Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   asiyah'nın zihinsel mutasyonu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/372298-asiyahnin-zihinsel-mutasyonu.html)

asiyah 12-07-2009 12:48 AM

Cevap: asiyah'nın zihinsel mutasyonu

Alıntı:

sudem8 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470300)
asiyahçım nerelerdesin kuzum seni merak ediyorum.dalgalanmalar ne durumda gelişmelerini bekliyoruz...sapkal89

Ay merhaba sudem8 abla yaa, ne kadar iyisin. Ben senin kadar iyi değilim ama...

asiyah 12-07-2009 12:51 AM

Kendimi affetmem lazım aslında en önce. Hoooop ile!

sudem8 12-07-2009 01:05 AM

Alıntı:

asiyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470460)
Hiçbir şey planladığım gibi olmuyor. Bu bir şikayet mi isyan mı ben de bilmiyorum. Tek bildiğim ne kadar boş olduğum. Hiçbir işe yaramıyorum. Kendime hiç faydam yok. Yine uyuştu beynim. Hiçbir şey yapmıyorum ya yok böyle bir şey. Bilmem, kendimi yenilemem lazım, değiştirmem lazım ama yerimde saymak bir yana geriliyorum. Zamanı 3 ay geriden takip ediyorum. Ölmek istiyorum artık. Bedenim bana bir yük gibi gelmeye başladı.
Kendime bakmıyorum bile! Saçlarımı kestirmem lazım!

Asiyahçım moralini bozma hemen,bazen planlarımız yolunda gitmeyebilir.hemen yenik düşmek olumsuzluğa kapılmak yok ki güzelim.Benim oğlum da senin gibi olumsuz yönden bakar olaylara.istekleriyle çeker ama olumsuzluklarıda beraberinde...sen iyice düşün bakalım günün büyük bir kısmını olumsuz düşünerek mi, olumlu düşünerek mi geçiriyorsun?ouna giden başarılı olduğun olayları sahip olduğun güzellikleri yazmanı öneririm.bunları yazdıkça çoğalacağına garanti veriyorum.başına gelen sıkıntılarl canını sıkacağına güzel olan seni mutlu eden olayları düşün.şu an telkinlerde sende iniş çıkışlar yaratmış olabilir.ama geçici sonra faydaları başlıyor.ben başladığım ilk ayda telkinleri dinledikten sonra markette sırıtan bir tip olmuştum.devamlı gülüyorum.herkesde farklı etkiler oluyor sanırım.sen ilk önce inanç problemini de hallet.depresyon gibi rahatsızlıklar kuvvetli bir inanç sayesinde daha çabuk üstesinden kalkılıyor diye okumuştum.saçlarını kestirmeye gelince istiyorsan kestir güzelim onu da dert etme belki değişim senin için başlamıştır.yeni bir asiyah doğuyor.bak burda kaç arkadaşımız üzüntüleriyle korkularıyle çelişkileriyle yüzleşti ben de dahil.biraz sancılı dönemlerde atlatanlar oldu ama sonuç güzeldi.sen de kendine yeni bir imaj yarat,nasıl olman gerektğini önce kafanda belirle.sen akıllı ve bilinçli bir genç kızsın.kendi değerini ve gcünü kullanmanın tam zamanı kolay gelsin bitanem herzaman yanındayım..dunk56

asiyah 12-07-2009 01:50 AM

Alıntı:

sudem8 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470463)
Asiyahçım moralini bozma hemen,bazen planlarımız yolunda gitmeyebilir.hemen yenik düşmek olumsuzluğa kapılmak yok ki güzelim.Benim oğlum da senin gibi olumsuz yönden bakar olaylara.istekleriyle çeker ama olumsuzluklarıda beraberinde...sen iyice düşün bakalım günün büyük bir kısmını olumsuz düşünerek mi, olumlu düşünerek mi geçiriyorsun?ouna giden başarılı olduğun olayları sahip olduğun güzellikleri yazmanı öneririm.bunları yazdıkça çoğalacağına garanti veriyorum.başına gelen sıkıntılarl canını sıkacağına güzel olan seni mutlu eden olayları düşün.şu an telkinlerde sende iniş çıkışlar yaratmış olabilir.ama geçici sonra faydaları başlıyor.ben başladığım ilk ayda telkinleri dinledikten sonra markette sırıtan bir tip olmuştum.devamlı gülüyorum.herkesde farklı etkiler oluyor sanırım.sen ilk önce inanç problemini de hallet.depresyon gibi rahatsızlıklar kuvvetli bir inanç sayesinde daha çabuk üstesinden kalkılıyor diye okumuştum.saçlarını kestirmeye gelince istiyorsan kestir güzelim onu da dert etme belki değişim senin için başlamıştır.yeni bir asiyah doğuyor.bak burda kaç arkadaşımız üzüntüleriyle korkularıyle çelişkileriyle yüzleşti ben de dahil.biraz sancılı dönemlerde atlatanlar oldu ama sonuç güzeldi.sen de kendine yeni bir imaj yarat,nasıl olman gerektğini önce kafanda belirle.sen akıllı ve bilinçli bir genç kızsın.kendi değerini ve gcünü kullanmanın tam zamanı kolay gelsin bitanem herzaman yanındayım..dunk56

Olumsuz yönden bakıyorum galiba dediğin gibi. Ama bunun farkında olsam bile bunu değiştiremiyorum. Gün içinde sadece donuk şeyler düşünüyorum. Bilmiyorum olumlu mu olumsuz mu. Bir de bir süredir telkinleri dinlemiyorum. Aslında bir süredir hiçbir şey yapmadığım için kafam allak bullak.
Belki de ihtiyacım olan yeni bir asiyah. Evet evet bu. Çünkü eskisi bi işe yaramıyor. Ben değilim o eski olan. Yeni olan da henüz değilim. Ortada sıkıştım. Sorun bu sanırım. Dinim, ibadetim bile yok! Çok tuhaf bir insanım. Bulunduğu ortamın rengine bürünememiş bir bukalemun gibi hissediyorum kendimi. Sen çok akıllısın sudem8 ablacım.

