Çok teşekkür ediyorum storm.Önerdiğin kitapkaları en kısa sürede okuyacağım..Bir mesajında tasavvuftan bahsetmiştim eğer yalnış anladıysam özür dilerim .Tasavvufla ilgileniyormusun bu konuyla ilgili mesela mesneviyi okudunmu merak ediyorum..
Merhaba,
Farkındalık için, duygulardan ve arzulardan arınmayı öğrenmelisin. Serbest bırakma konusunda derinleşmelisin. Bu gerçekleşmeden yapılmaya çalışılan çekim yasası, bedel yasasını devreye sokar. Arınmadan çektiğin herşeyin bir bedeli vardır. Arınmışlık düzeyimiz artar ise istek kaybolur, artık falanca şeyi istiyorum, filancayı istiyorum gibi bir şey oluşmaz, sadece ihtiyaç hali (yani objektif bakış - farkındalık açığa çıkar) ve böyle olduğunda gerçekten o anda hayatında ihtiyacın olan şeyler tam ihtiyaç duyduğun şekilde (arzu içermeden ve artık istek olmadığı için, hayal kırıklığıda içermeden) hayatında ortaya çıkar. Bunun içinde başlangıç olarak şu kitapları okumanı tavsiye edebilirim: sedona yöntemi - hale dwoskin ve rüyadan uyanmak - michael langford
Sevgiler.
Gerçekten çok teşekkürler Sevgili StromguardHırslardan, arzulardan, takıntılardan kurtulmanı sağlayacak bütün öğretiler olabilir (vipassana meditasyonu, serbest bırakma yöntemleri, tasavvuf çalışmaları, nefes egzersizleri vs.)
Yukarıda yazdığım çalışmaları yaparken niyetin, bütün arzu ve isteklerini dönüştürmek olmalı (buna özgürleşme arzusu derler, son safhaya geldiğinde bu arzunu da terketmek durumunda kalacaksın) ancak o zaman bedel yasası devreden çıkar, arzu olmadı mı, sadece ihtiyaç kalır.. arzunun olmadığı yerde ise bütün ihtiyaçların bedelsiz karşılanır. Sevgiyle.
Gerçekten çok teşekkürler Sevgili Stromguard
o zaman şöyle düşünsek; mesela falanca şeyi istiyorum diyip kafaya takacağımıza, şuna ihtiyacım var ihtiyacım olduğu için de benim olacak diye düşünüp kasmayı bırakmak etkili olabilir mi?
Rüyadan Uyanmak adlı kitabı bugün aldım, vipassana meditasyonunu da hemen öğreniyorum s456
Vipassana yazısını aktardığın bölümede yazdım ama burayada kopyalamak istiyorum cevabımı, okuyanlara belki biraz daha faydası olur ya da kızanlarda olabilir tabi![]()
Bu çalışmanın haricinde "meditasyon" adı altında geçen "yönlendirmeli meditasyon" vs. gibi kavramlar sonradan peydah olan şeylerdir ve meditasyonla ilgisi yoktur. Gevşemek ve kendini hipnotik hayale sokmakla ilgisi vardır.. Örneğin: "Şimdi bir şelalenin altında yıkanırken kendini hayal ediyorsun, her nefes alış verişinde bütün sıkıntıların akıp gidiyor" şeklindeki bir çalışmaya meditasyon demek büyük yanlıştır. Fakat bu çalışmalarında zihinsel açılardan belli faydaları vardır ama bu hayal kurduran çalışmalara meditasyon demek gerçek meditasyona haksızlık olur.
Esas meditasyon yukarıda yazan vipassana tarzındaki çalışmadır ve bu yapılmadan gerçek mutluluk ve huzura ulaşmak söz konusu değildir, çekim yasası ile elde edilmeye çalışılan şeyler (olur da elde edilirse) geçici haz ile birlikte içsel bir kirlilik yaratmaktan başka işe yaramayacaktır. Ve eğer olurda çekmeye çalıştığı şeyi elde edemezse, kişi sadece kirlendiğiyle kalacaktır. Bu kirliliğin bedelini ödeyecek olanda kişinin yine kendisidir. Çekmek için hırsla yanıp tutuştuğu ve sonunda elde ettiği kırmızı renkli spor arabasına kurulurken, hayatından neleri bedel olarak vereceğini henüz idrak edememiştir. Çekmek için hırsla yanıp tutuştuğu eve sahip olamadığında, bütün bu yaptığı arzu dolu çalışmaların bedelinin ne olduğunu farkedememiştir. Sevgiler.
Bende bu konular ile ilgili bir deneyimimi paylaşayım..
Bir geziye çıkmıştım Çanakkale Turu'na..
Otobüste giderken arkadaşımla kalacağımız oteli değiştirsek nasıl olurdu diye düşündüm..
Arkadaşım bu nasıl olacak ki kalacağımız otel zaten belli belli olan bir şeyi nasıl değiştiririz ki dedi..
Ben de bu felsefede zaman olmadığını belli olsa bile değişebileceğini söyledim imgelemeyi yaptım..
Birazdan tur sorumlusu konaklayacağımız otel dolu olduğu için hemen ilerisinde olan ve kalite olarak çok daha iyi bir otelde konaklayacağımız bilgisini verdi..
İki nokta değildi yaptığım ancak tesadüf de olduğunu sanmiyorum...actionsmile
Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.
Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.