Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Mistik Gizem Bilinmeyenler Klubü > Gizemli Konular > Bilinçaltının Bilinmeyenleri

Uyarılar

Bilinçaltının Bilinmeyenleri Bilinçaltının Bilinmeynleri

BUTUN DUNYA KONUSUYOR--THE SECRET--

Gizemli Konular ve Bilinçaltının Bilinmeyenleri BUTUN DUNYA KONUSUYOR--THE SECRET-- Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız arkadaslar bu yaziyi bir sitede gordum sizlerle paylasmak istedim ne kadar seversek sevelim ya da bir seye ne kadar olumlu bakarsak bakalim yine de ustunde dusunmeli hatta suphe etmeli ve arastirmaliyiz diye dusunuyorum yoksa orta cagdan ne farkimiz kalirdi.Ne soylenirse ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Bilinçaltının Bilinmeyenleri telkin cd indir izle İstanbul Bilinçaltının Bilinmeyenleri nerededir kimdir Bilinçaltının Bilinmeyenleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Bilinçaltının Bilinmeyenleri hipnoz Bilinçaltının Bilinmeyenleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Bilinçaltının Bilinmeyenleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Bilinçaltının Bilinmeyenleri kuantum düşünce kitap haberi

BUTUN DUNYA KONUSUYOR--THE SECRET--

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-11-2007, 01:43 PM   #1 (permalink)
Çevirmen
 
eylulx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2007
Mesajlar: 312
Tesekkür: 4
112 Mesajinıza toplam 354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
eylulx is an unknown quantity at this point
Standart BUTUN DUNYA KONUSUYOR--THE SECRET--


arkadaslar bu yaziyi bir sitede gordum sizlerle paylasmak istedim ne kadar seversek sevelim ya da bir seye ne kadar olumlu bakarsak bakalim yine de ustunde dusunmeli hatta suphe etmeli ve arastirmaliyiz diye dusunuyorum yoksa orta cagdan ne farkimiz kalirdi.Ne soylenirse oldugu gibi kabul edemeyiz ki...! degil mi?!kanitlanmis seyler bile degisim gosterebilir ki bu yasa gercekten kanitlanmis mi bilmiyorum herkes bir yerler de Albert Einstein in bu konunun dogru oldugunu soyledigini yaziyor.Ben henuz okumadim ve incelemedim.

fikir sizin.............................!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bir fikir elestiri yazisi oldugu icin siiznde okumanizi istedim.





The Secret; İste Yeter ki!

Şu herkesin elinden dilinden düşürmediği meşhur! çekim yasasını anlatan kitap (The Secret) hakkında görüş belirtme niyetim hiç yoktu. Ta ki bunların kendi kendilerine ‘öğretmen’ dedikleri, hem kitap hem dvd filmlerinde bolca referans gösterdikleri David Schirmer adlı (sözde) üstadin ortaya çıkan sahtekarlığını okuyana kadar…

Bu Avusturalyalı ağbi bir yatırım uzmanı ve eğitmeni, bir konuşmacı, bir yazar… Yıllık geliri 1.5 milyon doların üzerinde.

Önce onun The Secret’da yer alan şu muhteşem sözüne bir bakalım:

“Bu ’sır’rı ilk anladığımda birçok fatura ödüyordum, bir sürüsü de sürekli posta kutuma doluşuyordu. ‘Bunu nasıl değiştirebilirim?’ dedim.

Çekim yasası ‘Neye odaklanırsan onu elde edersin?’ der.

Bankadan hesap belgemi aldım, mevcut bakiyemin olduğu yeri silerek, olmasını istediğim miktarla değiştirdim ve bana sadece çeklerin gönderildiğini hayal ettim. Bir ay içinde işler değişmeye başladı. Ve bu inanılmazdı. Artık sürekli çek alıyorum, fatura da geliyor, ama daha çok çek alıyorum.”

Ne güzel değil mi?

David verdiği ‘Zengin Olmanın Sırrı’ eğitimlerinde, öğrencilerinden ‘kısa dönemde yüksek faiz’ vaadleri ile kurduğunu söylediği yatırım fonuna para topluyor. Sonrasını tahmin ediyorsunuz. Bırakın faizi, kimseye ana parasını bile geri ödemiyor. (David’in şirketinde çalışıp yıllardır maaşını almayı bekleyenler de var.)