ismira 12-07-2009 02:21 AM

Asiyah'cığım, iyice bırakmışsın kendini. Canın hiç bir şey yapmak istemiyor. Olabilir. Öyle de oluyor zaten. Ben de geçtim bu evreden. Eğer yapabiliyor olsaydın, neyi yapmak isterdin? Kendine yüklenmeden en kolay yapabileceğin şey ne olur sence?.. Telkinleri dinlemeye ne dersin? Bak, hiç bir aktif şey yapmayı gerektirmiyor. Tam sana göre değil mi?.. Gece boyunca açsan telkin müziklerini, taksan kulaklığını, gündüz de hatta... Başka her şeyi oluruna bıraksan...Yapamaz mısın?..

asiyah 12-07-2009 02:29 AM

Alıntı:

ismira Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470466)
Asiyah'cığım, iyice bırakmışsın kendini. Canın hiç bir şey yapmak istemiyor. Olabilir. Öyle de oluyor zaten. Ben de geçtim bu evreden. Eğer yapabiliyor olsaydın, neyi yapmak isterdin? Kendine yüklenmeden en kolay yapabileceğin şey ne olur sence?.. Telkinleri dinlemeye ne dersin? Bak, hiç bir aktif şey yapmayı gerektirmiyor. Tam sana göre değil mi?.. Gece boyunca açsan telkin müziklerini, taksan kulaklığını, gündüz de hatta... Başka her şeyi oluruna bıraksan...Yapamaz mısın?..

ismira, bu mesajını okumadan tam 5 dakika 37 sn önce aynısını düşünüp telkin açmıştım. Dinliyordum. Siteye girdim ve mesajını okudum. Evet aynen dediğin gibi. En azından bu...
Şu anda tembel uyuşuk ve donuk olmasaydım resim yapardım. ve ders çalışırdım.

Hepinize teşekkür borçluyum. Sevgiler...

sudem8 12-07-2009 03:19 AM

bu gece niyet etcem Asiyahçam donukluktan ve tembellikten kurtulsun diye, iki noktalı 1________________2. sonra : arınma ...Ey yüce Rabbim, dışarıda Asiyah'ın mutsuzluğu,kendinden hoşnut olmayışı,telkinleri dinlemeyişi,hayata olumsuz bakışı,gençliği boşa giderişi olarak baş gösteren durumun karşılığı benim içimdedir bunun bilincindeyim.sorumluluğu alıyorum.lütfen beni affet ki içimdeki zararlı hatıralar sıfırlansın.teşekkür ederim.seni seviyorum.O0

sudem8 12-07-2009 03:32 AM

Alıntı:

asiyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470464)
Olumsuz yönden bakıyorum galiba dediğin gibi. Ama bunun farkında olsam bile bunu değiştiremiyorum. Gün içinde sadece donuk şeyler düşünüyorum. Bilmiyorum olumlu mu olumsuz mu. Bir de bir süredir telkinleri dinlemiyorum. Aslında bir süredir hiçbir şey yapmadığım için kafam allak bullak.
Belki de ihtiyacım olan yeni bir asiyah. Evet evet bu. Çünkü eskisi bi işe yaramıyor. Ben değilim o eski olan. Yeni olan da henüz değilim. Ortada sıkıştım. Sorun bu sanırım. Dinim, ibadetim bile yok! Çok tuhaf bir insanım. Bulunduğu ortamın rengine bürünememiş bir bukalemun gibi hissediyorum kendimi. Sen çok akıllısın sudem8 ablacım.

hayatım bu sıkışma da güzel hiç olmazsa durumundan memnun değilsin değiştirmek için hiç bişey yapmasan da üzülüyorsun.bu da bir duygu gayret.durumundan memnun olup ses çıkarmadan devam edebilirsin.ama sen değişmek için içinde sahip olduğun gücü bulup çıkartmaya korkuyorsun.güç senin içinde.biz bu forumda ne yapıyoruz hepimiz zaten içimizde olan gücü ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.sonradan bulmuyoruz.Yaratan bu gücü bize vermiş.kendi isimlerindeki özellikleri de uyumlamış.ama biz hala kendimizi aciz sanıyoruz.sen kendine gelip ben güçlüyüm değerliyim sahip olduğum gücü kullanmayı seçiyorum de bakalım ne oluyor.hatta bunu aynanın karşısında ayakların yere sağlam basarak yap,sonra bana gelişmeleri bildirirsen çok sevinirim.tamam mı güzelim.her sabah kalktığında aynaya gülümseyerek bak gözlerinin içine.sen kendini değerini reddettiğin için gelecek güzellikleri mucizeleri de kapatıyorsun kendine.negatif düşüncelerinle negatifleri çekiyorsun.değişimi seçiyorum diyerek olumlu pozitif düşüncelerinin süresini uzat.bak seni nasıl mucizeler bekliyor.güzelim sen bunları zaten biliyorsun ama birde ben hatırlatmak istedim.takipteyim haberin olsun.takıldığın yerde sor bitanem..dunk56

ismira 12-07-2009 08:46 AM

Alıntı:

asiyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470467)
ismira, bu mesajını okumadan tam 5 dakika 37 sn önce aynısını düşünüp telkin açmıştım. Dinliyordum. Siteye girdim ve mesajını okudum. Evet aynen dediğin gibi. En azından bu...
Şu anda tembel uyuşuk ve donuk olmasaydım resim yapardım. ve ders çalışırdım.

Hepinize teşekkür borçluyum. Sevgiler...

art56art56 Telkinlere devam edelim şimdilik. Bu konuda kararlılık iyidir. Üç beş gün dinleyip, azıcık pozitif hissedince bırakmanın yararı olmadığı tecrübelerle sabit. Forumdaki kullanım önerileri binlerce deneyimin sonucu, bu yüzden önerildiği şekilde kullanmak iyidir. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek var mı sence?

