![]() |
Cevap: Mesut'un Günlüğü Çok teşekkürler deniyecem hem de kararlı bir şekilde... |
Cevap: Mesut'un Günlüğü Dünden beri çok yağmur yağdı günlüğüm.Bakkala gidiyim dedim.Zor girdim her taraf su dolmuş.Bazı evlere su basmış.Suyu boşaltmakla uğraşıyorlardı.Bazıları evi boşalttı.Üzüldüm doğrusu.Sitem ediyorlardı belediye ye.ve bakkaldan eve geldiğimde hertaraf daha su doldu.Mecbur pantolumu katlayıp suyun içinden geçmek zorunda kaldım.Espiriler hava da uçuştu.Sandalın nerde.Her eve şişme bot lazım.Olta takımım nerde filan :)) yağmur devam ediyordu en son.Allah yardımcıları olsun.güzel bigündü diyebilirim.Ablamlar gelmişti.Ev cümbüştü.Yeğenimin babama dün 10 lira verip bunla borcunu kapatırsın demesi bizi güldürdü hemde şaşırttı.saf ve temizliğin simgesi çocuklar :)) bugün gittiler.Yerleri çok belli olacak.Hayat devam ediyor.Yüreğimize umutlar ekmiş yeşermesini bekliyorum :)) Hayat güzel bee... |
Cevap: Mesut'un Günlüğü üşenme/erteleme/vazgeçme etiketindeki yazımı arzu edersen gözden geçir. Mesut kardeşim. Belki de okumuşsundur. Ancak kısaca şunu belirteyim, Dünyanın en güzel düşüncesi de olsa uygulamadıktan sonra, hiç bir değeri yoktur.http://www.habeeb.com/images/funny.p...funny_0050.jpg |
Cevap: Mesut'un Günlüğü okudum düşündüm uygulamaya çalışıyorum.Biliyorsun biranda bazı alışkanlıkları değiştirmek kolay değil.Uğraşıyorum.Tekrardan çok teşekkürler :) |
Cevap: Mesut'un Günlüğü Düşünceler içindeyim.Bir seneden fazla oldu bu siteye üye olalı.Hem kendi günlüğüme hem başkalarının günlüğüne baktığımda ortak nokta düşüncelerimizin değişken olması.Aslında bu insanların ortak özelliği :))Birgün yazıyoruz çok iyiyim tamam artık böyle davranacağım.Daha kaç gün geçemeden tekrar baştayız.Yine olumsuz düşünceler içindeyiz.Alışkanlıklara kolay dönülüyor.Biz olumsuz yaşamayı adet haline getirmişiz.Yapılacak tek şey düşüncelerimizi daha olumluya çevirmek.Aynı düşünce sistemi bizi yıllarca mutsuz ettiyse aynı düşünce sistemi bizi mutsuz etmeye devam edecek.Ondan düşüncelerimizi değiştirmek en güzel yol.Telkinlerin amacı da bu zaten.Sanırsam hayatı ne kadar basit görürsek yaşam o kadar güzel olacak.Herşey kendini sevmekle başlıyor.Kendini seven hatalarına sevgiyle yaklaşandır.Kendini küçük düşürmeyendir.Kendimi hayatı seviyorum :)) |
Cevap: Mesut'un Günlüğü 20.05.2010 Sabah annemin sesiyle uyandım.Mesut kalk kahvaltı hazır.İşe geç kalacan.Canım anneceğim her sabah erkenden kalkar,kahvaltıyı hazırlar.Bir kaç dakika yatakta uyku keyfi yaptıktan sonra uyandım.Kahvaltımı yaptım.Sonra işe gittim.Sorumluluklarımı yerine getirdikten sonra arta kalna zamanla biraz Kpss çalıştım.Yeni bir kitaba başladım.Adam Fawer Empati kitabı.