Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Alternatif Kişisel Gelişim > Nlp

Uyarılar

Nlp nlp books, nlp, nlp techniques, nlp hypnosis, nlp modelling, nlp neuro, nlp practioner, nlp course, nlp courses, nlp trainers, nlp trainer, nlp richard, nlp encyclopedia, tad james nlp, nlp presuppositions, neuro linguistic programming nlp, nlp training, john grinder nlp, nlp language, nlp weekly, nlp nlp, günbegün nlp, nlp olumlamaları, uygulamalarla nlp, in nlp, nlp 7, nlp for, about nlp, international nlp

NLP Mentör Tekniği - Protokol Çalışması

Alternatif Kişisel Gelişim ve Nlp NLP Mentör Tekniği - Protokol Çalışması Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız NLP Mentör Tekniği - Protokol Çalışması Aslı, 10 senedir özel bir firmanın Satış ve Pazarlama biriminde takım üyesi olarak çalışmaktadır. Aslının sıkıntısı kendisini normal yaşamından ve sosyal hayatından kopartacak kadar saplantılı bir şekilde çok çalışıyor olmasıdır. Bu durum iş yerinde ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Nlp telkin cd indir izle İstanbul Nlp nerededir kimdir Nlp çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Nlp hipnoz Nlp olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Nlp hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Nlp kuantum düşünce kitap haberi

NLP Mentör Tekniği - Protokol Çalışması

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-01-2011, 02:25 AM   #1 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart NLP Mentör Tekniği - Protokol Çalışması

NLP Mentör Tekniği - Protokol Çalışması

Aslı, 10 senedir özel bir firmanın Satış ve Pazarlama biriminde takım üyesi olarak çalışmaktadır. Aslının sıkıntısı kendisini normal yaşamından ve sosyal hayatından kopartacak kadar saplantılı bir şekilde çok çalışıyor olmasıdır. Bu durum iş yerinde ve özel yaşamında onu oldukça sıkıntılı durumlara sokmaktadır. Bu çalışmada Mentör Tekniği kullanılacaktır.

D: Merhaba Aslı nasılsın? Bana senin için sıkıntı ya da sorun yaratan durumundan bahseder misin?

A: Aaaa evet ben geçen ay iş yerimde yaşadığım bir olayla beraber uzun zamandır kendimi dış dünyaya kapattığımı anladım. Sosyal hayattan tamamen kopuk yaşıyorum şu anda. Ama çalışmak hatta çok çalışmak sanki benim için yaratılmış bir durum. Ama artık bu durumun benim için sorun olmaya başladığını biliyorum. Ve bu durumdan kurtulmak istiyorum.

D: Bunu istiyor musun gerçekten?

A: Evet çok istiyorum.

D: Peki Aslı çok çalışmanın senin sosyal hayatını etkilediğini fark ettiğini söyledin. Bu durumun bir ay önce mi farkına vardın yoksa bu durumun farkındaydın ama sosyalleşmek mi istemiyordun?

A: Aslında bu durumun farkındaydım yalnızca bir ay önce yaşadığım olay sonrasında artık bu kalıbın dışına çıkmam ve kendimi bir şekilde rahatlatmam gerektiğini ciddi bir şekilde anladım. Çünkü bu durum benim ev ortamımdan, aile hayatıma ve hatta arkadaşlıklarıma kadar beni zedeleyen bir durum olmaya başladı.

D: Ailen ve arkadaşların dedin. Onlar bu duruma nasıl tepkiler
veriyorlar?

A: Annem ve babam otuz beş yaşında bir kadının bu kadar çok çalışmasının kariyer açısından güzel bir durum olduğunu söylüyor. Ama özel hayatıma da aynı özeni göstermem gerektiği konusunda ısrarla baskı kuruyorlar. Eve çok geç saatlerde gelmem onlarla bile vakit geçirmemi olanaksızlaştırıyor. Artık öyle bir duruma geldiler ki; bir erkek arkadaşım var ve onun yanından geliyorum desem göbek atacaklar.

