![]() |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. Alıntı:
ama daha sonra da iyi geçmişi düşünmüşsün ve bu daha da işine yaramış değil mi sevincli buna çok sevindim bunun farkında olduğun için seni tebrik ederim 956k evet canım ben bugüne kadar hep lisedeki en güzel günlerimi düşünerek ve hep bugünle karşılaştırma hatasına düşerek yıllarca kahroldum..ha bu arada o bahsettiğim günlerin bugünden 12 sene önce olduğunu düşürsen durumun vahimliğini anlarsın ağla2 12 senedir bu hatayı yaptım...o günleri zihinsel tahtıma oturttum ve görüp göreceğim en güzel günler onlardı daha iyisini yaşamıyacağım düşüncesiyle yaşıyordum...bu resmen daha iyi günlelere kapı kapatmakmış...ha şimdi de öyle sevinçten uçmuyorum ancak o tahttaki noktanın daha ileri noktalarına da açığım ve daha azıyla zevk almaya da açığım...sevgi hep seninle olsun k8908 |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. geçenlerde çeşitli konularda haberler aldığım haber kaynaklarımı değiştirdiğimi söylemiştim ya...hani yararsız olanları hayatımdan çıkarıp yenilerini bulmuştum...mesela müzik dünyasını takip etmek için aylık dergilerden birisini tercih etmiştim...orada tanıttıkları sanatçılar gerçekten de benim zevkime uygun çıktı ve bu verdiğim doğru karardan çok mutluluk duydum...tam benim zevkime göre bir dergiymiş sevincli size tavsiyem hangi konuda olsun haberleri yenilikleri takip ettiğiniz kaynaklara dikkat etmeniz ve gerçekten size uygunmu değilmi anlamanız...çünkü bazı kaynakları sadece belli zevklere hitap eden türden olabiliyor..yada her türe ortaya karışık olabiliyor.. |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. merhaba günlük music45 bu soğuk kış gününde rahat rahat ve sıcacık oturduğum için Allah'ıma şükürler olsun...gerçekten pencereden dışarı bakıyorum da..bu şartlar altında bu kadar rahat bir gün geçirdiğim için şükran duyamadan edemedim... ve tabi bu rahatlığın şükrünü bir şekilde yerine getirmeliydim....hemen aklıma haiti depreminden sonra evsiz kalan insanlar geldi ve onlara tekrar üzüldüm sadanim ben burada sıcacık evimde otururken ve belki de ufacık şeyleri kendime dert edinebilecek kadar rahat durumdayken onların yaşayabileceği zorluklar aklıma geldi...ve hemen cep telefonuma ve internetteki yardım sayfalarına sarıldım ve SMS ve tıklama yoluyla bağış kampanyalarına katıldım ve içim çok rahat etti blissy daha da güzeli eskiden kendi dertlerimle haddinden fazla meşgul olduğum için diğer insanlara yardım etmek pek aklıma gelmiyordu...yapsam da bir görev gibi bir zorunluluk gibi yapıyordum...ama itiraf ediyorum bugün ilk defa içimden gelerek ve onların durumunu anlayarak..yani gerçek sevgiyle yaptım bunu sevincli daha önce de yapmıştım ancak bugünkü duyduğum rahatlığı duyamamıştım... böyle oluşunu da artık zihnimin gereksiz fazlalıklardan arınmasına bağlıyorum ve bundan duyduğum mutluluğu bir şekilde diğerleriyle de paylaşmak istiyorum sanırım :)kendi dertlerim çözüldükçe etraftaki insanların sorunlarına karşı daha duyarlı olmaya başladım 12389 |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. merhaba günlük k8908 gerçekten şu an dinlediğim telkinler bana çok iyi geliyor.. yani ego güçlendirici, kendine güven ve kilo verme güven telkini.. o kadar işime yaradılar ki başka bir telkin eklemeye bile ihtiyaç duymuyorum..sanki bütün ihtiyaçlarımın cevapları bu 3 ünde saklıymış gibi hissediyorum...ileride başka konulara da yönelmek istiyorum ancak şimdilik ihtiyaç duymuyorum...zaten kilo verme güven telkininin içeriğine baktım sadece kilo vermek odaklı değil...içinde başkalarının görüşlerinin sadece onlara ait olduğundan tutun....kararlarımızın sadece kendimize ait olduğuna ve kontrolun bizde olduğuna kadar her konu işlenmiş nerdeyse...bu da benim daha fazla telkin çeşidine ihtiyaç duymamı önlüyor.. benim normal yeme alışkanlıklarım arasında mutlaka kurabiye çikolata falan gibi şekerli şeyleri yemek vardı...ve de öyle 1 taneyle de kalmazdım doyduğumu anlayana kadar 3-4 çikolata yediğimi bile biliyorum.. ama son günlerde (hele de şu kış gününde tatlıya en çok ihtiyaç duyduğum bir dönemde) bunları yemeyi oldukça azalttığımı farkettim...tamamen hayatımdan daha çıkamadılar ama artık yemeklerime gereğinden fazla tuz ekmediğimi ve canım tatlı çektiğinde sütün içine bal karıştırıp içtiğimi ..o da yetmezse 1 tane ufak kurabiye yediğimi farkettim...hatta bazen ekşi elmayla bu isteği atlattığım da oldu...kaç gündür ekmek de yemiyorum..ekmeğin yerine bulgur yiyorum..yanına da yoğurt ve soğan alıyorum... bunun sonucunda hafiflediğimi ve kan dolaşımımın rahatladığını hissettim...şeker ve tuz gerçekten dolaşımı sekteye uğratıyor...ve şekeri çok tükettiğimde bünyemde susuzluk alametleri kendini gösteriyordu artık göstermiyor.. tansiyonum da biraz düştü ve rahatlama oldu bünyemde... şu anki durumumdan çok memnunum..inşallah dahası da olacak sevincli ayrıca ego güçlendirici sayesinde de insan ilişkilerimde egomu tatmin etme amaçlı yaptığım hareketleri yapmadığımı farkettim...mesela birisi bana eksik bir yönümü söylediğinde o duruma geçerli mazaret bularak kendimi övmeye başlardım...durumun göründüğü gibi olmadığına karşımdakine övünerek ikna etmeye çalışırdım..artık karşımdakinin hakkımda ne düşündüğünü o kadar takmıyorum..ve aşırı övünmelere ihtiyaç duymuyorum.. |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. 2 gündür kendimi çok kötü hissediyorum..sanki bugüne kadarki çabalarım boşa gitmiş ve bi işe yaramamış gibi...kendimi yine başlangıç noktasında belki de öyle olmasa bile o noktaya çok yakın biryerde gördüm ve bunalıma girdim...nolcak bilmiyorum...günlerimi boş geçirmeye başladım...ve de verimsiz..sadece telkin dinlemek ve olumlama okumak var işte...bilmiyorum... |
|
|
