![]() |
Günün Şiiri Günün şiiri olmasını istediğiniz dörtlükleri bu pasajda paylaşabilirsiniz Şiirle Kalınız |
Cevap: Günün Şiiri Uslanma hiç hep deli kal Büyüme sakın çocuk kal Es deli deli böyle kal Son harmanında sevdanın Tüken toz toz savrula kal Suçüstü bulmalı ölüm Ölürken de sevdalı kal aziz nesin |
Cevap: Günün Şiiri Bugün karşılaştığım dizeler anlattı beni bana. Olduğum ben ve olmak istediğim ben... Yaşamayı seviyorum. Selamlar ve sevgiler. *** Yaşamak şakaya gelmez. büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın bir sincap gibi mesela, yani, yaşamın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden yani, bütün işin gücün yaşamak olacak ... yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile, mesela zeytin dikeceksin (Nazım Hikmet RAN) http://www.fantastikresimler.net/wp-...er-300x201.jpg |
Cevap: Günün Şiiri Resim eklemen şiiri o kadar hoş kılmış ki Sevgiler :) |
Cevap: Günün Şiiri KAR VE BEN Esiyor tane tane yine beyaz bir rüzgar. Söyleyin hangi kuşun kanatları yolundu? Yine hangi ağaçtan döküldü bu yapraklar? Yağan beyaz bir sükut, bir mahşerdir sanki kar! Bir hicret sevdasıdır ruhumu sardı yine. Ruhum gibi pervasız yoldaşlar da bulundu. Ruhum karıştı gitti bu kar tanelerine; Şimdi yağan kar değil, ruhumdur kar yerine. CAHiT SITKI TARANCI |
Cevap: Günün Şiiri http://img40.imageshack.us/img40/519...izebilirim.jpg Bugün biraz gerginim yine, sesim değişik gelebilir biraz, Ama sen anlarsın, Bana katlanırsın Tuhaf laflar edebilirim, Seni belki üzebilirim, Ama sen susarsın, Çünkü beni tanırsın... Karıştım yine, karmakarışığım... Korkmamalıyım sevdandan yana, korkup kaçmamalı... Yoruldum koşmaktan önümü görmeden, nereye varacağımı bilmeden ... Kimse anlamıyor, hatta bazen ben bile ... Ama sen anlıyorsun, biliyorsun neler geliyor, neler geçiyor içimden... Neydi mutluluk? Küçük belkiler mi? Gelip geçici hevesler mi? Sen miydin yoksa? Ben peşinde dolaşıp ararken nerede olduğunu, elimi uzatsam tutabileceğim kadar yakınmış oysa... "Öyle çabuk kızma" derdin hep, "Bu kadar da kolay alınma" o zaman beni sar, Hadi sarıl bana... Değişmez huylar bilirsin, Bir kere de sen dene alışmayı, Ben göğsüne yatarken, Öyle derin nefes alma... Tut ellerimden, çek çıkart içimden unuttuğum her ne varsa... Sevdaya kapkara bakan yüreğime ışık oldun, güneş oldun karanlık gecelerime... Öylesine işliyorsun ki içime her hücrem sana, her zerren bana ait oluyor gitgide... Ben sahip çıkamıyorum bana, daha bir sen oluyorum gün geçtikçe... Kendimce yalnızlığa ait hissedip kendimi, sımsıkı sarılmışken ona, sarılmak istediğim senmişsin aslında Bu ara ihtiyacım var sana, Ellerimi sakın bırakma... Bana huzur veren tek yer, Senin yanın unutma... Gün varıncaya kadar sabaha, Sakın hiç bir yere kalkma, Fazla birşey istemem, Sadece dur burda... Giydirmek istemiyorum kelimelere zarif giysiler... Onlar kalmalılar öylece, dilimden döküldükleri gibi... Gözlerime bakarken kalsa diyorum bakışların gözlerimde, hiç silinmese... Hiç konuşmasak, ben anlasam, sen bilsen... Korkmama izin verme, kaçıp gitmeme, kendime dönmeme... Alıntıdır... |