Aahh... resim yapmak!.. O ne güzel bir şey! Ben de resim yapmayı çok severim. Severim de bir türlü oturup yapmam. Her türlü malzemeyi alıp, dergilerimi de alıp bütün hazırlığımı yapıp, sonra da tek fırça atmadan kaldım.Bak aklıma getirdin şimdi. Resim kursuna gitmiştim bir ara. Aslına bakarsan o kadar güzel bir duyguydu ki resim yapmak. Sonsuzluğa yolculuk gibi hissederdim... Yaşamda hiç bir şeyin kesin olmadığı, hatanın hata değil yeninin bir unsuru olabileceği, rengin, şeklin, görüntünün, algının her an değişebileceği, olasılıkların sınırsız olduğu...vs. Ne güzeldi resim yaparken kendini kaptırıp gitmek! Çevrendeki seslerden kopmak, hatta sana seslenildiğinde bile duymayacak kadar o resmin içinde sonsuzluğa akıp gitmek...

Hay sen çok yaşa asiyah! İyi ki varsın, depreşti resim yapma arzum sayende. O muhteşem hazzı yeniden yaşamak!

Peki bunu nasıl yaparım? Kendime bunu nasıl sağlarım? (İlk olarak izninle bu bölümü kendi günlüğüme de kaydedeceğim ve planlama yapacağım)

Peki sen nasıl yaparsın?
Kendini senin için çok özel yeri olan, çok sevdiğin bir kişinin yerine koysan ve ona bir resim hediye etmek istesen, bu nasıl bir şey olurdu?
Sonra o resmi yapmaya başlasan, nasıl bir şey olurdu?..

asiyah 12-07-2009 10:20 AM

Alıntı:

sudem8 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470472)
bu gece niyet etcem Asiyahçam donukluktan ve tembellikten kurtulsun diye, iki noktalı 1________________2. sonra : arınma ...Ey yüce Rabbim, dışarıda Asiyah'ın mutsuzluğu,kendinden hoşnut olmayışı,telkinleri dinlemeyişi,hayata olumsuz bakışı,gençliği boşa giderişi olarak baş gösteren durumun karşılığı benim içimdedir bunun bilincindeyim.sorumluluğu alıyorum.lütfen beni affet ki içimdeki zararlı hatıralar sıfırlansın.teşekkür ederim.seni seviyorum.O0

Ya bu çok ilginç yaa. Kafam karıştı.- 0*.

asiyah 12-07-2009 10:30 AM

Alıntı:

sudem8 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470475)
hayatım bu sıkışma da güzel hiç olmazsa durumundan memnun değilsin değiştirmek için hiç bişey yapmasan da üzülüyorsun.bu da bir duygu gayret.durumundan memnun olup ses çıkarmadan devam edebilirsin.ama sen değişmek için içinde sahip olduğun gücü bulup çıkartmaya korkuyorsun.güç senin içinde.biz bu forumda ne yapıyoruz hepimiz zaten içimizde olan gücü ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.sonradan bulmuyoruz.Yaratan bu gücü bize vermiş.kendi isimlerindeki özellikleri de uyumlamış.ama biz hala kendimizi aciz sanıyoruz.sen kendine gelip ben güçlüyüm değerliyim sahip olduğum gücü kullanmayı seçiyorum de bakalım ne oluyor.hatta bunu aynanın karşısında ayakların yere sağlam basarak yap,sonra bana gelişmeleri bildirirsen çok sevinirim.tamam mı güzelim.her sabah kalktığında aynaya gülümseyerek bak gözlerinin içine.sen kendini değerini reddettiğin için gelecek güzellikleri mucizeleri de kapatıyorsun kendine.negatif düşüncelerinle negatifleri çekiyorsun.değişimi seçiyorum diyerek olumlu pozitif düşüncelerinin süresini uzat.bak seni nasıl mucizeler bekliyor.güzelim sen bunları zaten biliyorsun ama birde ben hatırlatmak istedim.takipteyim haberin olsun.takıldığın yerde sor bitanem..dunk56

Merhaba,

Uyanır uyanmaz mesajlarınızı okudum. Düşündüm biraz. Duşa girdim sonra. Hoplaya zıplaya buz gibi suyun altında arıttım bedenimi. Duştayken bi ses geldi odadan. Alarmı kurmuştum, duyabileyim diye de radyolu yapmıştım. ( Bu arada alarmdan bir saat önce uyandım :) ) Daha rahatsız edici olsun ki hemen uyanayım... neyse duştan çıktım radyoda şöyle bir şarkı :"elim kolum bağlandı çaresizim allahım...." eeeh hadi be sen de diyip kapattım radyoyu music45 Aynanın karşısına geçip "ben çok güçlüyüm, çok değerliyim. sahip olduğum bu gücü kullanmayı seçiyorum" dedim. sonra aynadaki yüzümde afallamış ifadeyi görünce "evet, seçiyorum" dedim. Bunu tekrarlıycam.

Ama kendimi çok yorgun hissediyorum.

asiyah 12-07-2009 10:41 AM

Alıntı:

ismira Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470481)
art56art56 Telkinlere devam edelim şimdilik. Bu konuda kararlılık iyidir. Üç beş gün dinleyip, azıcık pozitif hissedince bırakmanın yararı olmadığı tecrübelerle sabit. Forumdaki kullanım önerileri binlerce deneyimin sonucu, bu yüzden önerildiği şekilde kullanmak iyidir. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek var mı sence?

Aahh... resim yapmak!.. O ne güzel bir şey! Ben de resim yapmayı çok severim. Severim de bir türlü oturup yapmam. Her türlü malzemeyi alıp, dergilerimi de alıp bütün hazırlığımı yapıp, sonra da tek fırça atmadan kaldım.Bak aklıma getirdin şimdi. Resim kursuna gitmiştim bir ara. Aslına bakarsan o kadar güzel bir duyguydu ki resim yapmak. Sonsuzluğa yolculuk gibi hissederdim... Yaşamda hiç bir şeyin kesin olmadığı, hatanın hata değil yeninin bir unsuru olabileceği, rengin, şeklin, görüntünün, algının her an değişebileceği, olasılıkların sınırsız olduğu...vs. Ne güzeldi resim yaparken kendini kaptırıp gitmek! Çevrendeki seslerden kopmak, hatta sana seslenildiğinde bile duymayacak kadar o resmin içinde sonsuzluğa akıp gitmek...

