![]() |
kpss(öğretmen adayları) merhabalar... kpss ye hazırlanan biri olarak benim gibi bu sınava hazırlanan arkadaşlarla burada paylaşımlar yapabiliriz die düşündüm..nasıl bi çalışma stratejisi izliyorsunuz..kaynak kitap tavsiyeleriniz nelerdir.. kolay gelsin arkadaşlar...bisiklet |
Cevap: kpss(öğretmen adayları) sanırım benden başka kpss ye hazırlanan kimse yokdusun2 y789 |
Cevap: kpss(öğretmen adayları) Alıntı:
Nasıl gidiyor senin çalışmaların? |
Cevap: kpss(öğretmen adayları) yargı ve ihtiyaç kitaplarını öneririm. |
Cevap: kpss(öğretmen adayları) Ben de onlardan çalışıyorum.Ama benim sorunum düzenli çalışamamak..Her gün aynı motivasyonu sağlayamıyorum.Bi başlarsam kendimi adapte edebiliyorum ama.. |
Cevap: kpss(öğretmen adayları) ben de aynı şekilde düzenli çalışamıyorum.çalışmak istemediğim için düzenli çalışamıyorum |
Cevap: kpss(öğretmen adayları) Benim geçen sene kafama kazınmış birşey vardı.Ben zaten öğretmenim neden bir daha sınava tabi tutuluyorum ki?Üstelik yıllardır matematik görmemişim matematik çözmem lazım.Kendi branşımdan tek soru yok!Bu düşünceye öyle takılmıştım ki resmen bu düşünce yüzünden çalışmadım.Başka şeylere yöneldim işe girdim filan.. Bu sene bunu aştım neyseki.Olaya birşeyler öğreniyorum,yeniden matematikle barışıyorum,genel kültürümü artırıyorum diye bakıyorum. Yine de onca yıl ders çalışmanın filan verdiği bir yorgunluk var.Kitaplarıma elime alana kadar bayağı bir zorluyor beni bu.Belirli saatler koyup program yapıyorum bu sefer stres oluyorum.Yapmasam da iki üç gün üstüste hiç kitabı elime almadığım oluyor.. Yine de napıp edip bu sene kazanıcam inşallah.:) İnşallah herkes kazanır diyeceğim ama maalesef bu şartlarda zor.İnşallah herkesin istediği işe girip çalışabileceği,mutlu olabileceği bir ortam olur ülkemizde diyeyim bari.Ve inşallah biz kazanan azınlık içinde olup,insanlara faydalı olabiliriz:) |
Cevap: kpss(öğretmen adayları) inş. arkadaşlar allah hepimizin gönlüne göre versin.yaayın adı vermek doğrumu bilmiyorum ama o bahsedilen kaynaklara çalıştım ben geçen yıl ve çuvalladım.artık kpss değişti.2007 den sonra bambaşka bir hal aldı ve zorlaştı.ben daha zor kaynaklardan yararlanmanızı tavsiye edrim..ben de çalışmaya çalışıyorum işte.tarih coğrafya bitti.eğitimden geciktim.millet bitirmiş ben daha yeni başladım.hayırlısı bakalım. ha bu arada kafamıza takılan şeyleride tartışalım actionsmile yol arkadaşlarım benimy789 |
Tabi ki farklı kaynaklardan faydalanmak lazım,her çeşit soruyu görmek lazım.Ama ben bunların anlatışını beğeniyorum,geçen seneki kaynaklarımdı pek kullanmadığım için bu sene önce bunları bitireyim dedim:)Bunlar bi bitsin geçerim farklı kaynaklara artık. Zamana da takılmayın bence.Sözel derslerin oturması için zaman gerekiyor evet ama verimli bir çalışmayla iki ayda kazananlar bile var. Bize disiplin lazım:) Ben mesela bir oturunca bütün dersleri bitirip kalkmak istiyorum:) ama bırakınca da öyyle kalıveriyor. Neyse şöyle yapalım mı?Artık burda olmuyor,yapamıyorum gibi şeyler yazmayalım?Gerçi en çok ben yazdım bunları ama,daha yazmayacağım:PBirbirimizi motive edelim hep:) Ne dersiniz? Sınava dair olumlamalarımızı bile yazabiliriz.Bilinçaltımızı da sınava hazırlayalım. Mesela ben işin kolayına kaçıyorum:) "Sınavda bana yardımcı olacak tüm bilgileri bir şekilde öğreniyorum." "Kolayca öğreniyorum,kolayca hatırlıyorum." gibi olumlamalar kullanıyorum çalışmadığım günlerde bile.:P |
Cevap: kpss(öğretmen adayları) ben bu program geliştirmeyi anlayamıyorum yaaadunk56 |
|
küçüğüm derkeny789 bilemiyorum canım en zor konulardan biri heralde.ama yapcaz kurtulamaz bizden..s456 |
