Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   * ezgi'nin günlüğü * capella (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/9357-ezginin-gunlugu-capella.html)

capella 29-05-2008 12:38 AM

Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella

Alıntı:

burcu-tkn Nickli Üyeden Alıntı
merhaba..öncelikle seninle en büyük ortak noktamızı yazayım belkide bu beni buraya getirmiştir. smiliyface benimde okuldan 2dersim kaldı maalesef ve bende senin gibi öğrencilikten kendimi sıyırmak isityorum terli345 . bakalım benim için herşey 2hafta sonra sonuçlanacak umarım senin için mezuniyet gelmiştir.. satırlarını okurken paylaştığım şiirler çok güzel ne yalan söyleyeyim biraz (ç)alıntı yaptım.yazmış olduğum yaşamaya dair şiiri gibi birkaç şiir daha asılı odamda bu senin paylaştığın şiirlerde onların yanında bir yerlerde yer bulacak...okurken beni mutlu etti satırlar bu yüzden paylaştığım için ayrıca teşekkr ederim..yazdığım gelişmeler de çok hoş ben bu sitede yeniyim umarım hep beraber bizim için bu emeklemeleri başarılı adımlara döndürebiliriz..

burcucum hoşgeldin günlüğüme ve bu güzel mekana ttli3 yazdıkların için teşekkür ederim..öğrencilik iyi güzel de ondan sıyrılmak da hüner istiyor sanırım smiliyface kendine inan, başaracağız bence bu defa ark5 bak ben inanmaya başladım bile clapping
not: istediğin kadar alıntı yapabilirsin paylaşıp çoğalalım kiss3
sevgiyle.. ark5

sanemce 29-05-2008 07:41 AM

ezgicim telkinleri dinlerken onlara bağlı kalmak zorunda değilsin. telkinlerin doğa versiyonunu açarsan yanında başka bir müzikte dinleyebilirsin. misal telkinleri winamptan dinlerken, diğer müziğini media player den dinleyebilirsin.

benimde sabahları uyanma problemim var. hazırlanıcamda işe gidicem daha.. foruma bi bakmadan edemedim y789

sevgiler kiss3

Mustang 29-05-2008 09:16 AM

Ezgi'ciğm günlüğünü takip ediyorum canım helede Nazım Hikmeti okuyunca yine coştum.Ben Nazım Hikmet'in coşkusunu severim .Onun herşeyi coşkuyla anlatması sevinçleri ,üzüntleri ,ayrılıkları hatta kurtuluş savaşı destanını çok severim.Hayatımızı onun gibi coşkuyla yaşamayı diliyorum.

Kendini değersiz bulmana gelince sana kendini değersiz hissettiren kişiyi veya kişleri bulup onları hayatından serbest bırakmadıkça sorunu çözemiyorsun .Sorun sende değil sana kendini değersiz hissettirenlerde.Bende kendimle hep mücadele ettim ama başkalarının hattalarını kendi hattammış gibi sahiplendim ama artık sadece kendi hatalarım ın sonuçlarına katlanıyorum.

Hayatımızda herkese kendimizden çok değer veriyoruz .Ama kendimizi hep ihmal ediyoruz .Ben kendimle yeniden barıştım kendimi çok yalnız bırakmışım şimdi arayı kapatmaya çalışıyorum.

Bu yol uzun fakat çok zevkli bir yol .Hayat yolunda sana iyi yolculuklar dilerim. kiss3

mücevher 29-05-2008 10:00 AM

Sevgili e.z.gia,
Ne güzel bir günlüğün var senin öyle. Paylaşımların sımsıcak ve ifadelerin çok içten. Bunu satırlarda yakalıyor insan. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama bana yaşına göre baya bi olgun olduğun hissini verdin. Şu değersizlik hissine gelince. Çok zaman beni bunalttı. Hayatımda olmayacak seçimler yapmama sebep oldu. Hayat yolumu dikenlerle kayalıklarla doldurdu. Bu his çok kötü ve bünyede barındırılmaması gereken, bir an önce atılması gereken bir his. Bense bunu bu sitedeki dostlar sayesinde anladım ve atmaya çalışıyorum. Evet yılların birirkiminden bir çırpıda kurtulunmuyor. Ama çaba ve gayret her sıkıntıya ilaç olabiliyor. Sen de bu azim olduktan sonra kendi değerini keşfinin uzun sürmeyeceği inancındayım.
Sevgilerimle canım...

kiss3 kiss3 kiss3 kiss3 kiss3 kiss3 kiss3 kiss3 kiss3 kiss3 kiss3 kiss3

capella 29-05-2008 10:32 AM

mustang ve mücevher çok teşekkür ederim, ne kadar güzel ve değerli şeyler yazmışsınız..gün geçtikçe daha da çok mutlu oluyorum burayı bulduğuma..iyi ki varsınız, sizlerle herşeyin üstesinden gelmek daha kolay kiss3 teşekkür ederim tekrar, dilerim hepimizin hayatı güzelliklerle dolar. uy897

not : mücevher ben 25 yaşındayım utananadam ruhumu sorarsan 7-8 falan k8908 blissy

capella 30-05-2008 12:18 AM

5.GÜN

Sevgili günlük b456
bugün aslında güzel başlayıp orta karar giden bir gündü..akşam da iyiydim ki birşeyler artık moralimi bozmalıydı, bozdu da sağolsun..biraz sınav stresi, biraz izmir'e gitme stresi, biraz askerdeki sevgili kaprisleri, biraz da iş hayatı gerginlikleri derken günümün içine edildi..olumsuzluk yazmak ya da düşünmek istemediğim için bu gece yazımı çok uzatmayacağım. şuanda tek odaklanmam gereken şey sınavlarım. dersimi biraz daha çalışıp yatacağım.. coffe2 yarın işime gideceğim, sonra güzel bir izmir cumartesisi geçireceğim blissy ve pazar pazartesi tekrar dersimi çalıp salı ve çarşamba da sınavlarımı verip geleceğim.. siirokul yani çabalarınız boşa ey mod düşürücüler.. >:( bu hayat benim ve ben mutlu olmak istiyorum. 8977 bunu kimsenin etkilemesine izin vermeyeceğim. dlckrn

yarın yeniden görüşmek üzere şimdiden merhaba.. t678

not: telkinlerimin 4 saatlik kısmını dinledim, uykuda yine devam edeceğim.. k8908
sevgiyle.. smiliyface

comte 30-05-2008 12:25 AM

Çok güzel arkadaşım... alk78

Böyle devam et....

Sınavlarında da başarılar dilerim... super

İnşallah hepsi iyi geçer...

