![]() |
RÜYALARIN DİLİ Rüyalar hayat yolunda bize yol gösteren rehberlerdir. Ne istediğimizi, ne istemediğimizi, korkularımızı bize gösteren bir rehber. Eğer rüyalarımızı okumayı başarabilirsek, bize rehberlik ederler hayat yolumuzda. bazen geçmişten bazen gelecekten haber verirler. Bazen bilinçaltınızın bir resmini direkt olarak size gösterirler. Bu yüzden mutlaka rüyalarımızın dilini çözmeliyiz. Eğer hatırlıyamıyorsanız bu sizin hayatta bir şeylerden kaçtığınızı, reddettiğinizi gösterir. Bir yerde hayatın sorumluluğunu almaktan kaçınmışsınız, korkuyorsunuz demektir. bundan böyle ufak tefek tüyolar vermeye rüyalar hakkında bilebildiklerimi ve bulabildiğim bilgileri sizinle paylaşmaya gayret edeceğim. Hadi bakalım "RÜYALARIN SIRLI DÜNYASINA YOLCULUK" diyelim bu yolculuğumuzun adına. Yeni bir başlangıç diyelim. sevgimle IŞIK* |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Öncelikle en sevdiğim kitap bana göre bir başucu kitabı olan kitabı önermekle başlayacağım. Işık Elçinin bir kitabı bu, "REHBER RÜYALAR" almanızı kesinlikle tavsiye ederim. Rüyaların iyileştirici gücü, 2. kitabı dilerseniz sonra onuda edinebilirsiniz. |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Böyle bi başlık olmasına sevindim, bayaadır merak ettiğim bi konuydu. Bulabildiğim bilgileri ben de paylaşırım. Ben genellikle çok karmaşık rüyalar görüyorum. Sabah olduğunda hatırlamama rağmen anlatamadığım kadar karışık rüyalar... |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Alıntı:
|
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Gelelim yatmadan önceki niyetimize" ben bu gece yattığımda, arınmaya, iyileşmeye niyet ediyorum" hatta belkide sorular dahi sorabiliriz.Şu konuda kafam karışık ben bu manada rüyalarımdan yardım diliyorum. Rüyamda bana yol gösterilmesine ve kafamın netleşmesine niyet ediyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum gibi. Bunu sizler farklı da ifade edebilirsiniz. Rüyalarda renklerin, sayıların, mekanların, yönlerin, insanların, isimlerin, kişilerin her birinin ayrı ayrı anlamı vardır. Eğer rüyalarınızı çözebilirseniz. aslında size pek çok konuda cevap geldiğini ve yol gösterildiğini görebilirsiniz arkadaşlar. Rüyalarınızı yazın üzerinde çalışalım derdim ama şimdi rüyalar özeldir ve yorumlanmadan önce herkese anlatılmaz.Çünkü yorum önemlidir. O yüzden rüyalarınızı yazın diyemeyeceğim. |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Bu gece niyet edip yatıcam o zaman. Bakalım bilinçaltım bana ne söylemeye çalışıyo? Teşekkürler ışık abla. Ben genelde rüyalarımda öldürülürüm. Ya bi savaş esnasında ya da ne biliym bi karmaşanın içinde hep silahla vurularak öldürülürüm. Çok korkunç geliyo bu kabuslar, şimdi bile düşününce içim sıkıldı. Hiç güzel rüya görmüyorum, hep kasvetli karanlık rüyalarım... Kafam karışık galiba dediğin gibi. |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ ben son birkaç gündür hatta son 2 haftadır çok yoğun ve yorucu rüyalar görüyorum. hatta bazen inception filmindeki gibi rüya içinde rüya gördüğüm bile oluyor ta ki sabah uyanma anına kadar sürüyor ve zihnimi çok yoruyor. oysa son 2 hafta dediğim bu dönem hayatımın en mutlu ve işlerimin yolunda gittiği ve çözülmesine az kaldığını düşündüğüm yükümün hafiflediği bir dönem. ama sıkıntılı ve yorucu rüyalar görüyorum. sanki uyuyup dinlenmiyorum da 2. bir hayat yaşıyor gibiyim. geçmişten mekanlar ve geçmişten insanlar falan da görüyorum. kafayı yiycem. gün içinde günlük hayata bile odaklanamıyorum. kafam hep sersem ve dağınık oluyor. acaba çektiğim esmalar mı bana bu rüyaları gördürüyor ? esmalarla rüyaların ilişkisi olabilir mi ? eskiden kötü korkunç rüyalar bile görsem zihnim kendini boşalttığı için rahatlık huzur duyardım hatta rüya esnasında bile rüya olduğunun farkına varıp rahat olurdum. şimdi rüyalarım çok da korkunç değiller ama rahatlamak yerine beynim daha da doluyor. |