Hay sen çok yaşa asiyah! İyi ki varsın, depreşti resim yapma arzum sayende. O muhteşem hazzı yeniden yaşamak!

Peki bunu nasıl yaparım? Kendime bunu nasıl sağlarım? (İlk olarak izninle bu bölümü kendi günlüğüme de kaydedeceğim ve planlama yapacağım)

Peki sen nasıl yaparsın?
Kendini senin için çok özel yeri olan, çok sevdiğin bir kişinin yerine koysan ve ona bir resim hediye etmek istesen, bu nasıl bir şey olurdu?
Sonra o resmi yapmaya başlasan, nasıl bir şey olurdu?..

Şimdilik telkinlere devam, tamam. üç beş gün dinliyip azıcık positiv oldum diye bırakmak yok. Kararlı ve istikrarlı ol. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok.

Resim :) evet... sevdiğime hediye edicek bir şey değil de daha çok, duygularımı tabloya hediye edebilecek resimler yapmayı tercih ederim. Çünkü şu anda resim yapacak olsam, tam bunu hissediyorum. Ben ağlayayım ama tabloda görünsün. Benim yüzümde görünmesin. Ya da ben üzüleyim orda görünsün. Ve bu şekilde hep mutlu olurum.

Biliyor musun? Ben bi'şeye inanıyorum. Eğer ben mutluysam etrafımdaki bitkiler soluyor. Bana ait olan bitkiler ama... Mesela geçen sene iki tane saksıda çiçeğim vardı. Çok seviyordum onları. Hala seviyorum. Bir ara çok üzüntülü ve stresli bir dönem geçirdim okulda. Ondan sonra her şeyi yoluna koymuştum. Yani çok mutluydum ve iki çiçeğim de kupkuru oldu.
Bir de sevgilim bana gül almıştı. Normalde çok tartışır, kavga ederiz. Ama o zamanlar çok mutluyduk. Ve gül simsiyah olmuştu. Geçenlerde de yine mutlu heyecanlı olduğum için fesleğenlerimin yaprakları tek tek döküldü. Kupkuru oldu :(
Yani, ben mutluyken benim sıkıntımı üzüntümü çiçekler topluyor ve onlar biriktiriyor kendinde. Ben ölecekken onlar ölüyor.
Tablo da böyle olsun istiyorum. Kötü duygularımı benim yerime o taşısın.

Rica ederim, lütfen. Benim günlüğüm senin günlüğün y789

sudem8 12-07-2009 11:28 AM

Alıntı:

asiyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470491)
Merhaba,

Uyanır uyanmaz mesajlarınızı okudum. Düşündüm biraz. Duşa girdim sonra. Hoplaya zıplaya buz gibi suyun altında arıttım bedenimi. Duştayken bi ses geldi odadan. Alarmı kurmuştum, duyabileyim diye de radyolu yapmıştım. ( Bu arada alarmdan bir saat önce uyandım :) ) Daha rahatsız edici olsun ki hemen uyanayım... neyse duştan çıktım radyoda şöyle bir şarkı :"elim kolum bağlandı çaresizim allahım...." eeeh hadi be sen de diyip kapattım radyoyu music45 Aynanın karşısına geçip "ben çok güçlüyüm, çok değerliyim. sahip olduğum bu gücü kullanmayı seçiyorum" dedim. sonra aynadaki yüzümde afallamış ifadeyi görünce "evet, seçiyorum" dedim. Bunu tekrarlıycam.

Ama kendimi çok yorgun hissediyorum.

çok sevindim yapacağını biliyordum.beni çok mutlu ettin..kendini mutlu eden işlerle ilgilen.ilk başlarda yorgnluk olur bitanem.ama hepsi inan geçecek.bilinçaltı iyileşmeni pek istemiyor direnç gösterir.hep bir içses eleştirir.o eski haliyle mutludur kendini güvende hisseder.

sudem8 12-07-2009 11:37 AM

Alıntı:

asiyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470493)
Şimdilik telkinlere devam, tamam. üç beş gün dinliyip azıcık positiv oldum diye bırakmak yok. Kararlı ve istikrarlı ol. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok.

Resim :) evet... sevdiğime hediye edicek bir şey değil de daha çok, duygularımı tabloya hediye edebilecek resimler yapmayı tercih ederim. Çünkü şu anda resim yapacak olsam, tam bunu hissediyorum. Ben ağlayayım ama tabloda görünsün. Benim yüzümde görünmesin. Ya da ben üzüleyim orda görünsün. Ve bu şekilde hep mutlu olurum.

Biliyor musun? Ben bi'şeye inanıyorum. Eğer ben mutluysam etrafımdaki bitkiler soluyor. Bana ait olan bitkiler ama... Mesela geçen sene iki tane saksıda çiçeğim vardı. Çok seviyordum onları. Hala seviyorum. Bir ara çok üzüntülü ve stresli bir dönem geçirdim okulda. Ondan sonra her şeyi yoluna koymuştum. Yani çok mutluydum ve iki çiçeğim de kupkuru oldu.
Bir de sevgilim bana gül almıştı. Normalde çok tartışır, kavga ederiz. Ama o zamanlar çok mutluyduk. Ve gül simsiyah olmuştu. Geçenlerde de yine mutlu heyecanlı olduğum için fesleğenlerimin yaprakları tek tek döküldü. Kupkuru oldu :(
Yani, ben mutluyken benim sıkıntımı üzüntümü çiçekler topluyor ve onlar biriktiriyor kendinde. Ben ölecekken onlar ölüyor.
Tablo da böyle olsun istiyorum. Kötü duygularımı benim yerime o taşısın.