Sağlıcakla... hismiley

capella 31-05-2008 01:56 AM

6. GÜN

Sevgili günlük.. b456
bugün biraz eski ben'in günleri gibi geçti ama akşama kadar dinlediğim 6 saatlik telkinlerin etkisi sanıyorum ki; yine de umutlu ve mutluyum sebepsiz yere y789 telkinlerime sınav heyecanı ve kendine güven'i de ekledim..doğru mu yaptım bilmiyorum, henüz 2 hafta dolmadı malum dusun ama iki hafta sonunda sınav heyecanı telkinine zaten ihtiyacım --geçici bi süre bile olsa-- kalmayacaktı utananadam liste biraz kabardı tabi 4897 (suçluluk + ego + kendine güven + sınav heyecanı + erteleme + erken uyan) acaba çok mu abarttım bilmiyorum ama negatif bir etki yok şimdilik..

bugün iş yeri yine baya gergindi..neyse ki öğleden sonra patronumuz ve ortağı aralarındaki küskünlükle ilgili 4 saatlik bir konuşma yaptılar da biz de rahatladık bi nebze.. şaşkın insanlara güvenememek ne kadar kötü bir duygu..pozitif pozitif gidiyorum tükenmiş halde dönüyorum. eve girince 1-2 saat içinde yine mutlu ben'e kavuşuyorum neyse ki..keşke herkes içini gösterebilecek kadar cesur ve kirlenmemiş olsa..bazen bu canımı çok acıtıyor hayata dair..ama kimseyi "ben" değiştiremem, herkes kendi içsel yolculuğunu kendi yapacak..bu yüzden onları da olduğu gibi kabullenebilmeliyim. ama işte iş benim huzurumu kaçıracak hale geliyor ne yazık ki..esas sorun da bu zaten..neyse..düzelecek, inanıyorum..

aa nasıl unuturum; akşamdan kalma sevgili tartışması sabah tatlılıkla sonuçlandı..barışcığım saçmaladığını farketmiş ve özür diledi. biraz ağladım rahatladım ben de. yine biraz üstüste geldi..sınav gerginlikleri, iş yeri gerginliği, sevgili gerginliği derken 24 saatimin büyük bir kısmı gerginlikle geçmiş oldu. ben de bu anlarda bir gitme gelme durumları yine oldu malesef ama en azından eskisi gibi tamamen negatif ve umutsuz bakıp dibe batmıyorum. bir de sanırım bilinçaltım yavaş yavaş devreye giriyor. birkaç gündür daha bi yorgunum sanki, mutluyum ama biraz deşildiğimi hissediyorum..yine de tepkilerimi daha rahat koyabiliyorum insanlara. söylemek istediklerimi anlatabiliyorum. o zaman sorunlar da çözülüyor..
normalde iyiyim de kriz durumlarda hala biraz negatifleşip içime kapanabiliyorum.. eh tabi zamanla olacak birşeyler..henüz 6. günüm bu.herşeyin iyi olacağına dair inancım tam, en azından artık iyimserliğimi pek kaybetmiyorum, eski ezginin aksine..

uy897 bir ilginç şey daha..bugün küçük küçük bir-iki isteğim, sözünü ettiğim anda oluverdi..şaştım kaldım hatta. ooo67 bunu görmek bana iyi geldi..annem yıllar önce bir yazı bulup heyecanla paylaşmıştı aklıma o geldi birden durduk yere..
"dileyin, verilecektir..
arayın, bulacaksınız..
kapıyı çalın, size açılacaktır..
çünkü her dileyen alır, arayan bulur, kapıyı çalana kapı açılır. "
bu satırları kalmış aklımda..o an şimşek gibi bu satırlar çaktı aklımda..dedim demek ki iyi şeyler istersem olacak..burada sıkça olumlama diye bahsedilen şey sanırım bu.

(not: yukarıdaki satırlar incildenmiş! ooo67 bilmiyordum, hatta annemin okuduğu düz yazı birşeydi..eminim o da bilmiyordur y789
herneyse söylemek istediğim hani bişeylerin propagandası gibi algılanmasın, hristiyan değilim. hristiyan olmanın da kötü bir yanı yok tabiki.. şaşkın ay açıklama içinde açıklama oldu..neyse anladınız siz onu 44 )

neyse günlükcüm, bugün kafam epey dağınık bu yazıma da yansıdı farkındayım..toparlayamıyorum pek cümleleri..bu yüzden..
yarın görüşmek üzere şimdiden merhaba.. tender45 iyi geceler sana blissy
sevgiyle,
ezgi guitar

capella 31-05-2008 02:03 AM

mehmetcim teşekkür ederim bu arada sınavlarımla ilgili iyi dileklerin ve yüklediğin moraller için ttli3 kiss3

shamanic 03-06-2008 11:42 AM

merhabalar e.z.gia cım..
erteleme ve zinde uyanma telkinleri kısa ve eyleme geçirici özelliklerinden dolayı diğer telkinleri tamamlıyorlar..

listenizde sayı olarak yer almalarına gerek yok onun için rahat ol..

sınav heyacanı telkini zaten şu anda sana gerekli olan telkinler..

suçluluk yorarsa sınav ertesine kadar listenden çıkar.. sonra yine ilave edersin..

güzel haberlerini almak dileklerimle ..

sevgiler.. actionsmile

burcu-tkn8 04-06-2008 01:41 AM

evet gerçekten üstüste gelmiş gibi bazı şeyler ama allahtan çözümlenmiş sevindim senin adına.sanırım bir şeye sinirimiz bozuk olunca yada bır sebepten dolayı gergin oldugumuzda olaylara karşı direncimiz azalıyor bu yüzden üst üste gelıyormus gibi oluyor teker teker gelseler 2600 başedeceğiz de smil56 ....buarada sınavlarında bende başarılar dilemk istedim umarım umduğundan bile iyi bir notla sonuclanır sınavların k8908.başarılar...

Mustang 04-06-2008 10:07 AM

Ezgi'ciğim canım benim kendini hiç kötü hissetme hayata her şeyin iyisini iste ve kendine güven .Başarılı olamazsan ne olur dünyanın sonu gelmez ya kendine güvensen herşey güzel olacak . kiss3

capella 11-06-2008 12:22 AM

16. GÜN

sevgili günlük.. b456
sana yazmayalı bugün tam 10 gün olmuş sad456 sanırım yazacak gücü kendimde bulamadım bu süre içerisinde..geçtiğimiz 10 günü anlatasım yok, iç açıcı geçmedi desem yeterli. telkinleri eskisi kadar tam zamanlamayla dinleyemedim de..artık sadece uykuda dinliyorum hatta. bunun dışında 1 saat falan maksimum emb23 2 haftalık süreci geçirdiğme göre sanırım yorum yapmak artık daha kolay..bende bir sürü güzel değişimler oldu. bu hala arada düşemeyeceğim anlamına gelmiyor tabiki. ama özellikle kendimi bir mengenede sıkışıyor hislerim neredeyse yok oldu diyebilirim. ::) eskisi gibi kabuğuma gömülmeye çalışmıyorum, kendime güvenim eskisinden çok çok daha fazla ve en önemlisi konsantrasyon bozukluklarım ve kafamı bi türlü toplayamama durumlarım şu sıralar düzelme gösterdi gibi. iş yerinde daha verimli çalışabiliyorum bu da bana iyi geliyor..aslında şuanda hayatımda yolunda olmayan birşey yok. (sınavlarımın kötü gidişini ve çevremdekilerin topluca bu kötü gidişe yardımlarını saymazsak) ama nedense ilk günlerdeki kadar heyecanlı ya da mutluluk patlaması halinde de değilim.(sanırım telkinleri 10 saatin altında dinlemem de bir sebep) 2 gündür kilo verme telkinlerini de listeme ekledim. henüz bir etki yok hatta biraz fazla yiyorum şu son izmir gerginliğinden beri sad456 ama daha erken tabiki.. herşey bir süreç. zamanla net etkileri görüyor insan..sabırlı olmayı öğreniyorum, "insanlar fırına konulup pişirilmezler" derdi annem..zorluklarla pişiyoruz..mücadele ederek güçleniyorz..hayat herşeyi tek tek yaşatarak öğretiyor insana. sen dirensen de hatta..
yeniden sana yazmak iyi geldi..fazla aksatmamaya çalışacağım. buraya yazınca aslında herşeyi toptan bi gözden geçirmiş oluyor insan..bu da kendine ve yaşadıklarına bakmak için güzel bir yol.

