![]() |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... oyle bir zamanda gel ki vazgecmek mumkun olmasin öyle bir zamanda gel ki vazgeçmek mümkün olmasın. ellerimde koparmaya çaıştığım zincirlerden kalma yara izleri yeni yeni iyileşmeye yüz tutmuş olsun. gözlerimde öyle bir karanlık olsun ki, gören kör oldum sansın. yanaklarım kurumuş olsun göz yaşlarımdan, dudaklarımsa çatlak çatlak. öyle bir zamanda gel ki vazgeçmek mümkün olmasın. belki bin tane aşktan geçmiş olayım ve hiçbiri olmasın gözümde. hiçbiri tamamlayamamış olsun cümlelerimi, hiç biri bağlayamamış olsun geceyi sabaha. hiçbirinin gülüşünün her anı senin kadar aklıma işlenmemiş olsun. hiçbirinin hayali en güzel haliyle barınamamış olsun beynimde. hiçbirinin izi kalmamış olsun bedenimde. öyle bir zamanda gel ki vazgeçmek mümkün olmasın. sessizce ağladığım anları kimse çığlık çığlığa hıçkırıklara dönüştürememiş olsun. ellerim kimsenin üzerinde eriyip gitmemiş olsun, gezinse bile. dudaklarım senin adını söylerkenki gibi kıvrılmamış olsun hiç bi ad'a yeterince. yerine koymaya çalıştığım her beden yok olup gitmiş olsun kumlar aktıkça tane tane. unuttuğumu sandığım, vazgeçtiğimi sandığım, sevmediğimi sandığım öyle bir zamanda gel ki yerçekimine karşı koysun damarlarımda beni yaşatan her zerre. öyle bir zamanda gel ki vazgeçmek mümkün olmasın... ORHAN VELİ KANIK |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Alıntı:
güzel düsüncelerin icinde tskler. t678 |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... GAZA NE KADAR BASARSAK BASALIM , AYAĞIMIZI FRENDEN KALDIRMADAN HİÇBİR YERE GİDEMEYİZ.. |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Gözbebeği: İnsanlarda yuvarlak, hayvanların çoğunda ise dikine elips biçiminde olan gözbebeğinin çapı, irise gelen ışığın miktarına göre değişir. Karanlık ve uzaklık büyütür gözbebeğini; aydınlık ve yakınlık küçültür. Yani bu kararsız çember, ışık varsa küçülür, ışık yoksa büyür. Yakına bakarken de küçüldüğüne göre, yakın olan aydınlıktır, aydınlıktadır. Uzağın payına karanlık düşer. Zaten karanlığı kimse yakınında görmek istemez. Âşık olunca da büyür gözbebeği; demek ki âşık olunan hep uzaktadır. Aradaki mesafenin verdiği acıyı azaltmak için, maşuka “gözbebeğim” diye hitap edilir. Elif Şafak- Mahrem |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... tuhaf ama doğru yaklasım (: |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... tıppın güzel yaklaşımıı .ama dogru vallahiii |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... İnanç görmediğine inanmaktır,mükafatı ise inandığını görmektir.. |
Her yeni gün'e... Eğer bir müminin kalbin kırarsan Hak’ka eylediğin secde değildir Aklı olan korkmak gerek Nefs elinden hırs elinden Nefstir seni yolda koyan Yolda kalır nefse uyan Sabır saadeti ebedi kalır Sabır kimde ise o nasib alır Eğer hor eğer hürmet Kişiye sözden gelir Zehr ile pişen aşı Yemeğe kim gelir Beni bende demen bende değilem Bir ben vardır bende benden içeri Sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz Yunus Emre |
Cevap: Her yeni gün'e... —Anneme ve bütün annelere— Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Kaç geceler bana ninni söylerdi Hasta olunca oydu başucumda bekleyen Biraz yorulmayayım, üzülmeyeyim, hemen Alır kucağına okşardı, saçlarımı öperdi. Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Uzun kış geceleri masal masaldı Güzel çoban kızları, iyi kalpli sultanlar Bir suyun akışı gibi geçip gitti zamanlar Şimdi ne o dünkü çocuk, ne de o masal kaldı. Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Yıkayan oydu mürekkep lekeli parmaklarımı Akşam biraz geciksem yollara düşerdi Sokağa çıkarken «Yavrucuğum üşütme» derdi. Hemen bir kazak örerdi biraz boş kaldı mı. Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Bilirim yine kalbinde yerim anacığım Selam sana Anneler Günü İstanbul’dan Yeni dönmüşçesine bir akşam okuldan Vefalı ellerinden öperim anacığım. Ümit Yaşar Oğuzcan |
Cevap: Her yeni gün'e... teşekkürlerr paylaşımın içinn |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Ne zaman çekip gitsem arkamdan kimse aglamadi. Bi tabakta kalan yemegim agladi; sanirim o da annemin uydurmasiydi ! |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... 29. sone Bakışlarda küçümseyiş okuyorum yalnızım, bedbahtım, tesellisizim. gökler sağır, sesim boğuk ve lanet okuyorum talihime kıskançlıktan kuduruyorum kiminin ikbalini aczimden utanıyorum. hazlarım iğrendiriyor beni. o zaman sen geliyorsun aklıma, ve birden bire kanatlanıyorum, bir tarla kuşu gibi, mest içim aydınlıkla doluyor, yükseliyorum yükseliyorum şiirler söylüyorum hayata, göklerin eşiğinden bana ne toprağın çirkinliğinden insanların zilletinden bana ne? hatıran öyle sonsuz bir hazine ve sevgin öyle büyük mutluluk ki dostum! en mağrur hakanların tacını hor görüyorum Shakespeare |
her yeni güne 1 tane Eğer bir acıdan kaçamıyorsak o acıyı çekmeyi öğrenmeliyiz. Dünyaya da, kendi yaşantımıza da armoni açısından bakarsak, seslerin her zaman uyumlu olmadığını, bu armonik yapı içerisinde hoş tonların da sert tonların da, diyezlerin de bemollerin de duyulduğunu, bazı seslerin yumuşak ve rahatlatıcı ötekilerininse rahatsız edici olduğunu görürüz. Eğer bir müzisyen yalnızca bunların bazılarından hoşlanırsa nasıl şarkı söyleyebilir ? Müzisyen bu ses ve tonların hepsini birden kullanmayı, bunları bir araya getirmeyi bilmelidir. Biz de yaşamımızdaki iyi ve kötü şeylere böyle bakabilmeliyiz; çünkü iyi şeyler de kötü şeyler de aslında aynı özdendir, bizim yaşamımıza aittir. Montaigne (Denemeler) |
Cevap: her yeni güne 1 tane Alıntı:
CÇok hoşuma gitti bu söz teşekkürler Berilce , iyi ki varsın , deniz kenarlarındaki en parlak kayalarda dalgaların en hırçın vurdukları diye bir sözde duymuştum , mutluluklarda , hüzünlerde insanı daha güçlü kılmak için varlar... |
Cevap: her yeni güne 1 tane güzel paylaşım teşekkürlerart56art56 |
her yeni güne bir tane Buzullarla, yarıklarla kaplı bu yamaçlara baktığımızda bir zaman sonra bunların yerinde ağaçlarla kaplı, derelerle sulanan, yemyeşil bir vadi uzanacağını asla hayal edemeyiz. İnsanlık tarihinde de bu böyledir: Zalim güçler bir yol açar, bu yolu açarken pek çok şeyi de yok eder ama yine de bu güçlerin açtığı yol gereklidir; çünkü daha sonra daha insancıl başka bir uygarlık bu açılan yoldan geçerek eserlerini inşa edecektir. İnsana korku veren, kötücül diye nitelenen enerjiler, aslında insanlık için çalışan mimarlar, yol işçileridir. Nietzsche |
Her yeni güne bir tane
|
Cevap: Her yeni güne bir tane Alacak yol kenarındaki yağmur mazgallarını kumbara sanıp harçlığımı atardım bu yüzden en çok denizden alacaklıyım. Sunay Akın |
her yeni güne bir tane Bir insanın özgünlüğü ne kadar büyükse, o insan sıkıntılar karşısında, o kadar çaresiz kalır. Sören Kierkegaard (Danimarkalı filozof, teolog-1813-1855) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Ben; Benden olgun insan isterim karşımda! Benden dürüst, En ufak dalgada, Arkasını ...dönmeyecek kadar olgun. Arkamı döndüğümde, Sırtımdan vurmayacak kadar güvenilir. Bir o kadar cesaretli olmalı. Yağmurdan ıslanıp,fırtınadan kaçmamalı. Ayağı taşa takılınca kayadan korkmamalı. İşine gelince sevip, Zoru görünce bırakmamalı! (can yücel) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... ''Yüreğin, kadını erkeği yoktur. Bi Mert olanı vardır, bir de Namert olanı!'' Nazım Hikmet |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Aslında herşeyhttp://www.tatliaskim.org/images/smilies/virgul.gif tükenen bir kaleme tükenmez dedikleri kadar yalan! |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... "eğer sevmediğin kişilerin yüzüne bakmak zorundaysan ve istesende kaçamıyorsan; "gülümseyerek ağlamayı öğreniyorsun demektir".. |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Çatlak bardaktaki suya benzer hayat. sen içsen de tükenir içmesen de.. artık acı çekmeyi bırak, hayattan tat almaya bak ... |
her yeni güne bir tane Aragorn: Siz neden korkarsınız? Eowin: Ne ölüm ne acı korkutur beni, kafesten korkarım, yaşlılıktan ve alışkanlıktan parmaklıkları kabullenip, büyük işler başarma isteği gönülden silininceye kadar orada kalmaktan… Yüzüklerin Efendisi (John Ronald Reuel Tolkien 1893-1973) |
Cevap: her yeni güne bir tane Bir kerre dokunsan teline sâz-ı derûnun/ Bin türlü nevâzişle düzelmez bozulunca (Gönül sazının teline hata ile bir kere dokunmaya gör/ eğer bozulursa artık bin defa tamire kalkışsan yine düzelmez) Prof. İskender Pala- Katre-i Matem |
Cevap: her yeni güne bir tane Duygu yönetiminde beş hata felaket getirir; Dikkatsiz cesaret, yok olmaya götürür. Korkaklık, düşmana esir düşmeye götürür. Acelecilik, hakaretlerle kışkırtılabilir. Şeref düşkünlüğü, utanmaya götürür. Aşırı düşkünlük, endişe ve tereddüde götürür. Düşmanı bildiğiniz kadar kendinizi de biliyorsanız, zafer konusunda şüpheniz olmasın. Sun Tzu |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Kadına sormuşlar "Erkek mi? para mı? diye, "Farketmez ikisinide harcarım" demiş.;)' |
bunun için ne yapmak gerekir acabaa?? |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Basit, küçük manipülasyonlar çiftlerin gündelik hayatlarının bir parçası olsa da, narsistik sapkınlık biçimini aldığında önemli bir soruna dönüşür. Narsist partner kendi iktidarını yerleştirmek ve eşini kendi istediği kişiliğe büründürmek için baştan çıkartıcı, kurnazca yollara başvurur. Avının kanını sonuna kadar emerek kendisinde eksik olanı çekip alır ve böylece kendisini tamamlar... İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon (İletişim Yayınları) |
|
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Ağağıda linkini verdiğim yazılardan çok etkilendim , herkese en kötü günlerinde yanına yoldaş olacak insanlarla karşılaşmasını dileyerek paylaşıyorum , sevgi ve huzurla kalın... http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...rih=2011-05-16 http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...rih=2011-05-20 |
Her yeni güne bir tane Vazgeçtim… Kötü günümde yanımda olmadığın zaman vazgeçtim. Canın sıkıldığında benimle paylaşmadığını, kırılacak veya tedirgin olacak olsam bile düşüncelerini açıkça söylemediğini anladığım zaman vazgeçtim. ...Bana yalan söylediğini anladığım zaman vazgeçtim. Gözlerime baktığında kalbinle bakmadığını ve bana hala söylemediğin şeyler olduğunu hissettiğimde vazgeçtim. Her sabah benimle uyanmak istemediğini, geleceğimizin hiçbir yere gitmediğini anladığım zaman vazgeçtim. Düşüncelerime ve değerlerime değer vermediğin için vazgeçtim. Ağrılarımı dindirecek sıcak sevgiyi bana vermediğinde vazgeçtim. Sadece kendi mutluluğunu ve geleceğini düşünerek beni hiçe saydığın için vazgeçtim. Tablolarımda artık kendimi mutlu çizemediğim ve tek neden sen olduğun için vazgeçtim. Bencil olduğun için vazgeçtim. Bunlardan sadece bir tanesi senden vazgeçmem için yeterli değildi, çünkü sevgim yüceydi. Ama hepsini düşündüğümde senin benden çoktan vazgeçtiğini anladım. Bu yüzden bende senden vazgeçtim… “Frida Kahlo” |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... ''Aklını hayatın karanlık yanlarına takarak, geçmişteki sanşsızlık ve düş kırıklıklarını tekrar tekrar düşünen bir insan, aynı sanşsızlık ve düş kırıklıklarını gelecekte de yaşamak için DUA etmiş olur. Gelecekte bir gün başınıza talihsizlikten başka bir şey gelmediğini düşünürseniz, bugün bunu çağırıyor olmanızdandır; kesinlikle de böyle olacaktır...'' Toprak Yağmur |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... "Hangi çiçek diğerini sarı açtı diye ayıplar? Hangi kuş farklı ötünce diğerine yasak koyar? Derisinden, dilinden ötürü öldürülüyor insanlar... Ah insanlar, her şeyi bulup kendini bulamayanlar..." Şerafettin Taş |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Gözyaşının akmasına Bazen bir soğan deil , bir Hıyarda neden olabilir :) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Beni yak kendini yak Her şeyi yak Bir kıvılcım yeter ben hazırım bak İster öp okşa istersen öldür Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk Seni içime çektim bir nefeste Yüreğim tutuklu göğüsüm kafeste Yanacağız ikimizde ateşte Bir kıvılcım yeter hazırım bak Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk Allah ım Allah ım ateşlere yürüyorum Allah ım acı ile aşk ile büyüyorum |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... İdris Şah İnsanın işi öğrenmektir. Deve insandan daha güçlüdür; fil daha iri, aslan daha yiğittir. Sığır insandan daha çok yiyecek yer, kuşların erkekliği daha fazladır. İnsanın işi ise öğrenmek, öğrenmek, öğrenmektir bu alemde… Sufinin yolu kitabından... |
|
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Hayat, çatlak bardaktaki suya benzer.İçsen de tükenir içmesen de.Bu yüzden hayattan tat almaya bak.Çünkü yaşasan da bitecek yaşamasan da...Neyzen Tevfik |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:06 AM. |