![]() |
Cevap: Zero Limit Selam Yılmaz, Evet sorumluluğu %100 üzerimize almaktan bahsediliyor. Bu ie yarıyor. tamam da benim sorduğum o değil: Sorumluğu üstlenmekle suçu üstlenmek aynı şey midir? Neden öyle olsun ki? Alıntı:
|
Cevap: Zero Limit Alıntı:
|
Cevap: Zero Limit Suc derken, Dr. Ikealanin tedavi ettigi kisiler arasinda baska bir insani canindan etmis kisilerde var o acidan kullandim. Suc kelimesini tabiki basit davranis bozuklugu olan insanlar icin kullanmiyorum, ne demek isitedigimi anladin degilmi? Sadece konuyu anlatirken biraz genis bir bakis acisindan anlatmak istedim, belkide konuya uymamis olabilir. Elestirin icin tesekkürler. |
|
Cevap: Zero Limit suç kelimesini kullanmak ne kadar doğru bilemiyorum... |
Sanırım anlaşıyoruz. Şimdi bazılarına konuyu uzatmak gibi gelebilir, ama önemli bir noktadayız bence. Çünkü daha önce sorulan bazı üye sorularından anladığım kadarıyla kafa karışıklığı oluyor bu konuda.Özellikle de terör, vahşet ya da yasaların da suç saydığı olaylar veya eylemlerle ilgili sorumluluğu kabullenmekte zorlanabiliyoruz değil mi? Yani "Buna ben nasl yol açmış olabilirim? Ben cani miyim? Benim içimde bir suçlu mu var?" gibi karşı çıkışlarımız olabiliyor.Bu yüzden yeri gelmişken belki biraz netlik sağlayabiliriz. Burada iki yönü var konunun: 1) Dışarıdaki kişinin davranışı suç olarak nitelensin veya nitelenmesin farketmez. İstenmeyen durum, ya da sorun diyelim. Sorunun, suç niteliği taşıyıp taşımamasının bir önemi yok. İyi ya da kötü her ne oluyorsa bizim içimizde onun bir karşılığı var. 2) Biz her koşulda, sorun olarak görünen durumun sorumluluğunu üzerimize alıyoruz. Ancak bu da suç anlamına gelmiyor; o içimizde olup bitenlerden dolayı suçluluk hissetmemiz gerekmiyor. Dışarda sorun olarak gördüğümüz duruma yol açan bir takım hatıralar, hafıza kayıtları vs var bizim içimizde. Dr. Hew Len 'programlar' diyor bunlara. "Suçlu değilsiniz, sadece programlarınız var(virüs gibi) ve onları değiştirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken sorumluluğu kabul etmek." diyor. Suçu değil suçun sorumluluğunu, düzeltme sorumluluğunu alıyoruz. Bu, üretim hatasından dolayı müşteriye karşı işyeri sahibinin sorumlu olup telafi etmesine benziyor. Hatayı yapan o değil, ama telafi etmek onun sorumluluğunda. Bunu yaparken de özür diler, ama suçlu hissetmez kendini. Kendi iç işleyişinde hataya yol açan şeyi de düzeltir (eğitim, makine, teçhizat vs) ki o hata tekrarlanmaz. Bilmem anlatabildim mi? Ben şimdi uzun uzun anlatmaya çalışıyorum. Ama sevgili MüminOKAN her zamanki pratik tarzıyla iki cümlede bağlar işiy789 |
|
Cevap: Zero Limit ismiracım çok iyi bilgilendiriyosun bizi sen bu işi çözmüşsün teşekkürler. benimde kitabı okurken bu konuda kafam karışmıştı şimdi daha iyi anladım k8908ama bi sorum var mesela ben bu yöntemi bi sorunuma uyguladım ondan tamamen arındım diyelim bu sorun uzun zaman sonra tekrar karşıma çıkarmı yani demek istediğim bu yöntem sadece anda mı uygulanıyor tamamen arınmak mümkün olabilir mi çünkü her saniye bilinçaltımıza bir sürü veri kaydediliyor yani ömrüm boyunca herdakka bu kelimeleri tekrar etmek zorunda kalmak istemiyorumsevincliumarı anlatabilmişimdir derdimiactionsmile |
