![]() |
sosyal fobi ye elveda. başlığı özellikle böyle seçtim bu yükselen grafik sürecimde daha da kendimi iyi olacağıma inandırmak için. artık eskisine göre çok iyiyim gerçekten.son bi ki gün iyiyim diye özellikle daha mutluyum(yine çok utangaçlığım tuttuğu,günümün kötü geçtiği bi gün olursa ağlayıp sızlanırsam şaşırmayın,tam bitmedi çünkü):D iki gün önce misafirlerin önünde nasıl konuşabildiğimi espiriler yaptığıma kendim inanamazdım önceden olsa,ama ufak teklemelerde olsa annemin misafirlerin önünde rahattım.özellikle kendimi denemek için içlerine giriyorum. bu rahatsızlığın bilincinde değildim önce bırakın başkasına kendime bile söylemiyordum.aslında evet yüzleşmek gerekiyo sorunun anlamak gerekiyo baştan bende öyle yaptım sorunumu kabul ettim kimse açıklamadım ama,burda internet bu site bana yardımcı oldu,çünkü burda rahatça sf liyim diyebiliyorum,çözm istiyorum. Çok mutluyum:Dönemli olan artık bu mutlu günlerimi daha da fazlalaştırmak ve tamamen o şekilde yaşamam.buna inancım var en azından artık:D o yerin dibine girip çıktığım(hatta çıkamadığım)günler azaldı,tamamen kurtulmak istiyorum,bu ufak iyi olduğum belirtileri bile beni çok mutlu ediyo hatta şu anda gözümden yaş geliyo:D dediğim gibi tamamen geçmedi,belki yine çok utandığım günler olur ama bu iyi olduğum günlerin olması bile beni çok mutlu ediyo.çok yıprandım artık tamamen kurtulmak istiyorum.buna inanmıyordum artık inanmak istiyorum. ve yükselen bi grafiğim var,sıfırın altındayım biraz arttı bu degerD: inşallah bi kaç gün sonra gelipte günüm çok kötü geçti yeter artık dediğim günler geri gelmez.herkesi affetmeye çalışıyorum beni pasif yetiştiren ailemi de affetmeliyim artık içimde zaten eskisi gibi nefretim kalmadı,tamamen özgür bırakmam lazım. son olarak bu site sahiplerinegerçekten çok çok teşekkür ederim bunu yürekten söylüyorum.olumlu pozitif havası bile yeter.hiç çarem yok dediğim zamanda bana yardımcı oldu.böyle kendimi kime açabilirdim çevremde en yakınıma bile açamam.szler bana yardımcı oldunuz diğer yazılarımı okuyan üyeler hemen bana tavsiyelerde bulundu yardımcı olmaya çalıştılar herkese teşekkür ederim.yardımlarınızı,yorumlarınızı esirgemiosunuz. umarım buraya her geldiğimde böyle mutlu umutlu olurum.sürekli teşekkür ediyorum belki ama bu benm için çok önemli hep söylüyorum çok teşekkürler. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Alıntı:
|
Cevap: sosyal fobi ye elveda. çok teşekkür ederim.temennin için,ilgilendiğin için.:Dbenim için çok önemli gerçekten.çok iyisiniz.:Dsizde hep mutlu kalın. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. sevgili günlük artık hiçbirzaman eskisi gibi olmayacağım,ilerlemeye başladım öyle devam edicem inşallah.sabırla devam edicem yoluma, bakalım her geçen gün daha iyi olucam inşallah . |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Özellikle sosyal fobi konusunda telkinlerin etkileri yüksektir.Değişim daha çok kendisini farkettirir. Sosyal fobili olup telkinleri dinledikten sonra çok büyük aşamalar kaydeden bu sorundan kurtulan bir çok kişi oldu sitemizde. Elbette hepimiz yeni bir ortama girdiğimizde bir parça heyecan hissederiz.Burada hedef tamamen aşırı derecede rahat olmak olmamalı.Toplum içerisinde ki heyecanı minimum