Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-06-2008, 04:40 PM   #1 (permalink)
Merto
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer
 
Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 660
Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Standart Koçluk konuları 1 SADELİK Hakkında. "Aptal puma sendromu!"

Çok değerli bir koç arkadaşımın yazısını paylaşmak istedim sizlerle.

Umarım sizlerde sever ve yararlanırsınız, Sadeleşme gerçekten önemli bir konudur.
Belki sonra üzerinde bir tartışma başlatırız. Sadelik nedir? Nasıl işe yarar? :)


Aptal Puma

Hangimiz zaman zaman hayatımızdan şikayetçi olmadık, hep bir şeylerin eksikliğinden yakınmadık ki?

Bir şeylerin eksik ya da yetersiz olduğunu düşündüğümüz zamanlarda, çoğunlukla başka bir şeylerin fazlalığını göz ardı ederiz. Bu “şey”ler bizim engellerimiz oluvermişlerdir bile.

Bir yerlere yada işlere yetişememekten yakınırken, zamanımızın çoğunu düzensiz uykularımızla, uzun telefon konuşmalarımızla, gereksiz ve bize fayda sağlamayan birçok eylemle, ziyan ettiğimizi fark etmeyiz.

Eşimizle yeterince ilgilenmediğimiz için bozulan ilişkimizde, çocuğumuza veya arkadaşlarımıza bağımlılığımızın farkına bile varmadığımız olur.

Bir gününüzü şöyle bir gözden geçirin. Yaptıklarınızın ne kadarı size gerçekten bir yarar sağlayacak? Gereksiz zamanlar, uğraşlar, düşünceler hatta duygular sizi ne kadar engelliyor? Zamanınızı, zihninizi ya da enerjinizi nerelerde harcıyorsunuz?

Örneğin sevmediğiniz patronunuza kafayı takıp, gününüzün, enerjinizin, zihninizin, duygularınızın ve mutluluğunuzun ne kadarını müsrifçe harcıyorsunuz. Veya kaynananızın size söylediklerini düşünerek, konuşarak ne kadar zaman, enerji ve mutluluk harcıyorsunuz. Ya bitmek bilmeyen telefon konuşmaları gücünüzden ne kadar götürüyor, aklınızı ne kadar karıştırıyor. Sırf çöpü kapıya koymayı sürekli unuttuğunuz için kaç kere kapı çalınca işinizi yarım bırakıp döndüğünüzde en baştan başladınız. Bilgisayarda gereksiz mailleri okumaya dalıp kaç kez eşinizi aramayı akşam için haber vermeyi unuttunuz. Ardından kaç kez kafam karışık toplayamıyorum diye hayıflandınız.

Örnekler saymakla bitmez. Birçoğumuz benzeri durumlardan sık sık yakınırız. Ama nasıl baş edeceğimizi bilemeyiz.

Hiç yaşamınızın sadeleştirilmesi gerektiğini düşündünüz mü? Gereksiz ve faydasız olanları azaltarak veya hayatınızdan çıkararak neler kazanacağınızın hesabını yaptınız mı?

Belki de birçoğumuzun daha iyi yaşamak adına atacağı ilk adım için anahtar sözcük “sadeleşmek”tir. Zamanda sadeleşmek, düşüncede sadeleşmek, ilişkilerde, duygularda ve eylemlerde sadeleşmek!

Bunu nasıl yapacağız? Çok basit. Faydaları, kazançları hesaplayarak. Bize faydası olmayan her türlü zamandan, düşünceden, duygu ve eylemden uzaklaşarak. Kısaca sahip olduklarımızı “boşa” harcamayarak.

Doğada avını yakalamak için kar-zarar hesabı yapan tek hayvan pumadır. Pumalar avlarının onların öğün ihtiyaçlarını karşılama durumlarını hesaplayarak peşinden koşarlar. Örneğin bir öğünlük bir tavşan için yüz metre koşarken, 2-3 öğünlük bir geyik için 1 kilometre koşabilirler. İş hayatında da “puma” örnek alınır ve az kazanç peşinde çok emek, para ve zaman kaybedilmesi de “aptal puma sendromu” diye adlandırılır.

İş hayatı dışında da, kişisel alanımızda, günlük yaşamımızda bizler de “aptal puma” olmayı seçmezsek, kazançlarımız oranında zamanımız, zihnimizi, duygularımızı harcamayı başarırsak, hem daha sade hem de daha verimli bir yaşama, dolayısıyla şikayetsiz, huzurlu, tatminkar bir yaşama kavuşuruz.

Enerjimizi yaşamımızdaki fayda hesabına göre sarfetmenin en büyük kazancı da mutluluğumuzdaki artış, memnuniyetsizlikteki azalış olacaktır.

Sadece “akıllı puma” olmayı seçmek yeterli... Fatoş CÖMERT - KOÇ

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
HERŞEY MÜMKÜNDÜR İMKANSIZ ZAMAN ALIR.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla