Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   Mesut'un Günlüğü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/227183-mesutun-gunlugu.html)

kumsal1980 08-10-2009 07:57 AM

Cevap: Mesut'un Günlüğü

Yine bi sabah.kendimi ii hissediyorum.tüm güzellikler beni bekliyor.Herşeye açığım.Tüm olumlu şeylerin bana gelmesine izin veriyorum.Sevgiye açığım.Güzel bigün beni bekliyor :))

rüzgârın kızı 08-10-2009 08:56 AM

Alıntı:

kumsal1980 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 522636)
Yine bi sabah.kendimi ii hissediyorum.tüm güzellikler beni bekliyor.Herşeye açığım.Tüm olumlu şeylerin bana gelmesine izin veriyorum.Sevgiye açığım.Güzel bigün beni bekliyor :))

banada pozitif duygular gelsin ALLAHIM...

kumsal1980 18-10-2009 12:57 AM

bugün yine kötüyüm geçmişten bi türlü kurtulamıyorum...

yeni bir hayat 18-10-2009 01:08 AM

Alıntı:

kumsal1980 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 530399)
bugün yine kötüyüm geçmişten bi türlü kurtulamıyorum...

Mesut,bu linklere baktın mı daha önce?..Belki faydalı olur..actionsmile

http://www.hayatimdegisti.com/forum/kesfettiginiz-diger-etkiler/835-gecmisteki-kotu-olaylarin-canlanmasi-3.html#post492304

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-affetmek.html

the desert 18-10-2009 11:05 AM

hım.....iyi olduğunda durmadna tekrarlıosun hayat yaşamaya değer herkes zaten her an mutlu olamaz die..o halde kotuyken neden tam ıhtıyacın olduğunda asıl bunları tekrarlamıosun?hemen şimdi tekrarla bakalım benım hayatım cok guzel gıdıo sağlıklıyım mutluyum..herşeye sahıbım brad pitt gıbı yahuşuklu :D heman gıbı güçlü pazulu vee superım:D:D: şaka bı yana içinden tkrarla herşey guzle gıdıo ama ben bencıllığımden ve yapacak bı eyım olmadığından durmadan eskıyı duşunuorum de.....aslıdnacok da takılacak bı şeyım yok de..en cok de salak bı kız tarafından boynuzlandım---kı sorunu bılmıorum en cok olabılecek şeyı soluorum:D---oda kendı kışılıksızlığı de..bundna banane de..dunyada daha kaç mılyar kız var de..de yahu de...alla alla ağzınmı aşınacak:D::D

kumsal1980 20-10-2009 12:57 PM

Ben hayatımı neden değiştirmek istiyorum kısaca bişeyler anlatmak istiyorum.ben 16 aralık 1979 bi kış gününde erzincanda doğdum.