![]() |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. merhaba nevresim, yalnız değilsiniz ve birçok insan bu konulardan muzdarip...eğer kabul ederseniz benimde söylemek istediklerim var. siz de kendinize hangisi kolay geliyorsa onu uygularsınız... sizi insanların önünde utandıracak ilk olay,durum veya söz neydi..çocukluğunuzda neler yaşandıda sizi insanlar arasında utangaç biri haline getirdi.bunu çok iyi düşünün. o durum karşısında neler hissettiniz.. eğer imgeleme yeteneğiniz varsa yaşadığınızı film gibi gözünüzün önüne getirin.eğer görüntü getiremiyorsanız sesleri duyun, yada hislerinizi devreye girdirin. o yaşadığınız her ne ise onun üzerinde sanki bir film yönetmeni gibi utandığınız anda stop kestik olmadı deyip sizin istediğiniz görüntüyü,sesi veya hissi tasarlayın. yani geçmişteki senoryayı bozup yenisini siz yaratın...bu durumu siz işte tamam bu diyene kadar tekrarlayın....zaten bilinç altında resim değiştikten sonra tüm yaşantınızdaki görüntülerde değişecektir... insanlar yüce varlıktır...zaten biz bu dünyaya bu yanlışları farkedip doğruyu bulmaya geldik ve bu doğruları hayata geçirecek güce ve akla her zaman sahibiz... sevgiyle ve mutlu kalman dileğiyle |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Alıntı:
|
Cevap: sosyal fobi ye elveda. sıcağı sıcağına şunuda sormak istiyorum balkan72:)ilk utandığım anı bilemedim ama çok küçükken utandığım bi iki an üzerinde yapabildim ancak,dün yatmadan önce denedim,ilk olanı akla getirmek mi esas,daha mı zorlamalıyım?bi de sadece küçükken değil,ilerleyen yaşlarımda da kötü duruma düştüğüm, kendimi çok kötü hissettiğim zamanlar oldu,bunlar çok üzüyo beni,misal bi kaç sene önce bi ortamda oturmuşuz eniştem bana bi soru sordu,daha önceden tanıyoduk ama uzaktan diyeyim,daha yeni evliler ailemize yeni giriyo gibi,ailecek oturmuşuz,bayanlar mutfakta erkekler in yanındayım,erkekler dediğiimde babam kuzenim eniştem vs,eniştem daha bana bi sordu,ben kıpkırmızı kesildim o neye uğradığını şaşırdı,bana bakmamaya çalışıyolar filan,bu o kadar kötü bi durum ki şu an aklıma gelince utanıyorum,o anı hiç yaşamasaydım orda oturmasaydım özgüvenim gelmeden diyorum,r gibi bişi,bunuda tavsiye etmiyorum o yüzden kimseye,ufaktan başlanılsın bence,ben bi daha o anı nası unuturum bilmiyorum,belki unuttular bunu bile çünkü 2006 senesiydi,ama ben unutumayıroum,unutulacak gibi de değil bence,bu anlarıda unutmak istiyorum sözün kısası:) yine daldan dala atladım galiba,napim bende içimi burdan döküyorum işte,görüşmek üzere:) |
ilk utanma deneyiminiz çok önemli, çünkü o ilk deneyimden sonra bilinç altı onu bir emir olarak aldığı için daha sonra ki yaşananlar bunun sonucu olarak hayatınıza olaylar olarak geliyor. Demiştik ya insanlar yüce varlıktır diye sizde hatırlama konusunda bilinçaltınıza " ilk utanma deneyimimi hatırlamayı seçiyorum" deyin ve beklemede kalın.hatırlıyacağım diye kendinizi zorlamayın o size biranda hatırlatacaktır.buna emin olabiirsiniz.hatırladıktan sonra siz senoryanızı tasarlarsınız. sevgiyle mutlu kalın, |