Kısaca bu yatırım hocasının sırrı, etrafındaki kişilerin cebinden paraları çekmeye odaklanmış.

A Current Affairs isimli bir TV programının ortaya çıkardığı skandal sonrası Avusturalya hükümeti kendisine vergi davası açsa da, o dünyanın dört bir yanında insanlara nasıl kısa zamanda zengin olabileceklerini öğretmeye(!) devam ediyor. Talebi de bir hayli fazla!

İşte o TV programının birinci bölümü [ingilizce, hem de Avusturalya aksanı ile!] ( bu videoyu buraya ekleyebilrisem ekleyecegim simdi yapamadim tekrar deneyecegim)
Bunlar da daha sonra çekilen ikinci ve üçüncü bölümleri.

İşte bize The Secret kitap ve dvd filmlerinde yaşamın, mutluluğun, herşeyin sırrını öğreten sözde gurulardan birinin durumu. İçler acısı… [Robin Sharma‘nın kulakları çınlasın!]

Mağdur David de boş durmuyor ve kendisi hakkında yapılan suçlamalardan ne kadar canının yandığını söylediği bir cevap videosu yayınlıyor. İçinde elle tutulur hiçbir done yok; hepimizin alışkın olduğu medya suçlaması dışında. Çok iyi bir politikacı olurmuş bu adam.

Dönelim kitaba tekrar.

Bakın bizim coğrafi, siyasi, eğitim veya sosyo-ekonomik nedenlere dayandığını sandığımız bir gerçek nasıl ters yüz ediliyor:

“Sizce neden dünya nufusunun % birini dünyada ki toplam maddi gelirinin % doksan altisini sını kazanıyor? Tesadüf olduğunu mu düşünüyorsunuz? Hayır değil! Düzen böyledir, onlar bir şeyleri anlamışlardır. Onlar ’sır’rı biliyorlar. Şimdi siz de ’sır’ra ulaşıyorsunuz.”

Olumlu veya olumsuz; hangi düşüncenize odaklanırsanız onu kendinize çekmiş olursunuz, o gerçek olur.

Sevgili arkadaşlarım, siz de bu sırrı bilince artık zengin olabileceksiniz. Ve dolayısıyla yeryüzünde yaşayan herkes okursa… Fakirlik tarihe karışıyor!

Piyango bileti alıp büyük ikramiyenin çıkmamasını istiyen tek kişi olabilir mi? Veya kazanmayı hayal etmeyen, çıkarsa o parayla yapacaklarını hayal etmeyen? Bilet alanlar zaten bu hayalleri satın almıyor mu? Milyonlarca kişi aynı hayali kuruyor.

Bu kitabı okuyup daha olumlu ‘istemeyi’ öğrendikten sonra hepimize büyük ikramiye çıkıyor!

Zengin olmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Ya da sağlıklı olmak, sevgiliye kavuşmak, mutlu olmak, uzun yaşamak… Ya da savaşların bitmesi, açlığın bitmesi, aids, kanser… Siz hayal edin, küresel ısınma da biter. Susuzluk da!
Serdar Turgut; “Büyük ölçüde ‘umutsuz ev kadınları’ olarak adlandırılabilecek toplum kategorisi nezdinde çok popüler olan bu kitabı, Türkiye’de de çok kişi okuyor. Kitabı, bu sınıfın ilgiyle okumasının başta gelen nedeni, umutsuz ev kadını tarafından yazılmış olmasıdır.” derken, Radikal’den Pınar Öğünç konuya erotik bir boyut katmış: “‘Sır’ değil, servet pornosu.” “Modern safsata” ise zihnimize yeni giren başka bir ifade…

Hatırlarsınız, Ayşe Arman Türkiye’deki yayıncının yardımı ile kitabın yazarı Rhonda Byrnes ile (mail yoluyla) bir söyleşi yaptığını zannediyor, gazetesinde yayınlıyor. Sonra anlaşılıyor ki cevapları gönderen Rhonda değil!

Başta inkar eden, sonra olay netleşince “Ha yazar cevaplamış, ha ben” deme pişkinliği gösteren bir yayıncı var karşımızda! Ve tabii ki dolandırıldığını düşünen bir Ayşe Arman.