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. reikide bu duruma durgun zaman denir...yeni enerjinin yerleşmesi için geçen bi dönemdir sorgulamalar başlar yapılan hiçbirşeyin boşa gitmeyecegini düşünerek ve nötr kalarak ki çok önemlidir bu bu süreç atlatılabilir..nötr kalman dileğiyle.. |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. destekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar neseli56 ay takviminden ötürü olduğundan haberim yoktu ama şimdi içim rahatladı sağolun hepiniz blissy bugün affetme meditasyonunu ilk defa günde 2 kez yaptım...sanırım içimdeki yoğun sıkıntının ondan kaynaklandığını sanıyordum..başlı başına olmasa da katkısı vardı heralde bu iç sıkıntısına.. gündüz 1 kişiyi affettim...az önce de başka bir kişiyi daha affettim..şimdi bir parça daha iyiyim..bugün özellikle şu ay takvimi dönemindeki sıkıntıyı daha iyi atlatabilmek için affetmeye en çok ihtiyaç duyduğum iki kişiyi özellikle seçtim..yani en çok affetmek istediklerimi.. herşeye karşı isteksizlik vardı bugün..ama şimdi 2. meditasyondan sonra en azından canım bir film açıp izlemeyi çekti doğrusu y789 |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. 2 günlük dedikleri sıkıntıyı hala tam olarak üzerimden attığımı söyleyemem... fakat öyle ilginç bir ruh halindeyim ki içinde mutluluk da var hüzün ve sıkıntı da var...hem iyi hem de kötü duyguların eşit oranda karışımı şeklinde şu anki ruh halim..iyiyim desem diyemiyorum...kötüyüm desem diyemiyorum... içinde mutluluk var çünkü yine dün affetme meditasyonu yaptım ve yıllarca aklımdan çıkaramadığım ve bana karşı olan hatalarını içime sindiremediğim lisedeki erkek arkadaşımı affettim...bugüne kadar onca yılımı onla yaşadıklarım şöyle olsa nasıl olurdu o bana şunu deseydi şunu yapsaydı ben öyle yapsaydım nasıl olurdu diye düşünerek geçirdim hep...üzerimdeki en büyük yüklerden birisiydi bu kişi...sabah uyanıp gözlerimi açtığımda ilk aklıma gelen şeydi o günkü yaşadıklarımız ve o kişi....bi yandan bana yaptıklarına içerliyor..biryandan da şu an böyle bir sevilmenin içinde olmadığım için üzülüyor ve aklımda o günleri yeniden canlandırarak tekrar o sevilme hissini taze tutmaya yaşaamya çalışıyordum.. ha bu arada bu erkek arkadaşımdan bağımsız olarak sürekli gördüğüm bir rüya vardı..konusu hep aynıydı...şu an okula gidip gelmediğim halde kendimi bu rüyalarda okulda sınıfın içinde öğretmen ödevleri kontrol ederken ve ben ödevi yapmadığımı utanarak söylerken...veya zor bir yazılı olurken ve soruların cevaplarını bilemeyip ter dökeken ve benzeri durumlarda okul temalı rüyalar görürdüm...liseden mezun olalı yıllar olmasına rağmen kendimi hala olmam gereken sınıfın daha aşağısında görürdüm...yani gerçek hayatta çoktan mezun oldum ama kendimi hala lise 2 3 te görürdüm....hatta rüyamın içinde şöyle düşünürdüm...ben bu sınıfa tekrar nasıl düştüm nasıl geriledim ben bu okulu bitirmemişmiydim diye rüya içinde şaşkınlık yaşadığımı biliyorum gerçek hayatımla karşılaştırıp.. neyse...ben lisedeki erkek arkadaşımı affettim demiştim ya.. dün akşam affettim...gece de ilginç bir rüya gördüm...rüyamda okuldaydım yine..karne günüydü ve karneler dağıtılıyordu...diğerleri çoktan karnelerini almış ve ben geç kalmıştım..sonradan farkettim ve daha alınmamış olan karnelerin arasından kendi karnemi bulup aldım...yazıların çoğu silikti ve zor okunuyordu...hatta ismimin olduğu yerde silik bir şekilde başkalarının adının yazılarının mürekkep bulaşıkları baskı bulaşıkları da vardı..ama karnenin bana ait olduğu belliydi önceden tereddüt de etsem...neyse karneyi fazla inceleyemedim...içinde 2-3 zayıf notum da olsa sonuç kısmında GEÇTİ yazısını gördüm ve çok mutlu oldum..sevinçten ağladım...ve artık rüyama göre bir diploma sahibiydim...sevinç anını atlattıktan sonra diplomaların nerede ne zaman alınacağını falan düşünmeye başlamıştım... rüyamdan şu anlamı çıkardım...belki de o erkek arkadaşımı affetmemin sonucunda acaba yaşamımda sınıf mı atlamıştım ? çünkü geçtiğimi ve mezun olduğumu gördüm (oysa ben liseden mezun olalı 12 sene oluyor ve şu an açıköğretimde 4 yıllık lisans okuyorum) belki de artık okulla ilgili rüyalarım büyük ölçüde azalıcak..tamamen yokolcağını sanmıyorum çünkü daha affetme sırası gelmeyen okul arkadaşlarım da var bitmedi.. |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. resmen meditasyon bağımlısı oldum sevincli shamanic abla ne iyi etmiş de bize affetme meditasyonunu seslendirip yeni yıl hediye yapmış..bu meditasyonu yapmaya doyamıyorum vallaha uy897 yine canım sıkılıyorken ve yapıcak birşey bulamamışken 1 saatimi yine bu meditasyonla geçirdim ve yine kızdığım 1 kişiyi daha afettim...zihnimin ne kadar hafiflediğini farkediyorum sevincli nisandaki sınavlarıma çalışmaya daha başlamamıştım...inanın onlara bile çalışasım geldi blissy evet derslere çalışmaya başlasam iyi olacak blissy oh sırtımdan bir kişinin yükü daha kalktı...affettikçe affedesim geliyor...yatmadan önce yine yapıp bir kişiyi daha affetmek istiyorum...Shamanic ablanın tekrar ağzına sağlık sevincli |
|
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. Günaydın günlük 956k artık hayatımda güzel şeyler olmaya başladı ve bunların farkına varıyorum daha da önemlisi sevincli affetmem gereken çok kişi olduğu için (neredeyse hayatımda karşıma çıkan herkes diyebilirim) bu yüzden 1 gün içinde birden fazla uygulama yapıp birden çok kişiyi affettiğimi söylemiştim... telkinlerin etkisi de yadsınamaz ancak affetmek de insana baya mutluluk ve güç kazandırıyor..affetme çalışmalarını arttırıp affettiğim kişilerin sayıları çoğaldıkça güzel şeyleri hayatıma çekmeye başladım.. artık günlük hayatımdaki dert ettiğim bazı sorunların çözümünün kendiliğinden geliştiğini farkettim..f678h mesela bir süredir bilgisayarın cd rom u çalışmıyor diye onu dert ediyordum.. hem de aylardır dert ettiğim ve ciddi olduğunu düşündüğüm bir sorundu.. dün evde temizlik yaparken bilgisayarın kasasını elimle kavrayıp kaldırmıştım ki..kasanın kapağı gevşedi ve kendiliğinden açıldı..bir an için aksilik olduğunu düşündüm..ama sonra bunun bir fırsat olduğunu farkettim..kasanın içini hazır görebiliyorken belki cd romun derdini bakarak anlayabilecektim.. neyse bi baktımki aslında cd romda sorun yokmuş çalışır vaziyetteymiş..ancak onun arkasına giren ufak bir kablosu gevşemiş ve girmesi gereken yere tam oturmamış...elimle çıkarıp yeniden oturtarak takınca cd rom da çalışmaya başladı sevinclisevincli ve sorunların çözümünün yanısıra beni mutlu edicek küçük sürprizlerle de karşılaştım...mesela o kadar iş yapmama rağmen boş zamanların daha çok arttı...yapmam gereken zorunlu şeylerin hepsini yapıp bitirmeme rağmen boş oturup da şu an ne yapsam acaba diye düşünerek yapmak istediğim şeyin ne olduğunu düşünecek kadar boş ve rahat oldum...oysa 1 gün yine herzamanki gibi 24 saat...ama ne yapmak istediğimi seçme lüksüm olacak kadar arttı sanki zaman benim için k8908 bunlar hatırlayabildiklerimin sadece birkaçı...birkaç ufak ve beni sevindiren güzel şeyler de oldu ama şu an hatırlamamıyorum :) ama şunu söyleyim ki onları farkettim ve kıymetini bildim ve tadını çıkardım..