Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sınavlara Hazırlık Klubü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinavlara-hazirlik-klubu/)
-   -   kpss(öğretmen adayları) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinavlara-hazirlik-klubu/463807-kpssogretmen-adaylari.html)

phantomm 04-03-2010 10:26 PM

Cevap: kpss(öğretmen adayları)

Alıntı:

ceylan84lum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587761)
var hocam olma mıy789şöle ki;
türkiye haritasını alın elinize.şimdi eser sorularında zaten ya beyliklerden biri yada anadolu selçukludur cevap.b.selçuklu anadoluda kurulmadığına göre eser de bırakmamıştr.şıklarda şehir ismi verilmişse çok kolay.ama beyliklerin nerelerde kurulduğunu bilmenz lazım.o da kolayca öğreniliyor.şöle düşünün osmanlıdan önce zaten anadolu selçuklu ve beylikler ülkenn doğusuna biçok eser yapmış.e osmanlı bidaha neden yapsın.osmanlıda ülkenn batısına yapmış.edirne istanbul,bursa gibi..ayrıca şıkda bilmem ne kervansarayı diyosa yüzde 90 anadolu selçukludur.o dönemde aşırı bi kervansaray yapımı olmuş ve sonrasında osmanlı yapmaya ihtiyaç duymamış.bunun bikaç istisnası vardı.hocaya sorup iice yazarım..isterseniz bikaç soru çözün ..bakalım nasılactionsmile
sevgiylle kaly789

Çok teşekkür ederim:)
Tarihte en çok bildiğim şey şu a.Selçukluların kervansaray yapmaya ağırlık vermiş olmaları ticareti devlet politikası haline getirdikleri için.
Bu genellemeler çok iyi olmuş ellerine sağlık.Not edicem tarih kitabımın arasına koyucam hemen çalışırken yardımcı olacak çok:)

bluegirlx 04-03-2010 10:34 PM

bende şimdi deneme sınavından çıktım.tarihten çok uzak kalmışım baştan almam gerekiyor 5 sene ara verdim sınav için
5 sene önce 80 almıştım ama şimdi çok dipteyim..geçmi kaldım sizce arkadaşlar..olurmu acaba..

phantomm 04-03-2010 10:39 PM

Alıntı:

bluegirlx Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587774)
bende şimdi deneme sınavından çıktım.tarihten çok uzak kalmışım baştan almam gerekiyor 5 sene ara verdim sınav için
5 sene önce 80 almıştım ama şimdi çok dipteyim..geçmi kaldım sizce arkadaşlar..olurmu acaba..

Neden geç kalmış olasın ki?Yoğun bir çalışma dönemiyle konuları toparlarsın sonra sürekli soru çözersin.Hiçbirzaman geç değildir yeterki motivasyonunu yüksek tut.

ceylan84lum 04-03-2010 11:15 PM

Alıntı:

bluegirlx Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587774)

geç değil hocam.bizim bi arkadaşın eşi 11 yıl aradan sonra tekrar çalışıyor kpss ye .tarih sıfırdı şimdi soru kaçırmıyo.çok çalıştı ve anlamadığı herşeyi sordu..asla geç değil..
her şey gönlünüzce olsuny789

ceylan84lum 04-03-2010 11:25 PM

Alıntı:

phantomm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587773)
Çok teşekkür ederim:)
Tarihte en çok bildiğim şey şu a.Selçukluların kervansaray yapmaya ağırlık vermiş olmaları ticareti devlet politikası haline getirdikleri için.
Bu genellemeler çok iyi olmuş ellerine sağlık.Not edicem tarih kitabımın arasına koyucam hemen çalışırken yardımcı olacak çok:)

işe yarıyor inş. sen de faydasını görürsün canım..aklıma gelmişken
türkiyede doğal gazla çalışan termik santraller;
Ovaakça
Hamitabat
Ambarlı......3 tane zaten biraz kaba ama böle kodlayınca akılda kalıyo956k

türkiyedeki başlıca tektonik göller
Manyas
Ulubat
Sapanca
İznik
Burdur
Beyşehir
Eğirdir
Tuz gölü
bu baştaki MUSİ güney marmarada bulunuyor.
Umarım işe yararactionsmile

bluegirlx 04-03-2010 11:25 PM

ben de zaten çok iyi olduğum için üzülüyorum.çok iyiydim . soru kaçırmıyordum bugün herşey fleu du.omuydu bumuydu diyip durdum.ama bilgilerimi saklandığı yerden kurtaracağım..

ceylan84lum 04-03-2010 11:28 PM

Alıntı:

bluegirlx Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587783)
ben de zaten çok iyi olduğum için üzülüyorum.çok iyiydim . soru kaçırmıyordum bugün herşey fleu du.omuydu bumuydu diyip durdum.ama bilgilerimi saklandığı yerden kurtaracağım..

yaparsınız tabi Allah ın izniyle kurtarırsınız bilgilerinizi ve eskisinden daha ii olursunuz inş..956k956k956k956k956k..
başarılı ve mutlu haberlerinizi bekliyoruzy789

ceylan84lum 15-03-2010 11:26 PM

ne zamandır boş kalmış burasıy789hemen dolduralım...
KISA-KISA

YÖK üyelerini cumhurbaşkanı seçer.
olağanüstü hal ,sıkıyönetim,ve seferberlik kararlarını bakanlar kurulu verir..
yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına tbmm karar verir
devlet adına imtiyaz verme yetkisi bakanlar kuruluna aittir
nobel ödülleri isviçrede dağıtılıyor
1971 den beri dünya ekonomi formu davos ta yapılıyor
yök,trt,belediyelerin kamu tüzel kişiliği var
expo 2015 dünya fuarı milanoda yapılacak

deneme çözdüm de..not almışım bikenara paylaşayım dedim..y789
iyi çalışmalar
paylaşımlarınızı bekliyoruz...actionsmile

teoman_ 15-03-2010 11:43 PM

öğretmen adayı değilim ama kpss'ye gireceğim.
bir kodlama da ben yapayım

YEDİ göller

U
zun göl
S era gölü
T ortum gölü
A bant gölü

bunlar Karadeniz bölgesi heyelan - set gölleri...

ceylan84lum 16-03-2010 10:22 PM

Alıntı:

teoman_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 590041)
öğretmen adayı değilim ama kpss'ye gireceğim.
bir kodlama da ben yapayım

YEDİ göller

U zun göl
S era gölü
T ortum gölü
A bant gölü

bunlar Karadeniz bölgesi heyelan - set gölleri...

paylaşım için teşekkürler..hemen not ediyorumactionsmile
başarılar dilerimy789

WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:01 AM.