lale85, tam olarak çözdüğümü söyleyemem, ama anladığım kadarını paylaşmaya çalışıyorum. Soruna gelince, eğer bir soruna yol açan hatıraları sıfırlarsak, bizim ve 'tüm insan, hayvan, nesne ve bitki krallıklarının' da kayıtlarından silineceğini söylüyor Dr.Hew Len. Buna göre tekrarlanmayacağı sonucunu çıkarıyorum. Ancak senin de dediğin gibi, yaşam devam ettikçe yeni hatıralar oluşmaya devam etmekte. Yine de önceki sorunun bileşenleri artık kalmadığı için aynı sorun olmayacaktır. Olsa olsa, yeni bileşenlerin oluşturduğu farklı bir sorun olur herhalde. Bu aşamada farkındalığımız ne kadar gelişirse, her an gelen yeni girdilerin negatiflerinden de korunabiliriz. Böylece yeni sorunları da bertaraf etme olasılığımız artar. Bak...Şimdi aklıma ne geldi? Tıbbi tedavileri düşünelim...Bir yönü, oluşmuş olan hastalığın tedavisine benzerken, ikinci yönü koruyucu hekimliğe benziyor...super Yani Lale'ciğim, bunu bir zorunluluk olarak görmekten ziyade, koruyucu olarak içselleştirmek en iyisi olur sanırım. Çok teşekkür ederim, bu soruyu bana sorduğun için. Sana cevabı ararken benim kafamda netlik oluştu.Seni seviyorum... |
Merhabalar. bu mesaj için hepinizden Özür Diliyorum ve Lütfen Beni Affedin. sevgili yılmaz, sizin daha evvel ne yaptığınız önemli değil ama bizlerde burada "sizin bu konuyu anlama sorumluluğunu" üzerimize alıyoruz. bilmiyorum, farkındamıyız? lütfen yanlış anlamayın "anlamıyorsunuz" vs kat-i suretle demek istemiyorum. diyemem de. naçizane tavsiyem, sonuca olumlu yönde odaklanalım. aksini iddia etmiyorum fakat birkaç gündür konuyu daha iyi anlamanız açısından olağan soruları soruyorsunuz Lütfen Beni Affedin fakat, eleştirmek yerine bir kaç uygulama yapsaydınız ne işe yaradığını anlayacaktınız. elbettteki uygulama yapmışsnızdır. uygulamalarınız için sizlere Teşekkür Ediyorum. buna gönülden de inanıyorum fakat bu kaygının sebebini kendinize sordunuz mu? daha evvelki çalışmalarımda da küçük olası şeylerden başlamak ve uygulamanın olumluluğunu görünce zaten yüksekbenliğiniz size bir sonraki büyük işleri yapmanız için sinyal gönderecektir diye bahsetmiştim. uygun olduğunuzda --> http://www.hayatimdegisti.com/forum/...rituality.html <--şu kitabı da okursanız sevinirim. okuduğunuz için hepinize ayrı ayrı Teşekkür Ediyorum ve Sizleri Seviyorum... çok sevdiğim bir söz; Hayat; Egonuz Planlar Yaparken, Size Ne Olduğudur... |
Cevap: Zero Limit Selam MuminOKAN. Amacim kesinlikle ve kesinlikle hic kimse ile bir polemik yasamak degildir, ayrica sizin nasil bir cevher olabileceginizide tahmin edebiliyorum. Emin ol kendi uygulamalarim var, okuyupta ögrendigim konular üzerine! Tartismalarimiz yada paylasimlarimiz sirasinda bir yada birden fazla arkadasimiza karsi kirici oldu isem affedin. Anlatimlarimda yada elestirilerimde eksikler olabilir, sizlerin bu durumu cok iyi anladiginizdan eminim. Yeryüzümüzde daha henüz tam aydinlanmamis beynimizin karsisina, onlarca belkide yüzlerce metod, teknik, teori ve bilgi cikiyorki özelliklede teknolojinin gelismeye basladigi bu yüzyilda, yararli olani sorgulamak ayni zamanda yarar adina uygulamaya calismak, sizler gibi dostlar ile ve bizlere o süper beyinleriyle bazilari yüzyillardir uygulalan metod ve tekniklerin ögreticileri sayesinde dahada kolay olacaktir. Bu sebeptendir`ki dogru olanida yanlis olanida aramizda biraz elestirerekte olsa bir kivama getirmek ve bilgilenmek en dogal hakkimiz olabilecegini düsünüyorum. Tavsiye ettigin kitabi okuyacagim, tesekkürler, MuminOKAN. |