düzeye indirmek günlük yaşamda diğer insanlarla iletişimde kendi değerimizin farkında olabilmek zaten sf den kurtulmak demektir... Tabii ki telkinleri dinlemekle kalmamalı daha önce heyecanlandığınız çekindiğiniz olay ve durumlarda kendinizi test etmelisiniz. Benim de yaşamımın bir döneminde yani telkinlerden önce sf olarak etiketlemek istemesem de bu tür çekingenlik ile ilgili sorunlar yaşadığım dönemler oldu.Zaten bu sitenin telkinlerin çıkış noktası da öncelikle bu yaşadığım sorunları aşma amacımdır. Telkinleri dinledikten sonra ise topluluk karşısında konuşma konusu da dahil olmak üzere daha önce yapmaktan çekindiğim bir çok şeyi yapabildim.Kendi değerimin farkına vardım suçluluk duygularımdan kurtuldum.Sizinde benzer şekilde daha önce yapamadığınız bir çok şeyi yapabileceğinize inaniyorum.Bu süreçte zaman zaman meydana gelmesi olası dalgalanmaları kesinlikle başa dönüyorum diye algılamayınız.Bir yol aldınız ve bu yolda devam edeceksiniz Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.actionsmile |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. yorumlarınız beni çok mutlu ediyo ve yüreklendiriyo alakanıza gerçekten çok teşekkr ederim.emeğinizi çabanıza ne kadar teşekkür etsek az. tüm iyilikler sizinle olur en içten temennim. ben gerçekten değiştim ben buu farkedebilecek kadar değiştim hem de.telkinleri de dinledim bana vesile olmuştur muhakkak bi süresi vardı bende heralde bu sorunun bu süreyi doldur dum artık ben belki de diye düşünüyorum. buraya en son tamamen kurtuldum diyeceğim günün gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum.mutluluk hissediyorum:Dbunu son kaç senedeir hissetmemiştim.görüşmek üzere:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. bugünde içimdekileri yazayım tamamen rahat biri olmak istiyorum bunu herşeyden çok istiyorum.kimsenin yanında utanmamak rahat olmak.ve bu sürecinçok çabuk olmasını istiyorum.çok seneler geçti mutsuz artık en kısa zamanda çok iyi olmak istiorum.buna inancım var...(bu inancın bende oluşması bile büyük gelişme:)) |
|
öyle yapıcam bundan böyle inşallah.inanıyorum artık çok iyiyim ve dahada iyi olucam:) |
günlüğün hayırlı olsun. güzel haberlerle dolmasını diliyorum.. canım bazen içinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle ruh halimizi pozitif ifade edemeyebiliyoruz. hayattan çok şey istemiyoruz aslında. hak ettiklerimizi istiyoruz ve herşeyin en güzeline layığız super ancak ifade ederken "istiyorum" dersek, hep isteriz ve gerçekleşmesini bekler dururuz. çünkü istiyorumun içinde dilek varken biraz da inançsızlık barındırıyor.. paylaşılmış çok güzel olumlamalarımız var. görmüşsündür mutlaka ama, ben yine de linkini vereyim. Olumlamalar - Hayatım Değişti Telkinli Cd'leri olumlama yaparken "ben mutluyum, huzurluyum" demekte zorlandığımız zamanlar olabiliyor. "mutlu olacağıma inanıyorum" evet ama ne zaman mutlu olacağım? "mutlu ve huzurlu olmayı seçiyorum" seçimler gerçekleşmesinin en hızlı yoludur. seçimlerinin en kısa sürede gerçekleşmesini diliyorum. sevgiler actionsmile |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. yorumlarınnız için çok teşekkür ederim.bana zaman ayırıp yorumlarınızı yapmanız beni çok sevindiriyo.zaten sosyal fobideki en büyük etken