D: Peki sen onların vermiş oldukları tepki hakkında ne düşünüyorsun?

A: Dediğim gibi çalışmak ve çalışmalarım karşılığında kariyer açısından yükselmek, en tepeye hatta sınırları zorlayarak ulaşabileceğimin de en üstüne çıkmak bu güne kadar beni hep hırslı ve keskin hatlı bir insan yaptı. Esneklik göstermek istediğim ama yapmamalısın dediğim çok fazla durum oldu. İnsanlara ve bazı durumlara karşı esneklik gösteremez duruma geldim. Bu durumda benim agresif ve çabuk sinirlenen insan olmama neden oldu. Birkaç denemem oldu ama bu durum beni iş hayatın geriletecekmiş hissine kapılıyorum. Aşmaya çalıştığım şey bu aslında.

D: Bu durumun seni olumsuz yönde değiştirdiğini söylüyorsun. Çabuk sinirlenen ve agresif bir insan oldum diyorsun. Bu durumunu biraz yumuşatmak istemene neden olan, bir ay önce yaşadığını söylediğin olayı benimle paylaşmak ister misin?

A: Yirmi bir Mayıs doğum günüm. Ailem ve çok yakın arkadaşlarım bana sürpriz doğum günü partisi yapmaya karar vermişler. Annem bu parti vesilesiyle de onlarla ve arkadaşlarımla bir arada güzel vakit geçirebilirim diye düşünmüş. Ben bu sürpriz partiyi mahvettim. O akşam ertesi gün yapılacak olan toplantının ön çalışmasını yapıyordum. Ofisteydim ve telefon çaldı. Evden arandığını görünce açtım ve annem İstanbul’dan teyzemin geldiğini ve beni görmek istediğini söyledi. Doğum günümde böyle bir jesti geri çevirmemem gerektiği konusunda beni uyardı. Ben de bu durumun mümkün olamayacağını işimin başımdan aşkın olduğunu söyledim ve telefonu kapattım. Kendimi her zamanki gibi işime o kadar kaptırmıştım ki doğum günümü düşünecek durumda değildim. Tabii ki evde yapılan bütün hazırlıklar ve gelen tüm misafirler, arkadaşlarım ve ailem benimle o günden beri konuşmuyorlar. Annem çok kırıldığını ve bu kadar katı olmamın hayatımdaki her şeyi altüst ettiğini söylüyor. Düşünsenize tüm arkadaşlarımı ve benim için bu kadar hassasiyet gösteren annemi kaybediyorum. Bu benim için çok önemli.

D: Aslı şimdi senden bu odada benimle paylaştığın bu sorunu temsil edecek bir yer seçmeni ve oraya S çizmeni istiyorum.

A: Hmmmm… Bu sandalye olsun.

D: Çok güzel. Birazdan senden yaşamında sana destek olan, sana güvenen veya senin örnek aldığın, inandığın veya düşüncelerini örnek aldığın üç kişi seçmeni isteyeceğim. Ama önce bu kişilerden alacağın kaynakları algılayacağın bir yer seçmeni istiyorum.

A: Tamam sizin masanızın arkası olabilir.

D: Oraya gidip bir K çizer misin? Ve orada beklemeni sitiyorum.

A: Oldu galiba…

D: Evet. Az önce bahsettiğim üç kişinin kim olacağını düşünebilir misin?

A: Bu kişilerden birisi annem, diğeri yöneticim Serkan Bey, hmmmm… Üçüncü kişi de…

D: Bu kişilerden biri senin sorununa yardımcı olacağını düşündüğün ünlü birisi de olabilir.

A: Aaa güzel, o zaman Madonna demeliyim. Çünkü benim olmayı istediğim bir başarısı var ve sosyal hayatı da mükemmel olduğunu bildiğim bir kadın. Gerçekten bu süper oldu.

D: Evet şimdi bu seçmiş olduğun üç kişi senin mentörlerin Aslı. Bu kişileri ayrı ayrı nereye oturtmak yada nerede konumlandırmak istersin?