Cevap: Zero Limit Birsey sormak istiyorum.Icımdekı yokluk bılıncıme sebep olan her ne varsa senı sevıyorum lutfen benı affet tsk ederım ozur dılerım..gıbı yapsak olurmu.Daha zengın maddı olarak daha ferah ıcınde olmak ıcın ve suankı durumundan hosnut degılse kısı bu teknıkk ıse yararmı |
Cevap: Zero Limit bazen hiç bir şey bilmedende doğru şeyler yapabiliyoruz.2 yıl önce arkadaşımla i.... gezerken ona benim artık çalışmam gerektiğini ve ......onun yanında olmam gerektiğini anlatırken önce onun resmini gördük tebessüm ettik birbirimize biraz daha yürüdükten sonra( başka yerde olduğunu bildiğimiz)iş yerini gördük ve bu kadar tesadüf bizi epeyce heyecanlandırmıştı hala onu konuşuyorduk az ilerde işte orada duruyordu e bu kadarı fazlaydı hemen orada bunun asla tesadüf olamayacağını düşünerek yanına gittim benimle çok sıcak konuştu çalışmalarımdan bahsettim bana randevu verdi(onunla birebir konuşmak çok zor)o randevudan sonra ben hala onun yanında çalışıyorum o gün olanlara akıl erdiremezken ben bu konulara çok yabancıydım şimdi burada öğrendiklerimle kendimi dahada gelitiştirmeye çalışıyorum ama şunu iyi bilmeliyiz ki bu kadar detaylara takılmak insanı mutsuz edebiliyor basitçe '' evet ben buyum yaşamam gereken bunlar mantıkla istediğim her güzel şeyi elde etme gücüne sahibim bana verdiği bütün bu nimetlerden dolayı Allaha şükrediyorum'' actionsmile |
Cevap: Zero Limit Merhaba Arkadaşlar.. Aklıma Demin Bir Fikir Geldi.. Acaba Hayatımdegisti.com Ho'oponopono Grubu OLuştursak Nasıl OLur? Mesela Her 2 Veya 3 Günde Bir Grup OLarak Ülkemizde Ve Dünyada Yaşanan Sorunların Sorumluluğunu Üstlenerek Arınma Yapsak ? Bence TopLu Arınmalar İşe Yarayabilir.. Daha Evrensel Düşünmemiz Lazım Bence.. Ben Mesela Şu Anda İşsizlik İçin Arınıyorum.. İşsizliğin Benim İçimdeki Düşüncelerin Bir Ürünü OLduğunu Rahatça Algılayabiliyorum.. Eğer TopLuca Bu Algıya ULaşıp Kendimizi Grup Halinde Arındırırsak Vibrasyon Gerçekten Çok Yüksek OLabilir.. |
Cevap: Zero Limit Ben varım.hele hele işsizlik olayı...TR-ance bunun için söylediğin bir olumlama var mı? |
Öncelikle Kendime Sorarım.. "Ey Rabbim İÇİMDE İşsizlik Durumlarına Sebep OLan Neler Taşıyorum ? Lütfen BunLardan Arınmama Ve Nurumu Tamamlamama Yardımcı OL " derim ve kendime konsantre olarak arınma cümLelerini Söylemeye BaşLarım.. Eğer Süreci Kısaltmak (Sonucu Kısa Zamanda Görmek İçin.. ) İstiyorsanız Kendi İçinize KOnsantre OLun Dışarıya DeğiL.. Böylece Sonucu İlk Avazda Elde Edersiniz.. Ho'oponopono'nun Temel Noktası Budur.. HERŞEY İÇİMİZDE.. SevgiyLe KaLın.. |
Cevap: Zero Limit BÜTÜN İŞSİZLER ADINA YÜREKTEN BENDE VARIMactionsmile |
Harika bir fikir!.. Tam da aklımdan geçen şeyi dillendirdin TR-ance, sağolasın.Bir sıralama yapıp, pek çok konu üzerinde çalışabiliriz bence de. Ama önce grubu kuralım, detaylara sonra gireriz.Yani ben varım. |
Cevap: Zero Limit tr-ance ismira ışık hayat kadere inat aysegul-tırtıl şimdilik 5 kişi ama onlarca olucak gibime geliyor. ilk konumuz işsizlik sanırım haftada bir gün çarşamba mesala saat 22.00 hadi bakalım bu taslagı hep birlikte şekillendirelimy789 |
Desteğiniz için Çok Teşekkür Ederim.. :) Bencede Kaç Kişi OLacağımızı Belirlemek Önemli Dağılımlar Yapmak Açısından.. Umarım En Kısa Zamanda Grup Kurulur Ve Arınmalara Başlarız.. SevgiyLe KaLın.. Not : Diğer Arkadaşlara da Destekleri İçin Çok Teşekkürler.. :) |
Cevap: Zero Limit bende varım |