sanırım ilk başta ailesi tarafından değersiz miş hissini kişiye hissetirilmesinden kaynaklanıyo bence.kendine özgüvensizlik sebebi.ama hepsini affetmeliim,nefretim vardı bu yok artık ama tamamen serbest bırakmalıyım. ayrıca günlüğüme yazıma devam edeyim,dün bi ilkokul arkadaşımı gördüm,gözgöze geldik gözümü çevirdim konuşma ortamı olmasın tanımış olduğumu hissetmesinki yanıma geilp konuşmasn diye,sonra ya konuşsaydım falan dedim kendi kendime kızarırmıydım acaba nasılolurdu,önceleri tanıdığım birini bi arkadaşı(özellikle annemler ablamlar yanımdayken filan)görünce kıpkırmızı oluyordum,bunu şimdi anlatma ihtiyacı duyuyorum,ben bunu kendime bile itiraf edemiyodum,bu beni daha da kasıodu.şimdi böyle anlatınca serbest bırakıyorum gibi geliyo budüşünceleri,daha gecveğim cidden kasılmıyorum,arkadaşlarımı görünce kıpkırmızı olmamın mantıklı bi açıklaması yok belki bilemiyorum,belkide ablamın annemin filan arkadaşımın benle şakalşmasına tanık olup sonradan bana arkadaşın senle nasıl böyle konuşuyo diye bişey söylemesinden korkmamla başlamıştır.ya belki çok uzaıyorum ooo bu nediyo ya diyebilirsiniz,doprudur ama ben düşüncelerimi özgür bırakmaya çalışıyorum sanrım doğru bişey bu. elimden geldiğincede bu beynimin içinde kastığım düşünceleri burda serbest bırakımaya çalışıcam,çünkü anlatabileceğim başka biriyok.psikolojik tedavide görebilmek için yeterli dr filanda yok bulunduğum yerde. o yüzden ben bu site sahiplerine ve site üyeerine çok teşekkür ediyorum hep.başka bunları paylaşabilecek kimsem yok o yüzden çok mutluyum beni dinleyecek birileri olduğu için.herkese teşekkür ederim saçmaladım baya belki ama dedipim gibi düşüncelerimi serbest bırakmaya çalışıyorum. örüşmek üzere.:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. kendimde artık şunu farkettim ben sürekli ölmek isteyen ölmek için yalvaran geberip gitseydim diye dualar(içten dualar) eden biriydim,bunu o kadar içten stiyordumk i anlatamam,ama farkediyorum ki son zamanlarda hiç ama hiç böyle bi his gelmiyo bana, en kötü olduğum zaman bile ölmek istiyecek raddeye gelmiyorum.yaşamak güzel hayat güzel artık bunu hissediyorum.sevmeye başladım kendimi.kendime olan nefretim geçti artık.belki kendimi çok seviyorum diyemem ama en azından nefret etmiyorum artık.iyiyim mutluyum bugün:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. sevgili günlük hayata bakışım değişti bu geçici bişey değil farkındayım bunun, hala mutluyum umutluyum.daha da iyi olucam inanıyorum buna:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. bu fobi beni biraz zorluyo ya:Dama buna bile gülümseyebiliyorum.yine de hala eskisine göre daha mutluyummmmm |
1 hafta ego+sucluluk dinledim sonraki 1 hafta çok düzensizdi o yüzden yazmıyayım.son 2 haftadır da ert.bırak+sf+topluluk+ego+k.güven dinliorum ama bir etki hissetmiorum yani psikolojik etkiler hissetmiorum.Son bir haftadır baş ağrısı,dalgalanma,ve ağlama hissi/isteği yaşıorum...Acaba yanlış mı yapıorum bilgilendirirsen sevinirim... |