çocukluğum çok güzel geçti.ama bi sorun vardı çok aşırı utangaçtım.ve bu utangaçlık büyüyünce çok şey götürecekti hayatımdan.bana hatta hep takılırlardı.büyüyünce senle evlenecem filan benim yüz kıpkırmızı olurdu :)) okulda başarılıydım.sessiz biriydi,m.hep çok efendi biri derlerdi bana.Liseyi bitirmiştim.ama bu seferde bölüm tercihi yanlışı yapmıştım.sayısala yatkınlığım hiç yoktu.ama sayısalı seçmiştim.dersaneye gittim sevmediğim için yapamıyordum.birinci sene ikinci sene derken 5 .girişimde sınavı yeni kazandım.hiç bi zaman tam çalışmadım.5.girişimde kendi imkanlarımla evde çalıştım.ve bu zmaanda psikolojim çok bozuldu.5.girişimde de bir kıza aşıktım ama söyleyemiyordum.onu o kadar düşünüyodum ki ders çalışamıyordum.aklımda hep o vardı.bakkalın karşısındaydı evi.belki bakkala gelir diye bakkaldan çıkmıyordum :)) neyse sınavı kazanmamla bi güven geldi bana.ama yine yüzüne söyleyemedim aracaı koydum.kabul etmişti.bir sene düşündüğüm kızla çıkıyordum.mutluydum.hem sınavı kazanmıştım hem hayatıma sevdiğim insanı koymuştum.ama kız benden ayrıldı bir buçuk ay sonra filan.nedenini bilemedim ii niyetli biriydim.sevgi yönünden kendimi eksik hissediyordum.kimya bölümünü kazanmıştım.orda arkadaşıma aşık oldum.platonik başlayan bi aşk.ama söylemedim başta utandım.ben söyleyemedşm başkasıyla çıkmaya başladı.tam beş yıl sürmüştü sonunda sölemiştim ama cevap benim için yıkım olmuştu.ondan dolayı dolu dolu bir üniversite hayatı geçirmedim.üniversiet bitti askerlik bitti.bu sefer iş bulmalıydım. ama bulamıyordum tam bir sene geçtikten sonra başkasının yardımıyla işe girdim.bu süreçte yine psikolojim darmadağan.kendimi kötü hissediyorum.insanalrın yanında arhat değildim.kendimi ifade etmekte zorlanıyordum.uzun yıllar kişisel gelişim kitapları okudum.aşmalıydım bazı şeyelri.ama her defasında başa dönüyordum.sonra bi kzıla tanıştım.çok inandım çok güvendim aşık oldum resmen.bana seni seviyorum diyen ilk kızdı.dünyaalr benim olmuştu.bi gün yüz yüze görüştük ben heyecanlıydım konuşamamıştım fazla benden o gün konuşamadım diye ayrıldı.çok kötü oldum.uzun süre kendime gelemedim.o üzüntüyle bu siteyi buldum.telkinleri dinledim başlarda baya da ii geldi .ama ne zmaanki o kızı gördüm ya da o bana bişeyler söeldi ben yine başa döndüm.aklımdan çıkmadı bide onu çok sevmiştim ahkkında çok şey duydum buda beni yaraladı.sonra ekonomik kriz dolayısıyle iştende çıktım.hayat benim için çok zor olmaya başladı.belli bi yaşa gelip baba parası yemek koydu.gerçi bizim bakkal var oaraya takılıyorum ama olsun yinede kendi paranı kazanmak başka.değişmek için uğraşıyorum hala.arada çok kötü olduğum oluyor.geçmişte çok olumsuzlukalr yüklemişim kendime ve bunalrı aşmak benim için zor oluyor.sosyal fobilikte vardı aşıyorum hissediyorum ama gelgitlerdeyim.hayatımı değiştirmek benim için bir amaç oldu.benim en zorlandığım sorumuluktan kaçma yapacağımı biliyorum ama sorumluluk almıyorum bu konuda yardımıznızı isteyecektim neler yapabilirm diye...