yeniden görüşmek üzere şimdiden merhaba.. tender45
sevgiyle.. hismiley
ezgi

Belgin ∞ 11-06-2008 12:40 AM

Tekrar hoşgeldin ezgia.Seni ve sınavlarının gidişatını çok merak ettim doğrusu.Bende yaşamıştım bu durgunluk dönemini.Ne olduğunu anlamamıştım ama geldi geçti.İkisi harmanlandı hem mutluyum hem dingin artık.
Gelişmelerin olumlu yönde olması çok sevindirici.Senin adına çok mutlu oldum.Bu yolda emin adımlarla yürümeni ve en makul zamanda başarıya ulaşmanı dilerim.
Ayağının takıldığı yerde biz hep yanındayız.Bunu unutma olur mu? kiss3 kiss3 kiss3

capella 15-06-2008 01:22 AM

yetmiyor
[color=darkblue]zaman yetmiyor bana.. günler, saatler, anlar, hayat yetmiyor.. hep yapmak istediklerim, hep yapmaya vaktim olmayanlar, hep bir koşturma, hep bir yaşama telaşı, hep bir geç kalma korkusu.. ölüm ise en erken öğrendiğim duygu, ölüm en az korktuğum.. yaşam korkuttu beni hep, ölmekten öte. yaşayamadan gitmek korkuttu.. kimi yıllar yaşamaya değer görmedim hayatı, kimi yıllar yaşamın değeriyle doldum taştım. hep yetişememekten korktum birilerine, hep yetememekten yaşama, kendime.. hep tek hissettim, hep başka bi dünyadan gelmiş gibiydim, hep şaşkıN, hep uzaylı, hep garipseyen, hep anlam veremeyen, hep herşeyin fazlaca farkında, hep derinlerde, hep dışında hayatın.. dostlarım olmadı mı? mutlu anlarım olmadı mı? sevgilerim, aşklarım, arkadaşlıklarım, paylaştıklarım olmadı mı? oldu..hem öyle çok oldu ki güzel anlarım, hep yeniden dönüp yaşamak istedim onları.. ama o adına uzaylılık dediğim, avatarımdaki küçük prens misali kendi gezegenimdeki yalnızlığım da yanımda oldu. okyanusların en derin köşelerinde diplerde yüzen ruhum, göklerin dışına taşmış bir yüreğim oldu hep. ya denizle ya gökle ilgili bir işim olmalı derdim.. şimdi bakıyorum da ikisi de oldu sanırım.. astronomi ve uzay bilimleri, üniversite sınavından sonra yaptığım 4 tercihin 2 tanesiydi ve onu kazanacağımı bilerek yazmıştım. zorlu bir üniversite süreci geçirdim, hayallerimin neredeyse hepsini kaybederek, umutlarımı tüketerek ve bir mucize yaratarak ayrıldım izmirden, yuvama öyle döndüm. şimdi kalan 2 dersim var sadece, ama o kadar bunalarak geçirdim ki o okulda yıllarımı şuan için bu iki dersle uğraşmak isteğinde hiç değilim.. izmiri bi türlü sevemedim derdim hep, en kötü günlerimi geçirdiğim şehirdi kendisi, ne olduysa, ne yaşadımsa izmire kızdım. sonra anladım ki okulmuş beni izmire küstüren yıllarca..o okuldaki anılarmış. her ne kadar zorlu yıllar da olsa, büyüdüğüm, yalnızlığın dibini yaşadığım, kendi ayaklarımın üzerinde durmayı öğrendiğim, düştüğüm, kalktığım, kendimi tanıdığım, kendimi ayağa kaldırdığım zamanlarımdı onlar.. iyi ki de yaşamışım, iyi ki de gitmişim izmire, iyi ki düşmüşüm, iyi ki tek başıma ayağa kalkmayı öğrenmişim.. astronomi, hafif depresif ruhumu sanırım biraz daha sivriltti.. güneş sistemi, yıldızlar, gökadalar, şu koca evren.. içinde kaybolduğum.. dünyanın ne kadar miniminnacık bir yer olduğu, kum tanesinin milyarda biri bi gezegende yaşayan "ben" in kendisinin de yaşamının da ne kadar anlamsız olduğu duygusu, o küçücük hissedişlerim, o "sadece dünyada yaşayan" insanları dışarıdan izleyişim, kendilerini nasıl bu kadar kaptırdıklarına olan şaşkınlığım, varlığımı sorgulayışım, hayatı sorgulayışım..tüm bunları astronomi büyüttü sanırım..bir de içimdeki o bilim aşkı.. o aşk kalıcı olsa da, bu hayatta öğrendiğim en acı deneyimim -bu hayatın içinde ne yüreğin ne aşkın bir anlamı olmadığı /anlamı var da, anlamını kavrayan yok/ -- bu bölümle ilgili iş edinemeyeceğimi gösterdi. sonra ben ne yapacağım ne olacağım kaygılarıyla boğuşurken, ne istediğimi düşünecek bir fırsatımda olamadan gökten bir fırsat düştü tepeme.. melek annemin melek ruhunun hediyesiydi bana düşen aslında. denizcilik işinde beni yetiştirmek isteyen bir tanıdığı annemin --1.5 aydır tanıdığı, benimle ilgili bildiği tek şey izmirde astronomi okuduğum olan sevgili patronum adı gibi melek insan Melek Hanım-- bana bir iş teklifi yaptı. ben 3. sınıftayım -- yani hazırlıkla birlikte 6. senem izmirde ama 3. ve 4. sınıf komple duruyor -- staja gel bu yaz dedi, 2 ay çalıştım beni sevdiler, iş için yeterli düzeyde gördüler vs, okulu bitir gel dediler.. ben kafama düşen hediyenin verdiği sersemlikle birlikte ilk kez okulu bitirmek için gerçek bir sebep bulmuşum kendime habire gaz veriyorum tabi..iki dönemde 19 / 21 olmak üzere 40 dersi yani 2 yıllık dersi alıp, 2 tane hasarla seneyi bitirdim..hatta acayip bir ortalama yaptım, rekor bile denebilir bizim bölüm için.. her yıl taş çatla 5 mezun veren bir bölüm olarak; fen fakültesi mezuniyetlerinde saldığımız ün ve "tek kişilik" mezuniyet törenleri bölümümüzün adı okunduğunda; çoğu kişi tarafından bilinir ege üniversitesinde..hocalarım da şaştılar tabi benim kadar bu duruma..herneyse onca mücadeleden sonra ben başarımın hiç farkında olmadım aslında, şimdi böyle yazdığıma bakmayın.. benim gördüğüm, düşündüğüm, kendime kızdığım şu iki dersti habire..dinlenmeyi haketmediğimi düşünüp, kendimi cezalandırıp yaz okuluna gittim üstüne bursa'da uludağ üniversitesinde.. orada da 1.5 aylık yoğun bir emek verdikten sonra yaz'ın cayır sıcağında; dozer gibi üstümüzden geçen, bunak fizik hocası sayesinde bir kez daha bırakıldık topluca..o günü herhalde hayatım boyunca hiç unutamayacağım..annemle babam telefon açmışlardı ben konuşamıyordum hıçkırıklardan boğulmak üzereydim neredeyse..babamın hiç önemli değil kızım sen çabaladın önemli olan bu deyişi, annemin beni teselli edişi ama içimdeki o dinmeyen patlama..bursadan eve zar zor döndüm o gün..haketmediğim birşeyi yaşıyor olmak, hiçbirşey yapamamak, o çaresizlik en nefret ettiğim duygu..onca emek, çaba, çalışma, heves, umut, koca yaz, maddi manevi zorluklar..hepsi 1 kişinin insiyatifi ile bir anda çöpe atılmıştı..onun için basit olan o davranış, benim hayatımın nelerine mal olacaktı acaba farkında mıydı..? ya da umurunda..? ya da ayırdında..? hiç sanmıyorum..herneyse neticede 1 yıl daha gidecekti, ben çalışmaya başladım zaten derslere devam zorunluluğm yok, diplomayı takan bir patronum yok kendimi avuttum.. ama sınavlar yaklaşıyordu ve benim içimde 1gram istek ya da direnç kalmamıştı artık derslere karşı..yani şu geçtiğimiz hafta gittiğim sınavlarım..çalışmadım, çalışamadım, biraz çabaladım ama yeteri kadar değil, ama ilk kez rahattım ve gidip kalmak için sınava girdim. çünkü artık emek verip kalacağıma çalışmayayım bari mantığındaydım açıkçası. bi kere daha buna tahammülüm yok çünkü. 1 yıl geçmesine rağmen aynı öfke içimde, haksızlığa uğrayıp birşey yapamamak..şuanda bununla yüzleşecek halde değildim. seneye olacağım elbette, hatta bu rahatça sınava gidip gelmek iyi bile geldi. ne yapacağımı daha iyi bildiğimi hissediyorum seneye bu olay çözülecek. bu arada tabi geçen yazdan beri iş yerinde de öğrencilik yapıyor oluşum da bu bıkkınlığa büyük katkılarda bulundu itiraf etmeliyim ki.. üstüste geçen bu yorucu yıllar, öğrencilik mertebesi, bitmek bilmeyen şu "süreç" ler; bende artık "ben hiç bir şey bilmiyorum" duygusu yaratmaya başladı.. sonra işte tam sınavlar öncesi "süreç" te, bu siteyi buldum..burayı bulmadan önceki bir kaç ayım da kendimi yenileme çabaları ile geçiyordu zaten. burayı bulunca herşey daha bir farklı geldi bana..ben hep yapamadıklarıma, başaramadıklarıma odaklanıp kendimi giderek daha değersiz hissetmişim..kendimi hep yargılamışım, hep cezalandırmışım..neredeyse sosyo fobik hale gelmek üzereydim, sürekli hata yapma korkusu içinde çırpındıkça daha çok hata yapıp daha çok özgüven kabedip daha da dibe batıyordum. iş yerinde verimim düştü, hevesim kırıldı, kendime olan inancım azaldı.."başaramayacağım" duygusuyla yaşamaktan belim bükülmüştü..şimdiyse yavaş yavaş tüm bunları aşıyorum..içimde hala çözülmeyen bir sürü şey var..hala uzaylıyım, hala uzağım içsel olarak tüm dünyaya..yaşam denilen şu şeye hala alışamadım.. sadece artık herşeyin bende bittiğini biliyorum. herşeyi, en azından kendi yaşamımı değiştirecek kişinin "ben" olduğunu biliyorum..kendimi seviyorum, kendimle barışıyorum, hatta içimdeki boşluğu, yaşamın bana yetmeyişini de seviyorum artık..insanların etkilerini de üzerimden atabilirsem, içimdeki çocuğu onlardan koruyabilirsem çok daha mutlu olacağımı biliyorum..çok acıklı bir hayatım olmadığını, yaşamımın değerini, sahip olduklarımın kıymetini biliyorum. mesele ettiğim bu şeylerin kimi insanların hayatlarında ancak gülüp geçeceği konular olduğunu da görüyorum.. herkesin hayatında sorunlar var, benimkileri özel ya da daha kötü kılan tek bir şey var; onların "benim" oluşu..benden daha iyi ve daha kötü hayatlar yaşamış, yaşamakta olan bir sürü kişi var..ben onlara bakıp mutlu ya da mutsuz olamam. ben kendi hayatıma bakıp mutlu ya da mutsuz olabilirim..çünkü bu "benim" olan tek şey..sahip olduğum tek şans..bunu yaşayış biçimim eskisi gibi olmayacak..hayatım değişti mi? evet değişti..değişmeye de devam edecek..yine üzüleceğim, yine düşeceğim, yine umutsuzluğa kapılacağım..ama bir o kadar mutlu olacak, ayağa kalkacak, umutla da taşacağım..çünkü herkes için aslında tek bir gerçeklik var..kendi hayatı..ve bu hayat "benim" olsun diye daha çok çabalayacağım bundan böyle..
herşey için teşekkürler..
sevgiyle..
ezgi