Cevap: kpss(öğretmen adayları) İnşallah temennimiz o yönde ben daha 3.sınıfım o yüzden dedim.Bizim işimiz zor valla temiz bi 100 çeksek ancak:D:D |
hakkımızda hayırlısı diyelimy789 |
Cevap: kpss(öğretmen adayları) tarihe nasıl çalışmalıyım arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.. |
Cevap: kpss(öğretmen adayları) arkadaşlar bu soruya bakarmısınız....actionsmile acıkan bir bebeğe süt şişesiyle süt verilirse sonradan süt şişesini görüncede sevinme tepkisi verir.daha sonra kendisine süt şişesi getiren kişinin sesini duyuncada aynı tepkiyi verir. bebeğin kendisine süt şişesini getiren kişinin sesine de aynı tepkiyi vermesi aşağıdakilerden hangisine örnektir. A)genelleme B)ayırt etme C)alışma D)ikinci derecede koşullanma E)kendiliğinden geri gelme |
Cevap: kpss(öğretmen adayları) arkadaşlar hadiidea3 |
Cevap: kpss(öğretmen adayları) Bu olsa olsa genelleme olabilir.tabi emin değilim psikoloji çalışmayalı 2 yıl oldu. |
|
|
|
Cevap: kpss(öğretmen adayları) Valla Allah kolaylık versin. Ben çalışmayalı baya oldu ama psikoloji konularını hemen hemen hatırlıyorum. Genellikle zorlayıcı soruları var. Bir soru çıkmıştı karşıma bağımlı değişkenle bağımsız değişkeni ayıramadım resmen. Psikoloji hocam bile zorlandı yani. Neden bu kadar abartırlar anlamıyorum? |
|
Cevap: kpss(öğretmen adayları) Burda bebek iki uyarıcıya birden şartlanmış yani üst düzey-ikinci dereceden şartlanma- olmuş oluyor.Birinci şartlı uyarıcı(biberon) önce veriliyor hemen ardından biberonu veren kişi konuşuyor bu da ikinci şartlı uyarıcı olmuş oluyor.Bu böyle bir kaç kez tekrarlandığında bebek her ikisine de koşullanmış oluyor.Sadece biberonu verenin sesine de aynı tepkiyi vermeye başlıyor. Ben böyle anladım. Genelleme biraz daha farklı.Orda belli bir uyarıcıya verilen tepki benzer durumlar karşısında tekrarlanıyor.Mesela yaşlı bir teyze bir çocuğa kızar çocuk bundan korkar.Ve sonra çocuk gördüğü tüm yaşlı teyzelere karşı aynı tepkiyi(korkma tepkisi) vermeye başlayabilir. Sorulan soruda bitişiklik ilkesi var iki uyaran peşpeşe verilmiş.Genellemede böyle bir durum yok.Bu nokta iki kavramı birbirinden ayırıyor bence. |
|
|
Cevap: kpss(öğretmen adayları) aşağıdaki öğrenme türlerinin hangisinde organizmanın etkin çaba harcamasına dayalı bir süreç yer almaz? A)tepkisel koşullanma B)edimsel koşullanma C)model alma D)kavrama yoluyla öğrenme E)deneme yanılma yoluyla öğrenme bir okulda yapılan tadilatlar sonrası sınıfların içine doğru açılan kapıların yangın veya benzeri olumsuz durumlara karşı sınıfların daha kolay boşaltılabilmesi için dışarı açılacak şekilde düzenlenmiştir.ancak öğrencilerin uzun bir süre kapıları içeriye doğru açmaya çalıştıkları gözlemlenmiştir. yukarıdaki parçada öğrencilerin kapıları uzun süre içeriye doğru açmaya çalışmaları eğilimini sürdürmeleri aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir_ A)olumsuz aktarma B)sönme C)alışkanlık kazanma D)serbest çağrışım E)geriye ket vurma ben takıldıklarımı sorayım dedim ama smil56 |
