![]() |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... En zor şey, karanlık bir odada bir kara kediyi bulmaktır, özellikle odada kedi yoksa. KONFÜÇYÜS |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... İnsanın kaderi böyledir işte: Bu gün umudun körpe yaprakları açar, ertesi gün çiçeklenir, üzerini bütün ihtişamıyla açılmış çiçekler kaplar; üçüncü gün öldürücü bir don çıkagelir; o zaman da çiçekler dökülür. Yaradılışı böyledir onun... Shakespeare VIII Henry, III. perde. |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Oğullarım büyüdüğünde dostlarım, onları cezalandırmanızı istiyorum sizden, eğer serveti veya herhangi bir şeyi erdemden daha çok önemserlerse veya aslında hiçbir şey değilken bir şeymiş gibi davranırlarsa… Platon’dan Sokrates’in savunması |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Dünyayı tutmak için insana anlayış gerek Halka egemen olmak için hem akıl hem yürek gerek Bilgiliyi büyük kıl, anlayışı da ulu Bu iki şey yükseltir, seçkin kulu Çok konuşma sözü az ve birer birer söyle Yüz bin sözün düğümünü bu bir sözde çöz Kutadgu Bilig- Beyitlerden seçmeler |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Brooklyn'de yalnız bir gecede Sonsuza kadar benim olacağını söyledin Bu kez kalbini kırdığın Newyork'lu kadınım ben Nasıl hissettiğimi hayal edebiliyormusun? Pekala şefkatli bir dokunuş azad eder beni Devam, devam etmek güç veriyor bana Sevgi dolu kollarında asla yalnız değilim Doğrusu tamamlıyorsun beni sen Bin yıl yaşasam bile her zaman yanımda ve yakınımda olmana ihtiyacım var Beni sevdiğini söylediğinde bu bana tekrar devam etme gücü vweriyor. Brooklyn Şarkı, Disappearing Acts filminden |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Alıntı:
|
|
|
Cevap: Her yeni güne 1 tane... "Harikulade şeyler ancak içlerindeki bir şeyin koşulların üzerinde olduğuna inanma cesaretini gösterenler tarafından yapılmıştır." Bruce Barton |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Mohaç Savaşı kazanıldıktan sonra; Kanuni: - Çok kibirlendim Pargalı, bu hissi yenmem gerek, Vicdanım benim kıble'm olmalı, Yokluktan gelip, yokluğa gidiyoruz... Muhteşem Yüzyıl (Kanuni Sultan Süleyman) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Bir insan hakkında, başkalarının onun için söylediklerinden çok, onun başkaları için söylediklerine bakılarak fikir edilebilir. Leo Alkman |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Yaşam yolunda tek gerçek pusulan, sana sessizlikten seslenip yön gösteren ruhundur... Erim ERGÜN |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Şamanların bir yabancıyla ilk karşılaşmalarında kullandıkları Çok güzel bir selamlaşmaları vardır: “In Lak’ech”-Ben bir başka senim. Ne kadar da güzel; ben bir başka senim! Kendimizin farklı veya tek olduğunu düşünmek ne kadar da saf bir düşünce. Bizler hepimiz aynı varlıklarız, aynı baskıya ve aynı tutkuya sahibiz, aynı gücüz. Priya Kumar |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... "Dertli bir adamın tereddüt ve dumanlarla dolu bir gönül evi vardır; derdini dinlersen o evde bir pencere açmış olursun." Mevlana |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan insan, bilge olamaz. Thomas Fuller |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... İnsan hayatın ne olduğunu anlayana kadar ömrünün yarısını tüketmiş olur. Fransız Atasözü |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... "Yarın" bakalım neler getirecek, diye bekleye bekleye yaşıyoruz... Yarın denen şu periler ülkesi sultanı çiçekler, yıldızlar, gözyaşları serpili kara ya da mavi kaftanına neler doldurup getirecek!... "Ey, dünyanın sultanı Yarın!" Anatole France (1844-1924) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Açılmamış kanatların büyüklüğü bilinmez. Andre Gide. |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... "Herkes kendi zihninin kaptanıdır." Celalettin Güngör (Üniversiteden hocam olur. ♥) |
actionsmile |
|
Cevap: Her yeni güne 1 tane... ANLAR Eğer, yeniden başlayabilseydim yaşamaya, ikincisinde daha çok hata yapardım. Kusursuz olmaya çalışmaz, sırtüstü yatardım. Neşeli olurdum, ilkinde olmadığım kadar. Çok az şeyi ciddiyetle yapardım. Temizlik sorun bile olmazdı asla. Daha çok riske girerdim, seyahat ederdim daha fazla. Daha çok güneş doğuşu izler, daha çok dağa tırmanır, daha çok nehirde yüzerdim. Görmediğim bir çok yere giderdim. Dondurma yerdim doyasıya, Daha az bezelye. Gerçek sorunlarım olurdu hayali olanların yerine. Yaşamın her anını gerçek ve verimli kılan insanlardan olurdum. Farkında mısınız bilmem, yaşam budur zaten. Anlar, sadece anlar, siz de "an"ı yaşayın. Hiçbir