Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=264)
-   -   ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=620435)

Lusid 27-01-2012 10:37 PM

Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI

Rüyalarla ilgili bildiklerimi aktarayım.

Uyanınca hareket etmeyin, gözünüzü açmayın. Bu haldeyken rüyanın parçalarını hatırlayınca parçaları birleştirmeye çalışın. Rüyadayken yaşadığınız duyguları düşünün. Rüya günlüğü tutarsanız her gece 3-4 rüyayı hatırlar hale gelirsiniz.

Rüyada ne görmek istiyorsanız kağıda yazın ve gece yatmadan önce birkaç kere okuyun, okuduklarınızı hayal edin.

Mesela rüyamda araba kullanmak istiyorum, bunu hayal ediyorum ve hayalimi tekrarlıyorum. Sonra uyuyorum. Başlangıçta ilk gece görmezseniz üzülmeyin, birkaç gün bunu tekrarlayın.

http://e1201.hizliresim.com/t/v/25dqy.jpg

sweeet 27-01-2012 10:39 PM

Rüyalar bastırılabilir mi? Psikodinamik görüşe göre, uyandığımız zaman rüyalarımızı unutuyor olmamızın nedeni bu rüyaların bizde kaygı uyandıran niteliklere sahip olması, haliyle uyanıkken onları bastırma eğiliminde oluyoruz.

Aslında sorunun cevabını merak ettim gerçekten hiç düşünmemiştim ve yukarıdaki cümleyi içeren bilimsel bir yazı buldum. Daha çok bilgi edinmek isteyenler için bu yazıyı da paylaşmak istiyorum. Rüya ve uyku hakkında bildiklerimiz ve bilmediklerimiz:

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post818824

Bunun telkin süresiyle ilgisi var mıdır? Bilemiyorum. Bence size önerilen sürelerde dinlemeye devam edin.

Ayrıca rüya görmek engellenemez bir şey. Siz gördüklerinizi bastırarak hatırlamanıza engel oluyor olabilirsiniz. Bu zamanla düzelecektir. Telkinlerin faydasını gördükçe, düşüncelerinizde değişimler meydana geldikçe bastırma ihtiyacı çekmediğiniz zaman belki de bir süre kabuslarla yüzleşeceksiniz. Kesin değil tabi bu dilerim hep tatlı rüyalarınız olur. Ama başta da rüyalarla ilgili söylediğim şey buydu aslında. Yüzleşme bir fırsattır. Bu durumdan bir çok kişi şikayetçi olsa da bence faydalıdır. Rüyalar güvenli bölgedir. Doğrularıyla yanlışlarıyla ne yaşarsanız yaşayın sabah uyandığınızda biter. Bana göre rüyalarda yaşananlardan bilinçaltında kalanlara ulaşmak ve ders çıkarmak da mümkündür.

sweeet 28-01-2012 07:46 PM

Görülen rüyaları hatırlamakla ilgili harika bir yazı ve çalışma buldum. Buradan ulaşabilirsiniz:

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post818901

Araştırmalarım sonucu anladım ki görülmeyen rüya yoktur hatırlanamayan rüya vardır. Eğer yolunuza ışık tutacaksa sizin de rüyalarınızı hatırlamanızı seçiyorum.

kontes su 29-01-2012 12:22 AM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818798)
Rüyaları hatırlamanın en iyi yolu baş ucunuzda bir kağıt ve kalem bulundurmak ve rüyayı uyanır uyanmaz yazmak. Hiç hatırlamıyorsanız tabi bu yöntem işe yaramaz. Anlamdıramadığınız şeyler anlatımımdan kaynaklanıyorsa sorabilirsiniz tekrar. Açıklamaya çalışırım. İçinizde cevaplarını aradığınız sorulardan kaynaklanıyorsa yine sıkıntı yok soruların cevapları er ya da geç gelecektir. Sormaya devam edin ve gelen cevapların farkında olmaya çalışın.

rüyalarımı genelde hatırlarım ama bu ara çok yoğun rüya görüyorum galiba bilinçaltındakiler su yüzüne çıkıyor.bu ara hatırlayamıyorum telkinleri bazen geceleri sabaha kadar açık bırakıyorum oda beni yoruyor biraz. bundan ddolayıda olabilir. anlamlandıramadığım cevaplarını aradığım sorulardan kaynaklanıyor ve sizin anlattıklarınızdan kendimde bulupta ifade edemediğim şeyler bulunuyor. herşey iyiyye gidiyor inanıyorum.

kontes su 29-01-2012 12:30 AM

Alıntı:

nympa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818819)
tamam canımın içi bana da oluyor kafamı toparlayamamak. benim de okumaya yeltendiğim ama yapamadığım bi süü yazı var. bu gün yine dalgalı gibiyim ama ne var biliyo musun bu kez farklı olarak iç sesim, iç sesimi susturabiliyorum yani olumsuz düşüncelerimi olumluya çevirebiliyorum. direnç oluşuyor:) bunu sana söylüyorum çünkü sende de olursa dalgalanma endişelenme diye. bence bu oldukça iyi bir gelişme önceden direncim çok daha azdı ve sanki olumsuz düşünmek daha güven verici gibi geliyordu. oluyor oluyor başarıyoruz:))

nympa halen okuyamadım dersem inanırmısın çok yoğun geçiyor bu ara hayat. ben bugün ve dün baya sarsıldım halende sarsılıyorum. baş dönmesi ve baş ağrısı ağrı kesiciler banamısın demedi. hafif çakırkeyif gibi yalpalanıyorum. bişey damarıma bastı telinlerde ama ne. seni takip ediyorum canım benim farkındalıklarım oluşmaya başladı. dank ediyor kafamda bazı şeyler.şöleyken böyle diye. örneğim benim :) demekki bende olumsuzu olumlu yapabileceğim bu çok önemli can damrı bence gelişimimizin. eğer bunu yapabiliorsan sürekli kl ve kılacaksındırda eminim. sana güveniyorum. başaracağını başaracağımızı biliyorum.