Çekim yasası birilerin dolarları kendine çekmesine yaramış yaramasına da, olumsuz bir takım gariplikleri de etrafına çekiyor gibi. [Benim evde durmuyor bu kitap artık ]

Bu arada unutmadan; David Schirmer da The Secret’daki arkadaşlarıyla yeni bir zincir satış politikası başlatmışlar. Çıkardıkları 47 dolarlık “How To Apply The Secret Step-by-Step” [Sırrın Adım Adım Uygulaması] isimli yeni kitaplarını satmak için “arkadaşlarınıza tavsiye edin, zengin olun” diyorlar. David’in hesabına göre yılda 47.107 dolar kazanabilirsiniz!

‘Kolay yoldan her güzel şey benim olsun’ diyen genel insan psikoloji için bu “sır” ne güzel bir besin kaynağı değil mi? Sen iste, düşünü kur; gerçek olur! Ver damardan!

Araştırmalarım esnasında The Secret’ı tiye alan bir komediye de denk geldim. [Maalesef yine İngilizce] Biraz kafamız dağılsın!

Odaklanmanın önemini ise hiçbir zaman yadsımıyoruz. [Bknz: İstersen Yaparsın!] Hayallerinin gerçek olması için tabi önce istemek, gerekli donanıma sahip olmak ve sonrasında tutkuyla ve odaklanarak çalışmak gerekli.

Olumlu düşünmenin sırrını Hz Mevlana zaten yıllar önce bize vermedi mi?

“Kardeşim sen düşünceden ibaretsin.
Geriye kalan et ve kemiksin.
Gül düşünürsün, gülistan olursun.
Diken düşünürsün, dikenlik olursun.”

“Geleneksel hurafelerle tatmin olmayan ama hurafesiz de kalamayan; dinlerin ortodoks yorumları ve ibadet modelleriyle uyumsuz ama gündelik hayattaki maneviyatsızlıktan da mustarip günümüz insanının bu tezden çok etkilenmesinde şaşacak bir yan yok elbette.” diyen Haşmet Babaoğlu, The Secret’in asıl sırrını hayal-dua-dilek-adak ile ilişkilendirdi geçenlerde.

Pek bir keyifli dile getirmiş düşüncelerini:

“Çevreme bakıyorum da, Rhonda Byrne’nın The Secret/Sır adlı kitabının etkisi yayıldıkça yayılıyor.

Beş yıl önceki sevgilisinin fotoğrafını önüne koyup bakarak ‘geri gelmesi’ni umut edenler…

Her sabah ceket cebine yüklü miktarda uyduruk bir çek koyup evden çıkan ve yakın zamanda yerini gerçeğinin alacağından emin olanlar…

Sadece ‘pozitif’ şeyler düşüneceğim diye yanında hastalıktan, dertten söz ettirmeyen bencil alıklar…

Daha neler neler var!

Kimisi açık açık yapıyor bunu kimisi de çaktırmadan. Adı da ’sikrıt yapmak’ olup çıkmış.

Birkaç ay önce bu konuda yazmaya kalkmış sonra uzun boylu eleştiriye girmekten vazgeçmiştim.

Öyle ya! Bu tür kitaplar taşıdıkları büyük iddiaya ve teorilerinin kapsayıcılığına rağmen okurlarıyla aslında bire bir ilişki kuruyordu.

Bir anlamda homopatik ilaçlara benziyorlardı. Hastalığa değil ama özel olarak o ‘hasta’ ya derman olan ilaçlar gibiydiler. O yüzden okurla kitap arasına girmemek belki en iyisi diye düşünmüştüm
Fakat gözlemlediğim The Secret çılgınlığı en azından bir nokta üzerine kesin sözcüklerle yazmaya itiyor beni.

Hangi nokta mı?

Asıl sır noktası…

Rhonda Byrnes’ın yaptığı ne?

Binlerce yıllık insanlık kültürünün hayal-dua-dilek-adak konusunda biriktirdiği ne varsa hepsini bir araya getirip ona bir bilimsel yasa (Çekim Yasası) süsü vermek…

Bu ‘yasa’ya göre bir şeyi olumlu biçimde çok isteyip özellikle de ‘görselleştirdiğinizde’ mıknatısa dönüşüyorsunuz. Ve o şey eninde sonunda gelip sizin çekim alanınıza giriyor, yani isteğiniz gerçekleşiyor..

The Secret’ın baştan çıkarıcı yüzlerce örnek ve alıntıyla anlattıklarının özü bu.

