Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Nasıl Dinleyebilirim (http://www.hayatimdegisti.com/forum/nasil-dinleyebilirim/)
-   -   Genel Kullanım Rehberi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/nasil-dinleyebilirim/1931-genel-kullanim-rehberi.html)

jushiro 02-10-2008 01:17 AM

Ynt: Genel Kullanım Rehberi

Arkadaşlar foruma uzun zamandır üyeyim ve mp3 lerin hemen hemen hepsini indirdim. Fakat bir türlü düzenli dinleyemediğim için etkilerini paylaşamadım. telkinleri gece de dinleyebilmek için bir mp4 aldım, bu şekilde daha düzenli dinleyebilirim sanırım... Ego + suçluluk + zinde uyanma + erteleme alışkanlığı şeklinde başlıyorum. Çalışamalarınız için sizlere teşekkür ederim 25889

CeM 02-10-2008 01:55 AM

Alıntı:

jushiro Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar foruma uzun zamandır üyeyim ve mp3 lerin hemen hemen hepsini indirdim. Fakat bir türlü düzenli dinleyemediğim için etkilerini paylaşamadım. telkinleri gece de dinleyebilmek için bir mp4 aldım, bu şekilde daha düzenli dinleyebilirim sanırım... Ego + suçluluk + zinde uyanma + erteleme alışkanlığı şeklinde başlıyorum. Çalışamalarınız için sizlere teşekkür ederim 25889

Merhaba
BEnce direkt olarak 4 telkinle başlama,çünkü acele edince istenilen verim alınamıyor deniliyor ve sonra yine baştan başlanıyormuş:) ilk olarak sadece ego ve suçluluk olsun derim ben super

null 12-10-2008 09:50 PM

ben yaklaşık 3-4 aydır dinliyorum etkisini gördüm gerçekten hayatımı olumlu yönde değiştirdi diyebilirim saçma gibi gelicek ama bende bağımlılık yaptı aklıma geldiği her an dinlemek istiyorum yani hiç bi zaman bırakmak istemiyorum bi zararı yoktur umarım

suskun_kiz 22-10-2008 04:37 PM

merhaba, ben yeni üye oldum ve sitenizi çok begendim, emegi geçen herkese tesekkür ederim.
Benim bi sorum olucak...ben çok çekingen birisiyim (yani öyle böyle degil akrabalarimla bile konusmakta zorlaniyorum ama bu en çok okul hayatimi etkiliyor sinif arkadaslarimla, ögretmenlerimle veya herhangi biriyle konusamiyorum adeta kapali bir kutu gibiyim. Konusmak zorunda kalincada ellerim fln titriyor sesin kisiliyor ve yüzüm kizariyor). Kendime ne gibi bir liste hazirlamam gerekiyor? Günde kaç saat dinlemeliyim?
Lütfen yardimci olun bana kurtarin beni bilinç altimdaki bu saçmaliklardan...

hayatimdegisti 22-10-2008 05:28 PM

Alıntı:

suskun_kiz Nickli Üyeden Alıntı
merhaba, ben yeni üye oldum ve sitenizi çok begendim, emegi geçen herkese tesekkür ederim.
Benim bi sorum olucak...ben çok çekingen birisiyim (yani öyle böyle degil akrabalarimla bile konusmakta zorlaniyorum ama bu en çok okul hayatimi etkiliyor sinif arkadaslarimla, ögretmenlerimle veya herhangi biriyle konusamiyorum adeta kapali bir kutu gibiyim. Konusmak zorunda kalincada ellerim fln titriyor sesin kisiliyor ve yüzüm kizariyor). Kendime ne gibi bir liste hazirlamam gerekiyor? Günde kaç saat dinlemeliyim?