kontes su 29-01-2012 12:35 AM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818828)
Ayrıca rüya görmek engellenemez bir şey. Siz gördüklerinizi bastırarak hatırlamanıza engel oluyor olabilirsiniz. Bu zamanla düzelecektir. Telkinlerin faydasını gördükçe, düşüncelerinizde değişimler meydana geldikçe bastırma ihtiyacı çekmediğiniz zaman belki de bir süre kabuslarla yüzleşeceksiniz. Kesin değil tabi bu dilerim hep tatlı rüyalarınız olur. Ama başta da rüyalarla ilgili söylediğim şey buydu aslında. Yüzleşme bir fırsattır. Bu durumdan bir çok kişi şikayetçi olsa da bence faydalıdır. Rüyalar güvenli bölgedir. Doğrularıyla yanlışlarıyla ne yaşarsanız yaşayın sabah uyandığınızda biter. Bana göre rüyalarda yaşananlardan bilinçaltında kalanlara ulaşmak ve ders çıkarmak da mümkündür.

kesinlikle katılıyorum.ben bilinçaltıma attığım birçok şeyi rüyamda gördüm telkinler süresince.halende görmeye devam ediyorum.bu seneler önceki bir olayda olabiliyor,yakın zamanaki bir olayda. sabah kalktığımda hatırlıyorsam bu rüyayı demekki ben bunu atmışım ve benim bunu çözmem gerekiyor,bunu çözüp bilinçaltından çıkarmam gerekiyor diyorum.

kontes su 30-01-2012 02:28 PM

nympa nerelerdesin merak ettim seni,umarım herşey yolundadır.ben bugün telkin arasındayım ve son aram. çok birkin ve hüzünlü hissediyorum kendimi. nedensiz bir hüzün var aynaya bakmak istemiyorum. kiloalmamı durduramadığım için üzülüyorum. zayıflamak ve zinde olmak istiyorum. yorgunluğumdan kurtulmak istiyorum.isteksizliğimden kurtullmak istiyorum. korkularımdan ve korkularımın beni bitkin düşürüp pasifleştirmesinden kurtulmak istiyorum. kurtulmayı talep ediyorum.

nympa 01-02-2012 09:45 PM

Alıntı:

kontes su Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819013)
nympa nerelerdesin merak ettim seni,umarım herşey yolundadır.ben bugün telkin arasındayım ve son aram. çok birkin ve hüzünlü hissediyorum kendimi. nedensiz bir hüzün var aynaya bakmak istemiyorum. kiloalmamı durduramadığım için üzülüyorum. zayıflamak ve zinde olmak istiyorum. yorgunluğumdan kurtulmak istiyorum.isteksizliğimden kurtullmak istiyorum. korkularımdan ve korkularımın beni bitkin düşürüp pasifleştirmesinden kurtulmak istiyorum. kurtulmayı talep ediyorum.

çok özür dilerim kontes giremedim ben de çok hüzünlü hissediyorum kendimi nedenlerim var biliyorum farkındayım da ama çok güçsüz hissediyorum nedenlerimle mücadele etmek için. iyi olmamızı seçiyorum ben de ve kilonla ilgili telkin vermiş miydi Abdullah bey sana verdiyse eğer bir düşün canım seni engelleyen nedir kilo vermenle ilgili.

nympa 04-02-2012 10:03 AM

kontes iyi misin merak ediyorum seni.

nympa 05-02-2012 10:37 AM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818904)
Görülen rüyaları hatırlamakla ilgili harika bir yazı ve çalışma buldum. Buradan ulaşabilirsiniz:

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post818901

Araştırmalarım sonucu anladım ki görülmeyen rüya yoktur hatırlanamayan rüya vardır. Eğer yolunuza ışık tutacaksa sizin de rüyalarınızı hatırlamanızı seçiyorum.

ben çok teşekkür ederim gönderdiğiniz yazıyı okudum ve cidden o gece rüya gördüm hem de anlamlı bir rüya. iyi ki varsınız:)

nympa 05-02-2012 10:43 AM

sevgili kontesim uzun zaman olduk konuşamadık nasılsın ve nasıl gidiyor meraktayım. bu gün üçüncü aramın ikinci günündeyim ben. ne hissettiğimi nasıl olduğumu inan ki bilmiyorum. dışardakilerin izlenimleri gayet olumlu yönde ama içim hiç öyle değil. nedir beklediğim nedir olanlar ya da olacak olanlar mucize mi bilemiyorum. şu ana kadar olanlar bilemiyorum sanırım çok daha fazlasını istiyorum. bir haftadır yine aynı sorunlarla boğuşuyorm yine bana kendimi değersiz hissettirecek şeyler yapıyor eskisi gibi değilim evet dirençliyim ama neden böyle oluyor niye yine aynı şeyleri yaşatıyor bana? vardır cevapları ve ben alırım en kısa zamanda umarım. bu son arada bu kez de sosyallik artırıcı dinlemek istedim ve dünden beri de dinliyrum içimden geldi. lütfen yaz bana.seni seviyorum.

kontes su 06-02-2012 07:08 PM

Alıntı:

nympa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819622)
sevgili kontesim uzun zaman olduk konuşamadık nasılsın ve nasıl gidiyor meraktayım. bu gün üçüncü aramın ikinci günündeyim ben. ne hissettiğimi nasıl olduğumu inan ki bilmiyorum. dışardakilerin izlenimleri gayet olumlu yönde ama içim hiç öyle değil. nedir beklediğim nedir olanlar ya da olacak olanlar mucize mi bilemiyorum. şu ana kadar olanlar bilemiyorum sanırım çok daha fazlasını istiyorum. bir haftadır yine aynı sorunlarla boğuşuyorm yine bana kendimi değersiz hissettirecek şeyler yapıyor eskisi gibi değilim evet dirençliyim ama neden böyle oluyor niye yine aynı şeyleri yaşatıyor bana? vardır cevapları ve ben alırım en kısa zamanda umarım. bu son arada bu kez de sosyallik artırıcı dinlemek istedim ve dünden beri de dinliyrum içimden geldi. lütfen yaz bana.seni seviyorum.