Geleneksel hurafelerle tatmin olmayan ama hurafesiz de kalamayan; dinlerin ortodoks yorumları ve ibadet modelleriyle uyumsuz ama gündelik hayattaki maneviyatsızlıktan da mustarip günümüz insanının bu tezden çok etkilenmesinde şaşacak bir yan yok elbette.

The Secret.

Dinsel değil ama öyleymiş gibi..

Bilimsel değil ama öyleymiş gibi…

Kitabın etkisi ve ünü de buradan kaynaklanıyor zaten: mış gibi yapmasından…

Ama bir sorun var.

Derin bir eksiklik…

Büyük bir boşluk duygusu…

Hayır! Birçok eleştirmenin vurguladığı gibi, kitabın aşırı maddi taleplere, günümüz insanının mutlak zenginlik ihtiraslarına hoş bakmasını kastetmiyorum. O işin ‘gel gel’ tarafı!

Ama dikkat ederseniz fark edeceksiniz; yüreği titretmiyor The Secret.

Soğuk.

Bir prospektüs kadar işlevsel fakat soğuk!

Neden peki?

Sır da orada zaten.

The Secret bir operasyon.

İnsanlığın binlerce yıllık hayal-dua-dilek-adak kültürünün içinden Tanrı kavramını çekip çıkartma operasyonu…

‘İstersen olur’ diyor The Secret.

Ama kim ‘ol’ duracak?

Kimse!..

‘Zaten yasa böyle’ diyor The Secret.

Tanrı’nın adını ağzına almıyor. Onun yerine sürekli ‘evrene güvenin, inanın, inanç duyun’ diyor.

Ancak işin bilim tarafından baktığınızda da sorun şu: Bilimde ne böyle bir yasa var ne de böyle bir evren vizyonu!

Kitabı okuyunca ‘canım bu kitap babaannemin duaları ve batıl inançları gibi bir şey’ diyenler var. İyi niyetlerine rağmen özünde yanılıyorlar.

Babaannelerimiz de kırk kez söylenenin gerçek olacağına inanırdı ama ne isterlerse Tanrı’dan isterlerdi.

Bilirlerdi ki, sadece kendileri istediği için değil, Tanrı istediği için dilekler kabul olur.

Hem ilgilisine hatırlatmanın tam sırası…

İnsan dua eder, diler, ister ama bütün dinlerde kesin uyarı şudur: Neyin gerçekten hayır neyin şer olduğu bilgisi ne evrene ne de insana aittir. (’Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır, sevdiğiniz bir şey de şerdir. Allah bilir de, siz bilmezsiniz.’ Bakara/216)

O yüzden dualar takdiri Allah’a bırakır.
Hem ilgilisine hatırlatmanın tam sırası…

İnsan dua eder, diler, ister ama bütün dinlerde kesin uyarı şudur: Neyin gerçekten hayır neyin şer olduğu bilgisi ne evrene ne de insana aittir. (’Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır, sevdiğiniz bir şey de şerdir. Allah bilir de, siz bilmezsiniz.’ Bakara/216)

O yüzden dualar takdiri Allah’a bırakır.

O yüzden dua denilen şey The Secret’taki gibi önü alınmaz bir tutku ifadesi değil, yakarış ve teslimiyettir.”

Haşmet’in dediklerine tek bir eklemem var.

İçimizdeki “umut açlığı” fırsatçı bir yazarın yazdığı bir kitap ile beslenebilen bir kıvama geldiyse, acaba umutlarımız da mı fırsatçı olmaya başladı?










 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
su.21
eylulx isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-11-2007, 02:08 PM   #2 (permalink)
Çevirmen
 
eylulx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2007
Mesajlar: 312
Tesekkür: 4
112 Mesajinıza toplam 354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
eylulx is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: BUTUN DUNYA KONUSUYOR--THE SECRET--


bu konuda cok sey soylenebilir ama benim kesin soyleyecegim ve kesinlikle emin oldugum bir sey var ki o da cok iyi bir pazarlama teknigi kulanilmis kitap cok guzle bir dizaynla hazirlanmis kuse kagida basilmis biliyorsunuz en pahali kagit en kaliteli kagit ustelik.bunun diisnda ciddi reklam tanitimlari yapiliyor ve biz ne kadar isin diisnda da kalsak dunyada tanitimi icin programlar hazirlaniyor ve saniirm yeni bir video kaydi hazirlanmis duurmda ama satistami bilmiyorum

yani kesin olan su ki birileri iyi niyeti yanina alarak mi almayarak mi bilmiyorum ama cok cok iyi paralar kazaniyor.bu tam bir zihniyet.isin politik boyutuna girmek istemedigim icin daha fazla bir sey soylemeyecegim bu konuda ama iyice bir dusunmek lazim artilarini ve eksilerini ama ne olursa olsun ben yine de dogru olan birseyler de oldugunu biliyorum hissediyorum!