the desert 20-10-2009 07:59 PM

kusura bakma daa her defasnda başa donuosun yaaa sana ne ıyı gelır bılıorum aslındaa ama dua et elım ağırdır:Dondna yaklaşamıycam sana...elımden bı kaza cıkmasın die..mesutttttttt kendıne gel artıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk yeter................her olumsuzluğu cocuklugundakı utangaclığa başka bışeye abuk sabuk şeylere baglama lutfen ya...yeter artık..cocukken herkes utangactır..ama sen artık abarttın!!!!kendın kendınee yardımcı olabılırsın yani...

baharcık 20-10-2009 09:31 PM

SEVGİLİ MESUT!...
Günlüğünde yazdığın ve yüreğinde hissettiğin tüm duygularını ve hayata haykırışını okudum..inan bana aynı bocalamaları, her şeye yeniden başlayıp, bir süre sonra yeniden başladığım yere dönmenin hayal kırıklığını defalarca yaşayan biriydim.yaklaşık 8 yıldır işsizim.2002 de üniversiteden mezun olmama rağmen bir türlü öğretmenliğe atanamadım.üniversite yıllarımdaki yaşama sevincim bu yıllar boyunca hüsrana uğradı..çok sıkıntı çektim.çok yıprandım.her giriştiğim iş sonuçsuz kaldı.ve ben bu yaptığım girişimlerin sonuna,"başarısızım" kelimesini ekledim.yıprattıkça yıprattım kendimi.her şeyin suçlusu olarak kendimi gördüm.ve sonuç ne oldu biliyomusun.kendimi hiç sevemedim.ve bunun farkına bile yıllarca varamadım.hep sorun nerede ben neden başarısızım deyip durdum.neden her başladığım şeyin sonucunda tekrar neden eski sıkıntılarıma dönüyordum diye hiç anlam veremiyordum.Ta ki geçen bir hafta içinde tüm umudumu yitirip,yaşama sevincimi kaybettğim noktaya gelene kadar hiç bir şeyin farkında değilmişim..günlerce ağladım sürekli uyudum.tam 3 gün hiç kimseyle konuşamadım.susdum sessizliğe büründüm, kendimle başbaşa kaldım.düşündüm ve ağladım..inan anlattıken bile o üç gün neler yaşadığımı bir ben biliyorum...sonra ne olduysa bilmiyorum ama eğer tekrar ayağa kalkmazsam tümüyle biteceğimi hissettim.kalktım aynayı elime aldım.ve konuşmaya başladım.haytımda ilk defa aynadan kendime bu yıllar boyunca dikkatli bakıyordum.sonra kendimi hiç sevmediğimi o an farketttim.gözlerimin içine baktığımda o ışığın sönmüş olduğunu gördüm.zorla gülümsedim.ve başladım söylmeye: kendimi çok seviyorum.kendimi çok seviyorum. kendimi çok seviyorum diye. silkindim ve zorla da olsa dışarı attım kendimi.her gün ama her gün söyledim bu cümleyi.değerli ve özelim. kendimi seviyorum.yaptıklarımı seviyorum.hatalarımı seviyorum diye tekrarladım.sabahları yüzümü yıkarken aynadan bakıp içten gülümseyerek günaydın diyorum.artık kendimle konuşuyorum ve bilinçaltıma sesleniyorum.iyi günde kötü günde kendimi asla yalnız bırakmayacağımı ve hep sevdiğimi söylüyorum...inan bana hayatımda hiç bu kadar mutluluğu içimde hissetmemiştim...sebebim yok artık mutlu olmak için.çünkü ben kendimle mutluyum.şimdi ise hep pozitif düşünerek mutlu yaşamı, güzel olayları. iyi dürüst içten güvenilir bir yaşam partnerimin, o değerli insanın her nerdeyse karşıma çıkmasını ve mutlu olacağım o mesleğin beni bulmasını seçiyorum.ve bunu yürekten, coşkuyla istiyorum...bu istediklerim nasıl, ne şekilde olur bilmiyorum ama ayrıntılara da takılmak istemiyorum.çünkü artık hayata güveniyorum...şimdi nasılım dersen, doktora için özellikle araştırma görevlisi olabilmek için üds sınavına hazırlanıyorum.ingilizce çalışırken bile kendimi sevdiğimi hiç unutmuyorum...
işte sana anlatmak istediklerim bunlar....söylemek istediklerim, bunları sadece yaşayan sen değilsin.. ben de yaşıyorum bir başkası da.. hemde emin ol bu kadar benzer bir hayata şaşırdım..lütfen yeniden yarın her şeyi geride bırak ve yeniden ama bir daha arkandaki sıkıntılarına dönmemek şartıyle yeniden bir başlangıç yap lütfen...iyi haberlerini mutlaka bekliyorum..bu konuda benim gibi ne kadar ciddi olduğunu biliçaltına kabullendir.emin ol o emirleri dinler....seni duyacaktır ve en kısa zamanda sana olumlu cevabı verecektir...kimseden bir şey bekleme.güç ve mutluluk içinde bir yerlerde lütfen onu ortaya çıkar ve kendini sev.kendine iyi davran.emin ol onun en fazla buna ihtiyacı var.....hep mutlu kal.. diyorum..paylaşımlarımızın sürmesi ümidiyle.......sevgi seninle olsun dostum...actionsmile

kumsal1980 20-10-2009 11:23 PM

çok teşekkür ederim dostum haklısın saol çünkü hayat elimizden kayıp gidiyor ben böyle bi yaşam istemiyorum çünkü ben bu değilim ...

kumsal1980 22-10-2009 01:54 PM

Bugün güzel bigün kendime hep olumlama yaptım kitap aldım şımarttım hep kendimi mutlu olmak içimizde bunu biliyorum ve yaşıyorum.ben istemedikten sonra kimse beni üzemez ben bile.mutluyum bugün içim mutlulukla dolu herkese sevgi dolu günler :))

kumsal1980 25-10-2009 04:24 AM

Gecenin bir vakti sabaha yaklaşıyor ne yapıyorsun mesut diyorum kendi kendime.beni engellyen ne varsa teker teekr kaldırıyorum önümden.kendime daha güveniyorum,kendime inanıyorum,üzellik mıknatısıyım ben tüm güzellikleri kendime çekiyorum.Korkularımı salıyorum,utangaçlığı salıyorum,olumsuzları salıyorum.herşeyi başarabilirm ben.o güç içimde.ben değerli ve yeterliyim.hayata pozitif bakıyorum.her durumda olumlu bişey çıkarabiliyorum.hayatı seviyorum kendimi seviyorum.ben sevgiyim ben mutluluğum ben aşkım ben güzel neyse oyum...

