Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/serbest-kursu/)
-   -   ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ (http://www.hayatimdegisti.com/forum/serbest-kursu/622565-cekirdek-inanc-tespiti.html)

Işıklı yol 16-03-2013 05:47 PM

Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ

İki yeni kitap aldım bugün. Rüyaların iyileştirici gücü ve 9 kutsal bahçe. Çok ama çokkkkk sevinçliyim çoktandır istiyordum bu kitapları okumayı. Önce rüyaların iyileştirici gücünü okumaya başladım, yalnız komik olan diğer kitabımı da elimde tutuyorum. Her gittiğim yere öteki kitabı da taşıyorum. Onuda elimden bırakamıyorum. Resim kursuma uğradım, çoktan uğramamıştım. Kurs hocamla son karşılaşmamızda pekte hoşuma gitmeyen sözler söylemişti bana. Sadece beni yanlış yorumladığı için ve fazla açık sözlü olduğundan. Yoksa kötü sözler değildi. Bugünse çok farklı davrandı, çok saygılıydı, hatta özür diler mahiyette konuştu. Sevgimle kabul ettim özrünü. Fakat öncesinde dün gece gördüğüm rüyamdan bahsedeyim. Resim kursundayım, hocam bana "çayı demle" diyor, fakat bir türlü bulamıyorum çayı ben. Sonrasında "boş ver" diyor. Kurs oldukça temiz ve düzenli. Ben buna dikkat ediyorum rüyamda ve taktir ediyorum. Sonra hocam sağ koluma yaslanıyor. Ben onu biraz uzaklaştırıyorum. Bunu kibarca yapıyorum. İnsanların bunu yanlış yorumlamasını istemiyorum. Sağ gelecek ve erkek enerjisi demek. Kabul var rüyamda. Kadınlığımı kabul üzerine telkinler dinliyorum bu arada. İlgisinden hoşlanıyorum ama kendi içimde huzur ve güveni seçiyorum. Etraf temiz ve düzenli, bu konuda iyileşme ve arınma var. Sırf sonucu görmek için gittim özellikle bugün oraya biliyordum. Çoktandır, onunla aramızda bir sürtüşme ve gizli bir laf dalaşı vardı. Tam tersi bugün aramızda barış ve karşılıklı hoşgörü vardı. Ve ben geçenlerde "telkinlerimi dinleyip geleceğim, bakalım o zaman bana karşı tavrın ne olacak. Bakalım aramızda ne değişecek. Bana karşı tutumunda ne değişecek? " demiştim. Çünkü onunla aramızdaki sürtüşme çok belirgindi arkadaşlar. Onunla ilişkimde ben galibim :) Kendi adıma, güzel bir gelişme.

Işıklı yol 16-03-2013 05:56 PM

Aslında onunla ilişkimde değil, erkeklerle olan ilişkim demek daha doğru. Bu arada ben bir amazon kadınım. Onuda söyleyim. Çay konusuna gelince 'çay' onunla ortak noktamız. İkimizde karadenizliyiz çayı çok seviyoruz. Çay, keyif demek. Demek ki resim yapmaktan keyif almalıyım. Sabah kendi kendime şöyle söylediğimi şu an hatırlıyorum" Sen resim yapmayı seviyorsun, bunu sadece keyif alarak yap. Gerisiyle lütfen ilgilenme" :) Ben bir türlü bulamıyorum o da bana geç kaldın artık, boş ver diyor. Hmmm, burası önemli! Demek ki ben resim yapmak için geç olduğunu düşünüyorum ama zaten rüyada iyileşme ve arınma var. Çok takılmıyorum buna.

Işıklı yol 17-03-2013 08:47 AM

3. periyot bitti. Şimdi 3 günlük ara, sonra 4. periyota başlayacağım. Bu arada bazı konulu telkin cdleri almak niyetindeyim. Yarın onunla ilgili girişimde bulunacağım. Eminim harika sonuçları olacak. Rüyamda Tarkanı gördüm. Hayranı olduğum bir sanatçıdır. Çok başarılı, yetenekli ve özgün ban göre. Hayata karşı duruşunu da severim.( Bildiğim kadarıyla) Yeni aldığım kitapta tarkan ismini şöyle ayırmıştı Işık hanım T: Tanrı Ark: Su yolu An: Anda kalmak Yani Allahla beraber olduğunu bil, anda kal sürece güven sonuçta her şey senin için güzel olacak. Ve bir niyetle yatmıştım. Bu benim çok ama çok istediğim, hayalini kurduğum, yıllardır peşinden koşturduğum bir amaç. Ve harika olacak her şey. Amin Allahım bunu bütün kalbimle diliyorum. Lütfen nasip et...

