![]() |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Diri diri yakılan, bir kamyon lastiği altında ezilen çocuklar tarafından bir incir ağacına asılan ama hala alınacak yedi, sekiz canı bulunan bir kedi gibiyim. çünkü ölüm, başkalarıyla iletişimde bulunamamak değil, anlaşılamamaktır başka insanlar tarafından”… Pier Paolo Pasolini (Gül biçimli şiirler kitabından alıntı, 1922-1975, İtalyan film yönetmeni, şair, düşünür) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... DÜŞÜNCEN KONUŞMANA, KONUŞMAN HAREKETİNE, HAREKETİN KADERİNE YANSIR.. GÜZEL DUŞUN, GÜZEL YAŞA... MEVLANA + DÜNLE SÖYLENEN DÜNLE GEÇTİ CANCAĞIZIM, BU GÜN İÇİN YENİ SÖZLER SÖYLEMEK LAZIM... MEVLANA |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Adam fısıldadı “Tanrım konuş benimle” Ve bir kuş cıvıldadı ağaçta. Ama adam duymadı Sonra adam bağırdı “Tanrım Konuş Benimle” Ve gökyüzünde bir şimşek çaktı.. Ve adam dinlemedi onu. Adam etrafına bakındı ve “Tanrım seni görmeme izin ver” dedi. Ve bir yıldız parladı gökyüzünde. Ama adam farkına varmadı. Ve adam bağırdı “Tanrım bana bir mucize göster” Ve bir bebek doğdu bir yerlerde. Ama adam bunu bilemedi. Sonra adam çaresizlik içinde sızlandı “Dokun bana Tanrım ve burada olduğunu anlamamı sağla” Bunun üzerine Tanrı aşağı doğru süzüldü ve adama dokundu. Adam kelebeği elinin tersiyle uzaklaştırdı ve yürüyüp gitti. Hulki Cevizoğlu |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... O En Güzel Sevgi İnsan Sevgisi O sevgi başlamış rabbul alemde Habibinin sevgisi cümle alemde Kalplere nakş olmuş sevmek hasleti İnsanlarda sevmek allah vergisi Kimisi kucaklar sarar özlemle Kimisi kucaklar seven gözlerle Yeşersin solmasın bütün özlerde O en güzel sevgi insan sevgisi Şefkatli olmalı analar gibi Sarmalı sormalı her bir garibi Sevgiler aratmaz bazan tabibi Çare olur dertlere insan sevgisi Selamlar sevgiler sarsın dünyayı Hoşgörü süslesin artık rüyayı Hatırına yaratmış güneşle ayı Rabbimden bir ikram insan sevgisi Gönüller açmalı güller misali Hizmete koşmalı hızır timsali Yerleşsin kalplere Resulullahı hali Sıratta kanat olur insan sevgisi Bakmayın köyüne kaşı gözüne Her hali benziyor özü özüme Dolmasın bir daha yaşı gözüne Tüm alemi birleştirsin insan sevgisi Şadan Yenişafak |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Uslanma hiç hep deli kal Büyüme sakın çocuk kal Es deli deli böyle kal Son harmanında sevdanın Tüken toz toz savrula kal Suçüstü bulmalı ölüm Ölürken de sevdalı kal ... AZİZ NESİN - KENDİME ÖĞÜT |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Yiyecek basit veya mükellef de olsa, uzun zamanda hazırlanmış ya da sadece aceleyle yapılmış da olsa, gümüş ya da tahta bir tepside sunulmuş da olsa, Sevgi bu yemeği herkesin zevkine uygun kılar Jataka 346 |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Tanrı Kendi'nden bir ruh koparıp aldı ve onu güzelliğe bürüdü. Onu tepeden tırnağa zarafet ve sevecenliğin bütün takdisiyle yıkadı. Ona mutluluk kupasını verdi ve "Geçmişi ve geleceği aklından çıkarmadıkça bu kupadan içme çünkü mutluluk anlıktır yoksa hiç yoktur " dedi. Ona bir de hüzün kupası verdi ve "Bu kupadan da iç ki yaşamda ......anlık gelip geçen mutlulukların farkına var çünkü hüzün hep bolca vardır " dedi. Ve Tanrı ona ilk dünyevi zevki tattığında onu yüz üstü bırakıp gidecek bir aşk ve pohpohlandığını ilk farkettiğinde yok olup gidecek bir sevimlilik bahşetti. Ve O'na tüm erdemlerin yolunda önderlik etsin diye evrenden bilgelik verdi ve yüreğinin ta derinliklerine görünmeyeni gören bir göz yerleştirdi ve onun kişiliğinde her şeyi kucaklayan bir şefkat ve iyilik yarattı. O'nu cennetin meleklerinin gökkuşağının kirişlerinden ördüğü elbiselerle giydirip Kuşattı. ve O'nun sırtına yaşam ve ışığın doğuşu anlamına gelen şaşkınlığın gölgesinden bir pelerin attı. Tanrı daha sonra hiddet fırınından yakıp kül edici ateşi cehalet çölünden kavurucu rüzgarı bencillik sahillerinden ince ince batan kumları