|
Rehber Rüyalar-Işık ELÇİ |
|
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Rüyalara kötü anlamlar yüklenmez arkadaşlar. Her rüyanın kişiden kişiye manası değişir. aslında size sizden haber verir.Rüyalarımızdan yararlanmamız gerekiyor. Annie'cim, bu gece yatmadan " Değişim için neyi bilmeliyim? " diye sor. Sana cevap gelecektir. Bilinçaltı, sonsuz bilgi kaynağına bağlıdır. Bilinci yoldan çektiğimizde yani endişeyi, korkuyu bıraktığımız ve bilinçaltı ile işbirliği yaptığımızda hayat bizim için çok daha kolay ve doyumlu olacaktır. |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Kocaman sevgiler sana kiss3 |
|
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Rüyalarda renkler BEYAZ: Arınma, saflık, değişme, ferahlık KIRMIZI: Yaratıcılık,kızgınlık, kontrol arzusu,hayata karşı eyleme geçme SARI: Bilgelik yüksek farkındalık, birlik, bütünle işbirliği, destek kararlılık. MAVİ: Kendini ifade doğruluk |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Merhaba Oncelikle sizin yazdiklarinizin tamamini hergün okuyorum neredeyse, cok guzel seyler yaziyorsunuz, gercekten faydalandigim yerler fazlasiyla oldu, cok tesekkur ederim tüm bunlar icin :)) Ben cok fazla rüya görüyorum, ve mesela cogunu da hatirliyorum genelde... Bir gun cok fazla ruya gorursem o gun cok yorgun bir sekilde kalkiyorum ve sanki uyumama ragmen uykumu alamamis gibiyim.. Cok rüya görmek, iyi brsey degil diye dusunuyorum.. Bugun de ruyamda topraga tohum ekiyordum, cok da rahat kalktim uykudan, huzurluydum.. Yatmadan once Sucluluk hayatini sevgiyle doldur kendine guven ego guclendirici ve mutlu olmak telkinini dinliyordum.. Sizce telkinin etkisi mi bu ruyalar? Ruyalarin boyle fazlalasmasi? Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederimactionsmile Sevgiler |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Öncelikle teşekkür ederim. Rüyada hissettiğiniz duyguya odaklanın. Rüyada ne hissetmiştiniz? Korku mu, endişe mi? Ve uyandıktan sonra ki duygu da size yol gösterir. Mutlu ve huzurlu mu uyandınız ki öyle uyanmışsınız. Tohum ekmek zaten bir başlangıç demek. Fakat tohumu ektikten sonra ne olur, siz bir düşünün. Tabi ki bakımı gerekir. Dolayısıyla girdiğiniz yol gerçekten güzelmiş ve arkasından zaten rüyanızda size devam et denmiş bile. bence devam edin. Rüyalarınız size yolu tarif edecektir. Sevgimle IŞIK* |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Yatmadan önce mutlaka ne düşündüğünüzü tespit edin arkadaşlar. Neyi düşünerek yattınız? yada o günlerde üzerinde çok fazla kafa yorduğunuz konu. Size yol gösterilir. Bazen bu şöyle olur. Bir şeyi çok istiyorsundur fakat bir türlü başaramıyorsun diyelim. Rüyanızda size engeliniz genelde gösterilir. Fakat bizler rüyaların dilini bilmediğimizden onun ne anlama geldiğini genelde bilemeyiz. Ve yazık olur rüyaya |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Rüyada renkler MOR: Gelişme, ruhsal büyüme, Tanrı'yla bütünleşme, içindeki bilgeliği harekete geçirme. PEMBE: Duygusallık hassasiyet sevgi. Siyah:Endişe, korku, geleceği görememe. Yeşil: Sevgi, paylaşım, şifa gücü, gelişme, dileklerin kabulü. Gri: Karamsarlık belirsizlik. Turkuaz: Kapının diğer tarafı. Boyut atlama.En yüksek nokta. Rehber rüyalarda renkler ne kadar