatıp birkaç dakika bekleyin , hafif ılınınca tatlandırıcıyı ekleyin. 15-20 dakika tekrar mikserle çırpın. su ile ıslatılmış cam kaba karışımı dökün ve dolaba koyun. servis yaparken tarçınla süsleyin. |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri şeftali tatlısı: 10 kişilik porsiyon ölçüsü : şeftali + 2 yemek kaşığı tavuk göğsü 1 ekmek, 1/2 yağ eksilterek yenebilir. bir porsiyonda 88.8 kalori, 14.8 gram karbonhidrat mevcut. 5 adet şeftali 1/2 litre süt 1/2 su bardağı un 1 yemek kaşığı yumuşak margarin yeteri kadar tarçın 15 adet aspartam tablet veya 5 yemek kaşığı sanpa gold veya 4 yemek kaşığı candarel spoonful yapılışı: şeftalileri yıkayıp soyun, ikiye bölün ve az suda haşlayın. sıcakken tatlandırıcıyı ekleyin. şeftalileri servis tabağına dizin. tavuk göğsü tarifini yarım ölçüyle yapın. servis tabağındaki şeftalilerin üzerine hazırladığınız tavuk göğsünden ikişer yemek kaşığı koyun. tarçınla süsleyip soğuk olarak servis yapın ttli3 |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri antioksidan bir salata beyaz lahana (kereviz miktarı kadar) bir orta boy kereviz bir elma bir havuc bir limon sosu için bir kahve kaşığı hardal bir portakal suyu bir kahve kaşığı şeker bir çay bardağı iri kırılmış ceviz. bir kaşık zeytinyağı ve az tuz beyaz lahaa ince ice kıyılır az tuz ile ovulur. bir orta boy kereviz bir havuç ve bir elma soyulur limonla biraz ovulur..rendelenir.ve üzerine limon sıkılır. sos malzemeleri karıstırılır ve salataya eklenir. afiyet olsun kiss3 |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Alıntı:
harika olucak gibi görünüyor... ellerine sağlık jaunty'cimm... kiss3 |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri 4 orta boy pancar 1 bardak bulgur 3 kaşık zeytinyağ 2 baş soğan 2 diş sarımsak yeşil biber yoğurt (istediğiniz kadar) pancarlar soyulur 1 litre suda haşlanır. küp küp doğranır bir bardak bulgur sıcak suda 15 dk ıslatılır. zeytinyağda 2 baş soğan 1 kaşık salça yeşil biberler 2 diş sarımsak kavurulur. bulgur eklenir karıştırılır. en son pancarlar üzerine eklenir.. pancarın suyu bulguru ustunu az gecene kadar üzerine dökülür. bulgurlar kabarınca kapatılır dinlenmeye alınır. servis tabağına ortası açılarak pancarlı pilav dökülür. ortasına sarımsaklı yoğurt koyularak servis yapılmış ben sarımsaklı yoğurt ile pilavı ayrı tabaklara koydum. siz dilediğiniz gibi yapın. afiyet olsun. sevgiler. |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri sağlıklı beslenme Genel olarak et,koyun,sığır,keçi,balık ve kümes hayvanlarının kas dokularıdır.Kas,zincir halinde sıralanmış hücre dizilerinin birbiri ile bağlanması sonucunda meydana gelir.Hücre dizilerini birbirine bağlayan dokulara bağlantı dokuları denir.Etin bağ dokusunu oluşturan proteinlerden sarı renkli olanı elastindir.Pişirme sırasında bir değişikliğe uğramaz.Elastini yumuşatmanın tek yolu mekanik olarak eti küçük parçalara bölmektir. Etin diğer bağ dokusu,proteinlerden oluşan kollogen ise beyaz renklidir.Pişirme ile hidroliz olup,jelatine benzer bir kıvam alır.Etin pişirilmesi için kullanılacak yöntem,seçilecek etin bağ dokularının yapısına bağlıdır. Fazla miktarda bağlantı dokusu bulunan etler genellikle kaynatılarak veya kıyma şeklinde kullanılır.Bağlantı dokusu az olan etler yani göğüs kısmından çıka etler kebap,biftek,pirzola ve rosto olarak kullanılır.Bağlantı dokuları,fazla hareket eden kaslarda daha fazladır.Bu kısımlardan yani eklem yerlerinden itibaren bacak ve boyunndan elde edilen etler sert olur. Yemlerini kendi bulmak zorunda olan hayvanların eti ,yemleri önlerine verilen hayvanlara göre serttir.Genellikle genç hayvan etleri yaşlı hayvan etlerinden yumuşaktır. |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri SAĞLIK Özellikle kalp hastaları,gut ve hiper tansiyon hastaları için kırmızı et ve hayvansal gıdalar ciddi ölçüde kısıtlanmalıdır.Kollsetrol ve yağ içerikleri nedeniyle büyük baş hayvan eti ve özellikle koyun eti bu hastalara sınırlandırılmıştır.İleri ülser rahatsızlığı olanlarda etin içindeki asitleri eritemiyecekelri için zararlı olacağından etleri kesinlikel tüketmemelidirler.Siroz ve kronik böbrek rahatsızlıklarında protein miktarında yapılması gereken hesaplamalar nedeniyle ,bu hastalar doktorlarının önerdiği miktarda et yemelidirler. Etin tüketiminin yaşla bir ilgisi yoktur.Genelde 25 yaş ve üstü için sınırlandırma yapılmaktadır |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri TAZE ETİN PİŞİRİLMESİ Etin pişirilmesinde uygulanacak yöntem,etin içerdiği bağlantı dokularının miktarına göre değişir.Etin pişirilemsinde kullanılan yöntemler kuru sıcaklıkta,nemli sıcaklık ve yağda kızartma olarak iç çeşittir. Nemli Sıcaklıkta etin pişirilmesi; su az veya çok kullanılabilir.Bağlaantı dokluları daha az olan etler suda pişirilebilir.Bu işlem yavaş olduğu için eti en az iki saat pişirmek gerekir.hayvanın but ve sırt kısımları kullanılır. Kuru sıcaklıkta etin pişirilmesi; Izgara,biftek ve rosto.Hayvanın belinin altı ve göğsünün fazla hareket etmeyen kısımlarından elde edilen bağlantı dokularıdır.Eti doğrudan ısıya mağruz bırakılması yöntemi il epişirilmesidir.Bu tip etlerin iyi pişmesi için,en az 2.5 cm kalınlığında kesilmiş olması gereklidir. Etin yağda kızartılarak pişirilmesi: Köfteler için en ideal pişirme yöntemidir.Yağlı etler kızartılırken tavaya daha az yağ konulmalıdır. Çünkü bu tür etler kızarırken etteki yağ da tavadaki yağa ilave olur.Galeta ununa bulanan etler ise tavadaki yağın büyük bölümünü çekeceklerinden kullanılacak yağın miktarı fazla olmalıdır. Et nasıl pişirilirse pişirilsin hafif veya orta derecede uzunca süre pişirilmelidir. Çünkü çok yüksek sıcaklık,et proteinini katılaştırarak etin su kaybına yol açar.Pşirme etin sindirimini ve lezzetini arttırır.Fırında da yüksek ısı etlerdeki mikropların ölmesi bakımından gereklidir.Pişen etler oda sıcaklığında yarım saatten fazla bekletilmelidir. ttli3 |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri tarif sözlüğü Fiske; Çoz az anlamda kullanılan fiske,baş parmağı ile işaret parmağı arasında kalan miktardır.Bazen bir "çimdik" ya da bir "tutam" diye de tabir edilir.Genellikle tuz ve baharat ölçüsü olarak kullanılır. Flambe; Masa önünde misafirlerin karşısında hazırlanan alevli yemek veya tatlılara verilen addır.Örneğin bazı krepler hazırlanırken son anda krebin üzerine alkol dökülerek tava alevlendirili.Böylece hem sıcak bir tatlı, hem de gösterişli bir çeşit elde edilmiş olur. Böttürme; Sebzelerin kızgın yağda çok az kızdırılmasına "böttürme" denir.Örneğin zeytinyağlı taze fasulye pişirilirken,fasulye yeşilliğini muhafaza etsin diye kızgın yağdan geçirilir. Beze; Hamur yoğrulduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak elde edilen toplara beze denir. Gril; Izgara etlerin ya da balıkların ızgarada pişirme usulüdür.Elektrikli ızgara ya da fırın ızgarasında gril yapılır. Közleme; Sebzelerin ızgarada,kömür ateşinde kabuklarıyla birlikte pişirilme işlemidir.Patlıcan,biber,domates gibi sebzeler közlendikten sonra kabukları kolayca soyulmaya uygun hale gelir. Gratine; Etin,sebzenin üzerini çeşitli malzemelerle kaplayarak kızgın yağda kızartılmasına verilen addır.Fransızcadan gelen bir terimdir. Aroma; Meyvelerdeki güzel ve hoş kokuya verilen addır.Pasta ve tatlılara güzel koku vermek amacıyla vanilya veya likör ilave edilerek bu güzel koku sağlanır.Portakal veya elma rendesi kullanıldığında da aromatik,doğal bir koku ve lezzet verir. Gato; Düğün,nişan,kutlama gibi özel günler için hazırlanan büyük pastaların pandispanyasına verilen addır. Çeşni; Yemeklerde