A: Annem tam karşımdaki koltukta otursun. Serkan Bey masanın önündeki koltukta oturmalı. Madonna iseeee ayakta ve soldaki duvarın köşesinde durmalı. Müzik setinin tam yanında yani.

D: Çok güzel. Şimdi elindeki, üzerinde M1 ,M2, M3 yazan kağıtları sırasıyla anneni, Serkan Beyi ve Madonna’yı çapaladığın yere gidip koyarmısın.

A: Evet oldu galiba.

D: Şimdi benim çalışma masamın arkasına Kaynak yazan yerin oraya geçmeni istiyorum. Mentör 1 olarak anneni seçtin. Annenin yerine geçebilir misin lütfen… Merhaba siz Aslı’nın annesisiniz öyle değil mi?

B: Evet. Merhaba.

D: İsminiz nedir? Kaç yaşındasınız?

B: Adım Berna. Elli yaşındayım.

D: Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

B: Ben şu anda çalışmıyorum. Beş yıl önce göğüs kanseri oldum ve sol göğsümü aldılar. Özel bir lisede tarih öğretmeniydim. Rahatsızlığımdan dolayı işimden ayrıldım.

D: Çalışmayı çok sever misiniz? İşinizi bırakmış olmak sizi sıkıntıya soktu mu hiç?

B: İlk zamanlar tabii ki çok sıkıldım. Özellikle öğrencilerimi çok özledim. Ama hayatım boyunca hiçbirşeyi vazgeçilmez kılmadım. O yüzden de rahat oldum. İşimi başka sebeplerden dolayı da kaybedebilirdim.

D: İş yaşantınızda nasıl bir insandınız?

B: İşim gereği öğrencilerle ve velilerle yani insanlarla hep iç içe yaşamak durumunda kaldım. İnsanları disipline etmek ve öğrencilerinize iyi bir model olmaya çalışmak aslında çok zor bir şey. Ama ben sosyal bir insanımdır. Sabah işime gider ve işimden evime döndükten sonra mutlaka kendime özel zamanlar ayırırdım. Sınav dönemlerinde eve iş getirmek durumunda olduğum zamanlardı. Bu beni rahatsız ederdi mesela.

D: Neden?

B: Çünkü evde ailemle vakit geçirdiğim eşime ve kızıma zaman ayırdığım için sanki onları önemsemiyormuşum hissine kapılıyordum. Onların bu duruma üzülecekleri beni endişelendiriyordu. Evim benim için çok özel bir mekandır. Gençliğimden bu yana arkadaşlarıma özel zamanlar ayırırım.

D: Arkadaşlarına işin dışındaki zamanlarda vakit ayırmak önemli mi?

B: Evet benim için çok önemli. Onlarla iş yerimdeki olayları paylaşmak, onlardan olumlu olumsuz geri bildirimler almak beni rahatlatıyor. Hayatın insanlarla paylaşıldıkça güzelleştiğini düşünüyorum. Sosyal ortamlar ve paylaşımlar daha iyi iş fırsatları yakalamanıza bile yardımcı olabiliyor. Çünkü bu sebeple daha çok insanla muhatap oluyorsunuz.

D: Çok fazla çalışmak, saplantı derecesinde ve etrafını tamamen kapatmak doğru mu sence? Sen böyle bir insan olsaydın bu durumdan çıkmak için ne yapardın?

B: Bir şeye karşı çok direnmek insanı ruhen ve bedenen yorardı herhalde. İnsanın kendisini yalnızca bir iş için heba etmesi onda stres, mutsuzluk, gerginlik yaratabilir. Ve bunun sonucunda da kendine karşı bile esnek olamamaya başlar. Bu da onu başarıya değil başarısızlığa götürür. Ben böyle bir durumdan çıkmak için işimi işimde bırakır. İş yerimde çok çalışır ama mesai saatim bittiğinde ısrarla kendime çok fazla yüklenmez, akşamları ve hafta sonları da beni rahatlatacak ortamlarda bulunurdum.

