![]() |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI Rüyalarla ilgili bildiklerimi aktarayım. Uyanınca hareket etmeyin, gözünüzü açmayın. Bu haldeyken rüyanın parçalarını hatırlayınca parçaları birleştirmeye çalışın. Rüyadayken yaşadığınız duyguları düşünün. Rüya günlüğü tutarsanız her gece 3-4 rüyayı hatırlar hale gelirsiniz. Rüyada ne görmek istiyorsanız kağıda yazın ve gece yatmadan önce birkaç kere okuyun, okuduklarınızı hayal edin. Mesela rüyamda araba kullanmak istiyorum, bunu hayal ediyorum ve hayalimi tekrarlıyorum. Sonra uyuyorum. Başlangıçta ilk gece görmezseniz üzülmeyin, birkaç gün bunu tekrarlayın. http://e1201.hizliresim.com/t/v/25dqy.jpg |
Rüyalar bastırılabilir mi? Psikodinamik görüşe göre, uyandığımız zaman rüyalarımızı unutuyor olmamızın nedeni bu rüyaların bizde kaygı uyandıran niteliklere sahip olması, haliyle uyanıkken onları bastırma eğiliminde oluyoruz. Aslında sorunun cevabını merak ettim gerçekten hiç düşünmemiştim ve yukarıdaki cümleyi içeren bilimsel bir yazı buldum. Daha çok bilgi edinmek isteyenler için bu yazıyı da paylaşmak istiyorum. Rüya ve uyku hakkında bildiklerimiz ve bilmediklerimiz: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post818824 Bunun telkin süresiyle ilgisi var mıdır? Bilemiyorum. Bence size önerilen sürelerde dinlemeye devam edin. Ayrıca rüya görmek engellenemez bir şey. Siz gördüklerinizi bastırarak hatırlamanıza engel oluyor olabilirsiniz. Bu zamanla düzelecektir. Telkinlerin faydasını gördükçe, düşüncelerinizde değişimler meydana geldikçe bastırma ihtiyacı çekmediğiniz zaman belki de bir süre kabuslarla yüzleşeceksiniz. Kesin değil tabi bu dilerim hep tatlı rüyalarınız olur. Ama başta da rüyalarla ilgili söylediğim şey buydu aslında. Yüzleşme bir fırsattır. Bu durumdan bir çok kişi şikayetçi olsa da bence faydalıdır. Rüyalar güvenli bölgedir. Doğrularıyla yanlışlarıyla ne yaşarsanız yaşayın sabah uyandığınızda biter. Bana göre rüyalarda yaşananlardan bilinçaltında kalanlara ulaşmak ve ders çıkarmak da mümkündür. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI Görülen rüyaları hatırlamakla ilgili harika bir yazı ve çalışma buldum. Buradan ulaşabilirsiniz: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post818901 Araştırmalarım sonucu anladım ki görülmeyen rüya yoktur hatırlanamayan rüya vardır. Eğer yolunuza ışık tutacaksa sizin de rüyalarınızı hatırlamanızı seçiyorum. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI Alıntı:
|
nympa halen okuyamadım dersem inanırmısın çok yoğun geçiyor bu ara hayat. ben bugün ve dün baya sarsıldım halende sarsılıyorum. baş dönmesi ve baş ağrısı ağrı kesiciler banamısın demedi. hafif çakırkeyif gibi yalpalanıyorum. bişey damarıma bastı telinlerde ama ne. seni takip ediyorum canım benim farkındalıklarım oluşmaya başladı. dank ediyor kafamda bazı şeyler.şöleyken böyle diye. örneğim benim :) demekki bende olumsuzu olumlu yapabileceğim bu çok önemli can damrı bence gelişimimizin. eğer bunu yapabiliorsan sürekli kl ve kılacaksındırda eminim. sana güveniyorum. başaracağını başaracağımızı biliyorum. |
|