1.Tepkisel koşullanmada öğrenen pasiftir.Eskiden doğal olarak verilen bir tepki(salya) daha önceden nötr olan bir uyarıcıya (ışık vs.) yönlendiriliyor,öğrenen birşey yapmıyor yani:) O yüzden a şıkkı.Diğer hepsinde öğrenen bilişsel ya da davranışsal süreçlerden geçer. 2.Olumsuz transfer.Transfer iki şekilde olur olumlu ya da olumsuz.Burda önceden varolan birşeyin şimdi öğrencilerin farklı birşeyi öğrenmesini engellediğini görüyoruz yani önceden öğrenilenler şuana transfer oluyor. Fakat olumsuz transfer de iki şekilde oluyor: 1.İleriye ket vurma(Öğrenmeyi engelleme) 2.Geriye ket vurma(Hatırlamayı engelleme) Yani burda iki şık var bakacağımız.Olumsuz transfer ve geriye ket vurma.Eski bilgi yeni öğrenilecek şeyi engellediğinden (ya da zorlaştırdığından diyelim) ileriye ket vurmuş oluyor.Bu şık olmadığı için direk olumsuz transfer diyoruz. Not:İleriye ket vurma=Öğrenmeyi engelleme (i ve ö her ikisi de ünlü ile başlıyor) Geriye ket vurma=Hatırlamayı engelleme (g ve h her ikisi de ünsüzle başlıyor diye kodladım ben sorularda pratiklik oluyor.) Yani mesela şöyle çözüyorum.Öğrenciler Öğrenmekte güçlük çekiyor.Ö-İ, yani ileri ket vurulmuş gibi. Doğru mudur hocam? |
bu arada branş ne hocam.umarım aynı branş deilizdr..sizinle rakip olmak istemem doğrusu yrl78 |
İngilizce Öğretmenliği. Bu dersi geçen hafta çalışmıştım.Sınavlara çalışmayı hep son günlere bıraktığım için yeni çalışıyorum daha şimdilik kendimle yarışıyorum bakalım:) |
Cevap: kpss(öğretmen adayları) Ben 2009 mezunuyum ve ilk senemde atandım. Branşın neydi, hangi derslerde iyisin? Kaynak olarak ben ihtiyaç, yargı ve yediiklimin birer konu anlatımını ve soru bankalarını bitirdim. Üstüne de 70 tane deneme yaptım. |
ben sorularıma devam etcem bu arada.. iyki varsınızy789 |
Cevap: kpss(öğretmen adayları) bu program geliştirmede hedef cümlelerinin yanlişlarını buluyoruz ya..ben o soruları yapamıyorum.ne biliym anlayamıyorum.davranışa dönüklük diyorum başka bişey çıkıyo ..gibi.bilen dostlardan kısaca bahsetmelerini rica etcem... |
Cevap: kpss(öğretmen adayları) Ben kpss'ye hazırlanırken tarih, coğrafya, vatnadaşlık sıfırdı. Çok korkmuştum. Nasıl halledicem diye. Ama oldu. Tam olarak tüm bilgileri kapsayan bir kaynak yoktu. Ben de 3-4 kitaba bakarak önemli yerleri yazayım, kaynak oluşturayım sonra da kendi yazdıklarımdan çalışırım diye düşündüm. Bir de baktım ki yazarken çoğu aklımda kalmış : ) Çok işe yaradı yazmak. İyi de puan aldım. Ama herkesin öğrenme tekniği farklı olabilir. |
|
valla çok kıskandım sizi atanmışınız ne güzell...ahhhhhhhh.......ben de atanacakmıyım acabadusun2 |
Evet birdenbire arttı bizim taban puanları da.Öyle olmasa geçen sene atanırdım belki de.Ama napalım bunda da bir hayır vardır.İnşallah kazanırız bu sene.ÇAlıştığımız müddetçe umut var. Et et tabi tekrar etmiş oluruz. Ben eğitime yeni bakıyorum bu iki hafta içinde filan bitirmeyi düşünüyorum inşallah.Teker teker hepsini bitircem.Bugün programa çalıştım son iki konum kaldı. Sen dershaneye mi gidiyorsun?Nasıl çalışıyorsun eğitim derslerine? |
Daha çok fazla soru çözemedim ama özellikleri iyice yerleştirebilirsen zihnine o kadar karışmaz heralde.Soru verebilirsen yine daha iyi olur. Aklıma gelmişken ben de sorayım hocam:)Benimkisi de içerikle alakalı.Soru şu: Program geliştirme sürecinde içerikte yer alan konular değerlendirilirken aşağıdakilerden hangisi sorulması gereken sorulardan biri değildir? A)İçerik önceki öğrenmeleri tamamlayıcı ve destekleyici mi? B)İçerik ihtiyaçlara cevap veriyor mu? C)İçerik kazanımlarla tutarlı mı? D)İçerik öğretme-öğrenme etkinliklerine uygun mu? E)İçerik öğrencinin düzeyine uygun mu? |
dersaneye gidiyorum.ilk dönem gkgy aldık .bizimde eğitim yeni başladı.dhane ii hocalar ii.ama sorun ben de.adam akllı konsantre olup da çalışamıyorum bi türlüsadanimsadanimsadanimsadanimsadanim şöle bikaç hafta içinde ben de eğitimi bitirebilsem ne kadar ii olur biliyo musun.. |
hedef içerik eğitim durumarı değerlendirme hepsi bir öncekine göre ayarlanır..umarım doğrudur |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:21 AM. |