Işıklı yol 17-03-2013 08:53 AM

Ve bir de müjde vardı rüyamda ama o bana kalsın. Paylaşmayacağım. :) BU arada tarkan hem dans ediyor hemde şarkı söylüyordu. Ben de ona eşlik etmeye çalışıyor, şarkıyı ezberlemeye çalışıyordum. Şarkı çok aklımda değil yine de şarkının içinde yıldızlar kelimesi vardı, onu hatırlıyorum. Yıldızlar: gökyüzü, gecenin süsü, aynı zamanda yol gösteren. Güzel, çok güzel bir rüya. İnanmayı çok istiyorum bu hayalin gerçek olacağına. amin OLsun o halde. Tüm kalbimle evet diyorum hayalime.

seniha. 17-03-2013 10:28 AM

bu yolda çalışmalar yapıp, gerçekten isteyince verildiğine inanıyorum. çok güzel bir rüya görmüşsünüz. hayaller gerçekleşmeyecek olsaydı, hayal diye bir şey olmazdı. ben kulumun zannı üzereyim diyor kudsi hadiste. peygamberimizde dualarınıza hallerinizi katın diyor. buradaki arkadaşlardan olumlu yazılar görünce ben de mutlu oluyorum .

Işıklı yol 17-03-2013 10:50 AM

Alıntı:

seniha. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 838051)
bu yolda çalışmalar yapıp, gerçekten isteyince verildiğine inanıyorum. çok güzel bir rüya görmüşsünüz. hayaller gerçekleşmeyecek olsaydı, hayal diye bir şey olmazdı. ben kulumun zannı üzereyim diyor kudsi hadiste. peygamberimizde dualarınıza hallerinizi katın diyor. buradaki arkadaşlardan olumlu yazılar görünce ben de mutlu oluyorum .

Çok teşekkür ediyorum. Duama eşlik ettiğiniz için teşekkürler:) Herkesin gönlünden geçen en kolayıyla hayırlısıyla olsun. amin:)

Işıklı yol 19-03-2013 05:58 PM

Yarın 4. periyot. Resim yapma konusunda daha istekli ve başarılıyım. Olumluyum, huzurluyum. Değişime inanıyorum. Devam edeceğim. Biliyorum ki her şey inşallah daha da iyi olacak. Hayatı okuyun arkadaşlar. Motivasyonunuzu yüksek tutun. Her adımınızın farkında olun. Geleceğimden umutluyum. Aklım, düşünebilme yeteneğim ve daha bir çok şey için mutluyum. Minnettarım. Çözemeyeceğiniz sorun yok. Doğru kapıları çalmak, doğru soruları sormak önemli. Ve yılmamak. Sevgimle kalınız

Işıklı yol 19-03-2013 05:59 PM

Mesnevi iyi bir yol arkadaşıdır. Tavsiye ediyorum.

Işıklı yol 19-03-2013 06:04 PM

Evde resimlerimle minik bir sergi açtım. Bu arada eksiklerimi görüyor ve düzeltme şansı yakalıyorum. Sonuç için heyecanlanıyorum. Fırçam ve boyalarım bana iyi davranıyor. Satamazsam korkumu bir yana attım. Satmak için değil zevk aldığım için yapıyorum şimdi. Bu da duyduğum stresi azaltıyor. Bakalım neler getirecek zaman,başarıyı kabul ediyorum. Ve umutluyum.