İlginç bir kitaba benziyor.Defterim var ona bişeyler karaladım.Yine kendime öğütler verdim.Böyle yazınca rahatlıyorum.Sanki iki ben var.Biri içimde sürekli bana şöyle davran böyle davran diyen biri.Diğeri tembelliğe alışmış,üzülmeye alışmış,yanlışlar yapan biri.Zaman geçmeye başladı.Biraz da nete takıldım.Derken zaman geçti.Eve doğru yürürken hayatı hissetmeye çalıştım.Geçen arabalara baktım.İnsanlara baktım.Hayat devam ediyordu tüm hızıyla.Bizim bakkala gittim.Çocuklar oyun oynuyordu.Bi ara bende katıldım onlara.Top oynadık.Ali diye biri var.Sen polis olsana dedi.Niye dedim.Arka sokaklarda mesut komiser var ya :) güldüm.O polis diye bende mi polis olacam dedim.Derken bakkaldan çıktım.Sahile gittim.Yürümek bana iyi geliyor.Yürürken hep düşüncelere dalıyorum.Sevgilileri görünce kıskanmıyor değilim.Ama onlara bakınca sevgiyi görüyorum.Mutlu oluyorum.Sevginin ne kadar güzel bişey olduğunu düşünüyorum.Sabret diyorum oda olur diyorum.Yüremeye devam ediyorum.Evdeyim şimdi.Ve akşam oluyor.Uyku zamanı.Yarın iş var :)) |
Cevap: Mesut'un Günlüğü Sahilemi gitsem dedim.yalnız yüremeye o kadar alıştım ki.Yürümek bana iyi geliyor.Yürürken hep düşüncelere dalıyorum.Sevgilileri görünce kıskanmıyor değilim.Bir türlü sevgisini yaşamayan biri olarak hayatında biri olmasını istiyorsan eğer sözlerine dikkat etmelisin çünkü gerçekleşiyor.her şeyin gönlünce güzel olması dileğiyley789 |
Cevap: Mesut'un Günlüğü Teşekkür ederim uyardığın için :)) Düzenledim :)) |
Cevap: Mesut'un Günlüğü Monotonluğu yaşıyoruz.Anlıyordum ki biz robotlaşmışız.Cümlelerimiz bile aynı.Tekrarlıyoruz hayatı.Sabah kalkışlarımız,kahvaltı yapışımız,aynı yollardan yürümemiz.Düşüncelerimiz nerdeyse hep aynı.Bilinçaltımıza yüklenmiş.O bizi yönetiyor.Yeri geliyor bilinçaltımız yüklediği olumsuzlukları çeşitli olaylarda yüzeye çıkarıyor.Üzülüyoruz.Güzel şeyleri o kadar az yaşıyoruz ki.Hayattan ondan şikayet ediyoruz hep.Değişik yerlere gitmek üşendiriyor bizi.Farklı yerlerde yemek yemek üşendiriyor bizi.Sevdiklerimizle daha çok vakit geçirmek üşendiriyor bizi.Çoğumuzun yaşadığı hayat erkekler için iş ev yemek kahve ev yat iş ev yemek kahve ....Bayanlar için eğer çalışmıyorsa ev işi yemek yapma misafirlik yemek yapma akşam sabah oldu tekrar aynı şeyler.Şunu soracam gerçekten hayatı biz mi yaşıyoruz hayat mı bizi yaşıyor.Çoğumuz monotonluğa gömülmüş hiçbişeyin farkında olmadan yaşayıp gidiyoruz işte.Hayatın değerini bilmeden...Ben hayatı yaşamayı seçiyorum. |
Cevap: Mesut'un Günlüğü Seçimler... Herşey seçimlerimizden ibaret. Ve tabii ki seçtiğini uygulayabilmekte marifet. |
Cevap: Mesut'un Günlüğü En zoru belki o.Nasıl yaşayacağını bilirsin.Nasıl yaaşrsan mutlu olacağını bilirsin.Neleri aklından çıkarsan mutlu olacağını bilirsin.Olaylara karşı nasıl bakarsam hayata karşı daha güçlü olurum bilirsin.Ama zor olan uygulamak.Alışkanlıkların zincirini kırmak gerekiyor... |