canlı ve parlak ise bu hayatımızın o kadar keyifli olduğunu gösterir. Bazen belirli bir renk rüyanın geneline hakim olurken, bazen de semboller, nesneler, hayvanlar, taşıtlar, rüyamıza giren insanların kıyafetleri ve göz renkleri, bize yorumlarla ilgili bilgi verebilir. Rehber rüyalar- Işık Elçi |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ arkadaşlar yaa kendimi sürekli şikayet eden mızıldayan biri olarak görüyorsunuz biliyorum sad456 ama ben rüyalarımı hatırlayamıyorum. telkinleri dinlemeye başladığım ilk günlerde rüyalarım çok netti. ilginç rüyalar görüyordum. ama şimdi kafam allak bullak. kazan gibi. ben neden böyleyim yaa hiç bir şey net değil. |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ zamanla düzelir merak etme sabırlı ollll bakıyimmmm :) |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ ben de aynıyım serpilelifcim, geçeceğini bildiğim bir süreçte olduğumun farkında olduğumdan akışına bırakıyorum.. ne oluyor; kafam rahat, ben rahat..relax :) |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Nusret Kaya ve Yeni Kitabı Rüya Çığlıkları - NTV- Sedat Küçükay ile "Hafta sonu" - YouTube rüyalara farklı bir bakış. |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Rüyalarımızda gördüğümüz evler, bizim ruhumuzla ilgili derin mesajlar taşır. Ayrıntıları rüya günlüğünüze yazmanız gerekiyor. Nasıl bir ev, eski-yeni, ahşap- beton, tek katlı- apartman, bahçeli- bahçesiz, tanıdık bir mekan mı yoksa bilmediğiniz bir yer mi? Yalnız mıyız? evin hangi bölümüde bulunuyoruz. Yatak odası, mutfak, çatı, banyo, bodrum, aydınlık mı? Karanlık mı? (evin içindeyken hissettikleriniz, düşünceleriniz) Rehber rüyalar alıntı |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Eğer evin mutfak bölümündeyseniz bu üretimle ilgili olabileceği gibi, aşırı verme eylemine ve insanlara hayır diyememenize de işaret ediyor olabilir. Yeni tarifler uyguladığınızı görüyorsanız, bu yaratıcılığınızı en kısa zamanda hayata geçirmeniz anlamına gelmektedir. Pişmiş yiyecekler görüyorsanız, bu da paylaşıma açık olmanız gerektiği anlamına gelmektedir. alıntı |
|
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Psikoloğum Faik hocamla çalışırken ona rüyalarımı yazardım ve o da rüyalarımdan bilinçaltında neler olduğunu bulurdu. Böylelikle yol alabilirdik bazı konularda. Fakat siz eğer anlamını çözmeyi başaramamışsanız, bunu bir erkekle paylaşmak pek akıl karı değil. O kişi rüyaların dilini biliyorsa ve siz bilmiyorsanız. Ona anlattığınız rüyalarınızdan o kişi kendi hakkında da onlarca sonuca ulaşabiliyor. Tabi ben bunu bilmiyorum. Sonra sonra rüyaların dilini çözmeye başladıkça "Allahımmmm " dedim " meğer burada bilinçaltı hocama neler neler diyormuş. Yuh neyi ima etmişim burada ben a aaaaa" :)))) Ya napacan bilinçaltı işte her zaman uslu durmuyor. Sen bilmiyorsun zaten açık açık söylemiyor sembollerle konuşuyor. Fakat o biliyor. ouuuwwwwwutananadamy789 |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ bazen de ona verdiğim paradan bahsediyor bilinçaltı. Mesela hocam benim onun hakkındaki tüm düşüncelerimi, onu bırakıp bırakmayacağımı, ona güvenip güvenmediğimi hepsini biliyordu. Bana rüyanı söyle sana kim olduğunu söyleyim gibi adeta :) |
|
Cevap: RÜYALARIN DİLİ bende bu yönümü geliştirmek istiyorum.bahsettiğin kitabı almaya niyet ettim şu anda :)))hem belki benimde başkalrına faydam olur böylelikle..ne güzel olur :))) |
|