önemli olan da buydu zaten... aynaya baktığımda kendimi daha güzel ve bakımlı görmeye başladım.. afettiğim kişiler hala gün içinde zaman zaman aklıma gelebiliyorlar..ama aklıma geldikleri an birşey beni o kişi hakkında daha fazla düşünmemi hatta hayal kurmamı engelliyor...otomatikman düşündüğüm konu değişiyor..beynim o kişiler hakkında düşünmemi reddediyor..ve aklıma geliyor olsalar bile sinirlenip öfkelenmiyorum..sıradan bir konuymuş gibi aklıma geliyor ve en fazla 10 saniye sonra beynimdeki düşündüğüm konu değişiyor...aklıma gelseler de fazla yüz vermemeye çalışıyorum bu düşüncelere...çünkü yine gelişip büyüyeceklerinden korkum var.. |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. Evet sevgili günlük 956k gitgide farkındalığımın daha çok çoğaldığını hissediyorum... beni en çok sevindiren nokta olaylara daha değişik açıdan bakabilmem ve sorun çözmek isterken farklı seçenekleri görebilmek..eskiden hissettiğim tıkanmışlık ve kapana kısılmışlık hissini..sınırlandırılmışlık hissini yaşamıyorum.. bir de affetme çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladım..ilk başlarda insanları affetmek çok zoruma gidiyordu şimdi bunu çok daha rahat yapıyorum...çünkü üzerinde affetme çalışması yaptığım herhangi bir kişinin haklı olduğu bir yönünü sonradan, ilgisiz bir iş yaparken aklımdan geçen bir düşüncenin yardımıyla anlıyorum...empatiye eğilimim vardı eskiden de bazı haklı yönlerini görmüyor değildim ancak son günlerde farkettiğim haklı yönleri bugüne kadar hiç daha önce farketmediğim yönlerdi...ve bunu farkedince hakikaten de öyle yahu diyorum ve bugüne kadar yanlış bir düşüncede bulunup hem ona hem kendime haksızlık etmiş olduğumu anlıyorum.. onların da aciz yönlerini görebiliyorum...belki o durumun baskısı altında olabileceklerini düşünüyorum..her ne kadar insanda özgür irade denen şey de olsa insanın bazen basireti bağlanabiliyor farkında olmadan...belki o kişiler bana o davranışları kendi basiretleri bağlanmış olduğu bir şartların altında yapmışlardı nerden bilebilirdimki ? belki başka etkenlerin baskıları vardı üzerlerinde...belki o an öyle yapmak zorundalardı...belki ben o durumda olsam aynı şeyi yapabilirdim diyorum böylece o kişilere kızmayı da bırakıyorum... kıskançlık huyumdada belirgin azalma farkediyorum..ne zaman kendimi bu duygular içinde yakalasam kendimi o kıskandığım kişinin yerine koyuyorum ve düşünüyorum...sen o kıskanılan durumda olsan ve bu duruma olumlu veya olumsuz hiçbir katkısı olmayan alakasız bir insan da bu durumdan rahatsız olup..o durumu sana yakıştıramayıp layık göremeyip seni kıskansa ne düşünürdün diye geçiriyorum içimden...böyle olmasını istermiydin diyorum ? bir başkası rahatsızlık duyuyor diye o hoş olan durumdan vazgeçmek istermiydin diyorum ? böyle düşünmenin çok etkisi oluyor ve bıçak gibi kesiyor kıskançlık hissini...tavsiye ederim... |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. Sana imreniyorumm ::) iyiki varsınn. . Hepp mutlu ol sevincli |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. affedilecekler listeme sadece beni üzen hareketlerde bulunan insanları değil..bunların yanısıra kıskançlık , yetersizlik vesaire gibi duyguları bana hissettiren insanları da dahil edeceğim.. mesela okuldayken aynı sınıfta olduğumuz ve sınıfın en güzeli olarak anılan sınıf arkadaşımı da bu listeye dahil edebilirim..bana karşı benim canımı sıkacak bir harekette bulunmadı ama herkes tarafından beğeniliyor olması bende kıskanma hissi yaratıyordu...kıskanmama neden olduğundan ötürü onu da affetmeliyim diye düşündüm.. yani affedilmesi gereken kişilerin illa ki bize karşı bir eylem yaparak bize herhangi bir şekilde zarar vermesi ve canımızı sıkması gerekmiyor diye düşünüyorum...bir insan doğal ve kendi halinde yaşarken de bir başkasının kendisini kötü hissetmesine neden olabiliyor...tıpkı yukarıda verdiğim kıskançlık örneği gibi...hatta bazen bir insanı suçlarken sadece birşeyi yaptığı için değil..yapması gerektiğini düşündüğümüz şeyi yapmadığı için de onları suçladığımızı farkettim..yani yapılanlar kadar yapılmayanlar da bu noktada önem taşıyor...mesela atıyorum bir arkadaşınız sizi doğumgününde arayıp sizi kutlamadıysa bu da affedilmesi gereken birşey sınıfına girebilir..çünkü size göre o sizin arkadaşınız olduğuna göre yaşgününüzde sizi kutlamalıydı öyle değil mi ? yani sadece şunu dedi şunu yaptı şeklinde değil sebepler... bir de şu dikkatimi çekti...zaman zaman insan ilişkilerinde kendimi bazen çitin bir tarafında bulurken bazen öte yanında bulabiliyorum..bu durumu tekrar hatırladım ve doğruladım.. mesela arkadaşlık ilişkilerimi geliştirmek için daha yakın olmaı dilediğim kişilerin üzerinde çaba gösterip ilişki geliştirme çalışmalarında bulunduğumu ancak karşıdaki insanın bu konuda anı yoğunlukta çaba göstermediğini hatta mesafeli durup işi zamana bırakıp ağırdan aldığını hissediyordum... ama bazen karşıma öyle insanlar çıktı ki onlar benimle arkadaşlık geliştirmek için böyle çabalara giriştiler..ama ben bu çabaların sonucunda mümkün olduğunda direnip mesafemi korumak istedim....sonra bakıyorumki karşıdaki gerçekten çok ilgileniyor tam ben de ona aynı veya yakın derecede karşılık vermeye başlamışken iş tersine dönüyor ve karşıdaki kişi daha mesafeli olmaya başlıyor..demekki 3. bir seçenek yada bunun bir ortası olmuyor.. demekki insan ilişkilerinde bir çaba gösteren taraf var bir de mesafeli durup işi zamana bırakan insan var...işin ilginç yanı ben değişik zamanlarda değişik kişilerle bu her 2 tarafta da yeralmışım.. o yüzden artık çabalar karşılığı mesafeli duranı da...veya mesafeli durana karşı çaba göstereni de kınayamıyorum... |
|
