![]() |
Cevap: Günün Şiiri Sesini öyle sesini Görünen ağzında yarı çıplak Seni sevdiğimin görünüşü gibi. Güzdü, yapraklar vardı Biz yitirmek için yaşadık bu ölmezliği Güzdü, yapraklar vardı Her bir bakışıyla o şimdi Dağılan beni sevdiğinin dağılışı gibi. Edip Cansever |
Cevap: Günün Şiiri Aradığın şey o kitaplarda değil, aradığın şeyi okuyarak bulamazsın. Sende eksik olan şeyi gözlerinle tamamlayamazsın. Aradığın şeyi Dünya’da arayacaksın, aradığın şeyi yüreğinle bulacaksın. Dünya’da ki tüm kitaplar, tüm hesaplar, akıl oyunları, sayfalarca laflar, sevginin yerini tutmaz. Okuyarak öğreneceksin ama severek anlayacaksın. Şems-i Tebrizi |
Cevap: Günün Şiiri Suskunum... Dilim lâl olmuş , Yüreğim Pervane... Gözlerimde ıssız bir biçare... Hangi Tarafa Yönelsem ucsuz bucaksız bir umman... Ummanda kaybolmuş kırılgan bir yürek... Muhtacım bir yudum duana , bir nefes merhametine , bir damla sevgine... Eyy sahip!!! Duyuyorsun değilmi beni... Kalemimden çıkan sözcükleri değil , Yüreğimden Dökülen Dizeleri. Alıntıdır.. |
Cevap: Günün Şiiri İLK OLMANIN TADINDA GİZLİDİR AŞK Nasılsın diye sormamalı sevdiğin Anlamalı nasıl olduğunu Gözlerinden okumalı ... Herkesten önce ilk o görmeli Herkesten önce ilk o anlamalı seni Şiir yazıyorsan Yazdıklarını en çok o beğenmeli, o sahiplenmeli Şarkı söylüyorsan ilk o duymalı Ne yapıyorsan yap, ilk o fark etmeli Bir yerin acıdığında ilk o dokunmalı acıyan yerine Gülümsediğinde, renkler bulmalı gülüşünde Ağladığında, yüreğiyle ve ilk o silmeli gözyaşını Yalnızlığında omzuna ilk o koymalı başını Başkalarına başlarını koyacağı yer bırakmamalı Hiç kimse sana onun baktığı gibi bakmamalı, bakamamalı Seni özlediğinde nasıl geliyorsa yanına Sen özlediğinde öyle gelmeli sana Ortak olmalı, sevincine, yaptığına, yapamadığına Herkes gibi olmamalı kelimeleri Ve herkesten farklı duymalı seni Her gün seni oturtacağı yeni bir taht çizmeli hayalinde Her gün seni koymalı en yükseğe Bazen sormalı kendine “Bu gün o’nu dünden az mı düşündüm” diye Elbet başka sevdikleri de olmalı Kendisini de sevmeli Kendisini sevmeyen başkasını sevemez ki Ama sevgisi en çok sende çoğalmalı “Ve tüm bunların hepsi sende de olmalı!” Yani o ilk olmalı senin her şeyinde Ve sen ilk olmalısın onun her şeyinde Bak gör o zaman aşkın tadına doyum olur mu? Bak gör o zaman mutluluk kaybolur mu? İHSAN TURHAN |
Cevap: Günün Şiiri Var mı daha ağır yük zamanı çekmek kadar. Yaşama sebebimsin, su kadar, ekmek kadar. Ayrılığın özlemin her şeyin bir hazzı var... Seni anlamak da güzel, seni beklemek kadar... -Ömer Hayyam |
Cevap: Günün Şiiri Senin aşktan yana nasibin varsa; Dokunsan da yanacaksın, dokunmasan da. İyi bil ki; Bazıları "hasrette" yanar, bazıları da "vuslatta" !!.... Hz. Mevlâna |
Cevap: Günün Şiiri (Ahmed ARİF / SEVDAN BENİ) Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça... ... Ve ellerim, kelepçede, Tütünsüz uykusuz kaldım, Terketmedi sevdan beni... |
Cevap: Günün Şiiri benim işim ben den içeri huylarım huysuzluklarım yeniçeri kızgınlığıma mani olmam,eritirim sukunetimle zehrini olana dur demem izlerim, olduktan sonra kabullenirim halimi benimle beslerim kendimi ben hiçim bir nefes için gözükmem keder için, zevk için benim için ben den içeru deneme 1 2 3 actionsmile (YARİM ) |
Cevap: Günün Şiiri çok güzel ifade etmişsiniz kendinizi Yarim.. sizden içeri coşarken sizden dışarı bir sızıntı gibi. |
Cevap: Günün Şiiri Müşfik Kenter - Yalnızlık Şiiri - YouTube HER ŞEY SENDE GİZLİ CAN YÜCEL ŞİİRİ - YouTube Müşfik Kenter - Kendini Yenmek - YouTube ZAFER ŞARABIYLA SARHOŞ OLMAMAYI ÖĞRENDİĞİN ZAMAN yılmaz erdoğan bu yol nereye gider - YouTube İnsan Ne Zaman Olgunlaşır - Halil Cibran - YouTube Aysel Git Başımdan - Attilâ İlhan.mp4 - YouTube Asksizlara Verme Ogut - Sacit Onan - YouTube Sacit Onan- Sürgün (Sezai Karakoç) - YouTube Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır Göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır Senden ümit kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır ... EY SEVGİLİ EN SEVGİLİ UZATMA DÜNYA SÜRGÜNÜMÜ BENİM... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:05 PM. |