Işıklı yol 20-03-2013 09:14 AM

Bugün 4. periyot birinci gün. Hayırlısı olsun, hayırlısıyla olsun bakalım. Sabah uyandıktan sonra düşündüm bir müddet. Kendimle ilgili bir konuydu bu. Hislerimle alakalı. Neden böyle hissediyor olabilirimle alakalı. Ve, buldum. Sebeplere ulaştım, sonuçta neden böyle davranıyorumu buldum. Harika bir gelişme benim adıma. Şimdi neymiş diye merak edeceksiniz. Ne hakkında düşündüm de ne buldum? Normal böyle düşünmeniz çünkü pek bi gizemli konuştum. Peki anlatabilecek miyim bakalım meramımı? Şöyle ki, utanmaktan kaçarım ben, utanılacak durumlara düşmekten sakınırım. Gözden düşmek deyimini çok kullanırım. Neden böyle diye düşündüm? Mesela bunu sizler şöyle yapabilirsiniz, çok kullandığınız cümle ya da kelimeler vardır. Mesela ellerimden kayıp gitti tabirini çok kullanırım ben. Bu nasıl bir inancın tezahürü olabilir. Burada bir şeye sıkı sıkı bağlanmak, sıkı sıkı yapışmak, sahip olmaya çalışmak ama başarısız olmak durumu var. Ellerimden kayıp gitti, tutamadım. Yani kaybettim. Demek ki kaybetmekle ilgili negatif bir inancım var. Bunu bir kaç yıl önce fark etmiştim zaten. Bir duygunuzu fark ettiniz diyelim. O vakit, bunu nasıl dönüştürebileceğinize odaklanmanız gerekir. Şimdi bugün fark ettiğim konuya dönüyorum. benim kendimle ilgili bir sorunum yok aslında bu konuda ( ki bu da başka bir sonucu inancımın, biraz dikkat ederseniz bunun böyle olduğunu yazılarımı takip eden arkadaşlarım bilirler. Aslında kelimesini çok kullanırım ben. Aslında ne demek? Aslında: yani sandığın gibi değil, aslı başka, göründüğü gibi değil) Ben kendimin, akıllı, bilgili ve güzel olduğu konusunda bir negatif inancım yok. Zeki olduğumuda düşünürüm Yani değersizlik inancım yok. Benim tam da burada bunun böyle olduğunu ispat gibi bir sorunum var. Yani durmadan kendimi ispat etmeye çalışmak. Bu sevgili anneciğimin bana bir hediyesi. Hep kendimi ona kanıtlamaya çalışıp durduğum için, hala buna devam ettiğimi fark ettim. Ben akılllıyım, mı acaba? Bunu ben biliyorum, karşımda ki insan da biliyor. Öyle kalmalı ama, yani benim akıllı ve bilgili olduğumun bilincinde olmalı. Bu konuda fikri değişmemeli. Hata yapmamalıyım. Hep mantıklı davranmak zorundayım. O yüzden mesela, diyelim ki biriyle tanıştım, konuştum ondan övgü dolu sözler aldım. Fakat bir konuda onunla aynı fikirde değilim. Ve bunu ona söyledim. O da bunun üzerine sessizleşti. İşte o zaman bende alarm çalmaya başlar. Eyvah, onun kalbini kırdım, ya da onun gözünden düştüm. Şimdi benim hakkımda ne düşünecek. Artık beni sevmeyecek daha da önemlisi artık bana değer vermeyecek. Bu ben değersiz olduğum için değil. Ben değerliyim ben bunu biliyorum fakat bunu o da bilmeli. Daima düzgün olmalıyım. Düzgün davranmalıyım. Saçmalamamalıyım. Bunu nasıl söylersin Işık, nasıl böyle davranırsın? Neden bu kadar aptalca bir şeyi söyledin ki sen şimdi? gibi daha neler neler. Hemen karşı atağa geçerim. ASLINDA öyle demek istemedim. ASLINDA sandığın gibi değil. ASLINDA ben öyle değilim, öyle demedim. öyle davranmamalıydım, öyle dememeliydim. Afedersin, özür dilerim. Barıştık mı? gibi. Kaybetme korkusu.. neyi kaybetme? Saygınlığımı, onun gözünde ki değerimi, benim hakkımda ki güzel düşüncelerini.

Işıklı yol 20-03-2013 09:23 AM

Aptal konumuna düşmemeliyim, utanılacak bir şey yapmamalıyım. Aileme layık olmalıyım, babama layık olmalıyım. Kocama layık bir eş, çocuklarıma layık bir anne, kendime ayık, ona layık, buna layık. Layık olmalıyım. Hata yapmamalıyım. Daima iyi olmalıyım ben. Gibi. Şimdi burada bazı arkadaşlarım telkinleri dinlediklerini ama faydasını göremediklerini söylüyorlar. Bu şöyle bir yanılgının sonucu olabilir. Sanki bir sihirli değnek gelecek ve hayat bir anda toz pembe olacak. Hayır en dipte ki kendinlik algısı değişecek arkadaşlar. Farkında mısınız bakalım, nereden başladığınızın. Bu konuda bir video bulmuştum dün bulabilirsem buraya şimdi koyarım ne demek istiyorum belki daha net anlaşılır.

Işıklı yol 20-03-2013 09:30 AM

SEN / BEN KİMİM UAT99 video Yola çıkmadan önce kalkış noktasını belirle - YouTube
İşte bahsettiğim video