D: Berna sana çok teşekkür ediyorum. Ve son olarak Aslı’ya göndermek istediğin bir mesaj var mı, onun hissetmesini istediğin bir duygu var mı?
Gözlerini kapayıp bunu ona göndermek ister misin?

B: Evet var. Aslı’ya ilkokula giderken dedesinin bahçesindeki kiraz ağacından kiraz topladığımız sırada bana çimlere yatarak söylediği şarkıyı gönderiyorum.

D: Berna teşekkürler… Evet Aslı, şimdi benim masamın arkasına geçebilirsin. Annenin sana gönderdiği kaynakları, mesajları, duyguları sana uygun ışık, renk, duygu, enerji olarak alabilir ve bunu özümsemeye çalışabilir misin?

A: Evet annemden aldığım çok büyük, sıcak, kırmızı bir kalp. Sıcaklığını hissedebiliyorum.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-01-2011, 02:26 AM   #2 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: NLP Mentör Tekniği - Protokol Çalışması

D: Şimdi ikinci mentörün olan Serkan Bey’in yerine geçebilir misin?

A: Tabii…

D: Merhaba nasılsınız? Bize yaşınızı, kim olduğunuzu biraz anlatır mısınız?

S: Merhaba. Adım Serkan. Otuz altı yaşındayım. Özel bir Gsm Operatörü'nün Satış ve Kurumsal Pazarlama Birimi Müşteri İlişkileri’nde Aslı’nın yöneticisi konumundayım.

D: İş ortamınızdan bahsederseniz eğer, yoğun ve stresli bir ortamda mı çalışıyorsunuz yoksa tam tersi mi?

S: Oldukça yoğun bir çalışma ortamımız var. Hem ofis içinde yapılması gereken işlerimiz var ekstra olarak da müşteri ilişkileri departmanı olduğumuz için müşterilerimizle de birebir görüşüyoruz. Temposu çok yoğun olan bir iş ortamımız var. Müşteriler bazen bizleri çok zorlayabiliyorlar. Problemli müşterilerle uğraşmak bazen kabusunuz haline gelebiliyor. Ama ekibimiz çok keyifli olduğu zamanlarda birbirilerini motive ederek işe kaldıkları yerden devam edebiliyorlar.

D: Kalabalık bir ekiple mi çalışıyorsunuz?

S: Ortalama bir ekibiz. Sekiz kişilik bir takımız.

D: Otuz altı yaşınızda olduğunuzu söylediniz. Şu anda oturduğunuz kariyer koltuğuna nasıl ulaştığınızı düşünüyorsunuz? Buraya ulaşmak için saplantılı bir şekilde çok yoğun mu çalıştınız?

S: Yaptığımız iş gerçekten şirketin en yoğun çalışılan ve en stresli işlerinden biri. İş yükümüz çok fazla. Bizi en çok yoran ve zorlayan da müşterilerle olan ilişkiler. Müşteri her zaman haklıdır stratejisini uygulayan bir şirket yapımız olduğundan dolayı, çantamızı alıp kapıyı kapatıp çıkamıyoruz. Müşteri memnuniyeti çok fazla ön planda. Bir müşteriyi kaybetmemek için ciddi çabalar sarf ediliyor. Bazen teknik departmanların yaptıkları hataların faturasını biz ödeyebiliyoruz. Müşterilere farklı vaadlerde bulunup daha sonra bunları bizden yapmamızı önerebiliyorlar. Bu da şirket içinde gerginliklere neden oluyor. Şirket içi kavganın en çok olduğu departmanız diyebilirim. Ama ben bu pozisyona gelmek için çok çalıştım tabii ki. En önemli avantajım empati kurabilme yeteneğim ve ikili ilişkilerim oldu. Çok çalıştım.

D: Çok çalıştım dediniz, ne kadar çok çalıştınız? İkili ilişkilerinize bu iş yoğunluğu içinde nasıl vakit ayırıyorsunuz?

