![]() |
* ezgi'nin günlüğü * capella 1. GÜN sevgili günlük b456 dün ve evelsi gün dinlediğim telkinleri saymıyorum çünkü burayı bulmuş olmanın verdiği heyecanla ilerlememem gereken yolu tam olarak anlamadan dinlemiş bulundum onları utananadam bugün ise tavsiye edildiği üzere gün boyu en az 10 saat olmak üzere suçluluk ve ego güçlendirici telkinlerini dinleyeceğim..uyandığımdan beri 3 saatlik kısımı gerçekleştirdim.gün boyu hayatımın arkafonunda çalmasını sağlayacağım ama daha çok haftasonları tabiki. 4897 (bu arada bir şey farkettim sitede mutsuz / somurtkan bir smiley yok ttli3 ) haftaiçi mecburen uykuda dinleyecek bilinçaltım ::) sanırım en çok klasik versiyonları sevdim. daha doğrusu günün dinlediğim zamanına göre seçimim değişiyor. sabahları ve gündüzleri new age versiyonlar akşam saatlerinde klasik versiyonlar daha geç saatlerde ney ve doğa versiyonlarını dinlemek daha güzel geldi tender45 heyecanlı olduğumu söylemiştim değil mi? evet, yeni bir adım attım ve bundan az ya da çok bir fayda göreceğime eminim. değişiklikleri sana yazmaya devam edeceğim. sevgiyle tender45 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella tekrar merhaba günlük.. b456 az önce suzzy ve sanemce'nin günlüklerini okudum, ne güzel ne içten yazmışlar.. okudukça mutlu oldum. diliyorum ki ben de buraya yazdıkça her geçen gün göstermiş olduğum gelişime tanık olurum ileride onlar gibi..şu sıralar geçirdiğim sıkıntılı zamanların, kozasından çıkmaya çalışan bi kelebeğin değişim ve gelişim evreleri gibi olduğunu düşünmeye çabalıyorum. beynimi, duygularımı, davranışlarımı kontrol altına almaya başladım. bazı şeyler o kadar otomatikleşmiş ki aslında en çok sıkıntısını çektiğimiz şeyleri hayatımızın parçası yapmışız. başkalarının bizim için belirlediği bize ait olmayan benlikler kurmuşuz. kendimizden soğumuşuz sonra.. oysa başlangıçta öyle olmadığımızı biliyorduk, sonra neden kaybolduk..? okuyorum okuyorum okuyorum şu sıralar, açlığım hiç bitmiyor sanki..ben doymadıkça daha güzel şeyler çıkıyor karşıma, bu siteyi bulmam gibi. ama günlük yazabilmem için önce kendimi tanıtmam gerektiğini farkettim. ttli3 hayatımdaki önemli insanları vs. bu yüzden kısa bir bilgi geçiyorum araya şimdi hayatıma dair.. ben 25 yaşındayım, istanbul'da ailemle yaşıyorum ve çalışıyorum. bir yandan da üniversiteden kalma 2 dersim var :( hatta 10 gün sonra sınavlarım var.. emb23 3 yıla yakındır birlikte olduğum bir sevgilim var ve şuan askerde agl34 bir de şuan yalnız yaşıyorum evde, ailem ablamın yanında ve bir süre yoklar. yalnızlığı seviyor muyum? evet çok seviyorum açıkçası, 4 yıl yalnız yaşamıştım üniversitedeyken de, şu sıralar o günlerdeki gibi hissettim ve evde yalnız olmak bana iyi geldi.. biraz kendimle kalmak, biraz kendimi hatırlamak, biraz kendimi yeniden bulmak iyi geldi.. istanbul'u seviyorum ama bu kocaman kargaşası bazen insanı o hızla öyle bir sürükleyip götürüyor ki, kendi iç seslerimizi bile duyamaz hale geliyoruz. ömrümüz böyle akıp gittikçe yaşama umudumuzu, neşemizi unutuyoruz. hep erteliyoruz hayalleri..en çok yapmak istediklerimizi hep erteliyoruz..peki ya yarın ölüverirsem? diyorum kendi kendime..tüm bunların ne anlamı olacak..? "keşke.." diye geçmiş bir yaşamdan başka elimde ne kalacak? ama maalesef bunun farkında olmak da yetmiyor bazen. çünkü hayatta bazı aşamalardan geçmek zorundasın hayallerini elde edebilmek için..belki onlara hiç ulaşamayacak olsan bile..sanırım beni korkutan da bu. ölmek değil, yaşayamamış olmak..yapmak istediğim öyle çok şey var ki..tüm bunları nasıl ne zaman yapabileceğim bilmiyorum. ama annem hep şöyle der: bir kadın yıkayacağı bütün bulaşıkları, buna harcayacağı zamanı en başta düşünseydi asla evlenmezdi girlhaha evlenmesen de aynı şey tabiki..demek istediği -ki benim umutsuzluğuma en çok yol açan şey bu- yapmak zorunda olduğum herşeyi birden en başında düşününce korkudan ve kaygıdan hiç birşey yapamaz hale gelebiliyorum. ya da emek verip verip sonuca yakın sonucun negatif olma ihtimalinden korkup,onca zaman verdiğim emekleri çöpe atıp gidiyorum. kendimle mücadele içinde olmayı bırakıp kendimle barışmaya çalışıyorum bir süredir. arada duygu yoğunlaşmaları yaşasam da daha iyi olduğumu hissediyorum. hep derler ya, insanın kendi kendine yaptığını hiçkimse yapmıyor..meğer yıllarca kendime ne çok hazksızlık etmiş, ne kadar kötü davranmışım..kime böyle davranıyorum ki kendime bunu yapıyorum..? kendimi sevmezsem insanlar beni nasıl sevebilirler ki..? ben kendime haksızlık edersem başkaları bana adil davranabilir mi..? tüm bu farkındalıklar artık yavaş yavaş eyleme geçmeye başladı. yine kilitlendiğimi hissettiğim bir noktadaydım ki bu siteyi buldum ve bana çok iyi geldi..bu yüzden; emek veren herkese, bir de yüreğini içtenlikle açan tüm üyelere teşekkürler.. sanırım bizler, hepimizin yalnız olduğunu düşündüğü ve hissettiği bir dünyada hep birlikte yaşıyoruz.. "under the same sky" diye bir şarkı vardı o geldi aklıma.. tender45 neyse günlük bugünlük bu kadar..yarın tekrar görüşmek üzere şimdiden merhaba sana blissy not: 6 saat suçluluk ve ego güçlendirme telkinimi dinledim, dinlemeye devam ediyorum. ilk gün güzel geçti. hayatımın arkafon şarkıları haline getireceğim bu müzikleri..