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI nympa nerelerdesin merak ettim seni,umarım herşey yolundadır.ben bugün telkin arasındayım ve son aram. çok birkin ve hüzünlü hissediyorum kendimi. nedensiz bir hüzün var aynaya bakmak istemiyorum. kiloalmamı durduramadığım için üzülüyorum. zayıflamak ve zinde olmak istiyorum. yorgunluğumdan kurtulmak istiyorum.isteksizliğimden kurtullmak istiyorum. korkularımdan ve korkularımın beni bitkin düşürüp pasifleştirmesinden kurtulmak istiyorum. kurtulmayı talep ediyorum. |
|
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI kontes iyi misin merak ediyorum seni. |
|
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI sevgili kontesim uzun zaman olduk konuşamadık nasılsın ve nasıl gidiyor meraktayım. bu gün üçüncü aramın ikinci günündeyim ben. ne hissettiğimi nasıl olduğumu inan ki bilmiyorum. dışardakilerin izlenimleri gayet olumlu yönde ama içim hiç öyle değil. nedir beklediğim nedir olanlar ya da olacak olanlar mucize mi bilemiyorum. şu ana kadar olanlar bilemiyorum sanırım çok daha fazlasını istiyorum. bir haftadır yine aynı sorunlarla boğuşuyorm yine bana kendimi değersiz hissettirecek şeyler yapıyor eskisi gibi değilim evet dirençliyim ama neden böyle oluyor niye yine aynı şeyleri yaşatıyor bana? vardır cevapları ve ben alırım en kısa zamanda umarım. bu son arada bu kez de sosyallik artırıcı dinlemek istedim ve dünden beri de dinliyrum içimden geldi. lütfen yaz bana.seni seviyorum. |
nympacım yoğun bir döneme girdiğim için uzun süredir yazamıyorum.bende üçüncü dönemin 6. günümdeyim. bahsettiğin şeyler bende de mevcut ve çözebilmiş değilim galiba buda bir süreç. bekleyip göreceğiz. gripal enfeksiyonda geçiriyorum, boşluk yorgunluk ve biraz çabuk sinirlenme durumu mevcut bende. ama etrafındakiler yüzümde bir dinginlik oldğununu daha sakin ve huzurlu göründüğümü söylüyorlar.üç günlük aralarda telkin hiç dinlemedim ben. dinlemeninde pek doğru olamadığını düşünüyoru. bende seni seviyorum nympacım. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI Sana kolaylıklar diliyorum canım. son tura başladım bu gün. sanırm başaramayacağım ben kontes. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI bak yazdıktan sonra düşündüm sen lütfen umudunu kaybetme moralini bozmak istemem hiç. belki de yine dalgalanmadır belki de etki etmeyen sayılı kişilerdenim ben de. bunun aynısı sana olacak diye bir şey yok sakın böyle düşünme. lütfen. |
|
|
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI bugün için de hem de belli saat aralığında aranabilmek için talepte bulundum ve gerçekten arandım.ve atakan bey gerçekten samimi davrandı.şimdilik birkaç telkin cd sini indirdim ve bugün dinlemeye başladım.bakalım neler olacak.ancak telefondfa atakan beyin ve izlediğim videolarda da özlem hanımın abdullah beyin samimiyetleri zaten hissediliyor. |
|
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI Bu gün son 10 günlük süremin ikinci günü. çok zorlanmış hissediyorum kendimi eskiden geliştirdiğim savunma mekanizmalarına dönmek için büyük bir istek var içimde eskisi gibi olma daha rahatlatıcı gelecek gibi. çok tuhaf değil mi halbuki değişmeye çabalıyorum. nedir bu durum anlamadım. bilinçaltım mı direniyor? lütfen yorum bekliyorum. |
|
|
