Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Alternatif Kişisel Gelişim > Yaşam Koçluğu

Uyarılar

Yaşam Koçluğu yaşam koçluğu eğitim, yaşam koçluğu nedir, yaşam koçluğu, yaşam koçluk, yaşam koçluğu kitap, yaşam koçluğu eğitimi, yaşam koçluğu eğitimleri, yaşam koçları, yaşam koçluğu seminerleri, nlp yaşam koçluğu,

Koçluk konuları 1 SADELİK Hakkında. "Aptal puma sendromu!"

Alternatif Kişisel Gelişim ve Yaşam Koçluğu Koçluk konuları 1 SADELİK Hakkında. "Aptal puma sendromu!" Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Çok değerli bir koç arkadaşımın yazısını paylaşmak istedim sizlerle. Umarım sizlerde sever ve yararlanırsınız, Sadeleşme gerçekten önemli bir konudur. Belki sonra üzerinde bir tartışma başlatırız. Sadelik nedir? Nasıl işe yarar? :) Aptal Puma Hangimiz zaman zaman hayatımızdan şikayetçi olmadık, hep ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Yaşam Koçluğu telkin cd indir izle İstanbul Yaşam Koçluğu nerededir kimdir Yaşam Koçluğu çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Yaşam Koçluğu hipnoz Yaşam Koçluğu olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Yaşam Koçluğu hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Yaşam Koçluğu kuantum düşünce kitap haberi

Koçluk konuları 1 SADELİK Hakkında. "Aptal puma sendromu!"

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27-06-2008, 04:40 PM   #1 (permalink)
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer
 
Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 660
Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Standart Koçluk konuları 1 SADELİK Hakkında. "Aptal puma sendromu!"

Çok değerli bir koç arkadaşımın yazısını paylaşmak istedim sizlerle.

Umarım sizlerde sever ve yararlanırsınız, Sadeleşme gerçekten önemli bir konudur.
Belki sonra üzerinde bir tartışma başlatırız. Sadelik nedir? Nasıl işe yarar? :)


Aptal Puma

Hangimiz zaman zaman hayatımızdan şikayetçi olmadık, hep bir şeylerin eksikliğinden yakınmadık ki?

Bir şeylerin eksik ya da yetersiz olduğunu düşündüğümüz zamanlarda, çoğunlukla başka bir şeylerin fazlalığını göz ardı ederiz. Bu “şey”ler bizim engellerimiz oluvermişlerdir bile.

Bir yerlere yada işlere yetişememekten yakınırken, zamanımızın çoğunu düzensiz uykularımızla, uzun telefon konuşmalarımızla, gereksiz ve bize fayda sağlamayan birçok eylemle, ziyan ettiğimizi fark etmeyiz.

Eşimizle yeterince ilgilenmediğimiz için bozulan ilişkimizde, çocuğumuza veya arkadaşlarımıza bağımlılığımızın farkına bile varmadığımız olur.

Bir gününüzü şöyle bir gözden geçirin. Yaptıklarınızın ne kadarı size gerçekten bir yarar sağlayacak? Gereksiz zamanlar, uğraşlar, düşünceler hatta duygular sizi ne kadar engelliyor? Zamanınızı, zihninizi ya da enerjinizi nerelerde harcıyorsunuz?

Örneğin sevmediğiniz patronunuza kafayı takıp, gününüzün, enerjinizin, zihninizin, duygularınızın ve mutluluğunuzun ne kadarını müsrifçe harcıyorsunuz. Veya kaynananızın size söylediklerini düşünerek, konuşarak ne kadar zaman, enerji ve mutluluk harcıyorsunuz. Ya bitmek bilmeyen telefon konuşmaları gücünüzden ne kadar götürüyor, aklınızı ne kadar karıştırıyor. Sırf çöpü kapıya koymayı sürekli unuttuğunuz için kaç kere kapı çalınca işinizi yarım bırakıp döndüğünüzde en baştan başladınız. Bilgisayarda gereksiz mailleri okumaya dalıp kaç kez eşinizi aramayı akşam için haber vermeyi unuttunuz. Ardından kaç kez kafam karışık toplayamıyorum diye hayıflandınız.

Örnekler saymakla bitmez. Birçoğumuz benzeri durumlardan sık sık yakınırız. Ama nasıl baş edeceğimizi bilemeyiz.