ve çağların ayakları altından kaba toprağı alarak insanı biçimlendirdi. İnsan'a onu çığrından çıkaran ve onu ancak tutkunun zevki karşısında yok olup giden bir çılgınlığa sürükleyen kör bir güç verdi ve onun içine ölümün hayali olan yaşamı soktu. Ve Tanrı hem ağladı hem güldü. İnsan'a karşı içinde bastırılmaz bir sevgi ve acıma hissi uyandı ve onu koruyucu kanatları altına aldı. Halil Cibran |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Cahille dost olma ilim bilmez, irfan bilmez, söz bilmez üzülürsün. Saygısızla dost olma, usul bilmez, adap bilmez, sınır bilmez, üzülürsün. Aç gözlüyle dost olma, İkram bilmez, doymak bilmez, şükür bilmez üzülürsün. Ukala ile dost olma çok konuşur, boş konuşur, kem konuşur üzülürsün. Namertle dost olma,mertlik bilmez,dost bilmez, dostluk bilmez üzülürsün. İLİM BİL, İRFAN BİL, İKRAM BİL, SEN SENİ BİL BU SANA YETER.... |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Korku duydu, çünkü yalnızlık korku yaratır. “Benden başka hiçbir şey yoksa niçin korkayım” diye düşündü. O zaman korkusu geçti. Korkacak hiçbir şey yoktu; çünkü korku ikinci bir varlık olduğu zaman gelir. İ.Ö. 700’den kalma Hint örneği (Brihadaranyaka Upanişad) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Alıntı:
Görgüsüzle dost olma Yol bilmez, yordam bilmez, kural bilmez, Üzülürsün. Kibirliyle dost olma Hal bilmez, Ahval bilmez, Gönül bilmez, Üzülürsün. Çok konuşma, boş konuşma, Kem konuşma, Mert ol, yürekli ol, kimsenin umudunu kırma... Bilge Şeyh Edebali'den... |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Eyy nefsim ya yola gel yolda beraber gidelim yada yoldan çekil ben hakka gideyim... |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Bazen öyle konuşacaksın ki karşındaki cevap veremeyecek. Bazen de öyle bi susacaksın ki karşındaki konuşmaya cesaret edemeyecek.' |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... “ Eğer yaşama sevincinin esasen insan ilişkilerinden kaynaklandığını düşünüyorsan yanılıyorsun. Tanrı bunu bütün çevremize yaydı. O her şeyde mevcut. Tecrübe edeceğimiz her şeyin içinde var. İnsanlar sadece, bu şeylere bakış açılarını değiştirmeliler. ” Into The Wild / Alexander Süperberduş |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... This was from a friend of mine, and he posted this: Dear Girls... Listen Up... When A Guy Adds You On FACEBOOK, It Means He Wants To Be Your Friend Not Your Husband.. That's Why Its Called A Friend Request Not A Proposal ! And When A Guy Likes Your Status, He Likes Your Status.. He Is Not Trying To Impress You Or Flirt With You.. When A Guy Likes Your Pictures, That Means He Likes Your Picture... Not YOU !! ----------------------------------------------------------------------- Sevgili hatunlar kulaklarınızı açın; bir erkek sizi facebookta arkadaş olarak eklediğinde, bu sizle arkadaş olmak istiyor demektir, kocanız olmak istiyor deği:D:Dl, bu yüzden "arkada...şlık isteği" deniyor evlilik teklifi değil..... ayrıca bir erkek durumunuzu beğenince, sadece iletinizi beğenmiştir, sizi etkilemek yada flört anlamı taşımaz... bir erkek fotonuzu beğenince, fotoğrafı beğenmiş demektir, sizi beğenmiş değil:D:D khkh56khkh56 |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... sevgili smyrna1 yukarda anlattığın durum senin için geçerli olmayabilir ya da böyle bi durumdan dolayı canın sıkılmış olabilir ama bu niyette erkekler malesef piyasada mevcutdl78.... |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... bunu ben demiyorum ki zaten amerikalı bayan bir arkadaşımın iletisi bu, yine bayanlara hitaben söylüyor çok hoşuma gitti ve paylaşmak istedim:) çok komik ama değil mi heheh:D |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... arkadaşınızın hemcinsleriye sorunu var herhalde.girlhahabence komik değil... |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... yok bence çok haklı çevresinde bizim gibi türk yada doğu asya kökenli çok bayan arkadaşı var bize has bir kültür yapısı bu ve onların kültüründe garipsenecek bir durum bu, heleki söz konusu bayanın yaşı geçmiş ve evlenememişse:) böyle bir tecrübeyi bende yaşamıştım 2-3 ay önce belki bana bu yüzden çok komik gelmiştir:) liseden yaklaşık 8 yıl önce mezun oldum ve hemen evimiz yanındaki ve senelerden beri kullandığımız vakıfbank şubemizde bir vergi ödemesi için girdiğimde liseden bir lise arkadaşımla karşılaştık 3 yıl beraber okumuştuk, yeni atanmış üç beş muhabbet ettik çay falan, 1-2 gün sonra nete girdiğimde f.b. ekledim, 1-2 gün sonra baktığımda isteğimimi kabul etmemiş, ve ayrıca kendince ne mesajı vermek istemişse çok komik, bir çiçek almış sanırım birisindenmi almış, kendisimi almış herneyse elinde çiçekle fotoğraf koymuş altınada "zehirli bal tadında" gibi saçma bir yorum koymuşkhkh56khkh56 birde şöyle 3-4 iş arkadaşım ve okul arkadaşım oldu evlendikten sonra facede erkek arkadaşları silme, soruyorum hatun kişiye hayırdır topumuzu silmişsin faceden genel cevap şöyle: "eee artık ben evlendim" ya zaten orası bir koca arama mecrası değil bu 1, iş arkadaşlarını okul arkadaşlarınıda mı bu kategoriye koydun bu 2.. kadınları anlamak, özelliklede bizim türk kadınını anlamak bazen çok zor dediğim gibi özellikle evlenememişse yada yaşı geçmek üzereyken direkten dönenlerdense, o yaşlarda çok acayip bir zihin bulanıklığı oluyorkhkh56khkh56 Not:bigokyanus özür dilerim topiğini meşgul ettik ama kendimce çok eğlendim:) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... ben demiştim.acı bir deneyim yaşamışsın ki bu sana şimdi hıncını alırcasına bu kadar komik geliyo ve beynini meşgul ediyo.girlhaha Türk kızlarına gelince.nihayetinde Müslüman bir toplumuz.muhafazakar ailelerde yetiştik bir çoğumuz.karşı cinse bakış açımız Avrupa kızları kadar rahat ve serbest değil.face bence de bir koca bulma yeri değil,olamaz.burda sevdiklerini,arkadaşlarını eklersin,sobet edersin,eğlenceli vakit geçirirsin... Türk kızlarından bu kadar illallah demişsen sen de Avrupa kızlarıyla takıl kardeşim.bak hem onlar daha rahat,daha serbest.ayrıca unutma.Türk erkeklerinin de maço ve muhafazakar yanları yok mu.eşlerini ya da kız arkadaşlarını kıskanmıyolar mı.o yüzden şu avrupai tavırları bırakalım da biz kendi kültürümüze,yetişme tarzımıza bakalım.Allaha şükürler olsun ki Türk ve Müslüman doğmuşum... |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Evliliği bir tür sigorta olarak gören ve kız çocuklarını küçük yaşlardan başlayarak gelin olmaya özendiren ve hala kocasından şiddet gören, ekonomik bağımsızlığına kavuşamamış kızlarının koca evinde kalmasına direten, bu uğurda çocuklarının öldürülmesine hatta buna ailelerin bizzat karar verdiği ve infaz ettiği bir ülkede yaşıyoruz. Facebook ya da diğer sosyal paylaşım sitelerinde evlenecek birini arayan "tatlı su şehir kadınları" yukarıda anlattığım dilim içinde pasta'nın kremasını teşkil eder, keşke krema tabakası daha fazla olsa... Gözlerimizi farklı perspektiflere çevirerek, kız ve erkek çocuklarını daha iyi, daha donanımlı yetiştirmeliyiz. Her alanda... |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Pardon, konuya karışmadan duramadım, gün geçmiyor ki, gazetelerin sayfalarında boy boy dayak, boşanma, cinnet, öldürme haberleri... Bu gün'ü vurgulamak için; Baudrillard'tan başkasını düşünemiyorum... "Artık inanamıyoruz; ama inanana inanıyoruz. Artık sevemiyoruz; yalnızca seveni seviyoruz. Artık ne istediğimizi bilmiyoruz, ama bir başkasının istediğini isteyebiliyoruz. İstemek, yapabilmek ve bilmek eylemleri terk edilmedi ama bir başkasına devredilerek genel olarak ilga edildiler." Jean Baudrillard (Fransız Filozof) |
|