Cevap: Günün Şiiri Onun güzelliğini herkes görüyorsa o bence az güzeldir. Herkes biliyorsa o bence hiç güzel değildir. Onun güzelliğini yalnız ben görüyorsam bu sevgidir. Yalnız ben biliyorsam bu aşktır. Hiç kimse görmüyorsa bu yalnızlıktır. Özdemir Asaf sapkal89 |
Cevap: Günün Şiiri Geleceğim bekle" dedi. Ben bekledim,o da gelmedi. Ölüm gibi birşeydi. Ama kimse ölmedi. özdemir asaf |
Cevap: Günün Şiiri Hayalimdesin O resmi çok seviyorum Sırf sen seviryordun diye.. Bile bile acı çekiyorum Eziyet ediyorum kendime. Ama ben her ne kadar acı çeksemde seninle, Yani; Hayalinle mutluyum.. Ya hayalimde de olmasaydın Hepten sensiz kalsaydım o zaman ne yapardım. Alıntıdır... |
Cevap: Günün Şiiri Hüzün adres değiştirir zamanla Benden geçer sana göçer Sevdiğim." Cemal Safi |
Cevap: Günün Şiiri Alıntı:
|
Cevap: Günün Şiiri Yureginize saglik, cook guzel... |
Cevap: Günün Şiiri Alıştım Ayrılıklara Sen, hayatıma girmeden önce ben vardım. Sen, hayatıma girdiğinde ise ben yine vardım. Ancak birbirinden farklı iki varlık, İki kişilik, iki ruh, iki beden olarak... Yokluğunda ben; Geceleri oturur; radyo dinlerdim. Aşıkların birbirine armağan ettiği şarkıları, Ben de yalnızlığıma armağan ederdim. Herşey anlamsızlaşırdı çoğu kez. Ve çoğu zaman anlamsızlıklarda kaybolur giderdim. 'Yaşamak mı daha acı veriyor yoksa ölmek mi?' gibi Acımasız sorularla kendimi irdelerdim. Varlığında ise herşey bambaşkaydı. Ben bir başkaydım. Gecelere seninle beraber veda eder. Günün ilk ışıklarına seninle Merhaba derdim. Ve anlamlı gelirdi herşey. Anlam karmaşaları bir bir terkedi beni. Sen de var olmayı, seninle birlikte yaşamayı Ve herşeyi seninle paylaşmayı severdim. Seni her geçen gün daha da çok severdim. Ancak nerden bilebilirdim ki masalın sona ereceğini Nerden bilebilirdim habersiz çekip gideceğini. Dün vardın, bende vardım. Bugün yoksun; Bense varmıyım yokmuyum bilmiyorum. Dolmayacak cinsten bir boşluksun şimdi. Ne sana benzeyen biri bu boşluğu doldurabilir. Ne de yeniden çıkıp gelsen SEN doldurabilirsin. Öyle bir boşluk ki sorma gitsin. Boşver be sevgili Alıştım ben yalnızlığa ayrılıklara Bırak artık böyle sürüp gitsin! Alıntıdır... |
Cevap: Günün Şiiri Biraz melankoli sanki:)))) |
|
Cevap: Günün Şiiri İnanmıyorum sevgili sana asla. Çünkü sen de bu hayat gibisin... Özletiyorsunhttp://www.sanalda1numara.net/images/smiliv.gif tahrik ediyorsunhttp://www.sanalda1numara.net/images/smiliv.gif Öfkelendiriyorsunhttp://www.sanalda1numara.net/images/smiliv.gif aşağılıyorsunhttp://www.sanalda1numara.net/images/smiliv.gif bekletiyorsunhttp://www.sanalda1numara.net/images/smiliv.gif Umutlandırıyorsun.. Ama yoksun!... Gerçek değilsin. Düşünüyorum hızla. Tek istediğim elimi tutmandı! Elimi sana uzatırken sana sonuna dek; Güvenebilmekti son isteğim.. İnsan başka ne ister? Seven insan başka ne