comte 15-06-2008 01:49 AM

Merhaba ezgicim...

Son zamanlarda biraz uzaklaşmıştın siteden...

Tekrar gelmene sevindim... 956k

Hayat böyle işte...

İnişleriyle, çıkışlarıyla tecrübeler edinerek olgunlaşıyoruz...

Zararın neresinden dönsek kardır...

En azından bundan sonraki hayatımızı daha güzel yaşayabilmek adına, birçok deneyim kazanıyor ve bunların ışığında mutluluğa giden yolun birer yolcusu oluyoruz...

Hani ünlü bir söz vardır...

Başaramayacağım dersen, evet haklısın başaramazsın...

Bunun aksi de geçerli elbette...

Okuduğun bölüm ve hayat mücadelen hiç de kolay değil okuduğum kadarıyla...

Ama bunları aşarak, kendine ve bizlere ne kadar güçlü olduğunu göstermiş oldun...

İçindeki uzaylılık duygusuna kapılman da normal...

Bazen kendi ayarımızda insanlarla karşılamadığımız için, yalnızlık ve yabancılık duygusuna kapılıyoruz...

Bu kültür ve zekayla alakalı bir durum bana göre...

Kimseyi küçümsemek adına değil elbet...

Ama herkesin tarzı ve kültürü, ilgi alanları ve zekası farklı farklı...

Kendi zekan ve anlayışındaki kişilerle karşılaşmamış ya da çok az karşılaşmış olabilirsin...

Çünkü sen zekisin arkadaşım, öyle herkes kesmez seni... super

Bunu yazılarından anlıyorum...

Hz Mevlâna da, Allah'tan bir dost istemiş, sıkılmış bunalmış...

O hoş görülü insan, herkesi yürekten seven, geniş ruhku insan bile sıkılmış ve dost arayışına girmiş...

Kendini anlayacak, muhabbet eri birini istemiş...

Ve karşısına Şems çıkmış...

Şems ile buluşan Mevlana, artık vartini Şems’in sohbetine hasretmiş, Şems’in nurlarına gömülüp gitmiş, bambaşka bir aleme girmiş. Şems’in cazibesinde yana yana dönüyor, ilahi aşkla kendinden geçercesine Sema eder olmuş...

İnşallah sen de bu örnekteki arkadaşlıklar, dostluklar gibi dostluklar kuracağın insanlarla karşılaşırsın...

Yılmak yok..Yola devamm...Bizler de buradayız ve senin yanındayız ezgicim...

Sağlıcakla... hismiley

capella 15-06-2008 01:59 AM

ya mehmet.. gözlerim doldu yazdıklarını okurken emb23 çok teşekkür ederim sözlerin için, benim için çok değerliler bunu bil.. ttli3 sizleri buldum ya burda, artık eskisi kadar umutsuz değilim tender45 herşey için tekrar tekrar teşekkür ederim, iyi ki varsınız kiss3

not: aslında siteden uzaklaşmadım, buradan uzaklaşabilir mi insan hiç? ttli3 sadece çok yoğun geçen, yapmak istemediklerim yüzünden yapmak istediklerimi yapacak vakit bulamadığım o süreçlerdendi yine smiliyface çok özlemişim burayı bu arada tender45

berkant16 15-06-2008 11:03 AM

Sevgili ezgi '' yetmiyor '' diye başlamışsın ama hayatına neler neler sığdırmışsın hayatının bir bölümünden aktardığın anektodlar ve kesitleri zevk alarak okudum ama bu zevk senin mücadele azmini ve kararlığını hissetmemdendir.

hayatın seni kazanması bence sana değil hayata çok şey kazandıracak. çünkü; biz yaşama, varlığımızı, ortaya koyduğumuz eserlerimizle armağan ediyoruz. değilmi !!!

hayatın gülen yüzü olman için dua edeceğim kiss3

capella 15-06-2008 09:20 PM

teşekkür ederim berkant yazdıkların için, ne kadar güzel sözler sarfetmişsin çok mutlu oldum. ttli3
sizin gibi insanları tanıdıkça daha kararlı ve azimli olma yolunda ilerliyorum smiliyface

Mustang 16-06-2008 08:04 AM

alk78 Ezgi'ciğim canım yazdıklarını okuyunca seni yürekten kutladığım.Canım benin tabiki kendinin farkında olup hayata sıkık sıkıya sarılıp ne yapacağını bilen hedefine doğru giden kişiye hayat yetmez .Bir çok şeye yetişemeyiz.Hayataki boş şeylerle uğraşan insanlara bak onların sıkılmaya zamanları vardır.Kendine güvenmekten asla vazgeçme elbete zorlandığımız bizi zorlayan anlarımız olacak ama bunları kelebeğin kozadan çıkarken ki çabaları olarak gör .Bu çırpınmalar hayata seni daha güçlü hazırlıyacaktır öyle düşün .

Hayatın sana güzl günler, güzel insanlar ve iyi mücadeleler getirmesini diliyorum. kiss3

capella 16-06-2008 12:49 PM

serpil abla teşekkür ederim desteğiniz için..sizlerin bu moral depolamaları benim için çok değerli. dilerim hayat hepimiz için kendi kontrolümüzü alabildiğimiz bir hale dönüşür..
-----

sevgili günlük.. b456
bugün üzerimde bir durgunluk var. ilk kez gündüz yazıyorum sana çünkü şuanda biraz içimi boşaltmaya ihtiyacım var. şimdi iş yerindeyim ve kendimi tükenmiş hissediyorum nedenini bilmeksizin..çalışmaya başlayalı 8.5 ay oldu burada..küçük adımlarla ilerliyorum her geçen gün. geriye dönüp baktığımda çok yol katettiğimi görüyorum ama hala olmak istediğim noktada değilim. cuma günü patronumuzun ortağı ve bana göre bu işi en müthiş şekliyle yapan kişiye daha önceden bana söylediği bir cümle üzerinden soru sordum. "bir insan bu işi ya yapabilir ya da yapamaz bunun ortası yoktur. herkese göre bir iş değildir bu" demişti. ben de ona bu cümlesini hatırlatarak, "lütfen dürüst bir şekilde cevapla, sence ben bu işi yapabilecek biri miyim?" dedim. "neticede herkes her işi yapabilecek diye bir kaide yok.." o da bana "ezgi sana yalan söylemeyeceğim çünkü seni gerçekten çok seviyorum. bence sen bu iş için biraz pasif kalıyorsun ve işe yeteri kadar konsantre olduğunu düşünmüyorum. ama bir yandan da bu iş için gerekli yeterli donanımın yoktu bunu yeni yeni ediniyorsun.bu yüzden bu işe uygun değilsin dersem de sana haksızlık etmiş olurum" dedi..ben de orta bi cevap verdiğini ve pasiflik konusunda haklı olduğunu söyledim ve bundan rahatsızlık duyduğumu.."biraz daha konsantrasyon sağlamalı ve daha aktif olmalısın" dedi. "haklısın" dedim..haklı çünkü..pasif kalıyorum çünkü bilmediğim çok şey var, pasif kalıyorum çünkü bir yandan herşey ingilizce (telefon konuşmaları + yazışmalar vs)..benim ingilizcem kötü değildir ama mesleki bir dil var bunu öğrenmem zaten bir kaç ay aldı. neticede okulunu okumadığım, önceden hiçbir bilgim olmayan bir sektörde ciddi anlamda sıfırdan işe başladım. amaç beni yetiştirmeleriydi zaten. ilerleme de kaydediyorum problem bu değil. problem olan şey benim girişken olan halimin üniversite yıllarında bir takım kişilerce budanmasından kaynaklanıyor..ciddi bir özgüven kaybına uğradığımın farkındayım o 7 senede..hatta mükemmelliyetçi hata kabul etmez bir tavır almıştım kendime. bunu değiştiriyorum artık. ama tabiki tamamlanmış değilim. eski halime dönmüş değilim. bazen düşününce çok şaşırıyorum..nasıl bir çocuktum nasıl bu hale geldim?? sad456 neden sürekli budanıyoruz biz bu yaşamda? ailemizden tutunda eğitim sistemimizden topluma kadar sürekli sahip olduğumuz potansiyeli eritiyorlar ömür boyu..büyüdükçe bir bakıyorsun ki senden eser kalmamış onların dönüştürdükleri kişide..insanlar bu yüzden mi hep geçmişi özlerler acaba??
herneyse günlük..akşama devam ederim.şimdi olmam gereken kişi olmam gerek..
sevgiler.
ezgi

MuminOKAN 16-06-2008 01:22 PM

sn e.z.gia aynı durum bende de söz konusu. bende bilmediğim bir sektörde kasım ayının ilk gününden beri çalışıyorum. benimde pasif olduğum mevzuuatlar var. ama zamanla aşılıyor. defalarca tekrarlanan işler yada söylemler otomatiğe bağlanmış bir şekilde kişiye aktiflik sağlıyor. smiliyface

yıllar a gelince; onlar zamanla derimizi söküp yerine yenisini koymamızı istiyorlar.

geçmişi özlemek pek fayda sağlamıyacaktır. ama ders alma adına bir çok eylemler yapılabilir. ki yapılmalıdır. malum tarih tekerrürden ibarettir. bu sözü millet bazında değil de kişi bazında da yorumlanabilir.

sağlıcakla ve ışıkla kalman dileklerimle.

shamanic 16-06-2008 03:21 PM

eğer toplumun..ailenin.. arkadaşlarının olmaya çalıştığı kişi olsaydın bunu fark edemezdin tatlım..

t. j. watson ın iki güzel sözü söylemek istediklerimin özeti..

"benim kuşağımın yaptığı en büyük keşiflerden biri,
insanın düşüncelerini değiştirerek yaşamını da değiştirebileceği gerçeğini bulmasıdır..."

"başarı,küçük hataların ve başarısızlıkların biraz ilerisinde duran şeydir...”

şimdi gözlerini kapat..

derin bir nefes al.. bırak..
şu andan itibaren hayatımın yönünü değiştirebilme gücünü içimde hissediyorum..

bu sözü söyle ve ve bu düşünceyi nefes olarak içine çek..

kendini çok daha iyi ve güçlü hissedeceksin.. ark5

içimizdeki öz gücümüz bizi istemediğimiz yaşam hikayelerimizin içerisinden çıkartmaya çalışır..
hepimizde olan çok bilmiş negatif egomuz ise sürekli bahaneler üretir..
yaşamımızın sorumluğunu almaya çalıştıkça o bize suçlayacak birilerini gösterir..
annemiz babamız.. küçük yada büyük kardeşimiz.. olmadı öğretmenimiz patronumuz..
etrafımız bitince döner kendimizi suçlamaya başlarız..
bir bakmışız bu bizim savunma mekanizmamız olmuş..

kurduğumuz cümleler hep - bilseydim, -caktım takılarıyla bitmeye başlamış..
yada bu gerçekleştiğinde.. amacıma ulaştığımda.. diye başlayan cümleler..

oysa her şey şimdide.. şu anda..

tetiklenen her düşünce vücudumuzda kimyasal bir tepki yaratır..
buda duygularımızı etkiler.. düşüncelerimize göre duygularımız oluşur..
düşüncelerimiz ve duygularımızın iş birliği ile hissettiklerimizi yaşamaya başlarız..

ve döngü başa döner..
yine suçlular listesi..
yine aynı başlayıp aynı sonla biten cümleler..
ve yine şimdiyi elimizden kaçırırız..

öz ümüz ise kişisel dramalarımızın içinde sıkışıp kalmak istemez..
çünkü gerçekte ne kadar güçlü olduğunu bilir ve bunu farketmemizi sağlamak için kendince çözümleri bize göstermeye çalışır..

geçen geceki mesajında evrenin muhteşem büyüklüğü içerisinde ne kadar minik kaldığını söyleyen kelimelerin vardı..

bu konuda çok daha deneyimlisin ..

hiç düşündünmü.. böylesine güzel ve mükemmel işleyen gezegenlerin yıldızların galaksi sistemlerinin içerisinde kocaman bir yerin var..
boşluğun ve yaptıkların tüm sistemi en başından sonuna kadar etkisi altına alıyor..

ve sen böylesine bir güzelliğin içerisinde bir yere sahipsin..
içindeki özün bunun farkında ve sana evrenin enginliğindeki yerinin farkında olarak bütünlüğüne tekrar dönmeni sağlamaya çalışıyor..

ve şimdi tekrar düşün..
aldığın cevap duymak istediğin şeydi..
negatif egon sana kendini göstermek istedi..
ve sen ona açık bir kapı verdin..

bu sorunun cevabının bu şekilde olacağını gayet iyi biliyordun..
tamamlanmak için zamana ihtiyacın olduğunu zaten biliyordun..
iş yerindekiler sana bu zamanı zaten vermişlerdi..

sen kendi eksiklerinin zaten farkındaydın..
eksiklerini tamamlamak için zaten mücadele veriyordun..

verdiğin mücadelede her şeye rağmen ilerleme kaydettiğini biliyordun..
içinde yeşeren umutların ve hayallerin vardı..
işte bu noktada egon sana dur demeliydi..
bildiğin halde yükses sesle duymalıydın o sözleri ki umutlarının üzerine perde indirmen kolay olmalıydı..
gerekirse mücadeleni terk etmek için elinde geçerli bir bahanen olmalıydı..

ama negatif egonun bilmediği bir şey var..
sen eskisi kadar onun sözünü dinleyen birisi değilsin artık..
çünkü bu keşfin farkıdasın.. super

insanın düşüncelerini değiştirerek yaşamını da değiştirebileceği gerçeğini bulmasıdır..."

sevgiler.. kiss3

MuminOKAN 16-06-2008 04:12 PM

Alıntı:

**shamanic** Nickli Üyeden Alıntı

t. j. watson ın iki güzel sözü söylemek istediklerimin özeti..

"başarı,küçük hataların ve başarısızlıkların biraz ilerisinde duran şeydir...”

şimdi gözlerini kapat..

derin bir nefes al.. bırak..
şu andan itibaren hayatımın yönünü değiştirebilme gücünü içimde hissediyorum..

bu sözü söyle ve ve bu düşünceyi nefes olarak içine çek..

kendini çok daha iyi ve güçlü hissedeceksin.. ark5

sevincli sevincli hissettim bile. çok teşekkürler alk78 alk78 alk78

capella 16-06-2008 05:15 PM

shamanic'ciğim.. ttli3
teşekkür ederim..biliyorsun ki sözlerinin benim için hep ayrı bir yeri var..hepsini daha iyi özümseyebilmek için yazdıklarını 6 -7 kere okudum..haklı olduğunu biliyorum. hele şimdi ve şuan meselelesi..
yılmayacağım.sizin gibi güzel insanların bu güzel açıları, negatif egomun bana gösterdiği tek açıdan kafamı çevirtip, aslolan şeye bakmamı sağlıyor..yani özüme..daha iyi olacağım biliyorum, çünkü ŞUAN da dahil olmak üzere bunun için çabalıyorum. kendimi aşmak için elimden geleni yapacağım, şuanda ve gelecekte de. diliyorum bunu daha "iyi hissederek" yapabilirim. biraz blue -depresif- bir yanım var. ilginç bir şey..çünkü çoğu zaman neşeli biriyim. bazı yanlış düşünme şekillerini söküp atmak ne kadar zormuş. yanlış olduğunu bildiğim halde otomatiğe takılmış olanları durdurup değiştirmekte bazen başarısız olabiliyorum. tüm bunları aşacağım, daha önce de söylediğim gibi bunlar bir kelebeğin kozasından çıkma sancıları olacak geriye dönüp baktığımda.
desteğin için çok teşekkür ederim.
sevgiyle
ezgi

capella 16-06-2008 05:18 PM

bu arada daha dün şeyi düşünmüştüm. shamanic benim günlüğümde hiç bir yazıma henüz cevap yazmadı,yazsa mutlu olurum diye utananadam göstereceğin yolun doğruluğundan emin olduğum içindi bu düşünce. utananadam
teşekkür ederim,hissettin sanırım yardım çağrımı ttli3

capella 16-06-2008 10:57 PM

sevgili günlük blissy
manik depresif miyim neyim anlamadım smil56 gündüzki halimden eser yok, kendimi gayet iyi hissediyorum blook birileri bana iyi enerjisini yolladı sanırım ark5 akşama doğru depresifliğim geçti, iş yerinde de açıldım şaşkın sonra birşey farkettim sanırım telkinler çalışmaya başladı k8908 yalnız kilo verme telkinleri ile aynı anda eklemiştim ama deli gibi bir iştah açılması yaşıyorum 2 gündür ooo67 nedir anlamadım aç olmadığım halde habire birşeyler yeme dürtüsü blook neyse bu da geçer sanırım neutrali5
şimdilik bu kadar gulensmiley
tekrar görüşmek üzere blissy

not: mumin.okan sana teşekkür etmeyi unutmuşum, kusuruma bakma. çok sağol; yazdıklarını okuduğum anda birinin daha aynı sıkıntıyı paylaşıyor olduğunu bilmek iyi gelmişti. (sen de sıkıntı çektiğin için değil, benim sıkıntımın normal olduğunu anlamam için super) teşekkür ederim ttli3

capella 16-06-2008 11:03 PM

bunu yazmayı nasıl unuttum ooo67
bir kaç gündür bazı şeyleri 1 gün önceden düşünüyorum ertesi gün olmuş halde bana ya anlatılıyorlar ya da birebir şahit oluyorum ooo67 noluyo bana bilmiyorum ya da belki tesadüftür bilemeyeceğim ama son 1 haftada en az 3-4 kere aynı şeyi yaşadım şaşkın
hadi hayırlısı dusun
ben güzel bişeyler düşüneyim bari de bakarsın olur y789

comte 16-06-2008 11:17 PM

Alıntı:

e.z.gia Nickli Üyeden Alıntı
bunu yazmayı nasıl unuttum ooo67
bir kaç gündür bazı şeyleri 1 gün önceden düşünüyorum ertesi gün olmuş halde bana ya anlatılıyorlar ya da birebir şahit oluyorum ooo67 noluyo bana bilmiyorum ya da belki tesadüftür bilemeyeceğim ama son 1 haftada en az 3-4 kere aynı şeyi yaşadım şaşkın
hadi hayırlısı dusun
ben güzel bişeyler düşüneyim bari de bakarsın olur y789