serpilelif 20-03-2013 04:19 PM

ışık hanım sizin yazdıklarınızı okurken ben de kendi hissettiklerimle ne kadar benzer duygular olduğunu farkettim. bende onaylanmama korkusu, sevilmeme, reddedilme ya da dışlanma korkusu nedeniyle hayır diyemeyenlerdenim. bu nedenle insanları kırmamak için çok özen gösteririm. ben kırılınca da yıkılırım. herşeyi kafama takarım. birisiyle bir sorun yaşadığımda beni üzen birisi olduğunda çok üzülüyorum. yani o kişi benim için çok değerli biri olmasına gerek yok. şöyle bir düşünüyorum o kişi hayatımdan çıkarsa ne değişir diye. çok şey kaybetmem aslında ama hayatımdan çıkarama sorunum var. ben elimden geleni yapmış olmama rağmen yine de düzeltemeyeceğim bir durumsa da çok üzülüyorum. resmen hayatım kararıyor sanki depresyona giriyorum. bu duyguyu nasıl yeneceğimi bilmiyorum. beni çok yoruyor, acı veriyor. bunun sebebi güçsüz, zayıf karakterli oluşum diye düşünüyorum. birilerine sürekli bağımlıyım. beğenilmeme korkusu nedeniyle eleştirilere de kırılganlık gösteriyorum. kendi içimde tabi. karşı tarafın haberi bile olmuyor çoğu zaman. sorunumun asıl kaynağı özgüven eksikliği sanırım. bunu Abdullah beyle de paylaştım. kendine güvenle ilgili telkinler göndermiş. 7. periyottayım düzenli olarak dinliyorum ama bu konuda bir değişim olmadı henüz. ağla2

Işıklı yol 20-03-2013 05:42 PM

Alıntı:

serpilelif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 838149)
ışık hanım sizin yazdıklarınızı okurken ben de kendi hissettiklerimle ne kadar benzer duygular olduğunu farkettim. bende onaylanmama korkusu, sevilmeme, reddedilme ya da dışlanma korkusu nedeniyle hayır diyemeyenlerdenim. bu nedenle insanları kırmamak için çok özen gösteririm. ben kırılınca da yıkılırım. herşeyi kafama takarım. birisiyle bir sorun yaşadığımda beni üzen birisi olduğunda çok üzülüyorum. yani o kişi benim için çok değerli biri olmasına gerek yok. şöyle bir düşünüyorum o kişi hayatımdan çıkarsa ne değişir diye. çok şey kaybetmem aslında ama hayatımdan çıkarama sorunum var. ben elimden geleni yapmış olmama rağmen yine de düzeltemeyeceğim bir durumsa da çok üzülüyorum. resmen hayatım kararıyor sanki depresyona giriyorum. bu duyguyu nasıl yeneceğimi bilmiyorum. beni çok yoruyor, acı veriyor. bunun sebebi güçsüz, zayıf karakterli oluşum diye düşünüyorum. birilerine sürekli bağımlıyım. beğenilmeme korkusu nedeniyle eleştirilere de kırılganlık gösteriyorum. kendi içimde tabi. karşı tarafın haberi bile olmuyor çoğu zaman. sorunumun asıl kaynağı özgüven eksikliği sanırım. bunu Abdullah beyle de paylaştım. kendine güvenle ilgili telkinler göndermiş. 7. periyottayım düzenli olarak dinliyorum ama bu konuda bir değişim olmadı henüz. ağla2

Biz malesef çok yanlış eğitilmiş bir nesliz. Televizyon başlı başına bir kuyu, insanları dibe çeken, televizyon demeyimde diziler daha çok. O yüzden mutlaka seyrettiğiniz şeylere bakın diyorum. Çünkü bilinçaltı 20 dakikadan sonra transa girer ve oradaki her şeyi kendine yapılıyormuşçasına algılar. Düşünsenize bir yandan telkin cdleri dinliyor bir yandan hala dizilerle altını üstüne getirmeye devam ediyoruz her şeyin. İkincisi size bir çalışma önerebilirim bu konuda. Yazınızda kendiniz hakkında pek çok negatif inanç sıralamışsınız. İşte bütün bu cümleleri, bir kağıda yazın. Ne varsa size söylenmiş, sizin kendinize söylediğiniz hepsini yazın, sonra kağıdın en üstüne kocaman harflerle İPTAL yazın. Ve karalayın hepsinin üzerini şimdi de, sonrasında ise yakın. Artık bu negatif duygularımdan özgürleşiyor artık kendi değerimi, özel oluşumu kabul ediyorum. diyerek yakın ve küllerini ister atın isterseniz tuvalete döküp sifonu çekin. Ben sifonu çekiyor tüm o cümleleri layık oldukları yere göndermeyi tercih ediyorum. Bunu pek çok defa yapın. Cidden, çok rahatladığınızı göreceksiniz. Ve seyrettiğiniz, dizi ve filmlere dikkat edin. Ben çok uzun süredir negatif hiç bir şey izlemiyorum desem yeridir. Netten film indirip izliyorum. Bakıyorum konusu açmadı beni kapatıyorum. Sizin hayallerinizi mahvetmelerine izin vermeyin lütfen.

Işıklı yol 20-03-2013 05:47 PM

Ne "YAPRAK DÖKÜMÜ " izledim ben, ne "AŞK-I MEMNU" ne " ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ " ne "İNTİKAM" ne " MERHAMET" ne " UMUTSUZ EV KADINLARI" ne de başka bişey. EVİM SENSİN i de izlemedim, AŞK TESADÜFLERİ SEVER de bi bıraksınlar da bir kere de sevenler kavuşsun, bir defa da sevgiyi yüceltin ve sonunda ayrılık olmasın. Şu milletin haline bakın, ne birbirine güven var. Ne evlenip mutlu olan. Top yekün değiştirmeliyiz bu düşünce tarzımızı. BUDUR!!!