nympacım yoğun bir döneme girdiğim için uzun süredir yazamıyorum.bende üçüncü dönemin 6. günümdeyim. bahsettiğin şeyler bende de mevcut ve çözebilmiş değilim galiba buda bir süreç. bekleyip göreceğiz. gripal enfeksiyonda geçiriyorum, boşluk yorgunluk ve biraz çabuk sinirlenme durumu mevcut bende. ama etrafındakiler yüzümde bir dinginlik oldğununu daha sakin ve huzurlu göründüğümü söylüyorlar.üç günlük aralarda telkin hiç dinlemedim ben. dinlemeninde pek doğru olamadığını düşünüyoru. bende seni seviyorum nympacım.

nympa 07-02-2012 11:18 AM

Sana kolaylıklar diliyorum canım. son tura başladım bu gün. sanırm başaramayacağım ben kontes.

nympa 07-02-2012 11:25 AM

bak yazdıktan sonra düşündüm sen lütfen umudunu kaybetme moralini bozmak istemem hiç. belki de yine dalgalanmadır belki de etki etmeyen sayılı kişilerdenim ben de. bunun aynısı sana olacak diye bir şey yok sakın böyle düşünme. lütfen.

gülsem 07-02-2012 02:34 PM

Alıntı:

nympa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819763)
Sana kolaylıklar diliyorum canım. son tura başladım bu gün. sanırm başaramayacağım ben kontes.

başaracaksın. ikinizde başaracaksınız.ben size güveniyorum epeydir sizi takip ve takdir ediyorum. hem çok güzel bir dostluk kurdunuz birbirinize desteksiniz hemde azimlisinizactionsmile

nympa 07-02-2012 07:32 PM

Alıntı:

gülsem Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819768)
başaracaksın. ikinizde başaracaksınız.ben size güveniyorum epeydir sizi takip ve takdir ediyorum. hem çok güzel bir dostluk kurdunuz birbirinize desteksiniz hemde azimlisinizactionsmile

Ben çok teşekkür ederim gülsem. yazını okuyunca gözyaşlarına boğuldum tekrar. ama bu kez sevnçten.yalnız olmadığmı bilmek çok rahatlatıcı. ben çok teşekkür ederim sana. sanırım bu kez oldukça büyük bir dalga beni alaşağı eden. umarm kısa sürer. çok teşekkür ederim.

seldan 07-02-2012 09:36 PM

bugün için de hem de belli saat aralığında aranabilmek için talepte bulundum ve gerçekten arandım.ve atakan bey gerçekten samimi davrandı.şimdilik birkaç telkin cd sini indirdim ve bugün dinlemeye başladım.bakalım neler olacak.ancak telefondfa atakan beyin ve izlediğim videolarda da özlem hanımın abdullah beyin samimiyetleri zaten hissediliyor.

nympa 08-02-2012 09:35 AM

Alıntı:

seldan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819823)
bugün için de hem de belli saat aralığında aranabilmek için talepte bulundum ve gerçekten arandım.ve atakan bey gerçekten samimi davrandı.şimdilik birkaç telkin cd sini indirdim ve bugün dinlemeye başladım.bakalım neler olacak.ancak telefondfa atakan beyin ve izlediğim videolarda da özlem hanımın abdullah beyin samimiyetleri zaten hissediliyor.

çekirdek inanç tespiti için mi talepte bulundunuz umarım iyi olur herşey sizin için.

nympa 08-02-2012 09:38 AM

Bu gün son 10 günlük süremin ikinci günü. çok zorlanmış hissediyorum kendimi eskiden geliştirdiğim savunma mekanizmalarına dönmek için büyük bir istek var içimde eskisi gibi olma daha rahatlatıcı gelecek gibi. çok tuhaf değil mi halbuki değişmeye çabalıyorum. nedir bu durum anlamadım. bilinçaltım mı direniyor? lütfen yorum bekliyorum.

kontes su 08-02-2012 12:27 PM

Alıntı:

gülsem Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819768)

gülsem çok teşekkür ederiz. yanımızda olduğunu görmek çok güzel. iyiki varsın.

kontes su 08-02-2012 12:35 PM

Alıntı:

nympa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819864)
Bu gün son 10 günlük süremin ikinci günü. çok zorlanmış hissediyorum kendimi eskiden geliştirdiğim savunma mekanizmalarına dönmek için büyük bir istek var içimde eskisi gibi olma daha rahatlatıcı gelecek gibi. çok tuhaf değil mi halbuki değişmeye çabalıyorum. nedir bu durum anlamadım. bilinçaltım mı direniyor? lütfen yorum bekliyorum.

nympa neler yazışsın öyle canım. çok üzüldüm yakışmıyor ssana pes etmek. bak bu herkesin yaşadığı bir dönem.bilinçaltın değişim için hazırlandı herşey tamam son dakika vazgeçmek bu kadar emeği yazık etmek demek. düşün çok güzel bir akşam ve günler öncedenbelirlenmiş bir randevu. son derece şık ve eğlenceli nezih bir akşam yemeği bekliyor seni. sen bu akşamı sabırsızlıkla bekliyordun. ve günler öncesinden ne giyeceğine saçını nasıl yapacağına dair bir çok düşünce ve hazırlık aşaması yaşadın. karşında seni bekleyen seni seven ve seninde sevdiğin bir insan var.aşağıda seni bekliyor ve sen herşeyinle göz kamaştıran prenses gibi olmuşsun. tam kapıdan çıkarken vazgeçtim gitmek istemiyorum diyorsun. neden ne ? içindeki nympa ve karşındaki prens hayal kırıklığı içinde o kadar hazırlık bunun için miydi. peki nympa mutlu olcak mı böyle hayırrr. ve kocaman bir boşluk günlerce bunu araştıracak neen gitmedim o akşam neden kapıdan çıkmadım. CANIM LÜTFEN İYİ DÜŞÜN. BUNU DEFALARCA OKU. SENİN YAPTIĞIN ŞU ANDA BU. SEN BUNA YENİLECEK BİRİ OLSAN.21 GÜNÜ ATLATAMAZDIN. ÇÖZÜM SENSİN NYMPA.

sweeet 08-02-2012 01:21 PM

Alıntı:

nympa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819864)

Bunun nedeni egonun seni koruma isteği. İyiliğini düşündüğüne inandırır bazen seni o tatlı sözleri ile o kadar harika bahaneler bulur ki değişime engelk olmak için. Değiştiğin zaman o eski o olamayacaktır. Aslında seni korumak ister gibi görünüp değişmeni engelleyerek kendini güvene almak istemektedir. Sen değişmek istiyorsan zayıf olduğun anlarda bunu sıkça hatırlat kendine. Değişme ve gelişme isteğinin egodan bağımsız insana öz bir düşünce olduğuna inanıyorum. Bunun yanı sıra sana göre değişimini destekleyecek olumlamalar yardımcı olacaktır.