Ezgicim, erdin mi yoksa... y789

Düşünmekle alakası yok gibi geldi bana, hissediyorsun demek ki bazı şeyleri...

Ayrıca iyi olmana çok sevindim... 956k

Bazen aşırı derecede enerjik oluyoruz... blissy

Tabi ki, normal olan bu duruma alışık olmadığımız için, garip geliyor...

Aslında normali bu olmalı değil mi... super

Sağlıcakla... hismiley

capella 16-06-2008 11:29 PM

smil56 yok yok mehmet ne ermesi ben daha kozamdan çıkamamışım y789
dediğin gibi sanırım hissetmek ya da tesadüf..olsun ben iyi düşüneyim de zararı yok nasılsa smil56

evet normal olan iyi hissetmekti değil mi? smil56

capella 18-06-2008 01:35 AM

iyi geceler günlüğüm.. b456
bugün güzel bir gündü, hala da güzel.. k8908
saat epey geç oldu, sabah işe gideceğim malum. bu yüzden kısa keseceğim ; yarından itibaren yeni bir hayata başlıyorum..
sabahları biraz daha erken kalkıp hayal ablanın medisini dinleyip, işe öyle gideceğim. 20 dakikamı alır en fazla, ama bana vereceği güzel enerji tüm gün sürer.. hadi bakalım hayırlısı blissy şamanımın tavsiyelerini harfiyen uygulamaya alıyorum yarından (hatta saat itibarı ile bugün oluyor) itibaren k8908 babama aktardan alınacak listemi verdim 44
canım shamanic'im sağolasın ark5
sevgiyle blissy
ezgi utananadam

98569

capella 18-06-2008 08:25 PM

sevgili günlük sadanim
bi akılsızlık edip anneme söyledim seminer olayını.. tuh788
başladı istanbul burası, yok şunu yaparlarsa, yok bunu yaparlarsa.. ben tv izlemediğim için haberim yok tabi, bu ara böyle abuk subuk şeyler olmuş organ mafyası hırsızlık vs tarzı bir kaç olay anlattı. "ben onaylamıyorum" dedi "sen de gel kapıda bekle öyleyse" dedim. ne yapacakmış saatlerce beni bekleyip vs vs vs..moralim bozuldu. sad456 zaten askerdeki erkek arkadaşıma da söylediğimde aynı tepkiyi aldım, ben gelince birlikte gidelim dedi tek başıma gitmeyeyimmiş..ya bi adım atmaya çalışıyosun sonra habire birileri sana engel olmaya çalışıyor kizgin1
acayip canım sıkıldı bu işe.onları da anlıyorum zaman kötü, endişelenmek doğal ama o zaman hiçbişey yapamayız ki..
güven denen şeyin sarsılması ne kadar kötü birşey işte..bir toplum ki kimse kimseye güvenemiyor, ne yazık.. sadanim
neyse hayırlısı, ben saf ve iyi niyetimle istiyorum. hayırlı olacaksa o gün geldiğinde gidebilecek durumda olurum. dlckrn
sinir oldum üff hih33 kizgin1

capella 19-06-2008 12:49 AM

sevgili günlük b456
tüm günüm aslında iyi geçti. bugün gayet neşeli, iş yerinde konsantrasyonu sağlamış ve umut dolu olduğum bir gündü. kendime güvenim iyi durumdaydı..giderek daha rahatlamış hissediyorum. içimdeki o bir köşede kasılıp kalmış halim giderek yok oluyor. bu çok güzel sevincli
yalnız bir yandan da biraz gergindim şaşkın sanırım yeme isteğimi kontrol altında tutmaya çalıştığım için oluyor. ooo67 eskiden hiç yaşamadığım bir duygu olduğu için de bir yandan çok şaşırıyorum buna. k8908 umarım en geç önümüzdeki 10 gün içinde tamamen bu işten kurtulmuş olacağım 12389
anneme biraz öfkeliyim bu ara neden anlamadım dusun sanırım 1.5 ay onların yokluğunda yalnızlığıma yeniden alışmıştım ve gelişlerine henüz alışmış değilim. özlemediğimden değil..bir yandan çok mutluyum içeriden gelen seslerini duymak, burada olduklarını bilmek bana huzur veriyor..ama sanırım kendi özgür alanıma kimseyi sokmak istemiyorum. bencilleştim mi nedir anlamadım şaşkın kafam hayli karışık. ama bildiğim bir şey var ki, buradaki güzel insanların ve bu telkinlerin bana büyük faydaları oldu. bu yüzden buradan olan o güzel insanların bize sağladıkları şeyin güvenilmez birşey olduğunu hiç mi hiç düşünmüyorum. annemin güvenememe sebebini elbette ki anlıyorum. o bir anne ve bu siteyle ya da buradaki bu güzellikle ilgili en ufak bir fikri yokken onun açısından sadece "internetten bulduğum bir insanın hipnoz seansına girmek" durumu oldukça güvensizlik yaratan bir konu. pimpirikli biri değildir, hayatıma müdehale de etmez. ben yalan söyleyebilen biri değilim. bu yüzden çocukluğumdan beri bu konudan çok çekmişimdir hatta. nereye gidiyorsam, ne yapıyorsam doğruyu söyledim onlara hep. onun onayı olmadığı zaman ben rahatsız oluyorum yoksa üzerimde kurduğu bir baskı yok. ama işte tam dün şamanımın bana yolladığı linklerden birindeki yazısı gibi. onun istemediği birşeyi yapmak bende "suçluluk" duygusu yaratıyor. dolayısıyla da ona kızgın oluyorum sanırım. bu kadar müdehale etmese keşke anne babalar..biraz kendi yolumuzu bulmamıza izin verseler. daha doğrusu biz kendi yolumuzu bulurken bize eşlik etseler keşke, yalnız bırakmak yerine..
herneyse..olay benim için çözülmüş durumda artık. bu "benim" kendi hayatım adına yapmak istediğim birşey..ve ben 25 yaşındayım. artık kendi kararlarımı verdiğim için suçlu hissetmeme gerek yok. ergenlikte de çocuklukta da pek söz dinleyen biri olmadım ben. hatta bana bişeyi "yapma" demek büyük hatadır çünkü yapmayacaksam da yaparım o zaman. bu hep böyleydi. ama ne yazık ki çoğu zaman onlar haklı çıkmışlardı..bu yüzden onların negatif fikirleri beni hep çok fazla etkiledi. ya yine yanlış yapıyorsam? düşüncesi..ama artık kendi kararlarıma güvenebilme zamanı geldi. bir kenarda oturup mucizelerin beni bulmasını bekleyemem..istediklerimi elde etmek için hata bile yapmam gerekiyorsa yapmalıyım..hayat boyu benim için doğru ve yanlışı söyleyebilecek birileri olmayacak ki..olsa bile ben bunu istemeyeceğim ki..bugüne dek istemediğim gibi..
buradan anne ve babalara şunu söylemek istiyorum..çocuklarınıza doğru ve yanlışı göstermeyin..bırakın kendileri kendi doğru ve yanlışlarını bulsunlar..siz sadece bu yolda ona destek olup, yanında olduğunuzu hissettirin yeter. hayatta her birey kendi yolunu kendi çizmelidir..anne ve babalar bizim sahiplerimiz değiller..iyi niyetlerle yaptıkları bir takım şeyler bizi hayatta çok güçsüz bile bırakabiliyor.bu çok ince bir çizgi..bu yüzden anne baba olmayı her zaman ipteki bir cambaz gibi düşünürüm. her zaman dengede olmak zorunda olan bir cambazlıktır anne babalık..bir çok haktan feragat etmektir bir yandan. bu nedenledir ki herkes çocuk yapmamalıdır..bu ciddi bir karardır..hayatınızın akışını tamamen etkileyecek bir karar..bu yüzden lütfen bu kararı verirken kendi egonuzun ya da hormonlarınızın (çocuk sahibi olmak istiyorum?!) sesini değil de, sağduyunuzun (bir çocuğun hayatında ona yol arkadaşı olabilecek birisi miyim?) sesi ile hareket ediniz..