şimdiden varlıklarına alıştım gibi k8908 music45 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella merhabalar e.z.gia.. günlüğün hayırlı olsun.. http://img529.imageshack.us/img529/7827/29425244vz5.gif http://img364.imageshack.us/img364/7743/5lk7uo7.gif değişme ve gelişme aşamalarını bizlerle paylaşacak olduğun için çok teşekkür ederim.. yazının başında kendini kozadan çıkmaya çalışan bir kelebek gibi düşünmeye çalıştığını vurgalamışsın.. yazının tamamında ise bunu gerçek anlamda görmek mümkün.. kelebek kozadayken.. mücadele etmezmi.. zorlanmazmı.. bütün bulaşıkları yıkadığını sanmazmı.. ttli3 belkide ölüme doğru yol aldığını düşünmez mi.. b456 ama tüm bu zorluklar ona uçmanın keyfini sürebilecek gücü vermek için değilmidir.. elbette zorlanıcaz.. mücadele edicez.. düşücez.. ama her seferinde yere daha sağlam basmayı.. rüzgarlarla savrulmamayı gerekirse tutunmayı öğreneceğiz.. yolculuğunda başarılar.. ark5 askerdeki sevdiğine hayırlı teskereler dilerim.. http://www.guzelsozlersoyle.com/wp-content/asker1.gif dilerim kısa sürede tüm hedeflerin mutlulukla gerçek olur.. bu sayfalar aracılığıyla gerçeklerini kutlarız.. sevgiler.. |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella çok teşekkür ederim tüm güzel dileklerin ve sayfama ilk yazan kişi olduğun için ttli3 yaptığın yorumlar benim adıma çok güzel, ayrıca motive edici y789 en kısa zamanda yine bekleriz blissy sevgiler vien1 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella Merhaba e.z.gia hismiley Günlüğün hayırlı olsun... 25889 Biraz geç gördüm ama... smiliyface Güzel paylaşımlar diliyorum... Sevdiğin için de hayırlı teskereler.. Sağlıcakla...hismiley |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella çok teşekkür ederim ttli3 beni mutlu ettiniz siz de mutlu olun inşallah ark5 sevgiler k8908 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella 2. GÜN Sevgili günlük b456 sabah uyandığımda mp3 çalarımın kulaklığı boynuma dolanmış ve playerdan çıkmıştı girlhaha (sanırım ölümden dönmüşüm 44 ) hala telkinlerin çalar halde olduğunu duyunca ayrı bir şok geçirdim y789 sanırım faydalarını daha şimdiden hissetmeye başladım..sabah ilk kez alarmdan önce kalktım ooo67 malum gece kuşu bir insan olarak sabahları kalkmak benim için çileden ibaret.. b456 neyse mp3'ü kulağıma taktım ve bankaya gittim, işe geç kalacağım için beni bekleyen asık suratlardan bir miktar tedirginlik duydum ama bankaya gitmemin şart olduğunu ve sabahları pek yoğun olmayan işleri düşünüp kendi kendime rahat ol telkinleri verdim clapping biliyor musun sanırım işe yaradı..sanki artık daha rahatım ve kendimi daha iyi ifade edebiliyorum. ailemizde kronikleşmiş bir suçluluk duyguları sendromu var biliyorsun girlhaha artık kendimle boğuşmaktan yoruldum, kendimi seviyorum ve seveceğim 25889 ben kendime değer verdikçe insanlar da daha zor kırıcı hareketler yapıyorlar galiba. kendimi bazen küçük bir çocuk gibi hissediyorum. bunları çok daha erken yaşlarda öğrenmem gerekirdi oysa. hayatımı neden o kocaman suçluluk ve kendini yargılama duyguları altında ezilerek büzülerek geçirmişim ki bunca yıl? kizgin1 yazık değil mi bana 44 kuş gibi hafifledim valla, özgürüm blissy günün ilerleyen saatlerinde olağan sıkıntılanma halim (iş yerine has) ortaya çıkmış olsa da, pozitif düşünerek bu krizi de atlattım. hatta inanılmaz bir olay oldu patronum benimle dertleşerek tam olarak rahatsızlığını duyduğum şeylerden olan rahatsızlığından bahsetti y789 şaka gibi geldi bir an ama öyle rahatladım ki..kendimi "acayip, garip ve yalnız" hissetmekten yorulmuştum. demek sorun bende değilmiş! tender45 nazar değer diye böyle çok mutluyum demek istemiyorum ama uzun zamandır hiç bu kadar hafiflemiş hissetmemiştim diyebilirim. ne mutlu ki burayı buldum tender45 bazen çok mu sevgi pıtırcıkları oluyoruz diyorum ama o kadar doğal gelişiyor ki buranın bu kadar pozitif olmasının da bir sırrı var demek ki (telkinler) diyorum 956k sabah işe gidene kadar mp3 leri dinledim sonra iş yerinde dinleyemedim ama gizlice onlara da dinletsem mi acaba diye geçti içimden utananadam girlhaha gerçi ego güçlendirici değil biraz ego zayıflatıcı bulmam gerek sanırım 44 