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. merhaba sevgili günlük sevincli insan ilişkilerinde gösterdiğim davranışları şöyle bir düşündüm de.. eskiden bir insanın hayatında ne şekilkde yer alıyorsam alıyım..ben hep daha fazlasını istemişim ve karşımdaki kişilerin beni herhangi bir nedenden dolayı "en" olarak görmesini ve beni zihinsel tahtlarına oturtmalarını istemişim.. şunu anladımki bir insan hayatımızda belli bir şekilde ve sıfatta yer alıyorsa daha fazlasını zorlamanın da bir anlamı yok...çünkü birden fazla sıfatla birisinin hayatında yer almanın aslında büyük bir yük olduğunu farkettim..çünkü insan 2 ayrı rolu oynamak zorunda kalıyor..mesela işyerindeki mesai arkadaşınız sizin aynı zamanda mesai arkadaşınız olup aynı zamandada hayatınızdaki en özel arkadaşınız olamaz filmlerdede sıkça söylerler ya hani..iş başka dostluk başka diye..gerçekten de öyle..ve bunları ayırarak davranınca da ilişkideki rollerden birisi yıpranıyor ve araya soğukluk giriyor..iş hayatı için dostluk tehlikeye bile atılabiliyor. bir insanın hem onu hem şunu hem bunu olmak aslında zor birşey..belki benim karşıdma bu yükün altına girmek istememekte ve beni hayatının tek bir alanında görmek istemekle haklılardı.. elbette ki...tek sorun bunu benim bugüne kadar anlayamamamdı...bir insan okulda benimle aynı sırayı paylaşıyor diye yada işyerinde aynı odayı paylaşıyor diye beni en samimi arkadaşı olarak görmeye mecbur değildi aslında.. yani arkadaşlıklar ve ilişkiler çeşit çeşit.. birbirleriyle en samimi olan kişilerin hep aynı ortam içinde olan kişiler olduklarını düşünürdüm hep..ama değilmiş.. çünkü bugüne kadar buna dayanan örnekler görmüştüm.. şimdi farkediyorumki hayatımda herhangi bir şekilde herhangi bir alanında yer alan insanlardan daha fazlasını beklemediğimi ve hayatında benim için ayırdığı alana razı olup bunun tadını çıkardığımı farkettim...kendimi kendime sevdirebilmem için insanların "en özel" kişisi olmak zorunda olmadığımı hissettim...çünkü bazen yeri geliyor ve o en özel dediğimiz sevgiliye bile söyleyemediklerimiz onunla bile paylaşamadıklarımız oluyor..ve bunları belki sevgiliden daha farklı bir kademede olan sıradan bir arkadaşımıza daha rahat anlatabiliyoruz.. şunu anladımki aslında aynı zamanda hem hepimiz özeliz...ve hem de hiçbirimiz özel değiliz... çünkü hepimiz birbirimizden farklıyız...ve böyle olduğu için de hiçkimse herkesden farklı ve apayrı değil...yani hem özeliz hem değiliz...onun için kendimi zorlamıyorum artık...karşımdaki kişi beni hayatının neresinde koyduysa nereye layık gördüyse kabulumdur...ancak benim razı olamayacağım gibiyse işte o zaman o kişinin hayatımda yer alıp almayacağının kararı da bana aittir..beni sadece sıradan bir arkdaş olarak görüyorsa onunla dost olmak için olmadık çabalara girmeyeceğim...yada dostu olarak gördüğü kişiyi geçip onun yerini almaya çalışmayacağım... böyle davranışlara girerek aslında kendi değerimi küçülttüğümü anladım... |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. bugüne kadar toplam 14 kişiyi affetmişim...ama hala üzerimdeki yük tam anlamıyla kalkmadı...bu kaldırdığım taşlar büyük kaya parçaları değil de sanırım çakıltaşlarıydılar..yada ortaboy taşlar...hala büyük blok sırtımda duruyor sanırım.. aslında biliyorum ama kendime bile itiraf edemiyorum..affetme çalışmasına hala anne ve babamı dahil etmedim...bilmiyorum içimde sürekli bir konu ve erteleme var...affetme çalışmamda ailemden olmayan ama affetmesi en zor olan kişilerin üstünde bile çalışmaya cesaret ettim ancak annem ve babam için cesaret edemiyorum...offffff.... bugün kimi affettiğimi söylesem şaşarsın...kendisine toz kondurmayan ve hakkındaki olumsuz eleştirilere fırsat bile vermeyen hayran kitlesinden dolayı gıcık kaptığım bir dizi oyuncusunu (evet bir aktristi) affettim...işe yarayıp yaramadığını da onun oynadığı diziden bir bölümü izleyerek kendimi test edeceğim... |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. Yine geldim günlük 956k evet dün affetme konusunda değişik bir deneme yapıp antipati duyduğum bir ünlüyü affetme çalışmasını denemiştim..çünkü onu her gördüğümde sinirlerim farkedilir derecede hopluyordu.. (affetmeyi her türlü insana yapabileceğimizin onayını aldıktan sonra tabiki ) oysa o bana ne yapmıştı ki ? maddi veya manevi olarak canımı mı yakmıştı ? tabiki hayır..o benim gerçek hayatıma hiç girmedi bile...ama ona karşı neden sanki candüşmanımmış gibi kin ve nefret duyuyordum ki ? hayatıma giren ve canımı yakan insanları bile affedebiliyorken hiç hayatımda yeralmadığı halde sinirimi bozan birini neden affedemeyim ki ? meditasyondan sonra kendimi denemek için internette onun resimlerini bulup uzun uzun baktım...oynadığı diziden 1-2 bölüm izledim....ama inanırmısın...bir mucize gerçekleşti ve inanamadım...ona bakarken onu izlerken gıcık olmadığım gibi sempatik bile bulmaya başladım...sevimli olan ve daha önce farkedemediğim yönlerini farkettim....artık ona yumruk atma hissi değil ona gülümseme ve sarılma hissi taşıyordum...ne kadar ilginç....gerçekten herkesin üzerinde uygulanabiliyormuş bu çalışma... ve ona neden bu kadar gıcık olduğumun sebeplerinden birisini de anladım...çünkü o oyuncu gerçek hayatımda canımı sıkan bir başka insana benziyordu fiziksel olarak...saçları gözleri hareketleri ve havası yani...ama önceden o gerçek kişiyi de affetmiş olmamın etkisimidir bilmiyorum...bu ünlü kişiyi affederken o kadar zorlanmadım..belki en büyük suçu o canımı yakan kişiye benziyor olmasıydı.. |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. merhaba sevgili günlük sevincli Bugün güneşli bir gün...ama nedense içimde sıkıntı var.. zamanımı işlerime yetiremiyorum..hala ertelediğim işler var.. 1-2 gündür olumlamaları yapma işini da biraz salladım.. çünkü çok uzunlar...beğendiğim olumlamaları derleyip toplamıştım ancak hala çok uzunlar..biraz daha kısaltmayı ve içine kendi yazacağım olumlamaları da katmak istiyorum.. mesela ne biliym bir konuyla ilgili 7-8 olumlama cümlesi olacağına 3-4 tane olsun yine etkili olur sanırım...hergün 4 sayfa boyunca yazıyı sabah-akşam okumak gerçekten bıkkınlık verici baya vaktimi alıyor.. bugüne kadarki yaptığım olumlamaları sizlerle de paylaşmak istiyorum..çeşitli kaynaklardan toparlayıp arasından beğendiklerimi seçerek yaptım bu derlemeyi..belki sizin de beğenip arasında kendinize seçecekleriniz olabilir başlıkları kendim uydurdum hangi konuya ait kaç tane cümle var onu görebilmem için... GÜZEL GÜN GEÇİRMEK VE HAYATI SEVMEK VE GÜVEN hayatımı seviyorum Her yeni güne neşe ve sevinçle başlıyorum. Doğru zamanda ve doğru yerdeyim. Hayat her zaman benden yanadır. Hayatta emin adımlarla ilerliyorum. Hayattan ne istediğimi biliyorum. her an her yerde güven içindeyim. Sahip olduklarıma şükran duydukça hayatımda şükran duyacağım şeyler artıyor. Her geçen gün hayattan daha fazla zevk alıyorum Dingin ve huzurluyum çünkü hayatın akışına güveniyorum Mutluluğumu kendim yaratıyorum haz kanallarım ardına kadar açık Hayatım olduğu gibi mükemmel ve güvenli.. Hayata Sevecen gözlerle bakıyorum Bu an güzelliklerle dolu..günün tatlı yönlerini görmeyi yaşamayı seçiyorum Toplum inançlarının ötesindeyim..toplumsal etkilerden özgürüm Gelişmeye ve değişmeye hazırım..