nevin aydoğmuş 25-10-2009 02:22 PM

sana senden başka kimse yardım edemez kendinle barış kendini sev önce sen ellerinden tut kendinin dünyadaki mutsuzluğun sebebi kendini sevmemek ben zenle ilgileniyorum düşünmemeye çalışıyorum farkındalığımın geliştirmeye çalışıyorum şu an iyi değilim kimselere tahammülüm yok ailemede görmek istemiyorum herşey herkes batıyor iş yerinde barut gibi dolanıyorum ve insanlar bana biraz gül adam öldürmüş gibi dolaşıyorsun diyor umrumda değil önce ben beni aşmalı kendimle savaşmalı kendimi ortaya çıkarmalıyım o zaman gülerek bakacağım herkese herşeye birde sürekli ben iyiyim değerliyim gibi şeyler söylemek bana garip geliyor insan kendi yolunu kendi bulmalı her yol herkese göre değildir kişiye özeldir ve insanlar sürekli pozitif olmaya yönlendirilmeye çalışılıyor iyide içimizde yin de var yangta nasıl süre3kli sırıtabiliriz ikisininin dengelemek gerek hep aynı duyguda olamayız hem pozitif hem negatifiz hem kadın hem erkeğiz östrojen ve progestoreniz her erkek aynı zamanda birazda kadın her kadın biraz erkektir bence yolunu kendin bul

nevin aydoğmuş 25-10-2009 02:35 PM

şiirin çok güzel evet temiz doğuyor yaşadıkça kirleniyor kirletiyoruz içindeki cevhere ulaşman dileği ile

kumsal1980 27-10-2009 01:38 AM

saol teşekkür ederim.içimizi temizlemek gerekiyor.o kadar olumsuz şey birikmiş ki.ister istemez hayat kötü oluyor.bi bakıyorsun yine başa dönmüşsün zaman alacak bazı şeylerin düzelmesi için.insan şunu düşünüyor.hayat kısa ve birkez yaşıyorsun neden diyosun kendimi kurban gibi hissederek hayatı hemen hemen hiç yaşamadan gidiyim.işte sorulması gereken soru bu.neden çevremizn bize yakıştırdığı hayatı yaşıyoruz ya da başkalarının hayatını.bu hayat bizim değil mi.işte temel sorun burdan çıkıyor.benim öle oldu.ben güzel bi işim olsun istiyorum arabam olsun istiyorum heryere gidebiliyim evim olsun istiyorum ii bi eşim olsun istiyorum birbirimiz çok sevelim bir ömür boyu huzur istiyorum mutluluk istiyorum.kendimizi hasta gibi gördükçe düzelme şansımız yok gibi.eski kalıp düşencelerin üzerine yeni düşünceelr eklemek gerekiyor.bilinç yeni düşüncelerle ancak kendini değiştirebilir.ben hereşey kendimi yakıştırırsam hayat neden benle olmasın ki.yaşam gerçekten zor mu.yoksa bizmi zorlaştırıyoruz.madem düşünceler hayatımızı oluşturuyor.o zmaan ii düşünelim bir yarın daha yok....

kumsal1980 28-10-2009 10:55 AM

Bi kitap okuyorum orda bi söz vardı ''akıllı bir insan için hergün,yeni bir yaşamdır'' evet çok doğru bi sözdü.Hergün yeni bir yaşamdır...

the desert 28-10-2009 06:56 PM

şükur anladığına sevındım..ama cok da duşunme bence bı şekıdle icraata gec.bu ıcındekı baygınlıktan kurtul...

kumsal1980 29-10-2009 08:03 PM

bugün güzel birgündü.Erken uyandım aynanın karşısına geçtim kendimle konuştum gözlerimin güldüğünü farkettim günüme yansıdı bakkala gittim çocuklarla oynadığım oldu gülüştük bol bol bana çiçek verdiler küçük kızlar :)) aldıkları şeyden verdiler.Çocuk olmak çok farklı bazen geliyor biri diyo 2,5 metre cola var mı :) biri geliyor 500 binlik cips kaç lira diyo :) bazen bende takılıyorum çocuklara 500 bin veriyor mesela buna bir çekirdek diyor bende bir çekirdek veriyorum gülmeye başlıyoruz.birini görmüştüm veresiye defteriyle Bim'e gidiyordu :)) defterin heryerde geçeceğini zannediyor. müşterilere takıldım herkesle akraba gibi olmuşuz yaww 9 sene oldu.Kitap filan okudum film izledim.Güzel bigündü gülmek benim doğamda var zaten :)))

kumsal1980 30-10-2009 01:51 AM

içimde birşey var.hep bir umut.hep benle yaşamış olan ama alattinin sihirli lambası gibi önce okşanması gerekiyor.onu içimde bi köşeye bırakmışım.sanki herşeyimi o umuta,ogüne geleceğim zamana bırakmışım.ama sonra anladım ki ogün hiç gelmeyecek.ben harekete geçmedikçe o umut tozlar içinde kaybolcak.o zaman içimdeki beni yaşayamayacam.harekete geçtikçe tozlar kalkacak giderek.eyleme geçtikçe herşey düzelecek.tepksiz kaldıkça tozlar birikecek.tozlar geçmişin olumsuzlukları.yüklenecek yüklenecek.umtları tek tek yok edecek.ve tekdüze sıradan bir hayat yaşlanacak.ahlar vahalr çekilecek.ne kadar şansız olduğu vurgulanacak.bahaneler üretecek.ama hep kendini kandırmış olacak.ben kendim olmak istiyorum ve azimliyim...hayata gülümsüyorum :))) ii geceler günlüğüm