sevgiyle.. tender45
ezgi

hayalayaz 19-06-2008 12:54 AM

ezgi annen haklı diyorum bana kızma olurmu..bende anneyim ve onun korkularını anlayabiliyorum..neden bu hafta toplantıya getirmiyorsun, belki işlerin vardır, ama yanımızda 1 saat bile kalsanız annen bizleri tanımış olur..bende şimdiden seminerde yanınızda olmak için çareler üretiyorum..sadece yanınızda olmak...ve adil bey her yerde aynı performansı gösteriyormu diye bakmak için..ya bir kelime eksik öğretirse ( işte buda anaç korkulardan biri) ben artık bu korkuları aşmaktan vaz geçtim..bunlar analığın doğasında var, sadece dengelemeye çalışıyorum..ümitsizleşme..aslında çok isteyip ben gelemem dediğin anda bu engel gib görünen olayları kendin yarattın daha önümüzde 10 gün var..dün gelemem paar diyordun..zihninde onu aştın..şimdi anneni pazar günü getirirsen bunuda aşarsın..hadi göreyim seni annene ve sana saygılı sevgiler

hayalayaz 19-06-2008 01:02 AM

ezgiciğim aslında mesajlarımız çakışmış aynı anda göndermişiz bir anne olarak mesajını aldım kabul ettim..zaten ben anneliğimi dengelemeye çalışıyorum, dengede kalmayaı sürdürmemin çok iyi olacağını hatırlattın bana, çok teşekkür ederim..ama teklifim hala geçerli.pazar günü annenide getir tanışalım..olurmu hem görsün kızı net oratmında bile doğru insanlarla birlikte..gerçek hayatta öyle olduğunu biliyordur mutlaka.ama aynı şeyi sanal ortamdada başardığını görürse mutlu olur diye düşünüyorum saygılı sevgiler

capella 19-06-2008 01:06 AM

canım ablacım sana kızabilir miyim hiç? cat3500
anne olmak çok menem bişey farkındayım.. tam olarak anlamam imkansız da olsa inan çok fazla empati kuruyorum onun açısından bakmak için. kaygıları elbette bana olan sevgisinden kaynaklanıyor. ama işte bazen bu tip kaygılar bizim karar verebilme mekanizmalarımızı, kendimize güvenimizi zayıflatıp hayatın içinde pasifize edebiliyor..bunu başarmak bir anne için çok zor olsa da denemeye değer diye düşünüyorum. madem ortada böyle derin bir bağ var bunu pozitife kullanmak bir annenin yapacağı en akıllıca iş olur değil mi? tender45
ben ona teklifimi yaparım, gelmek isterse diye..istemezse de onun bileceği iş çünkü ben gelmeyi kafama koydum. hatta para işini bile hallettim bugün smiliyface bendeki etkileri görünce o da rahatlar sanırım, bu seferde biz onu kabul etmeyiz 44 smil56

Pamukk 19-06-2008 01:19 PM

ezgicim lütfen geeel ttli3 ttli3 hatta beraber bile gidebiliriz buluşma yerine ne dersin ? Kadıköyden veya istediğin bir duraktan? kiss3

suzzy 19-06-2008 01:35 PM

ezgicim canım...pazar günü yapılıcak toplantıya annenide ikna edip katılmasını sağlayabilirsin... tender45 haklı olarak güvensizlikleri olabilir...kesinlikle sana katılıyorum ama onun korkularını da anlamamız lazım..

belki bu korkularının biraz olsun giderilmesinde toplantıya gelmesinin yararı olabilir...bizlerle tanışması hayal ablamla tanışması vede onunla sohbet etmesi onu rahatlatabilir... ttli3

en azından senin kendi kişisel gelişiminde ne kadar çaba sarfettiğini görüp daha rahatlıyabilir... kiss3

capella 19-06-2008 05:21 PM

pamukcum daha gündüz istanbul buluşması sayfasına kadıköy den gideceğini yazdığını okuduğumda birlikte gitsek ya daha kolay olur diye düşünmüştüm sonra burada sen de aynı şeyi yazınca çok şaşırdım ve mutlu oldum. tabi gideriz birlikte ben her halukarda geleceğim canım blissy

suzzycim annemi getirmeyi çok istiyorum dediğin gibi sizleri görünce o da rahatlayacaktır hem. umarım razı edebilirim çok güzel olur hem o zaman ben de içim rahat gelirim o da içi rahat yollar ttli3 ben her halukarda geleceğim ama dlckrn 44

teşekkür ederim ilginize, mutlu ettiniz beni valla kiss3

Pamukk 19-06-2008 07:33 PM

Alıntı:

e.z.gia Nickli Üyeden Alıntı
pamukcum daha gündüz istanbul buluşması sayfasına kadıköy den gideceğini yazdığını okuduğumda birlikte gitsek ya daha kolay olur diye düşünmüştüm sonra burada sen de aynı şeyi yazınca çok şaşırdım ve mutlu oldum. tabi gideriz birlikte ben her halukarda geleceğim canım blissy

suzzycim annemi getirmeyi çok istiyorum dediğin gibi sizleri görünce o da rahatlayacaktır hem. umarım razı edebilirim çok güzel olur hem o zaman ben de içim rahat gelirim o da içi rahat yollar ttli3 ben her halukarda geleceğim ama dlckrn 44

teşekkür ederim ilginize, mutlu ettiniz beni valla kiss3

ttli3 canım benim kalp kalbe karşıymış ttli3 bizim kalplerimiz aynı titreşimde,bu elektronik cihazlar bunu hissetmeye engel değil ttli3 anneciğinle de tanışmayı çok isterim kısmet olursa,beraber çay içeriz orada smiliyface canım buradan haberleşiriz

http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_4_11.gif

kiss3

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:51 AM.