bu olay, senin ilk yaşadığın olayda bilinçaltına verdiğin emrin sonucu. O ilk resim bilinçaltında kodlanınca bilnçaltıda bildiği bu durumu sana gösterecek olayları ve kişileri karşına çıkaracaktır. eğer bu durumu düzeltmezsen yıllar geçtikçe sen kendi gerçek kimliğini bulana kadar daha da artmış bir şekilde olaylar ve kişiler hayatına çekilecektir. evlimisin bilmiyorum ama bu durumu düzeltmezsen seni utandıracak bir eş bile seçebilirsin... ama bilinçaltındaki resim değişirse hataındaki insanlar ve olaylarda ona göre şekillenecektir.Yüce yaradan bize "Ben seni tek ve biricik yarattım, sen benim yeryüzündeki halifemsin,ben seni çok seviyorum..."diyor. ama bizler ne yapıyoruz bize hissettirilen kötü duyguları genelleme yapıp hayatımızın bütün yıllarına yayıyoruz. Yüce yaradanın muhteşem yarattığı bu cana haksızlık yapıyoruz. Onun için artık bu duygulardan temizlenmeli ve hayata halifeliğimize yaraşır şekilde hayata devam etmeliyiz.birde en önemlisi bu olayları yaşatanları suçlamadan. Onlar bize bilnçaltımızdaki resimleri bize yansıtıyorlar...sevgiyle ve mutlu kalın |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. ilk utanma deneyimimi şuanda hatırlamıyorum ama dediğiniz gibi bunu istiyicem ve zorlamadan bekliyicem,şunuda eklemek istiyorum,ben sadece utanma durumunada maruz kalmadım,sürekli aşağalanma da yaşadım çocukluğumda, dayak da yedim sürekli annemden,çok kardeştik öyle böyle yetiştik,baba vasfı zaten bi yabancıydı ya bağırırdı,yada susardı,öyle basit bi bağırmada değil bi keresinde ananem şahit oldu,ben korktum dedi hakaten ananem bile müdahale edemedi o derece,büyükleri korkutacak kadar,zaten sürekli şehir dışlarındaydı,bunlardan dolayı özgüven eksikliği olmuş olamaz mı,yani demek istedigim ilk utanma anını mı düşünmelyim yine de, bana kendimi sürekli gereksiz mişim gibi hissettirdikleri anları bi kenara mı bırakmalıyım.şunu da not geçeyim ben bana yapılan davranışları affettim şu şekilde,yanlışlar oldu hata yapılabilir bende hatalar yapıyorum onlarda yaptı ve bitti.niye yaptılar bana bununun peşinde değilim. evli değilim,şu durumda da hazır hissetmiyorum kendimi,zaten yanlış eşi seçmeyi bırakın eş seçecek durumda bile değilim,ilk aklıma gelenler,haliyle aile ortamları yemekler davetler olacak,ben bu ortamlara girmeye hele hele önde olmaya hazır değilim,sonuçta "eş"te beni yanında taşıyıcak,öyle bi ortamda kilitlen kızar filan,hele de öyle ufak da değil yaşım.bu sebeplerden dolayı bunu yapabiliceğimi düşünmüyorum şuan için. bilinçaltımdaki resim değişirse başkalarının benim için ne düşündüğünü bile umursamadan yaşıyıcam,üniversiteye ilk başladığım yıllarda acayip bi özgüven gelmişti bana-sonra gitti bi şekilde-,böyle olunca hayata bakışaçısı farklı oluyo,huzur rahatlık bilumum güzel tabirler daha ekleyebilirim,kendimle sorunumu çözersem başkalarıyla sorunum kalmıycak biliyorum. şimdilik bu kadar yazıyım daha fazla uzatmadan sizinde sevgiyle ve mutlu kalmanızı içten dilerim. |
inanın sizi çok iyi anlıyorum, tabiki yalnızca utanma duygusu konusuna takılma, zaten onun altında aşağılanmışlık ve kendini değerli görmeme duygusu yatar. mesala ben size bir anımı yazayım: ben daha çok küçüktüm 3 veya 4. bana annem-babam kızıyorlar. bende eşyalarımı bir torbaya koyup evden çıkıyormuşum.akrabamıza gidiyormuşum. onlarda benim gittiğim yeri bildikleri için bana hiç müdahale etmiyorlar.ama ben o yaşta bunları algılamıyor annem-babam beni umursamıyor, beni sevmiyorlar,bana değer vermiyorlar diye kodlamamı yapmışım...bundan sonraki hayatlarımda hep bu ve buna benzer olaylar ve durumlar..kişiler..