Cevap: Mesut'un Günlüğü Sabah erkenden kalktım.İşe gitmeden önce yürüyüm dedim.Bir yandan da kulaklıkla nilgünün mutluluk bir seçimdir mp3 ünü dinledim.İyi geldi valla.Bugün herzaman ki gibi çok güzelsin hayat.Ben mutlu birgün seçiyorum :D |
Cevap: Mesut'un Günlüğü Teşekkürler arkadışım :D |
Cevap: Mesut'un Günlüğü Bizi asıl büyüten şey sevgidir.Para hırsıymış,çıkar için yalan atmakmış vs o duygular bizi hiçliğe götürür.Çok güzel bir söz ve hikaye paylaşacağım... Şerefle bitirilmesi gereken en asil görevdir hayat... bir lokma ekmek için şerefini çiğnetmeye; bir anlık eğlence için servetini tüketmeye, bir zamanlık mevkii için el ayak öpmeye, insanları ezip geçmeye, günlük menfaatler için,onurunu terk etmeye, bir kısım insanlara kızıp tüm insanlara düşman olmaya değmez hayat.... Bir gün genç bir kadın evine dönerken kapının önündeki bahçesinde üç tane yaşlı adamın oturduğunu görüyor: - Hoş geldiniz. Dedeler alıyor selamını. Kadın içeriye davet ediyor: - İçeriye buyurmaz mısınız? - Sağ olasın, kocan gelsin ondan sonra gelelim. Kadın meraklanıyor ama bir şey de sormadan içeriye giriyor. Yarım saat sonra kadının kocası, küçük kızlarını okuldan almış olarak eve geliyor. Bakıyor ki bahçede üç dede muhabbet ediyor. Merakla selamlıyor. - Hoş geldiniz. Buyurmaz mısınız? Dedeler selamı aldıktan sonra sırayla konuşmaya başlıyor: - Ben Para’yım. - Ben Başarı’yım. - Ben Sevgi’yim. Adam durumu anlamaya çalışırken bir dede diyor ki: - Hangimizi isterseniz içeriye o girecek. Adam çok şaşırıyor ve şöyle diyor: - Eşime de danışmam gerekiyor. - Elbette danışabilirsiniz. Adam kızıyla birlikte içeriye giriyor ve karısına soruyor. - Dışarıda üç dede var. Birisinin adı para, diğerinin adı başarı, bir diğerinin adı da sevgiymiş. Hangisini seçersek eve o gelecekmiş. Hangisini istersin? Yokluktan, yoksulluktan bunalmış olan kadın hemen cevap veriyor: - Para Dede gelsin. Adam karşı çıkıyor: - Ben artık bir şeyler başarmak istiyorum. Başarı Dede’yi alalım içeriye. Küçük kız usulca diyor ki: - Benim için Sevgi Dede’yi alın içeriye. Anne baba şaşırıyor kızın bunu söylemesine: - Biz seni sevmiyor muyuz? - Biliyorum, seviyorsunuz, hem de çok seviyorsunuz. Ama ne olursa olsun benim için Sevgi Dede’yi alın içeriye. Adam çaresiz bir ifadeyle eşine dönüp şöyle diyor: - O zaman Sevgi Dede’yi davet edelim. Kadın da onaylıyor ve adam dışarıya çıkıyor. - Ben Başarı Dede’yi istedim, eşim Para Dede’yi, fakat kızımız Sevgi Dede’yi istedi. Bu yüzden biz Sevgi Dede’yi istiyoruz. Sevgi Dede ayağa kalkıyor, içeriye girerken arkasından Başarı Dede, en arkadan da Para Dede geliyor. Adam şaşırarak soruyor: - Fakat biz sadece Sevgi Dede’yi istemiştik ve sadece birinizin gireceğini söylemiştiniz. Neden hepiniz birden geliyorsunuz şimdi? Başarı Dede cevap veriyor: - Sevginin olduğu yerde biz Başarı ve Para da oluruz. Yalnız başarı istersen Para’yı da beraberimde getiririm…yalnızca Para’yı istersen o yalnız gelir. |