Rica ederim, lütfen. Benim günlüğüm senin günlüğün y789

12389çicekleri solduran senin yanlış düşüncelerin neye inanırsan onu yaşarsın.sen mutlu olduğunda o çiçekler açıp canlandığını imgele onlara su verdiğini şarkılar söylediğini düşün.. konuş onlarla..senin daha önceki olumsuz hallerinden etkileniyorlardır.geçen benim bir arkadaşım çiçeğine kızmış açmıyor artık atacağım seni diye...güzel söz söyledim hegün anlamadı diyor.kızınca çiçek açmaya başlamış.seninde hayat dolu bir insan olduğun çiçekten anladım.birde olumsuzluklarını yansıtmasan çiçeğe.sen mutlu olduğunu alglayamıyordur zavallı çiçek solmaya başlarken sende birden iyileşiyorsundur.s45apk

asiyah 12-07-2009 11:59 AM

Alıntı:

sudem8 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470500)
çok sevindim yapacağını biliyordum.beni çok mutlu ettin..kendini mutlu eden işlerle ilgilen.ilk başlarda yorgnluk olur bitanem.ama hepsi inan geçecek.bilinçaltı iyileşmeni pek istemiyor direnç gösterir.hep bir içses eleştirir.o eski haliyle mutludur kendini güvende hisseder.

Aa çok teşekkür ederim. Seni mutlu ettiğim için şanslıyım.

yorgunluk o yüzden demek ki! Çok mantıklı. Ve içses sürekli beni eleştiriyor. Ne yaparsam yapayım. O içsesin kim olduğunu hala bulamadım ama sürekli duyuyorum onu. Her hareketimde beni eleştiriyor, terbiyesiz. O yüzden kendimi hep suçlu hissediyorum.

asiyah 12-07-2009 12:08 PM

Alıntı:

sudem8 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470504)
12389çicekleri solduran senin yanlış düşüncelerin neye inanırsan onu yaşarsın.sen mutlu olduğunda o çiçekler açıp canlandığını imgele onlara su verdiğini şarkılar söylediğini düşün.. konuş onlarla..senin daha önceki olumsuz hallerinden etkileniyorlardır.geçen benim bir arkadaşım çiçeğine kızmış açmıyor artık atacağım seni diye...güzel söz söyledim hegün anlamadı diyor.kızınca çiçek açmaya başlamış.seninde hayat dolu bir insan olduğun çiçekten anladım.birde olumsuzluklarını yansıtmasan çiçeğe.sen mutlu olduğunu alglayamıyordur zavallı çiçek solmaya başlarken sende birden iyileşiyorsundur.s45apk

Anlamadım. Yani çiçek benim olumsuz düşüncelerimi ben mutlu olana kadar ancak absorbe(böyle bir kelime var mı yoksa ben mi uydurdum?) ediyor, ben mutlu olmaya başladığımda da, aslında daha önce olumsuzluklarımdan etkilendiğinden olmasına rağmen ben onu mutluluğumdan mı sanıyorum?

sudem8 12-07-2009 07:18 PM

Alıntı:

asiyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470512)
Anlamadım. Yani çiçek benim olumsuz düşüncelerimi ben mutlu olana kadar ancak absorbe(böyle bir kelime var mı yoksa ben mi uydurdum?) ediyor, ben mutlu olmaya başladığımda da, aslında daha önce olumsuzluklarımdan etkilendiğinden olmasına rağmen ben onu mutluluğumdan mı sanıyorum?

evet güzelim senin olumsuzluklar uzun bir süreyi kapladığı için çiçek ne yapsın bir kerecik mutlu olduğunda hemen açamaz ki,undan sonra mutlu olduğunu çiçeğinin açtığını imgele.hatta çiçeğe her baktığında seni mutlu ettiğini düşün,için açılsın kalbin sevgiyle dolsun şükret.bakalım birde öyle dene...http://www.alemfrm.net/wp-content/up...06/papatya.jpg

asiyah 12-07-2009 09:33 PM

Alıntı:

sudem8 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470577)
evet güzelim senin olumsuzluklar uzun bir süreyi kapladığı için çiçek ne yapsın bir kerecik mutlu olduğunda hemen açamaz ki,undan sonra mutlu olduğunu çiçeğinin açtığını imgele.hatta çiçeğe her baktığında seni mutlu ettiğini düşün,için açılsın kalbin sevgiyle dolsun şükret.bakalım birde öyle dene...http://www.alemfrm.net/wp-content/up...06/papatya.jpg

Hmm, anladım. Tamam bu söyledikleriniz hep aklımda olacak. Ya çok tatlısın ya sudem abla. Seni çok seviyorum.

asiyah 12-07-2009 09:36 PM

Bugün arkadaşım ve ailesiyle pikniğe gittik. Çok eğlenceli geçti. Uzun zamandır böyle sosyal bir gün geçirmemiştim. Yani düğüne filan gittim geçen aylarda ama kendimi hiç orda hissetmeden orda bulundum. Bugün öyle değildi. Tam anlamıyla olduğum yerdeydim ve geçen zamanın keyfini çıkardım.

sudem8 12-07-2009 09:39 PM

sen daha tatlısın ben de seni çok seviyorum.Zero limit kitabı varya hani biz hoop arın diyoruz işte o teknik.sana linki verdim incelersin.

asiyah 12-07-2009 09:56 PM

Ha tamam ben o kitabı alayım o zaman. Burda pek anlamadım.

asiyah 13-07-2009 01:06 AM

Şöyle telkinleri adamakıllı düzenli bir şekilde dinlemek istiyorum. tarihleri ile yazıcam şimdi.

Ego (Güven) Güçlendirici
12 Temmuz 2009: 10 Saat

asiyah 13-07-2009 03:52 AM

Bacaklarım dayanılmaz bir şekilde ağrıyor. Telkinlerin etkisi...

asiyah 13-07-2009 04:23 AM

Kon kon kelebek
Yaldızlı böcek
Al işte sana
Bir gonca çiçek

Yaz kış geçecek
Ömrün bitecek
Al işte sana
Bir gonca çiçek

zivzy 13-07-2009 11:29 AM

asiyah öncelikle günlüğün hayırlı olsun...!

Baştan sona okudum günlüğünü, özellikle ilk başta sıraladığın sorunlar beni, senin günlüğünü okumaya itti.. Uzun zamandır forumdayım ancak yazı paylaşımlarından bulunmadan şimdilik sadece takip etmekle yetiniyorum yazıları.. Senin günlüğüne yazmaya karar verdim.. Müsadenle:)

Kendinle ilgili sıraladığın 10 maddelik yapamadığın şeyleri okuyunca, heralde ileride bunların hepsini yapmıştır diye düşündüm ve son sayfaya kadar günlüğünün her karesini incelemeye koyuldum..

Senin iyiliğin açısından izin verirsen seninle ilgili bir takım değerlendirmeler yapmak istiyorum

1.si o yazdığın 10 maddelik değişim çizelgesini uygulamaya geçmeliydin ki hala geçebilirsin.. Ya da geçtiysen bile somut olarak değişiminin nasıl olduğunu günlüğünde belirtmemişsin.. Bununla ilgili her an düşünerek, bu 10 küsür özelliğimden, yapamadığım şeylerden nasıl kurtulabilirim..? Bunları olumlu hale getirmeyi nasıl becerebilirim? Bunu tek tekte yazabilirsin bence.. örnek olarak: ders çalışamıyorum.... ne yapmalıyım diye kendine sor? cevap: ders çalışmaya bugünden başlıyorum.. ilk olarak bilgisayarı kapatıp masamın başına geçiyorum. kitabı açıp 1 saat şu konuya çalışıyorum. Sonrasında kendime ödül olarak kocaman bir yaş pasta ikram ediyorum gibi.. Kendini de ödüllendirmelisin diye düşünüyorum.. Yani o yazdığın 10-15 maddeyi tek tek irdelemen yapabilmen açısından faydalı olacaktır diye düşünüyorum..

2.si sendeki sorun ki bu sorun bende de var.. Erteleme hastalığı.. Anladığım kadarıyla bazı şeyleri yapmaya üşenmissin.. Bende öyleyim erteliyoruz. Halbuki ertelemesek çok daha mutlu olacağız çok işler yapacağız, başaracağız.. O yüzden İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav.) bizi 14 asır önceden uyarmıştır ertelemeyin diye uyarmıştır:"Erteleyen helak olmuştur". Parolamız şimdi yapmak olmalı.. Birşey mi yapılacak şimdi.. Ders mi çalışılacak şimdi.. Bi yazı mı okunacak şimdi.. Bununla ilgili özveri de bulunulmalı.. Ertelememeye özen gösterilmeli.. Ama hala bende erteleme hastalığında tam olarak vazgeçemedim.. Bununla ilgili "ertelemeyi bırak telkinin" dinliyorum 10-15 gündür.. Sana da tavsiye ederim..

3. olarak ta ben senin olumsuz duygu ve düşünceleri atlatacağını düşünüyorum.. Sen aslında olayı kafada bitiriyorsun.. tamam yapacağım diyorsan.. iş yapmaya gelince tıkanıyorsun sanki..

Hep şöyle düşünmüşümdür olumsuz durumlarla karşılaştığım zaman: "Tamam bu olumsuz bir durum olabilir.. Ama ben çok iyileştim. Kendimi çok geliştirmeye çalıştım ve inanıyorum ki herşey ileride daha güzel olacak"

Hayatın bir parolası da "herşeyin bir eşref saati vardır. Zamanı gelince.. Saati dolunca o gerçekleşir." Sendeki değişiminde bir eşref saati var diye düşünüyorum. Sabırla mücadele edip, yapacaklarını yapmak için uygulamaya geçersen daha iyi bir birey olacağın yönünde şüphem yok.. Şimdilik bu kadar yazıyorum.. Yine yazmaya çalışırım. İnşallah yanlış birşey söylememiş.. Yanlış bir değerlendirmede bulunmamışımdır.

Hakkında hayırlısı olsun..
Selamlarla.. :)

asiyah 13-07-2009 01:26 PM

zivzy merhaba hoşgeldin.

Yazdıkların yorumların ve önerilerin için çok teşekkür ederim. Maalesef o kadar tembel ve erteleyici bir insanım ki gelişme gösteremiyorum. Maddelerimi tekrar gözden geçiricem ve değerlendiricem şimdi.

İlk mesajı yazdıktan sonra bir ara telkinleri bırakmıştım. O yüzden pasif bir duruma geçtim yine. Bir de bir iki zımbırtı olay yaşadım onlar da beni allak bullak etti. Ama iki gündür telkinleri düzenli dinliyorum. Hem ego güçlendirici beni daha cesur ve girişken kılıyor. Daha aktif oluyorum ve daha olumlu düşünüyorum iki gündür.

Olumsuz... bu kelimeyi çıkarıyorum hayatımdan. Biri sorarsa ne demek olduğunu bilmiyorum diycem.