S: Evet çok çalıştım ve hala da çok çalışıyorum. Çalışma stresini üzerimden attığım tek yer sosyal paylaşımımın olduğu mekanlar ve zamanlar oluyor. Hatta orada benden daha çok çalışan ama bir türlü iyi iş imkanları bulamayan arkadaşlarım olduğunu görünce kendi adıma seviniyorum. Bu tür örnekleri de personelimle her zaman paylaşırım. Ofiste öğle tatillerine önem veririm. Öğle tatilinde bile iş, iş, iş diye bağıran arkadaşlarımı yöneticileri olarak uyarma gereği hissediyorum. Öğle araları personelime verilmiş bir haktır. Bu zaman diliminde dışarıya çıkıp kafalarını rahatlatmaları ve dinlenmeleri benim için oldukça önemli. İşe tekrar döndüklerinde motivasyonları daha çok artmış oluyor. Ama sürekli iş isteyen personelime de iş veririm tabiî ki hahaha…

D: Sürekli iş isteyen çalışanlarınız mı var?

S: Evet çalışmayı çok seven ve verilen işi bitirdikten sonra takdir edilme duygusundan doğan hazzı yaşamak isteyen çalışanlar... Gece geç saatlere kadar çalışırlar. Hatta mesai saatinde çalışan iş arkadaşlarına bile tavır alabiliyorlar.

D: Neden?

S: Saplantı derecesinde çalışmanın sonucu daha rahat çalışan bir insanı anlamak istemeyebiliyorlar. Neden ben bu kadar çok çalışırken o bu kadar rahat olabiliyor diyorlar. Ve iş ortamında da birbirleriyle gergin bir çalışma düzeni yaratıyorlar. Oysa ki herkesin hayata bakışı farklıdır. Kariyer planı olmayan bir insan daha rahat bir şekilde işini yapar ve sorumlulukları da alması gerektiği kadar alır. Ama hırslı insanlar bu yüzden kendilerine zarar verebiliyor. Bu tarz çalışanlarıma söylediğim hep şu olmuştur. Esnek organizmalar daha uzun yaşarlar. Başarılı olmak için bende çok çalışıyorum. Gece mesaisine kaldığım zamanlarda oluyor ama sadece yıl sonu raporlamalarında.

D: Peki işler gerçekten aksıyor mu? Aslı veya onun gibi çalışanlarınızın işlere bu kadar sahiplenici ve baskıcı bir tutumla yaklaşmaları fark yaratıyor mu?

S: Sadece günlük farklar. Bizim için önemli olan yıl sonu tablolarıdır. Herkes kendi işinde sorumludur. Bir kişiye bir diğerinin sorumluluğunu yüklendi ve bunu başardı diye yıl sonunda ekstra performans primi verilmez. O yüzden kendilerine acımalarını söylüyorum. Yıllık performanslara göre terfiler belirlenir. Kendine zaman ayırması gerekir. Benim en önemli özelliğim işimi evime, evimi de işime taşımıyor olmam. Evime giderken rahat oluyorum, evimin huzur veren bir yer olduğunu düşünmek beni rahatlatıyor. Sosyal hayatıma ve arkadaşlık ilişkilerime de işime gösterdiğim aynı özeni gösteriyorum.

D: Sosyal hayatınıza bu kadar yoğun bir tempoda nasıl vakit ayırıyorsunuz?

S: Sosyal hayatın önemli olduğunu düşünüyorum. İş yerinde bazı kalıpların dışına çıkamayacağımız zamanlar oluyor. Ama sosyal ilişkilerimizde, arkadaşlarımızla ailemizle olan diyaloglarımızda birbirimize karşı, yaşadıklarımıza karşı hassasiyet gösterebiliyoruz. En yakın arkadaşınızın en mutlu gününde yanında olmanız ya da bir dostunuzun bir sıkıntısını sizinle paylaşmak istemesi, bana, birilerinin hayatında önemli bir yerim var duygusunu hissettiriyor. Dışarıda insanlarla yaşadığım keyifli saatler iş motivasyonumu arttırıyor. Bir de ne var biliyor musunuz; ben eskiden daha hırslı ve keskin bir insandım. Gözümü kariyer hırsı bürümüştü. İnsanlarla vakit geçirmek, daha çok insanın hayatında yer almama, daha çok insan tanımama, ve hayatı benim hayatımdan daha kötü giden insanları görünce de halime şükretmemem neden oldu. Yine çalıştım, çalışma aşkımda bir azalma olmadı ama daha yumuşak ve duyarlı hale geldim. Esnek olmaya başladım.

