![]() |
Cevap: Günün Şiiri Bir gece habersiz bize gel Merdivenler gıcırdamasın Öyle yorgunum ki hiç sorma Sen halimden anlarsın Sabahlara kadar oturup konuşalım Kimse duymasın Mavi bir gökyüzümüz olsun Kanatlarımız dokunarak uçalım. İnsanlardan buz gibi soğudum, İşte yalnız sen varsın Öyle halsizim ki hiç sorma Anlarsın.. Cahit Külebi |
Cevap: Günün Şiiri Kaçmaya çalıştığın gerçek, Birgün karşına çıkacak. Ve işte o gün Kaçacak yerin olmayacak. Ben senin varlığını seviyorum, Yokluğunu seviyorum Sana ulaşamadığım dakikalarda. Seni duymayı Seni özlemeyi Hiç görmesem bile seninle olmayı seviyorum. Hiç korkmuyorum seni sevmekten. Senin gülüşünü seviyorum. Her bana bakışında Gözlerinede okuduğum o duyguyu Gözlerindeki gözlerimi seviyorum. Gönlünü seviyorum Özünü seviyorum senin Dudaklarındaki sözlerimi seviyorum Yine de korkmuyorum seni sevmekten. Ben sendeki o sıcaklığı Sana olan uzaklığı seviyorum. Yanaklarından akan göz yaşlarını En çok, dağınık olduğunda saçlarını Beni arayan ellerini seviyorum. Yalnızlığımı seviyorum sebebi sensen Ayrılığını seviyorum, En çok yalnız kaldığımda Beni bulan gönlünü seviyorum. ... Alıntı-dır... |
Cevap: Günün Şiiri Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey, Dünyanın en güzel sesinden, En güzel şarkıyı dinlemek gibi birşey... Fakat artık ümit yetmiyor bana, Ben artık şarkı dinlemek değil, Şarkı söylemek istiyorum. Nazım Hikmet |
Cevap: Günün Şiiri Elim birine değsin, Isıtayım üşüdüyse. Boşa gitmesin son sıcaklığım ! - Rıfat ILGAZ - |
Cevap: Günün Şiiri Elin eline değse dayanır mı o yürek?.. Belki son sevinci olur, Belki de son nefesi… İster mi ki Canan, Can'ına kıymayı? Belki de, o son nefesi almak, Dünyalara bedel… Boşa geçen sadece zaman mı? Yoksa hayat mı?.. Sen yoksan eğer, Ne zamanın ne de hayatın anlamı var… Senin varlığın, uzaktayken bile yakınsa hayalime, İşte o zaman; Dünyalara bedel… M.İ.S |
Cevap: Günün Şiiri Bir Yürek nelere yeterse, Bir can bir canı ne kadar severse, Bir damardan ne kadar çok kan geçerse Yaşam bir ölüme nasıl değerse, Sende benim için o kadar değerlisin.. Sen gülerken yanındakilerde güler. Ama ağlarken yalnız ağlarsın. Onun için öyle bir ağaca yaslan ki, asla yıkılmasın. Öyle bir Dost edin ki seni asla bırakmasın... Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek, Ve hayatın tadı sabah kalktığımda, Senin varolduğunu bilmek... Alıntı-dır... |
Cevap: Günün Şiiri Derdime vâkıf değil cânân beni handân bilir Hakkı vardır şâd olanlar herkesi şâdân bilir Söylesem tesiri yok sussam gönül râzı değil Çektiğim âlâmı bir ben bir de Allah'ım bilir. - Fuzuli - |
Cevap: Günün Şiiri ... Sen, sevginden neden vazgeçtin? Onu çok sevdiğin için mi? Onu hiç sevmediğin için mi?.. Senin O'ndan vazgeçmen, Sadece vazgeçmen gerektiği içindi... Eminim... Sen bir yola girdin ve bu yolda, Sadece sen zarar göreceksin, Sevdiğin, sevdiklerin değil... Başkaları mutlu olacak, rahat edecek; Sen ise rahatı ve mutluluğu, Gitmek istediğin yerde tadacaksın... M.İ.S |
Cevap: Günün Şiiri Bir varmis bir yokmus Milyonlarca yil öteden Sana sevgimle geldim Tut ellerimi çikalim göklere Sevgi çemberinde birlikte Dolasalim seninle Hayaldi dünlerim hayal Bak ne güzel çaliyor sarkimiz Hadi uzat ellerini Sonsuzluk uzak ve derin Kaybolmak yok artik Bir varmis bir yokmus desinler -Mehmet Fatih Öztemir- |
Cevap: Günün Şiiri Senin Adın Sevdam Olsun Sevdam Sen'sin, aşkım Hakk'ım; Sevdam mutluluğum, paylaşılmazım... Aşk'ım huzurum, vazgeçilmezim... Ben huzuru Aşk'ımda buldum, Sevdamda yaşamak isterim... Aşk'ım için Sevdam olurmusun?.. M.İ.S (Bugünden Geleceğe) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:56 AM. |