Hiç yaşamınızın sadeleştirilmesi gerektiğini düşündünüz mü? Gereksiz ve faydasız olanları azaltarak veya hayatınızdan çıkararak neler kazanacağınızın hesabını yaptınız mı?

Belki de birçoğumuzun daha iyi yaşamak adına atacağı ilk adım için anahtar sözcük “sadeleşmek”tir. Zamanda sadeleşmek, düşüncede sadeleşmek, ilişkilerde, duygularda ve eylemlerde sadeleşmek!

Bunu nasıl yapacağız? Çok basit. Faydaları, kazançları hesaplayarak. Bize faydası olmayan her türlü zamandan, düşünceden, duygu ve eylemden uzaklaşarak. Kısaca sahip olduklarımızı “boşa” harcamayarak.

Doğada avını yakalamak için kar-zarar hesabı yapan tek hayvan pumadır. Pumalar avlarının onların öğün ihtiyaçlarını karşılama durumlarını hesaplayarak peşinden koşarlar. Örneğin bir öğünlük bir tavşan için yüz metre koşarken, 2-3 öğünlük bir geyik için 1 kilometre koşabilirler. İş hayatında da “puma” örnek alınır ve az kazanç peşinde çok emek, para ve zaman kaybedilmesi de “aptal puma sendromu” diye adlandırılır.

İş hayatı dışında da, kişisel alanımızda, günlük yaşamımızda bizler de “aptal puma” olmayı seçmezsek, kazançlarımız oranında zamanımız, zihnimizi, duygularımızı harcamayı başarırsak, hem daha sade hem de daha verimli bir yaşama, dolayısıyla şikayetsiz, huzurlu, tatminkar bir yaşama kavuşuruz.

Enerjimizi yaşamımızdaki fayda hesabına göre sarfetmenin en büyük kazancı da mutluluğumuzdaki artış, memnuniyetsizlikteki azalış olacaktır.

Sadece “akıllı puma” olmayı seçmek yeterli... Fatoş CÖMERT - KOÇ

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
HERŞEY MÜMKÜNDÜR İMKANSIZ ZAMAN ALIR.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-02-2009, 10:47 PM   #2 (permalink)
Teğmen
 
aquariel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 123
Tesekkür: 407
114 Mesajinıza toplam 631 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
aquariel will become famous soon enoughaquariel will become famous soon enough
Standart

Cok guzel bir yazi.
Lise yillarimda hazirladigim bir defter vardi.Bir suru gereksiz soruya verilen cevaptan sonra birde hakkimda ne dusunuyorsun diye neredeyse kompozisyon sayilacak cevabi olan bir soru. O yillarda beni en cok etkileyen bir arkadasimin yazdigi seninle tartismak korkunc birsey yazisiydi. Ne demek istedigini anlamak icin herkese dogru olup olmadigini sordum. En sonunda kizkardesim karsindakini dinlemiyorsun ve cok fazla mimik yapiyorsun dedi. O gunden sonra bunu yenmek icin cok ugrastim.
Ne mi oldu. Sinifin en iyi tartismacisiyken karsimdaki ne dusunecek diye kendimi kendimi yemekten tartisamadim.
Universitede ise karsimdaki insanlarin fikirlerine onem vermeye, onlari kirmamaya basladim ama kendimden de odun vermeyi kestim.
Su anda 39 yasindayim ve beni uzen, yoran, sinirlendiren ve hayatimi bilincli bir sekilde cekilmez yapan herkesten uzaklasiyorum.
Esim 41 yasinda. Surekli sikayet ettigi insanlarla yine bir arada. Bazen onu uzen insanlar yuzunden uyuyamiyor. Tabii surekli olarak bana yakiniyor. Onu dinlemekten baska birsey yapamiyorum.
Ben nasil yaptigimi bilmiyorum ama hayatimi karmasadan kurtarmak icin elimden geleni yapiyorum. Eski, yirtik, bozuk, ise yaramayan, sadece kalabalik yapan herseyi (oglumun kirik oyuncaklari dahil) atiyorum. Esimse herseyin bir anisi var diye sakliyor. Benim anilarim beynimde ve resimlerde. Elbetteki oglumun ilk zibini duruyor, ama giymedigim kiyafeti de saklamak bana gore degil. Ah esime gore benim cok kalabaligim var, kitaplarim. Okuduysan sunlari at artik dediginde sok oluyorum. Kitap atmak diye birsey duymadim.
Bundan sonra aptal puma olmamak icin ugrasacagim.
Tsk'ler...
aquariel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2009, 08:08 PM   #3 (permalink)
Üsteğmen
 
keskin38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2009
Mesajlar: 254
Tesekkür: 5,355
246 Mesajinıza toplam 1,629 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
keskin38 is a splendid one to beholdkeskin38 is a splendid one to beholdkeskin38 is a splendid one to beholdkeskin38 is a splendid one to beholdkeskin38 is a splendid one to beholdkeskin38 is a splendid one to beholdkeskin38 is a splendid one to behold
Standart