Savunma mekanizmaları egonun kontrolündedir ve bilinçli olarak onları kullanmayız. Egosu güçlü olan kişi -ki bu bence ego ile kendi düşüncelerini ve isteklerini ayırabilen kişidir- savunma mekanizmalarına en az başvuran kişilermiş. Bu cümleyi okuduktan sonra ego güçlendiricinin anlamını birkez daha bilimsel bir kaynaktan öğrenmiş olmuştum. O cümleyi(egosu güçlü olan kişiler savunma mekanizmalarını en az kullanan kişilerdir) okyana kadar biraz bildiklerim, biraz yaşadıklarım biraz da sezgilerimin bana yol gösteriyordu.

Aslında savunma mekanizmalarını kullanma ihtimalini düşünmen bile farkındalık belirtisi sayılabilir. Bunu sen istemiyorsun farkına var.

Vazgeçilmemesi gereken ilerlemen gereken bir noktadasın. İyi olmanızı her gün daha iyiye gitmenizi bekleyen ve destekleyen insanlar var burada. Bundan şüpheniz olmasın. İnsan olduğu birbirine destek olduğu anlarda en güçlüdür. Biz biriz. Sevgiler.

NOT: Sevgili kontes su verdiğin örneğe bayıldım. İkinizi de istediğiniz değişimleri başarmış kişiler olarak görmek istiyorum. İyi ki varsınız.

kontes su 08-02-2012 05:09 PM

sweeet çok teşekkürler. senin varlığında bize güç katıyor.

nympa 09-02-2012 02:37 PM

Alıntı:

kontes su Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819870)
nympa neler yazışsın öyle canım. çok üzüldüm yakışmıyor ssana pes etmek. bak bu herkesin yaşadığı bir dönem.bilinçaltın değişim için hazırlandı herşey tamam son dakika vazgeçmek bu kadar emeği yazık etmek demek. düşün çok güzel bir akşam ve günler öncedenbelirlenmiş bir randevu. son derece şık ve eğlenceli nezih bir akşam yemeği bekliyor seni. sen bu akşamı sabırsızlıkla bekliyordun. ve günler öncesinden ne giyeceğine saçını nasıl yapacağına dair bir çok düşünce ve hazırlık aşaması yaşadın. karşında seni bekleyen seni seven ve seninde sevdiğin bir insan var.aşağıda seni bekliyor ve sen herşeyinle göz kamaştıran prenses gibi olmuşsun. tam kapıdan çıkarken vazgeçtim gitmek istemiyorum diyorsun. neden ne ? içindeki nympa ve karşındaki prens hayal kırıklığı içinde o kadar hazırlık bunun için miydi. peki nympa mutlu olcak mı böyle hayırrr. ve kocaman bir boşluk günlerce bunu araştıracak neen gitmedim o akşam neden kapıdan çıkmadım. CANIM LÜTFEN İYİ DÜŞÜN. BUNU DEFALARCA OKU. SENİN YAPTIĞIN ŞU ANDA BU. SEN BUNA YENİLECEK BİRİ OLSAN.21 GÜNÜ ATLATAMAZDIN. ÇÖZÜM SENSİN NYMPA.

merhaba kontes. çok üzdüm seni değil mi? çok özür dilerim ben böyle olmasını hiç istemezdim neden bu kadar vurdu beni bu kez anlayamadım.tam bir geri dönüştü ben de çok şaşırdım. baz durumlarda eskiden hissettiğim ve verdiğim tepkileri verdim çok şaşırıdm kendime ve dedim ki ne yaptn sen bir arpa boyu bile yol alamadın mı.tam bir hayalkırıklığı idi. ama merak etme o halde bile bırakmadım telkinleri dinlemeyi, kestirip atmadım hiç belki son bir umut bilemiyorum belki de sana nasıl açklayacağmı bilemedim bişmiyorum nedenini ama bırakmadım dinlemeyi merak etme. bu gün daha sakinim ama bir daha böyle bir dalgayı nasıl kaldırırm bilemiyorum. ama düşündüm de sizin varlığınzla tabi ki. ben sana ve diğer arkadaşlara minnettarım gerçekten. peki sen sen nasılsın tatlı kontesim nasıl gidiyor herşey iyisin değil mi? benim umudumsun sen.

nympa 09-02-2012 03:11 PM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819876)

Bunun nedeni egonun seni koruma isteği. İyiliğini düşündüğüne inandırır bazen seni o tatlı sözleri ile o kadar harika bahaneler bulur ki değişime engelk olmak için. Değiştiğin zaman o eski o olamayacaktır. Aslında seni korumak ister gibi görünüp değişmeni engelleyerek kendini güvene almak istemektedir. Sen değişmek istiyorsan zayıf olduğun anlarda bunu sıkça hatırlat kendine. Değişme ve gelişme isteğinin egodan bağımsız insana öz bir düşünce olduğuna inanıyorum. Bunun yanı sıra sana göre değişimini destekleyecek olumlamalar yardımcı olacaktır.

Savunma mekanizmaları egonun kontrolündedir ve bilinçli olarak onları kullanmayız. Egosu güçlü olan kişi -ki bu bence ego ile kendi düşüncelerini ve isteklerini ayırabilen kişidir- savunma mekanizmalarına en az başvuran kişilermiş. Bu cümleyi okuduktan sonra ego güçlendiricinin anlamını birkez daha bilimsel bir kaynaktan öğrenmiş olmuştum. O cümleyi(egosu güçlü olan kişiler savunma mekanizmalarını en az kullanan kişilerdir) okyana kadar biraz bildiklerim, biraz yaşadıklarım biraz da sezgilerimin bana yol gösteriyordu.

Aslında savunma mekanizmalarını kullanma ihtimalini düşünmen bile farkındalık belirtisi sayılabilir. Bunu sen istemiyorsun farkına var.