Ekip toplantılarında bunu personelime hep anlatırım. Genç olmalarından ve yaşam kaygısından dolayı çok hırslılar. Ama aşırı hırslarını gördüğümde ona üzülüyorum. İlişkilerine gereken önemi vermeleri ve birileriyle bir yerde bir şeyler paylaşmaları gerekiyor. İş yerinde bile hangi filme gitsem diye fikir sorduğumda ya da hafta sonu bana bir yer önerisi yapmalarını istediğimde iki üç kişi dışında kimse bir yorum yapamıyor. Çünkü kendilerine vakit ayırmadıklarını görüyorum. İş takıntısı olduğu için de tüm geri bildirimleri reddediyor ve agresifleşiyorlar. Çünkü kemik haline geliyorlar.

D: Aslı’ya iletmek istediğin bir mesaj, duygu yüklemesi, öneri var mı?

S: Aslı çok başarılı. Ve bir o kadar da duygusal.

D: Duygusal olduğunu nereden biliyorsun?

S: Herkesin doğum gününü bilir ve mutlaka pasta üfletir. Ve sonra da insanların bu jesti yaptığı için ona sarılmaları karşısında gözyaşlarını tutamaz. Duygusal bir insan olduğuna verebileceğim bir örnek. İş konusunda çok hırslı, çok ciddi bir kariyer hedefi var. İş yerindeki problemleri çözerken, ki haklı bile olsa karşısındaki insanlara karşı oldukça sert davranıyor. Şirket olarak yapılan hiçbir organizasyona katılmıyor. Başarımı kutlamak için ileride bol bol giderim diyor ama ben onun aramıza katılması gerektiğine inanıyorum. Geç saatlere kadar mesaiye kalmak yerine, kendi işlerini bitirdikten sonra başkalarının işlerini üstlenmeden evine ve ailesi ne de gerekli vakti ayırabilir. Mutlu bir insan olabileceğine inanıyorum. Esnek olmalı.

D: Serkan Bey teşekkürler. Evet Aslı, şimdi masamın arkasına geçmeni istiyorum. Serkan’ın sana gönderdiği kaynakları, mesajları, duyguları sana uygun ışık, renk, duygu, enerji olarak alabilir ve bunu özümsemeye çalışabilir misin?

A: Evet. Serkan'ın masasının üzerinde büyük bir anahtar vardır. Başarının anahtarı. İstediğim zaman bu anahtarla işyerimin kapılarını açıp, sosyal ortama girdiğimde de bu anahtarla başarının kapısını geçici olarak kapatabileceğimi hissediyorum. Herşey benim kontrolümde yani.

D: Evet çok güzel Aslı. Şimdi üçüncü ve son mentörümüz olan Madonna’nın yerine geçmeni istiyorum. İstersen onun onun gibi rahat davranabilmek için bir Madonna şarkısı çalabiliriz.

A: Bu gerçekten de iyi bir fikir. La is La Bonita olabilir mesela.

D: Evet. Merhaba Madonna. Nasılsın?

M: Ah evet çok yoğun bir turneden çıkıp buraya geldim. İyiyim.

D: Madonna nasıl bu kadar enerjik, pozitif kalabiliyorsun?

M: Kendimi değerli buluyorum. Çok para kazanıyorum ve bir dünya starıyım ama hayat bu demek değil. Spor yapmak, vücudumu korumak, çocuklarımla ilgilenmek beni motive ediyor.

D: Bir dünya starı olmak sadece şans işimi yoksa çok mu çalıştın?