Alıntı:
Merto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Belki de birçoğumuzun daha iyi yaşamak adına atacağı ilk adım için anahtar sözcük “sadeleşmek”tir. Zamanda sadeleşmek, düşüncede sadeleşmek, ilişkilerde, duygularda ve eylemlerde sadeleşmek!

Bunu nasıl yapacağız? Çok basit. Faydaları, kazançları hesaplayarak. Bize faydası olmayan her türlü zamandan, düşünceden, duygu ve eylemden uzaklaşarak. Kısaca sahip olduklarımızı “boşa” harcamayarak.
ok ok ama şimdi ben ikilemde kaldım.kpss sınavına hazırlanmam gerekıyor ve bılgısayar basında gecırdıgım zamanın gereksiz oldugunu anladım fakat ben burda özellıkle bu sıtede kendım için, gelişimim için varım...şimdi hangisinden vazgecmeliyim?...
Diceksiniz ki bilgisayar basında gecirdiginiz süreyi azaltın fakat bilmediğim o kadar cok sey varmıs ki hergun yeni birşeyler öğreniyorum burda ve her gecen gun saskınlıgım artıyor.merakım da.aklım burda okumadıgım daha neler var acaba derken nasıl ders calısabılırım ki
__________________
Her geçen gün
kendimi,
her açıdan
DAHA İYİ
hissediyorum :)
keskin38 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-03-2009, 12:22 AM   #4 (permalink)
Üsteğmen
 
yasal06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 486
Tesekkür: 2,608
515 Mesajinıza toplam 3,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yasal06 has much to be proud ofyasal06 has much to be proud ofyasal06 has much to be proud ofyasal06 has much to be proud ofyasal06 has much to be proud ofyasal06 has much to be proud ofyasal06 has much to be proud ofyasal06 has much to be proud ofyasal06 has much to be proud ofyasal06 has much to be proud of
Standart

Alıntı:
keskin38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ok ok ama şimdi ben ikilemde kaldım.kpss sınavına hazırlanmam gerekıyor ve bılgısayar basında gecırdıgım zamanın gereksiz oldugunu anladım fakat ben burda özellıkle bu sıtede kendım için, gelişimim için varım...şimdi hangisinden vazgecmeliyim?...
Diceksiniz ki bilgisayar basında gecirdiginiz süreyi azaltın fakat bilmediğim o kadar cok sey varmıs ki hergun yeni birşeyler öğreniyorum burda ve her gecen gun saskınlıgım artıyor.merakım da.aklım burda okumadıgım daha neler var acaba derken nasıl ders calısabılırım ki
keskin38 merhaba.. ben de kpss çalışıyorum.. ve ben de bu sitede uzun vakit geçiriyorum.. ya da msn'de:) ben de bir dağınıklık farkettim ve plan yaptım.. ama böyle çok katı bir plan değil.. şöyle ki mesela şu anda farkındalık ve rehber rüyalar üzerinde çalşıyorum aynı zamanda özlem hanımın verdiği meditasyonu yapıyorum.. aynı zamanda zaten saat sabah 9dan 4'e kadar okuldayım..4 e kadarki zamanlarda okulda bile bu bilgilerden kopmamak için her aklıma geldiğinde farkında oluyorum, yine her aklıma geldiğinde şu 5 cümleyi söylüyorum hep: seni seviyorum, lütfen beni affet, özür dilerim, teşekkür ederim, rüyalarıma uyanıyorum... okuldan eve geldiğimde hepsine de ayrı zaman ayrmam gerektiğini düşündüm.. mesela yarım saat farkındalık kitabımı okuyorum, bir saat rehber rüyalar kitabımı okuyup yarım saat uygulamalrına ayırıyorum.. sonra ders çalışıyorum ve en son 23:30-00:00 arası özlem hanımın verdiği meditasyonu çalşıyorum..