aybükem 30-10-2009 01:31 PM

sizi kutluyorum her şey gönlünüzce değişmeye devam etsin.sevgiler

baharcık 30-10-2009 06:29 PM

Seni yürekten kutluyorum.... mutluluğun hiç eksik olmasın....kendini hep sev....hep mutlu ol........956k

esra90 30-10-2009 08:07 PM

bugün güzel birgündü.Erken uyandım aynanın karşısına geçtim kendimle konuştum gözlerimin güldüğünü farkettim günüme yansıdı bakkala gittim çocuklarla oynadığım oldu gülüştük bol bol bana çiçek verdiler küçük kızlar :)) aldıkları şeyden verdiler.Çocuk olmak çok farklı bazen geliyor biri diyo 2,5 metre cola var mı :) biri geliyor 500 binlik cips kaç lira diyo :) bazen bende takılıyorum çocuklara 500 bin veriyor mesela buna bir çekirdek diyor bende bir çekirdek veriyorum gülmeye başlıyoruz.birini görmüştüm veresiye defteriyle Bim'e gidiyordu :)) defterin heryerde geçeceğini zannediyor. müşterilere takıldım herkesle akraba gibi olmuşuz yaww 9 sene oldu.Kitap filan okudum film izledim.Güzel bigündü gülmek benim doğamda var zaten :)))

bu kadar güzel bakabiliyosunuz hayata çok güzel gerçekten

kumsal1980 30-10-2009 08:27 PM

saol esra.gülmek gerçekten insana büyük mutluluk veriyor.en büyük mutluluk dopingi.sevdiklerimi hep güldürmek siterim ondan.bugün bi arkadaş geldi.bi markette kasa şefi olarak çalışıyor.orda hep kezban hanım diyorlarmış.Bizim mahalleden yada onu tanıyanalr gidince kezo ne yapıyon filan diyorlarmış başlıyorlarmuş gülmeye arkadaşları filan :)) biz iki hayat yaşıyoruz gerçekten.bir maske takarak iş hayatı ya da başka şeyelr,iki maskesiz evde,sevdiklerimizleki halimiz :))

kumsal1980 31-10-2009 01:16 AM

Herşey çok güzel olacak.ii geceler günlüğüm :))))))

kumsal1980 31-10-2009 10:40 AM

Çocukken ne güzeldi.nedensizce gülerdik.nedensizce mutlu olurduk.oyalanacak bişeyler bulurduk mutlaka.herkes istediği mesleği yapmakta serbestti.hayaller hep yüksekti.yeri gelir doktorculuk oynardık.yeri gelir öğretmencilik :))) çocuk olmak gülmek demekti.çocuk olmak oyun demekti.büyümeye başladık.bizde büyük insanları taklit etmeye başladık.sanki herşey çocuklukta kalmalıydı.sonra hayata atıldık.ilk darbeleri ozaman yemeye başladık.aşık olduk söyleyemedik üzüldük,aşık olduk ayrıldık üzüldük.üniversite sınavına girdik kazanamadık kendimizi aptal gibi gördük.bir yarışın içindeydik sanki.öyle bir dünyanın içinde bulduk kendimizi.kazanamadıkça kötü olduk.ya da kazandığımızda istediğimiz bölümü değilde puanımıza göre olan yeri seçtik.hayallerimizdeki bölümü kazanamadık diye bu sefer üzüldük.ya da kazandık başka şeylere üzüldük.çok çeşitli hayatlar yaşıyoruz.istediği bölümü kazananlar bile üzülmek için nedenleri avrdı.üzülmek bizim için artık çocuk oyuncağıydı sanki.herşeye üzülebilirdik.sevgilim yok diye üzülebilirdik,çirkinim diye üzülebilirdik,hayat kötü diye düşünüp üzülebilirdik,şans yok diye üzülebilirdik,işim yok diye üzülebilirdik,sevgilimizden ayrıldık diye üzülebilirdik.bize yapılanalr için üzülebilirdik.böylece zihnimize olumsuzluklar saldırmaya başladı.o çocukluğumuzdaki olumlu şeylerle dolu olan zihin olumsuz şeyelrin saldırısına uğradı.izin verdik.verdikçe bizi elimize geçirdi.olumsuzlukların kölesi olduk.depresyona girdik çıkamadık.hayat hep kötü diye düşündük artık.ne yapsak mutsuzduk öle düşünüyorduk.hayattan tat almamaya başladık.ne düşünürsek onu yaaşrız ya biz artık mutluluğu kendimizden uzak gördük.ve hayat bizi yanıltmadı mutsuzluk verdi.mutluysak niye bu akdar mutluyuz dedik.şaşırdık.ve tekrar başa döndük.benim farkındalıkalrım çok arttı.ama hala istediğim düzeyde değilim tabi.eski düşünceler yine aklıma geliyor tabi.kirlenmiş zihni temizlemek zaman alır.ben o süreci yaşıyorum.bu aralar iyiyim daha çok gülüyorum.aslında bu hayatta çocuk gibi yaşamak lazım ki mutlu olasın.tabi ki yerine göre davranmak gerekiyor yine de sonra da sen daha çocuksun derler ona üzülürsün :)) nedensizce gülebilmelisin.nedensizce mutlu olabilmelisin.biz hayatı çok ciddiye alıyoruz ama öle değil.herşey içimizde.ben tekim ve özelim herkes öle.madem bu hayattayız en iyi haaytı yaşamak hepimizin amacı olmalı.herkese mutluluklar dielrim.hayata gülümseyin bir çocuğun içtenliğiyle :))))))