Cevap: Mesut'un Günlüğü Alıntı:
|
Cevap: Mesut'un Günlüğü :)) olsun arada burda da paylaşıyım.Teşekkürler yorumlarınız için :)) |
|
|
|
Cevap: Mesut'un Günlüğü Merhaba Mesut.Bayadır görüşmüyoruz.Ama ben seni hep seyrediyorum.Biliyorum bu aralar biraz ikilimdesin.Hayatın ne kadar bozulduğunu gördükçe kötü oluyorsun.İlla ki iyiler de var bu hayatta.Zaten onlarda olmazsa hayatın bir anlamı olmazdı.İyilik dürüstlük erdem olmuş.Ne tuhaf değil mi Mesut.Aslında zorunluluk olması gerekirken.Artık insanlara önyargıyla yaklaşıyoruz.Sebep geçmişte yaşadığımız kötü tecrübeler.Öyle bir dünya da yaşıyoruz ki Mesut insanları kandırıyorlar.Duygularıyla oynuyorlar.Çıkarlar için yalan atıyorlar.Ben mutlu oluyimde diğerleri ne olursa olsun modundalar.Şu kesin ki kendine ne yakıştıyorsan o hayatı yaşıyorsun.Sen yine doğrularını yaşa Mesut.Hayat kirlense de temiz kalmak en büyük erdem.Belki şimdiye kadar hep kaybettin.Sevdin sevdiğin insan çok basit nedenden ayrıldı.Bir baktın ondan faydalanmaya çalışan biriyle çıkıyor.Sevgiye dair inançların sarsıldı.Sevgi yürekten gelmedikçe sevgi değildir.insanlara güvendin kaç kez sana yalan atıldı.Senin anlamadığını düşündüler.Sessizsin ya dalga geçmeye çalıştılar.İnsanoğlu işte.Sen sen olduğun için mutlu ol.Başkasına yalalık yapmadın.Kimseyi kimseden üstün görmedin.Sen sadece içindeki doğruları yaşadın.Ondan Mesut oldun.Kendine iyi Mesut.Ve çok düşünme.Hayat sana da birgün gülecektir.herşey istediğimiz gibi olsa yaşamanın bir anlamı olmazdı.Bunları yaşaman gerekiyordu.İnsanların nankör olduğu bilem gerekiyordu.Ancak böyle güçlenebilirdin.Sevgiyle kal :)) |
|
Cevap: Mesut'un Günlüğü ewet bu yontem dahaa ıı cunku yuzlesıyosun kendınlee bı gun gecmısı tamamen sıfırlayıp gelecege cok daha ıı bakabıleceksınn..suan bıle o kadar ıı ılerlemıssınkı ..tebrık ederımm :) ewet erdemlı olmak yada olmaya calısmakk bılee cok cok buyuk bırr hedeff |
|
Cevap: Mesut'un Günlüğü 21 gün niyet çalışması(yazdıklarım kurgudur sadece içimdeki yanlış düşünceleri değiştirip aşkı kendime çekmeye çalışıyorum) Aşk olumlaması 1.Gün Sevgilimi evine bıraktım.Yanından uzaklaşırken arkama döndüm o da uzaklaşıyordu birden o da döndü birbirimize gülen gözlerle,tatlı bir tebessümle baktık.Tekrar yürümeye başladım.Uzaklaştığım halde yüzümdeki tatlı tebessüm kaybolmamıştı.