Cevap: Zero Limit Bende bendeeeeesevinclisevincli |
TR-ance, 'dağılım yapmak'la kastettiğin şeyi bilmiyorum, ama bence sen grubu aç şimdi, oradan devam edelim. Bence sayı önemli değil, çünkü belirlenen konu hakkında hep birlikte arınma yaparız... |
Cevap: Zero Limit Hatta grup değil de, Zero Limit konusu içinde alt başlık olarak "Ho'oponopono İle Uygulamalı Arınma" gibi bir başlık açarak da başlanabilir mi?...dusun2 |
Alıntı:
|
Cevap: Zero Limit arkadaşlar selamlar. daha evvel bu gibi başlık açmıştım hemen bulup link göndereceğim. --- buldum sevincli http://www.hayatimdegisti.com/forum/...sma-hatti.html |
Cevap: Zero Limit bu gece 22 de başlayalım tamam ama iyi bilenler bir taslak hazırlamalı katılım artacaktır eminimactionsmile nerede buluşuyoruz? |
Ama bu iki nokta uygulamalarının linki... Ben merak edenlerin uygulamalara kolay katılımı açısından içinde "ho'oponopono" nun geçtiği ve yer olarak da ilişkilendirebileceğimiz yeni bir başlık olmasını öneriyorum...Ne dersiniz? |
genel bağlamda bir dayanışma hattı idi. olsun sizleri mi kıralım :) sevincli açarız bir başlık. :)956k |
Cevap: Zero Limit kesinlikle HAKLISINactionsmile |
sevincli blissyderty |
Cevap: Zero Limit 956k Ho'oponopono ile Sıfır Sınır'a... Haydi seni bekliyoruz sevgili MüminOKAN:) |
Cevap: Zero Limit benim şükür bir işim var ama olmayanlara destek için mutluyum hoppaahpterellelihopponopooguitarmusic45 hadi mümincan!!! |
Cevap: Zero Limit Yardımlarınız İçin Çok Teşekkürler Mümin Bey.. Minnettarım.. ;) Evet Arkadaşlar Şimdi Basit Bir Taslak Hazırlıyorum Arınmak İçin.. Başlık Açıldığında Taslağı Orda Paylaşırım.. Hatta Orda Arınabileceğimiz Şeyleri de Yazabiliriz.. Bu Arada Çoğaldığımızı Görmek Çok Güzel.. Herkese Desteklerinden Ötürü Çok Teşekkürler.. ;) SevgiyLe KaLın.. :) |
Cevap: Zero Limit Çok sevdim bu fikri sevincli seninde emeğine sağlık TR-Ance.. Alıntı:
|
Cevap: Zero Limit Özür dilerim, hataen tekrar oldu:) |
Cevap: Zero Limit MüminOKAN'dan ses yok... TR-ance, Arkadaşlar... Affınıza sığınarak yeni başlığı açtım. Buraya geçelim isterseniz... http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post467096 |
teşekkür edrim sam |
Cevap: Zero Limit bir hatayı düzeltmek yada bir durumu daha iyi hale getirmek için kalemin arkası ile bir süre objeye yada metin halinde yazılmış sorunun üzerine kalemle vuruluyor.ama burda önemli nokta kalemin arkasında silgi var ve vurma işlemi silgi ile yapılıyor.(sembolik olarak siliyorum anlamını alıyor beyin).burdaki mantık sanıyorum nörolojik bir etkiyle ilgili.nlp prensiplerinde olduğu gibi.silginin beynimizde şöyle bir anlamı var:silgi; silmeye yarar ve dolayısıyla yeniden oluşturma fırsatı verir.istenmeyen durum- silgi eşleştirmesi yaparak beyinde olay nötrleştiriliyor.zaten yaşam durumlarımız;bizi üzen,sevindiren şeyler beynimizin sözkonusu durumlara yüklediği anlamlardan ibaret değilmi.benim kendi yaşamımda hata diye sınıflandırdığım bir durum,a kişi için hata sınıflamasına girmeyebilir.b kişi için fırsat anlamına gelebilir.her istenmeyen durum genelgeçerdir denemez.yani beynimizin dış dünyayı bize nasıl algılattığını örneklemeye çalışıyorum.kitaplar;evrenin ve beynin sembolik davranışları da hemen kabul ettiğini yazar. |
Cevap: Zero Limit Bu tekniği öğrenmek için o kitabı okumamız mı lazım? |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:00 AM. |