inşallah en kısa zamanda kurtulursun bu fobiden, bende tamamen kurtulurum inşallah. zorluklarını ancak biz ve bizim gibiler anlar, seni anlıyorum yani. öncelikle şunu söyliyeyim ben baya uzun zaman dinledim 5-6 ay filan sonra çıktı bende etkiler tabi Allah ın izniyle. o yüzden baştan söyl,iyim sabırlı ol biraz.bide baya ben olumlamarla ilgili yazılar okudum siteden etkiliyodu beni.pozitif düşünce üzerine de bi kaç kitap okudum bence bunlarında katkısı kesin var bunları yap.olumlamar filan yapmakta faydalı onu fazla yapamıyorum ama daha fazla yapmaya çalışıcam. telkinleri dinleme sıramda şöyle ego-kendine güven-topluluk karşıısında konuşma-sosyallilik arttırıcı-başkalarının görüşlerini ö.-sosyal fobi-koruma kalkanı. gün içinde sürekli dinlemeye çalış baya.devamlı dinle.ben gerçi son zamanlarda dinleyemeyiroum mp3 sorunum var.ama yine dinlemeye başlıycam. inşallah daha iyi olduğunun haberlerini alırız ileriki zamanlarda.Allah sabır versin. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Zaten günde en az 20 saat dinliorum....Umarım kurtulurum....Çok tşk ederim benimle ilgilendiğin için...5-6 ay sürecekse razıyım yani gerçekten işe yarayacaksa...Bide yaşla alakası olabilir mi bu sürenin yani bilinçaltının doluluk oranıyla benim yaşım daha 16....İnşallah hepimiz bo berbat sorundan tamamıyla kurtuluruz. |
bi de inan iyileşecegine ben gerçekten inanıyorum artık ve bunun çok büyük faydası var.bi de geçmişine nefret duyma rahatsızlığına sebep olanları affet.kimseye kin duyma kıskançlık hissetme.gerçekten bu negatif düşünceler içinde sana olumsuz etki yapıyo.herkesi herşeyi affet.benim kinim nefretim çok büyüktü içimde hiç gerek yok halbuki bunun yanlış olduğunu kendime zarar olduğunu öğrendim inan artık daha rahatım.daha gevşek hissdiyorum kendimi.:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. çok uzun zamandan beri ilk kez mutsuzluktan ağladım bunn sebebide sağlık prblemim.dr bana reflü olduğumu söylemişi.olmayabilir deyip başka bi dr a gittim.o yoktur bişey deyip geçiştirdi.2 ay filan geçti şimdi acayip bi öksürük var bende nefes darlığıda önceden vardı,reflünün özelliklerine baktım aynen bende de var,yarın dr a gidip endoskobiyaptırcam bişey çkmaz inşallah.ama bogazımgittikçe kötüye gidiyo.hiç böyle öksürdüğümü hatırlamıyoruım.busefer kötüyüm.rahatsızlık veriyo bana musuz ediyobeni.tam mutlu oldum fobi kesinlikle beni artık üzmüyo eskisi gibi diyodumki,hasta olmam beni üzdü,sf konusunda baya direnç kazandım ama ,bu konuda dirençsiz olduğumu farkettim.bu da beni tamamen üzdü:( |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. nevresim Allah sağlık versin çok geçmiş olsun inşallah çok yakında sağlığına kavuşursun. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Geçen sene bu zamanlar mıydı bilemiyorum ( haziran falan da olabilir, galiba öyleydi) doktor bana ülser olduğumu söyledi. Guatr testimi yaptırmaya gitmiştim. 6 yıldır guatr rahatsızıy-dım. İlaçlar midemi haşamat ettiği için farkında olmadan ülser başlangıcı dedi doktor. Başka ilaçlar verdi yolladı beni. Hem sevinci hem üzüntüyü bir arada yaşadım. Çünkü ömür boyu ilaç tedavisi göreceğim guatr ımdan eser yoktu, doktorun şaşkın bakışları içinde tahlilleri inceledik beraber. Ardından diğer ülser testlerim, bir dolu yasak, bir poşet ilaç döndüm geldim eve. Ben sağlığıma çok düşkünümdür. Sağlığımın iyi olmadığı zamanları pek kabullenemem. Hele hele yasakları hiç sevmem. Yaradan kusursuz, yasaksız yaratmış ben neden kendimi