umar? Boşluğa düşerken inaçla sarılabilmek ister son insana. Yoldaş sevgiliye... Herşeyi yaşadım biliyor musun?... Herşeyi... Ama bir tek bu sarılışı yaşamadım... Düşerken son anda olanına... Sen hep sınadın benihttp://www.sanalda1numara.net/images/smiliv.gif hep gücümü ölçtün. Sana ne verip ne veremeyeceğimi hesapladın. Oysa ben sana olduğum gibi gelmiştim.. Neysem O.... Dağınıkhttp://www.sanalda1numara.net/images/smiliv.gif hesapsızhttp://www.sanalda1numara.net/images/smiliv.gif doyumsuzhttp://www.sanalda1numara.net/images/smiliv.gif heyecanlı... Ve yaralı... Çok yaralı.. Alıntıdır... |
Cevap: Günün Şiiri Aşkım... Hiç düşündün mü en çok ne üzer beni, ne yaralar...? En çok ne yorar beni en çok neyde yüreğim kanar...? Hiç düşündün mü gözlerim dolduğunda niye ısırırım dudaklarımı? Psikolojik olarak göz yaşlarımı durdurmak için mi yoksa; Kalbimin acısını bedenimdeki acıyla bastırmak için mi? Seni merak ederek uyumadığım gecenin sabahında sen aradığında niye yorgun gelir sesim? Uykusuzluktan mı yoksa seni merak ederken yüreğimin çok yorulduğundan mı? Telefonda seni defalarca aradığım ve senin açmadığın zamanlarda neden sinirlenirim ben? Keyfimden mi yoksa sana bir şey mi oldu acaba korkusunun yan etkisi yüzünden mi? Gelip bir kez baksan gözlerime göreceksin gözlerimdeki yorgunluğu... Belki "uyumadın mı gece" diyeceksin ya da "ağladın mı çok?". Her ikisine de "evet" diyeceğim; Ama ne zaman ki sana bakışımı göreceksin işte o zaman anlayacaksın, Gözlerimdeki yorgunluğun gerçek sebebini... Alıntıdır… |
Cevap: Günün Şiiri YERÇEKİMLİ KARANFİL Biliyor musun az az yaşıyorsun içimde Oysaki seninle güzel olmak var Örneğin rakı içiyoruz, içimize bir karanfil düşüyor gibi Bir ağaç işliyor tıkır tıkır yanımızda Midemdi aklımdı şu kadarcık kalıyor. Sen o karanfile eğilimlisin, alıp sana veriyorum işte Sen de bir başkasına veriyorsun daha güzel O başkası yok mu bir yanındakine veriyor Derken karanfil elden ele. Görüyorsun ya bir sevdayı büyütüyoruz seninle Sana değiniyorum, sana ısınıyorum, bu o değil Bak nasıl, beyaza keser gibisine yedi renk Birleşiyoruz sessizce. Edip CANSEVER |
Cevap: Günün Şiiri Eğer insanların işine karışmazsam; Onlar kendi başlarının çaresine bakarlar. Eğer insanlara hükmetmezsem; Onlar kendilerini idare ederler. Eğer insanlara öğüt vermezsem; Onlar kendilerini geliştirirler. Eğer insanları zorlamazsam; Onlar kendi kendileri olurlar. LAO-TSZE |
Cevap: Günün Şiiri Konuşmadığımız her dakika, Daha çok işliyorsun içime. İçim acıyor sonra olmayışın geliyor aklıma. Önemsemeyişlerin mesela. Ben burada acı çekerken senin orada gülüşün. Ne bileyim, gamzelerini herkesin görüşü. Kıskanıyorum. Elimde olsa bir odaya kapatacağım, Seni hiç kimse görmeyecek falan. O derece kıskanıyorum. Kimse bakmasın sana, kimse görmesin gülüşünün güzelliğini. Kimse görmesin gamzelerini. Kimse sevmesin seni. Kimse 'Ne kadar da güzel gülüyor.' demesin senin için. Bana sakla kendini, kimseye açma kalbini. Kimseye güvenme, kimseye inanma benden başka. Ne kadar aptalım ya. Hâlâ seviyorum işte. Tüm gidişlerine rağmen, tüm istemeyişlerine rağmen. Böyle bir aptallık benimkisi. Neyse... Daha fazla uzatmak istemiyorum lakin; Çok özledim, bil istedim. Alıntıdır... |