yani anlatmaya çalıştığım ne bu sitede öğreneceklerinden ne de ders çalışmaktan vezgeçeceğindir...eğer istersen 24 saatlik zaman dilimi sana harika bi şekilde yetiyor.. burda önemli olan düzenli ve sürekli yapmak.. ben deniyorum bu şekilde ve gayet iyi gidiyor.. umarım senin de işine yarar..

bu arada yazı çok güzeldi,paylaşım için teşekkürler..
__________________
..neden diye sorma ne olur,cevabını sen bul ve kendine sakla..çünkü bu yolda öyle hakikatler var ki bu yollarda anlatırken bile sır kalmalı..
yasal06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-03-2009, 03:04 PM   #5 (permalink)
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer
 
Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 660
Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Question Sade bir yaşam sürme hakkında !

"Sadeleşme becerisi, gerekli olanın kendini ifade edebilmesi için gereksiz olanın elenmesi demektir." Hans HOFFMAN

Sadelik, gerekli olanla olmayan arasında kolaylıkla ayrım yapmamızı sağlar. Karmaşık ve düzensiz bir hayat şeklinde, enerjimizin büyük bir kısmı "yaşanması kolay ve neşeli bir hayat yaratmak" yerine "hayatı düzgün konumda tutmaya" çalışmak için harcanır ve aklımız karışır.

Sadelik; gerçek amaçlarımıza ulaşmayı başarmak amacıyla zaman, enerji, ortam ve para yaratmak için gerek duyacağımız bir şeydir.

Gereğinden fazla yapıldığı düşünülen her şeyden sadeleşmek gerekebilir. Yukarıdaki yazıda anlatılan hayat içinde bize ve amaçlarımıza hizmet etmeyecek şeyler için gereksiz enerji harcanması.

Bazı durumlarda bazı şeylere çok fazla zaman ayırmamız gerekebilir, örneğin sınav dönemleri gibi, işte o durumda da denge konusu devreye girer. Kısaca şöyle ki; ne yapıyorsan kararında ve %100 orada olarak yapma. Denge konusunuda bir ara ayrı bir başlıkta inceleriz burada.

Sadeleşmeye ihtiyacım olabilirmi? kontrol listesi ;
Çok bunalmış hissetmek
Asla yeterli zamanınızın olmaması
Kendini hep geri kalmış ve hiçbir şeye yetişemiyor hissi
Kendine bakmak ve kendi için çok az şey yapma hali
Organize olamamaktan şikayet
Karışık ve düzensiz ortamlardan yakınma sıklığında artış
Kendini hedeflerine verememek

yukarıdaki gibi yakınmalarınız varsa sizinde sade bir hayat sürmeye ihtiyacınız olabilir.

Hayatın daha az karışık/sade olsaydı nasıl olurdu?

Sevgiler MERT.
__________________
HERŞEY MÜMKÜNDÜR İMKANSIZ ZAMAN ALIR.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-03-2009, 07:34 PM   #6 (permalink)
Teğmen
 
anceline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2007
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 62
Tesekkür: 408
58 Mesajinıza toplam 408 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
anceline is on a distinguished road
Standart

Sadelikte güzellik...sadelikte huzur...sadelikte pozitif enerji var...Gereksiz kalabalıklar enerjimizi emiyor bizi şakın ve düzensiz hale getiriyor...enerji vampirlerini hayatımızdan uzaklaştıralım....fazlalıklarımızdan kurtulalım...sevgi ve selam ile...
__________________
Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol !
anceline isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-08-2009, 01:33 AM   #7 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 164
Tesekkür: 164
166 Mesajinıza toplam 1,153 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayathan is just really nicehayathan is just really nicehayathan is just really nicehayathan is just really nicehayathan is just really nice
Standart Cevap: Koçluk konuları 1 SADELİK Hakkında. "Aptal puma sendromu!"

Alıntı:
keskin38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ok ok ama şimdi ben ikilemde kaldım.kpss sınavına hazırlanmam gerekıyor ve bılgısayar basında gecırdıgım zamanın gereksiz oldugunu anladım fakat ben burda özellıkle bu sıtede kendım için, gelişimim için varım...şimdi hangisinden vazgecmeliyim?...
Diceksiniz ki bilgisayar basında gecirdiginiz süreyi azaltın fakat bilmediğim o kadar cok sey varmıs ki hergun yeni birşeyler öğreniyorum burda ve her gecen gun saskınlıgım artıyor.merakım da.aklım burda okumadıgım daha neler var acaba derken nasıl ders calısabılırım ki