pozitif egoyu güçlendirdiğimiz düşünülürse aslında onlara da dinletmek mantıklı olabilir dusun neyse eve geldim hemen bilgisayarı açıp telkinleri dinlemeye başladım. saatlerdir de dinliyorum. gece uyurken dinleme işine bir çözüm bulmam gerek kulaklık biraz tehlikeli benim gibi habire dönüp duran biri için y789 kısacası günlük bugün güzel bir gün oldu genel haliyle..yalnız ertelemeyi bırak telkinini sık sık dinlemem gerek utananadam haftaya sınavlarım var ve ders çalışmalıyım ama zaman bana yetmiyor şaşkın sanırım derslere pek öncelik veremediğimden. artık çok bunaldım çünkü. bu yüzden bir an evel çalışıp okulu artık bitirmeliyim ki seneye de aynı ızdırap devam etmesin..değil mi? bak ne kadar güzel biliyorum yapmam gerekeni. sanırım birazdan başlayacağım girlhaha yarın yine görüşmek üzere şimdiden merhaba tender45 k8908 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella e.z.gia günlüğün hayırlı olsun http://bp1.blogger.com/_ffTlVtSWwFI/...8/s200/248.gif güzel haberlerle dolsun... http://img326.imageshack.us/img326/8691/msn525ld.gif umarım bizlerde senin güzel gelişmelerini ve değişimlerinin haberlerini günlüğünden takip edebileceğiz... paylaşımlarının devamını dilerim...sevgiler... kiss3 sınavların için şimdiden başarılar.... http://img129.imageshack.us/img129/1...23kt5nulv7.gif |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella tender45 teşekkür ederim ilham kaynağı oldunuz valla ark5 yine beklerim ttli3 sevgiler kiss3 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella not: sınavlarla ilgili mesaj alınmıştır girlhaha çalışıcam söz utananadam |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella merhaba ezgi günlüğün hayırlı olsun.. bende bazen otobüse bindiğim zaman günaydın diyorum ve alışık olmadıkları için cevap verip vermeme arasında kalıyor şoförler ttli3 kendimizi otomatiğe bağlamış gibi sadece işimizi yaptırmaya yönelik hareket edersek asık suratlarla karşılaşmamız çok normal (istisnalar hariç bazıları hakikaten suratsız oluyor) bir merhaba, bir günaydın, tebessüm eşliğinde olunca bulaşıcı oluyor inan.. pazar günü rıhtım da sigara molası vermek için bir banka oturdum. sol tarafımda bir çift oturuyordu. erkek sigara içmek istediğinde kızı sağ tarafına aldı ona duman gitmesin diye. baktım benim dumanımda ona gidecek. selam verdim isterseniz yerlerimizi değiştirelim benim sigara da rahatsız edebilir dedim.. kız sigarayı yeni bırakmışta, teşekkür ettiler değiştik yerleri ttli3 belki ben onu farketmeseydim ve o teklifi yapmasaydım benden de rahatsızlık duyacaktı kız ve sinirlenecekti belkide o psikolojiyle bir sigara da o yakacaktı kimbilir.. bunlar varsayım tabii ama, biz karşımızdaki kişilere ne verirsek onu görürüz diye düşünüyorum.. mp3 çalar içinde, kulağına takmak yerine sesini açıp başucuna yakın bir yere koyarsan rahatsız olmadan dinleyebilirsin.. masa üstü lambam var yatağımın yanında duran, oraya asıyorum ben..şarjı bitene kadar çalıyor.amaç müzik dinlemek değil, telkinleri duyabilmek olunca ses yeterli geliyor.. ego zayıflatıcı olsa bile dinletmeni tavsiye etmem şekerim çünkü daha da yorucu olurlar.. rakibim güçlü olmalı ki kavgam bile kaliteli olsun y789 rakip ifadesi latife tabii ttli3 saygılı sevgiler hismiley |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella Alıntı:
Alıntı:
|
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella sanemce teşekkür ederim ttli3 (adın sanem'dir sanırım öyle hitap etsem daha iyi değil mi y789 ) ikinci ilham kaynağım olarak burada böyle uzun bir yazı yazman beni çok mutlu etti teşekkür ederim tender45 evet ekibin güçlü olması bizi daha güçlü kılar gerçekten :) biz ofiste 4 kişiyiz şuan. patronum bayan, ortağı erkek ve diğer arkadaşımız da erkek. onlar yıllardır tanışıyorlar bazen kendimi yalnız hissediyorum bu yüzden. yaşı bana yakın bir kadın daha olsa güzel olurdu diyorum :) ama patronumla o kadar benziyoruz ki bu içimi çok rahatlatıyor. allah için çok iyi biridir, dışarıdan ofise girseniz patron olduğunu bile anlamazsınız. böyle biriyle çalıştığım için çok şanslıyım aslında. üstelik ilk iş deneyimim ve üniversitede okuduğum bölümden çok farklı bir sektördeyim beni yetiştiriyorlar ttli3 tekrar teşekkür ederim burayı şereflendirdiniz hepiniz çok mutlu oldum. ark5 sevgiyle blissy |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella yanımıza hoş geldin ezgi vien1 vien1 vien1 vien1 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella mrb ezgi actionsmile senin günlüğü gördükçe ezginin günlüğünü dinyesim geliyor smiliyface e iyide oluyor hani sevincli wave hayırlı olsun günlüğün arkadaşım ttli3 http://img80.imageshack.us/img80/115/gitme3pl1.jpg |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella serpil ve melodis çok sağolun sizler de ttli3 yazılarınızı sayfamda gördükçe ben de mutlu oluyorum sanki evimde misafir kabul etmek gibiymiş ne kadar güzel bi his ark5 her zaman beklerim,seviyle kalın öpücükler kiss3 vien1 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella bu arada ezginin günlüğü'nü ben de çok severim. sizin nick'iniz de bana adımı hatırlatıyor y789 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella Selam.Bende ziyaretçi kervanına katılıyım dedim günün ilk saatlerinde.Uyku uğramadı bu akşam gözlerime.