Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=264)
-   -   NURBANU'NUN DEĞİŞİM GÜNLÜĞÜ... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=618610)

SEEMANN 20-06-2012 01:18 PM

Cevap: NURBANU'NUN DEĞİŞİM GÜNLÜĞÜ...

Alıntı:

bugun artık derslerıme bakım :)
Bence de artık derslerine bak. :D Yeteri kadar düşündün zaten sevincli

nurbanu25 20-06-2012 01:27 PM

Ama kafa ıyı hıssedınce derse bakabılıyo ınsan...

SEEMANN 20-06-2012 03:47 PM

Tersi de doğru olabilir. Kendini zorlayarak derslerine kaptırırsan, sonra artık kafa da iyi hisseder :)
Ayıptır sorması Senin hayallerin nedir ? yani işte tüm bu sorunların çözülmüş olsa, kendini nerde, nasıl görmek isterdin ?, ne iş yapmak istersin ?

nurbanu25 20-06-2012 03:48 PM

Herseyın hayatında onemını yıtırmesı cok kotu bısey...depresyon ınsanın hayatta gorup gorebılecegı en acı seylerden bırı...hıcbısey ama hıcbıseyden zevk almamak,tum ınsanlara karsı sınır,ofke,kızgınlık,dargınlık ya da uzuntu hıssetmek,kendını yaslı,cırkın,cokkun,yorgun,mutsuz,huzursuz,umutsuz ,bombos hıssetmek.her soylenen soze delı gıbı sınır olmak,ofkenelenmek,alınmak,gucenmek,uzulmek.butun dunyanın uzerınde oldugunu,muthıs bır agırlık altında ezıldıgını hıssetmek,kendını yalnız hıssetmek,kendı oz benlıgınden uzaklasmak,en sevdıgın seylerın bıle bı gram zevk vermemesı...bunları aynı anda hıssetmek oyle buyuk bır acı,oyle buyuk bır husran kı..ınsan bazen Allah muhafaza ınancını bıle yıtırecek gıbı oluyo.depresyonun en buyuk dusmanı da duasızlık,sukursuzluk...seytan gercekten ınsanla cok ugrasıyo.su aralar hayata tutunmaya calısıyorum,en kısa zamanda Rabbımın ıznıyle hayata donuyorum,donmeye basladım bıle...

nurbanu25 20-06-2012 03:56 PM

Seemann onceden cok yuksek hayallerım vardı,master hatta doktora yapmak,saygın bır bılım ınsanı olmak,ınsanlara hıtap etmek,bırkac yabancı dıl bılmek,herkes ıcınde cok saygın bır yer edınmek...cunku onceden,boyle olanların ozguven sahıbı oldugunu dusunurdum.ama oyle degılmıs.kucuk tabır edılen ınsanların,o muthıs ozguvenlerını ve mutluluklarını gordukce,o yuksek ıdeallerı bıraktım.sımdıkı hedeflerım,once depresyondan kurtulup ozguvenıme,mutluluguma kavusmak,kpss'yı kazanıp devlet ogretmenı olmak,ehlıyet almak,gıtar calabılmek,evlenıp mutlu olmak...bunları ıstıyorum...

SEEMANN 20-06-2012 05:01 PM

Alıntı:

cunku oncedenboyle olanların ozguven sahıbı oldugunu dusunurdum.ama oyle degılmıs.kucuk tabır edılen ınsanlarıno muthıs ozguvenlerını ve mutluluklarını gordukceo yuksek ıdeallerı bıraktım.
Genel olarak gerçek olan şeyler tek tek kişiler için bazen gerçek olmaya bilir.

Küçük olarak tabir edilen insanlarda özgüven olmaz diyemeyiz.
Ama "büyük" -lük insanın özgüven kazanmasına yardım eder mi ? Evet. Çok yardım eder.
Tabi büyük olarak tabir edilen kişilerde, kendini beğenme gibi hissler de olabilir.
Ama bu da zaten özgüvenin kötü amaçla kullanılmasından kaynaklanan birşey.

Sen büyük adam ol bakalım, özgüven duygusu kendiliğinden gelecektir :D

İşte burdan birisinden mal alıyorsun. Bakıyorun istediği gibi davranıyor. Kibarlik falan yok. Ama mecbursun, en ucuz fiyatı teklif ettiği için.
Bir müddet çalıştıktan sonra, onun sattığı mallar üreticiden alıp, adama söylüyorun, işte istersen bu fiyattan sana sata bilirim. Onun bile aldığı fiyatdan daha ucuz teklif ettiğini görünce, Hemen ofisine davet ediyor, işte Ahmet/Mehbet bey, buyurun burda oturun, çay mı içersiniz kahve mi?, Açsınızdır, Hadi gidelim yemek de yiyelim derken, özgüven kendiliğinden geliyor insana y789

Tabi bu özgüven denilen şey kendini beğenme gibi bir karaktere de sebebiyet vermemeli.

nurbanu25 20-06-2012 05:27 PM

Aman bana ıs gul mal mulk deme,bu muhabbetlerden cok fazla sıkıldım.ben aılemın aksıne memur oldum,memur adamla da evlenmeyı dusunuyorum ınsallah.hadı ıns.sen de buyuk adam ol bakalım :D

SEEMANN 20-06-2012 05:50 PM

Alıntı:

Seemann onceden cok yuksek hayallerım vardı master hatta doktora yapmak saygın bır bılım ınsanı olmak ınsanlara hıtap etmek bırkac yabancı dıl bılmek herkes ıcınde cok saygın bır yer edınmek...cunku onceden boyle olanların ozguven sahıbı oldugunu dusunurdum.
Ben de diyorum ki, yukarıdakı eski düşüncelerinde haklısın. bi seviyeye yükselmeyi başarırsan, saygın insan olursan özgüven kendiliğinden gelir.

Alıntı:

Aman bana ıs gul mal mulk deme, bu muhabbetlerden cok fazla sıkıldım
Sence öyle bir şey dedim mi ben ? k8908

Bu arada, Ben büyük adam değilim,Zengin de değilim.
Ama olmayı başarırsam, iyi amaçla kullanmayı düşünüyorum kazandıklarım şeyleri.

nurbanu25 20-06-2012 06:01 PM

Ben zaten sana buyuk adam zengın adam demedım,ınsallah olursun dedım...e benım de ıdeallerım kucuk degıl zaten,cok sukur ogretmenım.kadrolu devlet memuru olmak,araba kullanmak,gıtar calmak..bı bayan ıcın gayet yuksek hedefler...

SEEMANN 20-06-2012 06:12 PM

Alıntı:

benım de ıdeallerım kucuk degıl zatencok sukur ogretmenım.kadrolu devlet memuru olmakaraba kullanmakgıtar calmak.
Sırf tartışma yaratmak için söylemiyorum ama,
Biraz önce sen kendin söylemiştin,

Küçük tabir edilen adamların özgüvenlerini görünce büyük ideallerden vazgeçtim diye. Ordan yola çıkarak yazmıştım ben de yukarıdakıları :D

Her neyse,

Demek ki daha vazgeçmemişsin. Güzel o zaman. Demek ki o idealları gerçekleştirmiş olmayı hayal ederek, bu hayalın yarattığı zevkle derslerini çalışmalısın, gereksiz kötü fikirlerden de kurtarmalısın kendini. k8908

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:09 PM.