şimdi güvenli yeni bir gelecek yaratıyorum her yerde sadece iyiyi arıyor ve görüyorum..doğru şeyler oluyor. doyumluyum Küçük mutluluklardan yararlanmasını biliyorum her anın tadını çıkarıyorum Sahip olduğum her şeyden keyif alıyorum Bana yanlızca iyi olan erişebilir Nerede olursam olayım sevinçliyim Yapabildiğimin en iyisini yapıyorum..günlerim gittikçe kolaylaşıyor Hangi ulaşım aracını seçersem seçeyim…güven ve emniyet içerisindeyim Sorumluluklarım bana neşe ve canlılık verirler Yaptığım işi keyif ve neşeyle yaparım Sevinç verici yeni düşünceler içimde özgürce dolaşıyor Duygularıma izin veriyorum ÇAĞA UYMAK..ANDA KALMAK Hayatla uyumlu bir ilişki içerisindeyim Hayatın sürekli değişen kalıpları ile barış içindeyim Hayat ile birlikte kolay ve zahmetsizce akıyorum Sürekli değişken hayatın ritmi ve akışıyla uyum halindeyim AFFETMEK VE GEÇMİŞİ BIRAKMAK Geçmişimin bana öğrettiklerine müteşekkirim. Geçmişte yaptığım herşey için kendimi affediyorum. Beni bugüne kadar inciten herkesi affediyorum Eskiyi kolaylıkla ve rahatlıkla bırakıyor ve yeniye hayatımda yer veriyorum BOLLUK BEREKET Bolluk ve zenginlik içinde yaşamaya layığım. Şu anda parasal olarak büyük bir bolluk yaşıyor ve bunun tadını çıkarıyorum. Bolluğu hayatıma çeker ve bolluğu oluştururum KENDİNİ SEVMEK kendime baktığımda harika bir insan görüyorum. Sadece varlığım bile değerli sonuçlar ortaya çıkarıyor. Hissetme tarzımı seviyorum. Düşünme tarzımı seviyorum işleri yapma tarzımı seviyorum. Kendimi ve kimliğimi beğeniyorum. Benim birçok güzel niteliğim var. özel bir insanım. Güçlüyüm,verimliyim, yaratıcıyım Güzel bir kadınım Kendimi seviyorum Kendimle nasıl ilgileneceğimi biliyorum. Görünüşümü seviyorum Vucudumla barışığım. her şeyin en iyisini hakediyorum Kendime güveniyorum.Yeterliyim. Kendimi takdir ediyorum Sevginin pek çok yolunu keşfediyorum Sevgi çevremi kuşatıyor ve beni koruyor Kadın olmaktan mutluluk duyuyorum İçimdeki erkeksi ve kadınsı yönler mükemmel bir denge ve uyum içindedir. Cinsiyetimden ve vücudumdan mutluluk duyuyorum.. Sevgiyle besleniyorum Çekici ve seksiyim Yalnız olmakla barış içindeyim EĞİTİM VE HAFIZA Gerektiği kadar sistemli çalışıyor gerektiği kadar dinlenip eğleniyorum. Hafızam gün geçtikce güçleniyor, Bildiğim ve öğrendiğim şeyler düzgün,ilişkili ve anlamlı bir biçimde saklanırlar. yaşadığım ana odaklamak benim için çok kolay olur. Okuduğumu Kolayca ve çaba harcamadan hatırlıyorum. Harika belleğim için şükran duyuyorum. Zihnim, düzenli ve programlıdır. Yaptığım herşeyde, mümkün olan en iyi sonuca, inanç ve kararlılıkla ulaşırım. İstediğim düşünceleri kontrol ederim. Olaylara çok boyutlu olarak bakarım.Ve seçenekleri görürüm. Düşüncelerimi istediğim yerde odaklıyorum Gevşemeye ve düşüncelerimin berraklaşmasına izin veriyorum… içimde ve çevremde berraklık ve uyum var Sevgiyle bedenimi ve zihnimi dengeliyorum Şimdi bana iyi duygular veren düşünceleri seçiyorum Öğrendiklerimi zevkle ve sevinçle uyguluyorum İçimde başarı için gereken tüm nitelikler var Bir süre sonra dönüp baktığımda gerçekten öğrenmiş olduğumu farkediyorum SAĞLIK Her nefes alışım beni gençleştirip,güçlendiriyor. Bedenimi temiz tutuyor ve temiz giysilerle donatıyorum. Sağlığım her açıdan mükemmel. Vücudum olağanüstü bir düzen ile uyum içinde çalışır. Her geçen gün daha güçlü ve sağlıklı oluyorum. Allah’ın gücünün beni iyileştirmesine izin veriyorum., Bedenime saygı duyuyorum Bedenime saygı veriliyor Vücudumdaki her hücre seviliyor Organlarımın hepsi mükemmel çalışıyor Kolaylıkla ve rahatça hareket ediyorum Kendime nasıl bakacağımı biliyorum Hiç olmadığım kadar sağlıklıyım Vücudumu fevkalade beğeniyorum Geçmişte vücuduma iyi bakmadığım için kendimi affediyorum Sağlıklı yiyecekleri zevkle yiyorum Aklım ve vucudum dengeli ve uyumludur.. mükemmel kiloma kolayca ve zahmetsizce erişiyorum ve onu koruyorum Evrenin iyileştirici enerjileriyle bağ kuruyorum Kendime bakma isteği duyuyorum Tam bir dengedeyim..hormonlarım düzenli İyileşmeye değer olduğumu biliyorum Kendimi nasıl genç ve sağlıklı tutacağımı biliyorum İLİŞKİLER Diğerleri tarafından sevilmeyi hakediyorum. Seviliyor ve isteniyorum değerliyim ve ilgiyi hakediyorum Yalnızken yahut insanlarla iken uyumlu bir bütünün parçasıyım. lişkide olduğum her kes bana saygı duyuyor. Doğru anlaşılıyorum Bana güveniliyor Takdir ediliyorum Dokunuluyorum Destek alıyorum Benlik yansımam sevgi ve saygıyla kabul görüyor Sevgi dolu ve destekleyici ilişkiler yaratıyorum İnsanlar beni seviyor, bende insanları seviyorum İlişkilerimde güçlü ve sevecenim. Şimdi tam istediğim ilişkileri hayatıma çekiyorum Başka insanlarla birlikte olmaktan hoşlanırım ve başka insanlar benimle olmaktan hoşlanırlar. İnsanlar, söyleyeceklerimi işitmekten, ve düşündüklerimi bilmekten hoşlanırlar. başkalarıyla paylaşacak çok şeyim var. Nazik ve yardımseverim Kendimi ifade ediyorum Tanıdığım herkesle uyum ve denge içinde yaşıyorum Dünyama sadece sevecen insanları çekiyorum Daima benim sunduklarımı arayan insanlar var. Her zaman talep ediliyorum ve istediğimi seçiyorum Başkalarının başarılarından sevinç duyuyorum. Sevgiyi kazanmak zorunda değilim..sevgiyi hakediyorum Çünkü varım..diğerleri kendim için duyduğum sevgiyi yansıtır Tüm canlılarla kolaylıkla sevgiyle iletişim kurabiliyorum İhtiyacım olan bütün kaynakların kendi içimde olduğunu kabul ediyorum Onları kullandıkça başka insanlara duyduğum bağımlılık kayboluyor Erkeklerin yanında kendimden eminim. Erkeklerin yanında sakin ve rahatım. Erkekler benimle konuşmaktan keyif alıyorlar. Düzgün,nazik,iyi ve yardımsever erkekleri çekiyorum. ZAMAN VE ZAMANI DOĞRU KULLANMA OLUMLAMALARI Şimdinin gücünün farkındayım. Kendime asla mazeretler bulmam. İşleri zamanında ve doğru yaparım. Zamanın bana aittir onu en iyi şekilde kullanırım Bugün tamamlamam gereken her iş için yeterince zamanım var KARAR VERMEK kararlıyım, kararlarıma sadığım ve kendimi destekliyorum. Daima doğru adım atıyorum..her deneyim yararlı..büyümeyi seçiyorum Hayatın ayrıntılarıyla barış içindeyim Aldığım kararların doğruluğuna güveniyorum..huzurluyum Günümü nasıl planlayacağıma ,neyi tercih edeceğime ben karar veririm KENDİNE AİT KİŞİLİK VE SINIRLARI ÜZERİNE hiç