Vazgeçilmemesi gereken ilerlemen gereken bir noktadasın. İyi olmanızı her gün daha iyiye gitmenizi bekleyen ve destekleyen insanlar var burada. Bundan şüpheniz olmasın. İnsan olduğu birbirine destek olduğu anlarda en güçlüdür. Biz biriz. Sevgiler.

NOT: Sevgili kontes su verdiğin örneğe bayıldım. İkinizi de istediğiniz değişimleri başarmış kişiler olarak görmek istiyorum. İyi ki varsınız.

bewn teşekkür ederim cidden yalnız bırakmıyorsunuz bizi. meşakkatli bir yol bu yol bn sadece bir ayın sonunda ve bitmesine çok az kalmışken eskisi gibi hissiyatların içine girince üzüldüm ve hiç yol alamadığımı düşündüm. evet söylediklerinizde haklısınız kendimi korumaya almaya çalıştım eskisi gibi ama bu yol doğru bir yol değildi biliyorum. bu gün sakinim ve akışa bırakmak ve önemlisi akışa güvenmek gerektiğini düşünüyorum. başka yolu yok sanırım zaten. tekrar teşekkürler bizi yalnız bırakmadığnız için. sevgiler.

kontes su 10-02-2012 10:27 PM

nympa benim telkinlerde son günümdü bugün. 3. turun 10. günündeyim. bugün bende bir direniş hissediyorum ve eski duygularım alevlendi,korkularım endişelerim,olumsuz düşünceler elevlendi tekrar. kendime izin verdim üzülebildiğin kadar üzül,cabını sıkabildiğin kadar sık diyorum bugün,pes et, isyan et ama bugün bitecek bu duygular vedalaşma yaşıyorum onlarla sanırım. bunları yaptıktan sonra ne var sırada, nasıl hissediyorsun kendini, ne kattı bu kadar kederli düşünceler sana diye sordum ve derin bir nefes aldıktan sonra kocaman hiçbişey diye cevap verdim kendime. o zaman son durakta geerimi döneceğiz yoksa burada inip yeni bir benle mi buluşacağız. işte en ince çizgi son durakta iniyor ve yeni beni kabul ediyoruz. bunu onaylıyor ve yürekten çaba sarfetmeyi kabul ediyoruz. o halde değişimi kabul ediyor ve onaylıyoruz.

nympa 11-02-2012 10:04 AM

Alıntı:

kontes su Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820165)
nympa benim telkinlerde son günümdü bugün. 3. turun 10. günündeyim. bugün bende bir direniş hissediyorum ve eski duygularım alevlendi,korkularım endişelerim,olumsuz düşünceler elevlendi tekrar. kendime izin verdim üzülebildiğin kadar üzül,cabını sıkabildiğin kadar sık diyorum bugün,pes et, isyan et ama bugün bitecek bu duygular vedalaşma yaşıyorum onlarla sanırım. bunları yaptıktan sonra ne var sırada, nasıl hissediyorsun kendini, ne kattı bu kadar kederli düşünceler sana diye sordum ve derin bir nefes aldıktan sonra kocaman hiçbişey diye cevap verdim kendime. o zaman son durakta geerimi döneceğiz yoksa burada inip yeni bir benle mi buluşacağız. işte en ince çizgi son durakta iniyor ve yeni beni kabul ediyoruz. bunu onaylıyor ve yürekten çaba sarfetmeyi kabul ediyoruz. o halde değişimi kabul ediyor ve onaylıyoruz.

selam kontesim. evet aynen öyleydi benim de yaşadıklarım. nasıl bir dirençtir bu kendi kendimizi mutlu etmeye karşı şaşırıyorum bazen.ama telkinlerle birlikte olası durumlar bunlar. ama keşke diyorum kendime forumu daha bir dikkatle inceleseydim bu dirençlerle ve dalgalanmalarla karşılaşmadan önce hazırlklı olurdum. biliyormusun ben dalgalanmalarımı yaşadıktan sonra öğrendim bu durumun olacağını:) ama tabi sen varsın ve diğer arkadaşlar sağolsunlar atlatıyoruz bu durumları. ben başaramamaktan korktum evet ama bırakmadım yine de dinlemeyi hatta daha bile fazla dinliyorum. bu kararlılık mı inat mı bilemiyorum:) ben son turdayım biliyorsun Abdullah bey 4 tur tamamla demişti bana.son turun beşinci günü bu gün. dünden beri hissettiğim şey beni üzen ve dalgalanmalar yaşatan durumlara eskisi gibi azap çekerek üzülmemek. yani evet ruhumu kurcalıyor ama dinliyorum kendimi bakıyorum eskisi kadar üzmüyor. daha bir kaç gün önce durum çok farklıydı. biliyorsun çok büyük bir dalgaydı en son beni saran. bu arada şu bir gerçek ki kişisel gelişim denilen şey tam bir derya. yani sasdece bu telkinlerle bitmiyor iş bir arkadaşımın dediği gibi bilinçli zihnimizi de eğitmeliyiz bu arada. yani önümüzd almamız gereken çok yol var. telkinlerin dinleme süresi bittikten sonra herşey bitecek diye bakmamalıyız.devam etmeliyiz gelişime ve dönüşüme çabalamaya. seni seviyorum:)

nympa 12-02-2012 02:08 PM

selam kontes. sona geliyorum. ama tabi ki buralarda olacağım yine. bitmedi daha işim öyle hissediyorum. son turun 6. günü bu gün. dalgalanmalarımı saymazsak ilk başladığım zamanki gibi değilim evet. ya da daha doğrusu aldıklarımı yani bilinçaltıma işlenenleri deneyimleme zamanı sanırım bundan sonraki süre. sabır ve inanç arkadaşımın bana söylediği bu ve ben ona inanıyorum. mucize mi hayır yok, huzur mu kısmen var evet ve ben biliyorum ki ben izin verdiğim sürece alablileceğim olumlu ya da güzel her ne varsa. süreci tamamladıktan sonra bir süre ara verip tekrar başlamayı düşünüyorum. sen ne dersin?