Işıklı yol 20-03-2013 05:59 PM

Bir de serpilelifcim,şnu fark et. Şu an yaşadıkların geçmişinde öyle hissettiğin, herhangi bir zamanın bugüne yansıması. Yani çekirdek inançların. Bugün tutup neden böyle hissediyorum diye üzülme, bilki çok minikken yaşadığın bir olay sonucu, sen buna karar verdin ve bugün bunun yansımasını yaşıyorsun. Yani tamamen algı hatası. Bakış açısı yani. Diyelim ki kötü bir olay yaşadın. Hemen ne hissediyoruma bak. Yani içinden çık ve kendine dışarıdan bak. Ben terapideyim bir gün.Faik hocamla konuşuyoruz. Ona "bütün erkeklerden nefret ediyorum" dedim. Bana kaç erkek tanıdığımı sordu? En fazla kaç tane olabilir? 100 hadi olsun 1000 , yani hayatıma giren abartıp 50000 diyeyim yada daha fazla. Bana dedi ki " dünya yüzünde 3 milyar erkek var." O zaman baktım ki genelleme yapıyorum. Tanıdıklarımı bile tam tanımıyorum. O zaman biraz daha insaflı olmaya karar verdim. Böyle işte düşüncelerini gerçekmiş gibi hemen alıp kabullenme, sorgula, evir çevir onlarca soru sor. Sıkıştır köşeye, bak nasıl itiraf gelecek ardından. En büyük yalanları hep kendimize söyleriz. Hatta ben derim ki bazen " kendine yalan söyle" abart yani, kendine onca zaman aptal dedin de ne oldu. "Ben bir dahiyim" de :) ya da ne istiyorsan onu. Ve MESNEVİ arkadaşlar mesnevi okuyunuz. Daha iyi bir kişisel gelişim kitabı bilmiyorum ben ya da terapi, ya da yol klavuzu.
( bir hatamı düzelteyim. Bütün bu kitaplar Kur'andan beslenir. Önce dinimizin kitabı diye de düzeltmek istiyorum"

serpilelif 21-03-2013 10:13 AM

mrb Işık Hanım, ilginiz için çok teşekkür ederim. sizin gibi değerli insanlarla duygularımı paylaşabildiğim için çok mutluyum. verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkür ederim. söylediklerinizi kesinlikle uyguluycam. yalnız olmadığımı bilmek çok güzel. bu arada çok sulu gözüm. şuan gözlerim doldu bunları yazarken. neutrali5 allah umudumuzu kaybettirmesin.umudum var çok şükür. aslında ben inançlı biriyim ama ibadetlerimi çok aksatıyorum malesef. özellikle dua etmek konusunda. çok az dua ediyorum. oysa ki en büyük yardımcımız ALLAH. biliyorum ama...

serpilelif 21-03-2013 10:43 AM

arkadaşlar bir sorum daha olacak size. bana gelen telkinler 2 versiyon halinde. ama örnek vermek gerekirse kendine güven doğa versiyonu 8 dk. klasik müzik versiyonu 20 dk. ben hangisini dinlemeliyim. yani ikisinin de içeriği aynı mı? ben ikisini de dinliyorum karar veremediğim için neutrali5

Işıklı yol 21-03-2013 06:59 PM

Ben başından başlayıp sonuna kadar hepsini dinliyorum. Çok uzun sürüyor ama, sıkılmıyorum dinlerken öyle olunca da
Ayrıca güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Hayat paylaşınca güzel. Düşünsene, bütün dünya bizim olsaydı ama yalnız olsaydık. Yani yeryüzünde ki tek insan biz olsaydık. Fakat tüm dünya bizim olsaydı. Ne anlamı vardı ki? Ne değeri vardı? İŞte bir ekmeği biriyle paylaşabiliyorsan lezzetli, sevincini paylaşabiliyorsan daha çok acını paylaştıkça daha az. Hayat çok güzel, yaşamak çok güzel. Nefes alabilmek çok değerli. İnsan olmanın değeri hiç bir şeye değişilmez hele ki imanın değeri... sevgimle

mehtap1606 22-03-2013 03:41 PM

[QUOTE=serpilelif;838159]arkadaşlar bir sorum daha olacak size. bana gelen telkinler 2 versiyon halinde. ama örnek vermek gerekirse kendine güven doğa versiyonu 8 dk. klasik müzik versiyonu 20 dk. ben hangisini dinlemeliyim. yani ikisinin de içeriği aynı mı? ben ikisini de dinliyorum karar veremediğim için neutrali5[/QUOTE
Ben versiyonları grup yaptım, 1 hafta bi versiyon mesela doga, diğer hafta diğer versiyon mesela klasik. bunu yapmakla bilinçaltını şaşırtıyormuşuz.
benim de cdim 1 hafta önce geldi. önce hiç dinlemediğimden dolayı 2 hafta ego-suçluluk-kendine güveni dinliyorum şuan.
daha sonra çekirdek inançlarıma başlayacağım.