Savunma mekanizmaları egonun kontrolündedir ve bilinçli olarak onları kullanmayız. Egosu güçlü olan kişi -ki bu bence ego ile kendi düşüncelerini ve isteklerini ayırabilen kişidir- savunma mekanizmalarına en az başvuran kişilermiş. Bu cümleyi okuduktan sonra ego güçlendiricinin anlamını birkez daha bilimsel bir kaynaktan öğrenmiş olmuştum. O cümleyi(egosu güçlü olan kişiler savunma mekanizmalarını en az kullanan kişilerdir) okyana kadar biraz bildiklerim, biraz yaşadıklarım biraz da sezgilerimin bana yol gösteriyordu. Aslında savunma mekanizmalarını kullanma ihtimalini düşünmen bile farkındalık belirtisi sayılabilir. Bunu sen istemiyorsun farkına var. Vazgeçilmemesi gereken ilerlemen gereken bir noktadasın. İyi olmanızı her gün daha iyiye gitmenizi bekleyen ve destekleyen insanlar var burada. Bundan şüpheniz olmasın. İnsan olduğu birbirine destek olduğu anlarda en güçlüdür. Biz biriz. Sevgiler. NOT: Sevgili kontes su verdiğin örneğe bayıldım. İkinizi de istediğiniz değişimleri başarmış kişiler olarak görmek istiyorum. İyi ki varsınız. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI sweeet çok teşekkürler. senin varlığında bize güç katıyor. |
|
|
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI nympa benim telkinlerde son günümdü bugün. 3. turun 10. günündeyim. bugün bende bir direniş hissediyorum ve eski duygularım alevlendi,korkularım endişelerim,olumsuz düşünceler elevlendi tekrar. kendime izin verdim üzülebildiğin kadar üzül,cabını sıkabildiğin kadar sık diyorum bugün,pes et, isyan et ama bugün bitecek bu duygular vedalaşma yaşıyorum onlarla sanırım. bunları yaptıktan sonra ne var sırada, nasıl hissediyorsun kendini, ne kattı bu kadar kederli düşünceler sana diye sordum ve derin bir nefes aldıktan sonra kocaman hiçbişey diye cevap verdim kendime. o zaman son durakta geerimi döneceğiz yoksa burada inip yeni bir benle mi buluşacağız. işte en ince çizgi son durakta iniyor ve yeni beni kabul ediyoruz. bunu onaylıyor ve yürekten çaba sarfetmeyi kabul ediyoruz. o halde değişimi kabul ediyor ve onaylıyoruz. |
|
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI selam kontes. sona geliyorum. ama tabi ki buralarda olacağım yine. bitmedi daha işim öyle hissediyorum. son turun 6. günü bu gün. dalgalanmalarımı saymazsak ilk başladığım zamanki gibi değilim evet. ya da daha doğrusu aldıklarımı yani bilinçaltıma işlenenleri deneyimleme zamanı sanırım bundan sonraki süre. sabır ve inanç arkadaşımın bana söylediği bu ve ben ona inanıyorum. mucize mi hayır yok, huzur mu kısmen var evet ve ben biliyorum ki ben izin verdiğim sürece alablileceğim olumlu ya da güzel her ne varsa. süreci tamamladıktan sonra bir süre ara verip tekrar başlamayı düşünüyorum. sen ne dersin? |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI selam kontes. yoksun, umarım yoğunluğun sebebiyledir bu, iyisindir umuyorum ki. dünden beri deneyimlediğim şey daha önce kendimi değersiz hissetmeme neden olacak durumlara karşı kayıtsız oluşum. buna ben de şaşırıyorum:) ya alıştım eskiden yaptığım gibi unutuyorum ki inşallah böyle değildir çünkü geçmişte yaptığm buydu ve muhtemelen senin ve diğer herkesin yaptığı ama sonunda bir yerden patlak veriyor biliyorsun. didikliyorum kendimi, düşünüyorum irdeliyorum ama yok iyi hissediyorum kendimi. oluyorum sanırm:) yaz bana lütfen iyi olduğunu bilmek istiyorum. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI nympacım iki haftadır grip ile savaşıyorum. çok güçsüz bıraktı beni. yazdıklarını okudum ama kafamı toparlayıp yazacak gücü bulamadım. ben benim telkin bitti sanıyordum. meğersem 4. tur varmış.3 günlük aram bitiyor ve yarın 4. tura başlıyorum. biraz ara vermekve sonra bunlarla birlikte diğer telkinleride dinlemek mantıkl bence. ben bitince 3 gün ara veip diğer telkinlere başlamayı düşünüyorum. 5 gün diğer telkinler haftasonu ara, diğer 5 gün özel telkinler böyle bir düzenle en az 3 ay dinlemeyi planlıyorum. değişime gelince alevlenme dönemi içine birde grip girdi ve yataktan kalkacak gücüm yok. yazdıklarından toparladığını görüyorum ve çok mutlu oluyorum.yanlız bir şey daha hissettim. sanki eski ile yeni arasında zor anlarda eski nympadan destek alıyor,düze çıkınca yeni nympaya sığınıyorsun gibi geldi. sakın kendini kandırma bu büyük hata bence. halen ince bir çizgide yalpalıyor gibi hissettim seni. yalpalamayı yeni nympadan tarafa geçerek atlatmanı diliyorum. eskiyi kapatmanı ve kaptmamı seçiyorum. bu düşüncelerimi canı gönülden onaylıyorum. sağlık,huzur,esenlik bizden yana olmayı seçiyor ve bizde bu seçimi kabul ediyoruz. ne mutlu bize. yazamadığım için özür diliyorum ve bende seni seviyorum nympacım. bu aralar aksayabilirim, çok güçsüz ve bitkin hissediyorum kendimi. ha birde cumartesi günü telkinlere başladığımdan beri ilk defa ağlama oldu. ben kolay ağlayamayan biri olarak iki damlada olsa ağladım.buda onun etkisimi ki bilemedim. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI Günaydın canım kontes. çok uzun sürmüş gribin artık atlatacağını düşünüyorum vakti gelmiş çünkü. telkinlere devam etmeye ben de karar verdim. Atakan beye de yazdım o da sağolsun yanıtlamış beni devam edebileceğimi söyledi o da. burdan bir kez daha teşekkür etmeli onlara yalnız bırakmadıkları için. tespitlerin doğru cidden de zor anlar da eski alışkanlıklarıma dönme eğilimim var ama bunu farkına varıyorum ve düzeltmeye çalışıyorum ve sağol bunun için de sayende bir kez daha farkına vardım bunun.daha önce de dediğim gibi kişisel gelişim hayat boyu devam ettirilmesi gereken bir şey. insanız neticede ve çok fazla olumsuz etkilere açığız ve karamsar düşünmeye eğilimimiz çok fazla. oldum ben atık dememeli insan. oldum demek öldüm demektir belki de. daha çok yolumuz var fakat yeni halimizle mücizeleri deneyimleyerek artık devam edeceğiz hayatımıza ve sürekli öğrenerek. ve bu arada yaşadığım son dalgalanmayla ilgili söylemek istediğim, bunu yaşamalıydım ben. yaşayarak son kez veda etmeliydim eski ben'e. çünkü herşey zaten olması gerektiği gibi oluyor. çünkü ilginçtir o dalgalanmaya sebebiyet veren olayın çok benzerini yaşadım bir kaç gün sonra ve sana yazdığım gibi kayıtsızdım duruma ve sonrasında da beni hiç etkilemediğini gördüm. yai ilkini yaşamamın nedeni biliçaltımın son direnişlerini kırmak ikincisi ise benim kazandığımı kendime ispat etmek için yaşadım. çok sevdiğim arkadaşımın dediği gibi hayat derslerden ibaret ve ben dersimi aldım. iyimserim ve senin ve benim için devamını diliyorum.seni seviyorum şifalanmanı seçiyorum. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI günaydın kontesciğim. bu gün telkinlerin sondan ikinci günü. dün belirli bir saatten sonra benim geveze egom ya da biliçaltım ya da her neyse işte:) konuşmaya başladı yine. bir yerde okumuştum egonuz konuşmaya başladığında ona hiç cevap vermeyin düşünceleriniz akıp gitsin, bir süre sonra siz muhatap olmadıkça geri gelmemek üzere gidecektir olumsuz düşünceleriniz diye. çok doğru bir tespit bana göre. her neyse sonra üzerinde düşününce ne oldu da tekrar konuşmaya başladı benimle diye farketim sonunda nedenini. tetikleyen, zaten benim de bildiğim ama yüzyüze gelmekten pek de hoşlanmadığım bir şeyle yüzyüze gelmemdi. artık farkediyorum ne ne zaman oluyor bana farkediyoum ve düzeltmeye çalışıyorum. şu aşamada bunun için çalışmam gerekiyor ama sonrasında bunun için çalışmama gerek kalmadan kendiliğinden olacak herşey. güzel ve olumlu olan ne varsa kendiliğinden olacak. BİLİYORUM:) seni ve sana yazmayı çok seviyorum. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI NYMPACIM SLM LAR OLSUN SANA :) grip nasıl bir dertse halen çekiyorum.halsizliği ve uyku hali kaldı. telkinlerde 4. tur 3. gündeyim. daha iyiym.yanlız bu turda telkinler beni rahatsız ediyor zor geliyor dinlemek hiç böyle olmamıştım. sesi beynimi tırmalıyor 6 saati zor dolduruyorum.geceleri hep açık bırakırdım gece uyanıp kapatma ihtiyacı duyuyorum. yorgun düşüyorum. ve gergin olduğumu söylüyorlar.bende gergin olduğumu hissediyorum. bu turda 6 saatlik dinlemeyi alamadığım günler oldu hiç aksatmadım bugüne kadar. ama bu turda 4 saate felan indiği gün oldu. dinlediğim süre içinde 8 saatlik fayda aldığımı düşünmek istiyorum ve fayda aldığımı kabul ediyorum. birde sırtım çok ağrıyor. dik durmadığımı hissediyorum. sen farkındalıkta sona yaklaştın. artık kendinle yüzleşebiliyorsun. büyük bir başarı.yazdıklarını takip ediyorum ve yazdığın için çok mutlu oluyorum. bende bir kafa dağınıklı gidiyor iki haftadır. toparlayamadım. bir taraftan grip bir taraftan telkin etkisi bu sefer baya sarstı beni bence. tahammülsüzüm. iş yaparken bitirmeliyim bir an önce düşüncesiyle kendi içimde koşuyorum buda beni yoruyor,bu düşünceleri yaratan benim,bunu kabul ediyor ve onaylıyorum,şimdi bu düşüncelerime sevgi gönderiyor ve bu düşüncelerimin benden ayrılmasına izin veriyorum.sağlıklı,dinç ve dinamik olmayı seçiyorum bu seçimimi onaylıyor ve kabul ediyorum. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI Tatlım günaydın. dün hiç giremedim nete dolayısıyla şimdi görüyorum yazdıklarnı. Canım benim olağan şeyler yaşıyorsun. bence biliçaltının olası dirençlerinden birini yaşıyorsun dinlemek istememekle. bu kez bu şekilde seninle mücadele ediyor ve değişeceğini bildiği için bu şekilde seni dinlemekten alıkoyarak değişmeni engellemeye çalışıyor ve tabi ki başarılı olamayacak bundan emin ol. dinleme süresini de çok fazla kafana takma bence nasılsa sonrasında devam edeceğiz dinlemeye ve bundan sonra aşırı dalgalanmalar yaşamayacağız ve yaşasak bile bu mutlaka ihtiyacamız olduğu için olacak. biliyorsun herşey her zaman olması gerektiği gibi oluyor zaten. telkinlerle ilgili farkettiğim bir şey daha var. geçen gün bir arkadaşımla konuşurken bana özgüven için yogaya başladığını