çünkü o küçük yaşta annen-baban senin güvende hissedebileceğin tek insanlar..onlara kendini sevdirmek için artık çabalar durursun...ama hayat devam ediyor annenden-babandan ayrılıyorsun bu sefer başka insanlar hayatına giriyor ve onlarada aynı duyguyla yaklaşıyorsun seni sevsinler diye...olaylar ve durumlar hergeçen zamanda daha ağırlaşarak sana geliyor. Çünkü Cenabı Allah bize kendine gel diyor, ben seni özel yarattım sen nasıl annenin-babanın sana davranmasıyla kendini değersiz görürsün..şimdi bu durumda kendimize şunu soralım Allah'mı çekinilmeye layık,yoksa anne-babamı. biz annemizi babamızı severiz,sayarız ama onların bize küçükken davrandıklarını hayatımızın her zamanına yaymamalıyız.çünkü onlarda bilmiyorlar ve onlarada öyle davranılmış. bu bilnçaltı temizliği yaparken her zaman Allah'tan yardım dilemeliyiz.O'na muhtacız ve O'nun izni olmadan bir yaprak bile kıpırdamaz. Ancak sabırla ve Allah'a duayla bu temizliği yapabiliriz. sevgiyle ve mutlu kalın |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Dualarla birlikte hayatının yönetmeni olman için küçüklüğündeki beğenmediğin her durumun senoryasını değiştirmeye ve hayatını nakış işler gibi tasarlaman dileğiyle..inan değer o zaman kendinize olan güvenininiz ve saygınız artar.. kendinize iyi bakın sevgilerimle |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. balkan72 yazdıklarınızı ilgiyle okudum,güzel yorumlamışsınız,artık geceleri yatmadan önce bi tane filanda olsa eskiden yaşadığım hoş olmayan bi durumumun senaryosunu değiştirmeye çalışıyorum,fazla fazla yapmaktansa böyle zorlamadan tane tane yapıyorum sonradan sıkılıp vazgeçmeyeyim diye,zamanla birikip göl olacağını düşünürek:)sonunda benim hayatımın şekillenmesinde insanların içinde sadece benim hakkım olduğunun bilincine vararak amacıma ulaşmak istiyorum,bana kattığınız farklı bilinç tarzı içinde ayrıca teşekkür ediyorum,hayatta hep güzelliklerle sevgiyle karşılaşmanızı dilerim,sevgiiler. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. sevgili nevresim, bir konu daha var, küçük yaşlarda yaşanan bu durumlar sebebiyle o küçük çoçuk hala korkak,sevgisiz bir şekilde içimizde duruyor. o küçük nevresimi bir anne şevkatiyle ve baba güvencesiyle kucağına al sev. olumsuz bir olay karşısında o küçük nevresim korkuyor aslında şuanki sen değil. her yaşadığın olumsuzluklarda şöyle de:" güvendesin,geçti,artık sen büyüdün,ben seni koruyacak güçteyim,seni çok seviyorum" böylece o küçük nevresimi kanatlarının altına alacaksın ve o da kendine güvenecek. diğerleriyle birlikte bunu yapmanıda tavsiye ederim. sevgiyle ve mutlu kalman dileğiyle |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. tam da sıkıntılı hissediyodum kendimi dediğiniz yöntemi uygulamalıyım şuan sanırım. çocukken çok korkaktım gerçekten,ürkek çekingen,takıntılı,özgüvensiz,bunları hasıraltı etmekle yok saymakla olmuyo galiba,kabul edip şuanda çocukluğumun kendini iyi hissetmesini benim sağlamam gerekiyo sanırım. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. merhaba bende ünlük açsammı diye düşünüyorum |
|