Cevap: Günün Şiiri Değerli Mirilli kardeşim şiirlere alıntı demişsiniz gerçi Size mi ait şiirler ? |
Sayın güven; şiirlerin bize ait olması önemli değil, bizi anlatması önem taşırsapkal89 |
Cevap: Günün Şiiri Bu yaşıma geldim içimde bir çocuk hala Sevgiler bekliyor sürekli senden. İnsanın bir yanı nedense hep eksik Ve o eksiği tamamlayayım derken, Var olan aşınıyor zamanla. Anamın bıraktığı yerden sarıl bana. Anıların kar topluyor inceden, Bir yorgan gibi geçmişimin üstüne. Ama yine de unutuş değil bu, Sızlatıyor sensizliği tersine. Senin kim olduğunu bile bilmezken. Sevgiden caydığım yerde darıl bana. Metin Altıok |
Cevap: Günün Şiiri ... Bir karanlığa bakıyorum bir de zamana, Ay büyüyüp bir gül oluyor ellerinde senin, Ve ancak yeni bir yorumu oluyor aşkın, Saçlarından sızan bu karanlık yağmur, Ayın çağıltısıyla tutuşuyor begonyalar. Saçlarındı diye düşünüyorum ömrümüzü, Çözdükçe savrulan rüzgârdı saçların, Ve ikide bir aklıma düşüyor aynı soru, Aşkı bilmiyorsam; nasıl değiştiririm, Kendimi, seni ve bütün dünyayı. Ahmet Telli |
Cevap: Günün Şiiri İmzamdaki şiir bu yüreğine sağlık Mirilli |
İmzanızı dikkat etmemiştim yeni farkettimsuperxy |
Cevap: Günün Şiiri Mesafeler aşkı yitirir mi? Yoksa aşka aşk katar mı? Aşkın içinde acıya yer var mı? Yoksa aşk acıdan mı yaratıldı? Giden sevgiliyi unutmak kolay mı? Yoksa yokluğuna alışmak mı? Sevgi insanı yıpratır mı? Yoksa mutluluk katar mı? Alışmak kolay mı? Yoksa vazgeçmek acıtır mı? Peki aşk ? O bu kadar karmaşık mı? Yoksa onu karmaşıklaştıran aşıklar mı? Alıntı-dır... |
Cevap: Günün Şiiri Çöle kıyısı olan kentlerin limanları sıkıcı olur kuş uçar gemi geçmez, kervan zaman içinde. böyle kentlerde insan fırtına gibi sever, sevdiği için ağlamayı. hangi türküde sevmekten bahsedilse ben hicaz olurum elimi ıslatır elinin teri ziyan olurum seni sevmekle ıslanır akşam sefalarım hangi türküde sevmekten bahsedilse bu çölde ben ' şair burada yaşadığı kenti çöle benzetiyor'da bahsedilen şair olurum Y.erdoğan |
Yüreğine sağlık güzel bir şiir...sapkal89 |
Cevap: Günün Şiiri Bir gece habersiz bize gel Merdivenler gıcırdamasın Öyle yorgunum ki hiç sorma Sen halimden anlarsın Sabahlara kadar oturup konuşalım Kimse duymasın Mavi bir gökyüzümüz olsun Kanatlarımız dokunarak uçalım. İnsanlardan buz gibi soğudum, İşte yalnız sen varsın Öyle halsizim ki hiç sorma Anlarsın.. Cahit Külebi |