:) ÇOK teşekkür ederim tekrar.

asiyah 13-07-2009 01:43 PM

1- 9 kilo fazlam var.
Şimdilik 2 kilo verdim. Ama spor yapmıyorum hala.
2- Ders çalışmıyorum.
Ders konusunda hala tembelim. Aslında kendime çok güvendiğim için çalışmıyorum. Vakit bol. Çalışacak konu da az. Erteliyorum o yüzden sürekli. Yaparım ben bunu diyip geçiyorum sürekli.
3- Kimseyle görüşmüyorum.
Hayır bu mesajdan sonra birçok arkadaşımla görüştüm. Eğlendim, sohbet ettim. Hala görüşüyorum arada bir.
4- Anne-babama saygısız davranıyorum
Bu konuda daha dikkatliyim. Annemle babama kibar davranıyorum. Değişik jestler yapıyorum. Mesela ikisinin doğumgünü aynı ayda temmuzda yani. İkisine de sürpriz doğumgünü pastası hazırladım.
5- Aksi, aşağılayıcı bir tarzım var.
Bundan yavaş yavaş kurtulmaya başlıyorum. Genel olarak iyiyim ama hala arada bir vuruyor.
6- Arkadaşlarıma birer böceklermiş gibi davranıyorum ve onları tersliyorum.
Kırdığım, üzdüğüm arkadaşlarımdan özür diledim ve gönlünü aldım. Hatta geçenlerde bir arkadaşım sebepsiz yere bana hakaret etti. Ben cevap vermedim. Sinirliydi herhalde. Daha sonra siniri geçince yaptığının farkına varır diye - yani benim olduğum gibi.
7- Düzensiz besleniyorum.
Hayır, çok dikkatliyim şimdi. Kahve içmiyorum mesela, yeşil çay içiyorum. Fast-food yemiyorum. Yediğim zaman midem bulanıyor. Bu da telkinlerin etkisi. Elimden geldiğince sağlıklı/doğal şeyler seçiyorum. Hazır meyve sularından içerdim ama zor durumda kalmadıkça (birileri ikram etmedikçe) içmiyorum.
8- Dağınık ve savrukum.
Evet, hala öyleyim.
9- Sevgilimi yerden yere vurup aşağılıyorum. Onu kırıyorum ve ona çok kötü davranıyorum. Ona önem vermiyorum.
Hiç de bile! Gayet uysal ve ılımlı davranıyorum artık. Melek gibiyim.
10- Kitap okumuyorum.
Okuyorum. Yeni başladım, dün.
11- Bisiklet sürmüyorum.
Bunu boşver. Hala sürmüyorum ama hava çok sıcak olduğundan.
12- Kardeşlerimi önemsemiyorum.
Son bir hafta boyunca internetten araştırdığım birçok şeyin kardeşlerimin iyiliği için araştırdığımı fark ettim. Ve bu beni en çok mutlu eden şeylerden biri oldu.
13- Dua etmiyorum.
Bu biraz zorluyor beni.
14- Şükretmiyorum.
Bu da.
15- Gururlu davranıyorum.
Neee? Gurur mu? Yok öyle bir şey! Bundan kurtulduğuma eminim.
16- Yapmam gerekenleri sürekli erteliyorum.
Doğru sözün üstüne söze ne hacet! :D

zivzy 13-07-2009 02:30 PM

Ben teşk.ederim :)

Günlüğe başladığından bugüne kadar olumlu gelişmeler kat ettiğin şüphesiz.. Bu çok sevindirici ve güzel bir gelişme.. Her geçen gün daha iyi olmuşsun.. Bu da demek oluyor ki daha da iyi olacaksın.. İnşallah :)

Yalnız benim asıl demeye çalıştığım nokta.. Çözüm odaklı bir gelişme anlayışı takip etmen.. Dağınık ve savurganım demişsin.. Güzel sorununun farkındasın.. Burda bence yapman gereken şey.. dağınık ve savurgan olmamı nasıl engelleyebilirim.. Neler yapabilirim bu şekilde zihin muhasebesi yapıp eyleme geçmen gerektiğini düşünüyorum.. Mesela kendi kendine karar alıp şöyle bir eylem modeli izleyebilirsin. Atıyorum: "İlk iş olarak dağınık olan odama topluyorum. Bundan sonra çıkardığım kıyafetlerimi düzenli olarak askıma asacağım.. Bütün eşyalarını yerlerine koyacağım.. Böyle düşündün mü önce kafada olayı bitiriyorsun.. Sonra da eyleme geçmek.. Nefes alıp verirken her an savurgan olmayacağım.. düzensiz olmayacağım diye düşüneceğinden yani bunu önce kafada hallettiğinden bir bakacaksın ki gerçekten aldığın karardan ötürü savurgan ve dağınık değilsin. Bütün sorunlarını yazıp hepsini bir aşamada yapamazsın belki.. Bi günde hepsi olmayabilir.. Bünye kaldırmayabilir.. Ama parçalara bölebilirsin.. Belki bugün sadece dağınık ve savurgan olmamaya gayret gösterebilirsin.. Bunu başarmaya çalışabilirsin.. Yani özet olarak demek istediğim sorunlar belli, bunları düzeltmek için alternatif çözümler belirlemen ve sorunların üstesine gitmen.. Belki sen diyeceksin ki ben tembelim, erteliyorum. yazsam bile yapamam.. Böyle düşünmemen lazım.. Yaptğın işi zevkli hale getirmelisin. Senin için dağınık ve savurgan olmamak bir zorunluluk değil gereksinim olmalı.. Bunu zevkle yaptıkça.. Düzenli oldukça daha keyifli olacaksın diye düşünüyorum..

Gerçekten samimi olarak söylüyorum.. Kendinle ilgili çok yollar katetmişsin ve inanıyorum ki daha da güzel olacak herşey.. Emek olmadan yemek olmuyor. Zahmetsiz rahmet gelmiyor.. Azıcık gayret.. Azıcık mücadele..

Bu arada sen liste yaptın ya sorunlarla alakalı bende kendime böyle bir liste yapıp eyleme geçmeyi düşünüyorum.. Sana o kadar anlatıyorum.. söylüyorum.. bakalım ben yapacak mıyım demi:) söylemesi kolay :)

Bana ışık olduğun içinde ayrıca teşk.ederim..
Herşey gönlünce olsun :)

Daha güzel haberlerini bekliyorum.. Günlüğünü takipteyim.

asiyah 13-07-2009 09:19 PM

Evet, eşref saatim gelsin ya da gelmesin daha iyi olucam. Bu çok önemli benim için. Gereksinim yani. Odayı düzenlemek gibi bir gereksinim.