bahsedilen video





__________________
su.21
eylulx isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 06:14 PM   #3 (permalink)
Çevirmen
 
eylulx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2007
Mesajlar: 312
Tesekkür: 4
112 Mesajinıza toplam 354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
eylulx is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: BUTUN DUNYA KONUSUYOR--THE SECRET--

Albert Einstein (14 Mart 1879 - 18 Nisan 1955) , Yahudi asıllı Almanyalı fizikçi.

20. yüzyılın en önemli kuramsal fizikçisi olarak nitelenen Albert Einstein, Görecelik kuramını geliştirmiş, kuantum mekaniği, istatistiksel mekanik ve kozmoloji dallarına önemli katkılar sağlamıştır. Kuramsal fiziğine katkılarından ve fotoelektrik etki olayına getirdiği açıklamadan dolayı 1921 Nobel Fizik Ödülü'ne layık görülmüştür. (Nobel Ödülü'nün ve Nobel Komitesi'nin o zamanki ilkeleri doğrultusunda, bugün en önemli katkısı olarak nitelendirilen Görecelik kuramı fazla kuramsal bulunmuş ve ödülde açıkça söz konusu edilmemiştir.)



Einstein, 1879 yılında Güney Almanya'nın Ulm kentinde dünyaya geldi. Babası Einstein & Cie adında bir elektrik fabrikası sahibi; annesi ise, klasik müziğe meraklı, eğitimli bir ev hanımıydı. Konuşmaya geç başlaması ve içine kapanık bir çocuk olması, ailesini tedirginliğe düşürmüşse de, sonraki yıllarda sağlıklı bir çocuk olduğu anlaşıldı.1880 de ailesiyle Münih'e taşındı.Babası Hermann ve abisi Yakob burada Einstein&cie adında elektrik mühendisliği ile bir şirket kurdular.1894 yılında ailesin iflası nedeni ile italya'ya taşındılar

Einstein: buluş ve çalışmalarındaki esin kaynağını ise kendisi: "Çocukluğumda yaşadığım iki önemli olayı unutamam. Biri, beş yaşında iken amcamın armağanı pusulada bulduğum gizem; diğeri on iki yaşındayken tanıştığım Öklit geometrisi. Gençliğinde bu geometrinin büyüsüne kapılmayan bir kimsenin, ileride kuramsal bilimde parlak bir atılım yapabileceği hiç beklenmemelidir!" sözleri ile açıklamıştır.
Lise öğrenimini 1894'te İsviçre'de tamamladı ve 1896'da Zürih Politeknik Enstitüsü'ne (ETH) girdi. Sırp asıllı Mileva Maric adlı bir fizik öğrencisi ile evlendi. Mileva, Einstein'nın 1905'te çıkardığı araştırmanın matematik hesaplarında yardımcı olmuştur.1921 yılında teorisi üzerinde çalışmak için New York'a gitti 1933 de hitler'in ırkçı politikası sebebiyle Alman vatandalığından çıkartıldı ve Amerika'ya gitti va buranın vatandaşı oldu

1933 de Almanya'da Nasyonal Sosyalist Partisi'nin İktidar olmasıyla çalışmalarına izin verilmeyen 40 bilim adamı adına Mustafa Kemal ATATÜRK'e bir mektup yazarak onların Türkiye'de çalışmalarına devam etmelerini istemişti.Atatürk bu isteği kabul ederek İstanbul üniversitesi'nde çalışma imkanı tanımıştı
Bu Dönemde Einstein'a İsrail Başbakanlığı teklif edildi ancak kabul etmedi.Dr. Chaim Weizmann ile Jerusalem Musevi Universitesini Kurdu.

1955'te yaşamını yitirene kadar bilim dünyasına pek çok katkıda bulundu. 1916'da yayımladığı "Genel Görelilik Kuramı", 1921'de "fotoelektrik etki ve kuramsal fizik alanında çalışmalarıyla Nobel Fizik Ödülü'nü aldı.

Bern'de federal patent dairesinde görev aldı. Bu görevden arta kalan zamanlarda çağdaş fizikte ortaya atılmaya başlanan problemler üzerinde bir çok araştırma yaptı. Önce atomun yapısı ve Max Planck'ın kuantum teorisi ile ilgilendi. Brown hareketine ihtimaller hesabını uygulayarak bunun teorisini kurdu ve Avogadro sayısının değerini hesaplayarak teorisini test etti. Kuantum teorisinin önemini ilk anlayan fizikçilerden birisi oldu ve bunu ışıma enerjisine uyguladı. Bu da onun, ışık tanecikleri veya fotonlar hipotezini kurmasını ve fotoelektrik olayını açıklayabilmesini sağladı.

1905 yılında "Annalen der Physik" dergisinde bu çalışmalarını açıklayan iki yazısından başka, üçüncü bir yazısı daha çıktı ve bu yazıda görecelik teorisinin temelini attı. Teorileri sert tartışmalara yol açtı. 1909'da Zürih Üniversitesi'nde öğretim görevlisi oldu. Prag'da bir yıl kaldıktan sonra, Zürih Politeknik Enstitüsü'nde profesör oldu. 1913'de Berlin Kaiser-Wilhelm Enstitüsü'nde ders verdi ve Prusya Bilimler akademisine üye seçildi.Bir bilim adamı olarak 1. Dünya Savaşı'nda tarafsız kaldı. . İlk eşinden Hans ve Eduard isminde iki erkek çocuk sahibi olan bilim adamını 1914 yılında eşi terk etti. Birinci Dünya Savaşı nedeniyle yiyecek kıtlığı sırasında mide ağrıları çeken bilim adamına kuzeni Elsa bakmış ve ikinci defa kuzeni Elsa (takma ismi Else) ile evlenmiştir.

Yabancı ülkelere birçok gezi yapmakla birlikte 1933'e kadar Berlin'de yaşadı. Almanya'da yönetime gelen Nasyonal Sosyalist (Nazi) rejimin ırkçı tutumu dolayısıyla, pek çok Musevi asıllı bilim adamı gibi o da Almanya'dan ayrıldı. Paris'te College de France'ta ders verdi; burdan Belçika'ya oradan da İngiltere'ye geçti. Son olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek Princeton Üniversitesi kampüsünde etkinlik gösteren Institute for Advanced Study'de (İleri Araştırma Enstitüsü) profesör oldu. 1940 yılında Amerikan yurttaşlığına geçti.

Küçük oğlu Eduard akıl hastalığı nedeni ile Zürih yakınlarında bir bakım evinde hayatını geçirmiş; büyük oğlu Albert, babası ve annesinin karşılaştığı Zürih Polytechnic'te mühendislik okumuş ve daha sonra University of California, Berkley'de profesörlük yapmıştır. 1955'de Princeton'da ölmüştür; oğlu Albert yanında bulunmuştur.
Üvey kızı Margot Einstein, bilim adamının kişisel mektuplarını özenle herkesten saklamış ve kendisinin ölümünden 20 yıl sonra daha saklı kalmasını vasiyet etmisti. Günümüzde Princeton Üniversitesi tarafından basılan bu mektuplar bilim adamının gizli kalmış özel yaşamı hakkında ilginç bilgiler sunulmaktadır.

Buluşları

Einstein'ın fizik alanındaki çalışmaları modern bilimi büyük ölçüde etkiledi. Kendisi özellikle zaman ve uzay için düzenlenmiş bağlılık İzafiyet Teorisi ile tanındı.

