![]() |
Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! Evet arkadaşlar neler yapmamız gerektiğini biliyoruz ve gruba dahil olanlar bu başlık altında deneyimlerini paylaşabilirler. 18i çarşamba sabahı meditasyon ile başlıyoruz. Günde iki kez 50 şer dakika. herkes buraya rapor verecek unutmayınız. Yapmadım etmedim yok! :) Tamam arkadaşlar. Sizleri seviyorum. Uzayacağız biliyorum. |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! bende varım ıste geldım burdayım956k956ksmileydance |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! peki o halde yarın başlıyalım arkadaşlar. Şu an Karakabus, Teresa, Geb, Jeeny, Ezgiyağmur, ben yani 6 kişiyiz değil mi? soruyorum çünki birbirimizden de sorumluyuz unutmayalım... Sevgiler herkeze |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! beni niye dahil etmiyorsunuz bende varım |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! veeeeeeeeeeeeee Buzdevri..... hoşgeldin canım.............olduk şu an 7 kişi |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! Alıntı:
|
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! Yarın sabahki meditasyon için belli bir saat belirlememiz gerekiyor mu? Biyolojik saate göre felan. Ayrıcaaaaaa çok mutlu oldum, inanın sizden güç alıyorum ben :) |
Biyolojik saat ne demek? açıklarmısın rica etsem.... Bu arada evet Floor 'la beraber olduk 8 kişi, yaşasınnnnnnnnnn |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! insan vücudunun bazı şeylere hazır olduğu vakitler, mesela ders çalışmak için, spor yapmak için biyolojik saat vardır. 06.00: kortizon salgılanmasıyla organizma uyanır. metabolizma hareketlenerek günün işleri için enerji ve proteini hizmete sunar. 07.00: vücut hâlâ zayıf safhadadır. bu nedenle spor yapmaktan kaçının. kalbe ve dolaşıma gereksiz yere yüklenilmiş olur.sindirim organları bu saatte iyi çalışır, güzel bir kahvaltı edin. 08.00: nikotinin sağlığa en fazla zarar verdiği saattir. Kahvaltı sigarası damarları her zamankinden fazla daraltır. 09.00: vücudun kuvvetli olduğu saattir. iğne olacaksanız veya röntgen çektirecekseniz en uygun zaman. 10.00: vücut en yüksek ısısına ulaşmıştır,verimliliğiniz en üst düzeydedir. bellek yaratıcı ve dinamiktir. ama 10.00-12.00 arası enfarktüse sık rastlanır. 11.00: vücudumuzun tam formunda olduğu saat. zihnimiz hızlı çalışır ve özellikle hesap işleri zorlanmadan yapılabilir. 12.00: dikkat azalır, uyku basar. midedeki asit fazlalaşır, beyindeki kan azalır. 13.00: vücut formdan düşmüştür. verimlilik g! ün ortalamasının yüzde 20 altındadır. 14.00: tansiyon ve hormon düzeyi düştüğünden kendimizi bitkin hissederiz.diş hekiminden korkanlar bu saatte randevu almalı. çünkü bu saatte acıyı daha az hissederiz. 15.00: enerjimiz geri gelmiştir, belleğimiz tam formundadır. sabahkinden az olmakla birlikte ikinci verimliliğe yaklaşırız. 16.00 : spor için en iyi saat. tansiyon ve dolaşım çok iyi durumdadır. mide asidini önleyici ilaçların etkisi bu saatte daha verimlidir. VE EN ÖNEMLİSİ MESAİ BİTER.... SEVDİĞİNİZE KOŞARSINIZ....HERNEKADAR O İŞ YERİNDE SİZİ SEVEN BİRİSİ OLSA BİLE 17.00: organların faaliyeti üst düzeyde.kuvvetimiz artar. böbrekler, mesane çok çalışır. akşam üstü midedeki asit miktarı fazlalaşır. 17'ye doğru mide kanaması geçirenler artar. 18.00: akşam yemeği için iyi bir saattir.pankreas özellikle aktiftir. karaciğer alkole karşı her zamankinden daha dayanıklı sayılır. 19.00: tansiyon ve nabız tembelleşir. bu nedenle, tansiyonu düşüren ilaçlar konusunda dikkatli olmalısınız. sinir sistemi üzerinde etkili olan ilaçların! tesir derecesi de fazladır. 20.00: karaciğerdeki yağ düzeyi düşer ve kullanılmış kan kalbe tekrar her zamankinden fazla akar. alerjisi olanlar,astımlılar ilaçlarını bu saatte almalı. antibiyotiklerin etkisi de artar. 21.00: sindirim organlarının günlük görevi sona erer. yenen her şey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalır. 22.00: sigara içenler de son sigaralarını içmeli çünkü vücut nikotini daha zor atar. 23.00: tam dinlenme saatidir. organizma stres hormonu salgılamasını durdurur. sakinleşir, gevşeriz. tansiyon ve vücudun ısısı düşer. 