| ||||||||||
|
Ev Hali ve Mutfak Sohbetleri hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız antioksidan bir salata beyaz lahana (kereviz miktarı kadar) bir orta boy kereviz bir elma bir havuc bir limon sosu için bir kahve kaşığı hardal bir portakal suyu bir kahve kaşığı şeker bir çay bardağı iri kırılmış ceviz. bir kaşık zeytinyağı ...
ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Mutfak Sohbetleri telkin cd indir izle İstanbul Mutfak Sohbetleri nerededir kimdir Mutfak Sohbetleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Mutfak Sohbetleri hipnoz Mutfak Sohbetleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Mutfak Sohbetleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Mutfak Sohbetleri kuantum düşünce kitap haberi
![]() |
![]() ![]() | LinkBack | Seçenekler | Stil |
![]() | #21 (permalink) |
Yüzbaşı ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 592
Tesekkür: 305
186 Mesajinıza toplam 549 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() ![]() ![]() | ![]() antioksidan bir salata beyaz lahana (kereviz miktarı kadar) bir orta boy kereviz bir elma bir havuc bir limon sosu için bir kahve kaşığı hardal bir portakal suyu bir kahve kaşığı şeker bir çay bardağı iri kırılmış ceviz. bir kaşık zeytinyağı ve az tuz beyaz lahaa ince ice kıyılır az tuz ile ovulur. bir orta boy kereviz bir havuç ve bir elma soyulur limonla biraz ovulur..rendelenir.ve üzerine limon sıkılır. sos malzemeleri karıstırılır ve salataya eklenir. afiyet olsun ![]()
Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir. |
![]() | ![]() |
![]() | #22 (permalink) | |
Guest
Mesajlar: n/a
| ![]() Alıntı:
harika olucak gibi görünüyor... ellerine sağlık jaunty'cimm... ![]() | |
![]() |
![]() | #23 (permalink) |
Yüzbaşı ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 592
Tesekkür: 305
186 Mesajinıza toplam 549 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() ![]() ![]() | ![]() 4 orta boy pancar 1 bardak bulgur 3 kaşık zeytinyağ 2 baş soğan 2 diş sarımsak yeşil biber yoğurt (istediğiniz kadar) pancarlar soyulur 1 litre suda haşlanır. küp küp doğranır bir bardak bulgur sıcak suda 15 dk ıslatılır. zeytinyağda 2 baş soğan 1 kaşık salça yeşil biberler 2 diş sarımsak kavurulur. bulgur eklenir karıştırılır. en son pancarlar üzerine eklenir.. pancarın suyu bulguru ustunu az gecene kadar üzerine dökülür. bulgurlar kabarınca kapatılır dinlenmeye alınır. servis tabağına ortası açılarak pancarlı pilav dökülür. ortasına sarımsaklı yoğurt koyularak servis yapılmış ben sarımsaklı yoğurt ile pilavı ayrı tabaklara koydum. siz dilediğiniz gibi yapın. afiyet olsun. sevgiler. |
![]() | ![]() |
![]() | #24 (permalink) |
Guest
Mesajlar: n/a
| ![]() sağlıklı beslenme Genel olarak et,koyun,sığır,keçi,balık ve kümes hayvanlarının kas dokularıdır.Kas,zincir halinde sıralanmış hücre dizilerinin birbiri ile bağlanması sonucunda meydana gelir.Hücre dizilerini birbirine bağlayan dokulara bağlantı dokuları denir.Etin bağ dokusunu oluşturan proteinlerden sarı renkli olanı elastindir.Pişirme sırasında bir değişikliğe uğramaz.Elastini yumuşatmanın tek yolu mekanik olarak eti küçük parçalara bölmektir. Etin diğer bağ dokusu,proteinlerden oluşan kollogen ise beyaz renklidir.Pişirme ile hidroliz olup,jelatine benzer bir kıvam alır.Etin pişirilmesi için kullanılacak yöntem,seçilecek etin bağ dokularının yapısına bağlıdır. Fazla miktarda bağlantı dokusu bulunan etler genellikle kaynatılarak veya kıyma şeklinde kullanılır.Bağlantı dokusu az olan etler yani göğüs kısmından çıka etler kebap,biftek,pirzola ve rosto olarak kullanılır.Bağlantı dokuları,fazla hareket eden kaslarda daha fazladır.Bu kısımlardan yani eklem yerlerinden itibaren bacak ve boyunndan elde edilen etler sert olur. Yemlerini kendi bulmak zorunda olan hayvanların eti ,yemleri önlerine verilen hayvanlara göre serttir.Genellikle genç hayvan etleri yaşlı hayvan etlerinden yumuşaktır. |