ve akabinde yoga hocasının eşliğinde otohipnoz çalışmaları yaptığını anlatırken söylediği bir cümle dikkatimi çekti. bu çalışmayı 21 gün yaparken bu sürenin sonunda bir sabah kalkıp hooop hadi ben kendime güvenliyim demedim dedi, bunu yaşamın içinde farkettim dedi bir baktımki daha önce olmadığım kadar güvenli davranıyorum meselelerin karşısında diye anlattı. yani demek istediğim biz bir sabah kalkınca hadi olduk biz demeyeceğiz sadece yine eskisi gibi olaylar ya da durumlarla karşılaşınca eski benlerimiz gibi değil yeni kontes ve yeni nympa gibi davranacağız. bilmiyorum ne kadar ifade edebildim ama değiştiğimizi deneyimlediğimiz zaman farkedeceğiz. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI Sevgili Kontes su,Dün telkinlerin son günüydü ama ben dinleyemediğim için bu günü son gün ilan ettim. iç sesimin yavaş yavaş değiştiğini hissediyorum ya da en azından olumsuza dönmeye çalıştığı an farkedip düzeltiyorum. bir daha asla izin veremem olumsuza dönmesine. bakıyorum geriye Allahım ne kadar sıkmışım kendimi ben ya. yazık bana:) yukarıda yazdığım gibi deneyimleyerek farkediyorum değiştiğimi. mesela beni en çok etkileyen beyfendi ile olan ilişkimdi biliyorsun. beyfendi açıkçası eskisinden pek de farklı davranmıyor ama ben artık eskisi gibi üzülmüyorum. eskiden her kelimesi iğne gibi batadı ve ben altında hep bir şeyler arardım artık bu değişti. Bir de şu var ki kontes kendimi düşünüyorum eskiden yani çok daha gençken ben bu kadar yıpranmamışken kısacası zaman içinde bu kadar olumsuz şeyler yaşamamışken ben çok daha iyi sevebiliyordum. yani karşımdaki beni seviyor mu diye düşünmeden sorgulamadan sadece seviyordum koşulsuz derler ya işte öyle. ben tekrar sevmeyi öğreniyorum:) |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI bugün çok gerginim.4. tur 5. gündeyim.sürekli gerileceğim olaylarla karşılaşıyorum. iş yerinde toplu bir öğlen oturması yapıldı ve fotoğraf felan çekildi. fotolara baktığımda toplu fotolarda bei almamış fotoya fotoyu çeken kişi. çok şaşırdım sanki photoshop yapıp kesersin ya aynı onun gibi ben fotoğraf karesinin hep dışında bırakılmışım. 10 fotodan ikisinde çekmiş ve hepsi toplu. çıkıp çıkmamak önemli değil. ama neden beni çekmeme gereği duydu anlayamadım. çeken kişyle hiçbir problemim yok. birde diğeriki fotoda çok kilolu çıkmışım. zaten kilo aldım farkındayım. böyle kilolu çıkmakta çok sinirimi bozdu. telkinlerdekilo vermede var ama gram oynamadı kilomda. offff yüreğim daraldı, hiç iyi değilim bugün, çok gerginim ve soğuk soğuk ter döküyorum. bu arada bir güzel gelişme ise bu hafta arabamın siparişini verdim. 2 hafta içinde gelecek ama mutlu değilim bu niye onuda anlamadım. bu arabayı çok istiyordum.hiç beğenmiyorum bugün kendimi. aynaya bakmak istemiyorum |
Sevmeyi öğrenme konusunda ben de hem başkalarını hem de kendimi sevmeyi öğrendiğimi düşünüyorum. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ GÖRÜŞME SONRASI Merhaba Kontes Su, Sen çok ciddi bir arınma yaşıyorsun, gribinin de sebebi bu. Bu çok iyi birşey, fiziksel ve manevi negatiflerini atıyorsun bedeninden. Seni tebrik ederim, çok güzel bir yoldasın arkadaşım. Sevgiler, |
|
|
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:11 PM. |