Gezin siteleri ve beğendiğin yazıları kaydet. Zamanı gelince sınavın bitince okursun. burada planlı olmak gerek.
Benim her şeye yetecek vaktim var.
Benim bilgim içimde
Ben zaten bilmek istediğim tüm bilgileri tam zamanında alıyor ve kullanabiliyorum..
Olumlamalarını tekrarlayın sık sık..
hayathan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-08-2009, 12:42 PM   #8 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Koçluk konuları 1 SADELİK Hakkında. "Aptal puma sendromu!"

paylaşım için teşekkürler mesela bu dağınıklıkta ders çalışamamak gibi bir şey gerçekten düzenli olmak gerekiyor bende kpss ye hazırlanıcam öncelikle bunu yapabilmek için evin bana kalmasını bekliyorum ev olmasa da odamın ayrıca tlfda çok vakit harcıyorum sürekli msjlaşıyorum ama artık günde bi kaç msjla geçiştiriyorum bundan kurtulmak bile önemliydi benim için gereksiz çok şeye sahip olduğuma eiminim bu konuyu düşünücem
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-01-2012, 04:23 PM   #9 (permalink)
Teğmen
 
AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2011
Mesajlar: 60
Tesekkür: 74
47 Mesajinıza toplam 134 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
AYIŞIĞI is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Sade bir yaşam sürme hakkında !

Alıntı:
Merto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"Sadeleşme becerisi, gerekli olanın kendini ifade edebilmesi için gereksiz olanın elenmesi demektir." Hans HOFFMAN

Sadelik, gerekli olanla olmayan arasında kolaylıkla ayrım yapmamızı sağlar. Karmaşık ve düzensiz bir hayat şeklinde, enerjimizin büyük bir kısmı "yaşanması kolay ve neşeli bir hayat yaratmak" yerine "hayatı düzgün konumda tutmaya" çalışmak için harcanır ve aklımız karışır.

Sadelik; gerçek amaçlarımıza ulaşmayı başarmak amacıyla zaman, enerji, ortam ve para yaratmak için gerek duyacağımız bir şeydir.

Gereğinden fazla yapıldığı düşünülen her şeyden sadeleşmek gerekebilir. Yukarıdaki yazıda anlatılan hayat içinde bize ve amaçlarımıza hizmet etmeyecek şeyler için gereksiz enerji harcanması.

Bazı durumlarda bazı şeylere çok fazla zaman ayırmamız gerekebilir, örneğin sınav dönemleri gibi, işte o durumda da denge konusu devreye girer. Kısaca şöyle ki; ne yapıyorsan kararında ve %100 orada olarak yapma. Denge konusunuda bir ara ayrı bir başlıkta inceleriz burada.

Sadeleşmeye ihtiyacım olabilirmi? kontrol listesi ;
Çok bunalmış hissetmek
Asla yeterli zamanınızın olmaması
Kendini hep geri kalmış ve hiçbir şeye yetişemiyor hissi
Kendine bakmak ve kendi için çok az şey yapma hali
Organize olamamaktan şikayet
Karışık ve düzensiz ortamlardan yakınma sıklığında artış
Kendini hedeflerine verememek

yukarıdaki gibi yakınmalarınız varsa sizinde sade bir hayat sürmeye ihtiyacınız olabilir.

Hayatın daha az karışık/sade olsaydı nasıl olurdu?

Sevgiler MERT.
benim sadeleşemeye ihtiyacım var....
AYIŞIĞI isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Koçluk konuları 1 SADELİK Hakkında. "Aptal puma sendromu!"

Alternatif Kişisel Gelişim ve Yaşam Koçluğu Koçluk konuları 1 SADELİK Hakkında. "Aptal puma sendromu!" Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Çok değerli bir koç arkadaşımın yazısını paylaşmak istedim sizlerle. Umarım sizlerde sever ve yararlanırsınız, Sadeleşme gerçekten önemli bir konudur. Belki sonra üzerinde bir tartışma başlatırız. Sadelik nedir? Nasıl işe yarar? :) Aptal Puma Hangimiz zaman zaman hayatımızdan şikayetçi olmadık, hep ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Yaşam Koçluğu telkin cd indir izle İstanbul Yaşam Koçluğu nerededir kimdir Yaşam Koçluğu çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Yaşam Koçluğu hipnoz Yaşam Koçluğu olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Yaşam Koçluğu hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Yaşam Koçluğu kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.