Cevap: sosyal fobi ye elveda. alınganlık özgüvensizlikten mi kaynaklanıyo,aynı sözlleri başkaları işittiği zaman umursamayan tavırlar gösteriyolar,bense oturuyorum evde tek başıma,ağlıyorum ağır şarkılar dnliyorum bi melankoli hali filan,başka birinde alınganlık gördüğümde aslında hiçte hoş olmayan bi durummuş diye düşünüyorum,biraz umursamaz rahat olmak istiyorum. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. bugün bi düğüne gittik,orda çok kötü olduğum donemlerden uzaklaştığımı hissettim,daha iyiyim,hatta evde "herşey değiştiği zaman...." diye başlayan cümleler kurdum,o günün geliceğini hissediyorum,herşey güzel olacak. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. çok sevgili nevresim, sosyal fobi benim içimde çoook derin bir yaradır. forumda birçok yerde açıkladım ama burda da yazmak istedim. ben de bunun bende rahatsızlık olduğundan bihaberdim.tamamen kendi kişiliğim,kaderim sanıyordum. birgün radyo programında dinledim.işte o zaman benim için hayatımın dönüm noktası oldu. biliyordum. bu utangaç,çekingen,özgüvensiz kız ben değildim. sonra derhal araştırmalara girdim.nette, kitaplarda, radyolarda, tvlerde ne kadar sosyal fobiyle ilgili bilgi varsa aldım,okudum,dinledim, her yönünü tek tek öğrendim.özellikle bana bu konuda yıldız burkovik'in sosyal fobi kitabı yardımcı,destek oldu.çünkü psikolog yıldız hanım da eski bir sosyal fobikti. bu rahatsızlık doktor,doçent,prof ya da ord.prof olmakla asla anlaşılmaz.bunu ancak ve ancak içten,derinden senelerce yaşamış,yaşayan insanlar bilir.kitabın her sayfası,satırı tamamen benim yaşadıklarımdan bahsediyordu.26 yaşındayım ve 7 yaşından beri sf.liyim.böyle olmamda etkiler; babamın sfli olması,sinir hastası bir öğretmenle 5 yılımı geçirmem,evin en küçüğü ve geç olan çocuğu olmam... bunun duygudurum bozukluğu olduğunu keşfettiğimden beri sürekli araştırma, uygulamalarda bulundum.yani 6 yıldan beri. bu yıl annemin zoruyla öğretmenliğe başladım... bir tek sfli olsam iyi.bir de kronik bir depresifim.sad456.hayatın inanılmaz derecede çekilmez geldiği zamanlar çok oldu.en dibe vurduğum, hayattaki herşeyden ve herkesten soğuduğum çok oldu.bir çok tedavi yöntemi uyguladım.(NURBANUNUN İYİLEŞME ÇABALARI başlığı altındaki yaşadıklarımı okumanı tavsiye ederim.orda herşey yazıyo).şuan en son olarak bu siteyi keşfettim.önce bir ay kadar sitedeki telkinleri dinledim.sonra çekirdek inanç tespitimi yaptırdım.okul tatile girdiğinde düzenli bir şekilde onları dinlemeye başlıcam.bir tek bu değil tabi.nefes egzersizi,olumlamalar, aynalama tekniği,gülnkü düzenli spor vb...ve okuyacağım bir çok yararlı kitap...bu yaz inşaallah oldukça düzen ve disiplinli çalışarak sosyal fobiyi de depresyonu da yeniyorum,yenmeyi seçiyorum. gececek zaman kipli değil de şimdiki zaman kipli cümleler kullanmak, daha etkili oluyormuş.... işte böyle kelebekli nevresimcim.hayatta herkesin bir imtihanı var. Rabbimiz (c.c) bize bu dertleri veriyor ki sınavımızı nasıl çalışacağımızı sınavu sürecince neler yapacağımızı sınıyor.basit bir okul imtihanında geçmek için nasıl çabalamışızdır öğrencilik yıllarımızda.bu en büyük sınavımızda da gereken sabrı, çabayı,inancı gösterelim ki öncelikle Rabbimizin rızasını, sonra sonsuz güzellikleri kazanalım inşaallah.....sevgiler,başarılar....actionsmile |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. bende sf liyim birbirimizi cok iyi anlariz.2haftadir sucluluk egoyu dinliyorum yarinda kendine guven sosyal fobiyi ekliycem.olumlamalar da yapicam.atlaticaz kizlar |
