![]() |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Düşünsenize rüyaların önemi zaten Kur'anda Yusuf kıssasında geçer. İlk Olarak, Hz Yusuf bir rüya görür. Babasına anlatır ve babasının tavsiyesi bize rüyaların önemi hakkında ilk bilgiyi verir. " Bunu sakın kardeşlerine anlatma. Onların seni kıskanmalarından sana bir kötülük yapmalarından korkuyorum" İkinci rüya Hz Yusuf zindandayken iki kölenin gördüğü rüyadır. Burada ise bu kölelerin akıbetinden haber veren bir rüyadır. Üçüncü rüya ise Mısır azizinin gördüğü rüyadır. Burada ise Hz Yusuf zindandan hemen çıkmamış bana yaptıkları kötülüğü ve iftirayı söylemedikçe zindandan çıkmayacağım demiş. Daha sonrasında Kadınların ona attıkları iftiraları itiraf etmeleri ve bunun üzerine Hz Yusufun aklanmasını netice vermiştir ve Hz Yusuf as a mısır sultanlığının yolu açılmıştır. Bu konuyu en güzel anlatan kitap Şemseddin Nurinin "EN GÜZEL KISSA VE GERÇEKLEŞEN RÜYA" isimli kitabıdır. Gördüğünüz üzere bir insanın hayatını rüyaların nasıl değiştirdiğini, nasıl rüyalarla şekil aldığını görebilirsiniz. |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ içim umut doldu :)) beni rüyalarımda gerçek oluversinn :)) |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ En çok istediğim şeylerden biridir rüya eğitmeni olabilmek fakat bunun için gerekli imkana henüz ulaşamadım. Birde onlarda geçmiş yaşam diye bir konu var. Bunun dinimizde yeri yok bildiğim kadarıyla bu benim o insanlardan yani Işık Elçiden uzaklaşmama sebep oluyor. Birde Allaha büyükbaba demesi tuhafıma gidiyor. Tabi bunu Rabbim nasıl karşılıyor bilemiyorum. Belkide Allah bu söze kızmıyordur. Bir defasında Işık Elçi ve R Şanalı rüyamda görmüştüm. Bir ses bana senin görevin Işık Elçininkiyle aynı o seni bekliyor demişlerdi. ben bunu hep bir işaret olarak aldım. Fakat ne yazık ki her hangi bir adım hala atabilmiş değilim. |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ ikinci yaşama bende inanmıyorum.herkesin kendi düşüncesi tabi.. ama şu olabilir atalarda gelen inançlardan etkileniyoruz bu kesin onların hücrelerinde can buluyoruz sonuçta..onların hücreleriyle onların korkularıyla başlıyoruz hayata..sonra büyürken sesli görüntülü her yolla kendi korkularını işliyorlar bize..tabi bu koruma amaçlı iyi niyetle yapıyor ama işte..biz sonra böyle temizlemek için çitile babam çitilee y789 |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Alıntı:
Cehennemde iki kuyu varmış. İçinde insanlar ceza görüyorlar. Birinin başında bir zebani çıkmaya çalışana yukarıdan vuruyor ve yeniden kuyuya düşürüyor. Birinin başında ise kimse yok. Nasılsa biri soruyor kim bilmem tabi de:) Orası gezinti yerimi:)) - neden bu kuyunun başında kimse yok? - Bu kuyuda başka milletler var. O kuyuda ise Türkler orada zebaniye gerek yok. Çünkü kim çıkmaya çalışırsa aşağıdan biri paçasından asılıp onu geriye düşürüyor. Aynen öyle durumumuz bizim kaldığımız yer en güvenli diyorlar. Çıkma bu hapishaneden dışarıda seni kurtlar kapar. |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ ergenlikte başladım rüyalarımı sevmeye, çünkü gerçek hayattan kaçıyordum, bana mutsuzluk veriyordu, her fırsatta uyuyordum, derslerde bile başımı masaya koyup uyurdum. rüyalarım hep benim sığınağım olmuştu,çünkü orada mutluydum. |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ bi kere tatsa kutunun dışını neler olcak.. y789 |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ arkadaşlar ben dün gece gördüğüm bir rüyayı hatırladığım kadarıyla sizinle paylaşmak istiyorum, çalıştığım kurumdan arkadaşlarım bana ağzı kapalı olan bir konserve şişesinin içinde beyaz peynir verdiler. ben sadece aldığımı hatırlıyorum o kadar. beyaz görmek iyidir derler ama bilinçaltımda bu neyi ifade ediyor bilmiyorum. dusun2 |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Alıntı:
|
Cevap: RÜYALARIN DİLİ |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:00 PM. |