Işıklı yol 22-03-2013 10:01 PM

Çekirdek inanç telkinleri dinleyen arkadaşlarıma bir sorum olacak. Acaba, iç konuşmalarınızda bir değişiklik oldu mu? Yada düşüncelerinizde veya davranışlarınızda?
Mesela, ben bugün şunu fark ettim. Çekirdek inanç telkinlerimi dinlemeye başlamadan önce, benim içimde aynı sözler dönüp duruyordu. İçimde yıllardır bir kavga devam edip duyurdu. Şimdi ise o konuyla ilgili her hangi bir şey düşünmediğimi, unuttuğumu hatta, fark ettim. Olamaz, çünkü yıllardır ben bu konuyu her gün devamlı surette, düşünür dururdum. İçimde müthiş bir savaş vardı ve ben bu savaşta hep yenilen taraftım.

Işıklı yol 22-03-2013 10:23 PM

Neredeyse iç sesim susmuş gibi arkadaşlar. Ve telkin cdmi dinlemeye başladığımda müthiş bir huzur ve rahatlama duyuyorum. Korkularım azaldı ve daha kararlıyım. Bana öyle geliyor en azından. Bakalım hayatıma nasıl yansıyacak bu durum. İçsel olarak değiştikçe dış dünyamda buna göre şekil alacak, yine de erken ama çünkü yıllardır süren bir davranış biçimi var. Önce düşünceleriniz değişir, bu davranışlarınıza yansır. Davranışlarınız, kişiliğinizi, kişiliğiniz karakterinizi karakteriniz ise kaderinizi belirler. Yani telkin dinlemekle bitmiyor iş. Bu duygularınızın içselleştirilmesi gerekiyor. Ve davranışlarımıza sonra yansıyacak. Sonra karşı bildirimler almaya başlayacağız. Hayattan ve hayatımızda ki insanlardan.

Işıklı yol 23-03-2013 09:22 AM

Hayat adım adım peşimden geliyor. Sevgi ve şükran doluyum. Her şey benim huzurum ve mutluluğum için var edilmiş bir armağan gibi adeta. Sevgili yavrularım için Sana minnettarım Allahım. Onların sağlığı ve mutlu gülücükleri için. Gözlerinde oluşan mutluluk pırıltıları için. Okuyabildikleri, yazabildikleri ve öğrenebildikleri için. Birbirlerine olan saygı ve sevgileri için. Birlikte huzurlu ve mutlu oldukları için ve yanımda oldukları için. Ve bana daima destek oldukları için. Ve daha pek çok şey için. Şükürler olsun Allahım...

Işıklı yol 24-03-2013 10:44 PM

Artık daha çok şükran duyuyorum her şeye, sanki daha olumluyum düşüncelerimde. Her şey yolunda, huzurluyum. Yeni aldığım kitabımı okuyorum ayrıca. Funda Ceyhanın 9 Kutsal bahçe feng shui den bahseden bir kitap bu, çok beğendim yazarının ellerine ve yüreğine sağlık. Ve çok şey öğrendim.

Işıklı yol 24-03-2013 10:51 PM

Artık feng shuiye göre yönleri biliyorum. Nihayet çözdüm:) Gerçi bu evimden bir kaç ay sonra taşınacağım. Olsun yine de ben bir takım değişiklikler yaptım bile, elimden geldiğince:)

serpilelif 25-03-2013 09:45 AM

sizin adınıza çok sevindim. o kadar güzel yorumlarınız ve tespitleriniz var ki zaten ben sizin olumsuz düşüncelere sahip olacağınızı düşünemiyorum bile.
evet bu sabah ben de aynı şeyi düşünüyordum. bugün kendime çok güveniyorum sanki. ilişkilerime yani. ama sizin de söylediğiniz gibi hayatımdan bazı insanlar çıkmaya başladı (umarım yerine yenileri gelir y789). daha önce hoşgördüğüm bazı şeyleri ve kişileri artık hoşgöremiyorum. yani geçen hafta hayatımdan birini çıkarmak zorunda kaldım. tabi ki ilk gün biraz sancılı geçti ama çıkardaığıma göre çıkması gerekiyormuş diye düşünüyorum. çünkü hiç kolay bir şey değil benim için. beni hergün üzeceğine bir gün üzsün, çıksın gitsin hayatımdan. idare etmek istemiyorum artık. aslında bu gibi durumlarda beni üzen şey yaşadıklarımız oluyor. onunla paylaştığımız güzel anılar. onları düşününce kalbim ağırıyor sanki. ama karşı taraf aynı şekilde düşünmüyor demekki. aksi olsa daha dikkatli davranırdı. neyse içimi döktüm yine. sizi seviyorum arkadaşlar. belki de sizden güç alıyorum. iyi ki varsınız.