konuşucak o kadar çok şeyimiz var ki çünkü sadece biz birbirimizi anlıyoruz dediğin gibi,bazen soruyorum kendime bu nası bi durum ya diye karışık bi durum,etrafımdakilerle dertleşemem bu konuda zaten o kadar geniş olsam bu soruna sahip olmam:)burdan sizlerle mesajlaşmak benim yalnızlığıma çare oluyo,iyi ki varsınız ama bundan sonra iyi ki sağlıklı olarak varız demeyi tercih ediyorum,hemen hemen aynı yaşlardayız bu açıdan da daha iyi anlarız birbirimizi,bende çok küçük yaşlardan beri böyleyim,açıkcası bu aralar moralim çok iyi de değil,öncesinden mide rahatsızlığım vardı,rahatsızlığım artınca dün yine endoskopi yaptırdım ülser başlangıcı dedi dr,midemde yara varmış,ilaçlar+esmax diye antidepresan,biraz rahatlatır seni dedi,bana herşeyi içine mi atarsın dedi evt biraz dedim.kızkardeşim benden küstü,en sinir olduğum şeydir birinin benden küsmesi,baya istikrarlı bu sefer,ablama gitsek ben gidiyorum diye gelmiyo,ben bu odadaysam o diğer odada oturuyo,aslında biraz moral bozucu yorumlar yaptım üzgünüm ama şu an öyleyim. şuan bile çok rahat yazamıyorum annem gidip geliyo aman görmesin falan diye.bu yaşımda bu kadar da rahat biriyim işte! siteye bi süredir girmediğim için görmemiştim yazdıklarınızı ama görünce gözümü kırpmadan okudum,teşekkür ederim.tüm iyiliklerin sizinle olmasını dilerim.inşallah daha güzel haberlerimizi yazarız burda.sağlıcakla kalın. |
|
Cevap: sosyal fobi ye elveda. ben de özgüveni yüksek,belirlediği hedefleri gerçekleştiren biri olmayı çok istiyorum.sosyal fobim yok ama olanları çok da iyi anlıyorum bazen yalınlığı kendi içinde yaşamayı çok seviyorum o ayrı bir güzellik gibi geliyo bilmiyorum.bazen de çok aktif olmak sürekli gezip tozmak insanlarla paylaşımda bulunmak cazip geliyo.yani tamamen ruh halim karmakarışıktuh788umarım aşarız artık bazı durumları,pesetmeyelim lütfen,birbirimizden güç alalım |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. evet pes etmek yok |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. evet yine baya ara vermişim yazmaya,içimde kalmış demek ki bazı şeyler:) kaygılarım hala var,insanların içinde acaba rezil olur muyum kaygısı,bunlardan bi anda sıyrılmak gibi bi yöntem olsa ne güzel olurdu dimi:) ama bu halimize de şükür.kızarmalarım azaldı,ayrıca farkettiğim bişeyde artık yaşama istediğimden, herhangi bi olumsuzlukta vazgeçmediğim.evet artık yaşamayı eskisine nazaran baya seviyorum.dün bi sitede şunu okudum,tam olarak birebir hatırlamasam da içeriği şöyleydi,"sen geri adım attıkça üzerine gelirler".bizim dik durmamız lazım,geri adım yok,dik duruş veya ileri adım olmalı,ilk etapta belki dik duruş:) babamla büyük sorunlar yaşadım bu siteye en son girdiğimden sonraları, ama ölüm istemedim,büyük moral bozuklukları yaşadım,ama artık bu evden gitmem gerektiğini düşünüyorum,bunuda anca evlenerek yapabilirim.onlarda biraz sorun olarak görüyolar beni,şöyle ki beni kime bırakıcaklar ileriki zamanlarda,içleri rahat etsin istiyolar,bende zaten isterim güzel bi yuva kurmak.yaşımda artık baya oldu 27 yi doldurdum.ama evlilik yaparsam çok uyumlu ,maddi manevi rahatlık istiyorum,HUZUR istiyorum.istiyorum da istiyorum yani:)ve en kısa zamanda olmalı:)içimden hep önce kendimden emin olan biri olmayı istiyourm die geçiyo,çünkü evlilikte tanımadığım insanlarla karşılaşıcam,özgüvenli bi şekilde karşılarına çıkmak isterim,hepimizin için hayırlısı olur inşallah:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. dün ilk defa sanırım ohh çok şükür derken yakaladım kendimi.büyük badireler atlattım,mesafe katettim.kalabalıkların içine girdim,eskisine göre farklıyım.zaman herşeye ilaç gerçekten.daha mutluyum artık,ve çok daha mutlu olucam inşallah,herkeste mutlu olsun dilerim. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. canım kaç yıldır dinliorsun telkinleri??bende de sosyal fobi war..ofela thomasta tedavi görüorum hipnoz cdleri de baya işe yarıo dene istersen |