Hoş geldiniz...
Özellikle sizin durumunuzda telkinler daha fazla etki eder ve farkı daha belirgin hissedebilirsiniz.
Suçluluk ego güçlendirici bir hafta dinledikten sonra listenize sosyallik topluluk konuşma ekleyiniz.
Günlük toplam 7-8 saat dinlemeniz yeterli olacaktır.
Müzik olarak da ilk etapta karısık tercih ediniz.Yani klasik ney new age doga listenizi yapip dinleyiniz.

suskun_kiz 12-11-2008 06:21 PM

Alıntı:

hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

suskun_kiz Nickli Üyeden Alıntı

Hoş geldiniz...
Özellikle sizin durumunuzda telkinler daha fazla etki eder ve farkı daha belirgin hissedebilirsiniz.
Suçluluk ego güçlendirici bir hafta dinledikten sonra listenize sosyallik topluluk konuşma ekleyiniz.
Günlük toplam 7-8 saat dinlemeniz yeterli olacaktır.
Müzik olarak da ilk etapta karısık tercih ediniz.Yani klasik ney new age doga listenizi yapip dinleyiniz.

Merhaba Atakan bey,
Tam tavsiye ettiginiz sekilde degil ama telkinleri zamanim oldugunda 2-3 saat yada bütün gün evdeysem mesela hafta sonlari 5-6 saat dinledim (bazi günler hiç dinleyemedim ama...)
Yani bu sekilde dinlegim için iki hafta kadar dinledim, ayni faydayi görürüm dimi?

hayatimdegisti 12-11-2008 06:44 PM

Merhaba
Günlük 7-8 saat dinleyemiyorsanız 3-4 saat dinlemenizde etki görmenizi sağlar.
Önemli olan istikrarlı bir şekilde her gün dinlemek ara vermemektir..

Aileniz ile ilişkileriniz ve bahsettğiniz konularda telkinler faydalı olacaktır.Hatta siz değişimleri diğer dinleyenlere göre daha belirgin hissedebilirsiniz.
actionsmile

suskun_kiz 12-11-2008 06:49 PM

Alıntı:

hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba
Günlük 7-8 saat dinleyemiyorsanız 3-4 saat dinlemenizde etki görmenizi sağlar.
Önemli olan istikrarlı bir şekilde her gün dinlemek ara vermemektir..

Aileniz ile ilişkileriniz ve bahsettğiniz konularda telkinler faydalı olacaktır.Hatta siz değişimleri diğer dinleyenlere göre daha belirgin hissedebilirsiniz.
actionsmile

Cevap verdiginiz için tesekkür ederim...insallah dediginiz gibi ise yarar...uyurkende dinlemeye çalisicam...

n3c0 22-11-2008 11:06 PM

merhaba sitenize yeni üyeyim sapkal89
suçluluk telkinini dinliyorum diğer telkinlerle karıştırıp hepsini birlikte dinlesem bir sakıncası olurmu neutrali5
tşkler clapping

Belgin ∞ 22-11-2008 11:12 PM

Merhaba n3c0.

Öncelikle yanımıza hoşgeldin.Telkinlere öncelikle suçluluk+ego ile başlaman tavsiyedir.Bu şekilde 15 gün dinleyebilirsin,özellikle gece uyurken dinlemen çok faydalı olacaktır.15 günün ardından ihtiyacına göre diğer telkinleri de ekleyebilirsin.

Mutlu paylaşımlar.

n3c0 22-11-2008 11:23 PM

çok teşekkürler anında cvp geleceğini hiç tahmin etmiyordum blissy
kaç gündür işten dolayı çok yorgunum bunu dinledim ve uyku bastırdı ben normaldede uyurken kral tv yi açarım öyle yatarım müzikle uyumak çok güzel birşey hpm1
afedersiniz bir sorum daha olucak?
ney sesinin arasında durduğunda falan sesler konuşmalar duyuyorum bu ne oluyo muzik sorunlu olduğundanmı yoksa bilerek yapılan birşeymi açıklamasını yaparmısınız dusun
tşkler 25889

Belgin ∞ 22-11-2008 11:35 PM

O duyduğunuz sesler Atakan Bey'in sesi ttli3 Müziklerin altında ritimli okumayla okunan telkinler mevcut.Aralarda ses yükseldiği için onu duyuyorsunuz.Ama tavsiyemiz sesi çok fazla açmamanızdır.

yasal06 30-11-2008 06:13 PM

merhaba ben de siteye yeni üye oldum. önce depresyon dünde kaldı ile başlamıştım ama sonra dediğiniz gibi ego ve suçluluğu dinlemeye başladım. ilk bir hafta bu şekilde dinledikten sonra depresyonu ekleyeceğim. fakat benim birşey dikkatimi çekti, telkinlerin içeriklerini de sitede vermişsiniz. dinlerken okumamız mı gerekiyor?? ya da dinlemediğimiz zamanlarda okumakta bi sakınca var mı? şimdiden teşekkürler, emeğiniz için de teşekkürler..