İçimde mutluluk kelebekleri uçuşuyordu hissedebiliyordum.Aşk bu olsa gerekti.Bir çocuk gibi saf ve temiz duygularla sevgiyi hissetmek.İlk tanıştığımız gün aklıma geldi.Oysa ki artık aşık olacağımı düşünmüyordum.Ama çıkageldi.Kalbimin kapısını ardına kadar açtı.İçini sevgiyle doldurdu.Ben onu nasıl sevdimse oda beni öle sevdi.Sevgimiz ilk gün ki gibi.Fırından çıkan ekmek gibi taptaze mis gibi kokuyor :) Beklentisiz sevdik biribrimizi ipi sevgiye verdik o bizi yönlendirdi.O zaman anladım ki aşk saf duygularla ruhu sevgi ile doldurmaktı.Yüreğini görebiliyordum ve içimden aşkıma yüreğim seni çok sevdi iyi ki varsın diyerek arkamda mutluluk kırıntıları bırakarak yürümeye devam ettim… |
Cevap: Mesut'un Günlüğü 2.Gün Aşk aslında özüne dönmekmiş.Yıllarca içimdeki beni engellemişim.Ertelemişim hayatı.Ama sevdiğim insan hayatıma girince,kendi özüme döndükçe hayat hayat oldu.Herşey bir başka güzel olmaya başladı.Yaşamak ne de güzelmiş.Birbirimizi o kadar iyi tanıyoruz ki.Adeta içimizi okuyoruz.Biribirimizin ne diyeceğini biliyoruz.En büyük gücümüz ise SEVGİ.insan kendi mutlu olmadıkça başkasından mutluluk beklemekte saçmalıktı.Önce kendimi sevmekle başladım.Özüme dönmeye başladıkça hani o çocukluktaki mesut oldukça ayağa kalkmaya başladım.Önce beni acı veren olayları,kişileri ve kendimi sevgiyle affettim.Üzerimden büyük bir yük kalktı.Sonra hafifledim.Yaşamak istediğim hayatı yaşamaya başladım.Kendime aşık olduğum anda aşk hayatıma girdi.Aşk kendini sevmekmiş işte ozaman anladım... Sevgiyle (: |
Cevap: Mesut'un Günlüğü Harika geçmişten tamamen kopup,yeni bir hayata yeni bir aşka merhaba demek..Senin adına çok sevindim..Mutlu huzurlu aşk dolu günler diliyorum..ttli3 |
Cevap: Mesut'un Günlüğü 3.gün En büyük mucize insanın kendini sevmesiyle başlıyormuş.Herşey değişmeye başlıyor.Halimden memnunum.Öncelikle şikayetleri rafa kaldırdım tozlanırlarsa tozlansınlar.Çürüsünler hatta hayatı olduğu gibi kabul edip yaşamaya koyuldum.Ne istiyorsun dedim hayattan.Cevbaplar kendiliğinden geldi.Silkeledim kendimi.Öncelikle kendimden uzak gördüğüm şeyleri yaparak işe koyuldum.Yüreğim bir yapboz ise yüreğimin en önemli parçası hep eksik gibiydi.Yıllarca o boşluğu biriyle doldurmaya çalıştım.Ama o boşluk zaten benim yüreğimdeydi.Kaynağı bendeydi.Bu nu anladığımda her şey kendiliğinden geldi.Ben sevgiyi dışarıda aradım.Ama sevgi içimdeydi.Kaynağı bendeydi.Üretmeye başladım.Hayatımın üzerinde siyah bulut dağıldı.Dünyam renklendi.Yaşamak kendini sevmekle başlıyormuş.Bencil davranmadan kendini özünü ortaya çıkarmakmış.Zaten bana ait olan bişeydi.Hani o çocukluktaki ben… |