Bu teori üç bölüme ayrılır:

Newton mekaniğinin yasalarını değiştiren ve kütle ile enerjinin eşdeğerli olduğunu öne süren Özel Görecelik (1905);
Eğrisel ve sonlu olarak düşünülen dört boyutlu bir evrene ait çekim teorisini veren Genel Görelilik (1916);
Elektro-manyetizma ve yerçekimini aynı alanda birleştiren daha geniş kapsamlı teori denemeleri.
İlk iki teorinin geçerliliği atom fiziği ve astronomi alanında yapılan deneylerle çok başarılı bir biçimde sınanmıştır; çağdaş fiziğin temel taşları arasında yer alırlar. Einstein'ın atom ile ilgili olarak: "Ben atomu iyi bir şey için keşfettim,ama insanlar atomla birbirlerini öldürüyorlar." demiştir. Ayrıca birçok kişinin ilgisini çeken "Neden Sosyalizm?" adlı yazısı Monthly Review adlı aylık dergisinin, ilk sayısının, ilk yazısıdır.
__________________
su.21
eylulx isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 06:37 PM   #4 (permalink)
Çevirmen
 
eylulx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2007
Mesajlar: 312
Tesekkür: 4
112 Mesajinıza toplam 354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
eylulx is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: BUTUN DUNYA KONUSUYOR--THE SECRET--





dusun dusun dusun dusun dusun dusun dusun
__________________
su.21
eylulx isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-02-2008, 06:04 AM   #5 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 4
Tesekkür: 0
4 Mesajinıza toplam 9 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
secretarea is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: BUTUN DUNYA KONUSUYOR--THE SECRET--

secret gerçektir
bana mini bir servet ve kişilik olarak döndü :)
secretarea isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2008, 08:59 PM   #6 (permalink)
Çevirmen
 
eylulx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2007
Mesajlar: 312
Tesekkür: 4
112 Mesajinıza toplam 354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
eylulx is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: BUTUN DUNYA KONUSUYOR--THE SECRET--

dusun
nasıl oldu bu ıs bıze nıye anlatmamısın Alı ask olsun ya bızde ıse yarıyor mu dıye dusunup duruyoruz konusuyoruz yorumluyoruz
__________________
su.21
eylulx isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-07-2008, 04:03 PM   #7 (permalink)
dmrcderya
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: BUTUN DUNYA KONUSUYOR--THE SECRET--

dusun hasmet babaoglunun abarttigini dusunuyorum. biraz da demogoji oldugunu. avrupadaki pozitif bilimin ortaya cikisi enduluste islam bilginlerinin kaynaklarindan derlenen bilgilerdir. evet tasavvuf the secret ogretisiyle kiyas kabul etmeyecek derecede derindir. sorun zaten artik maneviyatin giderek ortadan kayolmasi ve ogretilerin karsimiza pozitivist, makyavelist sekillerde cikmasi. newton yercekimini buldu, ona diyor muyuz, yer cekmiyor, ceken tanridir diye? muslumanlar hem kendileri geri kaldi hem de geri birakiliyor. ninelerimiz dua ederlerdi, evrene degil evet, Allah'a, simdi goruyoruz ninelerimizi, teyzelerimizi, Allah'tan mi istiyorlar yoksa seda sayandan mi kusum aydindan mi? hikmet pesindeler mi daha ziyade artik mal mulk, para mi? cekim yasasina gore bunu biz cektik.
soyle yazmistim :<body>http://dmrc.azbuz.com/readArticle.js...8492420</body>
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-07-2008, 08:00 PM   #8 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 1
Tesekkür: 0
1 Mesajina 3 kez İyi ki varsın denildi
warhuny is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: BUTUN DUNYA KONUSUYOR--THE SECRET--

Secret vs.. vs diyorum çünki "başarı" arayan , birşeylere ulaşmaya çalışan hedef sahibi insanlar zaten
bunun gibi sürüsüyle yol yordamı bulup deniyorlardı , secret belki bundan önce hiç "ne istediğini -
gerçekten ne istediğini" düşünmemiş , aslında "hayalim" dediği şeylerin başkalarının , arkadaşlarının
ailesinin , şunu bunun tv'nin radyonun telkin ettiği "ezberler" olduğunun farkına varamamış insanlarımız
için geldi , evet :) secret'i onlar çağırdı. Secret ne yapıyor ? ilk defa binlerce insanımıza korkmadan
, aman olmaz demeden , nasıl olur ki sorusunu sordurmadan , bezdirmeden , özgürce hayal kurduruyor.
Eğer hayallerini renkli , geniş ekran görebiliyorlarsa , hayallerinde "izleyici" değil bizzat katılımcı olabiliyorlarsa,
sıcağını soğuğunu rüzgarını o an hissedebiliyorlarsa içlerinde birşey "bunu kesin yaşamam lazım ! "diye tutturuyor,
işte o zaman oluyor ne oluyorsa... Buna bir ad lazımdı :) Adı "secret" oldu , pekala öyle olsun :)