24.00: uyuduğumuz sırada deri hücreleri durmaksızın çalışır. ilk rüya safhası başlar. 01.00: vücut kendini uykuya programlar. dikkat azaldığından bu saatte çalışanların hata yapma olasılığı, iş ve trafik kazaları artar. 02.00: görme duyusu ve refleksler zayıflar. bu nedenle trafik kazalarının çoğu bu saatte olur. vücut soğuğa karşı aşırı hassastır. 03.00: melatonin hormonunun! salgılanması tembelleştirir, kararsız yapar. melankolik hissetme artar ve r vakalarına çokça rastlanır. 04.00: stres hormonundan enerji kazanırız.enfarktüsler 04.00 - 06.00 arasında özellikle fazlalaşır. çünkü tansiyon oldukça fazla yükselir, kalp damarları çabuk gerilir. 05.00: bu saatte vücuttaki erkeklik hormonu çok fazla salgılanır. stres hormonu gündüz değerinin 6 katına çıkar.kaybolan enerji geri gelir. bunlar :) |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! çokkkkkkkkkkkk teşekkür ederim.... herkez aynı saate uyabilecek mi ,bilemedim... |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! saat sabah 6 uygun gibi ben o saatte yapmayı uygun buldum :) |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! Merhaba ben de burdayım :) Bence sabah 6'dan 9'a kadar herkes o ara bir saati uygun görüp yapabilir. 09.00 uygunmuş sanki, bunu fark ettim. |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! arkadaşlar meditasyon çalışması 50 dk fazla değilmi? ve ben daha önce medtasyon yapmadığım için detaylı olarak biri anlatabilirmi nasıl yaptığınızı?bu arada ebru şallı pilates yaptırdığı zamanlarda esneme günleri yaptıryordu 2 3 cm bacak boyu gözle görülür şekilde uzuyordu ama pilates uzun zamandır yapmadığım için tam olarak hatırlamıyorum nerede olduğunu bulduğumda linki hemen kopyalıcam hergün o hareketleri bil yapsak iyidir diye düşünüorum |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! Merhaba arkadaşlar foruma yeni kayıt oldum bende katılmak istiyorum ama sanırım geç kaldım :) |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! ARKADAŞLAR, BU KONUNUN OLDUĞU 2. SAYFA AÇILMIYOR.BENDE Mİ AÇILAMIYOR,YOKSA BİR SORUN MU VAR!!GÖRÜRSENİZ YARDIMCI OLUN!GİREMİYORUM...emb23 |
|
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! bende nasıl meditasyon yapılacağını bilmiyorum biri nasıl yapıldığını anlatırmı |
Ben de katılmak istiyorum ama 50şer dk benim için de fazla ama yine de kendimce yapabildiğim kadar yapıcam kahvesmiley |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! arkadaslar ben daha baslayamadım cunku sebelerım var bugun yolculuk yapıcam memleketıme gıdıorum..en kısa zamnda platesı temın edıcem..ve baslıcam..kpss basvuruysu ales basvurusuydu yolculuktu hep bunlarla gectı vaktım acıkcası bı toparlanmam lazım..sız baslayın ben bı kac gune eksıksız uyucaam ıns sızlere:) |
|
Sevgiyle kalın |
|
|
Hoşgeldin aramıza.... Arkadaşlar 50 dakika diye kesin şart bir durum yok.... gevşemeniz tamamlandığında imajinenizi yapıp bitirebilirsiniz. Bu bende 15-20 dakika bazende 1.15 dakika sürüyor , zamanın ne olduğu değil ne kadar etkili olduğu önemli...Böylece 10 kişilik uzama grubu olduk... yaşasınpartysmiley Sevgiyle kalın... |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! Arkadaşlar, Çok büyük bir yoğunlukla alakalı ben de buğün başlayamadım ama yarın başlıyorum İnşAllah... Fakat gruptaki diğer arkadaşlarında deneyimlerini paylaşımlarını da göremedim.. |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! Merhaba. Ben akşamları girebiliyorum nete. Bu yüzden raporları akşamları verebilicem. Meditasyondan mıdır bilmiyorum ama diz kapaklarım ben yürüdükçe çıtlıyor ve ağrı var. Bu çıtlama muhabbeti meditasyondandır diyorum; ama ağrı bugün çok yürüdüğüm için olabilir. Gerçi ben hep çok yürüyorum ama :D Bu belirtilerden biri de olabilir, yani umarım işe yarıyordur :) Meditasyonum yine 20-25 dk falan sürdü. Yumurta yedim her sabah olduğu gibi ve barfiks çektim 10 tane. Gece yatarken de aynı şeyi yapıcam. Meditasyon süremi de uzatmaya çalışıcam :) |
|
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! Ben de ne yaptığımı kısaca anlatıyım..Öncelikle tüm vücudumda enerji şeklide bir güç dolaştığını hayal ediyorum.Daha sonra seçtiğim bir bölgemde tüm bu enerjimi toparlıyorum.Son olarak tüm enerji vücudumdan çıkıyor ve bacaklarıma dağılıyor.Bunu ilk yaptığımıda,enerjiyi vücudumdan çıkarttığımda vücudumu hissetmiyor gibiydim.Ne havada uçuyordum ne de yatıyordum..Hissizleşmiştim,başım dönüyordu,olduğum yerde dönüyormuş gibiydim.Ruhum bedenimde değil,ama onun dışında da değildi sanki.Çok tuhaf,değişik bir duygu nasıl anlatabilirim.. Enerjiyi tekrar vücuduma,bacaklarımdan başlayarak dağıttığımda ise ılık birşey aktı bacaklarıma..Ama bunun için iyice odaklanmak gerekiyor.Bu sefer yaptığımda o zaman ki kadar hissedemedim.Ama tekrar başarıcama eminim..:)) Benim maceram bu kadaar..;)) |
|
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! Süre tutmuyorum da şöyle oluyo. Başladığım saate bakıyorum. 23.30 falan genelde. Bitirdiğimde saat 00.00 falan oluyo işte en fazla :) Çok uzun yapamıyorum öyle 50 dk falan. Bir de senin bacaklarından ılık bişeyler akmış, bunu yaşamadım hiç. Bende hep ayaklarımın öne doğru gitmesi vardı. Kendiliğinden gidiyor. |
Ben gevşeme konusunda çok uzun süre sorun yaşadım, daha yenilerde bu işi daha iyi yapabiliyorum . Ben de vücudumu iyice gevşetip derinleştiğimde, bedenimi bir enerji gibi parlak ve hafif hissetmeye çalışıyorum.Sonra vücudumu bazen beyaz bir ışıkla aydınlandığını bazende enerjinin bacaklrıma doğru aktığını hayal ediyorum ve bacaklarımda ısınma , atmalar oluşmaya başlıyor bazen de titremeler. Bunun en verimli şekli derinleşmeyi iyi yaptığım zamanlarda ve tam inançla devam ettiğimde oluyor. Fakat farkında olmadan bazen heyecana kapılıp kasılıyorum... Ama bunu ne kadar olağan düşünerek yaparsan bu daha iyi sonuç veriyor. Genel durum bu çalışmamdaki.. Umarım aydınlatabilmişimdir. Sevgiyle kal.girlhaha |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! boy uzatmak için barfiks çekmeyin! çabuk yorulursunuz çünkü ve vucudunuz daha esnemeden bırakırsınız, sadece kanat ve sırt kaslarınız gelişir, bunun yerine hareketsiz olarak asılı kalın vücudunuzu yer çekimine karşı dururken boruda asılırken esnetin gerdirin ve bacaklarınızı gerdirin, kendinizi yormadan daha uzun süre asılı kalacağınız için daha etkili olucağına eminim ve ayaklarınızı savurun sallanın vucudunuzu belinizden sallayın sanki kopacakmış gibi, üst kısmını oynatmadan bu yöntemle çok iyi esnersiniz, plates sadece bu söylediklerimin çok çok hafifletilmiş hali, hadi ama uzamak istiyorsanız biraz gayret zorluklara katlanmalısınız zamanla vucudunuz alışacaktır ve güçlenecektir işte ozaman başarmak için hiçbir engel kalmayacak, sınavlar yada işiniz hiçbiri bahane olmamalı yarmadan önce herkez 5 dk, bir demirde asılıp kendini esnetebilir bence |
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! iyi akşamlar herkeseeeeeee :) burada acayip bir kasırga var net yoktu elektriklerde saat 5 gibi geldi yazamadım buraya. ben sabah 7 de kalktım ve bir meditasyon müziği eşliğinde gevşemeye ve imagine etmeye çalıştım. çok umutluyum gvrçekten. bu arada rahatlayamayanlar için bir önerim var, özellikle akşamki seansımız için kaya tuzu ile vücudunuzu ovarak duş alıp yatarsanız daha kolay sonuç alırsınız. ben şimdi akşam seansımı yapıcam :) iyi akşamlar |
|
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! meditasyon yaparken dinlediğiniz müzikler hangileri isim verirseniz bende onlarla denemek istiyorum |
|
Cevap: Boy Uzatma Grubu 18 Nisan 2012 Başlangıç! arkadaşlar geç olmadıysa bende varım aranızda tek başına daha zor oluyo çünkü yalnız arkadaşlar belirlediğiniz planı burda da açıklarsanız çok güzel olur yani neler yapılıyo sırayla? |
Seninle beraber 11 kişi olduk........... Sadece sabah ve akşam meditasyon yapıyoruz. Diğer konular kişilerin kendi isteğine bağlı.... Başarılar dilerim... |
Meditasyonların nasıl gidiyor? |
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:18 AM. |