nympa 13-02-2012 05:49 PM

selam kontes. yoksun, umarım yoğunluğun sebebiyledir bu, iyisindir umuyorum ki. dünden beri deneyimlediğim şey daha önce kendimi değersiz hissetmeme neden olacak durumlara karşı kayıtsız oluşum. buna ben de şaşırıyorum:) ya alıştım eskiden yaptığım gibi unutuyorum ki inşallah böyle değildir çünkü geçmişte yaptığm buydu ve muhtemelen senin ve diğer herkesin yaptığı ama sonunda bir yerden patlak veriyor biliyorsun. didikliyorum kendimi, düşünüyorum irdeliyorum ama yok iyi hissediyorum kendimi. oluyorum sanırm:) yaz bana lütfen iyi olduğunu bilmek istiyorum.

kontes su 13-02-2012 09:46 PM

nympacım iki haftadır grip ile savaşıyorum. çok güçsüz bıraktı beni. yazdıklarını okudum ama kafamı toparlayıp yazacak gücü bulamadım. ben benim telkin bitti sanıyordum. meğersem 4. tur varmış.3 günlük aram bitiyor ve yarın 4. tura başlıyorum. biraz ara vermekve sonra bunlarla birlikte diğer telkinleride dinlemek mantıkl bence. ben bitince 3 gün ara veip diğer telkinlere başlamayı düşünüyorum. 5 gün diğer telkinler haftasonu ara, diğer 5 gün özel telkinler böyle bir düzenle en az 3 ay dinlemeyi planlıyorum. değişime gelince alevlenme dönemi içine birde grip girdi ve yataktan kalkacak gücüm yok. yazdıklarından toparladığını görüyorum ve çok mutlu oluyorum.yanlız bir şey daha hissettim. sanki eski ile yeni arasında zor anlarda eski nympadan destek alıyor,düze çıkınca yeni nympaya sığınıyorsun gibi geldi. sakın kendini kandırma bu büyük hata bence. halen ince bir çizgide yalpalıyor gibi hissettim seni. yalpalamayı yeni nympadan tarafa geçerek atlatmanı diliyorum. eskiyi kapatmanı ve kaptmamı seçiyorum. bu düşüncelerimi canı gönülden onaylıyorum. sağlık,huzur,esenlik bizden yana olmayı seçiyor ve bizde bu seçimi kabul ediyoruz. ne mutlu bize. yazamadığım için özür diliyorum ve bende seni seviyorum nympacım. bu aralar aksayabilirim, çok güçsüz ve bitkin hissediyorum kendimi. ha birde cumartesi günü telkinlere başladığımdan beri ilk defa ağlama oldu. ben kolay ağlayamayan biri olarak iki damlada olsa ağladım.buda onun etkisimi ki bilemedim.

nympa 14-02-2012 09:59 AM

Günaydın canım kontes. çok uzun sürmüş gribin artık atlatacağını düşünüyorum vakti gelmiş çünkü. telkinlere devam etmeye ben de karar verdim. Atakan beye de yazdım o da sağolsun yanıtlamış beni devam edebileceğimi söyledi o da. burdan bir kez daha teşekkür etmeli onlara yalnız bırakmadıkları için. tespitlerin doğru cidden de zor anlar da eski alışkanlıklarıma dönme eğilimim var ama bunu farkına varıyorum ve düzeltmeye çalışıyorum ve sağol bunun için de sayende bir kez daha farkına vardım bunun.daha önce de dediğim gibi kişisel gelişim hayat boyu devam ettirilmesi gereken bir şey. insanız neticede ve çok fazla olumsuz etkilere açığız ve karamsar düşünmeye eğilimimiz çok fazla. oldum ben atık dememeli insan. oldum demek öldüm demektir belki de. daha çok yolumuz var fakat yeni halimizle mücizeleri deneyimleyerek artık devam edeceğiz hayatımıza ve sürekli öğrenerek.
ve bu arada yaşadığım son dalgalanmayla ilgili söylemek istediğim, bunu yaşamalıydım ben. yaşayarak son kez veda etmeliydim eski ben'e. çünkü herşey zaten olması gerektiği gibi oluyor. çünkü ilginçtir o dalgalanmaya sebebiyet veren olayın çok benzerini yaşadım bir kaç gün sonra ve sana yazdığım gibi kayıtsızdım duruma ve sonrasında da beni hiç etkilemediğini gördüm. yai ilkini yaşamamın nedeni biliçaltımın son direnişlerini kırmak ikincisi ise benim kazandığımı kendime ispat etmek için yaşadım. çok sevdiğim arkadaşımın dediği gibi hayat derslerden ibaret ve ben dersimi aldım. iyimserim ve senin ve benim için devamını diliyorum.seni seviyorum şifalanmanı seçiyorum.

nympa 15-02-2012 09:48 AM

günaydın kontesciğim. bu gün telkinlerin sondan ikinci günü. dün belirli bir saatten sonra benim geveze egom ya da biliçaltım ya da her neyse işte:) konuşmaya başladı yine. bir yerde okumuştum egonuz konuşmaya başladığında ona hiç cevap vermeyin düşünceleriniz akıp gitsin, bir süre sonra siz muhatap olmadıkça geri gelmemek üzere gidecektir olumsuz düşünceleriniz diye. çok doğru bir tespit bana göre. her neyse sonra üzerinde düşününce ne oldu da tekrar konuşmaya başladı benimle diye farketim sonunda nedenini. tetikleyen, zaten benim de bildiğim ama yüzyüze gelmekten pek de hoşlanmadığım bir şeyle yüzyüze gelmemdi. artık farkediyorum ne ne zaman oluyor bana farkediyoum ve düzeltmeye çalışıyorum. şu aşamada bunun için çalışmam gerekiyor ama sonrasında bunun için çalışmama gerek kalmadan kendiliğinden olacak herşey. güzel ve olumlu olan ne varsa kendiliğinden olacak. BİLİYORUM:) seni ve sana yazmayı çok seviyorum.