değişik tat vermek amacıyla ilave edilen çeşitli baharatlara verilen addır.Bunların dışında sarmısak,limon ve taze otlar yemeklerin tadına değişiklik kattığı için çeşni olarak adlandırılır. http://www.yemektarifi.com/makaleler/yemek-sozlugu/ |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri irmikli ayva tatlısı 4 adet orta boy ayva nöbet(lahusa)sekeri 1/2 bardak seker 2 yemek kaşığı galeta unu muhallebisi için 1 lt süt 1 kaşık irmik 2 kaşık un 3 yumurta (sarısı ve akı ayrı ayrı) 1 pk vanilya 5 yemek kaşığı şeker ayvaları rendeleriz. nöbet şekerini eritiriz 1/2 bardak şekerle ayvaları kısık ateşte pişiririz. imesine yakın 2 kaşık galeta unu ekleyip karıstırırz borcama dokeriz 1 lt süt, 1 kaşık irmik, 2 kaşık un, 3 yumurta sarısı, 1 pk vanilya, 5 kaşık şeker pişiririz. soğumuş ayvanin üzerine dökeriz 3 yumurta akı+3 kasık şeker köpük yapıp soğuyunca üzerine dökeriz.(tercihen, dökülmesede olur) afiyet olsun bence süper leziz. |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri MUAMMARA(meze) Malzemeler 4 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi 1 Dilim Bayat Ekmek İçi 1/2 Demet Maydanoz 2 Diş Sarımsak 2 Dal Taze Soğan 2 Çorba Kaşığı Tahin 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 1/2 Limon suyu Karabiber, Kırmızı Tozbiber, Tuz Yemeğin Tarifi 1 Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Sarımsağı ezin. Ceviz içi, ıslatılmış bayat ekmek, maydanoz, taze soğan ve sarımsağı karıştırın. Zeytinyağı, tahin, limon su u, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ilave edip çatalla iyice ezin. Salata veya meze olarak servis yapın. http://resim.nepisirsem.com/resimli/ymk_908.jpg |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri TAZ GECESİ(meze) Malzemeler 1 Su Bardağı Amerikan Pirinci 1 Yemek Kaşığı Sahlep 6 Su Bardağı Süt 2 Su Bardağı Kavun Suyu 4 Dilim Kavun 1 Su Bardağı Şeker 1 Yemek Kaşığı Rakı Yemeğin Tarifi Pirinci, süt ile pişirdikten sonra kavun suyunu ilave edin. Şeker ve sahlebi beraber karıştırarak kaynayan sütlü pirince ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırarak kısık ateşte pişirdikten sonra rakıyı döküp, soğumaya bırakın. Buzdolabında dondurarak kavun dilimleri ile servis yapın. http://resim.nepisirsem.com/resimli/ymk_1398.jpg |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri suzzycım naptın yahu bu tarıfler harıka en sımdı kavunu , tahını nerden bulucam onu dusunuyorum hos rakı da yok , etımek tatlısı bılenınız var mı bugun onu deneyecegım. Size bugun ogrendıgım ve yedıgım ıtalyan aşçıdan tarıf:) KABAKLI TONLU PENNE Burada onemlı olan karıstıracagımız malzemenın oncelık sırasıymıs, once kabakları ( bızım bıldıgımız kabak dıger kabak degıl), kucuk kucuk keserek az bır yag ıle kavuruyoruz , arkasından 1 adet kup seklınde dogradıgımız soganları da ıcıne eklıyoruz. Az bıraz ıkısını kavurduktan sonra 2 adet orta buyuklukte domatesı kup seklınde dograyarak bu karısımın ıcıne atıyoruz. En son olarak bır adet ufak ton balıgını ezerek ıcıne katıyoruz. Sonuc super mutlaka deneyın, en son olarak da makarnanın ıcıne bu karısımı karıstırıyoruz. Afiyet olsun. |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri tresor'cum etimek tatlın hazır umarım işine yarar..... http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek...imek_tatls.JPG ETİMEK TATLISI Malzemeler: Alt katman icin: 1 paket etimek 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Muhallebi icin: 1/2 paket margarin 3 türk kahvesi fincanı un 8 yemek kaşığı şeker 1 kilo süt vanilya damla sakızı Uzeri icin:krem şanti Yapilisi: Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır. Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır. Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür. Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır. Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür. Krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun. |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri cok tesekkur edıyorum hemen yaptım ama krem santı koymadım hındıstan cevızı dokucegım ustune bakalım nasıl oldu cok merak edıyorum uy897 |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri offf etimek tatlısı süper olur ya...canım istedi bak şimdi:) |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Yaz sonrası, hatta bazen de yaz boyunca yağmurlu ve kapalı bir havanın özlemini duyarım! Hava güneşli olduğunda evet mutlu olurum ama evde oturursam da kendimi bir garip hissederim, mutlaka çıkmak isterim! Halbuki hava kapalı olduğunda evde oturmanızda bir sakınca yoktur ! Dışarı çıkmamanız için çok geçerli bir sebebiniz vardır! Ve böyle havalarda en güzel şey güzel bir çay demleyip (ya da nefis bir kahve yapıp), yanına da şöyle atıştırmalık bişeyler hazırlamak, evi mis gibi kurabiye-kek-simit kokusu ile doldurmaktır! Sonra da alıp bunları camın yanında yağmuru izleyerek yemektir! Çalışırken de okurken de, yağmurlu günlerde hep "şimdi evde olsaydık, battaniyenin altına girip, çay ve kurabiye eşliğinde televizyondaki eski Türk filmlerini izleseydik" diye hayaller kurardım! En çok da karlı günlerde bunu isterdim! Ah keşke lapa lapa kar yağsa da yapsak bu hayali ! |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Bu yüzden de bu seferlik nispeten sağlıklı bir hamurişi olsundedim! Çok sevdiğim kitabım "Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri" (Arzu Aygen-Ülfet Aygen) hemen imdadıma koştu! Malzemeler: 1 çay bardağı susam 3.5 su bardağı tam buğday unu (benim unumla 3 bardak yetti) 1 çay bardağı yoğurt 6 yemek kaşığı ya da 150g oda sıcaklığında eritilmiş tereyağ 1 çay bardağı zeytinyağ 1 yumurta (akı sarısı ayrılmı) 1 tatlı kaşığı bal (ben pekmez koydum o da güzel oldu) 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı deniz tuzu Yapılışı: Fırınınızı 180 (turbo 160) derecede ısıtın, fırın tepsisini yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Susamı geniş bir tabağa alın. Unu geniş bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Eleğin üzerindeki kepeği de içine katın. Yoğurt, tereyağ, zeytinyağ, yumurta akı, bal, karbonat, mahlep ve tuzu ortasına koyup güzelce yoğurun Kabın kenarlarında ayrılmaya başlayınca, elinize yapışmadan toplar yapabildiğiniz zaman, ceviz büyüklüğünde 20 parça koparın. Kopardığınız hamur parçalarını elleriniz arasına yuvarlayarak uzatın ve iki ucunu birleştirip halka haline getirin. Ben dayanamam hamurla hemen oynarım ve bir sürü değişik şekil yaparım! Örneğin 3 küçük uzun parçadan saç örgüsü yapıp uçlarını birleştiririm ya da düğüm (kalp) gibi yaparım (pretzel krakerleri gibi). Mert için de minik simitler yaptım, o da bayıldı bu işe! Halkaları önce yumurta sarısına sonra da susama batırın. Ben bazılarına sadece çörek otu, bazılarına da hem susam hem çörek otu serptim. Birbirine değmeyecek şekilde fırın tepsisine dizin. Sıcak fırının orta rafında 20-30 dakika pişirin. Susamların üzerin pembeleşmiş olmalı. Hemen fırından çıkarın, alttan da hava alabileceği şekilde tel ızgara üzerinde ısıtın. Kitaptaki notta mahlebin İdris ağacı ve kokulu kiraz ağacı da denilen mahlep ağacı meyvesinin çekirdeklerinin öğütülmesinden elde edildiği yazıyor. Kandil simidinin nefis kokusunun da müsebbibi olarak tanınırmış! Daha fazla bilgi burada. Bu kitabı gerçekten çok seviyorum, daha önce de bir havuçlu kek tarifi vermiştim, o da nefis ve çok sağlıklı olmuştu. Tariflerde sadece tam buğday unu var ve beyaz una göre daha sağlıklı olduğu için bu da benim içime biraz olsun su serpiyor ! Yapanlara afiyet olsun. alıntıdır.... |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri sevincli anaaaaaaaaaaaaaaaaa mutfağımızda olmuş bizim yhau ne şeker ayyyyyyyyy ayyy ayyyyyy 956k 25889 cilgin897 cat56 bi bardak süt verin yahu şu garip cat56 kiss3 aa34 ne biçim mutfak bursı böle dusun blook aşçıbaşı kim çeşnibaşı kim dl67 krz67 |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Alıntı:
ve konuyu ufak bir bilgiyle süslüyoruz....AFİYETLER OLSUN PİSİCİİİİİMMM...ŞİFA OLSUN...BAL OLSUUUUUNNNN... Filmlerde gösterilen sahnelerde kediler bir kap soğuk sütü bayıla bayıla içerler. Gerçek hayatta kediye süt vermek yarardan çok zarar getirir... Süt kediniz için doğal bir besin olarak gözükse de inek sütü kediniz için hiç bir besi değeri sunmaz ve sindirim ile ilgili bir çok soruna neden olabilir. Bunun sebebi, bir çok kedi sütten kesildikten sonra laktoza karşı dayanıklılıları düşer. Bu düşüş, sütte doğal olarak bulunan şekeri sindiremedikleri anlamına gelmektedir. Bu durum ishale ve istenmeyen sindirim problemlerine neden olur. Bazı insanlar, kedinlerin gerekli tüm besinleri alabilmek için süte ihtiyaç duyduklarını düşünübu doğru değildir. Gerçek, inek sütünün kedinin besin ihtiyacını karşılayamaz durumda olmasıdır. Eğer bir kedi sadece süt ile beslenirse uzun süre yaşayamaz. Örnek olarak vahşi kedilerin inek sütü içmek gibi bir fırsatı yoktur. Kediniz yüksek kaliteli mama yediği ve temiz su içebildiği sürece tüm ihtiyaçlarını sağlamış olmaktadır. Süt tek başına hiç bir kedi için yeterli bir besin değildir ve hiçbir zaman bir mamanın ya da suyun yerine verilmemelidir. Kedinizin mamasını ya da suyunu süt ile değiştirmek kedinizin yetersiz beslenmesine neden olur. |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri fıçı sefası... 5 adet orta boy patates 2 adet kuru soğan 1 adet yeşil soğan 2 adet uzun patlıcan 2 adet kabak 4-5 adet domates 4-5 adet sivri biber bir tutam maydonoz tuz karabiber kırmızı biber tere yağ Yapılışı: Patatesleri ortalarını oyup haşlıyoruz. Bu arada patlıcanları ve kabakları küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp kızartıyoruz. Sivri biberleride küçük halkalar halinde doğrayıp kızartıyoruz. Yağlarının süzülmesi için süzgeçte bekletiyoruz. Domatesler ve soğanları küçük küçük doğrayıp kızartmayla karıştırıyoruz. Tuz karabiber ve kızmızı biberi ekliyoruz. Haşlanmış patateslerin içine harcımızı kaşık yardımıyla yerleştirdikten sonra fırın tepsisine dik bir şekilde yerleştiriyoruz. Yeşil soğanları ikiye yada üçe bölüp harcın üzerine dik bir şekilde gömüyoruz. Her patatesin üzerine yarım çay kaşığı tereyaği koyulur. Patateslerin üçte birine kadar fırın tepsisi suyla doldurulur. Üzeri kızarıncaya kadar 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır. afiyet olsun. Servis Önerileri: patateslerin içinide haşladıktan sonra rondodan geçirip içine kaşar peyniri karabiber ve tuz koyup misketimsi şekil verdikten sonra kızartıp fırın tepsisine ekleyip beraber pişirebilirsiniz. |
Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri http://img296.imageshack.us/img296/8097/resim009zi7.jpg http://img296.imageshack.us/img296/997/resim013op3.jpg Bende mutfağınıza yöresel bir yemekle katılayım yağlama... yarım kilo kıyma 4 tane soğan 3 kaşık salça 2 tane sivri biber 1demet maydanoz tuz karabiber Kıymalı bir harç hazırlanır bir kenarda durur. Hamuru için su, un ,tuz mayadanoluşan bir hamur yapılır. Biraz mayalanması beklenir.Küçük bezeler yapılır. Servis tabağı büyüklüğünde açılır hiç yağ koymadan teflontavada pişirilir. Bir kathamur bir kat kıymalı içten konulup bir kule yapılır. Dörde bölünerek sevis yapılır. Üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür. afiyet olsun... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:29 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.