Belgin ∞ 30-11-2008 07:23 PM

Merhaba Yasal06.Öncelikle yanımıza hoşgeldiniz.

Telkinlerin içerikleri sadece ne telkini aldığınızı bilmeniz açısından verilmiştir.Bilgi sahibi olmak açısından bir kez okuyabilirsiniz.Ama devamlı okumanız gerekmiyor.

Dinlemediğiniz zamanlada okumanızda bir sakınca yok elbet ama,dinlemek kadar fayda saglayacağını sanmıyorum.

kayrasu 01-12-2008 12:59 PM

tekrar hepinize merhaba çok ilginç ama neden bilmem ailemden birileri gibi hissediyorum artık sizi :) bugun 8 gün oldu ego ve suçluluk telkinlerimde ve inanın kendimi çok iyi hissediyorum ve tekrar tekrar burda emegi geçen tüm insanlara çok ama çok teşekkürediyorum Rabbim hepinizden razı olsun:) suan kendine güvenide ekledim listeme ama bişeyde karar veremedim yardımcı olursanız çok sevinirim ben pek toplumda konuşamayan veya sosyal çevre pek edinemiyen biriyim:( yaşım 37 bundan sonrada ne kadar başarılı olabilirim bu konuda bilemiyorum ama :) bu listeme ayrıca bu problemime katkıda bulunması için ne dinlememi önerirsiniz sosyallik arttırıcı , topluluk karşısında konuşma ve sosyal fobi var ama hangisi bana daha çok yarar saglar suan bilemedim şimdiden çok teşekkürederim verdiginiz bilgiye

yeni bir hayat 01-12-2008 04:46 PM

Merhaba kayrasu,

Ego güç. ve kendine güvenle birlikte sosyallik artırıcı ile topluluk önünde konuşma telkinlerini dinleyebilirsin.. Sos.artrıcı yı bir hafta dinledikten sonra sosyal fobiyi de eklersin..Listeyi bir anda kalabalıklaştırmaktansa telkinleri belli aralıklarla eklemek daha faydalı...Aşağıdaki linki incelemende fayda var..

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...ilirim-14.html

Farkındalıklarının artması dileklerimle..

Sevgiler...kiss3

exceed 05-12-2008 12:42 AM

acaba anlamışmıyım???

üstad merhaba..

oldukça yeniyim ayın 3ünden beri sizlerin arasındayım..
yeni başlayanlar için suçluluk ve ego telkinleri öneriliyor ama bunlaarın yanına bir 3.yü 4.yü eklesek çokmu erken olur??uyurken ego+suçluluk+zinde uyanmayı dinliyorum..gün içinde ise ego+kendine güven+suçluluk 3lsünü dinliyorum..bu sizce doğru olarak yorumlanabilirmi??

yeni bir hayat 05-12-2008 01:13 AM

Alıntı:

exceed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 90901)
üstad merhaba..

oldukça yeniyim ayın 3ünden beri sizlerin arasındayım..
yeni başlayanlar için suçluluk ve ego telkinleri öneriliyor ama bunlaarın yanına bir 3.yü 4.yü eklesek çokmu erken olur??uyurken ego+suçluluk+zinde uyanmayı dinliyorum..gün içinde ise ego+kendine güven+suçluluk 3lsünü dinliyorum..bu sizce doğru olarak yorumlanabilirmi??

Merhaba exceed;t678

Öncelikle aramıza hoşgeldin..vien1

Belirttiğiniz gibi telkinleri dinlemeye ego ve suçluluk ile başlıyoruz..10-15 günlük dinlemeden sonra diğer telkinleri belli aralıklarla listemize ekliyoruz..

Listen güzel, bu şekilde de dinleyebilirsin...Önemli olan süreklilik...

Sonuçları bizlerle paylaşırsan seviniriz..