nevin aydoğmuş 31-10-2009 03:00 PM

seni çok daha iyi hissettim gelişme süper yola devam darısı başıma

kumsal1980 05-11-2009 01:31 PM

ben aslında herşeyin farkında,nasıl yaşarsam mutlu olurum nasıl yaaşrsam baaşrılı olurum bilen ama yaşamıma bunu bi türlü uygulamyan ve bu seferde bahaneler üreten ve bunun arkasına saklanan bi kişi olmuşum.herşey insanın elinde umarım bu süreçten kurtulurum...

baharcık 05-11-2009 07:24 PM

Bütün yüreğimle hak ettiğin o değerli hayatı yaşayacağına inancım sonsuz can arkadaşım.....her şey gönlünce olur inşallah.....sevgiler kucak dolusu....actionsmile

kumsal1980 05-11-2009 07:43 PM

çok teşekkürler can arkadaşım :)))

kumsal1980 07-01-2010 12:21 AM

Hayat herşeye rağmen devam ediyor ve yaşanılacak o kadar güzel günler var ki...bugün birkez daha dayı oldum.Mutluyum.Canım ablacağımı çok seviyorum...

kumsal1980 11-01-2010 02:46 PM

Herşey düşüncelerim de saklı ve ben mutluluğu anlamlı bir hayatı seçiyorum...

kumsal1980 13-01-2010 02:42 PM

Hayata karşı çok umut doluyum.Bieşyler yaşıyorum olumsuz şeyelr.Ama eskisi kadar kafaya takmıyorum.Şimdi bazı şeylerin farkına daha çok varıyorum.Geçmişteki aynı hatama ve o olaya karşı verdiğim tepkim,kendimi hırpalamanın ne kadar anlamsız olduğunu daha iyi anlıyorum.Bu da artık eski kadar olayalra takılmadığımı gösteriyor o bakımdan da bir kazanç.Ben doğrularımı yaşamaya devam edecem.bildiğim yolda yürümeye devam edecem...

esra90 13-01-2010 03:04 PM

aynen devam derim doğru yoldasın :) bu güzel yoldan seni kimse alıkoymasın izin verme y789happy6

mutlu kal!!!http://www.resimmax.com/data/media/4...the_pooh_2.jpg

en sevdiğim çizgi film kahramanı :)k8908blissyizlediysen çocukluğunu hatırlayasın diye koydum khkh56

kumsal1980 13-01-2010 07:59 PM

Çok teşekkür ederim arkadaşım çok mutlu oldum :)

kumsal1980 21-01-2010 08:22 AM

Şu son iki seneme bakıyorum da şimdi sorunlarım ufak gelmeye başladı.Tabi bunda yaşadığım olayların etkisi çok oldu.Hayatta o kadar kirli insan var ki biz temiz olmak için uğraşırken kendimizi depresyonda bulduk.Aslında küçük bir olay bile önceden yaşamadığım için çok büyük geldi.Şimdi ne kadar küçük bi sorunmuş diyebiliyorum.Farkındayım ki sorunlar üzerine yoğunlaşacağımıza yaşamak gerekiyor bişeyler yapmak gerekiyor o zaman yaşam enerjimizin giderek yükseleceğini düşünüyorum.Hayat basit aslında,kabuğa çekilmek yerine,sürekli bişeyler yapmak üretmek ve hep amaçlarının olması seni hayata bağlayan temel unsular.Bazen düşünüyorum hayat basitse biz insanlar neden zorlaştırıyoruz.Bununda temelinde yaşadığımız olaylar geliyor.Karşılaştığımız olaylar ve onlara verdiğimiz tepkiler şuan ki bizi oluşturdu.o gün şunu düşündüm bende de mükemmelliyetçi yapı varmış.Şartlar istediğim gibi değilse hiçbişey yapmıyorum.Ve anladım ki bu şartlar hiçbizaman hep beraber olmayacak.Ben bekledikçe hiçbişey olmayacak.Harekete geçenler kazanıyor bir şekilde.Mantıklı olanda bu.Harekete geçen birşey enerji ile dolmaya başlar ve enerji ile doldukça ancak istediği sonuca doğru gider.Farkındalığım çok arttı.Bakalım günlüğüm hayatımda daha neler olacak...