kimsenin hiçbir şeyin üzerimde gücü olmasına izin vermiyorum Büyümeyi seçiyorum..artık kendi hayatımı kolaylıkla ve zevkle idare ediyorum Gücüme yeniden sahip çıkıyorum..kararımı kendim veriyorum… kendim olmakta özgürüm Kimse bireyselliğimi tehdit edemez.. Haklarıma sahip çıkıyorum Kişiliğime sahip çıkıyorum Yaşam sorumluluğuma sahip çıkıyorum Kendi haklarıma saygı duyduğum gibi başkalarının haklarına da saygı duyarım Kendime ait zamanlarıma ve özel alanlarıma sınırlar koyarım Nerede evet diyeceğimi, nerede hayır diyeceğimi ayırt etmem çok kolay oluyor İhtiyaç duyduğumda huzur ve sessizliği hak ediyorum |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. Mükemmel bir liste olmuş.Okudum ama daha sonra tekrar okuyacağım.Sağol paylaştığın için. |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. rica ederim ne demek...yanlız çok uzun olduğu için hergün okumak bıkkınlık verdi bana biraz içinden eleme yapıp kısaltacağım şahsen..yaklaşık 1 aydır okuyorum..ve bunları okumam baya zaman alıyor...bazen yarım saati geçiyor.. |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. Merhaba günlük music45 hava yağmurlu ama benim keyfim fena değil.. birazdan da temizliğe girişirim sanırım..bu havada pek birşey yapılmaz zaten.. |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. merhaba günlük sevincli biliyorum son günlerde gelişmeye dair çalışmaları aksattım..ama yapılması gereken ve birikmiş olan birtakım günlük işleri hallettim (erteleyip sonra yaparım dediğim ve biriken işler) bu da birşeydir öyle değil mi ? yolda ilerleyebilmek için önce yolun üzerinde biriken yabani otları ve çalıları temizlemek gerekiyor ki yolumuz açılsın.. hani el yazımın çirkin ve okunaksız oluşundan şikayet ediyordum ya...ben de netten biraz yazı örnekleri bulmak üzere araştırma yaptım ve dünyanın dört bir köşesinden insanlara ait elyazısı örnekleri bulup inceledim...bunu yaparken amacım beğendiğim birtanesini örnek alıp yazımı ona göre düzeltmekti...ama gördüklerim beni şaşırttı neden mi ? zaten çoğu insanın yazısı birbirine benziyordu ve şöyle içime tam olarak sinen ve beğenebileceğim bir el yazısı da bulamadım... demekki benim kafamda ürettiğim güzel el yazısı anlayışım nasıl bir anlayış ise, dünyanın üzerinde zaten yokmuş sanırım...yani yine olmayan birşeyin peşinde koşmuşum..o yüzden el yazım da inci gibi olsun diye kasmayacağım çünkü gördümki zaten kimsenin yazısı öyle değil...o kadar örnek topladım ve birtanesini bile tam anlamıyla beğenmedim.. benim yazımdan daha güzel olanlar bile benim hayal ettiğim güzelliğe sahip yazılar değildiler...bundan sonra daha özenli olsam da bu konuda kendimi kasmamaya karar vermiş bulunuyorum..çünkü kimse kitap harfi gibi yada inci gibi yazı yazmıyor...belki de işin doğası böyledir...adı üzerinde "el yazısı" sonuçta...ne bekliyordum ki...belki geçmişimdeki okuldaki hocaların baskısının belki ailemin etkisiyle bu kadar rahatsız olmuşum bilemiyorum.. |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. yine ben geldim sevgili günlük actionsmile sitenin biryerinde okuduğum bir cümle aklımda kalmıştı... "evren boşlukları sevmez doldurur" gibi bir cümleydi tam kelimesi kelimesine hatırlayamasam da... gerçekten bu durumun ben de farkına vardım bugün.. hep üzerimde yük olarak yapılmayı bekleyen işler olduğunu hissediyorum ya sürekli...meğer bunun altında yatan nedenlerden birisi sadece benim ertelemem değil...hatta hiç değilmiş diyebilirim...benim işlerim azalıp rahatladığında ben kendimi rahat hissetmeyip kendime yeni işler yaratıyormuşum..mesela yapılcak çok az iş olduğunu gördüğümde tarifi mkansız bir rahatsızlık duyduğumu ve boş oturmaktan rahatsız olduğumu ve bunun zaman ziyanı olduğunu...ve her zaman "daha iyiye ilermek" için birşeyler yapmak gerektiğini takıntı ettiğimi anladım...ve tabi buna evren boşlukları sevmez olayı da eşlik etti...çünkü ne kadar iş yaparsam yapayım asla bitmiyor..ama ben kendim de boşluğu sevmeyip iş üretiyormuşum...sonra da çok iş var bitmiyor diye şikayet ediyormuşum...bazı işler tamamen bitmeden üstüne yapılmayı bekleyen yenileri eklemek konusunda kendimi frenlemem gerekiyor bunu anladım.. |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. merhaba günlük anlatacağım şeyler aslında dün gerçekleşmişti ama yine de anlatmak istiyorum çünkü bana göre önemli şeylerdi sevincli çünkü gerçekten bazı güzellikler hayatıma girmeye başladı.. dün alışverişe gittik..o arada aylık dergilerimi alacaktım ki dergi reyonunu baştan aşağıya 2 defa aradım taradım alacağım dergilerden birini bulamadım...o sırada karşısındaki kitap reyonuna dizilmeyi bekleyen bir araba dolusu yeni gelmiş kitap ve başında 2 görevli vardı..o yüzden arabanın olduğu tarafa tam da bakamadım dergiyi bulamadım reyondan ayrıldım... ama içimden bir ses o derginin mutlaka oralarda olduğunu ve benim göremediğimi söyledi..reyondan ayrılmıştım ama aklım hala ordaydı...neyse bu sefer geri döndüm..tekrar baştan bakmaya başladım bir de ne göreyim...meğersem aradığım dergi o kitapların yığılı olduğu alışveriş arabasının arkasındaymış ve de göz hizamda değilmiş...ben de cesaretlendim ve görevlilere aldırmadan onların kitap dolu arabalarını biraz ittirip kaydırdım ve dergimi aldım...onlar da birşey demediler..zaten ne diyebilirler ki aradığım şeyi bulmama onların koydukları araba engel olmuştu..sonuçta ben bir müşteriyim ve istediğim mala da ulaşmak isterim öyle değil mi ? neyse dahası var...eve gelip dergimi okumaya başladım ve de ne göreyim sevincli bir zamanlar en sevdiğim bir müzik grubu vardı ve 12 sene önce dağılmışlardı..ve ben çok üzülmüştüm..bu dergiden okuduğum bir habere göre yeniden biraraya geliyorlarmış sevinclisevincli demek istediğim ; ben o derginin oralarda olduğuna inanmasaydım, içimdeki sesi dinlemeyip tekrar reyona dönüp tekrar aramasaydım ve görevlilerin bana laf edebilme riskini göze almasaydım o dergiyi alamayacaktım ve bu güzel haberden de mahrum kalıcaktım...birşeye inanıyorsanız mutlaka tekrar deneyin..ama bu sefer ilkinden daha başka bir yol seçin diyorum 12389 anlık kararlar insanın hayatını ne kadar da etkiliyor görüyormusunuz ? iyiki vazgeçip gitmemişim.. birkaç gündür patlamış mısır yemeyi adet haline getirmiştik.. dün olan diğer bir güzellik de akşam odamda otururken tam da canımın patlamış mısır istediği sıra ve az sonra kalkıp mutfağa gidip yapmayı düşünürken birden babam beni mutfağa çağırdı ancak gelemiyecek kadar meşgul olduğumu biraz beklemesi gerektiğini söyledim...bi süre sonra o geldi...veeee elinde de bir kap dolusu patlamış mısır vardı..meğer onları alıp yemem için beni çağırmış sevinclisevincli |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. Yeni bür günün tam öğle vaktinde yazıyorum şu an sevincli telkinleri dinleme süremi baya kısaltmış bulunuyorum... bir süre öncesine kadar neredeyse 24 saat dinliyordum yani hem gece hem gündüz.. ama bu benim için zor olmaya başlamıştı...