![]() |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Bu Azimle sen en fazla 1-2 ay içinde tamamen kurtulursun. İşte buraya yazıyorum demedi demeyin.actionsmileactionsmile |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Alıntı:
|
Cevap: sosyal fobi ye elveda. az önce eve gelirken arkamda müziği son ses açmış arabanın içine doluşmuş ayıptır söylemesi abaza tarzı bi grup insan arkamdaydı.ben park yapmak için yan yolda annemle kardeşimin arabadan inmesini beklerken arkadaki arabayıda 1-2 dk bekletmiş oldum o arabayı.sonra L şeklinde bi dönüş alıp park yapmak için yanaşdım o arabada yanımdan geçerken nerdeyse durdu bana bakıyolardı hepsi en nefret ettiğim bi durum gerçekten geç dedim elimle bi de daha da nefret ettiğim nedir aslında biliyomusunuz,evin önündeki dükkanların sahipleri hepsi dışarı çıkmış elektrikler gittiğinden, bizi izliyolar,en nefret ettiğim durumda da beni o halde görmeleri,o hal nedir sanki diyen olur belki ama kendimi hafif hissetmeme sebep oluyo sinir oluyorum bu yüzden,dükkandakilerin de hepsinin bakması,hepsinin beni öyle görrmesi üzdü beni,sonra dedim ee napıyorum ben şimdi başkalarının görüşüne önem veriyorum banane ne düşünürlerse düşünsünler dedim,biraz rahatladım daha ciddi bi şekilde düşünmeliyim bunu(: |
Bu hayat bizim,kendi hayatımızı yaşamalıyız ,insanlar için yaşamamalıuız kendimiz için yaşamalıyız özgürce eğlenerek keyif alarak yaşamalıyız |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Orada arabayı park ederken birileri sizi izliyordu. Bu sizde nasıl bir duygu uyandırdı? İçinizden bir ses ne diyordu? Yani en kötüsü ne olabilirdi ? Buna bir an için izin verebilir miydiniz? Kendi kendinize bunları düşünmenizi tavsiye ederim. |
|
yavaş yavaş bilincine vararak daha iyi olacağımızı da düşünüyorum.burda olup bunları konuşuyo olmamız bile bi çaba sarfettiğimizi gösterir.ben inanıyorum daha keyifli yaşıyıcaz hayatımızı .biraz zaman.zamıanın çok kısa olmasını dilerim. |
meselaşu bile var bende bunları yazarken saçmaladığımı düşünürler mi filan. |
|
Cevap: sosyal fobi ye elveda. şu anda problemlerim yok mu çok var babam annem gezip tozuyolar,arkadaş gezmeleri falan filan,bana gelince hiç bişeye izin yok 26 ıma geldim sayılır çok komik dimi.kuzenimle bi kere avm ye gittim diye kıyamet koptu babam tarafından.gelip beni aldı ordan rezalet bi durum, yok o havayolunda çalışıyo orda çalışan bi tanıdığım var iyi kızdı kötü oldu,bunlara inanılıcak gibi değil dimi,sadece kardeşimi annemi istediği yere götürürken çıkabiliyorum,tel eçıp nerdesin dediğinde bunun için çıktıp,domates almak için,annemi ablama götürmek için kardeşimi dersaneye götürmek için,diye rapor veriyorum,onun dışında evdeyim dayanamıyorum. dünde kardeşimi götürüyodum babam annemin eve çıktığını farketmemişim,bana tel açtı size bekleyin demedim mi eşofmanlıyım,diye bi hakaret edişleri bi bağırması varki gerçekten tarif edemem elim ayağım titredi annem evde diye tekrarladım neden sonra anladı,tiksindiriyolar kendilerini,annem desen ayrı dert önüne gelene beni vermek istiyo ondan ayrı l,moniydi aram artık babamla da çok iyi deildi,artık yanına yaklaşmak istemiyorum,babamdır deyip öfkeme hakim olmaya çalışıyorum napim,evin bütün işlerini ben yapıyorum,annem oldum olası yapmamıştır,en azından büyüdüm düzene sokmaya çalışıyorum evi,bütün işler bende o ayrı babam ayrı,esir muamelesi yapıyolar bana,geçmişi affetmekten bahsedilir,affettim bana geçmişte yaptıklarını peki şimdi ki zaman için nası bi çözüm var? evet eskisi gibi inançsız değilim inancım var,daha iyiyim eskisine göre tamam ama ailemi değiştiremiyorum.bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var açıkcası. |
