![]() |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Korku içinde yaşıyoruz. Çünkü öleceğimizi biliyoruz Hayvanlar öleceklerini bilmez, korkuları yoktur! Memnun biçimde yaşarlar... içinde bulundukları anı. Ölümün farkında olmak bizi alıkoyar. Unutmayın hayat bir taksi kullanmak gibidir Canınız bir yere gitmek istemese bile, taksimetre çalışmaya devam eder... Bob Dylan "Masked and Anonymous" filminden Karakutu'nun Derlediği Aforizmalar |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Allah'ım Çok Paranın Beni Değiştirip Değiştirmeyeceğini Çok Merak Ediyorum.Merakımı Gidermem İçin Lütfen Bana Bir Şans Ver. blissy |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... İnsanlar düşünür, sorar; neden? Ben düşünür, sorarım; neden olmasın? Bernard Shaw |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Ya geleceği kucaklayacaksınız, ya da geçmişe güle güle diyeceksiniz. Ringo Starr |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Durakta üç kişi Adam kadın ve çocuk Adamın elleri ceplerinde Kadın çocuğun elinden tutmuş Adam hüzünlü Hüzünlü şarkılar gibi hüzünlü Kadın güzel Güzel anılar gibi güzel Çocuk Güzel anılar gibi hüzünlü Güzel şarkılar gibi güzel Cemal Süreya (İlhami Soysal, 2. yüzyıl Türk Şiiri Antolojisi) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Kişi ağzında bir balta ile doğar ve aptalca sözler sarfettiği zaman kendisini keser Sutta Nipata 657 |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Ey dost! Aynaya iyi bak! Son nakşı gör! Bir güzelin ihtiyarlığındaki çirkinliğini düşün. Bir binanın harabeye nasıl dönüştüğünü hatırla. Aynadaki yalana güvenme. Aynada gördüğün fani güzelliklerin aldatıcılığını unutma. "Kime uzun ömür verirsek, biz onun gelişmesini tersine çeviririz." diyen sonsuzluk sahibi güzelin uyarısına kulak ver.... "Sen ey ilkbahar güzelliğine karşı dudak ısıran, hayran olan kimse! Bir de sonbaharın sararmış hâline ve soğukluğuna bak!" "Şafak vaktinde güzel güneşin doğuşunu görünce, gurup zamanı, onun ölümü demek olan batışını hatırla!" Hz. Mevlana |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Annesinden dayak yediği halde, Yine "anne" diye ağlayan bir çocuktur aşk.. |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Maya yanılsamayı temsil eden eski bir doğu tanrıçasıdır. İnsanların gizli yasalarını kolaylıkla keşfedememesi için doğanın her şeyi örtmek üzere kullandığı örtüdür. Böylelikle Maya’nın güzelliği ve onun sayısız oyunu, yeryüzünde payımıza düşen yaşam yıllarının geçmesi için bize yardım eder, bizi baştan çıkarır ve aldatır. Delia Steinberg Guzman |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Ancak düşmanlarının eylemiyle yüz yüze kaldığın zaman gerçek içsel gücünü öğrenebilirsin. Bu açıdan bakınca düşmanlar bile içsel güç cesaret ve azim öğretmenleridirler. Dalai Lama |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... " DİREKSİYONDA, Bir EŞEKKKK.. Varsa; Kaputun Altında Kaç Beygir Olduğu Ne Yazar ? ! " :))) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... yazdıklarından ve söylediklerinden sorumlusun.. |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Sağlıklı olmaya çalışın, bu en büyük saadettir; erdemi izleyin. İnsanları dinleyin; iyi kitaplar okuyun ve öğrenin. Doğru sözlü olun; üzücü bağlılık zincirlerini kırın. Bu altı yol en büyük iyiliğe götürür. Jataka 84 |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Yaşama karşı sorumluluğumuz daha yücesini yaratmaktır. Daha alçağını değil. Nietzsche |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Bir senedir kapatıyoruz zararına satışlar başladı diyen mağaza 3.cü şubesini açtı... :D |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... gül gül dedi bülbül güle gül gülmedi gitti , bülbül güle gül bülbüle yar olmadı gitti . :) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Denizin bir tarafındaki tüm torakları kazandıkları zaman krallar diğer tarafı fethetmek isterler. Tıpkı nehirlerin asla okyanusları doldurmayacağı gibi, zevklerde asla insanları tatmin etmez. Buddhacharita 11.12 |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Filozof yaradılışlı kimselerle ötekileri ayırt etmek için, o kişinin içinde hiç bir aşağılık taraf olmamalıdır. Çünkü Tanrı ve insan işlerini bütünlüğüyle kavramaya uğraşıp duran bir ruh, küçüklükle bağdaşamaz. Platon |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Alıntı:
Çok hoş y789 |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... "Seni hiçbir zaman affetmeyeceğim", içerisinde "Seni hiçbir zaman unutmayacağım"ı da barındırır. Charles Bukowski( koca bukowski) |
|