(yine kafiyeli oldu)Bu kafiye işi alışkanlık oldu galiba bende ilk kez yazdığım günlüklere.Günlüğün hayırlı olsun hep iyi haberlerini okuyalım. Sevgiler. kiss3 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella teşekkkür ederim yine beklerim :) |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella KIRILGAN Kırılgan bir çocuğum ben Yüreğim cam kırığı Bütün duygulardan önce Öğrendim ayrılığı Saldırgan diyorlar bana Oysa kırılganım ben Gözyaşlarım mücevher Saklıyorum herkesten Ürküyorlar gözümdeki ateşten Ürküyorlar dilimdeki zehirden Ürküyorlar o dur durak bilmeyen gözükara cesaretimden Diyorlar: Bir yanı sarp bir uçurum, Bir yanı çılgın dağ doruğu. Oysa böyle yapmasam ben Nasıl korurum içimdeki çocuğu? Bir yanım çılgın nar ağacı Bir yanım buz sarayı. murathan mungan |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı. Hayatın matematiği farklı; iki yarımı toplayınca 1 etmiyor. İnsan tek başına mutsuzsa başka biriyle de mutlu olamıyor. Önce yalnızdık. 9 ay boyunca karanlık bir yerde dışarı çıkmayı bekledik ve dünyaya ağlayarak geldik. Pişman gibiydik. Ya da mecburen gelmiş gibi. Biraz büyüdükten sonra, kendimizi bildiğimiz anda, içimizi kemiren, kalbimizi kurcalayan o tuhaf duyguyu hissettik: “Bir yerde bir eksik var.” Korktuk. "Bunun sebebi ne?" diye sorduk kendimize. Cevabı yapıştırdık: “Demek ki sahip olmadığımız bir şeyler var. O yüzden eksiklik hissediyoruz." Peki, neye sahip olmamız gerekiyor? Çocukken,"yaşımız küçük" diye düşündük. Her istediğimizi yapamıyoruz. Kurallar, yasaklar var. Büyüyünce her şey yoluna girecek. Büyüdükçe bir şey değişmedi. Yine huzursuzduk. içimizden bir ses aynı sözcükleri fısıldıyordu: "Bir eksik var." Kafamız karıştı. Nasıl kurtulacağız bu duygudan? Nasıl geçecek bu? Aklımıza yeni cevaplar geldi: Okulu bitirince geçecek. İşe girince geçecek. Para kazanınca geçecek. Tatile gidince geçecek. Okulu bitirdik..diploma aldık..işe girdik..kartvizit aldık. çalıştık..para kazandık..taşındık..araba aldık.. çalıştık.. eve yeni eşyalar aldık.. tatile gittik..dans ettik..terfi ettik..kartviziti değiştirdik.. Daha çok çalıştık.. Daha çok para kazandık. Çalıştık. Çalıştık.. Geçmedi. "Bir yerde bir eksik var" hissi, hala orada duruyordu. Bu sefer de "Sevgilimiz olunca geçecek" dedik. "Yalnızlığımız sona erince bu illetten kurtulacağız." Beklemeye başladık. Derken, biri çıktı karşımıza. aşık olduk ve aninda başka biri olduk. Daha güçlü, daha güzel, daha akıllı biri. Hesap cüzdanları, kartvizitler, hatta ilaçlar bile böyle hissetmemizi sağlamamıştı. Sevgilimizin gözlerinde, daha önce bize verilmemiş kadar büyük sevgi ve hayranlık gördük. Sevgilimizin gözlerinde Tanrı' yı gördük. Işığı gördük. "Tünelin ucundaki ışık bu olmalı" diye düşündük "kurtulduk." Sonra bir gün, daha dün bize deli gibi aşık olan insan çekip gidiverdi. Ya da artık eskisi gibi sevmediğini söyledi. Ya da başka birine aşık olduğunu söyledi. Ya da daha kötüsü, başka birine aşık oldu ama söylemedi. Telefonu açmamasından, elimizi tutmamasından, sevişmemesine bahane bulmak zorunda kalmamak için biz uyuduktan sonra yatağa gelmesinden anladık, bir terslik olduğunu..... Belki de sevmekten vazgeçen veya terk eden sevgilimiz değildi, bizdik. Fark etmez. Sonuçta aşk bitti. Şimdi her yer bomboş. Şimdi tekrar yalnızız. Başladığımız yere döndük. Yıllarca uğraştık, eksiğin ne olduğunu bulamadık. Halbuki her şeyi denedik, her yere baktık. öyle mi? Bakmadığımız bir yer kaldı. İçimize bakmadık. Eksik parçayı dışarda aradık ama içimizde saklı olabileceğini akıl etmedik. Birilerini sevdik, birileri bizi sevsin diye uğraştık ama kendimizi sevmedik. Şaşıracak bir şey yok, tabi ki sevmedik. Kendimizi sevsek bu kadar koşturur muyduk? Canımız yanmasın diye duvarların ardına saklanır mıydık? Kendimizi boş sanıp doldurmaya uğraşır mıydık? Terk edilmekten korkar mıydık? Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı. Hayatın matematiği farklı; iki yarımı toplayınca bir etmiyor. İnsan tek başına mutsuzsa başka biriyle de mutlu olamıyor. “Herkes beni sevsin" diye uğraşınca kimse gerçekten sevmiyor, herkes sevgisine şart koyuyor, sınır koyuyor. Oysa "kendime duyduğum sevgi bana yeter" diye düşününce, kendimizi olduğumuz gibi kabullenince yarım tamamlanıyor. Her şey 1 oluyor. işte o zaman perde aralanıyor. Acı diniyor. işte o zaman başka “bir” iyle bir araya gelerek, hesabın kitabın, korkunun kaygının hüküm sürdüğü sahte bir sevgi yerine, gerçek bir sevgi yaratılabiliyor.. Sonsuz Sevgilerimle..... CAN DÜNDAR |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella Bundan yirmi yıl sonra , yaptıkların için değil, yapamadıkların için üzüleceksin.. Dolayısıyla halatları çöz.. Limandan uzaklara yelken aç.. Rüzgarı yakala ,araştır, düşle, keşfet.. Yapabileceğin kadarına söz ver, sonra söz verdiğinden daha fazlasını yap! Oturarak başarıya ulaşan tek yaratık tavuktur! Dalın ucuna gitmekten korkma, meyve oradadır.. Günün sonunda kendini bir sokak köpeği kadar yorgun hissediyorsan, bu belki bütün gün hırladığın içindir.. Başlamak için en uygun zamanı beklersen, hiç başlayamayabilirsin, şimdi başla!. Şu anda bulunduğun yerden, elindekilerle başla.. Gülümsediğinde güzelleşmeyen bir yüz hiç görmedim.. Kimi zaman içindeki sessiz sese, uzmanlardan daha fazla güven! Aerodinamik yasalarına göre , o tombul ve tüylü arının hiç uçmaması gerekiyordu! Herhalde bunu Ona hiçkimse söylemedi ki, uçuyor!! Zamanlarının büyük bir kısmını para kazanmak ve saklamakla geçiren insanlar, sonunda en çok istediklerinin satın alınamayacak şeyler olduğunu anlarlar! Öteki insanlardan daha akıllı ol, yalnız bunu onlara söyleme! Mutlu olmanın en garantili yolu, bir başkasını mutlu etmektir! Hayatta ya tozu dumana katarsın ya da tozu dumanı yutarsın! iyi çalışan , sık gülen ve çok seven başarıyı elde eder.. Unutma; insanın tüm evrende kesin olarak düzeltebileceği tek bir şey vardır; KENDİSİ!!! "alıntı" |
Kimin sözleri bilmem ama gayet güzel söylemiş... Teşekkürler paylaşım için... sung66 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella beğenmene sevindim ttli3 eskiden öğrenci evimde aynamın yanında asılı dururdu bu yazı. çok severim..bu arada yazarı : Aldous Huxley imiş smiliyface hatta yazının orjinalini buldum bana yollayan kişi bazı yerleri silmiş zamanında sanırım girlhaha orjinalinde daha da güzel sözler varmış buyrun; smiliyface Yirmi Yıl Sonra Bundan 20 yıl sonra, yaptıkların değil,yapamadıkların için üzüleceksin. Dolayısıyla halatları çöz,güvenli limandan uzaklara yelken aç. Rüzgarı yakala, araştır, düşle, keşfet.. Düşün, onları seyredecek birileri olmasaydı, kaç kişi mercedes otomobil alırdı? Bilimde ve güzel sanatlarda en üstün başarılar, tek başlarına çalışan kişiler tarafından elde edilmiştir. Hiçbir parkta bir kurul için dikilmiş bir anıt yoktur. Yapabileceğin kadarına söz ver, sonra söz verdiğinden daha fazlasını yap.. Oturarak başarıya ulaşan tek yaratık bir tavuktur! Dertlerini gözyaşlarında boğmak isteyenlere dertlerin yüzme bildiğini söyle...! Dalın ucuna gitmekten korkma, meyve oradadır. Büyük adam büyüklüğünü küçük adama davranışıyla gösterir..! Şans bukelamun gibidir; biraz zaman tanı, mutlaka değişecektir.. "Tarihte en etkili 100 kişi" adlı kitabı okudum. Onların hepsiyle ortak olduğumuz tek şeyin "zaman" olduğunu hayretle gördüm. Günün sonunda kendini bir sokak köpeği kadar yorgun hissediyorsan; bu, belki bütün gün hırladığın içindir. Başlamak için en uygun zamanı beklersen hiç başlamayabilirsin. Şimdi başla! Şu anda bulunduğun yerden, elindekilerle başla..! Gülümsediğinde güzelleşmeyen bir yüz hiç görmedim. Kimi zaman içindeki o sessiz sese uzmanlardan daha fazla güven. Aerodinamik yasalarına göre o tombul ve tüylü arının hiç uçmaması gerekiyordu. Herhalde bunu ona hiçkimse söylemedi ki, uçuyor. Zamanlarının büyük bir kısmını para kazanmak ve saklamakla geçiren insanlar, sonunda, en çok istediklerinin satın alınamayacak şeyler olduğunu anlarlar. Öteki insanlardan daha akıllı ol. Yalnız bunu onlara söyleme! Mutlu olmanın en garantili yolu bir başkasını mutlu etmektir. Hayatta ya tozu dumana katarsın, ya da tozu dumanı yutarsın. İyi çalışan, sık gülen ve çok seven başarıyı elde eder. İnsanin tum evrende kesin olarak düzeltebileceği tek bir şey vardır: KENDİSİ..! Aldous Huxley |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella 3. GÜN Sevgili günlük.. b456 bugün biraz olumsuz bir gündü, bu yüzden yazmak istemedim bu saatlere kadar..ama hayat da böyle zaten değil mi? kötülükler ve olumsuzluklar iyilikler ve olumluluklar kadar hayatın içinde vardır ve dahası kötülük olmasa iyiliğin bile tek başına bir anlamı yoktur..! öyleyse bunları da redetmemeli olgunlukla kabullenmeyi öğrenmeliyim değil mi? evet, işte şu günlerde aslında verdiğim tüm çabaların özünde; hayatı ve insanları olduğu gibi kabul etmek, ama zararlarından kendimi korumayı öğrenmeye çalışımak var.. doğada bile herşey bir denge üzerine kuruludur..çirkinlikleri görmesek güzelliklerin kıymetini belki bu kadar bilemezdik..olumsuz bir gündü dediysem, ben olumsuzdum demedim dikkatini çekerim ttli3 bugün aynada kendimle konuştum..! sanırım ilk kez olumlu bir konuşmaydı, kendimle barıştım, ondan özür diledim. tüm bunların birer deli saçması olduğunu söyleyen yanım sırıtmaya başladı aynada, ben de ona gülümsedim, göreceğiz dedim ark5 çok güzel bir andı, aynadaki benin ifadesi değişti gözleri doldu. sonra birlikte sildik gözlerini. özür diledim ondan, bunca yıldır ona hep kötü davranıp üzdüğüm için. o da ona hep öyle davrandığım için yine dalga geçiyorum sanmış meğer ttli3 sarıldık birbirimize, bütünleştik..ben "bir" oldum yani içimle..hatta sabah ilginç bir şey oldu. bindiğim taksideki şöför amca bana ışıl ışıl parıldadığımı, iyi birine benzediğimi ve kısaca iyi dileklerini belirtti. ooo67 nasıl mutlu oldum anlatamam. çocukları varmış, evliymiş, egelilermiş bizim gibi..güzel bir yolculuk oldu kısaca. bunca yıldır "pozitif düşün pozitif olsun" lafını duymuşumdur ve hep umursamamıştım, saçma bile bulmuştum. ama sanırım doğruymuş..ya da aslında pozitif düşününce pozitiflik çekmekten çok; olumsuzluklara pozitif yaklaşımlar gösterince, karşımızdan da karşılığını aldığımızı görüyorum.. sonuçta önemli olan nokta; iyimser olmak sanırım. o zaman olumsuzluklar da daha ufak geliyor insanın gözüne.. herşey iyi güzel, ruh halim neşeli vs de..nedense bazen karamsar yanım yine ortaya çıkıyor işte eski alışkanlıkla..sanırım bilinçaltım çırpınıyor girlhaha ama fayda yok, onu tertemiz hale getirmeye kararlıyım.. 25889 artık öğrenci olmaktan yoruldum sanırım. okul illetinden paçamı bi sıyırsam, bir de iş yerindeki öğrencilik halinden..bir nebze rahatlayacağıma inanıyorum..artık biraz meyve toplamak istiyorum günlük, yoruldum, ödüle ulaşmama az var biliyorum ama işte dedim ya bazen negatif yanım beni çekiştirmeye çalışıyor yolumdan. bu defa ona izin vermemeliyim. dün gece uyumadan önce telkinlerimle birlikte, kendimi olmak istediğim noktada hayal ettim. eskiden de denerdim bunu ama görüntüde ben değil de başka bi kız olurdu hep. dün ilk kez o güzel görüntülere biraz bulanık da olsa kendimi yerleştirebildim. bu çok güzel blissy dilerim o görüntüler gerçeğe dönüşür ve ben de o mutlu tabloda olurum artık..vazgeçmek yok, yola devam b456 hande yenerin bi şarkısı vardır. pop müzik pek dinlemem ama o şarkı kendimi kötü hissettiğimde bana hep iyi gelmiştir. belki burada birilerine faydası dokunur diye öneriyorum..sözleri de şöyle; Yola Devam yıkıldığın her an, yokolmadığına şükret.. kalk..! aynalara bak yorulduğun her an, kolay ölümden vazgeç.. kalk..! gökyüzüne bak yüreğine güneş koy., yüreğine bulut koy, yüreğine yıldız koy, yola devam..! sen.. zamansız yürek yakan, hayatı yalan dolan, olmadın hiçbir zaman..! ağLa.. hiç kimseler duymadan, sevdiğine doymadan, kendini unutmadan..! kalk..! kendine bir bak.. yüreğine güneş koy., yüreğine bulut koy, yüreğine yıldız koy, yola devam..! hande yener not: telkinlerimi gün boyu dinledim, uyurken yine dinlemeye devam edeceğim.. ttli3 yarın tekrar görüşmek üzere şimdiden merhaba.. tender45 |
5 defa fln okudum heralde smiliyface teşkkrler ezgi hismiley |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella rica ederim faydası olduysa ne mutlu bana ttli3 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella ezgicim harikasın canım... super yola devam... tender45 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella teşekkür ederim ttli3 başlangıç noktam güzeldi (sizlerin günlükleri), ondandır oluşuverdi büyüyor gün geçtikçe ark5 bu arada ilk gördüğümden beri imzanıza bayılıyorum, söylemeden edemedim tender45 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella Ezgi, aslında bizler sana teşekkür etmeliyiz.... alk78 Çok güzel paylaşımlarda bulunup, oldukça içten ve tatlı bir uslupla yazıyorsun... 25889 Daha yeni aramıza katılmana rağmen, artık sen de aramızdan birisin...Sitemize ayrı bir renk kattın... 956k O bakımdan yine yeni yeniden hoşgeldin diyorum... vien1 Sağlıcakla... hismiley |