bahsettiğin cd leri nereden temin ettin,inşallah hepimiz istedigimiz gibi bol miktarda özgüven sahibi oluruz:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. bugün ki mesajı atarken aylar öncesinde yazmış olduğum imzamı farkettim20 ekim 2012 kendimden(tatmin olacağım kadar ve güçlü bi şekilde)eminim,düğün günü doktor eş ve ilk evliliğini benimle yapıyor.bende onunla.çok mutluyum ve ömrümün sonuna kadar da olacağım:) ,20 ekimden bahsetmişim bugünde 20 ekim,şaşırdım yazmış olduğum şeylere ve ne durumda olduğumu size anlatayım. hiç ortada bi aday yoktu ben onları yazarken ve şu anda sözlüyüm,işi doktor olmasada mühendis,ve eskisine!! göre özgüvenime şaşıyorum iyiyim yani,ama hala istediğim gibi değilim,nişan ,ailecek görüşme merasimi olucak 3-4 güne ben çekingen davranacakmıyım diye korkularım var. bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var,zamanım çok az kaldı ve kendimden tatmin olacağım kadar yani iyice özgüvenli bi şekilde insanların karşısına çıkmak istiyorum,destek ve yardımlarınızı bekliyorum. herkese sevgiler:) |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. 3-4 güne kalmadı dün aileler buluştu,o kadar korkuyodum ki nolcak kızarırmıyım acaba hareketlerime hakim olabilir miyim diye,ama çok şükür ki korktuğum gibi olmadı,gayet güzeldi,tam istediğim gibi olmasa da,korktuğuma göre gayet iyi bi performans gösterdim:)hatta daha da iyi olanı gevşedim baya,bi daha birleşsek daha rahat bi şekilde bekliyicem onları,bunların olabiliceğine ihtimal vermezdim,sosyal fobisi olanlar umutsuzluğa kapılmayın,ben bugünlere geleceğime inanmıyodum,şu anda o kadar iyi bi yerdeyim ki şükürler olsun,tam istediğim gibi kendime güvenmiyorum ama bugünlere geldikten sonra,onun da olacağına inancım daha da kuvvetlendi,mutluyum,benimde diğer insanlar gibi bi insan olduğumu düşünmeye başladım,mesafeler katettim.burdan güzel destekler aldım,faydasını gördüm kesinlikle,damlaya damlaya birikti,biriktirdiğim kadarının keyfini çıkarıyorum şimdi,tam da dolucak inşallah:).duygularım yogun:)herkese sevgiler... |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. bi nişan merasimi atlattım,hem de öyle aile arasında filan değil,üstesinden geldim kendime inanamıyorum,nerdeyse hiç sorun çıkmadı,1 tanesini kaafama taktım o da benim kuaförümde ki kadın görümceme haksız yere laflar söyleyince onu savunamadım,benim misafirimlerdi sonuçta ben orayı tavsiye etmiştim,o yüzden benim kendini savunamaz biri olduğumu düşündüler mi acaba üzüldüm.böyle bişey söylemediler ama,benim kafama takıldı baya.genelde de beni sevdiler.kızarmaktan çok korkuyodum üstesinden gelebildim,o kadar duygulanıyorum ki sevinçliyim çok.sosyal fobisi olan herkes bunun geçeceğini inansın,imkansız değilmiş diyebiliyorum rahatlıkla,ben de bile bu kadar çok gelişme oldu,herkeste olabilir.kendimi değerli hissettiğim zamanlar oluyo,zihnim böyle bi düşünce oluştu artık,büyüyücek zamanla.herkesin iyi olmasını dilerim,yardımcı olan herkese de teşekkür ediyorum. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Bugün msn de nişanlımla görüşürken yanlışlıkla sesi açık bırakmışım,farkında olmadan annemle konuşuyodum memleketimin şivesi filan.hemde haberim olmadan konuştuğum için,hoş olmadı,utandım baya.halbuki özgüvenim ne güzel yerine gelmişti,beni ciddiye alıyodu,duydukları için beni ciddiye almaz diye korkuyorum,korktuğum içinde özgüvenim daha geriye çekiliyo. Allah'ım yardımcım ol,özgüvenim yerine gelsin.kendime güvenim çok fazla olsun. kendimden çok eminim kendimden çok eminim kendimden çok eminim özgüvenim çok yüksek özgüvenim çok yüksek özgüvenim çok yüksek |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. kendimi çok kötü hissettim yukarda belirttiğim sebeplerden lütfen yardım edin bana.rezil oldum diye düşünüyorum. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Bunda hiç olumsuz, özgüvenini zedelemesi gereken bir şey yok. Eğer nişanlın senden bunun için uzaklaşırsa, o zaman ilişkiniz zaten kurulsaydı bile hiç sağlam bir temel üzerine kurulmayacaktı. Sen nişanlını sırf ailesiyle kendi şivesinde konuştuğu için ciddiye almamazlık yapar mıdın? Mantıklı geliyor mu? bugün referanduma çıkalım, iddia ediyorum ailesiyle kendi şivesinde konuştuğu için nişanlılardan birinin diğerine olan sevgisini, ciddiyetini kaybetmesi gibi bir durum % 100 le saçma olarak kabul edilecektir. Cidden, düşünsene; "nişanlım kendi ailesiyle kendi memleketinin şivesinde konuştuğu için onu ciddiye almıyorum artık". Böyle bir şey hiç mantıklı mı? Değil. O halde egonun senin özgüvenin üzerindeki bir oyunu bu. E farkına vardık, o hâlde yok etmemek için hiçbir sebep yok ;) |
Teşekkür ederim cevabın için yardım almaya çok ihtiyacım vardı.güzel açıklamışsın. tam anlatamamışım,o benim ailem tarafından değerli nazlı biri olduğumu düşünüyodu,bana öylede davranıyodu,ama annem bana sitemkar bişeyler söyledi,nişanlımla konuştuğumu bilse böyle yapmazdı,özel konuşmamı dinlemiş gibi oldu,değersiz olduğumu düşünmesini istemiyorum.Değer görmeyi o kadar arzularken. sesin açık olduğumu farkettiğimde,sen kötü bişey söylemedinki,zaten söylemezsinde dedi,bende hiç bozulmamışım gibi davrandım,vedalaştım kapattım.ama bu beni çok çok etkiledi,özgüvenimi sarstı. kendime diyorum özgüvenimi hiçbirşeyin sarsmaması gerekiyo diye,ama bazen güçsüz olduğumu hissediyorum,bugünki gibi. bi daha ki görüşmeme yansımamasını istiyorum,unutmak istiyorum,etkilenmemek istiyorum. güzel bi ritm yakalamıştım,bozulmasından korkuyorum. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Merhabalar. Bugün enerjim çok düşük,moralimde çok bozuk,evlilik hayatım nasıl olacak,taşıyabilecekmiyim bilmiyorum. bazen ağır geliyo şimdi de o zamanlardan birindeyim.ağırlığında eziliyo gibiyim. evlenme boşver demeyin,o durumda da zorluklar içerisindeyim. çıkış yolu arıyorum,İnşallah çıkışa ulaşırım. Allah yardımcım olur İnşallah,İnşallah herkesin yardımcısı olur. |