Cevap: Günün Şiiri Kaçmaya çalıştığın gerçek, Birgün karşına çıkacak. Ve işte o gün Kaçacak yerin olmayacak. Ben senin varlığını seviyorum, Yokluğunu seviyorum Sana ulaşamadığım dakikalarda. Seni duymayı Seni özlemeyi Hiç görmesem bile seninle olmayı seviyorum. Hiç korkmuyorum seni sevmekten. Senin gülüşünü seviyorum. Her bana bakışında Gözlerinede okuduğum o duyguyu Gözlerindeki gözlerimi seviyorum. Gönlünü seviyorum Özünü seviyorum senin Dudaklarındaki sözlerimi seviyorum Yine de korkmuyorum seni sevmekten. Ben sendeki o sıcaklığı Sana olan uzaklığı seviyorum. Yanaklarından akan göz yaşlarını En çok, dağınık olduğunda saçlarını Beni arayan ellerini seviyorum. Yalnızlığımı seviyorum sebebi sensen Ayrılığını seviyorum, En çok yalnız kaldığımda Beni bulan gönlünü seviyorum. ... Alıntı-dır... |
Cevap: Günün Şiiri Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey, Dünyanın en güzel sesinden, En güzel şarkıyı dinlemek gibi birşey... Fakat artık ümit yetmiyor bana, Ben artık şarkı dinlemek değil, Şarkı söylemek istiyorum. Nazım Hikmet |
Cevap: Günün Şiiri Elim birine değsin, Isıtayım üşüdüyse. Boşa gitmesin son sıcaklığım ! - Rıfat ILGAZ - |
Cevap: Günün Şiiri Elin eline değse dayanır mı o yürek?.. Belki son sevinci olur, Belki de son nefesi… İster mi ki Canan, Can'ına kıymayı? Belki de, o son nefesi almak, Dünyalara bedel… Boşa geçen sadece zaman mı? Yoksa hayat mı?.. Sen yoksan eğer, Ne zamanın ne de hayatın anlamı var… Senin varlığın, uzaktayken bile yakınsa hayalime, İşte o zaman; Dünyalara bedel… M.İ.S |
Cevap: Günün Şiiri Bir Yürek nelere yeterse, Bir can bir canı ne kadar severse, Bir damardan ne kadar çok kan geçerse Yaşam bir ölüme nasıl değerse, Sende benim için o kadar değerlisin.. Sen gülerken yanındakilerde güler. Ama ağlarken yalnız ağlarsın. Onun için öyle bir ağaca yaslan ki, asla yıkılmasın. Öyle bir Dost edin ki seni asla bırakmasın... Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek, Ve hayatın tadı sabah kalktığımda, Senin varolduğunu bilmek... Alıntı-dır... |
Cevap: Günün Şiiri Derdime vâkıf değil cânân beni handân bilir Hakkı vardır şâd olanlar herkesi şâdân bilir Söylesem tesiri yok sussam gönül râzı değil Çektiğim âlâmı bir ben bir de Allah'ım bilir. - Fuzuli - |
Cevap: Günün Şiiri ... Sen, sevginden neden vazgeçtin? Onu çok sevdiğin için mi? Onu hiç sevmediğin için mi?.. Senin O'ndan vazgeçmen, Sadece vazgeçmen gerektiği içindi... Eminim... Sen bir yola girdin ve bu yolda, Sadece sen zarar göreceksin, Sevdiğin, sevdiklerin değil... Başkaları mutlu olacak, rahat edecek; Sen ise rahatı ve mutluluğu, Gitmek istediğin yerde tadacaksın... M.İ.S |
Cevap: Günün Şiiri Bir varmis bir yokmus Milyonlarca yil öteden Sana sevgimle geldim Tut ellerimi çikalim göklere Sevgi çemberinde birlikte Dolasalim seninle Hayaldi dünlerim hayal Bak ne güzel çaliyor sarkimiz Hadi uzat ellerini Sonsuzluk uzak ve derin Kaybolmak yok artik Bir varmis bir yokmus desinler -Mehmet Fatih Öztemir- |
Cevap: Günün Şiiri Senin Adın Sevdam Olsun Sevdam Sen'sin, aşkım Hakk'ım; Sevdam mutluluğum, paylaşılmazım... Aşk'ım huzurum, vazgeçilmezim... Ben huzuru Aşk'ımda buldum, Sevdamda yaşamak isterim... Aşk'ım için Sevdam olurmusun?.. M.İ.S (Bugünden Geleceğe) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:51 AM. |