Dağınıklık konusunda aslında bu hoşuma gitmiyor değil. Benim için sorun değil dağınıklık, annem için sorun sadece. Çünkü o dağınıklığın içinde bir düzenim var zaten. Yani benim düzenim dağınıklık. Sürekli kullandığım şeyler gözümün önünde olunca daha rahat ediyorum. Hepsinin yerini de biliyorum. Ben düzeni olmayan bir insanım dışarıdan. Ama benim düzenim de düzensizlik. Anlatabildim mi? Eşyalarımın bir kısmı kutularda, hemen başka bir yere gitmeye hazırlar. Çünkü hep yer değiştiriyorum. Acaba bunları söyleyerek kendimi mi savunuyorum? Salaş olsun istiyorum, daha samimi geliyor bana. Daha bir yaşanmışlık katıyor eşyalara. Sıcaklık hissediyorum.

Sorunlarıma çözüm odaklı yaklaşmaya çalışıyorum dediğin gibi. Bir sorun var ama sorunun ne olduğunu bulamıyorum. Onu bulduğum zaman da değişiyorum zaten. Sorunlarımın çoğu da tembellikten kaynaklanıyor. Diğeri de kendime olan güvensizlikten. Mesela kilo veriyorum şu anda. Ama zayıfladığımı fark edince korkuya kapıldım. Neden kiloluymuşum meğer? Çünkü korunma ihtiyacı duyuyormuşum. Zayıflayınca da bir an kendimi ilaç içmem gerekiyor gibi hissettim. Çünkü eksik, güvensiz hissettim kendimi.
Bunları da değiştirmek için önce daha aktif hale gelmem ve kendime daha çok güvenmem gerekiyor. "yazsam bile yapamam"ları kabul etmiyorum. Farkında olmadan kabul etsem bile, eğer kendimi o halde bulmuşsam zorluyorum. Çünkü bunun altına sığınıp tembelliğe devam etmek istemiyorum. Böyle söylüyorum ama yapamazsam da kendime kızarım.

Bir de mesela ben değişim gösterdiğimin farkına o maddelerin açıklamasının olduğu mesajda vardım. Burnumun dibini göremiyorum. Aslında kendimi o kadar çok eleştiriyorum ki yaptığım düzgün bir şey olsa bile onda küçücük detayları kötü diye gösteriyorum. Kendimi asla takdir edemiyorum. Neden böyle yaptığımı bilmiyorum. Yazı yazıyorum (şiir, nesir). Bir sürü yazıyı attım kötü olmuş bu diye.

Kafam karıştı.

asiyah 13-07-2009 10:51 PM

Aynanın karşısına geçip "Ben çok güçlüyüm ve çok özelim. Ve bu gücümü kullanmayı seçiyorum." dedim. Sonra da "Saçların çok güzel olmuş" dedim :D

asiyah 13-07-2009 10:53 PM

Ego (Güven) Güçlendirici
12 Temmuz 2009: 10 Saat
13 Temmuz 2009: 11 Saat

sudem8 14-07-2009 01:01 AM

ark5Asiyahçım birkez daha hatırlatmak istiyorum Şanal günselinin Kuantum Kur'an ı mutlaka okumanı tavsiye ederim.diğer kitaplarını da..96kl.arınmayı da dediğim gibi yaparsın...tamam mı bitanem..kiss3

asiyah 14-07-2009 01:47 AM

Evet tamam tabii ki. Çok teşekkür ediyorum :)

sudem8 14-07-2009 02:01 AM

Alıntı:

asiyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470711)
Aynanın karşısına geçip "Ben çok güçlüyüm ve çok özelim. Ve bu gücümü kullanmayı seçiyorum." dedim. Sonra da "Saçların çok güzel olmuş" dedim :D

art56art56 çok güzel sabahları yüzünü yıkayıp aynaya baktığın zaman 98569gözbebeklerine iyi bak Allahın nuru ışığı gözbebeğinde gizliymiş.onu görmeye çalış.kendimi olduğum gibi kabul ediyorum onaylıyorum 21 gün devam et olur mu güzelimhpm2

asiyah 14-07-2009 02:36 PM

aa yazdıklarım gitmemiş.

hayatimdegisti 14-07-2009 02:55 PM

Alıntı:

asiyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470780)
aa yazdıklarım gitmemiş.

Sitemiz başka bir server'a taşındı...Eski server'da ki site ise silinmedi.Şu an 2 adet hayatimdegisti var.Siz muhtemelen ona yazdınız.
Modeminizi kapayınca yada bir süre geçip dns ler oturunca ise yeni versiyona geldiniz.actionsmile

asiyah 14-07-2009 04:20 PM

Hmm anladım teşekkür ederim.

asiyah 14-07-2009 04:59 PM

Bugün dışarı çıktım. Çok az yağmur çiseliyordu. Aldırmadım. Postaneye ve markete gittim. Dönüşte yağmur birden hızlandı. Şakır şakır yağmaya başladı yine aldırmadım. Yolumu uzattım. Yolda birkaç tanıdıkla karşılaştım, bana, gel yağmurun durmasını bekleyelim, dedi. Ben de, acelem var, dedim. Yalan söyledim yani. Amacım yağmurda balık gibi ıslanmaktı. Islandım da. Peki şimdi neden boğazım ağrıyor ki?

asiyah 14-07-2009 08:43 PM

Evdeki peluş ayı ve uğur böceğini, iki kardeş gibi yan yana oturtup birinin kolunu diğerinin omzuna atıp oluşan manzarayı gülümseyerek, sevgi dolu izlemem telkinlerin etkisi mi?

suzzy 14-07-2009 09:13 PM

Alıntı:

asiyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470844)
Evdeki peluş ayı ve uğur böceğini, iki kardeş gibi yan yana oturtup birinin kolunu diğerinin omzuna atıp oluşan manzarayı gülümseyerek, sevgi dolu izlemem telkinlerin etkisi mi?

girlhaha ilahi asiyah...akşam akşam güldürdün beni...(çok cici görünüyorlardır eminim..)y789

bence devam et...music45 bu iyiye gittiğini gösteriyor...şirin gelişimlerinin devamını bekliyoruz...super

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:02 PM.