Bastan sona yazdiklarini okudum... Musaadenle biseyler yazmak isterim... Ben evleneli 4 ay kadar oldu ve ayni korkulari ben de yasadim... Es adayini eger oldugu gibi kabul etmeye calisarak onu o haliyle sevebiliyorsan ne mutlu sana... Sakin Korkma ve soinuna kadar devam et.... Aklina takilan her ayrintiyi icinde buyumesine izin vermeden nisanlina sor... Ayrica her gun milyonlarca insan evleniyor neden evliligi tasiyamayasin... Sanirim evlilik sendromu senin ki:))) Ben de yasamistim... Ve inan su an o zamanlarima hayiflaniyorum.. Keske her animin degerini bilip hem kendime hem de esime zehir etmeseydim... En ufak seyler bile buyuyebiliyor bu zamanlarda... Aman sen sen ol sakin ol ve kendine guven... Evlilikte becerilemeyecek hicbirsey yok ki zaten sen demiyormusun tum gun evde temizlik yapiyorum annem birsey yapmaz diye, iyi site temizlik + yemek + camasir devam ...:) Tek arti yaninda hep yanlizligindan dem vurdugun zamanlar olmayacak, onun yerine ESIN olacak... Ne kadar guzel ilerlemeler kaydetmissin bunu da asacaksin hic korkma ve nisanlina saril... Mutlu olman dilegiyle... smil56 |
çok güzel tavsiyeler vermişsin,tekrar tekrar okuyorum,haklısın. nişanlım biraz zor bi insan beni zorluyo,kolaya kaçmak istiyorum ama kolay değilsede çabalayarak kazanmam gerekiyo heralde. |
Cevap: sosyal fobi ye elveda. ben de yazdıklarınızı izliyor ve sevgili azraistin yüreklendirici sözlerine katılıyorum.. ancak kısacık bir saptamamı da size yararlı olabileceği düşüncesiyle paylaşmak istiyorum. sanki konu ya da kişi ne olura olsun hep bir gelecek endişesi içinde görüyorum sizi. sanki endişeye sebep olan konu çözülse yine o an ın tadına varamadan, anı yaşayamadan, andaki mutlulukları kaçırıp başka şeyler için endişeleniyormuşsunuz gibi hissediyorum. UNUTMA.. BUGÜN; DÜN.. YARIN İÇİN ENDİŞELENDİĞİN GÜNDÜR.. varsayımlar, henüz gerçekleşmemiş senaryolardır. olmamış şeyleri düşünerek , korkarım hem kendinizi, ve belki hatta nişanlınızı yoruyor olabilirsiniz. belki bu durumun üstüne giderseniz, andaki mutlulukları yakalayabilirsini,z diye düşünüyorum.. sevgiyle kalın.. |
|
Cevap: sosyal fobi ye elveda. nedense kendimi bu konu üzerinde hala düşünür buldum.. neden bu kadar endişe yüklüyüz? neden negatif beklentilerle hayatı zehir ediyoruz? neden hep başımıza gelecek kötü şeylere, güzelliklerden daha çok inanıyoruz? yoksa kendimizi güzelliklere mi layık görmüyoruz? kendimizi yeterince sevmiyor muyuz? |
|
Cevap: sosyal fobi ye elveda. Eğer Bir çocuk sürekli eleştirilmiş ise Kınama ve ayıplanmayı öğrenir. Eğer Bir çocuk alay edilip aşağılanmış ise sıkılıp utanmayı öğrenir. Eğer Bir çocuk kin ortamın da büyümüş ise Kavga etmeyi öğrenir. Eğer Bir çocuk devamlı utanç duygusuyla eğitilmiş ise Kendini suçlamayı öğrenir. Eğer Bir çocuk hoşgörü ile yetiştirilmişse Sabırlı olmayı öğrenir. Eğer Bir çocuk desteklenip yüreklendirilmiş ise Kendine güven duymayı öğrenir. Eğer Bir çocuk övülmüş ve beğenilmiş ise Taktir etmeyi öğrenir. Eğer Bir çocuk hakkına saygı gösterilerek büyütülmüş ise Adil olmayı öğrenir. Eğer Bir çocuk güven ortamı içinde yetişmiş ise İnançlı olmayı öğrenir. Eğer Bir çocuk kabul ve onay görmüş ise Kendini sevmeyi öğrenir. Eğer Bir çocuk ailesi içinde destek ve arkadaşlık görmüş ise Dünyada mutlu olmayı öğrenir şöyle özetlemişim günlüğümün bir yerinde.. kani Kafka nın kitaplarındaki gibi.. suç tan önce ceza vardır.. ve ceza suçunu arar durur.. hayır ben neden suçlu olduğumu bilemeden suçumu beklemek istemiyorum.. istemiyorum varolmayan şatoların açılmayan kapılarını ve varılmayan yollarını.. öyleyse.. Ne geriye bak kızgınlıkla, Ne de ileriye korkuyla.. Sadece etrafına bak "FARKINDALIKLA"...;) |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:19 PM. |