Cevap: Mesut'un Günlüğü 4.gün Hayatıma dönüp baktığım da beni hayata karşı engelleyen hep utangaçlığım olmuş.Nasıl mı ?Mesela sevmişim dalga geçilirim diye söylememişim.İçimde aşkı yaşamışım.Tek başıma yaşamışım.Birini 5 yıl sevmiştim söylediğim de artık iş işten geçmişti.Nedense gözümde çok büyütüyordum.Beni kimsenin seveceğine inanmıyordum.Öyle ya kızlar konuşkan erkelerden hoşlanır,rahat erkeklerden hoşlanır öyle bir düşünce beynime girmişti.Uzun yıllar sonra hayatıma birini sokmuştum.Benim için inanılmaz bir durumdu.Tamam dedim ya.Ama korku vardı içimde.Ya beni anlamazsa.Korktuğum başıma gelmişti.Daha 2. görüşmede başka bahaneler sürerek ayrılmıştı.İnanmıştım ona .Öğrendim ki gerçek pasiflikmiş.2.görüşme de buna benzeseydin şuna benzeseydin gibi laflar söylemişti.Kendimi aşağılanmış gibi hissediyordum.Çok kötü olmuştum.Acı çekmiştim.Uzun süre atlamadım.Sanki tüm kızlar bana öyle davranacak gibi geliyordu.Sevmekten korkuyordum.Ama zaman içinde düşüncemin yanlış olduğunu anladım.İlla ki beni anlayacak birileri de vardır dedim.Beni olduğu gibi kabul edip sevecek biri.Bir ilişki de en önemli şey güvendir.Ogün heyecandan konuşamadım diye benden ayrılıyorsa zaten o kız bana göre değildi.Ve inançlarımı ters düz ettim.Aşka kapılarımı açtım.Biraz paslanmıştı ama zor da olsa açtım :)) Kendimi seviyorum.Kendimi olduğu gibi kabul edip seviyorum.ve hayata sevgiyle bakıyorum... |
Cevap: Mesut'un Günlüğü eweet dogru adımlaa ılerlıyosunn .... kendını sevmekk herseyın baslangıcıı bencee ...:) ve sen bu baslangıcı coktan yapmıssın |
Cevap: Mesut'un Günlüğü Kendimizi ne olursa olsun her zaman sevmeliyiz |
Cevap: Mesut'un Günlüğü 5.gün Uykumdan uyanıyorum.Biraz başım ağrıyor.Ne uzun rüyaydı öyle.Hala etkisindeyim.Bir hayat gördüm.Bana benziyen bir insanın hayatı.Ama o rüyadaki ben değildim ki.O hep başkalarının hayatını yaşıyordu.İpi başkalarının eline vermişti.Anlayamamıştı bu hayat onun.Başklarının değil.Farkettiğinde ettiğinde ise onun gibi bir sürü insan vardı.Çoğu kendine benzetmeye çalışıyordu.Başarısızlık yüklüyordu.O bişeyler yapmaya çalışsa başaramazsın diyorlardı.Engelleyiciler iş başındaydı.Haa ordaki çocuk hep aynı hataları tekrarlıyordu.Sonuç yine aynı olaylar aynı insanları olumsuzlukları kendine çekiyordu.Bu aynı çocuğu olanların onları hastalanmazsın diye dışarı çıkarmamasına benziyordu.Ama o çocuklar güzel hava da dıaşrı çıktığında hastaalnıyordu.Çünkü bağışıklık sistemi güçlenmemişti.Anne babalar haklıydı kendince.Ne diyorlardı milletin çocuğu sabahtan akşama kadar dışardaydı onlar hastalanmıyor ama biz herşeyi yapıyoruz hastalanıyor diyorlardı.Hayatta ancak düşe düşe olgunlaşıyorsun,risk ala ala olgunlaşıyorsun,hata yapa yapa tecrübe kazanıyorsun,başarısız ola ola başarıyı öğreniyorsun ve dışarı çıka çıka bağışıklığın güçleniyor.Engelleyiciler öyle görmüştü.Onlara öyle öğretilmişti.Biz babadan böyle gördük diyorlardı .Kendisi başaramamışsa diğerleri de başaramazdı.Hemen dirençlerini kırmaya çalışırlardı.Bu hayatın kişiye özel tahsis edildiğini unuturcasına.Sen yaşamıyorsan bırak ben yaşayacam :) kendim olarak uyandım.Nelerim olduğunu baktım.Yüreğim vardı sonsuz sevgi üreteceğim,aklım vardı eninde sonunda doğru yolu bulmamı sağlayacak olan.Eee daha nolsun.Nedir bu şikayet diyorum uyandım kötü bir rüyaydı.Ama ders dolu bir rüya.Bugün ne güzel birgün... |
Cevap: Mesut'un Günlüğü 6.Gün Bir bankta oturuyoruz.Sen başını omuzuma dayamışsın.Denizi seyrediyoruz.Ellerimiz sevgiyle birbirine kenetlenmiş.Martılar uçuyor.Sana gece gördüğüm rüyamı anlatıyorum.Rüyamda gördüğüm dünya çok farklı bir dünya.Bu dünya da yaşam kaynağı sevgi.Gökten sevgi yağıyor.Onu içtiğimizde mutlu oluyoruz.İçimiz sevgiyle dolu.Herkes birbirine selam veriyor.Yardım ediyor.Kimse kimseyi küçümsemiyor.Herkes eşit.Para diye bişey yok.Kimse kimseye gösteriş yapmak zorunda değil.Sevgiler gerçek.Kimsenin kalbi kırık değil.Çevre çok temiz.Her taraf yeşil.Hayvanlar da mutlu.Böyle bir dünya.Birden rüyamdan uyanıyorum.Yüzüm de tebessüm dolu.Ne güzel rüya görmüşsün diyorsun.Ve bana hayat biziz.Dünya bizi.Biz dünyayı nasıl görürsek dünya öyledir.Biz dünyayı sevgi olarak görelim.Sevgi hep bizi bulacaktır.İkimizde yüzümüze gülümsüyoruz... |
Cevap: Mesut'un Günlüğü rüyandaki gibi hayat bayram olsa.. |
Cevap: Mesut'un Günlüğü 7.gün Ben mükemmelim.Kendimi seviyorum.Aşığım.Ben dünya ya aşığım.Dünya da sevgime kayıtsız kalmıyor.Sevgisini sürekli gösteriyor.Ben dünyayı sevdikçe dünya daha güzel oluyor.Bendeki güzellikleri ortaya çıkarıyor.Arasıra engeller çıkıyor.Kulağıma fısıldıyor sakın pesetme.Kendin olman için yapıyorum bunlkarı diyor.Bende öğüdünü tutuyorum.Olumsuzluklar yaşıyorum takılmıyorum engelerin üzerinden atlayıp daha güçlenerek yoluma devam ediyorum.Hayat bir armağan.Bana dünyanın evrdiği en büyük armağan.Dünyayı seviyorum kendimi seviyorum... |
Cevap: Mesut'un Günlüğü 8.Gün Monoton bir gündü.Zamanın ne getireceğini bilmeden yaşamaya devam ediyordum.İşte böyle bir anda karşılaştık.Kendimi işe vermiştim.Sen dükkana gelmiştin.Başımı kaldırmamla bir çift göze takılı kaldım.O an içimde bir sıcaklık oluşmaya başladı.Çok kısa bir zaman gözgöze geldik ama benim için uzun bir zamandı.Noluyordu böyle bana.Sonra gittin sen.ama ben hala o göz göze geldiğimiz andaydım.Yıllar içinde hayatıma kimseyi sokmamıştım.Biraz cesaretsizdim.Sen çok güzeldin.Ya kabul etmese.Neyse korktuğum başıma gelmedi.Hayatımdaydı işte.