mahkum edeyim ki? Şimdi bu zamana gelirsek eğer benim ülserin sadece hatırası kaldı Böyle anlatıp duruyorum, bir zamanlar.... diye. y789 Yaşamımız yeniliklerle dolu Nevresim'cim. Özellikle yaşadığımız bu yıllar her gün yepyeni yeniliklere gebe. Ama insan bazen bu yenilikleri, bu değişimleri (olumlu dahi olsa) kabullenemiyor. Geçmişinde öyle çok inanmış ki o haliyle yaşayacağına insanoğlu bir değişim görmeye görsün. Hemen vücut eror vermeye başlıyor. Diyor ki hop dur bakalım, tehlike var, bir değişim var hayatında, ben buna hazır değilim. Sonra sağlık bozulmaya başlıyor. Yahu ne demek tehlike var, bu hayat benim, bu yaşam bana ait. Yaptığım ve yapacağım her şeyin sorumluluğunu kendi ellerime alıyorum. Sensin bana ait olan, ben sana ait değilim, ben seni yönetirim, sen beni değil. Şimdi gelelim işin özüne: Reflü: Yoğun korku. Yenilikten korkma. Yeniyi kabullenme zorluğu!!! Sosyal fobin artık seni rahatsız etmemeye, hatta hayatından gitmeye başlayınca yepyeni mis gibi bir hayata başladın. Ama geçmiş yaşam düşünce kalıplarına bakarsak eğer derinlerde şu mesaj var olabilir ' Ben bu rahatsızlıktan hiç kurtulamayacak mıyım?' Verdiğin mesaj, bilinçsiz olarak belki ' Ben bu rahatsızlıktan kurtulmak istemiyorum!!!' Çünkü korkularım var, çünkü hazır değilim, çünkü tek başıma başaramam vs vs. Nedenleri sen değil bilinçaltın oluşturur, onlar da senin gerçeğin olur canım. Şimdiki hayatına bakalım: ' tam mutlu oldum, sosyal fobi beni artık üzmüyor diyordum ki...' YENİLİK. Ama senin önceden oluşturulmuş bir düşünce kalıbın var yukarıdaki gibi veya benzeri. Şimdi senin böyle korkuların olunca, uzun zamandır da bir rahatsızlıktan yeni oluşturmaya çalıştığın düşünce kalıplarıyla, telkinlerle, başka tekniklerle kurtulmaya başlayınca ihtarı aldın. Dur bakalım, ben hazır değilim dedi vücudun sana. Umutsuzluğa kapılıp yeni rahatsızlıkları mı çağıracaksın kendine, yoksa mücadele mi edeceksin? Mücadeleyi seçiyorsan eğer al sana reflü için oluşturacağın yeni düşünce kalıbın: Yaşam benimle barış içinde, Yaşamın her anında söz konusu olabilecek her yeniliği kolayca benimsiyorum, Her şey yolunda. Sana geçmiş olsun demiyorum, çünkü eğer mücadeleyi seçtiysen geçti bile :) Hepimize sağlık dolu günler. Sevgilerimle. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. redflowers gerçekten mükemmel yorum yapmışsın yine ağlama moduna geçtim :)yazın gerçekten beni çok etkiledi.çok güzel yaklaşmışsın.bu açıdan bakamıyodum ben.hakikaten kendime güvenim yeniden geldi.sf ye karşı mücadele yöntemleri geliştirdim baya,ama hastalığa karşı biyöntemim yoktu senden öğrenmiş oldum. çok çok teşekkür ediyorum ilgin alakan ve yorumların için. beni yine mutlu ettin:) |
iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim ilginiz gerçekten beni mutlu ediyo çok teşekkürler. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. herşey iyi güzel gidiyo düzelmeye başlıyo bişeyler derken sağlığımın böozülması benim ruhsal olarak çökmemede neden oldu,ta ki redflowers ın yaptığı açıklamara kadar.artık böyle düşünmüyorum.kendimi üzerek acındırırak hiçbiyere varamam varsamda kötü yerlere varırım:)diyebiliyorum artık.yine mutluyum mutlu hissediyorum kendimi.iyi olacak herşey.hala pozitif konuşuyorum+düşünüyorum bu bana yeter:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. önceden rahat olduğum anlar yok gibiyken,şimdi tersine heyecanlandığım utandığım anlar az.degiştim ben.tamamen bitiricem inşallah:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. ımm arada takıntılarım oluyo ama genelde iyiyim.bugünlere geleceğime inanmazdım.:) arada sırada kızarmaktan korkmasam daha da iyi olucam.tamamen iyi olmak istiyorum.