![]() |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ Herkeste farklı oluyor etkiler. Bende sık sık baş dönmesi oluyor. adeta sallanıp duruyorum. sol eril tarafınız ve geçmiş deneyimler. Ailenizde erkeklerle ilgili değişim yaşıyor olabilirsiniz yada onunla ilgili karşı koyuyor olabilir bilinçaltı. Baş aklı temsil eder. Düşünceyi. Bence de sizde de güzel şeyler oluşuyor olmalı. Vücut tepki veriyor bu iyi. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ "şöyle düşüncelerimi takip ettiğimde acı çekmeyi seviyor sanki bilinç altım bunu anladım umutsuz cümleler kurmaktan hayat ümitsiz bakmaktan zevk alıyor dün bunu fark ettim esk günler eskiden çektiğimiz rezilllikleri yine istiyor bilinç altı" Sevgili atmaca42 Neden bunları istiyor bilinçaltı biliyor musun? Çünkü bu onun kolayına gidiyor. Böylece sorumluluk almayacak, güçsüzüm, yalnızım, zavallıyım. İşte bunlarla avutur kendini ve sorumluluklardan kaçar. Düşünsene başkasını suçlamak kolay ama ben yaptım diyebilmek bir hataya yürek ister. Yan gelip yatmak kolay ama risk almak, koşmak denemek yorulmak. Belki başarmak belkide başaramamak hepside azim cesaret ve bilek işi. O yaptı, öteki yaptı, beriki yaptı. Hep başkalarını gösterir nefis, bir başka deyişle ego. Bu onun kolayına gider. İşte bunun için mücadele, bu bir nevi nefis mücadelesi. Korksak da yılmayacağız. Yıkılsak yeniden kalkacağız. Ya kahraman ya da kurban olmayı seçeceğiz. Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul'a bir tepeden bakmış ve demiş "İstanbul ya sen beni alacaksın ya da ben seni" İşte ben de kendime diyorum bunu, ya sen bana uyacaksın ya da sen bana uyacaksın. Başkada yolu yok bunun. O kadar kararlıyım yani.superxy |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ evet doğru tespitlerde bulunmuşsun ışık hanım yıllarca sorumluluk almaktan korktum ve kaçtım bunda benim suçum yoktu ailem beni pasif yetiştirdi şimdi onların cezasını ben çekiyorum ama kurtulacağıma ianacım gün geçtikçe artıyor sizi de kutlarım hızlı gelişim yaşıyorsunuz bunda daha önceki çalışmalarınzın etkisi muhakkak benimde çekirdek inanç çalışmalşarımla ilgili faydasın olacağına dair inancım kuvvetlenmeye başladı artık bişeylerin yavaş yavaş değişmeye başiladığını hissediyorum ve dahada iyiyiye gideceğine şüphem yok inşallah ... |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ 2. 10 günlük dilimdeyim. Ne değişiyor bilmiyorum. Görünürde bir şey yok. Her hangi bir değişiklik var mı bilmiyorum. Moralim iyi, dingin, huzurluyum. En çok dikkat ettiğim iç kavgalarım çok ama çok azaldı. Eskiden içimde birileriyle çekişir dururdum. Şimdi aklıma gelse bile " aman ya boş ver. " diyorum. Resimlerimi bazen yapıyorum, bazen bırakıyor hiç elimi sürmüyorum. Aslında yapmak istediğim meslek ressamlık değil, bunun farkındayım. Yine de seviyorum ama resim yapmayı. İşte her neyse. Hayat beni korkutmuyor. Eski korkularım azaldı. Tam olarak şöyle söyleyebilirim. İyiyim ya galiba, evet evet iyiyim. Bahar da geliyor.Yakında başlayacak nisan yağmurları ve ben yine her yağmur yağdığında sokağa fırlayacak ve ıslanacağım sırılsıklam. O en deli yağdığında beni evde tutamaz kimse fırlarım sokağa, mümkünse terlikle ve ıslanırım. Yağmuru seviyorum, ıslanmayı seviyorum. Laleleri