kontes su 16-02-2012 05:24 PM

NYMPACIM SLM LAR OLSUN SANA :) grip nasıl bir dertse halen çekiyorum.halsizliği ve uyku hali kaldı. telkinlerde 4. tur 3. gündeyim. daha iyiym.yanlız bu turda telkinler beni rahatsız ediyor zor geliyor dinlemek hiç böyle olmamıştım. sesi beynimi tırmalıyor 6 saati zor dolduruyorum.geceleri hep açık bırakırdım gece uyanıp kapatma ihtiyacı duyuyorum. yorgun düşüyorum. ve gergin olduğumu söylüyorlar.bende gergin olduğumu hissediyorum. bu turda 6 saatlik dinlemeyi alamadığım günler oldu hiç aksatmadım bugüne kadar. ama bu turda 4 saate felan indiği gün oldu. dinlediğim süre içinde 8 saatlik fayda aldığımı düşünmek istiyorum ve fayda aldığımı kabul ediyorum. birde sırtım çok ağrıyor. dik durmadığımı hissediyorum. sen farkındalıkta sona yaklaştın. artık kendinle yüzleşebiliyorsun. büyük bir başarı.yazdıklarını takip ediyorum ve yazdığın için çok mutlu oluyorum. bende bir kafa dağınıklı gidiyor iki haftadır. toparlayamadım. bir taraftan grip bir taraftan telkin etkisi bu sefer baya sarstı beni bence. tahammülsüzüm. iş yaparken bitirmeliyim bir an önce düşüncesiyle kendi içimde koşuyorum buda beni yoruyor,bu düşünceleri yaratan benim,bunu kabul ediyor ve onaylıyorum,şimdi bu düşüncelerime sevgi gönderiyor ve bu düşüncelerimin benden ayrılmasına izin veriyorum.sağlıklı,dinç ve dinamik olmayı seçiyorum bu seçimimi onaylıyor ve kabul ediyorum.

nympa 17-02-2012 10:05 AM

Tatlım günaydın. dün hiç giremedim nete dolayısıyla şimdi görüyorum yazdıklarnı. Canım benim olağan şeyler yaşıyorsun. bence biliçaltının olası dirençlerinden birini yaşıyorsun dinlemek istememekle. bu kez bu şekilde seninle mücadele ediyor ve değişeceğini bildiği için bu şekilde seni dinlemekten alıkoyarak değişmeni engellemeye çalışıyor ve tabi ki başarılı olamayacak bundan emin ol. dinleme süresini de çok fazla kafana takma bence nasılsa sonrasında devam edeceğiz dinlemeye ve bundan sonra aşırı dalgalanmalar yaşamayacağız ve yaşasak bile bu mutlaka ihtiyacamız olduğu için olacak. biliyorsun herşey her zaman olması gerektiği gibi oluyor zaten. telkinlerle ilgili farkettiğim bir şey daha var. geçen gün bir arkadaşımla konuşurken bana özgüven için yogaya başladığını ve akabinde yoga hocasının eşliğinde otohipnoz çalışmaları yaptığını anlatırken söylediği bir cümle dikkatimi çekti. bu çalışmayı 21 gün yaparken bu sürenin sonunda bir sabah kalkıp hooop hadi ben kendime güvenliyim demedim dedi, bunu yaşamın içinde farkettim dedi bir baktımki daha önce olmadığım kadar güvenli davranıyorum meselelerin karşısında diye anlattı. yani demek istediğim biz bir sabah kalkınca hadi olduk biz demeyeceğiz sadece yine eskisi gibi olaylar ya da durumlarla karşılaşınca eski benlerimiz gibi değil yeni kontes ve yeni nympa gibi davranacağız. bilmiyorum ne kadar ifade edebildim ama değiştiğimizi deneyimlediğimiz zaman farkedeceğiz.

nympa 17-02-2012 10:20 AM

Sevgili Kontes su,Dün telkinlerin son günüydü ama ben dinleyemediğim için bu günü son gün ilan ettim. iç sesimin yavaş yavaş değiştiğini hissediyorum ya da en azından olumsuza dönmeye çalıştığı an farkedip düzeltiyorum. bir daha asla izin veremem olumsuza dönmesine. bakıyorum geriye Allahım ne kadar sıkmışım kendimi ben ya. yazık bana:) yukarıda yazdığım gibi deneyimleyerek farkediyorum değiştiğimi. mesela beni en çok etkileyen beyfendi ile olan ilişkimdi biliyorsun. beyfendi açıkçası eskisinden pek de farklı davranmıyor ama ben artık eskisi gibi üzülmüyorum. eskiden her kelimesi iğne gibi batadı ve ben altında hep bir şeyler arardım artık bu değişti. Bir de şu var ki kontes kendimi düşünüyorum eskiden yani çok daha gençken ben bu kadar yıpranmamışken kısacası zaman içinde bu kadar olumsuz şeyler yaşamamışken ben çok daha iyi sevebiliyordum. yani karşımdaki beni seviyor mu diye düşünmeden sorgulamadan sadece seviyordum koşulsuz derler ya işte öyle. ben tekrar sevmeyi öğreniyorum:)

kontes su 17-02-2012 03:24 PM

bugün çok gerginim.4. tur 5. gündeyim.sürekli gerileceğim olaylarla karşılaşıyorum. iş yerinde toplu bir öğlen oturması yapıldı ve fotoğraf felan çekildi. fotolara baktığımda toplu fotolarda bei almamış fotoya fotoyu çeken kişi. çok şaşırdım sanki photoshop yapıp kesersin ya aynı onun gibi ben fotoğraf karesinin hep dışında bırakılmışım. 10 fotodan ikisinde çekmiş ve hepsi toplu. çıkıp çıkmamak önemli değil. ama neden beni çekmeme gereği duydu anlayamadım. çeken kişyle hiçbir problemim yok. birde diğeriki fotoda çok kilolu çıkmışım. zaten kilo aldım farkındayım. böyle kilolu çıkmakta çok sinirimi bozdu. telkinlerdekilo vermede var ama gram oynamadı kilomda. offff yüreğim daraldı, hiç iyi değilim bugün, çok gerginim ve soğuk soğuk ter döküyorum. bu arada bir güzel gelişme ise bu hafta arabamın siparişini verdim. 2 hafta içinde gelecek ama mutlu değilim bu niye onuda anlamadım. bu arabayı çok istiyordum.hiç beğenmiyorum bugün kendimi. aynaya bakmak istemiyorum

sweeet 17-02-2012 08:18 PM

Alıntı:

nympa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820603)
Sevgili Kontes su,Dün telkinlerin son günüydü ama ben dinleyemediğim için bu günü son gün ilan ettim. iç sesimin yavaş yavaş değiştiğini hissediyorum ya da en azından olumsuza dönmeye çalıştığı an farkedip düzeltiyorum. bir daha asla izin veremem olumsuza dönmesine. bakıyorum geriye Allahım ne kadar sıkmışım kendimi ben ya. yazık bana:) yukarıda yazdığım gibi deneyimleyerek farkediyorum değiştiğimi. mesela beni en çok etkileyen beyfendi ile olan ilişkimdi biliyorsun. beyfendi açıkçası eskisinden pek de farklı davranmıyor ama ben artık eskisi gibi üzülmüyorum. eskiden her kelimesi iğne gibi batadı ve ben altında hep bir şeyler arardım artık bu değişti. Bir de şu var ki kontes kendimi düşünüyorum eskiden yani çok daha gençken ben bu kadar yıpranmamışken kısacası zaman içinde bu kadar olumsuz şeyler yaşamamışken ben çok daha iyi sevebiliyordum. yani karşımdaki beni seviyor mu diye düşünmeden sorgulamadan sadece seviyordum koşulsuz derler ya işte öyle. ben tekrar sevmeyi öğreniyorum:)

Bu mesajına öyle sevindim ki işte değişimin kanıtı bu sözündür bence: "iç sesimin yavaş yavaş değiştiğini hissediyorum ya da en azından olumsuza dönmeye çalıştığı an farkedip düzeltiyorum." Değişim burada kesin olarak başlar. Ve daha devam edecek. Bunun çok faydasını göreceksin. Şimdi ileriye bakma vakti. Eskiden ne yaşanmış olursa olsun yaşanması gerektiği için yaşandı ve seni sen yaptı. Bugün yaadıklarında yarın ki seni oluşturacak. Bugününü dününden güzel yaşarsan daha güzel günler hızla sana koşacaktır.

Sevmeyi öğrenme konusunda ben de hem başkalarını hem de kendimi sevmeyi öğrendiğimi düşünüyorum.

handesav 17-02-2012 10:34 PM

Merhaba Kontes Su,
Sen çok ciddi bir arınma yaşıyorsun, gribinin de sebebi bu. Bu çok iyi birşey, fiziksel ve manevi negatiflerini atıyorsun bedeninden. Seni tebrik ederim, çok güzel bir yoldasın arkadaşım.
Sevgiler,

nympa 18-02-2012 09:41 AM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820627)
Bu mesajına öyle sevindim ki işte değişimin kanıtı bu sözündür bence: "iç sesimin yavaş yavaş değiştiğini hissediyorum ya da en azından olumsuza dönmeye çalıştığı an farkedip düzeltiyorum." Değişim burada kesin olarak başlar. Ve daha devam edecek. Bunun çok faydasını göreceksin. Şimdi ileriye bakma vakti. Eskiden ne yaşanmış olursa olsun yaşanması gerektiği için yaşandı ve seni sen yaptı. Bugün yaadıklarında yarın ki seni oluşturacak. Bugününü dününden güzel yaşarsan daha güzel günler hızla sana koşacaktır.

Sevmeyi öğrenme konusunda ben de hem başkalarını hem de kendimi sevmeyi öğrendiğimi düşünüyorum.

Sevgili akadaşım, teşekkür ederim, evet ben de seviniyorum kendi halime. kalbinle bizim yanımızda oldun hep bunu hissediyorum. umarım dönüşüm çabamızda bizim yanımızda olduğun kadar gelişim aşamasında da destek olursun bize. Sevgiler:)

nympa 18-02-2012 09:50 AM

Alıntı:

kontes su Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820608)
bugün çok gerginim.4. tur 5. gündeyim.sürekli gerileceğim olaylarla karşılaşıyorum. iş yerinde toplu bir öğlen oturması yapıldı ve fotoğraf felan çekildi. fotolara baktığımda toplu fotolarda bei almamış fotoya fotoyu çeken kişi. çok şaşırdım sanki photoshop yapıp kesersin ya aynı onun gibi ben fotoğraf karesinin hep dışında bırakılmışım. 10 fotodan ikisinde çekmiş ve hepsi toplu. çıkıp çıkmamak önemli değil. ama neden beni çekmeme gereği duydu anlayamadım. çeken kişyle hiçbir problemim yok. birde diğeriki fotoda çok kilolu çıkmışım. zaten kilo aldım farkındayım. böyle kilolu çıkmakta çok sinirimi bozdu. telkinlerdekilo vermede var ama gram oynamadı kilomda. offff yüreğim daraldı, hiç iyi değilim bugün, çok gerginim ve soğuk soğuk ter döküyorum. bu arada bir güzel gelişme ise bu hafta arabamın siparişini verdim. 2 hafta içinde gelecek ama mutlu değilim bu niye onuda anlamadım. bu arabayı çok istiyordum.hiç beğenmiyorum bugün kendimi. aynaya bakmak istemiyorum

Tatlı kontesim, yaşadığın fotoğraf çekimi deneyimi senin alman gereken derslerden biri sadece. senin de değindiğin gibi fotoğafda çıkıp çıkmamak çok da önemli değil. bu kendini değersiz hissetmene neden olan küçük bir olay sadece ve sen belki de son kez böyle bir deneyim yaşaıyorsun ve sonrasında bir daha böyle düşünmeyeceksin. Handesav arkadaşımız güzel bir yorum yapmış benim de aklımdan geçenleri yazmış. dün yazını okuduğumda benimde aklımdan geçmişti gribinin telkinlerle bağlantılı olacağı ve fiziksel anlamda arınma sağlayacağını düşünmüştüm. bu benim hissimdi sadece ve emin olmadan yazmak istememiştim sana. sağolsun arkadaşımız yazmış bunu ve ben öyle düşünüyorum ki yakın zamanda kilo vermeye başlayacaksın. bu yöndeki hissiyatım da bu. Bu arada benim telkinlerim bitti.oldum demiyorum ama şunu biliyorum eski nympa değilim. ben buada olacağım tatlı kontesim tam yanıbaşında.bunu unutma.seni seviyorum.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:11 PM.