Sevgiler...actionsmile

shamanic 05-12-2008 02:51 PM

merhabalar..

zinde uynama ve ertelemeyi bırak telkinleri kısa ve eyleme geçirici özelliklerindne dolayı diğer telkinleri tamamlayıcı etkiye sahip.. super

bunun için ilk günlerden itibaren dinlenilebilir.. music45

sevgiler.. actionsmile

kozbey 06-12-2008 11:55 AM

Herkese merhaba bende sitenizle dün tanıştım.ve dün gece telkinleri dinledim. Benim kafama takılan birşey var ilk olarak suçluluk ve ego ile başlayın demişsiniz ve bütün telkinlerin değişik müzk türleri var ve bende suçluluk ve ego için hepsini indirdim. Ancak mp3 playerime yüklediğimde bir suçluluk bir ego için telkin çalıyor veya karışık çalıyor bunun bir sakıncası olabilir mi?

Bir de mesela suçluluk için sadece bir, ego için sadece bir müzik türünü mü dinlemek lazım yoksa hepsini de değişik değişik dinleyebilirmiyiz?

Yanıtınız için şimdiden teşekkürler diliyorum ve yarınlarıma umutla bakabileceğimi umuyorum bu telkinler sayesinde.

hayatimdegisti 06-12-2008 12:01 PM

Merhaba
Telkinleri farklı müziklerle karışık dinleyebilirsiniz.actionsmile
Dilerseniz gündüz karışık gece uyku için daha uygun olan doğa versiyonlarını dinleyiniz..
Paylaşımlarınızı bekliyoruz.
Alıntı:

kozbey Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 91015)
Herkese merhaba bende sitenizle dün tanıştım.ve dün gece telkinleri dinledim. Benim kafama takılan birşey var ilk olarak suçluluk ve ego ile başlayın demişsiniz ve bütün telkinlerin değişik müzk türleri var ve bende suçluluk ve ego için hepsini indirdim. Ancak mp3 playerime yüklediğimde bir suçluluk bir ego için telkin çalıyor veya karışık çalıyor bunun bir sakıncası olabilir mi?

Bir de mesela suçluluk için sadece bir, ego için sadece bir müzik türünü mü dinlemek lazım yoksa hepsini de değişik değişik dinleyebilirmiyiz?

Yanıtınız için şimdiden teşekkürler diliyorum ve yarınlarıma umutla bakabileceğimi umuyorum bu telkinler sayesinde.

nalmes 11-12-2008 01:10 AM

COK KIYMETLI YAPIMCILAR BENIM BIR KAC SORUM OLACAK. FAZLA VAKTIM OLMADIGINDAN BÜTÜN METINLERI INCELEYEMEDIM; BELKIDE CEVAPLARI VERILMISTIR.BU YÜZDEN SIMDIDEN ÖZÜR DILERIM
1- GECE MÜZIGI TAMAMEN SESSIZE ALIYORUM CÜNKÜ HEM UYUYAMIYORUM HEMDE ESIM RAHATSIZ OLUR, FAYDASI OLUR MU?
2- COCUKLARIN DA DINLEMESINDE SORUN VAR MI?
3- UZUN SÜRE UYGULAYIPTA MEMNUNIYETINI IFADE EDEN MESAJLARA RASTLAMADIM (BELKIDE TAMAMINI OKUYAMADIGIMDAN OLABILIR) SIZIN BU KONUDA DENEYIMINIZ VAR MI?
4 - YAKLASIK OLARAK NE KADAR ZAMAN DEVAM ETMELIYIZ?
SIMDIDEN TESEKKÜR EDER BASARILAR DILERIM

hayatimdegisti 11-12-2008 01:21 AM

Alıntı:

nalmes Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 91389)
COK KIYMETLI YAPIMCILAR BENIM BIR KAC SORUM OLACAK. FAZLA VAKTIM OLMADIGINDAN BÜTÜN METINLERI INCELEYEMEDIM; BELKIDE CEVAPLARI VERILMISTIR.BU YÜZDEN SIMDIDEN ÖZÜR DILERIM
1- GECE MÜZIGI TAMAMEN SESSIZE ALIYORUM CÜNKÜ HEM UYUYAMIYORUM HEMDE ESIM RAHATSIZ OLUR, FAYDASI OLUR MU?
2- COCUKLARIN DA DINLEMESINDE SORUN VAR MI?
3- UZUN SÜRE UYGULAYIPTA MEMNUNIYETINI IFADE EDEN MESAJLARA RASTLAMADIM (BELKIDE TAMAMINI OKUYAMADIGIMDAN OLABILIR) SIZIN BU KONUDA DENEYIMINIZ VAR MI?
4 - YAKLASIK OLARAK NE KADAR ZAMAN DEVAM ETMELIYIZ?
SIMDIDEN TESEKKÜR EDER BASARILAR DILERIM

Merhaba
Gece müziği rahatsız etmeyecek şekilde kısık dinleyebilirsiniz.Tamamen sessize almaktan kastınız eğer bu ise etkili olacaktır.Yok tamamen kısılırsa etkili olmaz tabii ki
Çocuklar içinde özgüven için faydalıdır yanlız sigara bırakma depresyon gibi telkinleri dinletmeyiniz.
Uzun süre dinleyip toplantılarımıza katılan kişiler oluyor.Böyle uzun süreli fayda gören bir çok kişi vardır.
Kişiye göre dinleme süresi değişir.Önemli olan kişinin olumlu düşünmeyi alışkanlık haline getirmesidir.Eğer olumlu düşünceyi içselleştirirseniz bir kaç ay dineyebilirsiniz daha sonra haftada bir iki kez tekrar edebilirsiniz.

Forumda büyük harfle yazmamanızı rica ediyoruz... actionsmile
Teşekkürler..

vova 14-12-2008 05:25 PM

slmlar
yaklasik 1 haftadir telkinleri dinliyorum.
fakat kulaklik kullanmiyorum bilgisayarimdan sesi acarak uyurken dinliyorum.
kulaklik kullanmak sartmi.tskurler

yeni bir hayat 15-12-2008 02:41 AM

Alıntı:

vova Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 91720)
slmlar
yaklasik 1 haftadir telkinleri dinliyorum.
fakat kulaklik kullanmiyorum bilgisayarimdan sesi acarak uyurken dinliyorum.
kulaklik kullanmak sartmi.tskurler

Kulaklık kullanmak şart değildir.uyguladığınız yöntem de etkilidir..Sürekli dinlemeniz önemlidir..

Sevgiler..actionsmile

tibey 24-12-2008 03:27 PM

bu siteyı yeni keşfettim sanırım benim iç kı keşifleride buradan yapabileceğim emeği geçen herkese tşkr ederim sağoluuun

BaskaBirHayat 25-12-2008 01:43 AM

Sinav heycani telkinini sadece sinava girecegimizde dönemlerde mi yoksa çok daha önceden mi baslamamiz gerekio?

shamanic 25-12-2008 11:36 AM

zamanınız varsa önceden başlamanız iyi olur..

telkinlerin tekrarlanması önemli olduğu için sınavdan çok daha önce dinleyenlerde daha kolay ilerleme olabilir.. zamana karşı oluşan stresten uzak oldukları için.. yanı sıra kendine güven ego telkinlerinide dinleyin..
actionsmile
sevgiler..

zerrince 28-12-2008 01:02 PM

2 telkini bir arada dinleyebilir miyiz??

hayatimdegisti 28-12-2008 01:03 PM

2 telkini sira ile dinleyebilirsiniz.Ancak aynı anda dinlemekten kasıt eş zamanlı ise yani media player'da birini winamp'de birini açıp dinlemk ise bu şekilde dinlemeyiniz.

turkvezir 19-01-2009 02:02 PM

1 haftadır ego güçlendiricyi dinledim acaba kendine güven telkininemi geçsem yoksa ego güçlendiriciye mi devam etsem hangisi içerik olarak daha iyi acaba?

suzzy 19-01-2009 03:50 PM

Rehber Bölümünü İncelemeden Soru Sormayınız - Hayatım Değişti Telkinli Cd'leri

yukarıda vermiş olduğum linki araştırabilirsiniz...

genelde ilk üç telkini dönüşümlü dinlemenizi öneriyoruz...ego güven ve suçluluk telkinleri...