seviyorum. Leylakları seviyorum. Sonra saksağanlar çoğalmış çevremizde bugün tam 10 tane saydım. :) ve selvi ağacımızda bir kaç yaprak yeşermiş bile. Ayrıca camımın önüne geçen bir kaç çiçek aldım. Öyle güzeller ki her gün onlarla konuşuyorum. Yüzümü yapraklarının arasına sokuyor ve taaaa içime çekiyorum kokusunu. Bitkileri seviyorum, insanları seviyorum, hayvanları seviyorum. Hayatı seviyorum ve ve yazmayı seviyorum. Ayrıca bu telkin müziklerimi çok güzel seçmişler çok hoşuma gidiyor onları dinlemek. Yalnız daha fazla resim yapabilmeyi diliyorum. Artık beni çağırsın tuvalim ve fırçalarım ve boyalarım. Umarım! |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ Kitaplarımı alamadım hala biri Rüyaların iyileştirici gücü Işık Elçi, diğeri 9 kutsal bahçe Funda Ceyhan bu kitap feng shui üzerine yazılmış bir kitap. Belki yarın çıkar alırım. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ merhaba nasıl gidiyor değişim yolculuğu ...... |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ Belirgin bir şey yok henüz. Rüyalarım çok karışık, hatırlasam çözecem de bi şeyler. Hatırlayamıyorum malesef |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ bende önce hatırlayamıyordum rüyalarımı sabah uyanıyordum ama ne gördüm hiç bişey gelmiyordu aklıma halbuki sabaha kadar rüya görüyorsun o rüyalar yoruyor seni ama hatırlayamıyorsun sonra sonra hatırlamay başladım neden böyle oluyor acaba önce hatırlamayıp ta sonra hatırlamak |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ Demek ki siz değişimi gerçekten çok önemsiyorsunuz. Bu kararlı olduğunuzu gösterir. Ne güzel işte yardım alıyorsunuz. Ben birde rüyalarla daha ilgili olduğumdan bilinçaltı farklı tepki verip hatırlamamayı seçiyor olabilir. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ evet değişimi öenmsiyorum ve başaracağıma inanıyorum ve başarmalıyım (ALLAHIN İZNİ İLE) ben içe kapanıklığım yüzünden çok şeyler kaybettim iletişimim zayıf olması duygularımı ifade edememenin bedelini ödedim çok bazıları iletişimin gücüyle işini götürürken ben bu konuda eksik olmamım yüzünden mahrum oldum çoğu şeyden şimdi ALLAH böyle bi fırsatı sundu çünki hayatta tesadüfe yer yok diyenlerdenim herşey bi sistem ve düzenin gerekliği bizim de bugün burada olamamızda diledi yaratıcı değişime katkı için her ALLAHTAN ama sebebler dairesinde ben mesela eğitim telkinleri dinliyorum bugün ingilizce çalışayım dedimn ve gerçekten kolay öğrendiğimi gördüm telkinler sebeb bunu isteyen yaratıcı onun için değişime inanıyorum ve başaracağıma inanıyorum diğer insanlar dan farkımız ne diyorum kendi kendime onun için uğraşmalıyız 3-5 ay ne dinlememiz gerekecekse dinleyelim kul olarak gerğini biz yapalım değişimi ALLAH lutfeder zaten .... |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ Harika ifade etmişsiniz. Gerçekten de öyle, eşim yıllarca benim bu çalışmalarıma kızdı. Ayıpladı geçen ona benim şöyle şöyle inançlarım varmış. Bunun için ben böyle böyle davranıyomuşum dediğimde. "Allah ondan razı olsun ne de güzel söylemiş evet sen bunları hep yapıyorsun ve ne söylesem de değiştirmiyorsun" dedi. Desem ki ben çekirdek inanç tespiti yaptırdım kızacak ona ve dinlemeyecek bile beni. Çok ilginç, işte bu da gösteriyor ki nabza göre şerbet vermek gerek:) |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ aynen insan bilmediğinin düşmanıdır derler bende iş yerimde dinliyorum arkadaşın biri gördü anlattım güldü bende uğraşmadım anlatmaya çünki anlamaz bende mesela bu siteyi yeni bulmadım 3-4 yıl önce buldum ama ne dedim saçmalık olurmu böyle şey dedim amaaaa ozaman akıllı davransaydım reddetmeseydim belki bugün çok yol kattetmiş olacam ben bu huyumu babmdan alıyorum yani herşeyi reddetme huyumu bişeyi kolayca kabul etmiyorum mantıksız buluyorum vs... ama o reddetttiğim şeylerde daha sonra başıma geliyo bi şekilde o karşıma çıkıyo eşek kafam diyorum kendi kendime bunu neden daha önce böyle yapmadım felan diye sızlanıyorum yanı biraz bu konular sofistik konular herkesin anlamasını beklemeyiz aynı zikir çalışması gibi yani insan oğlu herşeyi somut olarak görmeli duymalıki inana bee mubarek sen ALLAHI cenneti cehennemi cini meleği görmüyorsun diye bunlar yokmu yani ana rahmine düşemeden önce çocuk etiyle kemiyle mi düştü oda yok tu bunun gibi yani oksijenini de görmüyoruz ama olmassa ölürüz gibi yani uzun lafın kıssası herkesin anlamasını beklemeyin |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ 2. periyotta 7. gün, pek bir şey hissetmiyorum. Doğal akışı devam ediyor hayatımın. Değişimden söz etmek için daha çok erken. Zira, daha eski kayıtların silinip yerine yenilerinin yazılması gerekiyor. Şimdilik değişimden söz edemem. Huzursuz değilim. Önümüzde ki bir kaç gün sıkıntılı bir süreç. Çünkü görmek istemediğim biriyle karşılaşmam gerekecek. Bunu engelleyemem çünkü o ailemden biri. Bakalım nasıl geçecek. Umarım kazasız belasız atlatırım ve biran önce çıkıp gider tamamen hayatımdan. Umarım |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ İyi geçecek bence en azından diğer zamanlardan daha iyi geçecek. Güven bana. ;) |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ Alıntı:
|
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ Evet, şimdilik atlattım. Yine aynı yorumlar, aynı huylar, aynı her şey. Yine de çok yara almadım, çok üzülmedim. Fakat bu bir kaç gün de bir inancımı fark ettim. Şimdi bununla ilgili arınma çalışmaları yapacağım. Yine de her şey yolunda. Hamd olsun! Telkinlerimi dinlemeye devam ediyorum. Öyle alıştım ki o müziklere dinlemediğim de eksiklik hissediyorum. Ayrıca bazı inançların yavrularımda da olduğunun farkındayım. Özellikle o bölümleri onların yanında çalıyorum. Onlar da alıştılar, fark bile etmiyorlar artık:) |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ özellikle çekirdsek inanç çaılşmasından sonraki ilk günlerde bende ilginç rüyalar görüyordum daha doğrusu hatırlıyordum. artık fazla hatırlamıyorum nedense. 5. periyottayım hala dalgalanmalar oluyor. tam istediğim noktada değilim ama değişimler var. eskisi gibi sinirli değilim (ilaç kullanmadığım dönemler) ama sosyal ortamlarda yine çok geriliyorum. ama daha iyiyim. öyle hissediyorum. inşallah daha da iyi oluruz. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ Yılların inançları ve alışkanlıkları bir an da yok olup gitmez diye düşünüyorum. Ben daha 2. periyottayım. Dün ciddi bir şekilde suçluluk psikolojisiyle hareket ettiğimi gördüm. Kesinlikle bir kaç tur daha dinleyeceğim. Özellikle nasıl hissettiğimize değil de neler yaşadığımıza bakmalıyız bana göre. Yani hayatımızda ki insanları ve olayları iyi analiz etmeliyiz. Çünkü inançların doğrultusunda kişilerle ve olaylarla karşı karşıya kalırsın. Şöyle bir düşüncemiz vardır hani, bazı insanları doğuştan şanslı buluruz. Sanki her yerde dört ayak üstüne düşüyor gibidirler. İşte biz de buna dikkat etmeliyiz. Yine kurban psikolojisiyle mi hareket ediyoruz. Yoksa daha farklı olaylarla mı karşılaşıyoruz. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ Mesela size şöyle bir örnek vereyim. benim yıllardan beridir huyumdur, tanıştığım insanlara burçlarını da sorarım. Eskiden hayatımda daha çok oğlaklar vardı. Teraziler vardı. Şimdiler de ise hayatımda akrepler, başaklar, kovalar var. Şimdi, oğlaklar beni her zaman ciddi zorlayan insanlardır. Yoran ve üzen. Terazilerle de pek fazla anlaşamam. Mesela başak burcuyla ikiz burç gibiyzdir. Hayran olduğum karakterde insanlardır. Akreplerle iyi anlaşırım bunun gibi. Yani demek ki oğlaklarla olan meselem de bir değişim olmuş ki bu insanlar hayatımdan çekilmişler. Bana öğrettikleri neydi bilmiyorum ama hayatımda ki rolleri ya bitti ya da onlardan öğreneceğimi öğrendim. Akrepler edebiyatı ve sezgileri güçlü insanlardır. Kovalar ise sezgileri çok güçlüdür, özgürlüklerine çok düşkün insanlardır, sanatsal faaliyetlerde başarılıdırlar. Ayrıca zamanı iyi kullanan tuttuğunu koparan insanlardır. Oldukça çalışkandırlar, ne istediklerini genelde bilir ve ona ulaşana kadar da yılmazlar. Başaklar sadakate çok önem verirler, esprili, ciddi insanlardır. Kullanılmaya asla gelemezler. Yalana tahammülleri yoktur. Aile önemlidir, çocuklarına çok değer verirler. Onlardan eğlenerek öğrenirim. Yani demek ki enerjim değişmiş ki ben hayatıma farklı karakterdeki insanları çekmeye başlamışım. Anlatabiliyor muyum? |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ İçimde bir sevinç var. Bir dinginlik. Huzur ve mutluluk, çiçekler açıyor içimde. Baharım sen geldiğinden beri ömrüme, hayat hep sürprizler getirdi. Yıldızlar döküldü saçlarıma, güller döküldü yollarıma, inciler saçıldı etrafıma. Sen geldiğinden beri hayatıma, güneş gök yüzümü hiç terk etmedi. Bazen saklandı bulutlar arkasına ama ben hep bildim ki oradasın. Yine aydınlatacaksın, ısıtacaksın yüreğimi. Sevgin bazen acıttı canımı, bazen hayallerim kırıldı, bazen üzüldüm gözyaşı döktüm geceler boyu. Yine de sevmeyi sevdim seni. İyi ki geldin ömrüme gün ışığım. Senden sonra yüreğim hiç unutmadı gülmeyi. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ Mutluluk biriktiririm ben. Havada uçan kuşlar hiç yabancım değil. Ya da bahçede yeşeren selvi ağacım. Kırmızı ışıkta yanında beklediğim çınar ağacı arkadaşımdır benim. Onun yanından selam vermeden ve ona dokunmadan geçmem hiç. Evimize yanlışlıkla girmiş bir minik böcek sevinç kaynağı olur bana. Onu bulduğumda " Oooo, sen buraya nereden geldin? Burası senin için yaşanacak bir yer değil. Hadi gel seni özgürlüğüne kavuşturalım. " derim. Uçururum onu, ya da gönderirim sevgimle geldiği yere. Yerde yürüyen bir karınca benim dostum olur. Ona selam verir. "Seni yine çok çalışkan gördüm. Hadi bakalım rast gele" derim. Açan çiçekleri görür gözlerim, gökyüzünde ki bulutlarla sohbet