~ben tamamen rahat biri olmayı seçiyorum~ |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. sadece içimde kendime söyleyebildiğim seyleri burda da paylaşmak istiyorum(bunu yapabildiğim içinde bu siteye-deki kişilere çok teşekkür ediyorum).çünkü içimle konuşarak kemiryorum artık kendimi rahatlatıyım:)bana ,söylediğim şeyin karşıtı bi savunma geldiği zaman,panik olup da cvb veremediğim için kendime+ karşıdaki kişiye içimden çok kızardım hatta küfürler ederdim içimden.buda tabi kimi yıpratır beni.bu azaldı.ama dün yine oldu kızdım biraz kendime sonra kızdığıma kızdım.ama şiddetli değil.gerçi hala aklımda o konuşma.takılıp kalmamalıyım böyle şeylere(!).halbuki bana söylenen çok kötü bişey değil hafif alaycı söylenmiş olabilir ama,ben paniklemesem(bi de kızarmaktan korktum) çok güzel cvb verip tadında bırakabilirdim konuşmayı,herkese gelebilecek bi konuşmaydı marifet cvbını vermekte.ama yine de gerçekten eskisine göre iyiyim daha mutlu ve umutluyum bu da güzel.bi de şu kızarma korkusu olmasa çok güzel olacak herşey:)eskisi kadar çok değil zaten ama tamamen bitsin istiyorum.umudu yitirmemek gerek,mutlu aydınlık günler beni bekliyo:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. kızarma korkunu yenmen için kabul etmen gerek çok zor gelebılır ama eğer aynada bakarak sınırlenırsen hep kızarırsın ve kalıcı da bır kızarıklığa zihninde takıntılı düşünce şeklinde kalır nerden bılıyorsun bende oyle oldu halada var o düşünce şimdi napıyoruz kendimiz sevicez kabul edicez olumlamalar yapıcaz yatarken kalkıtığımızda farklar hayatında yansıyacaktır benim yaptığımolumlamalar kendımı iyi hissediyorum fiziksel olarak ii hissediyorum duygusal olark ii hissediyorum (hayatımızı şekillendiren duygular acı suçluluk serbest bırakmak gerek zaten suçluluk telkını bunun için neyse) zihinsel olarak ii hissediyorum sahip olduğum herşeyin değerini bılıyorum geçmişte sahıp olduğum herşeyin değerini bılıyorum gelecekte sahip olacağım herşeyin değerini bıleceğim bugun sahip oldğum herşeyin değerini bılıyorum değersizlik kızartıyor yüzümüzü aynaya bakalım kendımızı sevelım bak o zaman seversın sevilirsin ... kusura bakmayın dağınık yazdım |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. zaten bu problemin sebebi çocukluğumuzdan beri önemsenmemek,değer görmemek diye düşünüyorum bende. kendimnizi sevemeye gelince evet eskiye göre kendimi daha çok seviyorum ama tam yeterli deil zaman gerekiyo daha sanırım. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. kendimi tümüyle olduğum gibi kabul ediyorum ve seviyorum uyumdan önce kendımize yapacağımız olumlamalar uykumuzda bilinç altımızda faliyet gösterecektir sabah kalktığındada tekrar et alışkanlık halıne getir aklından her olumsuz cümle geçtiğindede |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. hala kızarma korkusu var:Sbunuda yendim mi tamamdır.bu korkunun kalmamasını istiyorum. ve hala eskisine göre daha mutluyum diyebildiğim için mutluyum.kızarma korkusu da olmasa... |