öyle bir uğraş içine girmek de çok gereksiz bir bocalamadan ibaret olacak... bırak ailen olduğu gibi kalsın. asıl cesaret gerektiren hamle, senin hakkında neyi düşünürlerse düşünsünler, senin doğru olduğuna inandığın şeyi yapman... eğer seni rahatsız eden davranışlarını sürdürmeye devam ederlerse bundan rahatsız olduğunu açık açık onlara söylemen mantıklı olur. muhtemelen sana o şekilde davranmalarının en doğal hakları olduğunu bile söyleyeceklerdir. ayrıca yazdıklarını okurken, saçmaladığın şeklinde bir düşünce hiç aklıma gelmedi :) tam tersi içtenlikle buraya birşeyler yazman güzel bir şey... |
son yazdığın yorum için ayrıca tşkler.kendimi değersiz hissetme özelliğimi aşmaya çalışıyorum,az yada çok kendini gösterebiliyo hala:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. komik gelebilir ama bir şey soracağım.bu sosyal fobi nedir?ona göre öğrenip gerekirse bende ekelyim telkin olarak... |
|
|
Cevap: sosyal fobi ye elveda. atakan beyden edindiğim atalardan özgürleşme telkinini dün gece dinlemeye başladım inşallah iyi olur.24 saat evdeyim,temizlik yemek filan yapıyorum,annem yapmaz oldum olası yapmaz zaten hep evdeyim napim,arkadaşlarımla çıkmaya izin vermiyodu,bunu dile getirmiyodu ama hissetiriyodu,kuzenim de bulunduğum şehirde yaşıyo bi süredir,hiç değilse onunla görüşücem diye seviniyodum,onu nasılsa tanıyo ailesini biliyo,kötü biri değil,dedim,hatta bi keresinde bana dedi onunla görüşme o havaalanında çalışmaya başladı,benim tanıdığım var bi kız, iyi aile kızıydı havaalanına girince kötü oldu filan,bu kadar da değildir deyip bu sözlerini fazla ciddiye almayıp avm ye gittim,buna kıyamet kopardı,bu saatte babam geizyo arkadaşlarından,annem ablamdam çıktı şimdi kuzenime gitti(burda anneannesinde kalıyo),bi yakını vefat ettiğinden ziyaret amaçlı,bana dedi sende gel kuzeninide görürsün,yok dedim,tiksindirdiler herşeyden,gerçekten boğuluyorum artık evde tekim hiç arkadaş dostum yok,bu kadar insan görmeyerek daha da körelmekten de korkmuyo değilim,üzülüyorum ciddi manada, özgürleşmek istiyorum. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Durumunu anlıyorum.İnsanın değiştiremeyeceği birşey ailesi.Kendini bu kadar sıkmamalısın.Şöle birşey denesen onları sürekli sana davranmalarını istedikleri şekilde hayal etsen.Bunu canı gönülden istesen.Sen onlara karşı düşüncelerindeki olumsuzlukları atarsan içinden düzelebilir herşey.Belkide sen değişirsen onlarda değişirler..Hani mutsuzluğu umutsuzluğu yırt at bir kenara..956k |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. kendimi başkalarına savunurken yalpaladıklarımı kafama takmak yerine(çünkü elim ayağım titredi,relax olamadım,bunun için kızdım biraz kendime),sonrasında en azından mucadele verdim hakkımı savunmaya çalıştım bu da bana yeter,daha da iyi olurum ilerde diyebilmeye çalıştım bugün:) |
|
Cevap: sosyal fobi ye elveda. evet yine uzun bi aradan beri yazmamışım:)kimsenin görmesini istemediğim içim uygun zamanı da beklediğimdendir aslında. daha bugün sabah saatlerinde kendi kendime nasıl da değiştim ablamın yanında bile yemek yiyemiyodum oturamıyodum (en son dönem çok kötü günler geçirmiştim)fakat bugün artık bişeyler değişti ya ne güzel şükür bugünleride gördüm dedim.akşam olduğunda ortamda geçen muhabbetten başımı kaldırmadım bilerek yüzüm görünmesin diye kızardım diye(ama bunun için kendime çok kızmadım amann zaten görmediler:)) film şeridi gibi geçti süreçlerim,ilerdiği mi farkettim zaman ilaç herşeye diyolar ya öyle bi nebze,zaten çocukluğundan sosyal fobik olan ben bi kaç sene öncesinde de daha ağır bi dönem yaşadım,hatta şimdi bunları yazarken o günlerim aklıma geldi gözlerim doldu unutmuşum bile o en kötü zamanlarımı,tabiri caizse zaten aşağılarda olan ben,yerin bir kaç kat dibine girmiştim bi kaç sene önce,şimdi ise yine eski hallerime geldim,daha da yükselticem seviyemi,evet bu olucak inanıyorum,bu geldiğim seviyeye