Işıklı yol 25-03-2013 07:48 PM

Her insan hayatımıza bir şeyleri öğretmek için girer. Görevi sona erdiğinde de gider. Onunla yaşadıklarınıza teşekkür edin. Size kattığı farkındalıklara ve değerlere. Ne değer katmış olabilir ki derseniz bile şöyle düşünmek lazım bana göre 'size değer vermedi ise size kendi değerinizi hatırlatmak için yapmıştı bunu. Kendi değerinize, insanlığınıza.. ve belkide kendinizi eziyor, yok sayıyor ve insanların sizi üzmesine izin veriyordunuz. Şİmdi ise kendi değerinizin farkına vardınız. Bunun için artık sizi üzmesine izin vermek istemiyorsunuz. Hayat çok değerli, neden başkalarının hayatınızı dilediği gibi ezmesine, neden hayatınızın içinde elini kolunu sallayarak gezmesine izin veresiniz ki? Kalbiniz paspas mı ki üzerinde tepinip dursun birileri? Her insan değerlidir ve her insana hak ettiği değeri vermeli. Ama hakkettiğini vermeli

serpilelif 26-03-2013 08:56 AM

evet artık beni üzmesine izin vermiycem. bu kez kararlıyım. söylediğin gibi ben kendi değerimin farkına varıyorum artık.
bu sabah işe gelirken şöyle bir düşündüm. ben değiştim yaa. ben eskiden ilaç kullanmadığım zamanlar sinir küpü gibi oluyordum. ilacı bırakalı aylar oldu ve ben çok iyiyim. çok sakinim, iç huzurum var ve az da olsa kendime güvenim de arttı. değişmek çok güzel bir şey üstelik ilaçsız.
ben kayınvalidem ve yeğenimle birlikte yaşıyorum. özellikle onlarla olan ilişkilerim harika diyebilirim. önceden sinirlendiğim şeylere artık sinirlenmiyorum. çünkü iç huzurum arttı. insan kendisiyle huzurlu olunca başkalarıyla da huzurlu oluyormuş. bunu daha iyi anladığım. bir de şu an David Burns'un iyi hissetmek isimli kitabını okuyorum. bu kitapta "senin haksızlık olarak gördüğün şeyler bir başkası için haksızlık olmayabilir" diye bir cümle vardı. bu cümle benim kayınvalideme olan bakış açımı değiştirdi. ben kayınvalidemin her söylediğine alınır, kafama takar, bana haksızlık ediyor diye söylenirdim. o yazıyı okuyunca aslında benim haksızlık diye nitelendirdiğim olayların ona göre haksızlık olmadığını anladım. onun söylediği şeyler onun onun inancına göre doğru benim için ya da başkaları için değil. o yüzden kafaya takıp üzülmeye değmezmiş gerçekten. Allahıma şükürler olsun. inşallah iç huzurum artmaya devam eder. Allah herkesin yardımcısı olsun. son olarak iyi ki çekirdek inanç tespiti yaptırmışım arkadaşlar. iyi ki varsınız..t678

Işıklı yol 26-03-2013 09:17 AM

Bil mukabele sevgili serpilelif :)

Işıklı yol 29-03-2013 04:42 PM

4. periyot son gün. Bugün bir ara çok tuhaf hissettim. Kendimi başka biri gibi hissettim adeta. Büyülü bir zamandı ve çok güzeldi. Bazı konularda kararlar alıyorum. Kendimi iyi hissediyorum. Olduğum halimden memnunum ve daha iyi olacağımı biliyorum. Hayr Olsun

Işıklı yol 30-03-2013 12:21 PM

4. periyot dün gece itibari ile bitti. Her zaman ki gibiyim. Çok kötü hissetmiyorum. Hatta iyi hissediyorum bile diyebilirim. Artık kararlar alabiliyor ve kararlarımın arkasında durabiliyorum. En azından gelişme kaydettim.yola devam. Ne çok geç ne de erken! Hayat hala çok güzel. Nimetlerin farkındayım. Sağlıklıyım, insanım ve çözümsüz değilim. Daha yapılacak onlarca şey var hayatta.