yere, yanına; termometre, su, şemsiye ve paraşüt almadan gitmeyen insanlardanım ben. Yeniden başlayabilseydim, ilkbaharda, papuçlarımı atardım. Ve sonbahar bitene kadar yürürdüm çıplak ayakla. Bilinmeyen yollar keşfeder, güneşin tadına varır, çocuklarla oynardım, bir şansım olsaydı eğer... Ama işte, 85'imdeyim ve biliyorum... Ölüyorum... Jorge Luis Borges |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Bilmezler yalnız yaşamayanlar, Nasıl korku verir sessizlik insana; İnsan nasıl konuşur kendisiyle; Nasıl koşar aynalara, Bir cana hasret, ... Bilmezler. Orhan Veli Kanık |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Öfkenize tutunmak elinizde başka birisine atmak üzere taşıdığınız sıcak bir kömüre benzer. Yanan sizsinizdir. Buda |
|
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Sevincinden ve kederinden kimseye söz etme, varoluşun elinden gider. Sartre |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Son odaya girmenin iki yolu var; Özgür ya da değil, seçim sizin. (The Boxe filminden; J. P. Sartre'a ait bir söz...) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Bazıları odaya girince, odayı aydınlatır, bazıları çıkınca:)) |
|
Cevap: Her yeni güne 1 tane... çok güzel bir şiir gerçekten. teşekkürler. |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... bende küçük bir şiir paylaşayım sizinle, siz hiç tanımadığınız birini sevdiniz mi? hayatınızda sadece bir kere gördüğünüz ve.. belki bir daha hiç görmeyeceğiniz birini sevdiniz mi? ben sevdim...hemde hiç hayal kurmadan... onun nasıl biri olduğunu bile bilmeden... hiç bir beklenti olmadan... sadece bana kattıkları için. bir kelime,bir cümle... için sevdim onu..... bir daha hiç görmeyecek olsamda..... alıntı... |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... İnsan ömrü kısaydı, bir kurtçuğunkinden farksız. Ya da bir ipekböceğinkinden. Ademoğulları, Havvakızları tuhaf mahluklardı. Kurtçuğa benzetsen alınır, ipekböceğine benzetilmekten keyif duyarlardı. Bakır ve demire ehemmiyet vermez, altına taparlardı. Ayaklarının altındaki taşlara dönüp bakmazken mücevherler için delirirlerdi. Cemile'ye öyle geliyordu ki insanlar her hususta bir kaç gözde seçiyor, geri kalanların kıymetini bilmiyorlardı. Halbuki hayat bir devridaim idi. O beğenmedikleri nesneler de en az beğendikleri kadar elzemdi. Bu alemdeki her parça, bir başkasını geliştirmek, iyileştirmek, değiştirmek için yaratılmıştı. Ne sivrisinek, ateşböceğinden önemsizdi, ne de pirinç altından. Yüce sarraf, böyle tasarlamıştı Kainatı... İskender (Elif Şafak; sh: 248) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Olaylar ve durumlar insanlar tarafından algılandıkları gibi yaşanır, asıl gerçek daima derinlerde gizlidir. (Barda adlı film'den) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Bir kadın için en güzel makyaj mutluluktur. :)) |
|
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Feriha: - Aşk acısı; kağıt kesiğine benzer, hiç beklemediğin anda keser, acıtır seni, canın yanar, bıçak kesiğine benzemez... (Adını Feriha koydum) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Konfüçyus'a sorarlar: - Yönetim sanatının ne olduğunu sorabilir miyim? Konfüçyus: Yönetim sanatı basitçe, şeyleri doğru yapmak, doğru yerlerine koymaktır. Yöneticinin kendisi "doğru" olduğunda insanlar doğal olarak onun doğru yolunu takip edeceklerdir. Ritüel Kitabı: Konfüçyus |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Başın dik, alnın açık, hasretin Hak ise; korkma! Has'tır, güzeldir zannedip, her bir murâda da akma! Sûreti rânâ, sîreti zarar olur kiminin... |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... *Sana hükmetmeden önce temiz olmayan düşüncelerine karşı mücadele et. Onlara karşı onların sana hareket edebilecekleri gibi hareket et, çünkü sen onlara hoşgörü gösterirsen, kök salıp büyürler; iyi bil ki bu düşünceler seni yenecekler ve öldüreceklerdir. Dikkatli ol, bunlarının gölgelerinin bile sana yaklaşmasına izin verme. Çünkü bunların büyüklüğü ve gücü artacaktır, böylece uğursuz varlıklarının farkına varmadan bunların karanlıklarının varlığı özünü emeceklerdir. Helena Petrovna Blavatsky *Sessizliğin sesi; Helena Petrovna Blavatsky tarafından tercüme edilerek on dokuzuncu yüzyıl sonlarında Batı Dünyasına tanıtılmış, bu belgelerin, genellikle, 7500 – 8000 yıllık olduğu kabul edilmektedir. *“Öğretiler hakkında büyük konuşmayın, karşınıza hemen bir deneme çıkar”. (H.P.Blavatsky) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Ey Dost.. Kul Hakkı Nedir Bilir misin..? ALLAH Yarına Bırakır Ama , Yanına Bırakmaz Asla..! |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:38 AM. |