![]() |
![]() | #25 (permalink) |
Guest
Mesajlar: n/a
| ![]() SAĞLIK Özellikle kalp hastaları,gut ve hiper tansiyon hastaları için kırmızı et ve hayvansal gıdalar ciddi ölçüde kısıtlanmalıdır.Kollsetrol ve yağ içerikleri nedeniyle büyük baş hayvan eti ve özellikle koyun eti bu hastalara sınırlandırılmıştır.İleri ülser rahatsızlığı olanlarda etin içindeki asitleri eritemiyecekelri için zararlı olacağından etleri kesinlikel tüketmemelidirler.Siroz ve kronik böbrek rahatsızlıklarında protein miktarında yapılması gereken hesaplamalar nedeniyle ,bu hastalar doktorlarının önerdiği miktarda et yemelidirler. Etin tüketiminin yaşla bir ilgisi yoktur.Genelde 25 yaş ve üstü için sınırlandırma yapılmaktadır |
![]() |
![]() | #26 (permalink) |
Guest
Mesajlar: n/a
| ![]() TAZE ETİN PİŞİRİLMESİ Etin pişirilmesinde uygulanacak yöntem,etin içerdiği bağlantı dokularının miktarına göre değişir.Etin pişirilemsinde kullanılan yöntemler kuru sıcaklıkta,nemli sıcaklık ve yağda kızartma olarak iç çeşittir. Nemli Sıcaklıkta etin pişirilmesi; su az veya çok kullanılabilir.Bağlaantı dokluları daha az olan etler suda pişirilebilir.Bu işlem yavaş olduğu için eti en az iki saat pişirmek gerekir.hayvanın but ve sırt kısımları kullanılır. Kuru sıcaklıkta etin pişirilmesi; Izgara,biftek ve rosto.Hayvanın belinin altı ve göğsünün fazla hareket etmeyen kısımlarından elde edilen bağlantı dokularıdır.Eti doğrudan ısıya mağruz bırakılması yöntemi il epişirilmesidir.Bu tip etlerin iyi pişmesi için,en az 2.5 cm kalınlığında kesilmiş olması gereklidir. Etin yağda kızartılarak pişirilmesi: Köfteler için en ideal pişirme yöntemidir.Yağlı etler kızartılırken tavaya daha az yağ konulmalıdır. Çünkü bu tür etler kızarırken etteki yağ da tavadaki yağa ilave olur.Galeta ununa bulanan etler ise tavadaki yağın büyük bölümünü çekeceklerinden kullanılacak yağın miktarı fazla olmalıdır. Et nasıl pişirilirse pişirilsin hafif veya orta derecede uzunca süre pişirilmelidir. Çünkü çok yüksek sıcaklık,et proteinini katılaştırarak etin su kaybına yol açar.Pşirme etin sindirimini ve lezzetini arttırır.Fırında da yüksek ısı etlerdeki mikropların ölmesi bakımından gereklidir.Pişen etler oda sıcaklığında yarım saatten fazla bekletilmelidir. ![]() |
![]() |
![]() | #27 (permalink) |
Guest
Mesajlar: n/a
| ![]() tarif sözlüğü Fiske; Çoz az anlamda kullanılan fiske,baş parmağı ile işaret parmağı arasında kalan miktardır.Bazen bir "çimdik" ya da bir "tutam" diye de tabir edilir.Genellikle tuz ve baharat ölçüsü olarak kullanılır. Flambe; Masa önünde misafirlerin karşısında hazırlanan alevli yemek veya tatlılara verilen addır.Örneğin bazı krepler hazırlanırken son anda krebin üzerine alkol dökülerek tava alevlendirili.Böylece hem sıcak bir tatlı, hem de gösterişli bir çeşit elde edilmiş olur. Böttürme; Sebzelerin kızgın yağda çok az kızdırılmasına "böttürme" denir.Örneğin zeytinyağlı taze fasulye pişirilirken,fasulye yeşilliğini muhafaza etsin diye kızgın yağdan geçirilir. Beze; Hamur yoğrulduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak elde edilen toplara beze denir. Gril; Izgara etlerin ya da balıkların ızgarada pişirme usulüdür.Elektrikli ızgara ya da fırın ızgarasında gril yapılır. Közleme; Sebzelerin ızgarada,kömür ateşinde kabuklarıyla birlikte pişirilme işlemidir.Patlıcan,biber,domates gibi sebzeler közlendikten sonra kabukları kolayca soyulmaya uygun hale gelir. Gratine; Etin,sebzenin üzerini çeşitli malzemelerle kaplayarak kızgın yağda kızartılmasına verilen addır.Fransızcadan gelen bir terimdir. Aroma; Meyvelerdeki güzel ve hoş kokuya verilen addır.Pasta ve tatlılara güzel koku vermek amacıyla vanilya veya likör ilave edilerek bu güzel koku sağlanır.Portakal veya elma rendesi kullanıldığında da aromatik,doğal bir koku ve lezzet verir. Gato; Düğün,nişan,kutlama gibi özel günler için hazırlanan büyük pastaların pandispanyasına verilen addır. Çeşni; Yemeklerde değişik tat vermek amacıyla ilave edilen çeşitli baharatlara verilen addır.Bunların dışında sarmısak,limon ve taze otlar yemeklerin tadına değişiklik kattığı için çeşni olarak adlandırılır. http://www.yemektarifi.com/makaleler/yemek-sozlugu/ |
![]() |
![]() | #28 (permalink) |
Yüzbaşı ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 592
Tesekkür: 305
186 Mesajinıza toplam 549 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() ![]() ![]() | ![]() irmikli ayva tatlısı 4 adet orta boy ayva nöbet(lahusa)sekeri 1/2 bardak seker 2 yemek kaşığı galeta unu muhallebisi için 1 lt süt 1 kaşık irmik 2 kaşık un 3 yumurta (sarısı ve akı ayrı ayrı) 1 pk vanilya 5 yemek kaşığı şeker ayvaları rendeleriz. nöbet şekerini eritiriz 1/2 bardak şekerle ayvaları kısık ateşte pişiririz. imesine yakın 2 kaşık galeta unu ekleyip karıstırırz borcama dokeriz 1 lt süt, 1 kaşık irmik, 2 kaşık un, 3 yumurta sarısı, 1 pk vanilya, 5 kaşık şeker pişiririz. soğumuş ayvanin üzerine dökeriz 3 yumurta akı+3 kasık şeker köpük yapıp soğuyunca üzerine dökeriz.(tercihen, dökülmesede olur) afiyet olsun bence süper leziz. |
![]() | ![]() |
![]() | #29 (permalink) |
Guest
Mesajlar: n/a
| ![]() MUAMMARA(meze) Malzemeler 4 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi 1 Dilim Bayat Ekmek İçi 1/2 Demet Maydanoz 2 Diş Sarımsak 2 Dal Taze Soğan 2 Çorba Kaşığı Tahin 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 1/2 Limon suyu Karabiber, Kırmızı Tozbiber, Tuz Yemeğin Tarifi 1 Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Sarımsağı ezin. Ceviz içi, ıslatılmış bayat ekmek, maydanoz, taze soğan ve sarımsağı karıştırın. Zeytinyağı, tahin, limon su u, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ilave edip çatalla iyice ezin. Salata veya meze olarak servis yapın. ![]() |
![]() |
![]() | #30 (permalink) |
Guest
Mesajlar: n/a
| ![]() TAZ GECESİ(meze) Malzemeler 1 Su Bardağı Amerikan Pirinci 1 Yemek Kaşığı Sahlep 6 Su Bardağı Süt 2 Su Bardağı Kavun Suyu 4 Dilim Kavun 1 Su Bardağı Şeker 1 Yemek Kaşığı Rakı Yemeğin Tarifi Pirinci, süt ile pişirdikten sonra kavun suyunu ilave edin. Şeker ve sahlebi beraber karıştırarak kaynayan sütlü pirince ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırarak kısık ateşte pişirdikten sonra rakıyı döküp, soğumaya bırakın. Buzdolabında dondurarak kavun dilimleri ile servis yapın. ![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
| |
Ev Hali ve Mutfak Sohbetleri hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız antioksidan bir salata beyaz lahana (kereviz miktarı kadar) bir orta boy kereviz bir elma bir havuc bir limon sosu için bir kahve kaşığı hardal bir portakal suyu bir kahve kaşığı şeker bir çay bardağı iri kırılmış ceviz. bir kaşık zeytinyağı ...
ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Mutfak Sohbetleri telkin cd indir izle İstanbul Mutfak Sohbetleri nerededir kimdir Mutfak Sohbetleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Mutfak Sohbetleri hipnoz Mutfak Sohbetleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Mutfak Sohbetleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Mutfak Sohbetleri kuantum düşünce kitap haberi