M: Elbette çok çalıştım. Hem de çok. Papalık bile beni aforoz etti. Hahahaha…Çalışmanın sonu yok. Her başarıda bir üstünü istiyorsun. Ve bu durum hayatının sonuna kadar böyle gidecek. Bunu bildiğim için hem başarı için çok çalışmalıyım hemde kimseyi takmadan kendi hayatıma bakmalıyım diyorum. Dünya turneleri konusunda çok disiplinli çalışırım. Dans ekibimin hatasını kabul etmem. Hepsi çok iyi dansçılardır. Hatta Türk bir dansçım da var ekibimde. Dünya turnelerinde ve konserlerde otelime yerleşir ve yapılan hazırlıkları konserin yapılacağı yere gidip izlerim. Kendime mutlaka bir iki saat zaman ayırıp, sokaklara çıkar ve insanların arasına karışırım.

D: Ünlü olmak başka bir şey ama sosyal olmak da öyle, öyle mi?

M: Evet kendime vakit ayırıyorum. En güzel zamanı spor yaparken harcıyorum. Bence başarı kadar özel zamanlar ayırmak da başarıya giden yolda çok önemli bir anahtar. Vücudunuzu düşünün esnekliğiniz arttıkça daha çok hareket alanı yaratabiliyorsunuz. Vücudunuza bile zaman ayırdıkça fiziksel yaşlanmanız yavaşlıyor. Herşey sizin ona verdiğiniz değerin karşılığını veriyor. Kendine vakit ayıran insanlar da öyle. Düşünsenize milyonların önüne çıkıyorsunuz. O sırada aldığınız keyif ve mutluluk süper. Ama her şeyin bir sonu olabilir. Sosyal ortamlarda yaratılan dostluklar ve arkadaşlıklar daimidir. Güldürür, ağlatır, keyiflendirir. Paylaştıkça paylaşmak istersiniz.

D: Deli gibi çalışıyorsun yani? Peki bu durumdan çıkıp rahatlamak için spor dışında başka ne yapıyorsun?

M: Deliriyorum…

D: Nasıl?

M: Evet deliriyorum. Bu kadar hırslı ve yoğun çalışmanın bana zarar vermemesi için içimi boşaltıyorum. Dans ediyorum. Dans etmek içimdeki bütün kötü enerjimi boşaltmama yarıyor. Enerjim boşalınca da daha mutlu oluyorum. O anda hayatın çok keyifle yaşanası bir yer olduğuna karar veriyorum. Ve çalışma hırsımı törpülüyorum. Elim hemen telefona gidiyor. En yakın kız arkadaşlarımı ve ya erkek arkadaşımı arıyorum.

D: Madonna Aslı’ya vermek istediğin bir mesaj var mı?

M: Aslı’nın bu çalışma temposuyla ve azmiyle çok iyi bir kariyer elde edeceğine inanıyorum. Ama kendine daha çok vakit ayırmalı. Bir spor merkezine kayıt yaptırarak işe başlayabilir. Kaybettiği dostluklarını yeniden kazanırsa kendiyle daha barışık ve dinamik olacaktır.

D: Evet Aslı, tekrar benim masamın arkasına geçer misin? Madonna’nın sana gönderdiği kaynakları, mesajları, duyguları sana uygun ışık, renk, duygu, enerji olarak alabilir ve bunu özümsemeye çalışabilir misin?

A: Evet. Madonna’nın La is La Bonita şarksını duyuyorum. Beni çok heyecanlandırdı. İçim kıpır kıpır.

D: Tamam. Şimdi tüm mentörlerin konuşmalarını değerlendireceğimiz Meta pozisyonuna geçicez. Bunun için kendine bir yer belirlemek ister misin?

A: Kapının önünde meta pozisyonumu alabilirim.

D: Durup dışarıdan bakan bir izleyici gözüyle değerlendirecek olsan mentörlerin sana iletmek istedikleri ortak bir mesaj var mı?