çünkü onları dinleyeceğim diye başka müzikler dinleyemiyordum (bu soruna çözüm olarak su sesi çalan playerla aynı anda başka player açıp muzik dinlemek önerilse de yinede müziğe karışan su sesinden rahatsız oluyordum arada parazit gibi cızırtı gibi oluyordu ) gece de her ne kadar daha rahat etmek için kendime yöntemler pozisyonlar da geliştirsem uykunun içinde bile aklımda "acaba kulağım bunları duyuyor mu ?" " kulaklığım çıktımı" "playerin üstüne mi yatıyorum ? " gibi tereddütlerim oluyordu....evet uykunun içinde de yarı bilinçli halde oluyorum... neyse ben de gündüzleri en azından 3-4 saat dinliyorum telkinleri...geri kalan vakitlerdede müziğimi parazitsiz dinliyorum ve izliyorsam filmimi parazitsiz izliyorum...böyle daha rahat ettim....ve sanki beynim de daha rahat etti...telkin dinleme süresi azalınca sanki telkinleri yeni dinliyormuşum gibi yeni dinlediğimdeki etkiler yine belirginleşmeye başladı....mesela uyurken sık sık bir anlığına ansızın uyanıp gözlerini açmak...sonra devam edip rüyalar görmek gibi... herkesin yapısı farklı tabi...ama ben deneyimlerimden anladım ki...bana telkin çeşidi olarak fazla telkin çeşidi iyi gelmiyor bunu biliyordum zaten....o yüzden sadece 3 adet telkin dinliyorum...bunun yanısıra çok uzun sürelerle dinlemek de pek iyi gelmiyormuş...beyin çok yoruluyordu sanırım...zaten içi yeteri kadar dolu...ama dediğim gibi herkesin yapısı farklı..benim beynim fazla çeşidi ve uzun süreleri kaldıramıyor......günde 3-4 saat ile 3 tane telkinle rahatım şimdilik...başka telkine ihtiyaç duyduğumda 3. eklediğim telkini bir süre askıya alıp ihtiyacım olduğunu düşündüğüm yeni olanı onun yerine ekliyorum...zaten önceden dinlenenlerin faydası ne kadar geçici de olsa 1 günde kaybolmuyor..bayadır dinliyorum telkinleri çünkü..e biraz da onlarsız yaşamayı öğrenmek lazım..telkinleri bisikletlerdeki klavuz tekerler olarak görüyorum...ayakta durmayı öğrendikten sonra onlara pek gerek kalmıyor.. |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. canım bende katılıyorum sana telkinler konusunda.Benim listemde hayli kabarıktı.Etki hissetmemeye başladım bir dönem.Ve sayıyı üçe indirdim şimdi.Bir de sesi açıkken etki daha fazla oluyor bende. |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. ben egoyla kendine güveni sabit tutuyorum..3. telkin olarak da neye en çok ihtiyacım olduğunu hissediyorsam listemdeki 3. telkin de o oluyor :) ego ile kendine güven herşeyin başı.. |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. merhaba canım günlükcüğümmm sevinclisevinclisevincli bugün aklıma yeni çözümler geldi gerçekten çok mutluyum.. hani hergün okumaktan yorulduğum ve çok uzun olduğunu düşündüğüm olumlamalarım vardı ya...(evet sizle paylaştıklarımdan sözediyorum) onların hepsini her sabah akşam okuyordum ve bitirene kadar nefesim tükeniyordu.. forumun biyerinde bazı kişilerin cep telefonundaki ses kaydediciye bu gibi şeyleri okuyup kaydedip dinlendiklerini duymuştum...kullanışlı bir yol olduğunu belliydi ancak ben bunu gerçekleştirmek istememiştim çünkü telefondaki sesim veya kaydediciden dinlediğim sesim, kendimin konuşurken duyduğum sesim kadar güzel değildi..ve tam aksine ordan dinlediğim sesim bana yabancı ve itici geliyordu ve "ayyyyyy karşımdaki insan benim sesimi böyle mi duyuyormuş iğrenç konuşuyomuşum" diyordum... yani kısacası böyle bir yönteme kalkışınca bırakın olumlamaların olumlu etkisini...ben kendi ses tonuma takıcaktım ve ters tepicekti diye düşünüyordum..o yüzden buna kalkışmıyordum... ama bugün cesaret geldi ve olumlamalarımı kaydediciye okudum...evet sesim bana herzamankinden daha değişik ve garip geliyordu kulağıma..açıkcası yine ses tonumu beğenmemiştim...ancak buna eskiden olduğu kadar kafayı takmadım ve sesin tonuna değil söylenen olumlu cümlelere odaklandım...hem zaten sesimi kaydeden şey bir makine sonuçta...karşımdaki insanın da aynı şekilde duymayacağını düşündüm...ve hakikaten ses kaydedip dinlemek pratik bir yolmuş...demekki sesin tonu nasıl olursa olsun galiba karşıdaki insan da sesin tonunun güzelliğinden ziyade o sesin neler söylediğine dikkat ediyor olmalı... ve bu ses kaydedip dinleme fikri hoşuma gidince işi daha da ileri götürüp acaba çalışmaktan hoşlanmadığım derslerimin kitaptaki metinlerini kaydediciye okusam ve sonra gün içinde saatlerce tekrar ederek dinlesem böylece dersler de aklıma girer belki..ve beni kitap okuma eziyetinde kurtarır diye düşünüyorum...evde temizlik yaparken hatta uyurken bile dinlersem...öyle özellikle oturup da çalışmama da gerek kalmaz... herkesin zeka çeşidi ve öğrenme tarzı farklıymış ben de sadece okuyarak anlayanlardan değilim...hem görmem hem duymam gerekiyor anlamam için...o yüzden bana derslerde kitap okumaktan çok videolu ders anlatımları daha faydalı gelmiştir...kitabımdaki yazılanları da okuyup kaydediyim bakalım nolucak... |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. geçmişten bugüne kadar kendimi bildim bileli fiziksel görüşüme çok kafamı takan birisiydim...illa ki kendimde eleştirecek birşeyler bulurdum...ve bunda medya da başta olmak üzere birçok insanın kafasındaki genel güzellik kalıpları da çok etkili oluyordu....mesela zayıf insanın kilolu insana göre tercih edilmesi...sarışınların esmerlere tercih edilmesi...renkli gözlerin kahve gözlerden daha fazla beğenilmesi....uzunboyluların kısaboylulara tercih edilmesi gibi... bu genel kalıplara göre kendimi karşılaştırdığımda oysaki bende bu kriterlerin birtanesi bile yok...yani zayıf olmadığım gibi kiloluyum, sarışın değilim esmerim, gözlerim renkli değil kahverengi ve son olarak da boyum normal bile değil kısaboyluyum....bu özelliklere sahip olduğum için kendimi hep 2. sınıf olarak gördüm...o kadar ilginçtir ki benimle aynı özellikleri taşımasna rağmen başka insanların bile birtakım güzellikleri olduğuna inanır ve kendimin hiçbir cazip tarafım olmadığına inanırdım... senelerce tipim ve imajım üzerinde yüzlerce deneme yaptım..ancak bu denemeler sonucu yine en doğal halime yakın halime geri döndüm...yani artık esmerken saçımı sarıya yada kumrala boyatmıyorum en basitinden..