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Batılıların, kendini medeni olarak gören insanların, nasıl da balıkları kafasına vura vura öldürdüğünü (fok balıklarını) görüyoruz. Dünyanın yarısı açlık ve savaş içinde, nerede o Batılılar! |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Yufka yüreğini herkese açarsan, kol böreği olup geri sana döner..........:) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Hayata dair bir alıntı; "Siz bir şaheser mi yaratacaksınız, yoksa hayatı başkalarının boyadığı tabloya göre mi yorumlaycaksınız?" Anthony Robbins |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Ey gönlüm, seni küçük utançtan ve kuytular erdeminden arıttım, seni güneşin önünde çıplak durmaya kandırdım. Böyle Buyurdu Zerdüşt “Büyük özlem üstüne” Friedrich Wilhelm Nietzsche ( 15 Ekim 1844 - 25 Ağustos 1900) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Zaman beni sürükleyen bir nehir; ama nehir benim beni parçalayan bir kaplan; ama kaplan benim beni tüketen bir ateş; ama ateş benim evren ne yazık ki gerçek ben ne yazık ki Borges'im… Jorge Louis Borges -Bu gün 112. doğum günü… (Arjantinli öykü ve deneme yazarı |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Sustum...! Tuz basıp yaralarıma, ne kadar susulacaksa o kadar sustum! Tam acılar...ımı haykıracaktım ki, sustum...! Bir çığlık kanıyor demedim en derininde yüreğimin... İçimdeki volkanları boğarak sustum...! ...Açmadım kimselere yüreğimi...! Hançeri sadece kendime sapladım ve sustum...! Hüznü yüzümde, acıları gözlerimde topladım sustum...! Bir ah sürüp dudaklarıma... Ne kadar susulacaksa, o kadar sustum !!! |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Hafif acılar konuşabilir ama derin acılar dilsizdir.. |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... "Yaşam bir tesadüf değil yaptıklarımızın aynadan bir yansımasıdır. Hayat sana ancak senin ona verdiklerini geri verir." Yaşamın Yankısı - Ali Rıza TURGAY |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Yalnızca yüreği olan yollarda yürürüm ben, yürek taşıyan Herhangi bir yolda. O yolda ilerlerim; ve inanırım ki uğruna baş koymaya değer tek uğraş bir yolu bütünüyle aşmaktır. Ve soluğum tutulmuş bakarak, ilerlerim o yolda! Don Juan (Don Juan’ın öğretileri- Carlos Castaneda) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Her gün kendimi üç nokta üzerinde yoklarım: Başkaları için bir iş görürken, acaba onlara gerçekten bağlı mıyım? Arkadaşlarla konuşurken, içten miyim? Derslerden yeteri derecede bilgi edinebildim mi?" Filozof Tsang |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Kimse pahalidan satmasin kendini, ben bilirim kerkesin indirimli günlerini, gidene üzülme baskasina gitmistir, gelene sevinme baskasindan gelmistir, biz 3 kisiyiz BEN,KEYFIM ve KAHYASI beni taniyan bilir, bilen anlar anlayan susar anlamayan UZAR. |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Başkalarının bilgisiyle bilgin olsak bile ancak kendi aklımızla akıllı olabiliriz. Michel de Montaigne |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... "Birbirimizi anlamamız için aynı dili konuşmamıza gerek yok, ezildikten sonra hepimiz aynı şarabız." Kazım Koyuncu |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Işığa şarkı söylüyorum Gelecekteki ben’i kutluyorum Kendime kadeh kaldırıyorum Güneşle bir olduğumda Venüs’den uzağa bakacağım Mars’tan ötesini göreceğim Milyonlarca yıldızın ışığını yakacağım Günü gelince hepimiz yıldız olacağız… Fame adlı film’den… |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... "Dişlerinin arasında olmasına rağmen bazen kendi diline bile hakim olamıyorsan, başkalarının söylediklerini önemsememelisin." B. Franklin |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Geriye baktığım zaman şaşırtıcı bir teknik ilerleme, Yanı başında ise korkunç bir manevi çöküntü görüyorum. Thomas Mann (1875-1955 -Alman Edebiyatının büyük yazarı) |
|
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Tek kahramanım, bütün ruhumla sevdiğim, bütün güzelliğiyle çizmeye çalıştığım kahramanım Gerçek’tir. Dün de en güzeli oydu, bu gün de; daima da en güzel olarak kalacaktır. Lev Tolstoy (1828-1910) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:13 AM. |