daha sonra eklemek istediğiniz telkini listenize ekleyebilirsiniz...

sevgiler...actionsmile

clair audio 25-01-2009 02:03 AM

merabalar herkese;
Atakan bey ritmotrans tekniğini doğru kullanmak adına bi soru takıldı kafama..ben bilgisayar basında sürekli müzik dinlemeyi severim..bu yüzden bi yandan sevdiğim şarkıları dinlerken bi yandan da telkinlerin doğa versiyonlarını dinlemeye karar verdm..dinlediğim şarkının sesini açınca su sesi duyulmamaya başlıyo,ama aslında dinlediğim şarkıyı açmasam sesi duyulacak kadar açık..bu durumda da telkinleri algılayabilir miyim?

hayatimdegisti 25-01-2009 02:11 AM

Alıntı:

clair audio Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 307508)
merabalar herkese;
Atakan bey ritmotrans tekniğini doğru kullanmak adına bi soru takıldı kafama..ben bilgisayar basında sürekli müzik dinlemeyi severim..bu yüzden bi yandan sevdiğim şarkıları dinlerken bi yandan da telkinlerin doğa versiyonlarını dinlemeye karar verdm..dinlediğim şarkının sesini açınca su sesi duyulmamaya başlıyo,ama aslında dinlediğim şarkıyı açmasam sesi duyulacak kadar açık..bu durumda da telkinleri algılayabilir miyim?

Yine de algilayabilirsiniz.Ama en iyisi rahatsiz etmeyecek şekilde de olsa hafiften su sesi duyulmasi..
Dinlediğiniz müziği açın ama su sesi de bir miktar da olsa gelsin..

actionsmile

clair audio 25-01-2009 04:07 PM

çok çabuk cevapladığınız için çook teşekkürler..
ayrıca böyle bi siteyle bize bu telkinleri sağlamanız açısından teşekkürü borç bilirim..t678

hakikat1990 01-02-2009 12:29 PM

umarım herşey çok güzel olur

gwen1818 11-02-2009 07:47 PM

Selamlar, öncelikle böyle yararlı bir misyon üstlendiğiniz için teşekkür ederim. 2 gündür sitenizi didik didik ettim ama kafama takılan iki konunun cevabını bulamadım. Şimdi ana sayfada yer alan telkin başlıklarının (ego güçlendirici, kendine güven vs.) bir kaç türde müzik formatı yayınlanmış; new age, sanat müziği, doğa-su sesi, ney ve klasik müzik. Sorum şu: sizin böyle aynı telkin konuları için farklı müzik seçenekleri sunmanız kişinin hoşlandığı müzik tarzını seçmesi için mi, yoksa her müziğinde ayrı işlevi var mı? aynı telkin konusunun farklı müzik türlerini dinlesek bir sakıncası var mı?
Diğer sorum: Genelde ego ve suçluluk arttırma telkinlerine öncelik veriyorsunuz. her ikisini aynı anda nasıl dinleyebiliriz? şöyle ki günlük 7-8 sa. dinleme süresini ikiye paylaştırarak mı yoksa karışık mı? bu iki konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Muhtemelen benim sorularımın da cevabı verilmiştir ama istediğim cevapları bulamadım. Saygılarımla...O0

dem dem 11-02-2009 08:28 PM

merhaba bişey sorabilirmiyim sadece merak ettiğimden soruyorum..mesela ego güven güçlendirici,kendine güven vb.telkinleri insan dinledikçe ben merkezli,bencil olmaz mı aydınlatırsanız sevinirim..dusun2

yeni bir hayat 11-02-2009 09:46 PM

Alıntı:

dem dem Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309203)
merhaba bişey sorabilirmiyim sadece merak ettiğimden soruyorum..mesela ego güven güçlendirici,kendine güven vb.telkinleri insan dinledikçe ben merkezli,bencil olmaz mı aydınlatırsanız sevinirim..dusun2

Merhabalar dem dem;

Aşağıdaki konuyu incelemeni öneririm..

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...in-anlami.html

gwen1818 11-02-2009 10:20 PM

niye kimse cevap yazmıyor

WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:54 PM.