inanabiliyosam,daha iyi olacağıma daha hayli hayli inanıyorum.kendimi sevmeliyim:)bazı şeyler iyi gidiyo onları görmem gerek kötü gidenlerde var evet ama iyileri daha çok görmeliyim:)darmadağın yazdım yazıyı belki yine ama duygularımı döküyorum işte öyle.her şeyin güzel olmasını istiyorum ve buna inanıyorum.:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. kimsenin görmesini istemediğim için derken ,evdeki kimsenin görmesini istemediğimdir:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. burdayım yine,bizraz moralim bozuk,kendimi küçük hissettim,herkesin değil ama kimi insanların yanında kendimi daha küçük hissediyorum,bunu bana hissettirmelerine izin veriyorum demeliyim belki de,bunun içinde kendime kızmak değil ama(artık eskisi kadar kendime kötü davranmıyorum:)) üzülüyorum desem daha doğru bi tanım olur.evet üzülüyorum ben aşağılık filan değilim:)bazen bana yapılan davranışın başkalarına da yapıldığını görüyorum, onlar altında kalmayıp üstlerinden savabiliyolar bu durumu(yani herhangi bi şekilde),bazende altta kalanları görüyorum onlara üzülüyorum zor duruma düştüklerini düşünüyorum,biraz buruğum bugün tabiri caizse.başkalarının düşüncesinide bırakmalıyım umursamamalıyım. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. evet hala burukluğum var ama katettiğim yollarda var bunlar için mutluyum.4 gün önce bi düğüne gittik,düğüne gitmek kim ben kim:)artık insan içine karışabiliyorum bi nebze.düğün de belki daha rahatım,kimse gelip birebir benimle ilgili konuşmuyo veya herkesin bana baktığı anda bi konuşma yapma durumunda kalmıyorum ondan galiba,olsun yine de en azından artık düğüne gidebildim,yerimden kalkmadım ama çıkarken aile büyükleriyle ayaküstü konuşmalar yapabildim,ve dik durdum başım egik değil dik.belki konuşmanın kısa sürecegini bildiğimdendir ama yine de güzeldi.aklıma getiriyorum sürekli o anları,o insanlarla iletişimimi sürekli aklımda hala aklımda dolanıyo bu düşünceler,sonra birden yine küçüldüğüm anlar geliyo aklıma,aklım sorun çıkarıyo bana:)bi de şunu farkediyorum artık kendimde,bazı konularda şöyle diyorum kendi kendime,ben tam kendimden emin olacağım zaman(normal olduğum da diyorum buna:)) şunu söyle yaparım bunu böyle yaparım diye kurguladığımı farkediyorum,evet demekki içten içe o günün geleceğine inanıyorum artık.bu da güzel bişey dimi.neyse bugünlük bu kadar yeter görüşmek üzere. |
|
Cevap: sosyal fobi ye elveda. çok teşekkür ederim desteğiniz için,yazdıklarınız bana güç veriyo yanımda birirlerinin olduğunu hissettiriyo bana,güven buluyorum:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. tv de çıkan öyle bir geçer zaman ki dizisini ilk bölümünden itibaren izledim.özellikle ilk 1-2 bölümünü tabiri caizse ağzım açık bi şekilde izledim,çünkü bizim gibiydiler,babaları uzun süren yolculuklar yapıyo,eve geldiğinde sanki babam!değilde bi yabancı eve gelmiş gibi hissediyorum(tek bende değil diger kardeşlerimde öyle)babam sürekli gerilim çıkarıyo,sürekli bi gerilim ortamı,aa babacım nasılsın hoşgeldin deyip boynuna sarılmak filan mümkün değil,şimdiler de yakınlarımın çocuklarına bakıyorum,babalarının onlara yakınlıkları çok ilginç geliyo,sanki garip davrananlar onlarmış gibi,diğer türlü yaşamaya alıştığımdan tabi:).yani o diziyi izlediğimde çok garip duygulara daldım,sonra ki bölümlerinide izledim ama sonraları farklı olmaya başladı,ama ilk bölümler dediğim gibi benim ailem anlatılıyomuş gibiydi, bunları uzun süredir anlatmak istiyodum fırsatını bulamamıştım bi türlü,neyseki yazdım şimdi,artık mutlu olmayı hakediyorum,huzur sevgi mutluluk gibi duygularının daimi olarak benim bizlerin olmasını diliyorum. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. artık kendimde şunu farkediyorum(bugünde daha da iyi anladım),başkasının benim hakkımda söylediği şey değil beni düşündüren,benim onların düşünceleriyle kendi bünyemi gereksiz yere üzüyor olmam:)onlar benim hakkımda bişeyler söyleyince, ben hatalıyım demek ki yanlış yapıyorum yaşıyorum diye bana bunları söylüyolar diye düşünüyodum,halbuki herkesin kendine ait düşünceleri var,onlar öyle düşünüyo diye ben öyleyim demek değil,yani yoğunlaşmaya çalıştığım şey başkalarının benim hakkımda söylediği bişeyi abartmamam,zaten bugünde öyle bişey oldu,üstümden atmaya çalıştım,bu onların düşüncesi,bunun için kendini kötü hissetmene gerek yok,önemli olan kendi düşüncelerin,artık kendi düşüncelerim diye,olgunlaşıyorum galiba:)mutlu olmak istiyorum olucam da Allah bana bu günleride gösterir inşallah:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. nasıl gelişti bilmiyorum ama senin farkına varmış olduğun düşünce aklımdan geçmemesine rağmen bir süredir karşı atağa kalkışlar yapıyorum bazen sinir yüksek basabiliyor örneğin olumsuz yaklaşıımlarda yinede bi değişiklik hissediyorum |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. yaa arkadaşlar ben telkine gerip hedefi farklı kaydet dediğim halde niye telkin yüklenmiyoda mavi bir e harfi yükleniyo |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Merhabalar, Üye günlüklerine konu dışı mesaj yazmayalım. Sorularınızı ilgili başlıklar altında sorunuz. Sevgiler. |
|
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Sen kendinden emin birisin tek değişime ihtiyacımız olan şey sürekliliği sağlamak diye düşünüyorum Eksikliğini hissettiğimi şeyi biliyoruz ve yapabiliriz aslında Bir kompozisyonda ki noktalama işaretleri gibi; doğru yere doğru işaretler Gerisi tamam |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. ben mükemmel olmak zorunda değilim ki nedir bu çabam?mükemmellik ne ki var mı ki öyle biri?ee niye kendimi buna zorluyorum,insanlar hata yapamaz mı?yapar bende yapıyorum,belki yaptığım yanlışlarda diğer insanlar gibi rahat tepki veremiyorum gereksiz üzülüyorum,belki de bakışlar bana yöneliyo öyle durumlar da diye o yüzden kökten gelmesin istiyorum içten içe bu durumların başıma.tam şuan da doluyum biraz o yüzden, tabi ki bu sayfada kendimi ifade etmeye çalışıyorum yine.yaptığım şeyi anlatsam daha rahat edicem,nasılsa beni kimse tanımıyo burda,bi de ne kadar gerekli yada gereksiz düşünüyorum sizde görün o yüzden anlatıcam. babamın aldığı sıfır arabayı bende kullanıyorum,bi tane daha arabası var onu iş için kullanıyo,o yüzden sıfır olanda bana kalıyo ben kullanıyorum çoğunlukla,bugün arabanın önden en alt kısmını kaldırıma değdirdim sadece,eğilme falan yok sadece iki çok küçük çizgiilk bakışta görünmüyo biri gösterince filan yani o kadar(çok ufalttım olayı ama ufak gibi sanki,),annemle ablamda arabadaydı,annem gördü inince bişey olmadı anne dedim,a çizilmiş dedi,sonra aa nolucak ki kızım bişey olmaz dedi,gitti,ablamı da bıraktım sonra ,diğer eniştem de duymasın dedim,çünkü bundan önce de başka bi arabayı çarpmıştım ablama eniştem demiş,nevresimin eline yeni araba verilirmi yahu ablam bana söyledi,ben o durumuda bi çok açıdan değerlendirdim sizlerin de fikrini merak ederim,o eniştem zamanında arabayla bi çocuğa vurmuş sakat filanda kalmış mı bilmiyorum hatta o derece yani,sonra 1-2 sene önce arabasını çarptı arkası içine girmiş bi şekilde uzun i süre arabayı kullandı,filan o bile bana bunu söylüyosa belkide herkese söylüyo ben bunları fazla ciddiye alıyorum,yada yumuşak başlı görünüyorum diye mi bilmiyorum ama 1.si daha mantıklı geliyo bana,diğer yandan da araba benim arabam olsaydı,kendi paramla kazandığım bana ait,o durumda ben daha rahat olurdum kesinlikle başkasına açıklama yapmak zorunda da olmayacaktım,gerçi babam önceden yaptığım kazada(ön kaporta değişmişti)bişey demedi canın sağolsun dedi,ama ben fazla sorumluluk mu alıyorum ,fazla mı mükemmeliyetçiyim bilmiyorum ama,bugünn ki yaptığım o ufacık çizik bile beni altüst etti,ben arabaya falan da değil belki de,hemen altüst olan psikolojime kızıyorum galiba. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. bugün kardeşimin bana şunu dedi,"sende eren (dersanesinden biri) gibisin,kendisinden bahsedilince,kendisi konuşunca kızarıyo". hiç bişi diyemedim,onca çabama rağmen,bu lafı onlara unutturduğumu düşünmeye başlamışken(belkide artık bilerek söylemiyolardı veya ben değiştim) tekrardan bu lafı duyunca mideme kramplar girdi,çünkü sadece bununa da kalmıyo,ailecek evli,bekar hepimiz toplanınca lafı geçiyo "bak işte nevresimde kendisinden bahsedilince kızarıyo"diye,bende bu lafı duymayagöreyim daha beter oluyorum,beni geriye düşürüyo bu laflar,ilerledim az biraz daha da ilerlemeye çalışıyorum,ama beni çekiyolar yakınlarım,zaten bende farkındayım durumun ne zaman kızaracağımı bilmiyorum,çoluk çocuğun eline düştüm,bi laflarıyla beni kızartıp bozartacaklarını biliyolar,bu çok kötü,uzaklaşmak istiyorum burdan,rahatça tedavi olabileceğim,ve özellikle de özgür olabileceğim bi yer istiyorum,kurtulmak istiyorum bu durumdan ,çok zor ailenin yanında bile kızarmak çünkü diğer insanlarda belki kaçıyosun ama onlardan kaçamıyosunda gerçekten artık çıkmak istiyorum bu durumdan hayat diye bişey varlığının farkına varmak istiyorum bende. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. gerckdn cok zor bir durum .ama inslh sf tamamile yendgnz zaman onlr size cok komik gelck.o insnlr bizim gibi insnlri anlayamz.onun icn ben hep o seklde dusunurdm bu benm sorunm ve kimse beni anlayamz zaten anlamiyrlrldi.bir nebze rahatlatyrdu beni.iyiki varsn:) |
|
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Merhaba Atakan bey, Yazılarınız için teşekkürler, ışık tuttukları için... Ben bir şey sormak istiyorum. Bir insan alıngansa eğer, yani hemen hemen halk arasında dendiği gibi, "buluttan nem kapan" ve gururlu birisi ise, hangi telkinleri dinlemelidir? Gurur bazen aşırı olduğunda, toplumsal ilişkilerde, insana uzun vadede zarar verebiliyor, ya da incinebilirim diye insanlarla arasına mesafe koymasına, yani antisosyalleşmesine neden olabiliyor... Fakat bizim toplumumuzda bazen gurur ile kibir birbirine karışıyor ve çoğu zamanda müzik, sinema ve popüler kültürde gurur söylemleri dozunu kaçırıyor. Tüm bu duygular Türk toplumunun kollektif bilinç altında da var ve bizi ister istemez etkiliyor... İyi Günler. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Bazen çevremizdekilere hemen tepki vermezsek, yavaş yavaş onlara istediklerini vermezsek, eleştiri okları yanımızdan savulur geçer, her söylenene de aldırmayın, ailede herkes birbirini eleştirebilir, sadece gülümseyip, sessiz kalın. Sessizlik bazen sözlerin yapamadığı güce sahiptir. Kendinize bir küçük defter tutun, kendinizi izleyin ağzınızdan çıkanları dinleyin, bakalım ne olacak .:) |
|
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Merhaba Nevresim, Defter tutma derken, dış olaylara karşı tepkilerinizi, düşüncelerinizi ve tabi hissettiklerinizi de yazmanızı kastetmiştim...Mesela insanlara ya da olaylara reaksiyon verirken, geri dönüp bu küçük defteri okuduğunuzda sinirlendiğiniz ya da herhangi bir tepki duyduğunuz olayların miadının geçmiş hatta komik olduğunu görebilirsiniz. Bir de kızarıp bozaracağım, bir tepki göstereceğim diye aklınıza fazla getirmeyin, kendinizi kasmış ve olayları kendinize çekmiş olursunuz. Ben de kendimi izlemek için ve anda varolabilmek için ve böyle küçük notlar alıyorum ve işe yarıyor inanın, Hayat çok güzel, endişe ve korku olmadan daha güzel ve daha iyi olmak bize, bizim penceremize, ne gördüğümüze bağlı |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:19 PM. |