Biz denize olta atmış ama balık tutamayan adamlardık , zira ne renk balık tutacağımıza karar verememiştik ,
birileri geldi "ne istiyorsun söyle" dedi , "mavi" dedik , ve mavi balıkları gördük ! ve yakaladık !
Mavi balık hep oradaydı , ama biz onu istediğimizi kendimize bile söylememiştik , ne istediğimizin farkında
olarak hayata bakarsak istediklerimize giden yoluda görürüz. Secret benim için , insanlarımıza özgürce
hayal kurdurmaya yaramış bir rüzgar , yelkenini doldurana helal olsun :)
warhuny isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-07-2008, 09:43 PM   #9 (permalink)
dmrcderya
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: BUTUN DUNYA KONUSUYOR--THE SECRET--

warhuny yazdiklarini begendim.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 31-07-2008, 12:01 AM   #10 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 199
Tesekkür: 0
105 Mesajinıza toplam 445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
monange is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: BUTUN DUNYA KONUSUYOR--THE SECRET--

Bende sizlere katiliyorum... Bir yabanci kanalda bende Rhonda nin röpartajini seyrettim yaklasik 2 saatlik bir programdi... Ki seyretmeden oncede aynen bu sekilde düsünüyordum ama yazardan bu aciklamalari duymakta beni sevindirdi acikcasi....

Örneklerle cok sade bir dilde anlatti.. Ve oradaki seyircilerden de birisi Sümbülx in dedigi Tanri dan bahsedilmedigini soyledi.. Rhonda buna cevap olarak : Aslinda kelime olarak degil ama olgu olarak geciyor.. Biz tüm dinlere hitap etmek icin belirli bir ad koymadik.. Ama lütfen bana Evren i tarif edin... Evren i programlayani tarif edin.. Evren size sunduklarini nereden veriyor .. bunu bir dusunun... Bu kitabn temeli Kuantum Fizik temeline dayanmaktadir.. Hangi Kuantum Fizikcisi Tanri yi inkar etti.. Lütfen kayitlari arastirin.. Tam tersine Tanri nin bu cekim yasasini insanlara nasil sundugunu anlatmaya calisiyorlar... Evren bunu kendi kendine yapmadi saniyorum... Bilimsel bir tarzda yazdigimiz icin kitabi direk ad koymak istemedik bazi diger konularla karistirilsin istemedik... Siz Evren den istediginizde zaten onun sahibine söylemis oluyorsunuz.. Evreen burada sadece aldigi Tanri dan aldigi sizin dileginizle olan komutu sizin fiziksel ortamaniza getirmektir.. Ayarlama yapmaktadir... Kitabimi bir kez daha okuyun ve özellikle Sükür bölümüne bakmanizi tavsiye ediyorum diyerek konuyu kapattilar...
__________________
Bende bir yumurta var. Sende bir yumurta var. Eğer, sen bana bir yumurta verirsen, ben sana bir yumurta verirsem, yine sende bir yumurta Bende bir yumurta olur. Şayet, sende bir bilgi var. Bende bir bilgi var. Ben sana bir bilgi verirsem, sen bana bir bilgi verirsen, sende iki bilgi, Bende iki bilgi olur. KONFİCYUS
monange isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


BUTUN DUNYA KONUSUYOR--THE SECRET--

Gizemli Konular ve Bilinçaltının Bilinmeyenleri BUTUN DUNYA KONUSUYOR--THE SECRET-- Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız arkadaslar bu yaziyi bir sitede gordum sizlerle paylasmak istedim ne kadar seversek sevelim ya da bir seye ne kadar olumlu bakarsak bakalim yine de ustunde dusunmeli hatta suphe etmeli ve arastirmaliyiz diye dusunuyorum yoksa orta cagdan ne farkimiz kalirdi.Ne soylenirse ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Bilinçaltının Bilinmeyenleri telkin cd indir izle İstanbul Bilinçaltının Bilinmeyenleri nerededir kimdir Bilinçaltının Bilinmeyenleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Bilinçaltının Bilinmeyenleri hipnoz Bilinçaltının Bilinmeyenleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Bilinçaltının Bilinmeyenleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Bilinçaltının Bilinmeyenleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.