belki komik gelecek ama ben hep insan olmaktan utanmışımdır, keşke bi bitki ya da hayvan olsaydım derdim. utananadam en azından onlar kendi özlerini yaşıyorlar ve yaptıkları her eylem doğanın müthiş dengesine katkıda bulunuyor..bizler ise herşeyi sadece kirletip bozuyoruz derdim. burayı bulduğumdan beri insanlığımdan utanmıyorum. sizin gibi gerçekten "insan" olmayı başarabilmiş kişilerle tanışmış olmak benim için bir ödül..iyi ki varsınız ki ben de bir anlam kazanıyorum bu hayatta kiss3 sevgiyle.. tender45 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella mehmet çok güzel ifade etmiş düşüncelerini ve benim düşüncelerime tercüman olmuş. uslubun, paylaşımlardaki inceliğin, pozitif olan ışığına bende teşekkür ederim. ben bu hislerimi yazacakken erteledim, mehmetin yazdığını görünce de şaşırdım y789 5 dakika arayla olmasına şaşırdım. mehmet 5 dakika sonra yazsaydı, benim mesajımı gördüğünde oda şaşıracaktı belkide... bunu bizlere hissettiren sensin canım. insanlığın ve o güzel yüreğin. kiss3 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella "alıntı" Kahvenizin Tadı Hiç Kaçmasın İş yaşamında önemli yerlere gelmiş bir gurup eski mezun arkadaş, üniversitedeki hocalarından birini ziyarete gitmişler. Çeşitli konular konuşulduktan sonra söyleşi, işin yarattığı stres ve hayatın zorluklarına gelmiş. Yakınmaların çeşidi çok, sonu yok! Yaşlı hoca, ziyaretçilerine kahve ikram etmek için mutfağa gitmiş ve değişik boy, renk ve kalitede birçok fincanın bulunduğu bir tepsiyle geri dönmüş. Kimi porselen, kimi seramik, kimi cam, kimi plastik kahve fincanlarını ve kahve termosunu masaya koyup misafirlerini kahvelerini oradan almak üzere davet etmiş.Tüm eski öğrenciler kahvelerini alıp koltuklarına döndüklerinde, hocaları söze başlamış; ‘Farkında mısınız bilmem, zarif görünümlü, güzel, pahalı fincanların hepsi alındı, masada yalnızca ucuz ve basit görünümlü fincanlar kaldı. Elbette ki kendiniz için en güzelini istemek ve onu almak çok doğal, ama işte bu başından beri söz ettiğiniz sorunlarınız ve stresin nedeni. Hepinizin istediği fincan değil kahve iken, bilinçli olarak her biriniz birbirinizin aldığı fincanları gözleyerek daha iyi fincanları almaya uğraştınız. Yaşam kahveyse; iş, para ve mevki fincandır. Bunlar yalnız YAŞAM’ı tutmaya yarayan araçlardır. Ama, YAŞAM’ın kalitesi bunlara göre değişmez.’ Zaman zaman fincanlara odaklanarak, içindeki kahvenin zevkini çıkarmayı unutabiliyoruz…kahvenizin tadı kaçmasın.. sanemce yazdıkların için çok teşekkür ederim; birbirimize ayna tutuyoruz, ışığımız aynalardan yansıdıkça çoğalıp gözlerimizi kamaştırıyor ttli3 sevgiyle.. tender45 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella Sabahta ifade ettiğim gibi sanemce...( Ne dediysek O y789 ) Parçalar kendi başına bir şey ifade etmezler... Ama her birinin ayrı görevleri vardır ve bütüne yardım ederek onu oluştururlar... Burada biz varız...Bütün halde... Hepimiz bir parçayız ve bütünde; pozitif enerjiyi, kardeşliği ve sevgiyi oluşturuyoruz... Ezgi ayrıca sen bizim yanımızda bir anlam kazanmıyorsun, daha önce de bir anlamın vardı,şimdi de, bizler olmadığında da bir anlamın olmaya devam edecek... art56art56 Çünkü hayatta, yaratılan hiçbir canlı, anlamsız yere yaratılmaz... Belki de burada, sadece bunu keşfettin, yani daha önce olan şeyi... hismiley |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella sevgili mehmet birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için 25889 daha ne diyim huzur buluyorum yanınızda kiss3 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella beni kötü yerden yakaladın mehmet y789 hala otomatik önemsizlik hislerim varmış utananadam güzel bir tespit oldu teşekkürler..evet ben anlamlıyım ve varlığım değerli di mi.. onayi değişecek bunlar zamanla, yılların değersizlik hissini bir anda atıveremiyor işte insan utananadam |
Ezgi'cim paylaşımların harika ve her birini büyük bir zevkle okuyorum.Yavaş yavaş ve sindirerek yaşa değişimlerini.Her bir harika değişikliğin tadına var sıcacık,dostla içilmiş bir sabah kahvesi tadında yaşa. Bu çemberin genişlemesi ve bu kadar güzel paylaşımlar çok mutlu ediyor beni.Hepinize kucak dolusu sevgiler kiss3 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella Yaşamaya Dair 1 Yaşamak şakaya gelmez, büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın bir sincap gibi mesela, yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden, yani bütün işin gücün yaşamak olacak. yaşamayı ciddiye alacaksın, yani o derecede, öylesine ki, mesela, kolların bağlı arkadan, sırtın duvarda, yahut kocaman gözlüklerin, beyaz gömleğinle bir laboratuvarda insanlar için ölebileceksin, hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için, hem de hiç kimse seni buna zorlamamışken, hem de en güzel en gerçek şeyin yaşamak olduğunu bildiğin halde. Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin, hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil, ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için, yaşamak yanı ağır bastığından. 