İnanılmaz duygular içindeydim.Düşünce duvarlarımda hep o vardı.Yanımda değilse bile yüreğime koymuştum onu hep yanımdaydı.Bir fotoğrafını almıştım arasıra çıkarıp öpüp iyi ki varsın bitanem dedikten sonra yüreğime koyuyordum.O an yüzümde bir tebessüm oluşuyordu.Çok tatlı bir tebessüm.Biri görse bu adam aptal mı derdi.Evet aptalım deliyim derdim.Çünkü aşığım.Aşk delilik değilmiydi.Kör gibiydim tek gördüğüm sendin.Dünya da sadece sen ve ben var gibiydik.Diğerleri sanki bizim mutluluğumuz için vardı.Biz sevgiydik.Dünyanın sevgi kaynağı gibiydik.Biz gülüyorduk insanlar gülüyordu dünya gülüyordu.Dünya ya hiç bakmadığım gözle bakıyordum.Sevgiyle bakıyordum olumlu bakıyordum Dünya nasıl da güzelmiş diyordum.Bunca yıl gözümde bir perdeyle yaşamışım sanki.Sen gelmişsin o perde kalkmış.Dünya çok güzel bir yer olmuş.Aşk ölmeden cenneti yaşamak gibiydi.Seviyordum işte dağlara taşlara haykırmak istiyordum.Hani birgün bana mesaj atmıştın.O gün dolunay vardı.Ne güzel ay değil mi demiştin.O an senin de baktığını biliyorum ya bende bakmıştım.Senin gülen yüzünü görmüştüm.Gülen gözlerle aya bakmıştım.Biz bir damlaydık sonra damlalar artmaya başladı.Sevgi paylaşıldıkça büyüdü büyüdü.Göl oldu :)) sen başıma gelmiş en güzel şeysin.Aşk yüreğinin içinde sevgiyle sevdiğini büyütmekti.Çok büyüdün aşkım :)) (kurgudur) |
Cevap: Mesut'un Günlüğü 9.Gün Kendimi seviyorum.Kendimi olduğu gibi kabul edip seviyorum.Sevgiyle büyüyorum... |
Cevap: Mesut'un Günlüğü 10.Gün Mutlu olmayı seçiyorum.İsteemidklerime değil,istediklerime odaklanıyorum.Hayat kolay.Herşey istediğim gibi giidyor.Sorumluluklarımı yerine getiriyorum.Takılıp kalmıyorum.Yaşamdan keyif alıyorum.Herşey mükemmel... |
|
Cevap: Mesut'un Günlüğü Bugün numune almaya giderken ters dönmüş bir kaplumbağa gördüm.Daha küçüktü hemen baışını ayaklarını içine çekti.Hemen düzelttim ve oradan ayrıldım.Düşündüm de ne kadar bizim hayata benziyor.Yaşıyoruz olumsuz bişey başımıza geliyor ve kaplumbağanın ters dönmesi gibi hareketsiz kalıyoruz.Hayatı seyrediyoruz.Hayat devam etmekte ama biz hala aynı yerdeyiz.İlerleyemiyoruz.O bizi sarsan olaya başka yönden baksak,düzelip yolumuza devam etsek herşey daha güzel olmazmıydı.Hareketsiz kaldığımız için sorunlar içimizde büyüyüp bir girdap gibi bizi içine çekiyor.O halde kararlı olamlıyız.Çırpınıp hemen olumsuzluk yaşadığımızda tekrar başa dönmemeliyiz.Benim yeğenim var daha henüz dört aylık.O günleri dönmek için uğraşıyordu.Evde tekrar uğraşmış.Dönmüş babası annesi çok sevinmiş.Kararlılıkla dönmek istediği için bunu başardı.Bizde yaşadığımız olumsuzlukları kabul edip kaplumbağa gibi hareketsiz kalırız ya da dönüp hayatımıza devam ederiz.Seçim bizim... |
Cevap: Mesut'un Günlüğü harıka cumlelerrr gercektennn ... senı mutlu gormekk ne guzell |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:44 PM. |