|
Cevap: sosyal fobi ye elveda. gülpor yorumun için gerçekten çok teşekkür ederim.sosyal fobinin kişiye çocukluktan beri değersiz olduğunu hissettirmekten kaynaklandığını düşünen biri olarak,beni ciddiye alıp cevap vermeniz beni çok mutlu ediyo.sizin yorumunuzu okuyalı epeyi oldu ama cvb yazamadım aksiliklerden zamansızlıktan,şimd i zamanım var ve cvb yazmak istiyorum. bende sizin gibi sosyal fobili olduğumu geçen seneye kadar bilmiyodum.meğer çocukluğumdan beri böyleymişim(:sadece bende olan şeyler olduğunu düşünürdüm bu çekingenliğin hatta hiçbişeyin nedenini bilmiyodum ya anlam veremeyidum hiçbişeye ama düzelme varmıydı derseniz , ara ara geçiyodu ama hayatımın nerdeyse hepsi böyle geçti , çok az zamanlar geçiyodu çekingenliğim,ama dediğim gibi bende senin gibi bilmiyodum,hatta anlamıyodum, adını koyamıyodum.ama ne kadar ileri boyutta olduğunu anlatamam misafir olayı bende de vardı tabiki.bi de üstüne bana kızardın diyolardı ailemdekiler daha kötü oluyodum ailemin yanında bile. interneti karıştırırken öğrendim geçen sene.meğer sf den ileri gelirmiş,sonra hep araştırdım nasıl kurtulunur bundan tamamen, nası atabilirim yakamdan bu illeti diye,hemen öyle kolay olmadığını ve aslında bu rahatsızlıktan o kadar da çok kişinin muzdarip olduğunu da anladım.araştırmaya devm ettimdaha detaylı eylül aylarında araştırmaya başladım.inanmak gerektiği söyleniyodu.bi de pozitif düşünce üzerine bi iki kitap okudum , internetten yazılar okudum,evet dedim ben değişebilirim,(şimdi yine gözümden yaşlar geliyo,bu günleri hayal bile edemiyodum çünkü.)telkinleri de dinlemeye başladım ekim ayı gibi,yaklaşık 5 ay kadar dinledim sürekli olarak.sonra cihaz problemimden dolayı ara verdim,hala dinlemiyorum,ara verince sanki etkileri hissetmeye başladım.şimdi yine cihaz edinip dinlemeye başlıycam fırsat bulursam(çünkü hala tam bitmedi tamamen bitmesini istiyorum(: )bi de öğretmenliğe başladım o da birazda olsa katkı yapmıştır.hergün dışarı çıkıyorum en azından.vel hasıl kelam bu halime çok şükür ediyorum bu günleri mumla arıyodum.şimdi ise yaşıyorum rüya gibi.şimdi ise tamamen rahat sakin relax biri olacağım günü bekliyorum.sizin adınızada çok sevindim bende tamamen iyi olcam inşallah.:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. bu site de olmasa içimde konuştuğum şeyler hep içimde kalacak. benimle dalga geçtiklerinde bilerek üstüme geldiklerinde (annem de dahil) söylenenleri rahat karşılasam bir daha söylemeyeceklerini biliyorum ama yine panik oluyorum biraz o yüzden daha üzerine gidiyolar muhabbetin,bunu aşmak istiyorum,gerçekten çok istiyorum,moralim biraz bozuk şu anda açıkcası,bazen gücümü tüketiyo bu rahatsızlık, şimdide o anlardan birindeyim.havasız bi odadaymışım gibi nefesim daralıyo.niye böyleyim diye. böyle kısa süreli moral bozukluklarım oluyo bi daha ki buraya gelişimde bunları atlatmışta olabilirim.ama ara ara da olsa beni rahatsız ediyo bu haller.:( |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. İnşallah atlatırsın nevresim bu günleri, sağlıklı mutlu günler dilerim. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Nevresim' cim sen sonsuz bir güçsün biliyor musun bunu? Kalk bak aynaya bana inanmıyorsan eğer, ellerine bak, parmaklarının kıvrımlarına, avuç içi çizgilerine, kaşlarının şekline, burun yapına, dudaklarına hadi kalk bak ve aynada içine işleyene kadar BEN SONSUZ BİR GÜCÜM de. Yürümeyi sen öğrendin, konuşmayı, kelimeleri doğru şekilde kullanmayı, yazmayı, yüzmeyi belki, bisıklete binmeyi, çorbanın çatalla yenmiyor olduğunu... Bunları ve daha fazlasını öğrenecek ve yapacak kadar güçlüsün sen, mutlu olmayı çok hakedecek kadar iyi kalpli. Kalk canım benim, kalk ve hayatına sahip çık. Kim ne söylüyor sanane, neden kişisel algılıyorsun, sen seni bilmiyor musun ki birilerinin senin hakkında söyleyeceklerine ya da yapacak yorumlarına ihtiyacın var? Sen seni bilmiyorsan eğer neden şimdiden başlamıyorsun bilmek için çalışmaya? SEN SONSUZ BİR GÜÇSÜN NEVRESİM, ben bunu görebiliyorum, aynada kendine baksan eminim bunu sende göreceksin. Hadi daha fazla geç kalma artık, hayat mükemmel sürprizlerini yaşatmak için senin adım atmanı bekliyor, ben de mutlu haberlerini kiss3 |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. yorumlarınıziçin gerçekten çok tşk ederim.hep dediğim gibi eskisine göre çok iyiyim,arada sırada utangaçlığım lunca bile beni inanlmaz rahatsz ediyo.bunlarında olmasını istemiyorum şu anda iyiyim.hep iyi olmak istiyorum.insanların içinde çok rahat konuşan,hiç utangaç olmayan insanlara o kadar özeniyorum,onlar gibi olmak istiyorum ki anlatamam.hatta toplum içinde şarkı söyleyen insanlar filan çok zor bişeyi başarıyolar mış gibi geliyo bana.ahh ahh onlar gibi olabilir miyim. bunlar içimde konuştuğum,kimseye söyleyemediğim seyler olduğu için sadece buraya yazabiliyorum.içimi döküyorum yani. sıkıyorum belki bu anlattıklarımla böyle bi sorunu olmayan için bunlar sıkıcı gelebilir.buna rağmen yazılarımı okuyup yorum yapanlar beni çok mutlu ediyo müteşekkirim. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. kendimde bayadır olan ve yine adını yeni koyduğum bi alışkanlığımı daha keşfettim;dışarıya ailemden bir iki kişiyle birlikte çıktığımda,bi arkadaşımı gördüğüm zaman(ailem yanımdayken) heyecanlanıyorum panik oluyorum.normalde okulda işte vs o arkadaşla daha rahat konuşabilirken,ailemden birileri yanımdayken daha panik oluyorum.hatta bi kaç sene önce aynen böyle karşılaştığmızda domates gibi oluyodum,karşımdaki de şaşırıyodu ,ailemdekilerde bi tuhaf oluyolardı,şimdi yine o domateslik kalmadı fazla(sf nin etkisinin azaldığı gibi),ama hafiften yine bi heyacan oluyo,enteresandır heralde bi bende mi olur bu bilmem.hatta geçen seneydi galiba bi arkadaşı görmüştüm annemleyken,yine kızardım biraz,annemde evde ablama dedi bak arkadaşının yanında kızardı o zaman daha da beter oldum.onun üstüne daha o kadar kızardığım olmadı zaten,ama dediğim gibi tam da bitmedi. |
Yani sosyal fobi yaygın bi rahatsızlık yalnız değilsin, herşey gönlünce olsun direnmeye dewam etderty |
bi de benimle aynı rahatsızlığı yaşayan kişilerle (bu site sayesinde)görüşmekte etkili diye düşünüyorum. iyi dileklerin için gerçekten çok tşk ederim.aynen seninde herşey gönlünce olsun:) |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:05 PM. |