A: Uzaktan bakınca fark ediyorum ki mentörler bana esneklikten bahsetmişler. Esnek olmadığımı biliyorum. Kalıplarımı kırmak istemediğim için asosyalleştim. Tüm mentörler esnekliğin beni rahatlatacağını düşünüyorlar herhalde. Çünkü hepsi de esnekliğin onları rahatlattığından bahsetti. Madonnaya bakarken dinamizm ve güç gördüm. Bu bana çılgınca bir şeyler yapmamın beni rahatlatacağını hissetmemi sağladı. Bir ortak mesaj daha görüyorum. Sosyal arkadaşlıklara ve toplu paylaşımlara önem vermek gerektiği. Bunun insanı manevi anlamda güçlendiren bir durum olduğunu söylediler.

D: Evet şimdi K noktamıza geri dönüyoruz Aslı. Şimdi gözlerini kapatabilir, mentörlerinden gelen ortak mesajları karşılayabilir, onlardan gelen sese kulak verebilirsin. Göndermiş oldukları kaynakları içselleştirebilir, onları bir isim, renk, ses, resim ve bunun gibi şeylerle özümseyebilirsin… Bunları benimle istersen paylaşabilirsin.

A: Evet. Tüm bu kaynaklar içimde bir sıcaklık hissettirdi. Ve güneşin doğuşunu hissettim. Kalıplarımı kırmaya çalışmak, esnek olmak, saplantılı iş yaşamımdan artık kendimi biraz uzaklaştırıp insanlarla iç içe olmaya başlamak güneşin doğuşu gibi geldi bana. Ve sıcak bir duygu hissettim.

D: Şimdi senden S konumuna geçmeni istiyorum. Burada senden yapmanı istediğim şey sahip olduğun yeni kaynakları sıkıntılı olduğun konuya transfer etmen. Bu transfer sana neler hissettirdi?

A: Sıkıntılı durum kapkaranlık bir boşluk şu anda. Yeni kaynaklarımı düşünürken güneşin doğuşu gözümün önüne geliyor ve rahatlıyorum.

D: Rahatlıyorum diyorsun, bunu yapabileceğine inanıyorsun demekki?

A: Evet şu anda vücudumun rahatladığını ve işten kendime transfer ettiğim tüm angarya işlerden kurtulduğumu hissediyorum.

D: Gelecekte benzer bir durumla karşılaşırsan kaynaklarını kullanabilecek misin?

A: Gelecekte yıl sonu performanslarında benzer durumu bana yaşatacak herkesin hırslı olduğu bir dönem olucak. Ama ben şu anda güneşin doğuşundan aldığım o enerjiyle kaynaklarımı kullanabiliyorum ve kendimi yine rahat bir şekilde görüyorum. Arkadaşlarımın çoğuyla barıştım bile.

D: Aslı teşekkür ederim.

A: Ben de size teşekkür ediyorum.

Alıntı: Hande Parlak (Certified NLP Practitoner)
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 11:31 PM   #3 (permalink)
Teğmen
 
gizli özne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2010
Mesajlar: 31
Tesekkür: 2
30 Mesajinıza toplam 90 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gizli özne is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: NLP Mentör Tekniği - Protokol Çalışması

bu tekniğe bayıldım,teşekkürler paylaşımın için
gizli özne isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


NLP Mentör Tekniği - Protokol Çalışması

Alternatif Kişisel Gelişim ve Nlp NLP Mentör Tekniği - Protokol Çalışması Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız NLP Mentör Tekniği - Protokol Çalışması Aslı, 10 senedir özel bir firmanın Satış ve Pazarlama biriminde takım üyesi olarak çalışmaktadır. Aslının sıkıntısı kendisini normal yaşamından ve sosyal hayatından kopartacak kadar saplantılı bir şekilde çok çalışıyor olmasıdır. Bu durum iş yerinde ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Nlp telkin cd indir izle İstanbul Nlp nerededir kimdir Nlp çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Nlp hipnoz Nlp olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Nlp hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Nlp kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.