Cevap: RÜYALARIN DİLİ Düşünsenize rüyaların önemi zaten Kur'anda Yusuf kıssasında geçer. İlk Olarak, Hz Yusuf bir rüya görür. Babasına anlatır ve babasının tavsiyesi bize rüyaların önemi hakkında ilk bilgiyi verir. " Bunu sakın kardeşlerine anlatma. Onların seni kıskanmalarından sana bir kötülük yapmalarından korkuyorum" İkinci rüya Hz Yusuf zindandayken iki kölenin gördüğü rüyadır. Burada ise bu kölelerin akıbetinden haber veren bir rüyadır. Üçüncü rüya ise Mısır azizinin gördüğü rüyadır. Burada ise Hz Yusuf zindandan hemen çıkmamış bana yaptıkları kötülüğü ve iftirayı söylemedikçe zindandan çıkmayacağım demiş. Daha sonrasında Kadınların ona attıkları iftiraları itiraf etmeleri ve bunun üzerine Hz Yusufun aklanmasını netice vermiştir ve Hz Yusuf as a mısır sultanlığının yolu açılmıştır. Bu konuyu en güzel anlatan kitap Şemseddin Nurinin "EN GÜZEL KISSA VE GERÇEKLEŞEN RÜYA" isimli kitabıdır. Gördüğünüz üzere bir insanın hayatını rüyaların nasıl değiştirdiğini, nasıl rüyalarla şekil aldığını görebilirsiniz. |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ içim umut doldu :)) beni rüyalarımda gerçek oluversinn :)) |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ En çok istediğim şeylerden biridir rüya eğitmeni olabilmek fakat bunun için gerekli imkana henüz ulaşamadım. Birde onlarda geçmiş yaşam diye bir konu var. Bunun dinimizde yeri yok bildiğim kadarıyla bu benim o insanlardan yani Işık Elçiden uzaklaşmama sebep oluyor. Birde Allaha büyükbaba demesi tuhafıma gidiyor. Tabi bunu Rabbim nasıl karşılıyor bilemiyorum. Belkide Allah bu söze kızmıyordur. Bir defasında Işık Elçi ve R Şanalı rüyamda görmüştüm. Bir ses bana senin görevin Işık Elçininkiyle aynı o seni bekliyor demişlerdi. ben bunu hep bir işaret olarak aldım. Fakat ne yazık ki her hangi bir adım hala atabilmiş değilim. |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ ikinci yaşama bende inanmıyorum.herkesin kendi düşüncesi tabi.. ama şu olabilir atalarda gelen inançlardan etkileniyoruz bu kesin onların hücrelerinde can buluyoruz sonuçta..onların hücreleriyle onların korkularıyla başlıyoruz hayata..sonra büyürken sesli görüntülü her yolla kendi korkularını işliyorlar bize..tabi bu koruma amaçlı iyi niyetle yapıyor ama işte..biz sonra böyle temizlemek için çitile babam çitilee y789 |
Cehennemde iki kuyu varmış. İçinde insanlar ceza görüyorlar. Birinin başında bir zebani çıkmaya çalışana yukarıdan vuruyor ve yeniden kuyuya düşürüyor. Birinin başında ise kimse yok. Nasılsa biri soruyor kim bilmem tabi de:) Orası gezinti yerimi:)) - neden bu kuyunun başında kimse yok? - Bu kuyuda başka milletler var. O kuyuda ise Türkler orada zebaniye gerek yok. Çünkü kim çıkmaya çalışırsa aşağıdan biri paçasından asılıp onu geriye düşürüyor. Aynen öyle durumumuz bizim kaldığımız yer en güvenli diyorlar. Çıkma bu hapishaneden dışarıda seni kurtlar kapar. |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ ergenlikte başladım rüyalarımı sevmeye, çünkü gerçek hayattan kaçıyordum, bana mutsuzluk veriyordu, her fırsatta uyuyordum, derslerde bile başımı masaya koyup uyurdum. rüyalarım hep benim sığınağım olmuştu,çünkü orada mutluydum. |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ bi kere tatsa kutunun dışını neler olcak.. y789 |
Cevap: RÜYALARIN DİLİ arkadaşlar ben dün gece gördüğüm bir rüyayı hatırladığım kadarıyla sizinle paylaşmak istiyorum, çalıştığım kurumdan arkadaşlarım bana ağzı kapalı olan bir konserve şişesinin içinde beyaz peynir verdiler. ben sadece aldığımı hatırlıyorum o kadar. beyaz görmek iyidir derler ama bilinçaltımda bu neyi ifade ediyor bilmiyorum. dusun2 |
|
Cevap: RÜYALARIN DİLİ |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:48 PM. |