Işıklı yol 30-03-2013 09:16 PM

Yıllardır uğraştığım bir konu. Değişmiyor, değiştiremedim bir türlü. Neden anlamıyorlar beni, neden? Ben kararımı verdim. Ölümüne çıktım bu yola. Geriye dönüş yok benim için. Bu benim hayatım, benim kararım. Artık savaşçı rolünden sıkıldım. Zorla almaktan sıkıldım. Kolay olan yok mu benim hayatımda?
Yine de içimde kuşku ve endişe yok. Sadece isyan var. İsyan ediyorum hayatımda ki dayatmalara. Anlamıyor musunuz bu ayakkabı ayağıma dar. Sıkıyor, canımı yakıyor. Çıkarmak istiyorum, dünyaya geldin imtihan yaşayacaksın diyorlar. Alternatifi varken bunun neden acı çekeyim. Bu defa da öyle de iyi olacağını garanti edemezsin diyorlar. Edemem ama en azından denemiş olacağım. En azından bu benim için bir vazgeçiş olmayacak. Ufffff, bıraktım akışına artık akıntıya kürek çekmeyeceğim. Allah biliyor yüreğimdekini Ona güvenmeyi seçiyorum ben.

serpilelif 30-03-2013 09:48 PM

yaşadığın sıkıntının sebebini bilmiyorum ama senin gibi kararlı olabilmeyi çok isterdim. bence sen çok güçlü bir insansın. o nedenle sana çok imrendim. sen bu kadar kesin kararlı olduktan sonra geç de olsa onlar da kabul edeceklerdir mutlaka . umarım herşey gönlünce olur. allah yardımcın olsun arkadaşım.

Işıklı yol 30-03-2013 10:04 PM

Amin çok teşekkür ederim. Bazen hiç kolay olmuyor. Sokratesi asacaklarında karısı demiş ki "çok üzülüyorum. Seni suçsuz yere asacaklar" Sokrates cevap vermiş "Yoksa sen beni suçlu olduğum için mi asmalarını isterdin?" Bu dünya da her zaman adalet yok ki, ömrünü saçma bir sebeple heder etmiş milyarlarca insan var. Üzgünüm, çok üzgünüm.

Bu haksızlık, bu haksızlık!

Işıklı yol 31-03-2013 11:14 AM

Bazı arkadaşlarım tam olarak telkinlerini dinlemeyi bitirmeden çalışmayı bırakıyorlar. Bana göre bu yanlış bir tutum. Çünkü çekirdek inanç çalışmasında önce bilinçaltı temizlenecek, sonra yeni inançlar ekilecek ve o inançların kalıcılığı sağlanacak. Sizler başlangıçta bu etkileri görmeye başlasanız da bıraktığınızda tekrar ayrık otları sarar. Dinlediğiniz telkinlerin sizde yeni bir bilinçaltı oluşturmasına kadar sabretmenizi tavsiye ediyorum arkadaşlar.

atlante 31-03-2013 06:27 PM

Işıklı yol, 4. periyot vs. diye adlandırdığın 21 günlük süreçler midir ? :)
Hayatını sevgiyle doldur dinledim dinleyeli gülmeden duramıyorum . Bu telkinin bendeki etkisi :)) bol bol kahkaha atıyorum :D

Işıklı yol 31-03-2013 06:43 PM

Yok 10 günlük periyotlar. Bana önerilen süre. Son bir periyot daha kaldı.Ayrıca ben bir de 21 günlük sürelerde de dinlemeyi planlıyorum.

Ne güzel mutluluğun daim olsun:)

atlante 31-03-2013 06:49 PM

Amin.. Hepimizin inşallah.. Ben de günde 10saat kesin dinlemeliymişim.

serpilelif 01-04-2013 10:51 AM

son bir periyot derken toplam 5 periyot mu olması gerekiyor. ben 8. periyottayım ve hala devam ediyorum dinlemeye.

serpilelif 01-04-2013 10:58 AM

Alıntı:

Işıklı yol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 838528)
Bazı arkadaşlarım tam olarak telkinlerini dinlemeyi bitirmeden çalışmayı bırakıyorlar. Bana göre bu yanlış bir tutum. Çünkü çekirdek inanç çalışmasında önce bilinçaltı temizlenecek, sonra yeni inançlar ekilecek ve o inançların kalıcılığı sağlanacak. Sizler başlangıçta bu etkileri görmeye başlasanız da bıraktığınızda tekrar ayrık otları sarar. Dinlediğiniz telkinlerin sizde yeni bir bilinçaltı oluşturmasına kadar sabretmenizi tavsiye ediyorum arkadaşlar.

sanıyorum benim şu an ki durumum bilinçaltım temizlendi yerine yenilerinin ekilmesini bekliyorum. çünkü içimdeki bazı negatif düşünceler yok ama sanki yerine yenileri de gelmedi henüz. özellikle özgüven konusunda daha çok yol almam lazım. sen ne durumdasın Işık.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:07 AM.