ederim. Ben hiç yalnız kalmam. Hayatın dışında değil, içinde yaşarım. İnsanlar mutlu olduğunda mutlu olurum bende. Komşunun aldığı koltuk takımına en az onun kadar sevinirim. Yağmur yağdığında karşı çatıda yıkanan güvercinler beni çok mutlu eder. Bahaneler bulurum mutlu olmak için. Sevmek için, sevinmek için. Yavrularım nette oyun oynarken onların heyecanına katılırım. Bazen çok gülerler, bazen anlamadığım için, bazen sorduğum saçma bir soru için. Bazen bir ingilizce kelimeyi okuyamadığım için. Tüm dünya mutlu olsun. Herkes mutlu olsun dileğim. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ Terapideyim, yıllar öncesi. Kötü çok kötü bir gün geçirdim. Yağmur çok yağdı, ıslandım, tramvay çalışmadı yolları su bastığı için. Geç kaldım terapiye. İçeri girdim odadan. Faik Hocam. Hayranıyım sözlerinin, gözlerinin, bakışının, gülüşünün. Başka bir dünya, e bir de doktorum ya ayrı seviyorum onu. İçeri girdim, öfkeli, telaşlıyım. koptu beklerken kolyem, yapmaya çalıştım. Karıştı bir yandan "öf be!" deyip attım onu çantama. Sudan çıkmış balık misali sırılsıklamım. Üzerimde kaç saattir ıslak elbiselerim. Faik hocam beni sakinleştirmek için bir şarkı açtı hemen. "Ağlamak güzeldir. Süzülürken yaşlar gözünden sakın utanma" Sezen Aksu söylüyor. Birden sakinleştim, ısındım, huzur doldu yüreğim. Şaşkın Faik Hocam " ben sen ağla diye açmıştım şarkıyı, oysa sana iyi geldi" :))) Eh ben böyleyim, bir şarkı bana ilaç gibi gelir.y789 |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ 3. periyot başlangıcı bugün. Allah tesirini halk etsin. Allah yardım etsin ve şifa nasip eylesin tüm gönüllere. Güzelliklerle yaşamayı, hayra vesile olmayı, güzel ahlaklı olmayı nasip etsin. Dışımızı ve içimizi pak eylesin. İki cihanda aziz eylesin. Amin |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ Rüyalarımı hatırlamaya başladım çok şükür. Şimdilik yorumuna çok fazla odaklanmayacağım. Sadece hatırlamaya çalışacağım. Daha net ve daha berrak. Bir iki mesaj vardı rüyamda. Biri insanlara yardım etmeyi amaçlıyordum. Bunun için bir çamur yoğurdum. İçine yetenek koymuşlar bunun. Bitti ama çamur. Yeniden yapmaya başladım. Bir kadın dedi bana artık yetenek kalmadı ama içine koyacak bitti çünkü.ben ona "Boş ver, bu çok da önemli değil. Kalmadıysa biz de elimizden geleni yaparız. Ve euzü besmele çektim. Ve başladım yeniden işe" Oldukça güzel bir rüya bu hamd olsun. Bir karar almışım dün. Yeniden başlamışım. Bir konuda başaramam korkusunu yenmişim. Arınma ve şifalanma var rüyamda şükürler olsun." Evet Allahım bunu Senin fazlından ve Kereminden diliyorum. Beni hayra vesile kıl ya Rabbim. Tüm arkadaşlarıma Allahtan yardım diliyorum. Hepimize kolay gelsin. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ Arkadaşım çok güzel yazıyorsun sanki sen karşımda konuşuyorsun gibi geliyor... Alıntı:
Teşekkürler...:)) |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ bunu okuyunca içimde mutlulluğu hissettim.. Teşekkürler...:)) Hayat paylaşılınca güzel. Yaşanınca güzel hayat. Elimizde o kadar güzel şeyler varken, neden daha azıyla yetiniyoruz ki bizler? Allah elma yaratmış, sonra onu çeşitlendirmiş sıkılmayalım diye. Mesela ben yeşil elma yiyemem, dişim kamaşır. İşte o zaman başka çeşidi çıkar karşıma. Portakal, mandalina, greyfurt, turunç hepsi aynı aileden. hangisini seversen. Hadi tadı güzel diyelim, kokusu başka güzel. Ya da iğrenç görünseydi. Pis bir şeye benzeseydi. O zaman napardık. Mecburen yiyecektik. Ne kadar da önemsenmişiz. Ne kadar esirgenmiş, ne kadar sevilerek yaratılmışız. Şu dünyada hep güzelliklerle karşılaşsaydık cennetin ne anlamı olacaktı ki. Her şey zıddıyla bilinir. Soğuk olmasa sıcağı, açlık olmasa yediklerimizin kıymetini bilemzdik. Suyu içeriz gün boyu, öylesine içer gideriz farkına bile varmayız tadının, ne kadar kıymetli olduğunun. Oysa oruç tuttuğumuzda ilk o suyu elimize alır bir nefeste bitiririz. Sanki hayatı içimize doldurmuş gibi hissederiz. Yokluklar bize kendimizi kötü hissettirmesin. Olmalı, olacak yoksa derdik cennette. " E buranın dünyadan ne farkı var? Bizde cenneti bi şey sanmıştık" Eh ben bir konuşmaya başladım mı susmak bilmem. teşekkür ederim güzel sözleriniz için.utananadam En güzelini diliyorum size ve sevdiklerinize, teşekkürler heromaster:):zpzp: |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ 3. periyot 4. gün genelde uyurken dinliyorum telkinlerimi. Ayrıca çok severek dinliyorum. Her açtığımda bir dostumu görmüşçesine sevinç duyuyorum nedendir bilmiyorum. Huzurluyum, artık kafamda ki sorularım azaldı gibi. Rüyalarımda daha çok annem var ve geçmişimden insanlar. Kazı devam ediyor. Çok çözmeye çalışmıyorum, zira zaten çözüm bilinçaltı düzlemde devam ediyor. Zaman içerisinde ayıklanmalar, kabuller ve değişim oluşacak zaten. Bu arada bir kaç telkin almaya karar verdim. Konulu telkinler. Galiba onlara ihtiyacım var. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ Olduğu kadar, hayat seni sil baştan yaşayacağım:) Gelecekten umutluyum. Öyle çok devasa beklentilerim yok. Güzel bir hayat dersi olarak, size dingin savaşçı filmini önerebilirim. İzlemedinizse mutlaka izleyin derim. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ çekirdek inanç yaptıracam süreç nasıl oluyo yardım edermisiniz |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ önce randevu alıyosunuz onlar sizi o saatte arıyolar yani ya badullah bey yada özlem hanım 1 saat kadar konuşuyorsunuz ona göre telkin gönderiyo ...ve onu dinliyosunuz |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ ücreti ne zama yatırıyoruz acaba randevu aldıktan sonramı |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ hayır önce telefon açıp ön görüşme yapıyonuz 5 dk felan ondan sonra ücreti yatırıyosunuz sonra telefon aıp randevu alıyosunuz |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ ben de telkin satın almak istiyorum ama zaten telkinlerimiz çok fazla bir telkine günde en fazla 5-6 defa sıra geliyor. o nedenle etki etmesi de uzun sürüyor. hala kayda değer bir yol alamadım zaten 2,5 ay olmasına rağmen :( |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ teşekkürler atmaca verdiğin bilgiler için |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ serpilelif biraz sabırlı olmak lazım ve herşeyin düzeleceğine inanmak lazım bu herşeyi daha kolaylaştırır. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ serpilelif haddim değil ancak... isterseniz telkinlerinizin adını bana özelden mesja atarsanız size bir telkin dinleme listesi hazırlayabilirim... saygılarımla.... |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ 3. periyottayım hala. Ne değişiyor bilmiyorum. Rüyalarımda hala aynı tema var. Yıllardır bu tema. Neden değiştiremiyorum? Ne eksik, nerede takılıyorum bilmiyorum. Bitecek mi bir gün, değişecek mi bu konuda duygularım takıntılarım bilmiyorum. Bekliyorum, sakinim, öfkem yok, kendimi kaybetmiyorum. Sadece bekliyorum.. Yeni bir şeyin farkında olmaya çalışıyorum son günlerde an' da kalma çalışmaları. Yani geçmişe yolculuk yok, gelecek telaşı yok. Sadece içinde bulunduğum an. Bunun farkında olmaya çalışıyorum. Devamlı geçmişten kendimi alıp geliyorum, ya da gelecekten hep kendimi alıp içinde bulunduğum ana getirmeye çalışıyorum. Bunun için, bedeninizin farkına varıyorsunuz. Nefesinizi dinliyorsunuz. Hemen içinde bulunduğun ana geliyorsun. Ne yararı var. Şöyle ki böylece kafandaki vesveselerden, olumsuz iç sesten kurtuluyorsun. Sonuç olarak, olduğun yerde dönüp durmayı bırakıyor ve sağlıklı bir düşünce sistemine sahip olabiliyorsun. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ Hz Mevlana mesnevisinde bunun için zikri tavsiye eder. Özellikle "La Havle vela Kuvvete İlla Billah" Bu zikri 3 ay kadar yapın, iç sesten eser kalmadığını görürsünüz. Denenmiş ve başarılmıştır tarafımdan:) Tabi ki bıraktığında geriye dönüyorsun. Aslında çok zor değil, denenebilir. sayısı yok istediğiniz kadar. Hz Mevlana bunu şöyle bir hikaye ile anlatır. Der ki arılar birini kovaladığında o gider suyun içine girer. O zaman arılar onu rahat bırakır. Arılar senin vesveselerindir. Sen bir zaman nefesini tut da suyun altında kal. Su senin tabiatın olduğunda arılar artık sana ilişmezler. O su zikirdir. Allahı anmaktır. |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ İç sesime kulak verdim bugün. Birincisi, içimde çok fazla konuşma olmuyor artık. Geçen gün arkadaşımla bir konu üzerine konuşuyorduk. Bana "ne kadar güçlüsün, senin kadar güçlü olmayı çok isterdim " dedi. Evet, biliyor musunuz artık daha kararlıyım. Kararlarımın arkasında durabiliyorum. Eskiden, bir karar verirdim. Fakat kim ne dese kafam karışırdı. Hemen panikler "acaba doğru mu yapıyorum. Gerçekte istediğim ne?" derdim. Bir o yana, bir bu yana ne istediğime bir türlü karar veremezdim. İkincisi, öz saygımın artmış olması. Eskiden kendimi ezdiriyordum. Şimdilerde ise buna bilinçli olarak, fakat öfkelenmeden karşı koyuyor olmam. Yani bu benim doğal halim oldu" :) |
Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ Yıllardır yapmak istediğim, fakat bir türlü yapmaya cesaret edemediğim bir konuda kendimi çok güçlü hissediyorum. Korkularım azaldı. Herkes kadar korkuyorum şimdi. Çünkü sizlerde bilirsiniz ki yeni şeyler yapmak, hayatında köklü değişikliklere karar vermek kolay karar verilecek bir şey değildir. Fakat Hz Mevlana korkuya rağmen ilerle der. Hayat yolunda bazen dizlerimiz titreyerek de olsa yürümek zorundayızdır. Minicik bir bebek bile doğarken bin bir güçlükle dünyaya gelir. Daha baştan bellidir. Hayatta kolay elde edilemeyen şeyler en değerlileridir. Yürüyelim bakalım, Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler. Kolaylıkla ve esenlikle diliyorum. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:15 AM. |