prenses1 21-01-2010 08:30 AM

sende harekete geç o zaman farkındalıkların hep artsın sevgiyle mutlu kalınO0

kumsal1980 21-01-2010 08:33 AM

Çok saol harekete geçeceğim ve istediğim hayatı yaşayacağım... :)

kumsal1980 22-01-2010 01:24 PM

Herşey sonradan öğreneceğim ve adının hayat olduğunu öğrendiğim bi yerde yaşamamla başladı.Hayat başlamıştı benim için.Kendimi hep özel görürdüm.Bazen sanki benden başka yaşayan yokmuş gibi hissederdim.Hayat benim için o bildiğimiz çocukluk dönemini geçirmemle başladı.aman Allahım ne güzel yıllardı.Şimdi bile çocukluğuma döndüğümde o saflığı temizliği hissederken yüreğim ısınıyor yüzümde bi tebessüm oluşuyor.Ve büyüyorduk.Ama bağımlı bir şekilde.Lise bittiğinde hayat benim için yeni başlıyordu.Üniversiteyi kazanamamıştım.Kendimi çok küçük görüyordum.Şimdi düşünüyorumda neden kendimi küçük görüyordum ki.ben bilinçsizce kendi yeteneğime uygun değil de sayısalı seçmemişmiydim.ve sevmediğim dersleri öğrenmek zorunda kaldım yapamadım bıraktım çalışmayı.Ve normal olarak kazanamadım.sonraki sene yine öle oldu.Sonraki sene yine öle.ve ben yıkıktım.yaşım 19 du 3 kez sınava girmiştim kazanamamıştım ama ben hiç bi zaman tam hazırlanmamıştım ki.Ama nedense sınava girdiğimde o gece uyuyamıyordum çok heyecanlıydım.sınavda da heyecanlanıyordum.buda başka bi koşul tabi.Utangaçlığımdan dolayı kız arkadaşım hiç olmamıştı.Ya da normal bi kızla konuşsam bile çok heyecanlanırdım :))) .ve kendime o kadar olumsuzluk yüklemeye başladım ki.Başarısızdım sevgiye layık değildim filan.Zamanla kendimi küçük görmeye başladım bu bi saldırı halini aldı.Zaman çok hızlı geçiyordu.Kendi hayatımı yaşamıyordum sorumluluk almıyordum.çok ii niyetli olmamdan dolayı dalga geçilen bir insan halini almıştım.ve o yıllarda kendimi geliştirmeye ve bazı şeyleri değiştirmeye karar verdim.Kitaplar okudum.neyse 5.girişimde evde hazırlandım ama o sene de birine aşıktım diyemedim tabi ki öle böle değil.Platonikti kız gözümde bulunmaz hint kumaşıydı:)) ve yeterince hazırlanamadım aklımda sürekli o vardı.ama o sene kazandım.Benim için yeni bir hayat başlıyordu.Ama hala kendimi değersiz görüyordum.sınıfın en yaşlısı bendim 21 yaşında :) öle bişeydiki her konumda kendim,i küçük görebiliyordum.Üniversitede platonik birini sevdim.Hep karamsar düşünceelrle filan geçti bitti üniversite.ama 3.olduğum halde başasız görüyordum kendimi.İş bulacağımı düşünmüyordum ve mezun olduğumda bulamamıştım da.Kendimi hiçbişey layık görmüyodum ki.Askerlik bitti bir seneden fazla iş bulamadım ve umudum yoktu başkasının yardımıyla bir işe girdim.bu bile benim için çok küçültüücydü.İşimi sevmiyordum ama mecburiyetten katlanıyordum.Aslında yapabildiğini görmek güzeldi.Ben hep bişeylerden kaçmışım.Ve bir kızı hayatıma soktum.o kadar korkuyodum ki.ama kız beni sevdiğini filan söylüyordu.belkid egeçmişten gelen şeyelrle hemen bağlandım.ama bi anda beni yüzüstü bıraktı.Neye uğradığımı şaşırdım.Sonradan öğrendimki pasif diye benden ayrılmış.Bunu öğrendiğimde kendimden nefret ettim r etmek istedim.Birini ölesiye sevmiştim ve o kişi benden kişiliğimden dolayı ayrılıyordu.Aşağılanmış hissediyordum kendimi.Kariyer iş hiçbişey umrumda değildi.Ve uzun süre bitkisel hayatta yaaşdım.Sonra üzerine o beğenmidiğim iştende ekonomik kriz dolayısıyle çıkarıldım.Artı iş bulmalıydım.Bu beni korkutuyordu.Yeni bir iş düşüncesi.Çünkü özgüvenim azdı.geçen şubat ayında bu siteye üye oldum.Ve hummalı olarak sorunalrımın üzerine gittim.telkinelri dinledim.ama ne zamanki o kızı görsem yine kötü oluyordum.bana bazı şeyelri hatırlatıyordu.ve zaman öle geçti.Bi ara adanada çalıştım bir buçuk ay akdar ama bana uygun değildi bıraktım.Çok nedenelrim vardı.ayrıldığım içinde üzgün değilim.6 aydan fazladır yine işsizim.son aylarda işsizlikle ilgili olumsuz düşünceelrimi kafamdan atmakla meşgulum.bu süreçte yine olumsuz bir ilişki yaşadım.Aldatıldım hatta.ama bu sefer çok kötü olmadım.Sadece bana bu akdar yalan atmasına kırıldım.Ben fazlasıyla ii niyetliyim ve insanlara çabuk kanıyorum.yalncı insanları çıkarcı insanları gördüm.Böyle insanların günümüz dünyasında prim yaptığını gördüm.ama arkasından en çokda onlar için konuşulduğunu biliyorum.artık kendimi daha çok seviyorum.ve yetenekli olduğumu biliyorum.farkındalıklarımda aşırı şekilde arttı.Benim vizyonum dürüst nitelikli kişilikli bir insan olmak.Ben uğraşıyorum ve uğraşmaya devam ediyorum.artık olumsuz bi durumda kendimi küçük görmüyorum tersine ders almasını biliyorum.Sanırsam ben hayatı öğreniyorum geçte olsa...

kumsal1980 24-01-2010 12:44 PM

Bugün erken uyandım 6:30 gibi uyku tutmadı.Yürüyüm dedim.Sahile gittim.Martıalrın sesleri o kadar hoştu ki.Bir yandan dalgaların sesin,i dinledim.Düşünerek yürümeye başladım.Hava soğuktu baya hafif kar yağıyordu.Güzeldi gerçekten.sonra simit alıp babamın yanına gittim.Çay söyledi simitlerimizi yedik sohbet ettik.sonra eve gelip daha 18 günlük yeeğinimi sevmeye çalıştım.sonra yine uyukladım.Gün devam ediyor.yaşamak güzel be günlüğüm...

kumsal1980 25-01-2010 02:53 PM

Farkında olupta aynı hataları yapmak ne kadar saçma.Yıllarca insanların istediği gibi yaşamışız.aslına bakarsanız onların bizim hakkında ne düşündüklerini bile biliyoruz.Ama yine de yıllarca onların istediği hayatı yaşamışız.Şimdi ise bu durumdan kurtulmaya çalışıyoruz.yıllarca hep değişmeye çalıştım.İnsanları gözlemledim.Ve insanları gözümde ne kadar büyüttüğümü ancak belli bi yaşa gelince ya da farkındalığım artınca anladım.Bende basit yaşayarak zaten onlar gibi olabilirdim.herşey gözünde bişeyi büyütmekle başlıyor.Sonuçta onlarda insan.Bakıyorum da kendime en büyük sorunum erteleme sorunu.Hep ertelemişim bişeyleri.Nelerin beni ileri götüreceğini bildiğim halde bazı şeylere takılıp kalmışım.Ve çok yanlış olduğunu bildiğim halde bu beni geriye götürmüş.Başkarını seyretmişim ve kendimi küçük görmüşüm yıllarca.peki mesut sen bişeyler yaptın mı yaposaydın sorumluluk alsaydın nolurdu acaba diye düşündünmü? sonuçta sende aypsaydın sende farklı olmayacaktın.Kendime acı çektirmeyi sevmişim.benim yaşamımda şuan en gerekli şey kendimi ifade edebileceğim niteliklerime uygun bir iş.bu benim hayatımı çok değiştirecek.En büyük amacım işe girmek...erteleme ya da hayatın monoton oyununa gelmeden uykudan kalkarak bişeyler yapmak.Bu beni ben yapacak.Ben herşeyiyle mükemmelim ve istediğim herşey bana akıyor :)))

muraturkom 25-01-2010 03:17 PM

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...vazgecme.html?

istersen bir dene

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:32 PM.