1947 2 Diyelim ki, ağır ameliyatlık hastayız, yani, beyaz masadan, bir daha kalkmamak ihtimali de var. Duymamak mümkün değilse de biraz erken gitmenin kederini biz yine de güleceğiz anlatılan bektaşi fıkrasına, hava yağmurlu mu, diye bakacağız pencereden, yahut da sabırsızlıkla bekleyeceğiz en son ajans haberlerini. Diyelim ki, dövüşülmeye değer bir şeyler için, diyelim ki, cephedeyiz. Daha orda ilk hücumda, daha o gün yüzükoyun kapaklanıp ölmek de mümkün. Tuhaf bir hınçla bileceğiz bunu, fakat yine de çıldırasıya merak edeceğiz belki yıllarca sürecek olan savaşın sonunu. Diyelim ki hapisteyiz, yaşımız da elliye yakın, daha da on sekiz sene olsun açılmasına demir kapının. Yine de dışarıyla birlikte yaşayacağız, insanları, hayvanları, kavgası ve rüzgarıyla yani, duvarın ardındaki dışarıyla. Yani, nasıl ve nerede olursak olalım hiç ölünmeyecekmiş gibi yaşanacak... 1948 3 Bu dünya soğuyacak, yıldızların arasında bir yıldız, hem de en ufacıklarından, mavi kadifede bir yaldız zerresi yani, yani bu koskocaman dünyamız. Bu dünya soğuyacak günün birinde, hatta bir buz yığını yahut ölü bir bulut gibi de değil, boş bir ceviz gibi yuvarlanacak zifiri karanlıkta uçsuz bucaksız. Şimdiden çekilecek acısı bunun, duyulacak mahzunluğu şimdiden. Böylesine sevilecek bu dünya "yaşadım" diyebilmen için... büyük üstad; Nazım Hikmet Ran redflowers teşekkür ederim ttli3 değişimlerden yana olan heyecanım beni biraz aceleci yapmış farkında olmadan. utananadam sözlerini dikkate alacağım ark5 sevgiyle.. tender45 |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella merhaba..öncelikle seninle en büyük ortak noktamızı yazayım belkide bu beni buraya getirmiştir. smiliyface benimde okuldan 2dersim kaldı maalesef ve bende senin gibi öğrencilikten kendimi sıyırmak isityorum terli345 . bakalım benim için herşey 2hafta sonra sonuçlanacak umarım senin için mezuniyet gelmiştir.. satırlarını okurken paylaştığım şiirler çok güzel ne yalan söyleyeyim biraz (ç)alıntı yaptım.yazmış olduğum yaşamaya dair şiiri gibi birkaç şiir daha asılı odamda bu senin paylaştığın şiirlerde onların yanında bir yerlerde yer bulacak...okurken beni mutlu etti satırlar bu yüzden paylaştığım için ayrıca teşekkr ederim..yazdığım gelişmeler de çok hoş ben bu sitede yeniyim umarım hep beraber bizim için bu emeklemeleri başarılı adımlara döndürebiliriz.. |
Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella 4. GÜN Sevgili günlük b456 bu sabah da --kendime şaşırarak-- alarmdan önce uyandım ooo67 kalktım duşumu aldım, suyun altında tüm negatifliklerden arındığımı düşündüm ve dahası bunu hissettim. suyu her zaman çok sevmişimdir zaten..beni çok rahatlatıyor. doğaya hayran olmamak elde mi? doğru kullanmayı bilince ne kadar çok güzellik var yaşamda..objektifimizi neye yönlendirirsek, hayata neresinden bakarsak o da bize öyle görünüyor.. güne yüzümde bir gülümsemeyle başladım; her zamanki rutin iş durumları ile geçti ama iş yerinde gayet aktif ve mutluydum. hatta insanların da dikkatini çekmeye başladı bendeki değişimler. bir gülümseme ne çok şeyi değiştiriyor..bazı duvarlara hiç bi faydası olmadığı da gerçek..ama onları da öyle kabul edeceğiz ne yapalım.. 2 haftalık başlangıç telkinlerinden sonra listeme koruma kalkanını eklemem gerek sanırım. bazen bütün iyi enerjimi çektiğini hissediyorum negatif kişilerin..iş yerinde buna sık sık maruz kalacağım için, öncelikli tercihimi koruma kalkanından yana yapmaya karar verdim gibi. yine de belli olmaz daha 10 günüm var smiliyface şuan hafif bir baş ağrım var, bu yüzden birazdan uyuyacağım. sanırım pek iyi dinlenemedim bir kaç gündür, malum heyecanlanıyorum uykum kaçıyor utananadam artık vücudumun sesini dinleyeceğim, epey hırpalandı zaten öğrencilik döneminde.. öğrencilik demişken; yarın akşam en az 2 saat ders çalışmak üzere kendime şimdiden söz verdim. bu defa kendime güveniyorum, çalışacağım ve zaten çalıştığım için de başarı gelecek.. fazla iddialı gibi oldu ama buna önce ben inanmalıyım diye kendime böyle söylüyorum girlhaha not: günler geçtikçe burayı daha çok seviyor ve benimsiyorum. hiç bir sanal ortamda bu kadar doğallık yaşanabileceğini sanmazdım ama maşallah ışıl ışılız..birbirimizi aydınlattıkça daha da ışıldıyoruz blissy bugün bana yazılan herşey herkese teşekkür ediyorum. büyüyorum yavaş ama emin adımlarla.. ark5 gün boyu telkinlerimin 5 saatlik kısmını dinledim. uykumda yine devam edeceğim.. yalnız bir şeyi itiraf etmeliyim ki müzik dinlemeyi özlüyorum bazen, malum günümün büyük bir kısmını müzikle geçirirdim. guitar gerçi yine aralara sıkıştırıyorum utananadam bir de şansıma bugün iş yerinde bana müzik açtırdılar..bir dahakine telkinlere başlasam mı diyorum onlara da 44 smil56 yarın yine görüşmek üzere şimdiden merhaba.. tender45 sevgiyle.. k8908 skan67 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:46 PM. |