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Birileri arkanızdan konuşuyorsa onlardan öndesiniz demektir." |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... yeterli sebebiniz varsa her şeyi basarabilirsiniz bu sıtede olmanız da yeterlı sebebiniz oldugunu gösteriyor o haldemusic45 |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... [quote=sayuri;803678]yeterli sebebiniz varsa her şeyi basarabilirsiniz bu sıtede olmanız da yeterlı sebebiniz oldugunu gösteriyor o haldemusic45 [/quote sözün bittigi yer25889 |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Hayatınızda denge sorunu varsa etrafınıza dikkatlice bakın; muhtemelen birini yanlış bir yere koymuşsunuzdur. J. Christophe |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Sen ki ey gül ! Çayırda kızarıp kurumlanıyorsun Kıpkırmızı bürünmüş allara.. Kır şen ve hoş, Ama mutsuz olacaksın, Nice güzel olsanda ... |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... ' Ey Tanrım ! Bana değiştirebilecek şeyleri, değiştirecek cesareti, Değiştirilemeyecek veya değiştirilmesi lüzum olmayan şeyleri Kabul edecek kuvveti, Ve bu iki şeyi birbirinden ayırabilecek bilgeliği ver..'' |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Hanii diyorsunuz yaa siz giderken biz dönüyoduk. Ziraa ben hiç bi yere gitmedim de dönmedimde... Oturdum gelenlerii gidenlerii izledimm... Sonuç mu? giderkende aynı ..... dönerkende |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Medya onu önce fetişleştirdi, sonra onu kullandılar, kendi dramasının kurbanı oldu... Olmayan bir kuşağın İkonu, Bazı sanatçılar yıkıcı içgüdülerden beslenirler... (CNNTURK' den...) Muhteşem sesiyle, çok vakitsiz ölen, sıradışı kadın Amy Winhouse'ın arkasından |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Kiminin sokakta kirlenir elbisesi 'küfreder', Kiminin kirlenecek bi elbisesi bile yoktur 'şükreder'. Hayat işte . . . Ömer Demir |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Dedim : "Çok yalnızım." Dedi: "Ben sana çok yakınım." (Bakara: 186) Dedim : "Bunca günahım var, hangisinin tövbesini yapayım..?" Dedi__: "Allah bütün günahları bağışlayandır.” (Zümer: 53) Dedim : "Yine bağışlar mısın..?" Dedi__: "Allah'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur." (Âli İmran: 135) Dedim : "Rabbim benim Senden başka kimim var..?" Dedi__: "Allah kuluna kâfi değil mi..?" (Zümer36) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Bir tüccarın ayarı düzgün bir parayı çevirmemesi gibi, ruh'da gerçek nimetleri itmez. Böyle iken çoğunlukla sahte olanları da alır. Çünkü şekil onu aldatmıştır. Ve o sahte olanı, Gerçek Olandan ayırt edecek bilgisi yoktur. Platon |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... gönlüm aranıp dünleri feryat etme zevk almak için yarınlar icat etme dünler düş olup gitti,yarınlarsa hayal cahilce şu gerçek günü berbat etme ÖMER HAYYAM |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... 'Sevdiklerinize zaman ayırın.Yoksa zaman, sizi sevdiklerinizden ayırır.' |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... İyileştiren sevgilere ihtiyacı var insanın, Seni tüm zaaflarınla, hatalarınla kabul eden, Tüm korkularınla bilen, Hesapsızca ve sorgusuz, Şartsız ve koşulsuz, Bencilce olmayan, "Benim" den önce senin olan, Onaylamasa da kabul eden bir yumuşaklıkta, Kalbinin içi kadar bir uzaklıkta, Sonuçta değil süreçte iyi gelen, İyileştiren sevgilere ihtiyacı var insanın. Düşüncesi bile gülümseten, Omuzlarındaki tüm yüklerinden seni azad eden, Keder değil yaşama sevinci veren, Tüm yaralarını kendi bile fark etmeden saran, İyileştiren, iyi gelen sevgilere ihtiyacı var insanın. Beklentileriyle yormayan, fazla soru sormayan, Yanında sen gibi sen olduğun, Tüm yanlış bildiklerini unuttuğun, Hiçbir hesap yapmadığın, yapamadığın, İyi gelen, iyileştiren sevgilere ihtiyacı var insanın. Seni kalıplar içine sıkıştırmayan, Tüm kayıp taraflarını bakışlarıyla bulduran, En beceriksiz taraflarını, Sevimli bir çocuğun yaramazlığı gibi görüp, Seni sevmeye daha da sarılan, İyileştiren, iyi gelen sevgilere ihtiyacı var insanın... |
|
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Beyninin hırsları ve güven açlığından haberdar olursan, bu doyumsuz hırslarını değiştirme, yok etme olanağına kavuşabilirsin. Harislik kontrol altına alınabilir. Ve harislik güvensizlikten, acılara idmanlı olmaktan kaynaklanmaktadır… İstersen değişebilirsin. Kusursuz Önder Cilt: 2, sayfa: 287 |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Gelin bakalım savaşın efendileri Siz büyük silahlar yapan ölüm uçakları inşa eden bütün bombaları yapan duvarların arkasında saklanan masalarının gerisinde saklananlar Maskelerinizin arkasında sizi görebildiğimi bilmenizi istiyorum siz yok etmek haricinde asla hiç bir şey yapmamış olanlar siz oyuncağınızmış gibi benim dünyamla oynayanlar elime bir silah verip sonra gözlerimden saklananlar ve sonra dönüp en hızlı kurşunlardan koşarak kaçanlar inanmamı istiyorsunuz ama bir dünya savaşı kazanılamaz damarımdan akan suyu gördüğüm gibi sizin gözlerinizden görüp beyninizi okuyorum Bob Dylan- Savaşın Efendileri. |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... " Seninle ya da sensiz olmaktır benim zaman ölçütüm." Jorge Luis Borges |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Cennet ya da cehennemde yaşamak senin elindedir. Senin kendi seçimindir; unutma. Şuursuz, bilinçsizsen, cehennemdesin. Tümüyle sana kalmış, senin kişisel seçimine kalmış bir olasılıktır bu. Kökler ve Kanatlar Sayfa: 82 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:02 AM. |