çünkü bunun devamlılığını sağlamak gerçekten çok yorucu...ve doğal halim kadar yakışmıyor da.. kıssadan hisse şu sonucu çıkarmış bulunmaktayım... herkesin en iyi şekilde göründüğü belli şartlar var ve onun dışına çıkmamak ve doğallıktan fazla uzaklaşmamak gerekiyor...mesela insanlar uzun saçlıları beğeniyor diye bana uzun saç yakışmamasına rağmen uzun saç bırakmamın anlamsız olduğunu anladım..çünkü ben kısa saçlarla daha iyi görünüyorum..hatta en iyi halim bu halim diyebilirim...aynı şekilde siyah saçlarla daha iyi görünüyorum.. kendi özelliklerim doğrultusunda hareket ettiğimde mutlaka beni de güzel bulan birileri çıkacaktır...her insanın zevki farklı...herkes de bende olmayan özelliklere sahip insanları beğeniyor değil ya dimi ? sonuçta ben kendi özelliklerimi ve kendimi rahat hissettiğim iyi göründüğüme inandığım şartları tespit etmişim..bu da bir aşamadır... artık uzunboyluların, sarışınların, renkli gözlülerin, ince fizikli insanların yanında kendimi ezik hissetmiyorum...onlarla karşılaştığımda onları da kendimle eşit görmeye başladım..çünkü onlar da sadece öyleyken güzeller...nasılki ben siyah ve kısa saçlarla iyi görünüyorsam onlar da o halleriyle güzel görünüyorlar ve benim yaptıklarımı onlar yapsa hiç de güzel görünmezler...bu açıdan onlarla eşit görüyorum kendimi... eskiden egomu tatmin etmek adına bu sarışın renki gözlü beyaz tenli veya uzunboylu birisiyle karşılaştığımda onlarla arkadaş olmaya çalışır ve çaba gösterirdim.. bu özelliklerin hepsinin birarada olması da şart bile değildi..gözleri biraz ela bile olsa bu benim için yeterliydi...hatta beni ezmesine bile ses çıkarmazdım..ama artık öyle değil...bu kadar değersiz olmadığımı düşünüyorum...bir insan benden farklı özellikler taşıyor diye beni ezmeye hakkı yok öyle değil mi ? |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. merhaba günlük bazı nedenlerden ötürü 2 gündür telkinleri dinleyemiyorum...ama sevindirici birşey olarak şunu da belirtmeliyimki 2 gündür dinlemiyor olmama rağmen kendimde bir gerileme veya olumsuz bir etki göremedim...aylardır dinliyor olmam sanırım bana yeterli temeli oluşturmuş olmalı... onun yerine daha kısa sürdüğü ve süreklilik istemedi için kaydettiğim sesli olumlamalarımı birkaç defa ardarda dinledim... dün ders çalışmaya hevesim geldi ve boş kaldığımda napsam diye düşünürken ders çalışmak aklıma geldi..aslında hep aklımdaydı da sevmediğim için yapamıyordum...geçen gün aklıma gelen sesli kaydetmek fikri bana ders çalışma konusunda gaz verdi.. okuyup kaydetme aşamasına gelemedim sadece özet çıkarabildim dün..zaten bunu yaptığımda saat çok geçti...bugün inşallah kaydedip dinlerim.. ders çalışmak o kadar da kötü gelmedi dün bana...hatta okuduklarımı anlamak ve karışık ve uzun olan cümlelerin ne demek istediğini anlamaya çözmekte istekli olduğumu gördüm....kendimi sanki eğlenceli bir şifre çözme oyununun içindeymişim gibi hissettim ve bu hissi sürdürmeye çalıştım...dünkü özet çıkarma aşamam iyi geçti..zaman zaman uzun cümleleri çözememek konusunda aceleci davranıp sıkıldığım da olsa bu sıkkınlık hissi uzun sürmedi o anda kaldı sadece..çünkü sürseydi masanın başından kalkıp vazgeçecektim biliyorum.. neyse gece bunları yaptıktan sonra gece anlamını çözemediğim ve bazılarını hatırlayamadığım rüyalar gördüm...bu sabah kalktığımda vicdanımın daha hafiflemiş olduğunu hissettim...ders çalışmıyor olmaktan uzun süredir duyduğum suçluluk hissi kalkmıştı...içimdeki huzurun bundan ötürü olduğu çok kesindi...hatta bu huzuru sabah uyanmadan önce uykum esnasında hatta rüyaları gördüğüm esnada bile hissetmiştim ve sebebini biliyordum..meğer üzerimde ne kadar yük olmuş bu konu...çok ağırlık yaptığını biliyordum ama gecenin köründe sadece yarım saat çalışıp sadece yarım sayfanın özetini çıkarmış olmak da yetti...bu kadar az çalışmayla bunun olacağını inanamazdım...öğrenci olan arkadaşlar birbirimize bu konuda destek olursak motivasyonumuz artar ve zor anlarda vazgeçemyiz değil mi ? lütfen birbirimize destek olalım olur mu ? |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. 2-3 gündür bende aşırı gerginlik sinirlilik ve depresyon hali var... nedenini bulmaya çalışıyorum ve şu an aklıma gelen tek ihtimal 3 gündür sesli kaydettiğim olumlalamarı fırsat buldukça tekrar tekrar dinliyorum ondan oldu sanırım..çünkü yaşantımda başka bir değişiklik olmadı son zamanlarda acaba olumlamalara direnç mi gösteriyorum nedir anlayamadım ? kendimi çok kötü hissediyorum..psikiyatriste gittiğimde de bu haldeydim ağla2ufak şeylere kafamı takar oldum yine hadi hayırlısı...durduk yere içimde bir sinir var sebepsiz hem de...yada birkaç canımı sıkan şeyin birleşimi gibi..bilmiyorum..anlatamıyorum...aynı günün içinde bazen çok iyiyim..bazen de depresyon derecesinde kötüyüm...acayip iniş çıkışlar yaşıyorum.. |
sanırım olumlamaların dozunu kaçırdım da böyle oldu..çok uzun bir metindi ve zihnim çok doldu ve sinirlilik yaptı galiba...telkinlerin ilk zamanları da böyleydi özellikle uzun telkinleri dinlediğimde... senin dediğin gibi ya direnip sabır göstermek gerekiyo ada daha hafif atlatmak için olumlamaları daha kısa tutmalı ve birkaç cümleyi çıkarmalıyım :) |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. çok mutluyum günlük sevinclisevincli babamı koşu bandı almaya ikna ettim... hiç bu kadar mutlu olacağımı tahmin etmemiştim..artık kolayca kilo verebileceğim inşallah blissyblissy |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. çekim yasası devrede demek:)tebrikler. |
|
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. merhaba sevgili günlük bugün benim için yoğun ve yorucu gündü o yüzden bugün sana birşey yazamıycam kusura bakma..çünkü hem beynn hem fiziken bugün çooookkk yoruldum...hala da işlerim bitmedi..anlıycağın bugün sana vakit ayıramıycam...sonra yazarım tamam mı ? |
tamamy789 hadi sen işlerini hallet sevgili sahibim.senin varlığın zaten beni mutlu ediyor...senin mutluluklarını yazman için varım ben ve yazdıkça seni mutlu etmek için...nasılsa daha nice mutlu günlerde yine beraberiz..happy6 iyi ki varsınactionsmile |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:23 AM. |